'Internet Explorer 11 duikt op in Windows Blue'

Microsoft zou in Windows Blue, een update die deze zomer uit zou komen voor Windows 8, Windows Phone en een aantal clouddiensten, Internet Explorer 11 willen integreren. Bovendien zou Blue voor Windows 8 verbeterde zoekfunctionaliteit krijgen.

De mogelijke komst van Internet Explorer 11 in de Blue-point release zou zichtbaar zijn in nieuwe screenshots van de browser die zijn geplaatst op de website Win8China. Zo is in een screenshot te zien dat bij de ontwikkeltools de browsermodus 'IE11' gekozen kan worden. Als de getoonde informatie op het Chinese forum correct is, dan zal de Blue-updateronde niet alleen een bijgewerkte Windows-kernel bieden, maar in ieder geval op Windows 8 ook een nieuwe browser. De meest recente browserrelease van Microsoft is IE10 op Windows 8; aan de final-versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 wordt nog steeds gewerkt.

The Verge meldt verder dat het uit anonieme bronnen bij Microsoft heeft vernomen dat Blue voor Windows 8 eind van de zomer uit moet komen. Momenteel zou gewerkt worden aan Milestone 1 en er moet ook een public preview beschikbaar komen. Naast de mogelijke komst van IE11 zou Blue betere zoekmogelijkheden bieden, onder andere door verdere Bing-integratie.

Hoewel Microsoft officieel nog niets heeft losgelaten over zijn plannen met Blue, doken er al eerder geruchten op dat deze updateronde niet alleen voor Windows 8 zou gelden, maar ook voor Windows Phone, Windows Server en enkele clouddiensten van de softwaregigant. Bovendien zou Microsoft elk jaar een grote update voor deze platformen willen uitbrengen. Onlangs doken bovendien vacatures op waarin de softwaregigant specifiek op zoek is naar developers voor Blue op zowel Windows als Windows Phone. In beide gevallen is onduidelijk of er voor deze 'servicepacks' betaald moet gaan worden en wat de precieze inhoud zal gaan worden.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-02-2013 • 11:04

125 Linkedin

Reacties (125)

125
115
57
2
0
22
Wijzig sortering
Wel, met deze dinsdag IE10 voor Windows 7 beschikbaar voor de wereld, kijk ik uit naar IE11.

Trouwens, volgens deze bron (http://www.neowin.net/for..._595540132#entry595540132) zou blue het volgende gaan bevatten:
- Betere prestaties
- Kleinere kernel (Windows NT 6.3)
- Minder energie gebruik
- Verbeterd schalen voor Modern UI apps
- Nu dus ook Internet Explorer 11 (?)

Andere feitjes (nu ja, feitjes, je weet wat ik bedoel):
- Windows Blue is in Milestone Preview
- UI is niet veel veranderd
- Preview zal beschikbaar zijn in komende maanden
- Ontwikkelings schema: M1, MP (<- waar we nu zijn) en dan RTM
- RTM build zou 9600 moeten worden (Windows 8 RTM = 9200)
- RTM staat gepland voor 7 juni
- Lancering gepland voor augustus en gratis voor Windows 8 gebruikers

Van andere bronnen:
- Windows Blue zou ook focussen op 7 en 8 inch tablets én
- hogere resoluties :D

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 24 februari 2013 21:01]

Nog een paar "feitjes", om eens tegen dat eeuwige gebash in te gaan:

Hier de gangbare bashargumenten weerlegt door een echte annalist.
(Voor het hele artikel wel registreren, en gebruik bijv GOOG, MSFT, AAPL, NOK, FB, SSNLF.PT (Google, Microsoft, Apple, Nokia, Facebook, Samsung) om echt nieuws erover te ontvangen, je krijgt trouwens bij invullen de verschillende stocknamen te zien als je begint te typen)

Hier hoe KPN Windows 8 in zakelijke omgeving vindt/gebruikt.

Ik zou zeggen: lees het aandachtig en stop eens met dat ongefundeerde gebash.

Trouwens mijn Acer gaf helemaal geen problemen bij de upgrade van 7 naar 8, met behoud van vrijwel alle programma`s en alle data.
Waar staat dat, dat IE10voor7 dinsdag komt?
Het feit dat Microsoft heeft aangekondigd dat er deze maand een tweede Patch Tuesday komt deze dinsdag zegt genoeg (http://www.neowin.net/new...re-updates-due-on-tuesday).
Er staat ook gezegd dat de windows-kernel wordt bijgewerkt, ik neem aan dat ze hetzelfde versiennummer gebruik van de kernel of is er weer een totaal andere kernel (zoals bij XP naar Vista wat zeer veel problemen gaf met compatibiliteit)?
Nop, als er al een kernel update komt, dan zal dit 6.3 zijn, en wees maar zeker dat we nog even in de 6.x branch zullen blijven. Microsoft wil niet nogmaals meemaken wat er met de overgang naar 6.0 is gebeurd.
correctie, kernel 6.2 zou eigenlijk 7.0 moeten zijn. De kernel is namelijk zwaar veranderd.
Echter, om te zorgen dat niet weer applicaties er mee kappen omdat de programmeur te stom was om te vragen naar kernel 5.x (of nog erger x.1) om te bepalen of je op XP of hoger zat, houden ze de kernel in de 6.x range. Dus die branche nummers zijn puur voor application compatibility.
De kernel gaat van NT 6.2 naar NT 6.3 met Blue. (maak ik uit de Chinese site op)

En meer zoals van Vista naar 7.
De grote kernelverandering nu was van 7 naar 8 en die heeft niet die problemen gehad als van XP naar Vista, vrijwel alle drivers van 7 zijn namelijk bruikbaar in 8 en zullen dat ook in Blue zijn.
Bij XP naar Vista ontbraken er in het begin een aantal drivers wat voor ongemak zorgde, wat heel snel aangevuld werd door de fabrikanten.
Persoonlijk heb ik eigenlijk nooit echt problemen gehad met Vista, de slechte naam kwam imo enkel door een aantal schreeuwers die Vista bleven bashen.
Zoiets als dat nu , geheel onterecht, met 8 gebeurd.
Microsoft kwam toen snel met 7, eigenlijk Vista met alle drivers, en 7 vond iedereen plotseling geweldig.
Blue zal echter niet een stap terug maken qua gebruikersinterface verwacht ik, eerder alle platformen nog verder met elkaar integreren op basis van dezelfde kernel als 8.
Maar wel een nieuw kernelnummer dus, NT 6.3 .

Persoonlijk vind ik dat als je nu van XP naar 7 over gaat stappen je bij voorbaat achter de feiten aanloopt en als systeembeheerder je in gebreke blijft en je baas onnodig geld uit laat geven.

edit; Wiki denkt er anders over en geeft dat Blue gewoon een 8 update is en kernel NT 6.2 houdt, en pas windows 9 de kernel 6.3 krijgt.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 26 februari 2013 01:18]

Het driverprobleem van XP->Vista lag niet zozeer aan de kernel. Wel een beetje, want nieuwer==anders uiteindelijk, maar vooral het drivermodel is compleet gewijzigd. Dat ligt buiten de kernel.
Het probleem met XP naar Vista lag voornamelijk in het feit dat het kernelnummer gewijzigd was. Namelijk van 5 naar 6
Hoewel MS vraagt om programma`s zo te schrijven dat niet naar het kernelnummer gekeken wordt ,doen veel softwaredevelopers dit wel, zo werd dus bij loaden gedetecteerd dat de kernel 6 was en niet 5 wat in de code stond (de GetVersionEx API) > melding niet compatible/drivercrash.
Een driver is namelijk gewoon een programmaatje dat een link maakt tussen hardware en besturingsprogramma, die zochten dus naar 5....
Omdat 6 een geheel andere kernel was moesten inderdaad ook de drivers met deze kernel overweg kunnen.

Daardoor wijzigt MS het basiskernelnummer niet meer en zal dit 6 blijven, om altijd backwards compatible te blijven.
Daardoor werkt de software van Vista en 7 op 8 en de software van XP(en eerder) zonder (die lagere) kernelnummers ook.
Bij 7 (en al in Vista) waren de drivers zo aangepast dat ze met 6 overweg konden.
De kernel is danig vernieuwd in 8,(NT6.2 die eigenlijk NT 7.0 zou moeren heten zoals Sundance al zegt)) vandaar dat niet alles op 8 werkt, en nieuwe software eerst voor die 6.2 kernel wordt geschreven en dan backwards compatible wordt gemaakt met 7.(NT6.1)
Drivers blijven dus voortaan vaak wel compatible als ze naar de het kernelnummer 6(.x) zoeken, en vinden, of er niet meer naar zoeken.
Je snapt dat je software op deze manier ook slechts voor één OS kunt houden/maken en met een simpele wijziging je hem weer compatible kunt maken en opnieuw verkopen.....

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 26 februari 2013 01:28]

Ik hoop zeer dat microsoft gaat koment met 1,5 jaarlijkse updates for IE. Gewoon zorgen dat ze blijven updaten en proberen te zorgen voor support voor veel van de HTML5 features en CSS3 features. Want dan zouden we misschien eindelijk een keer kunnen zeggen we supporten alleen de laatste twee uitgebrachte versies. En ons niet meer druk hoefden te maken over IE8 en later IE9.
Voor de mensen die systeembeheerder zijn zou dit ook duidelijk verschaffen. Iederen 1,5 jaar moeten ze dan de IE updaten.
Yes, volledig mee eens, ik ben idd een Systeembeheerder.
Nu al met IE11 bezig, Microsoft breng eerst IE10 uit voor Windows 7!!
Ik snap het gewoon niet hoe is dat mogelijk dat het zo enorm lang duurt om IE10 uit te brengen voor Windows 7, terwijl Windows 8 die al heeft, beide systemen verschillen toch niet zo veel van elkaar???
Beide systemen verschillen qua gebruik niet veel van elkaar.
Qua kernel echter als dag en nacht.....

IE10 is gebouwd voor de kernel van 8, IE10 voor 7 gebruikt dan ook andere code dan de versie voor 8.
Zo zal je de versie voor 7 wel op 8 kunnen draaien, al mis je waarschijnlijk eea aan integratie en eventueel functies, maar werkt de versie van 8 niet optimaal op 7 vanwege de andere gebruikte kernelcode voor 8.
IE 11 zal dus voorlopig niet op 7 kunnen draaien omdat die gebouwd is voor de kernel van 8 die met een upgrade "Blue" gaat heten.
Beide systemen verschillen qua gebruik niet veel van elkaar.
Qua kernel echter als dag en nacht.....
Ben het niet met je eens... qua gebruik is het ook een verschil van dag en nacht. Is wel aan te wennen, maar toch wel degelijk verschil van dag en nacht (reden waarom ik het zelf niet gebruik, doe mij maar de ouderwetse desktop op m'n PC)

Maar je gebruikt waarschijnlijk alleen maar old-school windows applicaties die op Windows 8 nog altijd in de windows desktop modus draaien, zodat er weinig verschil lijkt te zijn.

OT: goed om te lezen dat Microsoft ook tempo in het release-schedule houdt om zo de ontwikkelingen op het web bij te benen en steeds hogere standard-compliancy te halen.
Nee ik gebruik zowel apps als desktopomgeving,als naast elkaar(app in balk), op een laptop zonder touchscreen.

Deels heb je wel gelijk het werkt iets anders, echter je kunt je desktop helemaal zo inrichten als je gewend was, alleen zoeken gaat iets anders maar daar wen je snel aan.
Veel is op de oude manier te vinden en op een nieuwe snellere manier, wat dat betreft werkt het imo hetzelfde als 7 maar dan met extra`s, niet echt anders.
Je kan overal pinnen en je moet je startscreen natuurlijk wel naar eigen inzicht inrichten om het optimaal te gebruiken en om het niet altijd over te hoeven slaan.
Alleen de nieuwe opties en zoeken aanleren vergt iets leercurve, ik weet eigenlijk al niet meer beter, wel dat ik het beter vind... ;)
Zo moet je niet denken, IE8 is ook gebouwd voor NT 5.1, 5.2, 6.0 en 6.1. En 5.x naar 6.x is echt dag en nacht verschil. IE11 zal trouwens ook wel naar Windows 7 komen. Dinsdag komt de final van IE10 voor Windows 7, misschien diezelfde dag al een beta voor 11 (of een platform preview, zoals we wel gewend zijn sinds IE9). Ik ben er zelfs vrij zeker van dat IE11 nog op Windows 7 zal draaien, simpelweg omdat de mainstream ondersteuning voor Windows 7 pas begin 2015 verloopt en dan pas stopt Microsoft met het maken van zijn browser voor een besturingssysteem (wat dat betreft hadden we geluk, was IE8 gepland voor 1 maand later, dan zat XP vast aan IE7). Dus waarschijnlijk komt zelfs IE12 nog voor Windows XP, als Microsoft vasthoud aan zijn jaarlijkse update.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 24 februari 2013 22:27]

Waarom klaagt iedereen erover dat ze al bezig zijn met IE11 als IE10 nog moet uitkomen voor Windows 7? Google en Mozilla zijn toch ook met 4 versies tegelijk bezig?

Trouwens, Internet Explorer 10 komt deze dinsdag, jaja, 26 februari, uit voor Windows 7.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 24 februari 2013 16:36]

Ik heb Windows 7 en draai IE10.. Niet dat ik het gebruik... Maar toch.. Je kan hem gewoon installeren hoor...
Via windows-update komt die niet binnen, nav jou reactie ben ik gelijk gaan surfen en conclusie:
http://windows.microsoft....rnet-explorer/download-ie
download link:
http://windows.microsoft....A8_O_WOL_DIS_IE_IE10_NULL
Ik denk persoonlijk dat het met marketing te maken heeft, als je de volledige versie van IE10 wilt gebruiken moet je Windows 8 kopen ;) Maar ik kan het ook verkeerd hebben natuurlijk, maar dat is wat ik denk.
service packs zijn altijd gratis toch?
In beide gevallen is onduidelijk of er voor deze 'servicepacks' betaald moet gaan worden en wat de precieze inhoud zal gaan worden. Wat gratis was, hoeft niet gratis te blijven natuurlijk. En het artikel suggereert het wel eens anders kan worden.

Edit: misschien gaat Microsoft van Windows ook wel een abonnements product maken, net zoals Office 365, en gewoon jaarlijks een betaling vragen voor een grote update...

[Reactie gewijzigd door tinoz op 24 februari 2013 12:38]

Ik denk niet dat het de gratis "Service Packs" zijn, die zullen waarschijnlijk gewoon blijven,
ik denk eerder aan een betaalde "Future Pack", je koopt er letterlijk een "Functie" bij.
Zoals het er nu voor staat is Windows Blue geen Service Pack maar een Feature Pack.
Een R2 versie dus..
net als vroeger bij windows2003 R2, waarbij de R2 gewoon een feature pack was (gezien het feit dat de 1ste disc van beide versies gelijk was)
MS moet de update cycles van Chrome of FF gaan bij houden, op dit moment lopen ze qua browser ondersteuning heel erg achter imo.
Nee dankje, hoogstens 2 grote updates per jaar, meer niet.
Wat is het nut van elke bugfix aan te duiden met een nieuwe versie? Ik heb geen idee welke versie mijn Chrome nu is, ik weet alleen dat ik het vervelend vind om pepperflash uit te zetten.
IE is duidelijk in zijn versienummers, meestal met een duidelijk icoon erbij. Het is meteen duidelijk wanneer je bij iemand moet kijken of er Firefox of Chrome is geïnstalleerd wanneer het IE icoon donker is.
Hoezo eigenlijk. Chrome is een snelle en leuke browser. maar zijn zeker niet voor op features. ondersteunen momenteel niet eens flex box en grid
Anoniem: 469887
24 februari 2013 17:31
Met andere woorden:

Windows Blue=Windows 8 SP1
Nee. Een Service Pack is een combinatie val alle voorgaande updates. Windows Blue bevat ook nieuwe functies en mogelijk zelfs een nieuwe kernel.
Anoniem: 469887
@Loller125 februari 2013 01:40
Nieuwe kernel? Bedoel je op de manier van 6.4 of 7.0?
Anoniem: 469887
@Loller125 februari 2013 10:32
Is windows 8 al niet 6.3?
Anoniem: 469887
@Loller126 februari 2013 00:11
Interesting...

Met andere woorden, Windows 7 was een grotere upgrade ten opzichte van Windows Vista dan Windows 8 ten opzichte van Windows 7.

Ik ben zeer benieuwd wat de toekomst van Windows ons gaat brengen in ieder geval. Ik vraag me vooral af of het Metro menu zoals we het nu kennen blijft.
Nee, Windows Blue is Windows8 R2
Anoniem: 126717
24 februari 2013 11:19
Naast de mogelijke komst van IE11 zou Blue betere zoekmogelijkheden bieden, onder andere door verdere Bing-integratie.
Dat is nogal een tegenspraak in 1 zin.... Sorry, maar Bing vindt ik een ramp van een zoekmachine, ook als je claimt in de US te zitten.
Grappig dat je dat zegt, samen met een Google vriend van me heb ik de twee zoekmachines eens uitgetest en gekeken wat de resultaten zijn bij verschillende categorieen:

- Vrouwen
- Auto's
- Windows fouten
- Telefoons
- Diensten (mail, maps etc)

Wat bleek ? Bing had minstens zulke goede zoekresultaten alleen heeft Google direct wat van hun eigen diensten erbij betrokken als: Youtube, Maps etc.

Ik denk dat jij je mening niet moet baseren op wat je eens gezien hebt, maar eens als een Tweaker aan de gang moet gaan. (Gebruik zelf Bing en Google omdat Bing soms beter is en soms Google).
Helemaal mee eens. Ik heb jaren lang alleen google gebruikt, omdat vroeger Bing kwalitatief slechtere resultaten leverde. Echter ben ik sinds kort over vaan de Lumia 920, met bijbehorend Windows Phone 8 en jawel. bing. En het verbaasde me hoe goed de resultaten eigenlijk waren.
Google heeft de lat heel hoog gelegd. Maar bing search heeft een gigantische inhaal slag gemaakt.
Ik weet niet welke Bing jullie gebruiken, maar ik krijg nooit wat ik wilt met Bing Search.

Zoek je in het Engels of in het Nederlands?
Hier WP8 op de htc8x, natuurlijk ook Bing ( Nederlands ) perfecte zoekresultaten tot nu toe. Of ik de google search op me ex sgs2 gebruikte of nu bing, maakt geen verschil..Buiten dat ik niet gelijk youtube en maps erbij krijg wat ik wel fijn vind.
Qws, leuk dat je reageerd, ik gebruik zelf www.bing.nl en de bing zoekfunctie in Windows Phone. Daarbij krijg ik vaak wat ik wil en soms is dit beter als Google. Dat betekent niet dat Bing daarbij beter is. Ik vind ze op dit moment op het zelfde niveau komen maar Google heeft extra resultaten zoals Youtube en Maps in de zoekresultaten. Gelukkig bestaat er in de wereld concurrentie en kun je zelf kiezen wat je gebruikt.
maar ik krijg nooit wat ik wilt met Bing Search.
Komt dat ook niet een beetje omdat Bing je eerst nog moet leren kennen? Als je vele jaren Google hebt gebruikt heeft Google een redelijk profiel van je aan kunnen leggen en kan de zoekresultaten daarop baseren.
Na vorig jaar met het gebruik van mijn Nokia Lumia 800 en nu 920 ben ik ook goed te spreken over BING. Heb tegenwoordig BING ook als mijn favo zoekmachine op mijn desktop. Het enigste gemis zijn de extra diensten van BING die bijvoorbeeld in Amerika wel bestaan, maar in veel landen zoals Nederland nog niet actief zijn, maar ik hoop dat die snel ook naar ons toe komen.
Oh leuk. Ze gaan dus net als Apple elk jaar een update doen? Ik hoop het niet want dan moet iedereen over op dat metro, voor mij niet erg, maar ik heb geen zin om dat aan mijn oma en de rest vd familie uit te gaan leggen.
Juist je oma zal het waarschijnlijk veel makkelijker vinden. Ouderen reageren juist erg positief op het nieuwe Metro startscherm. Lekker grote iconen en een stuk overzichtelijker dan het oude start menu. Ook kun je dan het metro startscherm zo inrichten dat alle apps die je oma nodig heeft erop staan en de rest niet.
Mijn ervaring is niet helemaal gelijk aan de jouwe denk ik. Ouderen (lees: digibeten) hebben op zich niet veel moeite met het Metro-startscherm, maar het gaat mis als je het verschil tussen de desktopomgeving en het metro-startscherm wilt gaan uitleggen. Het zijn twee omgevingen en het is heel erg lastig om een 'app' voor Chrome te hebben en een desktopversie. Ze weten niet welke ze gebruiken en dat resulteert in verwarring, aangezien de appversie functies mist die de desktopversie wel heeft.

Gewoon Start8 installeren en alles is prima met Windows 8, net zo goed, als niet beter, te gebruiken als Windows 7.
Ouderen (lees: digibeten) gebruiken doorgaan niet veel programma's en al helemaal niet veel functies van die programma's, dus dan is het prima mogelijk om alleen metro app's te gebruiken. Hierdoor hoeft het verschil tussen metro en desktop niet uitgelegd te worden. Je stelt een metro browser in en een metro tekstverwerker, hoogstens leg je nog uit dat nieuwe app in de store gevonden kunnen worden en daarna heb je bijna een fool-proof systeem.
Als ze nou ook het Start Panel terugbrengen en Metro optioneel maken, ben ik weer net loyaal aan Windows als de afgelopen 20 jaar.

Trouwens wel bijzonder dat IE11 eraan lijkt te komen terwijl IE10 er nog niet eens (op een normale desktop) is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 24 februari 2013 16:08]

"Op verouderde systemen draait" bedoel je natuurlijk. ;)

Op een normale desktop/laptop met Windows 8 draait het prima.

Probeer eens te leren werken met 8, in plaats van star aan je oude gebruikswijze vast te houden.
Was het niet Socrates die al wist dat het enige constante aan het leven verandering was?
Dat geldt helemaal voor software. ;)

Je kan prima bij W7 blijven als je niet mee wil veranderen, dat wordt voorlopig nog wel ondersteund, maar ga dan niet klagen dat de nieuwste functies er niet in zitten of dat je oude vertrouwde startmenu er niet inzit en je het daarom niets vindt.
Daar zijn prima gratis en betaalde thirdparty-softwares voor te vinden als je persé niet zonder kunt.
Als je de desktop-tile als eerste zet ben je zelfs met "enter", na inloggen, direct in je desktopomgeving.
Windows 7 is niet verouderd, sjappie. Het is een perfect modern systeem, niet eens onder de noemer "kan nog meekomen" want het kan m.i. meer dan win8.

Ik ga niet proberen te werken met windows 8, want dat is een tablet OS. Dat komt niet op mijn desktop. Mijn "start panel" hoeft niet fullscreen op 24", en ik wil zeker wel meer dan 8 tiles per scherm zien. Daarnaast hebben ze die gestures behoorlijk verkloot, want ze werken voor geen meter met bijv multimonitor setups.

Ik blijft bij Windows 7 omdat ik een desktop OS wil gebruiken, niet omdat ik bij het oude wil blijven.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 24 februari 2013 21:15]

Je muis blijft bij Multi monitor iets hangen aan de randen om de gestures mogelijk te maken, en dan vooral op de primaire monitor. Geen enkel probleem mee, werk er dagelijks mee.

Start panel past zich aan met de resolutie. Ik ga er vanuit dat je op de 24" geen 1024x768 resolutie draait, maar een hogere. Dan passen er veel meer tiles in je scherm.
Daarnaast, wat heb je aan het old-school start-panel wat zo klein is op je 24" dat je nauwelijks de tekst kan lezen erin.
Een echte tweaker gebruikt het startmenu sowieso niet, maar alleen het zoekgedeelte helemaal onderin het startmenu. Die is met Metro een stap sneller, omdat je alleen op de windows-toets moet drukken en dan gelijk kan gaan typen en de resultaten in beeld krijgt (netjes gesorteerd op programma/controlpanel/etc. ipv alles dwars door elkaar zoals vroeger).
1920x1200 op 23" hier, kan de tiles prima lezen :P
Nee het is een verouderd OS,, 7, dat prima nog even meekan. ;)
8 kan hetzelfde als 7, met vrijwel alle oude applicaties, en meer, oa doordat apps zijn toegevoegd en de synchronisatie is verbeterd.

Maar leg uit wat 7 meer kan dan 8, ik leer graag.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 26 februari 2013 00:32]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee