Wii U krijgt regioslot

Nintendo heeft bevestigd dat de Wii U regiogebonden is en dat games die buiten Europa gekocht zijn dus niet gespeeld kunnen worden op consoles die in Europa gekocht zijn. De Wii U verschijnt op 30 november op de markt.

Nintendo Europa heeft berichten bevestigd die in het Japanse tijdschrift Famitsu verschenen. Volgens het tijdschrift zit er een regioslot op de Wii, wat wil zeggen dat gekochte games niet in een andere regio kunnen worden gebruikt. Dat is vooral een domper voor fans van Japanse games, waarvan er veel de westerse markt niet halen en dus alleen via import te krijgen zijn.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo een regioslot op zijn consoles plaatst. Voorganger Wii was op eenzelfde manier beveligd en ook de 3DS heeft een regioslot. De Nintendo DS verscheen echter zonder regioslot op de markt. Ook de consoles van de concurrenten zijn region locked, hoewel het bij games voor de PlayStation 3 gebruikelijk is om ze zonder slot op de markt te brengen. Bij de Xbox 360 maken uitgevers vaker gebruik van het regioslot, hoewel ook hiervoor games zonder slot op de markt verschijnen.

Wii U White

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

24-09-2012 • 13:44

115

Lees meer

Reacties (115)

115
105
52
8
0
39
Wijzig sortering
Veel interessante weetjes en meerdere versies van uitleg over dit 'probleem' gezien, maar veel zitten ernaast.

1). Regiocodes zijn niet vergelijkbaar met PAL/NTSC in die zin dat hardware dermate ver gevorderd is dat je in andere landen die media nu gewoon zou kunnen afspelen, terwijl bijv. TV uitzendingen (of videobanden) in NTSC vroeger op GEEN ENKELE manier getoond konden worden op een PAL TV of video recorder.
Ik had zelf op een gegeven moment een behoorlijk prijzige videorecorder aangeschaft die dit wèl kon (die kwamen ook pas veel later beschikbaar) omdat ik Anime spaar en er in Amerika een veel breder aanbod was, wat overigens nu nog steeds geldt voor DVD's/Blurays. (en daarmee bedoel ik het grotere aanbod)

2). Wat wel juist is en al door meerdere mensen is aangegeven is dat de regiolock voorkomt dat er een complete marktstrategie de grond in wordt geboord als mensen een spel uit bijv. Amerika gaan importeren terwijl dat spel pas over een half jaar in Europa uit zal komen, en datzelfde geldt natuurlijk voor Azië. Regelmatig zie je trouwens ook dat de naam van een Europees spel anders is dan die van de Amerikaanse. (denk bijv. aan de N64 versie van Starfox, hier Lylat Wars geheten) Hetzelfde geldt ook voor de eerder genoemde leeftijdscertificering (denk bijv. maar aan Amerika en het rijbewijs, en datzelfde geldt voor films en games)

3). Lokalisatie is ook een reden van regiolocks. Als een spel in Amerika wordt uitgebracht, hoeft het HOOGUIT in 3 talen te worden gemaakt (US Engels/Spaans/Frans) en in Azië/Japan natuurlijk alleen in de Aziatische talen/dialecten met hier en daar wat Engels in de menu's. In Europa heb je echter een veelvoud van talen en moet er dus veel meer gedaan worden om de spellen geschikt te maken voor distributie in al deze landen. Natuurlijk kan je zeggen dat de meeste Europeanen al meerdere talen (of op zijn minst Engels) spreken maar er zijn ook mensen die gewoon in hun eigen taal willen gamen.

4). Ook voor eventueel geplande updates à la Xbox 360/PS3 is een regio lock nodig. Het zou soms kunnen werken, maar een PAL update/add on downloaden bij een NTSC versie van een game zal meestal niet werken of problemen opleveren en nee, daar is geen patch voor.

Als je import wil gamen, dan moet je gewoon het systeem van je keuze kopen. Er is een complete markt voor en ook in Nederland zijn er zat winkels waar je terecht kunt. Ik zou bijna zeggen dat dit al kan sinds de 8bit machines, maar dat weet ik niet zeker.
Ik ben zelf wat import betreft pas ingestapt bij de Dreamcast, maar weet wel dat de Sega Saturn en de PSX het ook al hadden (en voordat iemand me daarop gaat wijzen: zònder insteekmodules zoals bij de SNES of Sega Megadrive) en dat heeft net zoals mijn punt over de video recorder wederom te maken met het feit dat we het signaal zelf tegenwoordig ook gewoon op onze tv's/monitoren kunnen weergeven, waar dat in de jaren 80 nog niet gewoon was. (wellicht via gruwelijk prijzige omvormers, maar niet plug & play zoals tegenwoordig)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 23 juli 2024 05:03]

Ach ja, NTSC en PAL, vroeger was het niet anders..is wel een beetje vergelijkbaar.

En hoeveel % van de mensen met een Wii U koopt zijn games buiten Europa..

[Reactie gewijzigd door Navi op 23 juli 2024 05:03]

Ach ja, NTSC en PAL, vroeger was het niet anders..is wel een beetje vergelijkbaar.

En hoeveel % van de mensen met een Wii U koopt zijn games buiten Europa..
Die regio's dienen enkel als doel om de prijzen per regio zo hoog mogelijk te maken, zonder dat regio's onderling met elkaar gaan concurreren. Dus ook al koop jij geen game in goedkopere regio's, juist doordat niemand dat kan zal er geen behoefte zijn aan prijsverlegingen en blijf je per aankoop genaait worden...
Ligt eraan hoeveel van de de jeugd tussen 16 - 20 het gaan spelen, want deze zijn vaak toch wel geintresseerd in japanse rpg's mochten die uitgegeven worden op deze console.
En hoeveel van die mensen spelen jrpg's die niet vertaald zijn naar het engels en ook geen engelse ondertitels hebben?
Ken er een aantal maar dan praat je wel over hardcore gamers qua RPG en JRPG.

zo speelt er iemand die ik ken bvb osu, volledig japans, ik snap er geen bal van maar hij wel.

taal binnen een game boeit niet zo veel, negen van de tien keer wordt het toch wel aangegeven waar je heen moet of wat je moet doen binnen een RPG.
En hoeveel % van de mensen met een Wii U koopt zijn games buiten Europa..
Blijkbaar toch nog zo veel dat Nintendo het de moeite waard vond om er een regioslot in op te nemen.
Kan iemand mij uitleggen waar zo'n regio slot voor dient? Als ik een spel uit japan wil kopen, dan kan ik het dus niet spelen. Waarom doen ze dit? Die logica gaat mij iets te ver
Kan iemand mij uitleggen waar zo'n regio slot voor dient?
Omdat elke divisie van Nintendo (Japan, Europa, Amerika) z'n eigen boekhouding heeft, en z'n eigen broek op moet houden.

Daarom willen ze graag dat je alleen games uit hun regio koopt. Als alle Europese gamers hun games uit Amerika halen, doet Nintendo in Amerika goede zaken, en kan Europa z'n deuren gaan sluiten.
Sommige spellen zijn in het buitenland (amerika/japans/etc.) goedkoper.
Ofwel, mensen gaan via internet de spellen bestellen in plaats van in hun eigen regio. Waardoor de lokale winkels minder verkopen. Nu kunnen ze de prijzen hoog houden.
Prijzen kunstmatig hoog houden dmv prijsafspraken is verboden toch?
Heeft niks met marktwerking te maken, maar met het feit dat in sommige landen spellen gewoon veel goedkoper zijn vanwege de markt daar. Spellen die hier 60 euro kosten koop je in China bijvoorbeeld voor 5 euro (ik zeg maar iets). Dan verkoopt Nintendo datzelfde spel liever via een Europese verkoper.
spellen uit Japan zullen juist wel werken ;) spellen uit de VS dan weer niet.
Maar het is toch een wereld economie? Ze maken het me gewoon moeilijk om zo'n spel te spelen, maar ik kan het toch wel als ik een console uit die regio koop. Dus wat de reden hiervan is, het is gewoon larikoek
De prijsstelling van games zijn meestal anders per regio. Waarschijnlijk is hetzelfde spel in Japan goedkoper dan hier. Wat Nintendo wil voorkomen is dat iedereen hetzelfde spel uit Japan gaat halen en daarmee geld besparen die ze vervolgens mislopen. Ik denk niet dat ze het doen om mensen tegen te werken die spellen uit Japan willen halen die hier niet te krijgen zijn.
Komt uit de vroegere tijd, toen er verschillende types TVs waren in verschillende regio's.
zowel de 360 als de PS3 zijn publisher afhankelijk of ze het spel per regio of wereldwijd uitbrengen. Wat opzich wel goed is, gezien je soms met rechten en dergelijke zit.
Maar locked in door fabrikant van console zelf is gewoon achterlijk en achterhaald.
Heeft te maken dat de games, en alles er omheen, speciaal voor bepaalde regio's gemaakt/aangepast wordt. Dus voor de nederlandse, duitse, franse en de rest in de EU bepaalde taal aanpassingen mogelijk ingame maar vaker voor op de hoesjes en boekjes.

Als dan bv. de mensen uit Europa alles uit de US gaan halen dan hebben ze die EU versies voor niks gemaakt en dat is dus een verlies. Ze beschermen dus de regio verbonden en gemaakte versies zodat ze niet voor niks gemaakt worden. Mogelijk heeft het ook te maken dat ze in bepaalde regios meer geld kunnen vangen voor de games maar "officieel" is dat niet de reden.
Kan iemand mij uitleggen waar zo'n regio slot voor dient? Als ik een spel uit japan wil kopen, dan kan ik het dus niet spelen. Waarom doen ze dit? Die logica gaat mij iets te ver
Tussen japan en europa zit behalve taal en release date weiig verschil, kan me wle ovorstellen dat games in afrika en zuid amerika goedkoper zijn, omdat het gemiddelde budget ook lager ligt.

Laatste wat nintento wil is dat jij je games op vakantie voor de helf van d prijs koopt, da's nl de helft minder inkomsten...
En een reden wordt in het bronartikel ook niet gegeven...
Een domper dit. Niet dat ik van plan was dit apparaat te kopen, maar dit zal niet helpen bij de verkoop van dit apparaat.
Want? Ik denk niet dat de doelgroep (of de ouders van die 7 - 12 jarige kinderen) erg veel gaan importeren. Ik denk eerder dat zij gewoon naar de Intertoys of Bart Smit gaan om de console + spellen te kopen.

Denk niet dat het veel invloed zal hebben op de verkoop...
Het idee dat een Nintendo console als doelgroep kinderen van 7 t/m 12 jaar heeft is een vooroordeel. Nintendo consoles zijn altijd bij uitstek geschikt geweest voor alle leeftijden zodat het hele gezin er van kan genieten.
Anoniem: 181786 @sHELL24 september 2012 14:42
Dat ook, maar ook voor mensen van 13 t/m 90+. Nintendo heeft doorgaans een zeer gevarieerd en uitgebreid aanbod aan games en daar zit voor iedereen ongeacht leeftijd altijd wel wat leuks tussen. Nintendo richt zich op een hele brede doelgroep en met de Wii hebben ze daarmee een behoorlijk doorbraak gemaakt.
Ik heb thuis een wii staan en zit er aan te denken om de wii u te kopen als die uit is heb veel speel plezier gehad met mario cart en farcry(het waren dan niet de mooiste spellen maar het speelde wel lekker met die wiimote en nunchuck) ik vind het niet zo'n probleem dat er een regio slot op zit en met mij een hele hoop andere mensen!
Omdat dit mechanisme ge/misbruikt wordt om prijspolitiek te bedrijven. Waarom wordt een bepaald spel in Azië voor 10 Euro verkocht en moet een Europeaan voor exact hetzelfde spel 60 Euro neerleggen? Alleen omdat het kan?!?
Voor de gemiddelde consument zal dit vrij weinig veranderen. Gezien zij hun spelen simpelweg in de winkel of via nationale webshops bestellen.

Zo'n region lock systeem benadeeld enkel:

- Mensen die frequent reizen, kunnen niet langer games buiten hun eigen regio oppikken.
- Mensen die handig gebruik maken van valuta verschillen; zwakke dollar prijzen, lage prijzen voor producten in bijv Rusland, etc.

Die laatste twee groepen valt alles buiten de gemiddelde doelgroep.

Een laatste, minder waarschijnlijke reden is dat Nintendo misschien achteraf toch alsnog heeft besloten tot het toevoegen van DVD/BluRay movie playback aan het apparaat. Misschien niet voor direct al geïmplementeerd tijdens launch, maar iig als hardware beschikbaar. Ook dan zal region locking een vereiste zijn.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat het bestaan van region lock zeer zeker niet betekend dat iedere uitgever daar ook gelijk gebruik van maakt.

@ Cambion Daystar: Maar we hebben dan ook nergens zwart op wit, in een officiële leesbare verklaring van nintendo staan dat er een geforceerde region lock is voor games. Het enige wat we hebben is een random vertaling.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 23 juli 2024 05:03]

Regio lock van bluray en dvd heeft niets te maken met regiolock van de games
Het zal ook niet tegenwerken, aangezien de Wii ook al regio-gebonden was, en verkocht alsof hij gratis was.

De reden is vrij simpel, en dezelfde die hij altijd is: Nintendo wil bepalen wanneer welke game waar gereleased wordt, en parallel-import tegengaan.

Overigens grote kans dat dit het hacken/modden van de Wii-U weer in de hand gaat werken, waardoor Nintendo zich op software-vlak toch weer in de vingers snijdt.
Het eerste wat de hackerswereld dus zal gaan slopen is het regioslot.
Anoniem: 181786 @Richh24 september 2012 14:30
En laten we hopen dat dat zo blijft. Alle R4 kaartjes hebben de DS geen goed gedaan qua spellenaanbod.
Regiocodes waren er voornamelijk voor bedoeld om er voor te zorgen dat als een film/game bijvoorbeeld deze maand in japan uitkomt en over 2 maanden pas in europa. Men niet als een gek de japanse versie ging importeren, waardoor dus de europese distribiteur/winkelier benadeeld werd, omdat deze dan dus inkomsten misliep.

Persoonlijk vind ik het niet meer van deze tijd, maar Nintendo schijnbaar wel.
Had te maken met PAL en NTSC. Wat 2 verschillende technieken voor het renderen van je beeld op je tv was. Is tegenwoordig niet meer van belang, maar vroeger wel.

http://en.wikipedia.org/wiki/PAL
http://en.wikipedia.org/wiki/NTSC
Anoniem: 402720 24 september 2012 13:46
Wow. Terug in de tijd.... Dvdtje anyone?
Terug in de tijd? De XBox en de Playstation maken ook gebruik van regioslots (zie artikel). Echter de spellenmakers kunnen er voor kiezen om deze niet bij de spellen te integreren. Of dit bij de Wii U ook kan is niet duidelijk uit deze post.
PS3 is region-free voor PS3 games, enkel voor BluRay films is er een region lock.
Er is een optie voor op de PS3, maar voor zover ik weet is die maar 1 keer gebruikt in al die jaren (voor Persona 4, terwijl alle andere Atlus games regio vrij zijn).
Er gaan verschillende geluiden op om regio gebonden games te maken voor de PS3.
dit heeft met de zwakke dollar te maken.

hier in ieder geval de bron van de reden waarom deze game regio locked is

http://www.eurogamer.net/...a-4-arena-ps3-region-lock
Naast dat is er een "verbod" op het exporteren van games vanuit Azië naar Europa. Geen online-winkel die het aandurft. Verder is op de PS3 DLC wel regio gebonden. Bijvoorbeeld DLC bedoelt voor de Amerikaanse markt gaat dus alleen werken op een Amerikaanse PSN account. Niet op een Europese account. Het is natuurlijk heel simpel om een Amerikaanse account aan te maken, maar irritant is het nog steeds.
Er zijn wel een aantal online-winkels die het aandurven om games vanuit azië wereldwijd te verkopen.
http://www.jbox.com/category/810 is er een van en heeft een aantal psp, ps vita, ps3, pc en ds games, het aanbod is misschien gelimiteerd maar ze hebben wel een aantal games.
Ook bij de PS3 is het de keuze, er is volgens mij een spel(Persona 4 Arena) die een regio lock heeft. Dit is omdat de publisher bang was dat Japanners goedkope Amerikaanse kopieën zouden kopen, aangezien de versies identiek zijn.

OT: Erg jammer dat Nintendo dit doet, vooral gezien hoe het gegaan is met de Wii en Xenoblade, als deze regio vrij was geweest dan was er waarschijnlijk veel minder ophef geweest.
Bij de ps3 was dat alleen als je de scart gebruikt maar met een hdmi kabel gebruik je 720P en was het regio vrij.
Heeft dat niet meer te maken met het PAL/NTSC-verhaal? Want dat staat los van een 'echte' regiolock.
Bij zowel de PS3 als bij de Xbox 360 is het de keuze van de developer, bij de Wii U misschien ook maar dat weten we nog niet.
Het verschil is dat Sony het liever niet had en het dus van in het begin heeft afgeraden aan developers. Gevolg, ik kan me niet meteen een game voor de geest halen op de PS3 die een region lock had. (Blijkbaar volgens een reactie hieronder Persona 4).
Bij de Xbox 360 hebben ze nooit beweert dat hij regiovrij was, ze hebben het ook nooit afgeraden dus developers implementeerden het, er zijn voor de Xbox 360 dus een pak minder regiovrije games te vinden (Ikzelf heb Gears Of War 1 uit de USA, werkt perfect, de DLC cd die erbij zat dan weer niet).
Als bij de Wii U de developers de keuze krijgen kan het voor Japanse uitgevers dus wel goed zijn om hier geen gebruik van te maken. Is de keuze er niet dan verwacht ik dat de Wii U nog sneller gekraakt zal zijn, al was het maar puur om deze lock er af te halen.
Jep. Maar, zie artikel, dat wordt vrij weinig gebruikt. Als ik lees dat een bedrijf met een mondiale afzetmarkt meer geld wil verdienen (ik mag toch hopen voor nintendo dat het met dit in het achterhoofd besluiten maakt, het is immers een bedrijf) door kunstmatige barrieres op te werpen voor mensen die bij hun het geld in het laatje willen brengen dan stoor ik mij eraan, en denk ik persoonlijk terug aan de tijd dat ik mn dvdtjes die ik op vakantie kocht niet af kon spelen. "Onee, het kan allemaal wel, maar het mag niet."
Als nintendo nu eens zou innoveren, wat ze met de Wii 1 hebben laten zien nog te kunnen, in plaats van kunstmatige markten creeren om geld te verdienen omdat ze zich veel te laat realiseren hopeloos mis te schieten met hun nieuwe console(ff eerlijk, wie gaat er een halen?).
Vind ik drama. Het is 2012 jongens, kom op. Als ik een game uit het land van de rijzende zon wil spelen en het kan niet omdat de CEO van nintendo dat niet wil? koop ik lekker een andere console.
De Xbox en de Playstation zijn ook al heel wat jaartjes oud, de Wii U is nog niet eens uit. Inderdaad terug in de tijd.
Volgens die redenering is elke console een stap terug in de tijd.

"Hey, gamen, dat kon 15 jaar gelden ook, terug in de tijd!"
Kwa hardware sowieso... De WiiU presteerd ongeveer gelijk met de xbox 360 roept men de hele tijd... Een Radeon 3870 achtige kaart zit daar in dus... Ja dat noem ik wel terug in de tijd ja.

Maar daar gaat het niet zo om, het afbakenen van Regios is inderdaad weer helemaal hot lijkt het wel bij uitgevers. Teveel gamers hebben door dat je b.v. in Rusland en omstreken veel goedkopere gamekeys kunt krijgen, dus men besteld daar en activeert via VPN.

Import van games uit de US is ook vaak goedkoper. Zolang men $=€ blijft toepassen en hier de BTW hoger ligt, blijft het gewoon aantrekkelijk om de game daar te bestellen, het scheelt immers 25%!!!

Omdat deze internationalisatie de uitgevers niet lekker zit, gaan ze de boel maar heel flauwtjes locken. Zo kunnen ze doorgaan met het vragen van hogere prijzen in gebieden waar men het toch wel slikt. Wij zitten daar nu net ongunstig voor hier in Europa, want wij zijn daarmee geregeld de sjaak. Voor mij weer een reden deze WiiU NIET aan te schaffen. Wii games waren altijd al duur voor wat je ervoor terug krijgt, €20 euro geef ik er nog wel voor, maar als ze kosten wat kost €48 willen pakken, dat laat ik het wel liggen.
Ongeveer gelijk aan de 360? Ja, zo kan ik ook wel zeggen dat de 360 ongeveer gelijk preseerd aan m'n 386...

De Wii U is stappen vooruit ten opzichte van de Wii, en zou makkelijk een 2-3x sneller als de 360 moeten zijn. Daarnaast is het nog lang niet bekend wat voor GPU de WiiU heeft, er zijn alleen eens wat geruchten over een RV770 (HD4870!) geweest, maar ook over een HD6670.


Wat betreft je games in de VS zijn goedkoper, dat valt nog redelijk mee. Na verzendkosten ligt de prijs al niet zo gek meer van de europese prijs af, als je pech hebt en door de douane gepakt wordt (en invoerrechten + BTW + incasseringskosten moet betalen) ben je een €15 meer kwijt als hier.

Overigens zijn regiolocks er al veel langer dan dat er games geïmporteerd worden. Oorspronkelijk hadden regiolocks (net als bij DVD's) meer te maken met copyrights. In de VS en Europa (en Japan) heb je vaak verschillende uitgevers voor dezelfde spellen die in hun eigen regio de copyrights voor dat spel bezitten.
als het zoveel scheelt, koop dan ook een console uit die regio... dan heb je het probleem niet..
Of haal de regio lock eraf, zo moeilijk was dat bij de wii ook niet. kwestie van bestandje op sd kaart zetten. bestandje openen en uitvoeren en je was klaar.
En ook waren van veel spellen de regio locks er afgehaald waardoor het op elke console werkte.
Er waren bij de wii meerdere manieren om de regio lock te omzeilen. Enkele weken na de release van de WII-U zal dat ook wel het geval zijn.
Dealnietteplus: de regiolock is alleen maar reden om de boel te kraken. Geen vrijheid? Dan zorgen we er wel voor. Zeker als het om een technische beperking gaat zonder reden. Bah.
de kunst is een regio lock erop te zetten die werkt voor de massa en makkelijk genoeg is te hacken door de fanbase om ze toch toegang te geven tot hun spelletjes
Daar lijkt het wel op idd.
Maar het blijft een vreemde maatregel die mogelijk alleen tot doel heeft om winkeliers van de games achter zich te scharen.
Wat maar aantoont hoe nutteloos het in de eerste plaats is voor de fabrikanten om deze onzin in te bouwen. 8)7

Toch vindt ik dit in principe dat dit aantoont dat een fabrikant bar weinig respect heeft voor zijn klanten. Door elders goedkopere games uit te brengen toon je aan dat je in de overige regio's dus boven de prijs verkoopt.
A-la: "Die Europeanen zijn van de rijke stinkers, zullen we die maar eens lekker uitknijpen }> "

En ja, regiocodes zijn uit de tijd (wat mij betreft) dat de wereld het nog zonder internationale contacten (=internet) moest stellen.
Elke fabrikant die daarna de geglobaliseerde wereld in regio's probeerde in te delen is in mijn beleving bijven steken in de tijd van de postkoets. De entertainment industrie voorop !
Juist van ontwikkelaars hoor je dat de wii veel krachtiger is. De xbox 360 en ps3 hebben wat veel slechters aan boord dan een Radeon 3870. Denk eerder 9800... Of 7800GT

Wii U zou iets aan boord hebben vergelijkbaar met HD 4870 als je de geruchten mag geloven.
Toch vind ik het teleurstellend dat de WiiU niet echt veel sneller is. Er zit bijna 6 jaar tussen! Dit ding had gewoon gehakt moeten maken van de PS3 en xbox 360.
Want? Nintendo heeft bij de Wii al besloten om niet de strijd aan te gaan met Microsoft en Sony, die met alle geweld een game-PC in een doosje willen persen. Nintendo doet gewoon hun eigen ding, en dat lijkt prima te werken, al is met de Wii de rek eruit. Vandaar nu ook iets nieuws.

En blijkbaar met succes, want zowel Microsoft als Sony volgen al. Sony heeft al eerder met een koppeling tussen PS3 en PSP gefröbeld en nu komt Microsoft met hun koppeling met de smartphone. Bepaald origineel, moet ik zeggen, maar het blijft, zoals altijd, weer een gimmick, terwijl Nintendo het integreert.
Persoonlijk zou ik geen zin hebben om een paar 100 euro extra te betalen voor een console die met deze hardware goed genoeg is om HD content/games te laten zien (mede door optimalisatie voor het platform). De release-prijs van de WiiU is... 300ish? Wat denk je dat dat zou gaan kosten met een i5-je en GTX580 erin?
Mij lijkt het door de steeds krachtigere hardware dat consoles langer mee kunnen gaan en de drang naar nextgen steeds minder wordt.
Dus als ik naar de prijs kijk van een console dan zou dat vor die
€600 PS3 een game investering zijn voor 7 jaar. Dat is ruim nog geen €10 per maand.

Gezien ik met weinig noodzaak een GTX285 die ook alles wat de komende jaren uitkomt kan draaien zo ook die HD2900XT crysis al mooi weergav.
Toch beide even ooit eens verving voor GTX580 3GB en 5870 1GB.


Dan ben ik dus als Wii thirdparty gamer die ook wat hardcore games daarop wilde zien met realistische render thema en style. Kwa spect teleurgesteld. Dit is ultra low budged.

Dat ik geen probleem had als ze voor 100 euro extra daar wat krachtiger spul in pleuren, 150 als ze ding voor de kostprijs in de markt dupen of 200 whatever de marge zou zijn.

Maar het is wel fijn dat het tenminste ietje krachtiger kwa GPU is dan currentgen.

Tja dat de massa meer kijkt naar de initiele aanschaf prijs en dat moment, maar niet kijkt naar dat je iets koopt voor vele jaren.

Je zou als je het krap heb per maand een €10,- in potje kunnen doen voor de nextgen.
n-jaren x €120,-

Het is jammer dat je commercieel gezien toch rekening moet houden met de krenten massa en als bedrijf je meer focused op abstracte of cartony of kiddy render stylen die niet veleisend zijn. Maar dan kiest om de realistische render style maar te laten afvallen.

Met ietje meer kun je wel nu crossplatform mee komen met de current gen en verder wilt Nintendo niet. Jammer, ik zie nu WiiU eerder als pure vervanger voor mijn Wii.
Misschien wat thirdparty exclusives die ik dan meepak. Of thirdpaty games die wat goed en leuk doen met het sherm.
Nintendo IP moet ik niks van hebben.
Ik heb Kroes er een keer voor geschreven, vanwege de regiocodering op films. Ik opperde dat het tegen de regels voor Vrije Handel is: Ik kan en mag een broek overal ter wereld kopen en ook overal ter wereld dragen. Waarom een film dan buiten de Internationale Handelsverdragen valt is niet helemaal duidelijk..

Betreft: Onderzoek BluRay concurentie postite.

Geachte mevrouw Kroes,

Ik heb begrepen dat u de huidige BluRay productie positie van Sony op dit ogenblik onderzoekt.

Ik heb nimmer begrepen waarom Nederland/de Europese Unie geen klacht heeft ingediend bij het WTO over de regio codering van dvd films.

Nu blijkt dat ook BluRay wederom regiocodering verplicht stelt op zijn films. Naar mijn mening en dat van Australie/New Sealand is dit in strijd met de vrije handels regels van het WTO.

Het kunnen importeren van goederen wordt hiermee omzeilt en is zeker een restrictie op concurerende marktwerking.

Ik hoop dat u dit meeneemt in uw conclusie te zijner tijd.


Het antwoord was een pdf die helaas in de mailbackup verloren is gegaan (staat nog wel ergens) en kwam er op neer dat ze er niets aan zou doen..
"Ongeveer gelijk met de Xbox 360" impliceert dat de Wii U zwakker is dan een 360, wat al feitelijk bewezen niet correct is, op meerdere vlakken, dus of je bedoelde iets anders te zeggen, of je hebt je feiten niet op een rijtje.
De spects zijn ietje meer op bepaalde vlakken maar praktische gaat het om de games. Devs leveren nu 3de tot 4de productie wave en daarmee hebben veel devs de current gen kwa optimalisatie goed onder de knie en halen ze nu tegen maximale eruit. WiiU is dan vers en zal dus minder optimale release games hebben. Als de games na 3 jaar op pijl komen dan zijn ze ruim 3 jaar verder en dan is er de nextgen power consoles er ook al.

Dus ja genoeg om crossplatform mee te kunnen. Het valt wel beter onder de HD consoles dan de currentgen.
Maar de Wii U is sneller dan de huidige Wii, dus wel een vooruitgang...
Als ik jouw was, dan zou ik maar gaan sparen, want je volgende pc moet toch echt wel sneller zijn dan de snelste supercomputer anders ga je immers terug in de tijd |:(
Inderdaad bezopen heel de regiocodering, nogmaals een teken dat mediamagnaten lak hebben aan de consument.
Anoniem: 374143 24 september 2012 13:48
Oeii.. geen slimme zet van Nintendo.. ik vraag me altijd af wat de reden hiervan is..
Inderdaad erg jammer... Ik dacht dat we er van af waren.
Ik begrijp het langs de andere kant wel. Games in verschillende landen, kunnen andere prijzen krijgen ivm bbp en dergelijk.
Regiosloten op games kan ik me wel voorstellen, vanuit het oogpunt van de uitgever.

Vaak is het uitbrengen van games in verschillende regio's op verschillende momenten onderdeel van de marketing strategie.

Maar het belangrijkste is denk ik de leeftijdcertificering. Games moeten worden getoetst op inhoud, wat een langdurig proces kan zijn. Zonder regiocodering zouden grote internationale retailers (amazon ofzo) in de problemen kunnen komen, want zij verkopen een spel dat nog helemaal niet is gekeurd (of erger: afgekeurd) voor bepaalde landen. Met een regiocodering kan je daar misschien onder uit komen.
Interessante visie m.b.t. de leeftijdcertificering, zo had ik er nog niet over nagedacht...

Voor mij blijft het een beetje voelen alsof de publishers achter de feiten aan blijven lopen. Met games kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar waarom ik een trailer niet op youtube mag bekijken (not available in your region), muziek niet mag luisteren op spotify (not available in your region) of geen last.fm op mijn xbox krijg blijft me een raadsel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.