Natuurlijk is W8 gebaseerd op W7, maar
omdat er zoveel aangepast is in de kernel mag je toch eigenlijk wel spreken van een geheel nieuwe kernel, omdat ook de tablet en Phone erin meegenomen is en het nu een multiplatform geworden is..
De kernel werkt niet een beetje anders maar eigenlijk helemaal,heel veel wordt anders afgehandelt, dat daar veel code uit 7 inzit is logisch ivm compatibiliteit.
Maar strikt genomen heb je gelijk, zoals ik in de eerste alinea ook zeg, vaak wordt het aangepast, en is de code niet helemaal vervangen, anders hadden we waarschijnlijk een nieuw nummer gehad ipv 6.x.
Tja ieder zijn mening, dat jij veranderingen in de code, updates en toegevoegde verbeteringen/mogelijkheden niet ziet als kernelwijzigingen is toch prima?
Het artikel zegt:
Windows Blue zou een service pack annex flinke update voor Windows 8 worden, waarbij niet alleen de kernel en desktop-modus aangepast zouden worden, maar ook startscherm een update zou krijgen.
Zo zie ik de kernel meer als het gedeelte van het OS dat je niet ziet en waardoor soms applicaties/programma`s crashen vanwege handlingproblemen.
Driverupdates en programmaupdates vallen inderdaad niet onder de kernel, maar W8 is een OS en geen programma, bijna alles behalve het UI valt imo "min of meer" onder de kernel.
Misschien is "jaarlijkse upgrade" een betere omschrijving die de hele lading dekt.
Imo zijn de updates tussendoor geen wijzigingen in (toegevoegde) functionaliteit en de jaarlijkse Upgrade wel omdat de kernel dan aangepast wordt zodat dingen anders afgehandeld kunnen worden door het OS met extra functionaliteit, verbeterde snelheid, stabiliteit en/of veiligheid als gevolg.
Dat in die upgrade ook alle updates van bugs in de voorgaande OS-versie zitten.......lijkt me logisch.
Dat een update geen upgrade is lijkt me ook helder.
Dat je met oude ontwikkelingtools prima voor de desktop kunt schrijven snap ik helemaal, W8 is immers backwards compatible, zo vind ik het logisch dat je met de laatste versie ontwikkeld om bugs te vermijden die je met oude tools wel kunt krijgen, maar wat jij wil......Ik ken een schrijver die met oude tools/versies/code werkt (voor office 2003) omdat hij daarmee beter bekend is en dus bugs moet fixen omdat dat toch niet helemaal forward compatible blijkt te zijn. Gezien zijn hoofdopdrachtgever ook met die oude software werkt is dat doorgaans ook geen probleem, pas als je naar de nieuwste versie overstapt/gebruikt blijkt van wel.
Alle SDK`s (verzameling handleidingen en voorbeeldcodes) van bv iOS, Android, Samsung, en W8 zijn inderdaad eigenlijk alléén voor Apps.
Het is dus logisch dat je de laatste voorbeeldcodes neemt om bugs met eerdere te vermijden of van de nieuwe mogelijkheden gebruik te kunnen maken.
Imo is een "bug" software die niet doet wat jij wil als schrijver, met oude code nieuwe functies aan proberen te spreken resulteert dus in bugs die je niet hebt als je de nieuwe voorbeeldcodes gebruikt.
Maar zo denkt iedereen anders over wat bugs zijn....
Gelukkig ben ik geen ICTer, ik kan eigenlijk niet eens typen.
[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 december 2012 06:05]