Gerucht: volgende Windows-versie heeft kernelversie 6.3

Op een Taiwanees forum heeft een vermeende ontwikkelaar van Microsofts volgende Windows-versie details over 'Windows Blue' onthuld. Die codenaam werd aan de volgende grote update van Windows 8 gegeven en zou onder meer een nieuwe kernel krijgen.

De ontwikkelaar die op het Taiwanese forum van PCBeta publiceerde, zegt een alpha-versie van Windows Blue te draaien. Het zou gaan om build-versie 9622, maar ondanks dat Windows Blue nog steeds Windows 8 genoemd zou blijven worden, spreekt de ontwikkelaar van Windows 9. In die nieuwe versie zou de huidige interface, voorheen de Metro UI, gehandhaafd blijven, maar zou de desktop-omgeving 'platter' worden. Dat zou onder meer gevolgen voor de taakbalk hebben. Bovendien zou Windows Blue een nieuwe kernel, versie 6.3, krijgen.

Windows Blue zou een service pack annex flinke update voor Windows 8 worden, waarbij niet alleen de kernel en desktop-modus aangepast zouden worden, maar ook startscherm een update zou krijgen. Zo zou het eenvoudiger moeten worden de interface naar eigen wens aan te passen en bijvoorbeeld de afmetingen van de tiles aan te passen, net als bij Windows Phone 8. Ontwikkelaars zouden bovendien verplicht zijn een nieuwe sdk te gebruiken om software te ontwikkelen, zodat apps crossplatform-geschikt zijn. De Windows Blue-update zou medio 2013 voor Windows 8 moeten verschijnen.

Door Willem de Moor

Redacteur

27-12-2012 • 08:13

128 Linkedin

Reacties (128)

128
121
90
4
0
2
Wijzig sortering
De reden waarom in Windows 7 en nu in Windows 8 versie 6.x wordt aangehouden heeft te maken met applicatie compatibiliteit. Er zijn teveel applicaties die testen of het major versie nummer van Windows 6 is en anders niet opstarten. Hadden ze een test gemaakt in die apps gelijk of groter dan 6 was er niet veel aan de hand geweest.

Maar in al die miljoenen applicaties die er nu voor Windows zijn, zijn er dus teveel die die test niet goed doen.

Het is ook niet meer dan een nummertje. Je kunt niet concluderen dat de stap van 5 naar 6 groter is dan 6.1 naar 6.2 het is echt alleen maar een nummertje, niet meer dan dat.
Nog steeds geen echte Windows 7 ?

Win Vista: 6.0
Win "7": 6.1
Win "8" 6.2
en nu 6.3 ?
Microsoft blijft hangen op de 6.x branch om te voorkomen wat er met Vista is gebeurd: compatibliteit met drivers. Wat dat betreft had ook Vista gewoon in de 5.x branch moeten blijven hangen, als NT 5.3, ja, de architectuur is anders, maar er is dan nog wel een lichte kans dat sommige XP drivers het alleszins zouden doen op Vista, wat ook weer een hoop ellende had kunnen besparen.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 27 december 2012 10:10]

Vista had een volledig nieuw drivermodel (waaronder WDDM). Een 6 was dus wel op zijn plaats. Windows 7 heeft WDDM 1.1 gekregen en Windows 8 nu WDDM 1.2.
Ik denk dat het dus wel logisch is om intern de nummering op 6.x te houden.

Persoonlijk vind ik het veel logischer om het eerste cijfer pas aan te passen als er echt iets wezenlijks wijzigt in de architectuur. Kwestie van de logica te behouden.
de linux kernel doet dit trouwens ook, waarom veranderen? Google mag dan groot zijn, ik vind ze nog steeds niet richtinggevend. (En grappig genoeg werkt ook Android met de "ouderwetse" nummering.)
Dergelijke nummering werd voor de Linux kernel inderdaad in het verleden gebruikt, maar dat is sinds het release van 3.0 niet meer zo. Dit is de reden waarom het versienummer naar 3.0 werd opgehoogd:
On 29 May 2011, Linus Torvalds announced[127] that the kernel version would be bumped to 3.0 for the release following 2.6.39, to commemorate the 20th anniversary of Linux. It continued the time-based release practice introduced with 2.6.0, but using the second number...i.e. 3.1 would follow 3.0 after a few months. An additional number (now the third number) would be added on when necessary to designate security and bug fixes, as for example with 3.0.18.
De 20th anniversary of Linux ging niet gepaard met een wijziging in de architectuur.
Met ^^. De kernel nummers volgen de driverarchitectuur, niet andersom Vista had nog steeds nieuwe driver nodig gehad als het een 5.x nummer had gehad. De aankondiging in dit artikel is dus feitelilijk dat Windows Blue nog steeds dezelfde kernel/driver architectuur heeft. Niet zo verwonderlijk voor een SP1.
Nog steeds geen echte Windows 7 ?

Win Vista: 6.0
Win "7": 6.1
Win "8" 6.2
en nu 6.3 ?
Ubuntu 12.x gebruikt toch ook kernel 3.x? Mint 13 ook.

De kernel zegt niet veel over de versie van het totaalpakket.
Bij Windows meer dan bij Linux omdat Windows veel meer op binary compatibiliteit leunt. Bij Linux is voor zo goed als alles toch de source beschikbaar dus kun je alles zo opnieuw compilen.
Was het maar zo'n feest, veel grote updates breken iets ergens anders omdat ze afhankelijk zijn van een API of library die zich ineens anders gedraagt. Tegenwoordig stuk minder het geval dan vroegah maar nog steeds een issue, daarom heeft bijvoorbeeld CentOS ook de mogelijkheid om bepaalde pakketjes en libs op oudere versies te houden terwijl je de rest wel update.

Ontopic: "Metro interface blijft maar desktop word platter". Heel even nadat ze mensen hadden eruit gekeild bij Microsoft en ze schoorvoetend toegaven dat de sales wat tegenvielen dacht ik dat ze wat geleerd hadden van Windows 8, maar dat valt dus vies tegen. Aan de andere kant, dit is alleen een service pack voor Windows 8, dus op zich ook niet zo onlogisch dat ze de Metro interface er niet gelijk uit gooien. Wel benieuwd wat die 'plattere' desktop dan gaat inhouden.

Microsoft moet volgend jaar flink z'n best gaan doen, zeker als je kijkt hoe iedereen steeds meer alles crossplatform en open aan het maken is, bijvoorbeeld valve die zijn engine en distributieplatform binnenkort in open beta voor linux gaat gooien. Gecombineerd met het harde werk van alle opensource devs en mr Torvalds denk ik dat Linux ook een serieuze gooi gaat doen naar het toch echt niet dooie desktop platform. Er komen veel leuke dingetjes aan, zoals dat alle android versies straks weer in de mainline kernel tree gaan ontwikkelen ipv steeds een eigen branch oprichten voor elke proprietary scheet die ze in hun product willen stoppen, en met nvidia en AMD ook weer hard aan het werk voor betere drivers onderandere op aansporing van Valve denk ik dat het wel goed gaat komen.
Ik heb voor de grap eens Sabayon op mijn desktop gezet, moet wel zeggen dat het echt niet meer zoals vroegah is, een crossfire HD6970 opstelling werkt gewoon out of the box, ook multimonitor met verschillende resoluties is geen probleem meer. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Des te meer fabrikanten het licht zien, des te meer dingen gaan werken op Linux.

Ben benieuwd wat volgend jaar brengt
Ontopic: "Metro interface blijft maar desktop word platter". Heel even nadat ze mensen hadden eruit gekeild bij Microsoft en ze schoorvoetend toegaven dat de sales wat tegenvielen dacht ik dat ze wat geleerd hadden van Windows 8, maar dat valt dus vies tegen. Aan de andere kant, dit is alleen een service pack voor Windows 8, dus op zich ook niet zo onlogisch dat ze de Metro interface er niet gelijk uit gooien. Wel benieuwd wat die 'plattere' desktop dan gaat inhouden.
Uhm, wie is er dan ontslagen bij Microsoft vanwegen Windows 8? Niemand... En ook heeft Microsoft nooit gezegd dat de verkopen van Windows 8 tegen vielen, hun laatste bericht, over 40 miljoen verkochte exemplaren in een maand tijd, was positief, en 40 miljoen is veel.
Er is niet direct gezegt dat de persoon is ontslagen om Windows 8, maar hij was wel toevallig er voor verantwoordelijk. http://www.brianmadden.co...ndows-8-sucks-so-bad.aspx

En ik zweerde dat ik een artikel heb gelezen waarin stond dat Ballmer zelf zei dat het 'een beetje tegenviel', maar heb wel iets vergelijkbaars kunnen vinden http://www.nytimes.com/20...to-shaky-market.html?_r=0 .
40 miljoen is veel voor een persoon, voor een bedrijf als microsoft nou niet echt denderend. Daarbij heeft '40 milion' een erg hoog hollywood accounting gehalte.
Steve was ontslagen omdat hij weigerde samen te werken met andere divisies van Microsoft, niet vanwege Windows 8, hij heeft zelfs ontslag genomen ipv ontslagen te zijn.

Verder is 40 miljoen het laatst gekende nummer, en dat is zeker niet slecht, ook niet voor Microsoft, het is even veel als Windows 7 in zijn eerste maand. Na die 40 miljoen is geen bericht meer vrijgegeven of het nu goed of slecht gaat, dat zijn tot nog toe alleen maar geruchten, en dan meestal van mensen die willen laten uitschijnen dat Windows 8 flopt.
niet vergeten dat het 40 miljoen licenties zijn, het gaat niet om winkel verkopen, veel fabrikanten geven windows 8 gratis weg, zelfs als mensen al windows 7 hebben, die maken dus dubbele licentie kosten.

:z
Het is maar een nummertje. Google Chrome zit nu bij versie 23, maar in echte jaren gemeten is Google Chrome slechts een peuter vergeleken bij Windows.

En daarbij komt: Vista was intern toch wezenlijk anders dan XP. Maar 7 en 8 zijn intern niet echt wezenlijk anders dan Vista. Dus zo onlogisch is het dan ook weer niet.
Nou lekker meten dan.

Neem aan dat je Chrome met IE wilt vergelijken. Je gaat wel even voorbij aan het feit dat die 'peuter' al vroegtijdig aan de uni zat, ver voor de gebruikelijke leeftijd in jouw analogie en dat IE jaren lang ergens in de goot heeft lopen zuipen / coke aan het snuiven was en grof spijbelde (ontwikkeling heeft jarenlang stil gelegen).

Ontwikkeltijd zegt dus vaak net zo weinig als een versie nummer.
Chrome gebruikt Apple's WebKit als renderer. Dat is ooit geforked van KHTML uit het KDE project en loopt terug tot 1998. Toch ook al een goeie 14 jaar.
Hij vergelijkt volgens mij Chrome nergens mee, alleen maar als voorbeeld vwb het nummertje. Tevens is MS in zijn OS toch echt wel jaaaaaaren verder ontwikkeld dan Google hoor dus weet nie wat je met bovenstaande wil zeggen maar van neuspeuteren is niet bepaald sprake aangezien er al jaren een meer dan volwassen OS staat, iets waar google nog niet voor de helft aan kan tippen......
Nou lekker meten dan.

Neem aan dat je Chrome met IE wilt vergelijken.
Beany heeft niks gezegd over IE. De enige analogie die ik hem zie maken is software-levensjaren (toevallig een browser waar hij naar refereert), versus versienummer.

[Reactie gewijzigd door Engineer op 28 december 2012 00:13]

En wat jij even vergeet is dat IE stamt uit de tijd waarin iedereen op LSD rondliep en IE (en Netscape etc...) daar wél mee overweg moesten kunnen. Je vergeet ook even voor het gemak dat IE een enorm marktaandeel had en die ouwe crackpots niet zomaar kon laten stikken waarbij Chrome geboren werd in een veel betere tijd met veel duidelijker gedefinieerd landschap en die legacy niet hoefde mee te zeulen en niets te verliezen had :z
Echt geen IE fan hier (doe mij maar Chrome), maar keep your facts straight.
Met een frisse start in een volwassener landschap van 0 beginnen en kunnen leren van anderen die je voorgegaan zijn is makkelijk lullen. Believe it or not, toen IE6 uitkwam was 't vergeleken met andere browsers z'n tijd vér vooruit*. Dat het nóg beter had gekund zal niemand ontkennen maar tevens deed ook niemand het.

* Overigens, IE4 en IE5 ook maar, IMHO, in mindere mate.

[Reactie gewijzigd door RobIII op 27 december 2012 11:50]

IE4 was echt niet z'n tijd ver vooruit; Netscape 4 kwam toen ook net uit. Het had dan wel als eerste CSS ondersteuning, maar was enorm traag en erg primitief in de ondersteuning; Netscape 4 was stukken geavanceerder (en conform de W3C standaards i.p.v. IE4s box-model). Ten opzichte van IE3 was het echter wel een wereld van verschil.

IE5.0 was m.i. inderdaad wel een enorme stap vooruit; goede DHTML/CSS/JS/XHR ondersteuning en stukken sneller. IE 5.5 is verder het noemen niet waard; dat was zo'n kwaadaardig gezwel, dat zelfs MS het meteen inzag :)
dat was nog eens een tijd dat je met lsd op kon rond surfen in een kleurige wereld met vreemde beestjes :+
Nummers zijn nummers niets meer niets minder.

Helaas zijn nummers nodig voor marketing omdat het schijnbaar beter voorkoopt als je steeds nieuwe nummers hebt. Zelf linux is nu met andere nummers bezig. De domme massaconsument moet je geld uit de zak zien te halen en dat kan alleen met nummers. Nieuw nummer is denkt de massa weer een hele nieuwe versie, dat moet dus wel weer beter zijn, dus hup weer betalen..
Beetje vreemde vergelijking, gezien de meest 'commerciële'/'populaire' variant van Linux, Ubuntu, nog steeds hetzelfde nummersysteem gebruikt en je er ook niet direct voor betaald.
Nee, het klopt wel gedeeltelijk wat bbob zegt.
Kijk naar het versienummering geweld in de UNIX wars.

Nieuwe versienummers werden ook gebruikt om een andere UNIX variant aan de man te brengen.

Linux is van origine niet commericieel en houdt meer een academische benadering aan. Dat gedeelte van wat bbob zegt klopt dus niet helemaal.

En ook Microsoft's zijn marketing gebruikt allemaal veel bombastische termen, dan puur een hoger NT kernel nummertje met een andere GUI voor elke nieuwe versie.
@Beany: Wat was er intern zo echt wezenlijk anders in Vista tov XP dan?
Ik kan niet anders reageren dan: Correct!

Maakt het voor de hardware-fabrikanten wel makkelijk om voor al die versies 1 driver te schrijven die op allemaal werkt :)
Ze houden 6.x aan puur om compatibiliteitsproblemen te voorkomen, omdat er veel software in omloop is die weigert op te starten als het versienummer niet begint met 6.
Als de desktop nu ook nog verder wordt uitgekleed, dan ga ik serieus Linux overwegen. Ik draai nu Windows 8 met Classic Shell. Die APPjes heb ik totaal niks mee. Windows 8 is erg opdringerig om de IE browser in app modus te draaien als je deze vanuit Metro strart. Dan kan ik er totaal niks mee, ding draait dan fullscreen en is multitasken meteen uitgesloten.

Gaat Metro de ondergang worden van Windows of heb ik het helemaal mis?
Ik hoop het niet, ik ben nogal gehecht aan Windows :'( Mijn hoop is nog steeds dat dit naast de "echte" Windows blijft bestaan, dus 7 (en opvolgers) voor desktops en Metro voor tablets en andere touchscreen apparaten. Als dit de toekomst is en Windows 7 is het laatste desktop OS, en ik moet toch omschakelen ga ik me misschien eens oriënteren op iets anders als Microsoft.
Brrr.. ik kan haast niet geloven dat ik dat heb geschreven.
Je kunt ook overdrijven. Het is niet dat de desktop meteen niet meer werkbaar is, maar men heeft nu de keuze gegeven om gebruikers veel simpelere apps te laten gebruiken. Iets wat kinderen, ouderen en mensen die weinig interesse in pc's hebben wel kunnen waarderen. De beginnende gebruiker kan nu veel makkelijker zijn ding doen, maar powerusers kunnen nog gewoon op de desktop los gaan. Helemaal geen ramp en je kunt het nog steeds zo aanpassen zoals jij wilt.
Werk jij voor microsoft ofzo? Ik heb windows 8 ook 2 weken geprobeerd en ben vervolgens teruggerent naar w7. Dat geforceerde fullscreen werkt niet op grote schermen en window principe werkt gewoon fantastisch. En ben sinds ik heb gezien waar ze met skype heen willen ben ik op zoek naar een alternatief.

En dat tiles gebeuren is leuk bedacht, maar de uitwerking is wat minder. De "apps" die erop staan lijken nog niet compleet te zijn. Willen ze bij microsoft af van de pc ofzo? Windows 9 tablet only?
Wat een opening van je post zeg.. Jezus..
Zelf draai ik al Windows 8 sinds de developer preview (al dan niet naast Fedora) en heb er nog steeds geen spijt van. IMO is het echt wel een verbetering van Windows 7. Ik moet wel zeggen dat ik maar 4-5 apps gebruik en zo'n 99% van de tijd op de desktop werk.
Ik heb hetzelfde gedaan als jij, W8 als dualboot geinstalleerd.
Eigenlijk met dezelfde conclusie "niets mis mee" maar W7 werkte fijner (en ik dacht er meer mee te kunnen) en daarom switchte ik steeds terug hiernaar.

Dat het zo niet een eerlijke vergelijking is gaan velen (en ik ook toen) helemaal aan voorbij.
W7 had ik naar mijn voorkeuren ingericht namelijk en W8 was kaal.

Eenmaal W7 eraf en W8 ingericht bleek W8 veel fijner te werken met veel meer mogelijkheden.
En natuurlijk moest ik even wennen aan verschillen in bediening, maar was dat ook niet zo voor XP>Vista>W7 ??????????????

Probeer het dus niet, maar gebruik het ingericht als enige OS, je zult verbaasd zijn......(hoe weinig het verschilt als je weet hoe het werkt en hoe groot de mogelijkheden nu zijn)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 27 december 2012 12:14]

Ik heb de upgrade van win7 naar win8 nog niet gedaan, maar heb het wel al eens op een andere partitie geinstalleerd om te kijken of er geen driverproblemen zijn, en ik zie eerlijk gezegd ook het probleem niet zo.
Je kan prima enkel desktop apps draaien, en het enige verschil is dan dat je start menu nu full-screen is.
waarom dan Windows 8? Of zijn er al programma's die niet meer compatible zijn met Windows 7?

Ik blijf in elk geval hangen bij Windows 7 totdat ik ofwel een touchscreen heb of totdat er weer een serieuze Windows versie komt zonder al dit fancy gedoe.
Het gekke is juist dat alle nieuwe fancy dingen uit Win7 sowieso al net uit Win8 gesloopt zijn... Ik kan mij niet anders voorstellen dan dat MS op zijn schreden terugkomt, en een modus met klassiek startscherm gaat introduceren in de next big update.
dan gebruik je toch de desktop versie van IE (probeer anders start8 eens, windows 7 met de opties van8)

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 27 december 2012 08:35]

En zoiets is voor mij het bewijs dat ze met Win8 de plank finaal mis hebben geslagen.

zulke opties moeten er standaard in zitten.

Wil je het "mooie moderne" Metro interface, aub, metro interface.
Oh u wilt toch liever nog het "ouderwetse" intuïtieve desktop interface? aub...desktop interface.

Dat derden zoiets moeten maken, zo vlak na de release al, betekent dat ze het niet goed hebben gedaan.
Als de desktop nu ook nog verder wordt uitgekleed.
Ze bedoelen dat ze de interface meer gelijk gaan trekken: geen transparante taakbalk meer, weg met de Aero Glass icoontjes van Windows Vista en nieuwe icoontjes ala Office 2013.
Wat een flauwekul elke keer weer dat geneuzel over opdringen enzo.
Windows 8 heeft en desktop en metro, best of both worlds.
Jij mag kiezen wat je wil.
Je kan de hele dag in desktop mode werken als je wilt.
Pin je favoriete apps in de taakbalk en je hoeft nooit meer naar het metro startmenu.
ja zodra je je programma lijst inwilt ga je al naar het modernUI, hoezo niet opdringen?? :+
Je comment is een beetje als grap bedoeld maar ik ben het er niet mee eens.
Ik kan begrijpen dat mensen geen nood hebben aan het hele ModernUI gebeuren, zelf kies ook nog steevast voor desktop applicaties en geen apps. Maar om nou te zeggen dat iets opgedrongen wordt en dat je hier niet vanaf kan geraken is wat ver.

De kracht van Windows is er nog steeds: je kan dmv software de ganse look en feel aanpassen. Zoals anderen het al hebben aangehaald, er bestaan heus al programma's waarmee je de startknop terug kan krijgen. Zolang dit soort zaken werken, zou ik me echt niet druk maken over hoe Windows er out of the box uit ziet.

Dat de desktop app "vlakker" wordt is misschien niet zo erg. De omgeving moet er echt wel nog zijn voor die applicaties die niet als app worden aangeboden (apps hebben zo hun eigen beperkingen en beveiligingslaag). Zolang multi window in desktop blijft bestaan, zou ik me geen zorgen maken over Windows 9. Als alles full screen (of met 75/25) moet, dan denk ik ook niet dat het nog een desktop OS zal zijn.

edit:
Reactie op Remmes_NT

[Reactie gewijzigd door FireFly op 27 december 2012 09:35]

tuurlijk kan je met programma's aanpassen(gelukkig) maar waarom zou de eindgebruiker hier allerlei moeite voor doen, terwijl MS ook gewoon een optie had inkunnen bouwen, maar nee MS wilt ModernUI forceren er een flink aantal marketing praat over hebben hoe geweldig het wel niet is enz enz...

maar god we zijn ook flink offtopic gegaan zie ik zo :P
Oh god, wat is dat een ramp zeg, dat je eventjes naar metro gaat om een app op te starten. Sorry hoor, maar als je dat al opdringerig vind, moet je zeker niet een supermarkt of winkelcentrum binnenlopen, of tv gaan kijken waar reclame ook altijd full screen is :+
tja, en raad eens, tegenwoordig heb je meer dan 100 zenders, een knopje drukken en je hebt een zender zonder reclame... waar is de optie in Windows 8 ??? juist.. die optie moet van andere makers komen... :+

ik wil graag een schone taakbalk en bureaublad, dus ik ga niks pinnen of onnodig op het blad neerzetten, op een normale dag open ik best een aantal programma's, en om die dan te openen word ik (zonder start8) geforceerd door MS om eerst een halve gare gesture te maken met mijn muis, dan een fullscreen modernUI voor me neus te krijgen (waardoor ik niets meer kan zien van bijv programma's/filmpjes wat dan ook die op de desktop bezig zijn) en dan pas kan ik mijn programma openen....

onzinnig, zoals ik al zeg, leuk op een tablet met touchscreen, maar onnodig met een muis,

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 27 december 2012 09:35]

En raad eens van wie die andere zenders zijn? Juist! Andere makers ;) (Alle zenders van hetzelfde bedrijf hebben tegelijkertijd reclame juist omdat mensen zappen.) Waarom is het wel ok dat je van een andere maker iets 'moet' gebruiken op de tv, maar niet je pc?

Voor applicaties ram je gewoon op de windows toets en typ je de naam. Niks geen muis :P
Overigens moet je juist blij zijn met Windows 8 als je een clean desktop wilt, omdat Windows 8 net zo kaal kan worden gemaakt als Windows 7 met de toevoeging dat ook de startknop weg is. Lekker leeg dus :P

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 27 december 2012 11:12]

maar het is een functie van de tv software, als de fabrikant van die software het niet toelaat tja dan zit je... (helemaal offtopic)
Tja, dan maak je het jezelf ook wel erg lastig. Jij zult wel schrikken van de hoeveelheid icons die ik op mijn bureablad heb maar het is gewoon wel de snelste manier van dingen openen. Echt vaak gebruikte programma's heb ik dan ook nog in de taskbar zitten. 'T is om mee te werken hè, niet om naar te kijken.

Die 'halve gare gesture' is verder gewoon hetzelfde als je muis naar de plaats van de voormalige startknop bewegen.
Het gaat erom of het in desktopomgeving handig is om iets fullscreen te hebben, niet of het van levensbelang is of dat op andere plekken ook vervelende fullscreen dingen zijn?

NIemand zal sterven aan het gebuik van Metro, maar het moet natuurlijk wel HANDIGER zijn dan de voorganger, het gaat juist uitsluitend om steeds verbeterd gebruikergemak, anders kun je net zo goed win95 blijven draaien.
"best of both worlds" is de marketing term. In realiteit is het een geforceerde mengeling van 2 werelden, waarbij de 1 frans praat en de ander engels.

Het is een auto en een vliegtuig in 1 aparaat gebouwd waarbij bij de auto dan onvermijdelijk de opgeklapte vleugels in de weg zitten.
Wat een onzin. Het gaat over een grafische UI waar de 15 jaar oude startknop niet meer in zit en een nieuw framewerk aan is toegevoegd. Daar problemen mee hebben en tegenaan trappen geeft alleen maar een indicatie van je digibeet-gehalte.

Maar ik heb een oplossing: vervang alle ikonen die achter startknop zaten met shortcuts en plaats die in een map met sub-mappen in dezelfde volgorde. Vervolgens plak je een snelkoppeling daarheen op je taakbalk. Wow, nu heb je een "startmenu" Hij gaat alleen niet vanzelf weg. Daar moet je dan nog een tooltje voor schrijven :+

Misschien nog beter: een W8 app die een win95 desktop nadoet en dan weigert om metro te verlaten, als speciale functie voor noobs

[Reactie gewijzigd door blorf op 27 december 2012 11:07]

Makkelijk is dan om even een shortcut naar C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu op het bureaublad te plaatsen.

Maar waarom eigenlijk? Nieuwe startmenu is stiekem best wel handig.
En helemaal als je de rijtjes op je startscreen ook nog benoemd. ;)

Startscreen>rechtsonder verkleinen(vierkantje)>rechtsklikken op rijtje>naam geven
Windows 8 is erg opdringerig om de IE browser in app modus te draaien als je deze vanuit Metro strart.

@Fairy
Ga naar opties binnen IE en je kan kiezen dat IE altijd in desktop modus start.

Je kan ergens een probleem van maken of ietsje verder kijken dan je neus lang is.
Valt me op dat meerdere hier last van hebben. En we zitten nota bene op tweakers.net!
Dit was een tijd geleden ook al een gerucht, Microsoft gaat hetzelfde doen als Apple als het om OS updates gaat. Apple heeft al sinds OSX dezelfde basis die elke keer geupdate wordt. En Microsoft heeft eigenlijk met 95, 98 en ME hetzelfde gedaan.

Dat truukje gaan ze nu weer doen met 8, en ik denk dat ze dat langer vol gaan houden.

Ik hoop wel dat ze dan voor Windows RT ook de desktop eruit slopen, het is echt te raar om op de Surface RT een desktop te hebben (en ik blijf er dus ook mooi uit)
En daar zit nu dus de verwarring, Windows RT heeft geen desktop en kan GEEN 'normale' windows programma's draaien, alleen de Windows 8 Pro tablets (die nog moeten komen) kunnen zowel Metro als 'normale' windows applicaties draaien..
En IMHO is Windows RT alleen geschikt voor tablets en niet voor desktop (voor tablets is het echt een geweldig OS, maar voor muis en keyboard is het IMHO onwerkbaar)..
Zelf heb ik een enorme hekel aan die fullscreen apps op mn desktop waar ik normaal meerdere programma's tegelijk open heb staan (wat dus op RT in principe niet mogelijk is, aangezien een programma naar suspendmode gaat als je switcht (en dan kan het zelfs compleet gestopt worden zodra windows rt geheugen nodig heeft).. Ook heb ik juist een hekel aan het niet fatsoenlijk kunnen afsluiten van programma's onder RT (of android/iOS), ik 'ruim' graag mijn troep op...
Als je dus een ARM-tablet based Windows tablet koopt heb je sowieso GEEN 'classic' windows, en zoals ik al zei, veel mensen denken dat hun 'normale' windows programma's ook daarop draaien, wat dus niet het geval is..
de Windows 8 Pro tablets (die nog moeten komen)
Uh, die zijn sinds november al te koop hoor :)
En daar zit nu dus de verwarring, Windows RT heeft geen desktop [...] Als je dus een ARM-tablet based Windows tablet koopt heb je sowieso GEEN 'classic' windows [...]
Het vervelende is dat die dus wel aanwezig is, maar dat je gewoon niet zelf software kan installeren dat daar gebruik van maakt. Office daarentegen draait gewoon op de desktop onder Windows RT.
En daar zit nu dus de verwarring, Windows RT heeft geen desktop en kan GEEN 'normale' windows programma's draaien, alleen de Windows 8 Pro tablets (die nog moeten komen) kunnen zowel Metro als 'normale' windows applicaties draaien..
RT heeft dus WEL een desktop, maar ARM is niet x86 compatible dus je oude programma's draaien kun je wel op je buik schrijven.
Verder kun je nu al Win8 tablets kopen; kijk maar eens in de pricewatch.

Overigens ben ik met de strekking eens; win RT is waardeloos. Een hoop doet het niet. Zo kan je bijv. geen uitzending gemist kijken om dat RT Microsoft's eigen Silverlight plugin niet kan draaien. Leg dat maar eens uit aan je vrouw.
Apple zal met versie 11 wellicht ook de look en feel van hun OS aanpassen. De geruchten gaan (geen idee of dit officieel bevestigd is geweest) dat OS X (11 dus eigenlijk) en IOS nauwer naar elkaar worden gebracht. Ik kan me best inbeelden dat OS 11 dan ook default zou opstarten in launchpad.

Verder wordt er niet gezegd dat de desktop app eruit gesloopt wordt. Nog geen paniek dus :)
Voor de Windows RT tablets hadden ze dit misschien wel moeten doen, je kan toch geen andere sofware installeren. Wellicht was er niet genoeg tijd om bv explorer en office om te vormen naar apps.
De hoofdvraag blijft natuurlijk: waarom is de kernel vervangen? (als het verhaal überhaupt waar is). Dan heeft de huidige kernel het niet echt lang volgehouden!

[Reactie gewijzigd door barchettanl op 27 december 2012 13:22]

Een kernel is de basiscode van een besturingssysteem, die wordt aangepast om nieuwe functies mogelijk te maken of verbeteringen door te voeren, en meestal niet compleet vervangen door iets anders, de code wordt iets aangepast.

Dat was al zo en blijft ook zo, en was dus ook bij Vista en W7 het geval.
De nieuwe kernel is dus meer een servicepack zoals we dat vanaf NT al kennen.
Bedenk ook dat MS wél de hele kernel vervangen heeft bij W8, deze is dus wel compleet anders dan van 7.
Vanaf W8 hanteert MS een andere strategie; geen servicepacks maar kernelupdates wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt.
Niets nieuws en vaak zonder compatibiliteitsverlies, dat dit gepaard gaat met een nieuwe SDK(gebaseerd op het laatste servicepack/kernelupdate) is logisch en ook altijd al zo geweest.
Een nieuwe SDK houdt dus in dat ontwikkelaars minder te maken krijgen met (oude) bugs.

Net zoals software ALTIJD bugs zal hebben en je daarom moet updaten.
(Die updates zijn gebaseerd op userfeedback en jij hoeft die bug dus niet eens te hebben, maar sommigen hebben dat wel en voor sommige wijzigingen moet een stukje code geheel herschreven worden ipv een losse update, ergo een kernelupdate waarin die nieuwe code zit ipv een oud stukje buggie voor sommigen))
Gewoon een verbetering in gebruik, mogelijkheden en veiligheid.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 27 december 2012 15:30]

Wat een onzin. Ook bij Windows 8 is niet de hele kernel vervangen, Windows 8 is een doorontwikkeling van Windows 7, net zoals Windows 7 een doorontwikkeling is van Windows Vista en Vista een doorontwikkeling is van XP, en ga maar door. Ook Windows Blue zal een doorontwikkeling zijn van Windows 8.

Kernelupdates ipv servicepacks? Ook weer onzin. Ja ze willen naar een jaarlijkse releasecycle toe ipv een drie-jaarlijkse. Maar of je dat nou servicepacks of updates of release noemt maakt niet uit. Kernelupdate zou ik het alvast niet noemen, aangezien dat impliceert dat de jaarlijkse release alleen de kernel zou updaten, wat niet per definitie zo is.

Dat het gepaard ermee gaan van een SDK logisch is? Is óók onzin. Je kan voor de desktop met iedere versie van Visual Studio iedere Windows versie targetten. Het is nooit zo geweest dat je voor een nieuwe Windows-versie PER SE een nieuwe visual studio nodig had.

Die nieuwe versie van de SDK gaat als je het mij vraagt strict om Windows Store-apps. En dan is het wel logisch. Een nieuwe versie van Windows 8, met ws. API uitbreidingen voor Metro-apps, en dan heb je een nieuwe versie van de SDK nodig om die nieuwe API aan te spreken.
Windows Vista is een doorontwikkeling op Windows Server 2003, niet op Windows XP.
Natuurlijk is W8 gebaseerd op W7, maar omdat er zoveel aangepast is in de kernel mag je toch eigenlijk wel spreken van een geheel nieuwe kernel, omdat ook de tablet en Phone erin meegenomen is en het nu een multiplatform geworden is..
De kernel werkt niet een beetje anders maar eigenlijk helemaal,heel veel wordt anders afgehandelt, dat daar veel code uit 7 inzit is logisch ivm compatibiliteit.
Maar strikt genomen heb je gelijk, zoals ik in de eerste alinea ook zeg, vaak wordt het aangepast, en is de code niet helemaal vervangen, anders hadden we waarschijnlijk een nieuw nummer gehad ipv 6.x.

Tja ieder zijn mening, dat jij veranderingen in de code, updates en toegevoegde verbeteringen/mogelijkheden niet ziet als kernelwijzigingen is toch prima?
Het artikel zegt: Windows Blue zou een service pack annex flinke update voor Windows 8 worden, waarbij niet alleen de kernel en desktop-modus aangepast zouden worden, maar ook startscherm een update zou krijgen.
Zo zie ik de kernel meer als het gedeelte van het OS dat je niet ziet en waardoor soms applicaties/programma`s crashen vanwege handlingproblemen.
Driverupdates en programmaupdates vallen inderdaad niet onder de kernel, maar W8 is een OS en geen programma, bijna alles behalve het UI valt imo "min of meer" onder de kernel.
Misschien is "jaarlijkse upgrade" een betere omschrijving die de hele lading dekt.
Imo zijn de updates tussendoor geen wijzigingen in (toegevoegde) functionaliteit en de jaarlijkse Upgrade wel omdat de kernel dan aangepast wordt zodat dingen anders afgehandeld kunnen worden door het OS met extra functionaliteit, verbeterde snelheid, stabiliteit en/of veiligheid als gevolg.
Dat in die upgrade ook alle updates van bugs in de voorgaande OS-versie zitten.......lijkt me logisch.
Dat een update geen upgrade is lijkt me ook helder.

Dat je met oude ontwikkelingtools prima voor de desktop kunt schrijven snap ik helemaal, W8 is immers backwards compatible, zo vind ik het logisch dat je met de laatste versie ontwikkeld om bugs te vermijden die je met oude tools wel kunt krijgen, maar wat jij wil......Ik ken een schrijver die met oude tools/versies/code werkt (voor office 2003) omdat hij daarmee beter bekend is en dus bugs moet fixen omdat dat toch niet helemaal forward compatible blijkt te zijn. Gezien zijn hoofdopdrachtgever ook met die oude software werkt is dat doorgaans ook geen probleem, pas als je naar de nieuwste versie overstapt/gebruikt blijkt van wel.
Alle SDK`s (verzameling handleidingen en voorbeeldcodes) van bv iOS, Android, Samsung, en W8 zijn inderdaad eigenlijk alléén voor Apps.
Het is dus logisch dat je de laatste voorbeeldcodes neemt om bugs met eerdere te vermijden of van de nieuwe mogelijkheden gebruik te kunnen maken.
Imo is een "bug" software die niet doet wat jij wil als schrijver, met oude code nieuwe functies aan proberen te spreken resulteert dus in bugs die je niet hebt als je de nieuwe voorbeeldcodes gebruikt.
Maar zo denkt iedereen anders over wat bugs zijn....

Gelukkig ben ik geen ICTer, ik kan eigenlijk niet eens typen. ;) :9~

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 december 2012 06:05]

Omdat het verhaal niet waar is, of toch gedeeltelijk niet waar, Neowin, waar dit bericht vandaan komt, concludeerde uit het originele artikel waar duidelijk instond dat het om Windows 9 ging (een pre-alpha wel te verstaan), dat het toch om Windows Blue zou gaan. Echter, die 2 worden apart ontwikkeld, in 2 verschillende branches. De laatst gekende build van Windows Blue is nu 6.2.9220 en van Windows 9 is dat 6.3.9622. De kernel wordt niet vervangen in een update voor Windows 8, aar in de volgende grote versie Windows 9.
Jouw raampjes zijn interactieve startknoppen, zoiets als je oude snelkoppelingen maar dan ook bruikbaar met touch.
Dat programma`s zich anders gedragen bij jou is vreemd, gewone programma`s openen gewoon in desktopomgeving.
Dat apps anders werken is omdat ze op touch gebaseerd zijn.
Maar eens geleerd hoe dat werkt blijkt dat alle apps gelijk werken

Voor IE bijvoorbeeld
Gewoon je IE tile instellen zodat ie in de desktop opent ipv zeuren ( of zelfs een andere browser ermee laten openen). ;)

Mij valt op dat veel gezeur voortkomt uit onwetendheid hoe multi-instellbaar W8 is.
W8 is gebaseerd op de gebruiker die zijn eigen omgeving inricht, zoals hij wil dat zijn computer werkt.

Probeer eens een kwartier tutorials te bekijken (of op You Tube) over W8, er zal een wereld van gemak voor je opengaan.


edit; link naar redelijke tutorials maar er zijn er natuurlijk veeeeeeel meer. ;) Deze 50 zijn ook handig.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 27 december 2012 18:34]

Halleluja. Helemaal mee eens. +100.

Maar we mogen dat natuurlijk geen gezeur noemen. Het is altijd de schuld van het OS. ;)
Zeker als het OS van Microsoft is.
Dat dat nodig is is het faillissement van zo'n vernieuwing. Als je zo'n grote wijziging wilt doorvoeren, moet je wel zorgen dat het intuïtief is/blijft.

Als de setup bijna klaar is krijg je 'instructie'. Ben even blijven kijken, maar het ging niet verder dan aanwijzen waar de zgn charms zitten (met muis). Daar hebben ze een grote kans gemist, als ze sommige concepten die in die youtube fimples wél worden uitgelegd nu daarin hadden verwerkt...

Dan had de adoptie van Windows 8 flink wat frustratie kunnen voorkomen.
????
In het filmpje wordt precies uitgelegd hoe de IE 10 app werkt en hoe je de tile kan laten openen op de desktop en met welke browser (en hoe je IE 10 installeert als ie nog niet op je pc staat.....)
Heb je het echt wel gekeken en geluisterd? Er wordt namelijk helemaal geen charmsbar gebruikt, ook niet met muis.
Wel wordt uitgelegd hoe je favorieten pint in de app (of op het startscreen) dmv de onderste taken-balk die je oproept door met de muis rechts te klikken als de IE app geopend is.
Zodra je ergens anders staat, of op een tile, of op het startscreen, en je klikt rechts, dan gaat de balk over desbetreffende app/tile/programma waar je cursor zich bevindt..
Dat geldt voor overal binnen de nieuwe UI.

IMO roep je dus maar wat....welke set-up, welke instructie???

De enige fout die ik kan vinden is dat in de linkeronderhoek de lijst niet verschijnt op "mouseover" maar je moet rechtsklikken als je cursor daar staat. (bij mouseover verschijnt het startscreen klein)
Er wordt maar 1 x gezegd rechtsklikken linksonder(0.44), maar op 1.46 en 2.14 gaat hij er van uit dat je dat snapt hoe je die lijst oproept)

En ach, verandering kan moeilijk zijn en het was natuurlijk al langer bekend en niet altijd verwelkomt.(ondertiteling aanzetten in de balk, 2e rechterkant)

(sorry kon het niet laten :9~ )
([met google translate beta in het nederlands te ondertitelen, iets krom maar blijft leuk)

Bottom line: Do what you want......(blijf bij NT,2000,XP,Vista, 7, Unix, Linux,OSx, Android, whatever works for you) maar praat geen poep vanuit onwetendheid of onwil. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 27 december 2012 18:06]

Hij heeft het dan ook niet over het filmpje dat wordt aangedragen, maar over de introductie na installatie van Windows 8.

[sarcasm]Heb je zijn post wel gelezen? :+ [/sarcasm]
Ik vind de Metro versie van IE10 anders wel fijn werken! Alleen jammer dat je voor sommige zaken terug moet naar de desktop versie van IE. De nieuwe messenger en skype zijn wel minder, want je laat je chat vensters nooit full screen op de voorgrond staan :S Skypen doe ik lekker op de desktop.

Maja ik heb een app gevonden die mij ook een taakbalk weergeeft in het start menu en de metro apps starten in een window. Perfecte oplossing voor mij. (RetroUI, kost wel 5 dollar/4 euro)
of start8, waar je kan starten in desktop, geen irritante "gestures" hebt, en een startknop op de oude plek hebt (het hele modernUI of tabletUI zoals ik het noem is niets voor mij op de desktop)
Maar volgens mij hoef je messenger en skype ook niet op de voorgrond te draaien toch?
En daarbij kan je ze aan de zijkant zetten. Volgens mij heb jij nooit echt met windows 8 gewerkt
ja maar dan kan je alleen 75-25% beeld hebben, en dus dn ook maar maximaal 2 "programma's" open hebben, het hele modernUI is leuk voor een touchscreen op bijv een tablet... maar een ramp op een desktop, Microsoft heeft de plank misgeslagen doordat ze het forceren, en dus kunnen bedrijven mooi wat winst maken door programma's te maken die het wel goed doen (ala start8)
Maar Skype voor de Desktop werkt toch ook prima? Dan gebruik je die toch lekker en laat je andere mensen (vooral mensen die minder eisen hebben) die app toch gebruiken? Is echt geen schande hoor. Ik gebruik ook maar bar weinig metro apps, maar vind het verder prima werken.
Ik gebruik Metro eigenlijk helemaal niet. Ik gebruik Windows 8 omdat het sneller is (of in ieder geval sneller aanvoelt) dan Windows 7. Vaak als ik eerst mijn computer aanzet en dan mijn scherm, staat het inlogvenster van Windows er al voor zodra het beeld op de schermen verschijnt. Windows 7 was dan nog bezig met het Windows logo gedeelte... :)
Ik tegenwoordig wel, ik zit de laatste tijd ook geregeld met m'n toetsenbord en muis te computeren op de TV. De metro UI maakt dat een stuk prettiger :)
Bovendien worden er in de Windows 8 versie van Skype bestandsoverdrachten nog niet ondersteund. Erg frustrerend om iedere keer over te schakelen op een laptop of een andere PC wanneer dit wel nodig is.
Of je installeert gewoon Skype for Desktop ;)
Waarmee je impliceert dat aidani een beetje dom is.

Bovendien zal het voor menig gebruiker logisch zijn om de windows 8 versie te installeren als ze windows 8 hebben.
In die nieuwe versie zou de huidige interface, voorheen de Metro UI, gehandhaafd blijven, maar zou de desktop-omgeving 'platter' worden. Dat zou onder meer gevolgen voor de taakbalk hebben.
Hoe moeten we dat interpreteren? Betekent dat dat de desktop omgeving ook meer de ModernUI gaat krijgen? Ik hoop het van harte. Ondanks dat de 2 omgevingen goed naast elkaar te gebruiken zijn, zou het de opvolger van W8 niet misstaan als de complete gebruikerservaring meer naar elkaar toe getrokken wordt. Nu is het nog een soort van mix tussen Windows 7 en Windows 8. Er zijn al apps in de Store te vinden die de desktop en explorer als een ModernUI interface presenteren, maar volledige coherentie in de gebruikerservaring zou toch wel beter zijn imo.
Het metro ui is wel handig voor touch bediening op een laptop of tablet maar het win 7 omgeving zal altijd moeten blijven.
Ik moet er niet aan denken dat ik naar mijn 40 inch scherm moet lopen om mijn PC te bedienen.

Het toekomst is grote schermen zoals TV's en beamers gebruiken voor zaken als films, games en programma die veel werk ruimte nodig hebben waar touch bediening gewoon erg onhandig is.
Ik kan me wel voorstellen dat je uiteindelijk een soort tablet gaat gebruiken als vervanger van een toetsenbord maar beide omgevingen moeten dus niet naar elkaar toegetrokken worden maar meer een symbiose met elkaar vormen voor een echte gebruikers ervaring.
En dan zie ik nog het liefst een touch screen komen die zowel goed met je vingers te bedienen is als met een wacom pen wat dus nog altijd een beetje achter blijft.
Hiermee doelen ze hoogst waarschijnlijk dat de taakbalk niet meer transparant zou zijn (en dat is niet iets waar ik rouwig om ben) en waarschijnlijk zullen de Aero Glass icoontjes van het Vista-tijdperk ook op pensioen worden gestuurd (wat ook nodig is), en waarschijnlijk worden vervangen door iconen zoals ze gebruikt zijn in Office 2013. Verder zullen er waarschijnlijk nog kleine details worden aangepast. Verder zie ik het ook wel gebeuren dat oude laadschermen, zoals dat van de Windows Prestatie-index (uit Windows 7) wordt vervangen door een nieuwe. En ik hoop eigenlijk echt heel hard dat Microsoft eindelijk eens wat gaat doen aan de Windows 95 icoontjes die nog steeds in Windows zitten, als ik vlug kijk zie ik alleen al bij het kiezen van een icoontje voor een map Windows 95, 98, XP, Vista, 7* en 8* icoontjes voorbijkomen.

Windows 7 en 8 gebruiken dezelfde iconenset als Vista, maar sommige iconen zoals Paint en WordPad (7) en Windows Update (8) zijn alsnog vervangen.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 27 december 2012 14:39]

Als ik dit lees wordt ik bang dat Microsoft na het verwijderen van het startmenu nu ook gewoon de taakbalk gaat verwijderen. Zodat je zelfs voor het switchen en opstarten van programma's gedwongen word de nieuwe interface te gebruiken. Niet meer verschilende manieren om te werken zodat jezelf kan kiezen wat jij prettig vind maar alleeen nog maar een manier die je opgedwongen wordt en waarom? De Microsoft store net als Apple totale controle over alle verkochte programma's en lekker 30% vangen. Als Linux een beetje betere ondersteuning krijgt voor games ben ik weg
Lijkt me onwerkelijk om de taakbalk te verwijderen gezien ze nogal veel promotie hebben gedaan over het feit dat je deze nog steeds hebt in W8... En dan nog het feit dat deze er wel bij de start nog steeds in zit... Waarom zou je deze er 'opeens' uit patchen? Dat slaat als een tang op een varken natuurlijk...

Aan de andere kant, mocht deze ontbreken zou er een goed alternatief moeten komen om Desktop Modus niet te verlaten, gezien veel bedrijven veel meer baat hebben bij een taakbalk met vastgepinde programma's dan een Interface waarin ze constant moeten terugkeren... En hoewel ik zelf absoluut geen last heb van het missen van het start-menu, mag ik toch echt gaan concluderen dat mijn taakbalk mij heilig is en mocht die missen ik per-direct stop met het gebruik van een OS die deze mist...
Anoniem: 125509
@mrbvdb27 december 2012 13:15
Lijkt me onwerkelijk om de taakbalk te verwijderen gezien ze nogal veel promotie hebben gedaan over het feit dat je deze nog steeds hebt in W8...
Je zegt het precies goed. Windows 8. Dit is een opvolger. De drang om tablets te stimuleren zou er best toe kunnen leiden dat de desktop nog verder wordt uitgekleedt. Mij zou het in elk geval niet verrassen.
Anoniem: 125509
27 december 2012 13:32
Ontwikkelaars zouden bovendien verplicht zijn een nieuwe sdk te gebruiken om software te ontwikkelen
Ik verwacht daar de nodige problemen. Veel software bestaat uit miljoenen regels code. Microsoft gaat kennelijk eisen dat je dat ingrijpend gaat omgooien om het geschikt te maken voor oa. telefoons waar je je pakket wellicht helemaal niet op richt.

Als je toch alles moet aanpakken, dan is dat wellicht ook een moment om een alternatieve desktop te overwegen.

Microsoft doet nogal een gok met dit soort akties.

Aanvulling: Er staat wel apps. Dat zou kunnen betekenen dat het alleen geldt voor full-screen 'metro' apps, maar aangezien apps en applicaties termen zijn die steeds meer door elkaar lijken te lopen weet ik dat niet zeker. Als het om Metro spul gaat, is de impact in elk geval kleiner. Dan zou het een goede keuze kunnen zijn.

Al lijkt mij multi-platform van een 4 inch telefoon tot een 24+ inch desktop lastig genoeg.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 125509 op 27 december 2012 13:38]

Het nadeel van je stelling is dat het op basis van aannamens is.
Een aanname die we wel kunnen doen is dat het om metro apps gaat.
Dat verwacht ik ook wel. Een groot deel van de software op Windows heeft niet eens een interface. Denk hierbij aan bijvoorbeeld (web)services. Het zou raar zijn als ze ineens .NET de nek om gaan draaien.
Anoniem: 301785
27 december 2012 18:35
Het blijkt,uit onderzoek*(bron)dat vooral ouderen windows 8 Metro stijl helemaal ruk niks vinden,en de jongere
tot -/+25 zijn helemaal enthousiast.
Daarom moet en gaat er iets gebeuren om de GUI ook voor ouderen beheersbaar te houden,want ondanks de schijnbaar hoge verkoop cijfers blijkt er in de praktijk alleen maar klachten te komen,van vooral ouderen.
Waar zit dit? ,waar is dat gebleven? ,waarom werkt dit niet meer? ,hoe kom ik daar? ect enz e.d.
Ik vind het alleen zo dom,dat ze dat pas "achteraf" ontdekken,microsoft.
Er zijn zoveel test versie`s ect geweest,en dan komen ze er pas nu achter 8)7

De windows blue versie zou het dus weer meer eenvoudiger moeten maken,zoals in het artikel ook te lezen is.
Ik mag mezelf met m'n 17 jaar toch wel als jongere zien, maar ook ik vind Windows 8 helemaal niks. Ik werk zelf in een klein computerzaakje, maar hoe meer ik met Windows 8 werk hoe meer ik me eraan begin te ergeren. We installeren ook standaard een programmaatje om de startknop weer terug te krijgen, puur omdat we anders een cursus kunnen gaan geven hoe alles werkt.

Het grootste probleem vind ik nog wel de inconsequentie tussen de twee interfaces. ModernUI, leuk, voor touch ed. en in een zeldzaam geval is het ook nog wel aardig met de muis te bedienen, maar daarnaast is nog de desktop. En zonder het installeren van een startknop wissel je dus nogal eens van interface en dat geeft het gevoel dat het simpelweg niet één geheel is, maar twee besturingssystemen naast elkaar.

Overigens heb ik Win8 ook geprobeerd op een laptop met touch, maar ook dan komt het probleem met de twee interfaces weer naar voren. De ModenUI werkt prima met touch, zodra je vervolgens iets als Office wilt openen kom je weer in de desktop interface uit en wordt het weer een gepriegel om het verder met touch te bedienen. (Ja ik weet het, Office moet je sowieso niet met touch bedienen, ik noem maar een voorbeeld.)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee