Nintendo maakt games bekend die tegelijk met Wii U verschijnen

Nintendo of America heeft een lijst met games vrijgegeven die tegelijk met de Wii U op de Amerikaanse markt komen. De nieuwe console verschijnt daar op 18 november. In Nederland en België is de console vanaf 30 november te koop.

Op de lijst die de Amerikaanse tak van Nintendo heeft vrijgegeven, staan 52 games die verschijnen tijdens de 'launch window' van de Wii U. Daaronder verstaat Nintendo de periode tot aan het einde van het lopende boekjaar, dat voor de consolebouwer tot 31 maart 2013 loopt. De helft van de games op de lijst verschijnt tegelijk met de console, die in de VS vanaf 18 november te koop zal zijn. 9 andere games verschijnen voor het einde van november en de overige 20 games verschijnen voor april 2013.

Nintendo zelf brengt op 18 november New Super Mario Bros. U, Nintendo Land, Sing Party en Ninja Gaiden 3: Razor's Edge op de markt. Tijdens het boekjaar volgen nog Pikmin 3, Wii Fit U, Game & Wario, Lego City: Undercover en The Wonderful 101. Ook het Franse Ubisoft heeft vertrouwen in de Wii U en brengt op 18 november zes games op de markt, waaronder Assassin's Creed III, Just Dance 4, Your Shape: Fitness Evolved 2013 en ZombiU. Tijdens het 'launch window' volgt nog Rayman Legends. Activision volgt op de 18e met vier games: Call of Duty: Black Ops II, Skylanders Giants, Transformers Prime en Wipeout 3. In de maanden daarop volgt nog 007 Legends.

Andere grote namen in de lijst van games die tegelijk met de console uitkomen, zijn Disney Epic Mickey 2: The Power of Two, FIFA 13, Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition, Darksiders II en Batman: Arkham City Armored Edition. In de periode tot 31 maart volgen dan nog Mass Effect 3 en Aliens: Colonial Marines. De Wii U zal in Nederland en België vanaf 30 november te koop zijn, wat wil zeggen dat er hier 32 games te koop zijn als de console in de winkel verschijnt. Al heeft Nintendo de lijst voor Europa nog niet officieel bevestigd.

We hadden de kans om de Wii U al tijdens de E3 te testen

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

27-09-2012 • 10:24

82 Linkedin

Lees meer

Nintendo heeft Pikmin 4 bijna af Nieuws van 8 september 2015
Deel vier van 'In the Eye of ZombiU' Video van 27 november 2012
Deel drie van 'In the Eye of ZombiU' Video van 22 november 2012
Hardware in Nintendo Wii U blootgelegd Nieuws van 19 november 2012
Directeur Nintendo pakt Wii U uit Video van 7 november 2012
ZombiU Video van 4 oktober 2012
Wii U krijgt regioslot Nieuws van 24 september 2012
Unity sluit deal met Nintendo voor Wii U Nieuws van 20 september 2012
04:18
Nintendo Wii U Video van 8 juni 2012
Ubisoft E3 2012 persconferentie Video van 6 juni 2012
Nintendo Wii U Line-up Video van 5 juni 2012

Reacties (82)

82
81
25
2
0
54
Wijzig sortering
Ik begrijp niet zo goed waar de nintendo wii u zich ondercheidt van een goedkope tablet met toegang tot bijvoorbeeld de android market of een andere grote applicatiewinkel.

De spelletjes zijn hier misschien wel iets professioneler geïmplementeerd, maar aangezzien wii-gebruikers vaak eerder voor het casual gaming zijn, zou een tablet voor hun minstens even geschikt zijn. Vooral aangezien je de gemiddelde tablet ook al kan aansluiten op je tv via hdmi ofzo. Ook kan je met een tablet nog eens veel andere dingen (browsen, fiancien, ...)

En dan ook nog het feit dat je bij aankoop van een wii U verzekerd bent dat je telkens je een nieuw spel wilt je €25 kan betalen, terwijl een downloadbaar spelletje voor de tablet vaak gratis is of tenminste veel goedkoper.
En hoeveel tablets moet ik dan op mijn tv aansluiten als mijn zoontje met 3 vriendjes Mario Kart wil spelen? En dan wel tegelijkertijd uiteraard ;)
Meeste controls zullen 'asymmetrisch' zijn, met andere woorden: 1 iemand bijvoorbeeld als spelleider op de GamePad en voor de overige gamers (5 maximaal) kan je gewoon de huidige Wiimotes en Nunchucks gebruiken.
Daarnaast komt er voor de hardcore games een pro controller zoals we die van de Xbox 360 kennen met een iets andere button layout en in de tweede run van de console (de eerste zal duren tot en met maart) zullen er langzamerhand ook spellen gaan verschijnen die het mogelijk maken om met 2 Game Pads met scherm te spelen, maar dat worden dan waarschijnlijk uitsluitend 2 player games en er zal dan geen 3e, 4e of 5e speler bij kunnen met een 'normale' Wiimote besturing.
Wil je voor je kids hiervan beter op de hoogte blijven, dan zou ik je deze site aan willen bevelen:
www.n1ntendo.nl
Gewoon lekker Nederlands en objectief en een behulpzame community op het forum.

Als je filmpjes wil zien van wat er allemaal aan zit te komen, ga dan hierheen:
http://www.gamershell.com/search/?q=Wii+U

Alle filmpjes zijn te downloaden en zijn in HD.

Hoop dat je hiermee geholpen bent.
Mijn reactie was gericht aan pinna_be, die niet begrijpt waarom mensen niet met een tablet op de tv spelen ipv op een Wii. Maar bedankt voor de uitleg :)
You're welcome! :)
Filmpjes zijn overigens wel de moeite waard; YouTube is toch minder van kwaliteit en dit ziet er zowel op je smart phone als ook op je HD TV prima uit.
Eentje. Je speelt gewoon met een controller en daarnaast kan 1 persoon de extra functies op het 'tweede scherm' gebruiken, als die er zijn.

(Daarnaast kan het Wii U tablet ook de video output v/d console naar zich toe gestreamed krijgen, waardoor je lekker door kunt gamen als iemand anders iets op TV wil gaan kijken.)
Een tablet met fysieke knoppen, die dedicated om te gamen is, waarbij de tablet alleen maar als secundair scherm functioneert en de games ook in full HD op je TV te spelen zijn.

Eigenlijk is het helemáál geen tablet dus.
Inderdaad. De vergelijking tussen tablets (of wat mij betreft Smartphones) en écht consoles gaan altijd mank op de besturing. En nee, kantelen van je device is geen besturing.

Los van het feit dat de controller op dat vlak ondersteunend is en zeker niet leidend.
Het is geen tablet, maar een gaming console. De Gamepad moet je zien als een gewone controller, maar dan met scherm.
Hier ga je ook geen Angry Birds op spelen. Hierop speel je complete consolegames met als extraatje een tablet in je handen, waarop je bijvoorbeeld een map ziet. Bij Zombi U, een horrorgame, kan je bijvoorbeeld dingen van de grond pakken en items switchen in je tas op de tablet.

Daarnaast kan je de tablet wel gebruiken om bijvoorbeeld te browsen, of in de US kan je er Netfilx of Hulu films mee kijken. Ook kan je er mee videochatten en enkele games kan je compleet spelen op de tablet zodat iemand anders op de TV iets anders kan doen.
De Wii U is gewoon een console, ik denk dat jij je verward met de nieuwe controller die bij de Wii U wordt geleverd, deze lijkt namelijk op een kleine tablet of handheld.

Maar... het gaat hier om een nieuwe console van Nintendo! ;)
Ik denk dat de Wii U toch wel van een heel ander caliber is. Dedicated voor spelen op een televisie, echte goede spellen waar misschien wel 100x zoveel werk in zit als tablet spelletjes etc. Ik denk dat je dit apparaat onderschat, zeer krachtige hardware tov een tablet.
Waarschijnlijk, maar op een DS kan je nog altijd beter gamen dan op een tablet imo.
Nope, je bovenbuur heeft gelijk.
Betere (niet gigantisch veel, maar toch beter) hardware dan huidige HD consoles,
veel multi-platform games zullen er op de Wii U beter uitzien en een aantal games zullen, inclusief spelen op de GamePad, draaien in 1080p op 60fps, iets waar huidige consoles, zowel door de processor/chipset als door het geheugen (max 512Mb waar de Wii U 2Gb heeft) nogal moeite mee hebben.

Wat het concept betreft heb je wel een beetje gelijk, want de controller is inderdaad voortgekomen uit het idee van de DS.
Overigens iets dat Nintendo altijd al heeft gedaan: uitgeprobeerde technologie van een vorige generatie verbeteren en in een nieuwe console verwerken.
Mensen die Black ops 2 snel willen bemachtigen zullen niet tot de launch van de Wii U wachten, omdat die game al op 13 november naar de PS3 en andere systemen komt.

Wat ik me wel afvraag is of die game op de Wii U in 1080p zal verschijnen (aangezien de huidige HD systemen de meeste games in 720p draaien). Dat zou het wachten meer waard maken (samen met de nieuwe controler features natuurlijk).

[Reactie gewijzigd door notactive op 27 september 2012 10:43]

Als het goed is in 1080p ja, de GPU van de Wii U is beduidend krachtiger dan die van de 360 en de PS3. De CPU is een tikkie minder, maar dat zou voor het opschalen van 720p naar 1080p geen probleem moeten zijn:

http://arstechnica.com/ga...-struggles-with-slow-cpu/
Kun je ergens een bron vandaan halen dat cod op native 1080p draait want zover ik weet schelen de Wii u en de 360/ps3 weinig qua GPU kracht.

[Reactie gewijzigd door nexhil op 27 september 2012 13:08]

Niet alleen 1080p, maar ook 60fps, en local co-op met de Wii U Game Pad zònder lag. Ook zal de Wii U versie er qua textures en shading het beste uit zien.

Nieuws en meer informatie daarover hier:
http://www.nintendoenthus...ing-black-ops-2-in-1080p/

hier:
http://www.inentertainmen...ps-2-for-wii-u-seriously/

en hier:
http://www.vg247.com/2012...ps-2-confirmed-for-wii-u/

Maar je kunt ook via Gamershell de Nintendo Experience USA presentatie downloaden (in HD) waar de Activision presentatie, inclusief een live co-op demo van COD Black Ops 2, een onderdeel van is. (vanaf minuut 45, als je wil skippen)
http://www.gamershell.com/download_93568.shtml
(overigens niet klikken op de torrent file, maar op 'Your download is ready. Please click here to download the file')
En voor de geïnteresseerden hier alle filmpjes die je voor de Wii U in HD kunt downloaden:
http://www.gamershell.com/search/?q=Wii+U
De bron staat in het artikel waar ik heen linkte.

De GPU van de Wii U scheelt wel degelijk enorm met die van de PS3 en de Xbox 360, in de Wii U zit een Radeon HD 7 serie GPU, terwijl de 360 GPU op de Radeon XT1900 is gebaseerd, en die van de PS3 op een Geforce 7800. Allebei dus zo'n 4 generaties oud dus.
Dat cpu verhaal lijkt me senaatie journalistiek als ik het zo lees. Lijkt me ook stug gezien het verstreken aantal jaren en wat je nu goedkoop van de olank plukt qua cpu.
We hebben het hier dan ook over Dynasty/Samurai Warriors games die op elke console waar ik ze op gespeeld hebt laggen als er te veel personages in het beeld staan. Terwijl de grafische kwaliteit en AI inferieur is. PS2/3 en Wii hebben tot nu toe allemaal massieve framedrops gehad met die serie games.
Niet alleen op de PS3 maar ook op de 360 en natuurlijk de PC.

De Wii U draait Black Ops II inderdaad in 1080p.
Ik ga Black ops 2 halen op de WiiU. Het word mijn eerste COD/BF/MOH type shooter en ik kan best even wachten die paar weekjes. Heb je meteen de beste versie als het goed is, en kan je fijn vanaf je tablet gamen als er iemand anders in huis ook eens TV wil kijken :)
Waar blijft Metroid?
En een nieuwe Legend of Zelda en 3D Mario. Dat zijn toch wel de spellen die mij altijd naar Nintendo trokken. Voor nu laat ik hem nog even liggen.
Voor mij zijn de belangrijkste spellen toch wel de nieuwe Bayonetta, die blijkbaar alleen op de Wii U uitkomt :( en de nieuwe SSB. Waarvan ik echter niet zeker ben of deze wel een leuk spel wordt. Dit deel wordt namelijk door Namco-Bandai gemaakt. Ik hoop dus niet dat ze nog meer 'niet-Nintendo' personages als Sonic en Snake erin doen. Dat was echt een domper bij Brawl.
Ik hoop juist dat het een soort van Tekken vs Mario gaat worden :)
Trailer gezien van Tekken Tag Tournament voor de Wii U? http://t.co/ja4BF2S
Vaak komen de grote Nintendo titels wat later, de eerste echte Wii Zelda game duurde ook erg lang.
Goed om te lezen dat er wat mooie titels verschijnen bij het uitkomen van de console. Ik overweeg zelf om er één aan te schaffen en dan wil je natuurlijk wel wat goede games om meteen mee te kunnen beginnen ;)

Ik zie in het artikel overigens niets over de prijzen van games (ook niet in de bron, enkel de prijs van de console). Heeft iemand een idee op welk prijsniveau de games zullen zitten?
Inderdaad een zeer fraaie collectie aan launch titels, met tevens een grote diversiteit aan genres. Arcade, FPS, platform, action, het zit er eigenlijk voor het meerendeel wel tussen. Het enige welk eigenlijk ontbreekt is een fraaie RPG titel, jammer dat de nieuwe Zelda nog een tijdje op zich gaat laten wachten.

Wat betreft het prijs niveau is er geen recommended pricing, maar laat Nintendo dit over aan de winkelier. De meest gangbare prijs momenteel lijkt 59.99 te zijn, maar hierin zijn winkels dus vrij in om mee te spelen en mogen ze de prijs ook hoger inzetten naar eigen behoefte. Supply en demand zullen we maar zeggen, zo heeft Bart Smit onlangs de wii u game prijzen aangepast naar ca 62 - 63 Eur.


Wat betreft de reactie van bijv. pinna_be omtrend waar het verschil ligt tussen de Wii U en een tablet; dient de gamepad van de Wii U gezien te worden als een geavanceerde controler met een touch screen interface, vergelijkbaar als bijv de recente keyboards van razer met een kleine touch screen waar voorheen de numpad zat bijvoorbeeld, of het secundaire scherm op de DS.

Hiertoe biedt het de gamer extra functionaliteit via de touchscreen interface welk developers kunnen implementeren in hun game, maar draait het grotendeels op de kracht van de console zelf. Als ik het goed heb begrepen heeft het ding dan ook geen echte processing power, maar heeft het een wireless video reciever, doet de Wii U het werk voor dat ding en zend het de beelden uit.

Daartoe is ook de reden dat 2 van dit soort gamepads de fps-rate van je game beperkt wordt tot 30fps.

Het concept van 2 gamepads echter zal nog even op zich laten wachten, de gamepads zijn nog niet los te koop en niet eerder dan 2013 verschijnen games met support voor 2 gamepads.
Ik zie in het artikel overigens niets over de prijzen van games
daar ben ik ook erg benieuwd naar, ja!
[...]

daar ben ik ook erg benieuwd naar, ja!
Die ligt bij nintendo al jaren en jaren tussen de 49 en 69 euro als ik me niet vergis. Omgerekend waren dat ook al de prijzen in guldens (ongeveer) bij m'n collectie SNES games.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 27 september 2012 13:28]

Schijnt hetzelfde te zijn als Xbox 360/PS3, dus ergens tussen de €49 en €60 afhankelijk van de soort game en uitgever.
Toch wel een redelijke line up, ziet er naar uit dat ze geleerd hebben van de faal launch van de 3ds.

voor 299 euro is het toch wel verleidelijk om eentje in huis te halen :p . vooral het spelen op de controller zelf lijkt me wel iets wat ik vaak zou gaan gebruiken
Ik heb in een opwelling een pre-order geplaatst op de Wii U (annuleren kan altijd nog), maar ik heb toch mijn twijfels bij de line-up. Een nieuwe Mario is altijd goed nieuws, en 'men' zegt dat AC3 er het best uit gaat zien op de Wii U (los van de PC geloof ik). Verder zal Nintendoland wel een leuke gimmick zijn waar ik wellicht samen met mijn vriendin nog wat aan heb.

Ik ben er, kortom, nog niet uit...
Anoniem: 453819
27 september 2012 10:42
Het is geen slechte line up, maar met deze games hebben ze zeker nog niet de volledige potentie van het apparaat gebruikt. Ik vermoed dat het toch nog wel enige tijd gaat duren voor er écht innovatieve games uitkomen.
Batman: Arkham City Armored Edition schijnt wel iets te proberen

http://www.gamer.nl/previ...-armored-edition-hands-on
COD Black Ops 2 wel, evenals Assassin's Creed III, Mass Effect 3 en ZombiU.
Maar ook een aantal andere games zoals Rayman Legends maken al goed gebruik van de Pad.
Het zijn voornamelijk toch een hoop ports die er komen naar de nintendo wii U! Ik ben zelf ook behoorlijk aan het twijfelen, maar ik neig er toch naar dat ik het toch maar laat zitten totdat er echte diehard nintendo games gaan komen: zelda, metroid etc...

Ik ga hem waarschijnlijk toch verkopen voor de nieuwe Xbox of misschien de PS4 zodra deze uitkomen.
Anoniem: 230001
@Vinand27 september 2012 11:42
Vanaf het voorjaar zijn het geen ports meer als de games die dan verschijnen multiplatform zijn, ze verschijnen dan tegelijkertijd.
Ik ben zeer benieuwd wat de Wii U gaat doen.
Ik hoop op een doorslaand succes, net als de Wii, waar ik nog altijd veel plezier aan beleef, het zal afwachten worden denk ik.
De line up ziet er niet slecht uit, hopen dat er in het eerste jaar wat grote titels aan komen zodat het vertrouwen blijft.
Ik vind het wel jammer dat er geen volledige Mario game is speciaal voor de Wii U.

De mario game die er is is een sidescroller en dat lijkt me nu niet een game waarvoor je een nieuwe hd console voor koopt.

hopelijk krijgt deze nintendo machine wel eens veel steun van alle 3th party ontwikkelaars aangezien vaak enkel Nintendo zelf goede games weet te maken voor hun console.
Ik vind het wel jammer dat er geen volledige Mario game is speciaal voor de Wii U.
new Super Marios Bros U is een volledige Mario Game, speciaal voor de Wii U. Hij lijkt wellicht veel op de Wii versie, maar het plot is al anders, en de speelvelden volgens mij ook. (te weinig matriaal voor vergelijking).

Dus die haal ik er sowieso bij, en Bayonetta 2 de seconde dat ie uit komt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee