Sjongejonge zeg...
Jij hebt wel een verdomd eigen dunk van jezelf...
Jij hebt gelijk en de rest van Nederland heeft het fout, zelfs diegenen die deze wet hebben ontworpen en de rechters.
Wat denk je nu zelf..?
Kan wezen.
Maar ik kakel ten minste niet de rest na en gebruik mijn hersenen, wat ik van anderen totaal niet kan zeggen.
De meest gehoorde excuus is dat men vindt dat men meer vertrouwen heeft in de juristen bij Consuwijzer en de consumentenautoriteit dan in mij.
Ik las en hoorde zoveel tegenstrijdigheid dat ik zelf de boeken ben ingedoken.
Noem mij maar arrogant, maar ik ben wel mijn hersenen gaan gebruiken. En als jij vindt dat ik uit mijn nek zit te lullen met de "wettelijke garantie", wordt het hoog tijd dat je zelf in de materie gaat duiken, in plaats van consuwijzer na te praten.
Mijn bronnen zijn de wetboeken zelf, de Europese richtlijn zelf en de publicaties van de Tweede Kamer. De rest is niet relevant.
Overal staat dat met "wettelijke garantie" de conformiteit bedoeld wordt. Dus kom aub niet met dat geneuzel aan van de Consumentenbond en Consumentenautoriteit.
Het gaat bij die organisaties totaal niet om waar de consument volgens de wetgeving werkelijk recht op heeft, maar het gaat bij die organisaties om hoe door manipulatie van de regels ervoor gezorgd kan worden dat de consument op een gemakkelijke manier kosteloze reparatie of vervanging kan eisen. Triest gewoon.
Ook zijn de consumentenorganisaties het totaal niet eens met de korte garantieperiodes en zijn van mening dat de consument voor een veel langere periode, zeg rustig gedurende de gemiddelde levensduur, kosteloze reparatie of vervanging kan eisen als het product buiten zijn schuld om kapot gaat. En jij trapt erin als een kip zonder kop.
Ook zijn die organisaties van mening dat binnen een productgroep de kwaliteit, duurzaamheid en garanties veel te veel uit elkaar liggen, waardoor het voor de consument niet overzichtelijk is waar die aan toe is. Waardoor men alles op één grote hoop gooit en de ondernemer dient dan naar die meningen te luisteren (wat die ondernemers niet doen!) Waardoor die organisaties beginnen te mekkeren dat de ondernemers zich niet aan de regels houden.
Die levensduur tabellen van gemiddelde levensduren, economische levensduren, werken in de praktijk niet en zullen in de praktijk ook niet werken. En die organisaties beginnen dan te mekkeren dat de ondernemers zich niet aan die levensduren houden. Logisch, omdat het in de praktijk niet kàn!!!!!
Ik vind het pas arrogant van de Consumentenbond om te zeggen dat een computer zonder problemen minimaal vijf jaar zonder problemen mee dient te gaan, terwijl meer dan de helft van de computers binnen het tweede jaar uitvallen.
Ik vind het arrogant van de consumentenautoriteit om de regels anders uit te leggen dan ze werkelijk zijn.
Ik leg de vinger op de zere plek en men is daar niet van gediend, waardoor mijn postings negatief gemod worden.
Ik praat niet zoals de consumentenbond en consuwijzer, dus moet ik mijn mond houden.
En dat verdom ik dus.
Veel mensen begrijpen niets van de wetgeving en nemen maar aan dat wat de consumentenbond en consumentenautoriteit via consuwijzer spreken de waarheid spreken en dat ik geen moer afweet van de wetgeving.
Dan maar arrogant, maar ik weet dat ik de waarheid spreek. En aangezien die anders is dan wat de consumentenbond en consumentenautoriteit is, zijn mijn postings ongewenst.
[Reactie gewijzigd door bbcs op 8 februari 2013 01:24]