Bel-me-niet Register telt acht miljoen inschrijvingen

Het Bel-me-niet Register, de lijst telefoonnummers van mensen die niet door telemarketeers willen worden benaderd, telt inmiddels acht miljoen inschrijvingen. Dat meldt de stichting die het register beheert. Daarnaast daalt inmiddels het aantal klachten over telemarketeers.

De groei van het aantal inschrijvingen in het Bel-me-niet Register heeft zich in de afgelopen jaren gestabiliseerd op iets minder dan 100.000 per maand, zo blijkt uit een analyse van Tweakers op de cijfers. Na het verplicht stellen van het filter in 2009 steeg het aantal nieuwe inschrijvingen met meer dan 200.000 per maand, maar sinds januari 2011 is de groei constant gebleven op ongeveer 90.000 per maand.

Veel mensen komen in het Bel-me-niet Register omdat telemarketeers consumenten aan het einde van een gesprek de mogelijkheid moeten bieden om in het register te worden opgenomen. Het aantal klachten over telemarketing neemt af, meldt Stichting Infofilter. De toenmalige OPTA registreerde in 2012 38 procent minder klachten dan in 2011. Het ligt voor de hand dat de twee ontwikkelingen met elkaar te maken hebben, maar een direct verband is niet aan te tonen. Eerder liet telecomwaakhond OPTA weten meer dan een miljoen euro aan boetes te hebben uitgedeeld na klachten over het negeren van het Bel-me-niet Register. Daarbij zouden loterijen het vaakst in de fout gaan.

Inschrijvingen Bel-me-niet Register (april 2013)

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

12-04-2013 • 14:35

114

Reacties (114)

114
110
60
5
0
23
Wijzig sortering
Tja het helpt niet, ik sta ingeschreven en word nog steeds gebeld :(
Even ter info: Als je ergens klant bent, dan mogen ze je nog steeds bellen. Als je tijdens het gesprek aangeeft dat je gebruikt wil maken van het "recht van verzet", dan mag dat bedrijf je niet meer bellen.
"Warme contacten" mogen je inderdaad nog altijd bellen. Als je ergens abonnee van bent, klant van bent, lid van bent. Of zelfs "geweest" val je onder de warme contacten. Al is het 10 jaar geleden dat je klant van bedrijf X was, ze mogen je blijven bellen.
Volgens mij zitten daar beperkingen aan hoor. Voor zover ik begrepen heb mogen ze maar 1 keer bellen nadat je contact hebt gehad. Wanneer je ergens iets koopt mogen ze je dan eenmalig bellen voor marketingdoeleinden, maar niet continu.
Bedrijven waar je klant was mogen nog 2 jaar bellen. Tenzij je aangeeft dat ze dat niet mogen. (En schrijf dat op)
Ik ben ook ingeschreven, maar word nog steeds gebeld, weliswaar door bedrijven waar ik klant ben geweest, maar elke keer zeggen ze na het gesprek hang maar niet gelijk op want u wordt zo verbonden met belmenietregister waar u kunt aangeven als u niet meer benaderd wilt worden.
Dank Starck, goed om te weten!

Voor anderen, ik vond er deze info pagina bij: https://www.bel-me-niet.nl/vragen/wat-het-recht-van-verzet
Dan kan je een klacht indienen bij het register, of bij de Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/uw-klacht-over-telemarketing

Dan wordt er namelijk naar gekeken, of ze het structureel fout doen, of dat het een éénmalige overtreding oid is.
Een éénmalige overtreding is ook een overtreding.
Stel ze doen dat bij alle klanten, en slechts 1x in de 2 jaar. Dan zijn dat toch miljoenen telefoontjes als je veel klanten hebt.
Ondanks dat je in het bel me niet register staat kan je toch worden gebeld, zie hier onder de uitzonderingen.

Klant of klant geweest van het bedrijf of organisatie

Blokkades in het Bel-me-niet Register gelden alleen voor bedrijven en organisaties waar u geen relatie mee heeft. Ook al bent u ingeschreven in het Bel-me-niet Register, dan mag u toch nog gebeld worden door bedrijven of organisaties van wie u klant bent (geweest) voor een vergelijkbaar product of dienst.

Wenst u niet meer benaderd te worden door een bedrijf of organisatie waarvan u klant bent (geweest), dan kunt u bij het betreffende bedrijf of organisatie aangeven dat u niet meer door hen gebeld wenst te worden. Bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht dit te verwerken. Dit wordt het “recht van verzet” genoemd.

Gevraagd om te bellen

U heeft zelf gevraagd om door het betreffende bedrijf of organisatie gebeld te worden.

Marktonderzoek

Ook kunt u nog worden benaderd voor telefonisch marktonderzoeken. Het is niet mogelijk om uw telefoonnummer bij het Bel-me-niet Register voor marktonderzoek te blokkeren. Indien u niet meer gebeld wilt worden door marktonderzoekbureaus kunt u zich inschrijven bij http://www.onderzoekfilter.nl

Wat is "het recht van verzet?"


Indien u staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register, mag u toch nog gebeld worden door bedrijven of organisaties waar u klant van bent, of waarvan u klant geweest bent. Tevens mag u nog gebeld worden indien u gevraagd hebt om een telefoongesprek, bijvoorbeeld bij een offerte aanvraag of enquête.

Tijdens elk telemarketinggesprek hebt u echter wel de mogelijkheid om gebruik te maken van uw recht van verzet. Dit betekent dat u tijdens ieder ongevraagd telefoongesprek aan kunt geven dat u in de toekomst niet langer gebeld wilt worden door het bellende bedrijf of organisatie. Dit bedrijf of deze organisatie moet uw telefoonnummer direct uit alle eigen bellijsten verwijderen zodat u in het vervolg niet meer door hen gebeld wordt (tenzij u hier om heeft gevraagd).

Ook als u ingeschreven staat in het Bel-me-niet Register en u wordt gebeld door een bedrijf of organisatie waar u klant bent (geweest), kunt u dus gebruik maken van uw ‘recht van verzet’. Het bedrijf of de organisatie die u belt moet u hierover informeren en dit desgewenst direct en kosteloos voor u regelen. Hierna mag u niet meer worden gebeld door het betreffende bedrijf of de organisatie (tenzij u hier om heeft gevraagd).



Wat is het verschil tussen “recht van verzet” en een blokkade van uw telefoonnummer in het Bel-me-niet Register?



Indien uw telefoonnummer geblokkeerd is in het Bel-me-niet Register, mogen bedrijven of organisaties u niet meer ongevraagd telefonisch benaderen met een aanbod. Tenzij u klant bent of geweest bent van het betreffende bedrijf of organisatie. Of indien u gevraagd hebt om het telefoongesprek, bijvoorbeeld bij een prijsopgave of bij een enquête.

In ieder telemarketinggesprek hebt u echter wel de mogelijkheid om gebruik te maken van uw recht van verzet. Dit betekent dat u tijdens ieder ongevraagd telefoongesprek aan kunt geven dat u in de toekomst niet langer gebeld wilt worden door het bellende bedrijf. Dit bedrijf of deze organisatie moet uw telefoonnummer direct uit alle eigen bellijsten verwijderen zodat u in het vervolg niet meer door hen gebeld wordt (tenzij u hier om heeft gevraagd).

Op het moment dat u ingeschreven staat in het Bel-me-niet Register en u wordt gebeld door een bedrijf of organisatie waar u klant bent (geweest), dan kunt u dus gebruik maken van uw ‘recht van verzet’. Het bedrijf of de organisatie die u belt moet u hierover informeren. Ook moeten zij dit voor u direct en kosteloos voor u regelen. Hierna mag u niet meer worden gebeld door het betreffende bedrijf of de organisatie.

Het recht van verzet heeft alleen betrekking op de bellijsten en ongevraagde telefoontjes van het bedrijf of de organisatie die u op dat moment belt. Dat bedrijf mag u in de toekomst niet meer bellen. Dit staat los van het Bel-me-niet Register. Bij het Bel-me-niet Register kunt u uw recht van verzet dus niet kenbaar maken en effectueren.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 23 juli 2024 04:06]

Yep, dat 'recht van verzet' werkt prima.

Bel-me-niet doe ik niet aan mee. Principe kwestie. Me ergens laten registreren omdat ik NIET gebeld wil worden is mijns inziens de omgekeerde wereld.
Tja het helpt niet, ik sta ingeschreven en word nog steeds gebeld :(
Tja, dan is het ook aan jou, als je er last van hebt, om daarop actie ondernemen en dus een klacht in te dienen bij het BMNR.

Dat je gebeld wordt betekent niet dat het systeem niet werkt, het betekent dat de beller zich strafbaar maakt.
Leuk zo'n antwoord. Het mag niet, maar als ze het gewoon toch doen dan sta je helemaal alleen.

Ik heb het ook, en wel met een club met een extreem slechte reputatie genaamd Pretium Telecom. Die tent heeft al eerder boetes gekregen;

https://www.acm.nl/nl/pub...oor-telefonische-werving/

http://www.europakiest.no...voor-pretium-telecom.html

Sta sinds twee jaar op de bel-me-niet lijst, word toch nog gebeld. Heb ze minstens vijfmaal verteld dat ik niet gebeld wil worden, de telefonist die het verkooppraatje afvuurt heeft daar TOTAAL geen boodschap aan: "ik kan u niet uit het bestand halen, maar ik zal het doorgeven". Jaar later werd ik nog steeds gebeld. Bij minstens 1 gelegenheid kreeg ik te horen dat ik "een gewaardeerde klant" zou zijn geweest, en dat ik "daardoor nog in het bestand sta". Nonsens natuurlijk. Ben daar nooit klant geweest.

Heb klachten ingediend (het bel-me-niet register doet niet aan klachten, maar verwijst door naar een of andere instantie. Heb bij die instantie vijfmaal een klachtenformulier ingevuld, nooit iets van gehoord behalve dan de volautomatische bevestiging dat ik een klacht heb ingestuurd. De telefoontjes bleven overigens komen. Daar sta je dan met je 'strafbaar'. Je dacht toch niet dat dit opsporingsprioriteit heeft, huh? Er zijn wel belangrijker dingen. Dat bel-me-niet register werkt vooral op basis van vrijwilligheid.

Blijkbaar doen ze er alleen wat aan als de klachtenteller boven een bepaald maximum uitkomt (hoeveel duizend ??), zie immers de boetes.

Gooi nu systematisch de hoorn op de haak zodra it het woord 'Pretium Telecom' hoor, en het is alweer een paar maanden geleden dat ze belden. Zou het zelfs daar doordringen dat ik niets van ze moet hebben en dat bellen ook voor hen verloren tijd is?

Laat ik het hopen. Als ik dat inkomende gesprekken vanaf dat nummber had kunnen blokkeren dan had ik dat allang gedaan. Moet toch eens aan zo'n computergestuurde telefooncentrale denken; die zou telefoontjes van die club mooi kunnen afkappen. Helaas zit ik op ISDN, en daar werkt de nummermelder niet.
Anoniem: 275657 @Golodh18 april 2013 10:27
Bij mij werkte nummermelding op ISDN uitstekend. Ik had analoge telefoons (en nummermelders) op de centrale aangesloten.
Ja inderdaad. Het idee erachter is heel handig maar als het nou nog is zou werken..
Ik sta niet ingeschreven en wordt niet gebeld. Ik heb een nieuw nummer en mijn vaste lijn is geheim (niet omdat niemand deze mag weten, maar precies hier om). Alleen Ziggo heeft mij een keer gebeld.

Ik wil voorlopig geen risico lopen dat ze mijn nummer te weten komen door me te registreren.
Mijn ervaring is andersom. Mijn ouders werden altijd erg veel gebeld (lange leve het telefoonboek :r), en toen heb ik voorgesteld hun nummer erin te zetten. Sindsdien is het een heel stuk minder geworden. Ik heb toen mezelf er ook maar in gezet (heb alleen mobiel) en heb eigenlijk nooit marketingpraat van onbekende partijen.
Ik werd altijd veel gebeld door tele2, want tja, hoe houdt je je nummer verborgen van je telefoonprovider, maar sinds ik over ben gestapt naar simyo heb ik ze niet meer gehoord.
Dat kan ik me voorstellen. Maar mijn (vaste) nummer is alleen bekend bij Ziggo, en mijn ouders, en nog wat familie, de rest belt mobiel. Daarnaast staat het nummer niet in het telefoonboek en als ik bel staat er annoniem.

Omdat dit vanaf het begin zo is weet dus niemand mijn nummer. En kunnen ze mijn niet bellen. Wat anders wordt zodra ik mijn nummer openbaar zou maken als "mag je niet bellen"
Begrijp ik nou goed dat je bang bent dat iemand specifiek het belmeniet-register aan het harvesten zou zijn voor nummers om te bellen...?
Om dezelfde reden sta ik ook niet ingeschreven, en ik word ook eigenlijks niet gebeld voor onzin, en die hele enkele keer dat ze bellen kap ik ook direct af.
"en ik word ook eigenlijks niet gebeld voor onzin, en die hele enkele keer dat ze bellen kap ik ook direct af."

Je wordt dus toch gebeld voor onzin.
?
Ben wel benieuwd wat de reactie van de marketeer/huidige OPTA was toen je hier een klacht over indiende.
Opta grijpt alleen in als er over 1 aanbieder te veel klachten komen. voor individuele klachten hebben ze gewoon te weinig personeel. Ze pikken dus gewoon de grote vissen eruit waar veel klachten over komen.
Ik heb mezelf drie keer moeten aanmelden voordat het eindelijk werkte. Ik word nu nooit meer gebeld.
Zoiets werkt ook alleen als je niet via diverse websites (zoals Nuon, Staatsloterij e.d.) diensten bestelt en of je inschrijft voor nieuwsbrieven enzo. In de gebruiksvoorwaarden staat dan namelijk bijna áltijd dat ze je mogen bellen. En in dat soort gevallen moet je je weer handmatig afmelden.

Ik heb me jaren geleden ook al aangemeld, en buiten die enkele keer dat ik niet oplet en toch gebeld wordt omdat ik de voorwaarden niet heb gelezen (lees: scannen op het eventueel tóch gebeld mogen worden), werkt het Belmeniet-register echt uitstekend.

Wat mij verbaasd, is als zó'n overgroot deel van de mensen zich hebben aangemeld bij dit register, dat het niet gewoon een wet wordt. Bijna de helft van de Nederlanders lijkt zich zo te zien toch in zekere mate te storen aan dit soort telefoontjes, dus waarom geen wettelijke vastlegging (vreemd woord)?
Anoniem: 275657 @Kapotlood18 april 2013 10:36
Toen ik dat getal van 8 miljoen las, dacht ik ook onmiddelijk: Gewoon wettelijk regelen dat het niet mag. Kun je voor mensen die graag lastig gevallen willen worden een bel-me-wel-register maken.
Anoniem: 426269 @Jay4712 april 2013 17:39
Wacht maar tot die instantie failliet gaat, dan wordt het nog wel meer. Eenzelfde vorige instantie verkocht namelijk zijn klantenbestand aan -jawel- een telemarketingbureau.
Hoe zit het tegenwoordige met het vernieuwen van de registratie?
In het oude systeem verviel die na een aantal jaar en werd je weer vrolijk gebeld.
Als je via Infofilter ben aangemeld (dus idd een oude registratie) verliep hij inderdaad na 3 jaar, daarna moest je je opnieuw inschrijven.

Echter, als je je pas ná die tijd hebt ingeschreven, dus direct bij het Bel Me Niet-registeren, dan verloopt de inschrijving niet (tenzij je hem zelf opzegt, uiteraard):
Hoe lang is een blokkade van een telefoonnummer in het Bel-me-niet Register geldig?

Een inschrijving in het Bel-me-niet Register heeft een onbeperkte geldigheidsduur. Na inschrijving in het register, kunt u zelf uw gegevens beheren of uw account opheffen indien gewenst.

Indien u zich echter heeft aangemeld vóór 1 oktober 2009 bij de Stichting Infofilter, dan was uw inschrijving slechts 3 jaar geldig. Uw inschrijving was automatisch overgezet naar het Bel-me-niet Register. Doch 3 jaar na de datum van inschrijving bij de Stichting Infofilter, dient u zich opnieuw aan te melden bij het Bel-me-niet Register indien u de blokkade voor onbeperkte tijd wenst te handhaven.
Zie https://www.bel-me-niet.n...ten/registreren/aanmelden

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 23 juli 2024 04:06]

Ik word bijna nooit gebeld. Toch is mijn mobiele nummer gewoon openbaar (website, IN, etc..). Begrijp nooit zo goed waarom de 1 wel tig keer wordt gebeld en de ander niet?
Dit is inderdaad verschillend.
De meeste gegevens komen uit het telefoonboek. Goedkoop en lekker makkelijk.
Een van de alternatieven is dat het afkomstig is van een data miner.
Echter, data miners halen hun gegevens uit bijv spam db's en " winactie website".

Als je er net niet tussenzit, heb je geluk ;)
Wellicht ligt het daar dan aan. Mijn telefoonnummer is super makkelijk te vinden, maar geef deze nooit aan bedrijven voor actie`s, lidmaatschappen etc.. Dus ook niet aan telefoonboek. Volgens mij is het callcenter de enige nog die dat boek gebruikt.

Je stelt dus eigenlijk dat het geen geluk is :-)
Het is inderdaad zo dat je eerst ergens ingeschreven moet staan bij het liefst natuurlijk een goed doel, astrologie prullaria, otto/neckermann voor waardevolle gegevens

In theorie kan elk bedrijf je gegevens verhuren/verkopen maar het overgrote deel gerespecteerde bedrijven laat dit achterwege door de slechte repututie
Anoniem: 423265 @FicoF12 april 2013 15:12
Dat gebeurt meestal als je zelf je telefoonnummer hebt opgegeven bij het aanvragen van informatiemateriaal of iets dergelijks, want dan weten ze dat je in ieder geval interesse hebt.
Zo heb ik lang geleden eens informatie gevraagd over zelfstandig beleggen. Nou dat heb ik geweten: Ik ben nog jarenlang stelselmatig opgebeld door allerlei bedrijfjes die me financiële producten aan wilden smeren ;)
Als ze nu eens een wet zouden invoeren waarbij bedrijven gewoon verplicht worden om met nummerherkenning te bellen zou het allemaal een stuk gemakkelijker worden. Anoniem bellen dus gewoon verbieden voor bedrijven. Dan kun je gewoon zelf keihard nummers blokken welke je alsnog lastig vallen.
Dan kun je gewoon zelf keihard nummers blokken welke je alsnog lastig vallen.
Ik draai het gewoon om: ik neem anonieme gesprekken nooit op. Werkt perfect en de enkeling die me niet 'normaal' kan bellen (bijvoorbeeld mijn werk) mailt me gewoon.
Precies wat ik ook doe. Als men het nodig acht dat ik hen niet kan terugbellen, dan hoeven ze mij ook niet te bellen.
Bedrijven of niet, ze moeten hun telefoondiensten maar zo instellen dat je bij het terugbellen automatisch naar het algemene nummer wordt doorverwezen. En als het echt belangrijk is, dan spreken ze wel iets in mijn voicemail.
Sowieso voel me ik me nooit verplicht om mijn gsm op te nemen. Ik hoef niet zo nodig altijd en overal bereikbaar te zijn. Onbekende nummers neem ik daarom ook niet vaak niet op.
Dat gaat toch niet altijd goed. Ik werk bij een groot bedrijf en ons nummer is dus afgeschermd.

En achteraf gaat de klant dan zeiken dat hij niet is gebeld.
Dan doet de klant niets fout, maar jouw bedrijf.
Dat werkt ook niet prettig voor de mensen bij dat bedrijf. De klant blijft dan naar jouw toestel bellen en niet naar het algemene of groepsnummer.
Je kan in bedrijfstelefoonsystemen gewoon instellen dat het algemene nummer wordt meegestuurd, ongeacht welk toestel belt.
Ik snap niet dat Opta zo trots doet over dat die lijst populair is.

Alsof er mensen zijn die het leuk vinden om reclame over de telefoon te krijgen... Natuurlijk meld iedereen zich hier massaal voor aan. Zeker ook omdat je echt letterlijk binnen 2 tellen op die lijst staat.

Laten we zo een register ook openen voor tv en internet. Dan zijn wij binnenkort helemaal van reclame verlost.
En dan gaat het hele land zeiken dat ze The Voice niet meer kunnen kijken omdat het achter de decoder verdwijnt. Je vergeet voor het gemak dat commercele TV zenders van die reclame leven ;) ? Er zitten meer kanten aan reclame dan enkel de consumentkant he.
Dan mis je nog niks volgens mij :+
Nld 1-4 kunnen ze zo opheffen.

Reclame op tv kan je overslaan - is een plaspauze,.
Wat ECHT irritant is, is die onzin "hart van nederland" die ze middenin een film doen...
Exact om die reden kijk ik nooit naar dat kanaal - plus,. je kan je films gewoon downloaden..
En nog hebben aantal bedrijven/mensen maling aan dat register. Vorige week nog Oxxio, die belde met die 'geweldige ipad' actie. Heb hem verzocht z'n verhaal voor em te houden en geadveerd het bandje van het bel-me-niet eens af te luisteren.
Aangifte doen, de Opta deelt behoorlijk pittige boetes uit. Mij bellen ze al heel lang niet meer. (En verborgen nummers krijgen een boodschap van mijn centrale te horen, dat ik niet door dergelijke nummers gebeld wil worden.
"de Opta deelt behoorlijk pittige boetes uit. "

Niet echt. Als die boetes echt pittig waren, was het fenomeen dat je ongevraagd gebeld werd de wereld al uit.
Prachtig systeem, enkel zou het uitgebreid dienen te worden naar een Bel-niet-aan Register naar mijn mening. Steeds vaker dat deur-tot-deur verkopers momenteel lukraak langskomen. Het aanteel keer dat ik bijv. iemand Nuon heb zien proberen aan te smeren aan mijn deur het afgelopen jaar is niet langer op één hand te tellen.

Kassa heeft mooie stickers bedacht:
http://kassa.vara.nl/tv/a...niet-aan-sticker/speel/1/

Maar die dingen wordt evenveel meegedaan als vroeger de boodschap bij een bedrijf dat je geen interesse had en niet langer gebeld wenste te worden. Enkel bij de mogelijkheid tot boetes staken de meeste bedrijven hun pogingen tot verkoop via dit soort irritante methoden.
Kassa heeft mooie stickers bedacht:
http://kassa.vara.nl/tv/a...niet-aan-sticker/speel/1/
Tros Radar was eerder volgens mij, die had ze al een paar jaar, ook leuker design:
http://www.freefree.nl/Anti_colportage.jpg
Helaas op :(

Consumentenbond heeft ook zo'n anti-deurbel sticker trouwens:
http://www.consumentenbon...l-niet-aan/?view=Standard
Op... So what? Je hebt 't plaatje toch? Kwestie van afdrukken op je printer en op de deur plakken. :)
Direct maar even bestellen dan :)
Precies de reden waarom ik juist bij Nuon ben weg gegaan,. domme verkopers aan de deur steeds - ik ben al lid, wat moet je van me?

Nou, dat zal ze leren.
Ze leren er alleen van als jouw opzegreden geregistreerd wordt. Omdat consumenten een heel kort geheugen hebben, en omdat Nuon dat ook weet, zal je zien dat Nuon vast niet jouw opzegreden heeft geregistreerd.
het idee van een bel me niet register is prima hoor. maar het helpt voor geen meter .
ik heb me al tig keer aangemeld daar . en ook na een belletje al een paar keer de bel me niet registratie via de telefoon gedaan . maar ik blijf gebeld worden .
ik ben er wel klaar mee . ik heb bij een paar bellers gewoon gedreigd met een advocaat en daarna door die bedrijven ook niet meer trug gebeld . dus dat blijkt bij sommige echt de enige manier te zijn. want ze kunnen je zelf uit de bel lijst verwijderen alleen doen ze dat normaal gewoon niet ..
ik snap niet dat die bedrijven zelf niet inzien dat dat zinloze bellen geen nut heeft. . het kost hun alleen maar geld en de consument alleen maar tijd..
het kost ze zeker geen geld natuurlijk anders waren ze wel gestopt... maar de telefoon nummers en mailadressen zijn ook niet meer zoveel waard als ze geweest zijn.
Ik sta er ook niet ingeschreven, net als sommigen boven mij, juist omdat ik m’n nummer zo weinig mogelijk wil achterlaten bij instanties. Die enkele keer dat ik mijn (juiste) nummer invul, was dat op sites waar ik serieus iets te zoeken had, zoals een site waar ik iets bestel. Nooit gebeld tot nu toe, zelfs niet door die winkels waar ik wél m’n nummer heb achter gelaten, op één vreemd voorval na:

Ik werd gebeld door de postcode loterij. Ze moesten m’n moeder hebben. Tja, dan ga je door de mand. Ik wou dat ik er iets aan kon doen toen, maar ik wist niet wat. Ik had willen eisen dat ze me de bron was van hun info vertelden, zodat ik kon achterhalen of ik toch ergens m’n nummer had achter gelaten waar het geen goed idee was, en aangezien ik zelf zeer zeker niks met de postcode loterij te maken heb gehad. M’n moeder heeft daar aan meegedaan inderdaad, en ze beweerden dat mijn moeder mijn nummer had opgegeven. Juist.

[Reactie gewijzigd door Sméagol op 23 juli 2024 04:06]

Anoniem: 426269 @Sméagol12 april 2013 17:47
Inderdaad, voor mij geldt hetzelfde. Ik wil mijn nummer zo min mogelijk achter laten bij instanties.

Toen het vorige officiele Bel-me-niet-register failliet ging verkochten ze hun gehele klantenbestand aan een telemarketingbureau.
Ze verkochten niets, de curator liquideerde de waardevolle bezittingen, iets wat hij/zij verplicht is om zoveel mogelijk van de schuld weg te werken.

Maar die partij was alles behalve officieel.
Als je ergens je telefoon nummer door geeft of aan geeft dat je gebeld mag worden dan mag er gebeld worden, verder bij mij lijkt het wel te helpen ik word niet meer gebeld al een hele tijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.