BitInstant wil Bitcoin-creditcard uitbrengen

BitInstant, een bedrijf dat reguliere valuta omwisselt naar Bitcoins, heeft plannen om binnen zes tot acht weken een eigen creditcard uit te brengen. Daarmee zouden indirect creditcardbetalingen in Bitcoin uitgevoerd kunnen worden.

Volgens de weblog Codinginmysleep zal BitInstant een MasterCard-creditcard willen uitbrengen die, in de vorm van een debitcard, als een normale creditcard gebruikt kan worden voor het uitvoeren van nationale en internationale betalingen. Bij elke betaling zou wel 1 procent commissie worden berekend. De eerste duizend creditcards wil BitInstant gratis weggeven, waarna 10 dollar voor een nieuwe kaart betaald moet worden.

BitInstant, die de creditcard binnen zes tot acht weken wil gaan aanbieden, zou voor het afhandelen van de betalingen een overeenkomst hebben gesloten met een niet nader genoemde 'voorname internationale bank'. De conversie van betalingen in Amerikaanse dollars naar Bitcoins wordt afgehandeld door BitInstant.

Hoewel normale Bitcoin-betalingen anoniem uitgevoerd kunnen worden, kan een bezitters van een dergelijke creditcard niet langer anoniem blijven omdat volgens de wettelijke regels de bezitter zich moet identificeren bij het aanvragen van een creditcard. Ook is de kaart op naam gesteld. Desondanks spreekt BitInstant met de invoering van zijn 'Bitcoin-creditcard' van een doorbraak voor de virtuele valuta, omdat er via een regulier betalingssysteem toch met Bitcoins betaald kan worden.

Bitcoin-creditcard van BitInstant

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

20-08-2012 • 18:22

72

Reacties (72)

72
72
46
5
0
22
Wijzig sortering
Iedereen spreekt hier maar van een credit card, alleen zie ik op de afbeelding van deze kaart toch echt in het groot debit staan. Met andere woorden, een normale betaalkaart en geen kredietkaart. Laat je nooit misleiden omdat op een kaart Visa of Mastercard staat. Hoewel deze bij ons vooral bekend zijn van kredietkaarten hebben zij ook gewone debit kaarten.
<bitinstant> We're launching our debit card in a few weeks
...
<bitinstant> Your Bitcoin Address will be embossed on the card
<bitinstant> as well as a QR code
<bitinstant> so you can send your own coins to the cardrelationship
<bitinstant> or someone can pay you
<bitinstant> directly onto the card
...
<bitinstant> SO basically, this is what we are thinking
<bitinstant> You keep your Bitcoins on your blockchain or Bitcoin Spinner apps
<bitinstant> and then you wanna buy something in a store
<bitinstant> right ?
<bitinstant> why would you have to send so much money and pay 6%+
<bitinstant> With our card, you scan the QR code printed on your card
<bitinstant> send 3 BTC to it, only get charged like 1%
<bitinstant> buy your lunch
<bitinstant> and have a nice day
<bitinstant> all happens instantly
<bitinstant> and this card can be used worldwide
---edit---
quotes uit IRC log toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 27 juli 2024 20:42]

The card will function as a standard debit/credit card and should be accepted anywhere that accepts MasterCard, even internationally.

Debetkaart dus (ook).

Hoewel normale Bitcoin-betalingen anoniem uitgevoerd kunnen worden, kan een bezitters van een dergelijke creditcard niet langer anoniem blijven omdat volgens de wettelijke regels de bezitter zich moet identificeren bij het aanvragen van een creditcard.

Gelden die regels ook voor een debetkaart?

Het lijkt mij een geweldig actiemiddel voor een gameconvention ofzo: 100 van deze debetkaartjes uitdelen met op elk een bedragje aan bitcoins. Die staan dan natuurlijk op naam van de adverteerder die er achteraf door kan zien wat de gelukkige maar verder anonieme ontvanger er mee heeft gekocht.

(wijziging grmbll html grmblaargh bbcode)

[Reactie gewijzigd door Kalief op 27 juli 2024 20:42]

Er is nog steeds een wezenlijk verschil met een debet en een credit kaart. Het geld moet op de rekening staan die aan de kaart gekoppeld is, wat dat betreft is het niet anders dan onze pin-pas.
Er zit geen credit op zo'n kaart, je kan dus niet bij een auto verhuurder een creditcard swipe achterlaten als borg, je zult het borg bedrag ter plekke moeten ophoesten en dat wordt dan later weer teruggestort.

Het is grappig dat iemand dit heeft willen bekostigen voor BTC, want het zal een lieve duit gekost hebben.
Bovendien, dat die BTC toko maar 1% kosten rekent, wil niet zeggen dat MasterCard, de betalingsprovider (bijv. interpay) en de winkelier dat ook doen.
Ergens moeten de kosten gedekt worden en 1% van een lunch bij de Slurp'n'Burp gaat dat niet dekken.

En voor een gamesconvention, daar kunnen waarschijnlijk goedkoper bijvoorbeeld Visa 3V-cards uitgedeeld worden. Gewoon een Visa pre-paid credit card, waar gewoon normale valuta op staat en waar niet halverwege de waarde van zo'n kaartje instort omdat er weer eens een hoax op het BTC forum rondgaat of omdat er weer eens een BTC exchange gehacked is.

Overigens vind ik het ook wel frappant dat een groot bedrijf als MasterCard in zee gaat met een BTC onderneming, waarvan er toch al genoeg bewezen hebben niet fatsoenlijk op het geld van de klant te kunnen passen.
Een 'pre-paid credit card' is dus een debet card.
Ik heb toch met mijn v3card van visa diverse keren een auto gehuurd, en hotels betaald.

Het is wel 'meer' werk aan voorbereiden, want je moet de borg al op de kaartrekening hebben staan.
Dan gaat het bedrag van de borg in een buffer ( op de v3/visa account ) en als de betreffende ontvanger na de periode niet heeft geclaimd, staat het er weer gewoon op.

< enige nadeel is dat het 2 á 3 weken duurt voor het bedrag werkelijk is vrijgegeven, en op een CC is het direct beschikbaar, maar moet wel de rente betaald worden over dat bedrag >
Er staat dat de kaart werkt als een debit/credit kaart. Niet dat het een creditcard is. Ook in de IRC log zie je de persoon van BitInstant nergens het woord creditcard neerzetten omdat dit geen kredietkaart is. Bij een kredietkaart betaald de uitgever van de kaart uw aankopen en komt het geld op het einde van de maand of gespreid over meerdere maanden terugvragen.

Dit is gewoon een oplaadbare kaart, er moet dus geld op de rekening staan wil je kunnen betalen. Je koopt maw niet op krediet, maar van geld dat je reeds hebt. Je ziet dat geld dan ook direct van de rekening gaan.

En wat de wetgeving betreft: i dont know. Maar ik denk dat elke uitgever van een kaart de identiteit van de kaarteigenaar wenst te weten om in geval van fraude te weten bij wie ze moeten aankloppen. Jij kan vandaag ook geen bankrekening openen zonder identiteitsbewijs.
Dan wordt bitcoin minen weer heel interesant als je er direct mee kan betalen. Zeker de moeite waard dus :)
Het minen zelf is al een tijdje niet meer interresant, tenzij je een significante investering doet in specialistische hardware, en ook die zitten op het randje qua economisch voordeel ivm stroomkosten en de relatief lage waarde (circa $7 - 10 op het moment - het was nog $35 toen ik voor het eerst van bitcoins hoorde).
Anoniem: 256409 @YopY20 augustus 2012 19:04
intressanter si het voor studenten met electra incl. alleen duurt het dan nog wel een tidj voor je het hebt terug verdient helaas...
Afgezien van de hogere stroomkosten dan opbrengsten zit je ook nog met het risico van koersdalingen / stijgingen en fraude / diefstal.

Zelfs met gratis stroom of eigen opwekking (minder dan 5 cent per kWh) zit nog met een aanzienlijke investering in de hardware waarvan totaal onzeker is of je dat ooit terug verdiend.

Met dik 80% aan belasting op stroom in NL loont het hier al jaren niet meer....... :'(

Heb zelf nog twee maanden gedraaid, maar toen werden de stroomkosten hoger dan de opbrengsten.....
De lage 'waarde' heeft er weinig mee te maken, het probleem is de difficulty van het te berekenen 'block' (lees: blok bitcoins). Hoe meer rekenkracht er aanwezig is in het netwerk, hoe moeilijker het wordt. Het probleem van de 'waarde' is dat het heel erg fluctueert omdat het stijgt en daalt op basis van het vertrouwen in de virtuele munt. In de afgelopen week is het van $13,50 gestegen naar $15,25, daarna in twee dagen gezakt naar $8 en zit nu weer rond de $10.

Het andere 'probleem' is de Hash rekenkracht race. CPUs zijn al een tijdje niet meer interessant, ATI GPUs waren interessant (Nvidea GPUs weer helemaal niet), nu zijn de FPGAs de koplopers, maar zit de volgende generatie FPGSs/ASICs er aan te komen die weer een factor 40-50 krachtiger zijn. Daarnaast word ergens in December de opbrengst per Block gehalveerd van 50 naar 25 Bitcoins. Allemaal erg onzekere tijden voor de Bitcoin miners.

De meest efficiënte rekenbak is de BFL mini rig, kost $15.000 en heeft de rekenkracht van ruim 30 ATI HD7950 kaarten en verbruikt 'slechts' 1150W (het stroom verbruik van ongeveer 3 ATI HD7950 kaarten met MB en etc.). Zeker het veel lagere stroom verbruik maakt dit tot één van de meest interessante oplossingen, naast de hoge prijs zit je met een levertijd van een maand of twee. De opvolger die in oktober uitkomt zou 40x zo veel rekenkracht produceren voor $30.000 (of een upgrade van een mini rig plus $15.000). Er zijn mensen met farms die 6-10 van die dingen hebben staan...
Wat een onzin.

Minen zal altijd gemiddelt op het randje van economisch voordeel leven, dat is de rol van mijnen. Je hoeft dus echt niet te rekenen (en velen dedien dit wel) op gouden bergen door te mijnen. Het vereist een initiele investering en het vergt energie.
En laat het nou juist nu zijn dat FPGAs en ASICs in opkomst zijn.
Die hebben een hogere aanschafwaarde maar brengen het stroomverbruik terug tot onder 10% van GPUs.
Stroomverbruik is nu minder belangrijk ten opzichte van de initiele investering.
En bitcoin heeft al een jaar niet meer zo hoog gestaan.
Ik snap dus niet waar jij het vandaan haalt dat het qua stroom duur is en dat de prijs van bitcoin te laag is.
In feite is het al lange tijd niet beter geweest. En die bubble naar $32 telt niet mee, die was veel te kort om iets over een langetermijnsinvestering als een mining-rig te kunnen vertellen.

Verder is de prijs nooit $35 geweest, meer iets van $32 en heeft die prijs niet langer dan een halve dag boven $30 gestaan.
Het was volkomen duidelijk dat het om een bubble ging, en die klapte ook vrij snel daarna.
Ondertussen zijn we via $2 alweer net uit de volgende bubble uitgekomen die afgelopen vrijdag zo rond de $15 gebarsten was.
In het weekend richting $7 gezakt maar schommelt nu rond de $10.
Dit is zeker geen lage waaarde en als je het mij vraagt is het nog overgewaardeert.
Denk dat de waarde reeel nu ergens tussen de 5 en 7 dollar ligt maar de markt zit vol met ongeduldige stieren. :)
Ergens in een geschiedenis boek:
Boer verkoopt 1 koe tegen 2 kippen. Boer 2 zegt: sorry ik heb maar 1 kip, die andere komt later wel. Die 2e kip komt nooit, de eerste economische unbalans is een feit.

2008:
U wilt lucht lenen? Dat kan! Hier is een credit card en daar krijgt u een gratis hypotheek bij.

2012:
Bitcoin een vrij nobel opgezet systeem... Hey hier kunnen we rijk mee worden over de rug van domme mensen! Als u het blieft een bitcoin credit card!

8)7 ²³²³²²³³²²³²³³²

[Reactie gewijzigd door neeecht op 27 juli 2024 20:42]

Nu suggereer je dat bitcoins geen waarde representeren?

Als dat inderdaad je punt is dan klopt die in ieder geval niet. Waarde wordt bepaald doordat er ergens een bepaalde vraag naar is. Zolang er vraag is naar iets wat niet oneindig beschikbaar is, en wat geen energie/moeite kost om te vergaren heeft datgene waarde.

Kijk naar geld, die briefjes die wij euro's noemen hebben enkel een bepaalde waarde omdat anderen graag jouw geld willen hebben. Zou er een keer een hongersnood uitbreken en de overheid omvallen dan worden levensmiddelen heel veel waard, en kan je weer niets met je euro's.

En ja, de goudstandaard is in die zin een stabielere factor dan euro's. Je kan niet oneindig veel goud bijdrukken, zoals met geld wel kan. Echter, het is gewoon een stukje steen/mineraal wat mensen toevallig graag willen hebben.

Datzelfde geldt ook voor Bitcoins; net zoals geld is er maar een beperkte hoeveelheid van beschikbaar, kost het een zekere investering om ze te genereren (vergelijkbaar met het vinden en delven van goud) en is er een bepaalde vraag naar.

Je leent dus geen lucht; lucht is overal beschikbaar en kost geen enkele moeite om je toe te eigenen (zonder enige vorm van investering kan je dat inademen).


Hoewel het leuk is om nu een dergelijke creditcard te hebben om zodoende je btc weer uit te geven ben ik wel benieuwd naar het nut er van. De voordelen, zoals de mogelijke anonimiteit, zijn natuurlijk al snel verdwenen...
Datzelfde geldt ook voor Bitcoins; net zoals geld is er maar een beperkte hoeveelheid van beschikbaar, kost het een zekere investering om ze te genereren (vergelijkbaar met het vinden en delven van goud) en is er een bepaalde vraag naar.
Die investering is kunstmatig en mijnsinziens een grote verspilling van energie wereldwijd. Het was alleen nuttig aan het begin om de eerste verdeling van het geld te maken. Daarna heeft het totaal geen nut dat je kan minen, al is het een leuke gimmick.

Niemand heeft me ooit uit kunnen leggen wat het nut van minen is, behalve de vergelijking met het delven van goud en schaarste. Je kan net zo goed de vooraad bitcoins meteen aan het maximum stellen en deze via een loterij in een keer verdelen over de populatie. Dan zijn ze ook schaars. Maarja, dan hebben degene die er mee begonnen natuurlijk niet verreweg de meeste bitcoins...
Minen is eigenlijk een verkeerd woord.

Je controleert de transacties en je versterkt het netwerk door de proof-of-work. In ruil daarvoor krijg je een hoeveelheid bitcoins.
jij gaat er van uit dat je transacties verwerkt die mensen versturen met een beetje fees. het is gebruikelijk 0,005 btc mee te sturen als miner fee zodat je transactie snel gaat (anders komt ie gewoon achterin de rij te staan, die eindeloos is btw).

Minen is het kraken van de sha265 hashes van nieuwe blocks in de blockchain als die gekraakt is komt er 50btc vrij. Gezien bijna iedereen mined in een pool (een groep met mensen die samenwerken en daar dan hun portie van het block voor terug krijgen als het gevonden word). Is het juist wel effectief, ik verdien elke dag een 1,8-2btc. Dat komt echt niet door die 100.000 transacties die ik verwerk voor het netwerk ;). (al is het helaas niet mogelijk om die transactie fees zelf te houden door zelf de transactie te verwerken, het is gewoon een P2P systeem).
Nee, ik bedoel het precies zoals ik het zeg.

Het minen (het "kraken" van de hashes zoals jij het zegt) is niets meer dan een manier om het netwerk te versterken. Het vinden van de juiste nonce dat bij een hash hoort, kost behoorlijk veel computerkracht, maar als je de juiste nonce hebt gevonden, dan kan je daarmee aantonen dat je veel computerkracht hebt verzet, dat is het proof of work.

Met dat proof of work wordt een block gemaakt voor in de blockchain. In zo'n block wordt naast de proof of work ook de transacties vastgelegd, dat zie je terug als de zogenaamde confirmations. Hoe meer confirmations er zijn, oftewel, hoe meer blocks er na jouw transactie in de blockchain wordt opgenomen, hoe moeilijker het wordt om de transactie terug te draaien.

Een aanvaller kan de transactie alleen maar terugdraaien als hij ook dat proof of work kan leveren, plus een beetje meer. Een aanvaller heeft dus waanzinnig veel computerkracht nodig om de transactie terug te draaien. Op die manier zorgt het maken van een block er dus voor dat het newerk wordt versterkt.

Iedereen die een bitcointransactie doet is dus ontzettend blij met de zogenaamde miners die de transacties bevestigen. Daarom is het gebruikelijk om ook een fee toe te voegen aan je transactie, op die manier weet je zeker dat je transactie wordt opgenomen in een block.

Maar zeker in de begintijd is de opbrengst van fees uit transacties niet genoeg om er computerkracht in te steken. Om er toch voor te zorgen dat mensen dat wel doen, is in het protocol opgenomen dat er een beloning van 50btc is voor de makers van een block. Deze beloning halveert elke 4 jaar. Ergens in december daalt de beloning dus naar 25btc voor het vinden van een block.
Anoniem: 363767 @Zoijar20 augustus 2012 20:32
Zelf de voorraad bepalen gaat tegen het vrije markt principe in. Wat je dan doet is kunstmatig bepalen wat het aanbod is. Het hele idee achter de bitcoins is dat ALLEEN de vrijemarkt het aanbod en de vraag kan weten. Geen mens heeft genoeg kennis om dit zelf te bepalen. Desondanks proberen banken (LIBOR is hier een voorbeeld van) en de overheid dit te doen. Inmenging hiermee kan leiden tot zogenoemde business cycles of bubbels, waar het een tijd bovengemiddeld (onnatuurlijk) goed gaat, maar dat dit gecompenseerd wordt door een tijd dat het uitermate slecht gaat (recessaatie).

En stel je voor dat je de voorraad meteen uitgeeft zonder dat het verder kan groeien. Dat resulteert dat er een kunstmatige overvloed is aan bitcoins. Als het aanbod groot is, zal dat resulteren dat alle goederen in bitcoins duurder worden dan als je het niet gedaan had (inflatie).

Door dit systeem van minen, zorgt het ervoor dat het aanbod op een natuurlijke manier kan groeien. De markt zal dan het aanbod bepalen en niet degene die de bitcoins uitgeeft.
een voordeel wat je zou kunnen noemen is het direct gebruiken van je BTC voor 1%.

Mtgox (grootste btc exchange die ik ken) vraagt minimaal al 0,60% voor exchange, en volgens mij ook nog 1% om het naar je bank te laten overschrijven, dit duurt op zijn snelst alsnog een 5 dagen + 10-15 euro van je eigen bank (dat was het in mijn geval voor SEPA kwam bij mtgox)

Daarbij komt ook nog is creditcard kosten van visa/mastercard. Dit los je nu allemaal op voor 1% transactiekosten, en dat is dus maar 1 euro voor de wekelijkse boodschappen, niet iets om wakker van te liggen denk ik (al was het nou 5-10% is het wat anders)
"Datzelfde geldt ook voor Bitcoins; net zoals geld is er maar een beperkte hoeveelheid van beschikbaar, kost het een zekere investering om ze te genereren (vergelijkbaar met het vinden en delven van goud) en is er een bepaalde vraag naar. "

LOL, nee...

Om fiat te maken hoeft alleen de pers te gaan lopen.
Om bitcoin te maken moet er een cryprografisch process worden doorlopen dat ongelovelijk veel meer energie kost dan het drukken van vellen $100,- biljetjes.
Je vergelijkt bananen met kersen..

Bitcoin heeft meerdere keren bewezen dat het het bulk van zn waarde haalt uit speculatie.
Binnen 1 jaar van 0.niks naar $32 en weer terug naar $2.
Dat betekent dus dat de waarde van bitcoin nogal een rekbaar begrip is en lijkt dus in de verste verte niet op de stabiliteit van goud.
Anoniem: 394438 @neeecht20 augustus 2012 18:46
Deze creditcards kunnen helaas niet in de min, net zoals bv. Entropay prepaid creditcards.
De eerste feiten tegen "neeecht" zijn een feit.
"debit"card is het dan. 8)7
Dus het is een debitcard en geen creditcard?

Maar goed, ik ben nog steeds niet overtuigd dat bitcoins ook maar iets zouden veranderen aan het geldsysteem. Of je nou euro's of bitcoins gebruikt, het blijft dezelfde mankementen vertonen. Zelfs als dit een debit card is zal je binnenkort ook wel echte creditcards krijgen, en dan is het lenen met rente begonnen. Maar je kan ook geen normale economie draaien zonder schuld.
bitcoins zijn hetzelfde als "gewoon" geld ,met dien verstande dat het anoniem kan worden gebruikt (net als fysiek geld) en dat de overheid niet even de geldpers aan kan zetten (een voordeel of een nadeel afhankelijk van hoe je over geld denkt)
Dan zet niet de overheid de geldpers aan, maar BitInstant. Wat is het verschil? Behalve dat een overheid democratisch gekozen is, en ook nog onder controle van de rechterlijke macht staat?

( BitInstant kan de geldpers aanzetten door bitcoin krediet te verlenen, wat standaard functionaliteit is voor creditcards. )
Tuurlijk kunnen overheden wel even de geldpers aanzetten om meer Bitcoins te maken, net zoals elke particulier of ondernemer dat kan. Alleen kost het in dit geval meer moeite; er moet echt iets voor gedaan worden.
Wat dat betreft zijn Bitcoins meer vergelijkbaar met goud (of zelfs olie) dan met papieren valuta; er is immers niet één land (of een groep landen) verantwoordelijk voor één munt, maar dat wil niet zeggen dat de waarde van de munteenheid niet te manipuleren zou zijn.
Bovendien hoef je niet te produceren (minen) om de koers te beïnvloeden; je kunt ook eenheden massaal proberen te verkopen of kopen om dit te bewerkstelligen.
het hele bankwezen is opgezet om geld te verdienen.
in datzelfde boekje man brengt 10 gouden munten naar bank, en krijgt papiertje mee, dat hij het daar heeft liggen.
bank geeft aan 5 personen een papiertje mee, dat ze 2 gouden munten mogen geven, tegen een nabetaling van 3 gouden munten.
als dank krijgt de 1e man 1 gouden munt als 'dank'

voila, rente principe en winstbejag
Duh, alle werk wat mensen doen is om geld te verdienen, of het nu stratenmakers of bankiers zijn. Als er andere mensen willen dat dat werk gedaan wordt, en ervoor willen betalen, dan kun je er je baan van maken.
Wat als je de kaart verliest? ben je dan je bitcoin tegoed op de kaart ook meteen kwijt? Wat als iemand fraudeert met jouw kaart, een bitcoin transactie kan NIET worden teruggedraaid. Dit model scheelt zoveel met een gewone creditkaart, ik vraag me af off dat gat te dichten is voor 1%
Ik geloof dat de valuta wordt omgezet naar dollar op de kaart. mocht dat niet kloppen zal het wel door mastercard verzekerd zijn in dollars. Uiteindelijk moeten ze ook aan hun imago denken of bestaan er onverzekerde mastercards?
Dit is dan ook geen cc, maar een debit kaart. Je bepaald zelf hoeveel tegoed er op de betreffende rekening staat. Je kan de kaart in principe zelfs leeg laten en enkel oplasen wanneer je ze effectief gebruikt.
Voor zover het een debetkaart betreft: hetzelfde als dat je geld verliest. En er kan niet voor meer worden gefraudeerd dan er op je kaart staat.
Anoniem: 394438 20 augustus 2012 18:29
Nou, dan ben ik er als de kippen bij als ze deze dingen aanbieden. Weer zo'n goede ontwikkeling rond BTC!
Nou, hier nog een! En 1% is echt een goed deal!
Nou, hier nog een! En 1% is echt een goed deal!
Hoezo is dat een goede deal? Meeste creditcards betaal je helemaal geen commissie, alleen maar rente als je het niet voor het einde van de maand afbetaalt.

Dit is 1% aan kosten bovenop de reguliere kosten (zoals vaak transactiekosten, bij bvb. thuisbezorgd).
1% commissie voor de bitcoinconversie. Daarmee zijn ze straks zo ongeveer het goedkoopst en snelst om bitcoins in bruikbare euro's te wisselen.
En zelfs als ik de gratis versie niet weet te bemachtigen, betaal ik echt wel die $10!
Zijn deze eerste drie reacties nu sarcastisch?
Nee, ik ben hartstikke serieus.

Ik ben al een tijd bezig met bitcoins en ik vind dit echt een hele goed stap. Een "probleem" met bitcoins was toch altijd wat je er buiten silkroad nou eigenlijk mee kon kopen.

Deze oplossing lost zo ongeveer dat hele probleem op!
volgens mij heb je niet goed rondgekeken
je kan met gemak een hoop digitale goederen en ook fysiek spul kopen met BTC, al is het soms met een omweggetje

ik heb toevallig vandaag bitmit ondekt, lijkt erg sterk op ebay en werkt erg snel en gemakkelijk
daarvoor gebruikte ik al spendbitcoins.com om boeken voor m'n kindle te kopen, maar je kan natuurlijk gewoon alles van amazon kopen via die site
en natuurlijk het forum zelf om wat steamgames te kopen (al zal ik dat vanaf nu wss via bitmit doen)

[Reactie gewijzigd door godofal op 27 juli 2024 20:42]

Jawel, ik ben daarmee bekend. Maar ik kon met bitcoins maar moeilijk eten kopen.

Ja, in berlijn zit een restaurant waar ik met bitcoins kan betalen, maar hiermee kan ik bij de zaak op de hoek eten halen :)
Het punt is alleen dat je nu dus wel de anonimiteit kwijtraakt en eigenlijk gewoon je bitcoins omzet naar waarschijnlijk dollars en daar eigenlijk gewoon mee betaald. Het enige vernieuwde is dat bitinstant het dus eerst even voorschiet voor een voor hun waarschijnlijk voordelige koers (doen ze nu ook al) in plaats van dat je eerst moet wachten op de transactie van de andere partij op de veilingen.
het ligt eraan, als je online betaalt zonder hun tussenkomst is het nog steeds anoniem :)
daarnaast zal de ontwikkeling ook vooruitgaan als het meer en makkelijker gebruikt word
Klopt, de dame bij de lokale bakker wist me te vertellen dat ik niet met bitcoins betalen. Maar ze werken er aan zei ze nog.
ik zie BTC nou niet echt als een alternatief om brood te kopen bij de bakker ofzo, als je dat anoniem wilt doen kan je gewoon fysieke cash gebruiken, net zo anoniem maar een stuk makkelijker

bovendien ga je, zodra je fysiek spul koopt iig, altijd de anonimiteit een beetje verliezen; zelfs bij silk road moeten ze een adres hebben waar het spul heen moet

voor digitaal spul daarentegen is het wel perfect, het enige wat er nodig is is een email adres en een combinatie van een wegwerp email + TOR maakt het erg lastig om je te vinden
ik ga er ook zeker een halen, ideaal om te gebruiken voor aankopen @ ebay (nieuwe videokaartjes etc :Y) )

Atm 3800mhash, hopelijk kunnen we daar een 0 achter plakken binnen een jaar (als dat ASIC gezeur doorgaat en leuk blijkt te zijn komt er zeker een 0 achter te staan :P)
Ik heb me eens verder verdiept in het Bitcoin concept. Het is op zich een interessante ontwikkeling, echter heeft dit ook een keerzijde.

Heb namelijk gelezen dat dit betaalsysteem vanwege de anonimiteit geliefd is bij bijvoorbeeld pedofielen en drugsgebruikers. In dit artikel werd omschreven het voor niet-Amerikanen mogelijk is om bijvoorbeeld LSD in postzegelvorm te bestellen en dit in een Europees postvak te laten bezorgen.

Ook kunnen pedo's ontraceerbare transacties uitvoeren om bijvoorbeeld kinderporno aan te schaffen. Het is simpelweg niet meer te traceren wat er gebeurt. Anonieme accounts en geld dat in feite niet bestaat. Hoe makkelijk wil je het criminelen maken ?

Waar ik eerder op hoop is een wereldwijd iDEAL betaalsysteem. Banken willen dit wel eerst Europa-wijd door gaan voeren maar dat zal nog wel even duren.

Ik wil gewoon wereldwijd kunnen betalen zonder credit- of debetcards. Paypal is geen optie omdat die ook dubieuze zaken doen met betalingen. Zo werd van een kennis van mij z'n tegoed tijdelijk geblokkeerd onder het mom van "onderzoek naar criminele activiteiten". Pas 2 weken later werd het geld weer vrij geschakeld. Dit is al vaker gebeurd.

Betalen moet gewoon via een officieel betaalsysteem dat door zo veel mogelijk banken moet worden ondersteund. Ik wil geen "derden" aan mijn geld laten. Zeker geen externe commerciële instellingen...
Je wilt niet weten hoeveel illegale zaken er met 'normaal fiat geld' worden bekostigd ;). En de zaken die jij wilt kunnen simpelweg niet met een centraal systeem (macht corrumpeert altijd) en alleen met een decentraal systeem. De BTC zit best goed in elkaar (heb me er recent wat in verdiept) en als er een mankement in zou zitten dan had deze zich al lang vertoond (de BTC bestaat al sinds 2009).
De bitcoin is juist deels als reactie op Paypal's fratsen ontwikkeld. En ja, anonimiteit zorgt dat de minder gewaardeerde activiteiten er ook gebruik van gaan maken-... so what? Je kan dat niet stoppen, en het is toch beter om een maatschappelijke oplossing te vinden dan een juridische.
Paypal is geen optie omdat die ook dubieuze zaken doen met betalingen. Zo werd van een kennis van mij z'n tegoed tijdelijk geblokkeerd onder het mom van "onderzoek naar criminele activiteiten". Pas 2 weken later werd het geld weer vrij geschakeld. Dit is al vaker gebeurd.
Over PayPal doen de meest wilde verhalen de rondte. Feit is dat het een reguliere bank is die onder toezicht staat van de ECB. Als het waar is dat die kennis al meerdere malen is gecontroleerd, zal daar een aanleiding voor zijn. Het is exact hetzelfde als een cc maatschappij die een transactie onderzoekt door jou op te bellen of zelfs een transactie blokkeert omdat er een (bekende) verdachte persoon of bedrijf mee gemoeid is.
PayPal heeft net als alle andere banken software om bepaalde transacties te vlaggen. Er zullen door die kennis dan wel zaken gedaan worden met partijen die op een of andere manier de vlag omhoog lieten gaan. Dat zal met elke andere bank misschien ook gebeurd zijn. Het is echt niet zo dat PayPal zomaar out of the blue om jou te pesten zoiets doet. Ik heb ze vrij intensief gebruikt voor een behoorlijk aantal betalingen aan mij en dat werkt prima.
Er is zelfs een extra check ingebouwd voor als je 'teveel' geld ontvangt. Je moet dan 'pro' worden. Kost niets, maar ze willen wel een extra controle van je identiteit.

Ergo, jouw kennis zit ofwel een mooi verhaal op te dissen, of hij doet zaken met een dubieuze partij. Bewust of onbewust. PayPal is iig geen bank van de onderwereld waar je maar naar hartelust annoniem bankzaken kunt regelen.
Het is zeer zeker traceerbaar, veel beter dan 'cash' geld zelfs. Het probleem is echter dat de instanties die het kunnen traceren het helemaal niet interessant vinden om pedofielen of individuele drugsgebruikers te traceren...

Het klopt dat je transacties niet worden voorzien van je naam, maar alle transacties zijn wel publiekelijk te volgen waardoor (als je voldoende tijd/resources verbruikt) je uiteindelijk wel achter de bron kan komen. Er zal namelijk ergens een conversie plaats vinden van $/€ naar bitcoins. Natuurlijk kan je ze wel zelf minen, maar wil je in enige hoeveelheid produceren zal je een aardige investering in hardware/stroom moeten maken en die zou dan ook weer traceerbaar zijn...
Heb namelijk gelezen dat dit betaalsysteem vanwege de anonimiteit geliefd is bij bijvoorbeeld pedofielen en drugsgebruikers. In dit artikel werd omschreven het voor niet-Amerikanen mogelijk is om bijvoorbeeld LSD in postzegelvorm te bestellen en dit in een Europees postvak te laten bezorgen.
Ik zal eens een beetje belachelijke vergelijking trekken om te laten zien dat deze beredenering onzin is.

Stel ik kan een ruimtevlucht boeken naar Mars. Op dit moment is daar nog geen politie. Volgens jou beredenatie moet de ruimtevlucht naar Mars niet doorgaan, of moet er worden gewacht totdat er overheden zijn die politie mee willen sturen. Het kan immers maar zo dat er een pedo naar Mars gaat en daar niet te bereiken is door de sterke arm der wet? *

Een decentraal betalingssysteem zorgt voor een grote mate van vrijheid. Bij die grote mate van vrijheid hoor je dan gewoon te accepteren dat iedereen daar gebruik van kan maken.

Dit is een beetje als zeggen "ik wil niet dat die weg wordt aangelegd want ik hoor dat er veel criminelen gebruik van gaan maken". Het is gewoon niet logisch.

Op dit moment vindt 90+ % van alle criminele transacties gewoon via het girale systeem plaats kan ik je garanderen. Maar dat ga je toch ook niet verbieden?

Het feit dat dit "geld" niet traceerbaar is is leuk. Maar als eindgebruiker wil je natuurlijk iets geleverd hebben. Of dat nu een jpg plaatje, een pizza, of je pedopas is maakt niet uit: dát kun je traceren en dát is ook illegaal. Niet de manier waarop je een tegenprestatie hebt geleverd voor je goederen.

Laten we het nou alsjeblieft een keer op de juiste manier aanpakken...

* Anoniem: 14842 vraagt zich wel af of het uitmaakt of er ook kinderen naar Mars gaan :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 14842 op 27 juli 2024 20:42]

"Het is simpelweg niet meer te traceren wat er gebeurt."

Dan mag je je best wat dieper in bitcoin verdiepen.
Het is best wel te traceren en anonimiteit is relatief.
Het is dan ook meer een pseudoniem waaronder je handelt dan dat je werkelijk anoniem bent.
Anoniem: 126717 20 augustus 2012 18:33
Een credit/debit card met een QR-code die een hash bevat? Is dat nieuw?
(Hier staat een betere afbeelding, die scanbaar is: http://cdn.thenextweb.com...in-creditcard-520x639.png

Edit: nulletje verwijderd. Thanks Buskruit!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 126717 op 27 juli 2024 20:42]

de link werkt alleen als je de 0 achter. png weg haalt!
Die hash is je bitcoin rekening nummer waar bitcoins gestort kunnen worden.
Bitinstant is echt goed bezig. Als ze nou ook nog een service aanbieden waarmee je de andere kant op kunt in Europa (dus geld neerleggen en Bitcoins krijgen) dan is het helemaal rond. In de VS kan dit trouwens al bij de Walmart en nog een hoop locaties, via Bitinstant.
Ja ach... ondertussen wordt er keihard echt geld verdient aan dit bitcoin model....nerds kopen dure apparaten om maar te minen...en creditcards voor de wat minder actieve bitcoin miners...rekening die je in bitcoin maar vast ook in normale valuta kan afbetalen...
Is dit niet een uitstekend model voor frauduleuze acties? Het is een kwestie van tijd tot het aan populariteit wint en iemand zich er mee gaat bemoeien.
Dit bestaat nog altijd? Nou, ik moet zeggen, niet slecht. Ben benieuwd of het een blijver is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.