Een robothand die in een laboratorium in de Japanse universiteit van Tokio werd ontwikkeld, is in staat om het spelletje rock-paper-scissors met een menselijke tegenstander te spelen. De mens heeft geen schijn van kans om te winnen.
Het spelletje rock-paper-scissors wordt normaal gezien gespeeld door twee spelers die een gesloten vuist driemaal schudden. Na de derde keer moet gekozen worden tussen een steen of gesloten vuist, die een schaar of twee vingers breekt, waarmee op zijn beurt in papier of een open hand wordt geknipt, waarmee ten slotte de steen wordt omvouwen. De robothand die in het Ishikawa Oku Lab van de Universiteit van Tokio werd gebouwd, speelt het spelletje tegen een menselijke tegenstander, maar speelt een beetje vals.
De robot wint elke keer, omdat hij is voorzien van een camera en visueel systeem dat binnen een milliseconde herkent welke hand de tegenstander speelt. Een milliseconde later heeft de robothand de winnende tegenhand gevormd en delft de menselijke tegenstander in honderd procent van de gevallen het onderspit. Feitelijk is het dus valsspelen, maar het gebeurt zo snel dat de menselijke reflexen het niet kunnen bijbenen. Hoe de robot echter op lizard en Spock reageert, is niet duidelijk.