Spotify verwijdert afspeellimiet op muzieknummers

Spotify heeft de restrictie opgeheven waarbij gebruikers met een gratis account een muzieknummer maximaal vijf keer konden afspelen. Dat betekent dat liedjes voortaan weer onbeperkt op de streaming muziekdienst beluisterd kunnen worden.

De restrictie gold voor Spotify-gebruikers met een gratis account die langer dan zes maanden lid zijn. Vorig jaar werd de beperking ingevoerd en toen werd ook het aantal uren dat gratis per maand naar muziek mag worden geluisterd verlaagd van 20 uur naar 10 uur. Alhoewel de afspeellimiet voor individuele muzieknummers wordt verwijderd, blijft het aantal uren dat Spotify per maand gratis gebruikt mag worden op 10 uur staan. Volgens Spotify komen de nummers die eerder geblokkeerd waren vanwege de afspeellimiet weer beschikbaar.

Spotify geeft zelf geen reden voor het terugdraaien van de afspeelrestrictie. Mogelijk heeft het echter iets te maken met de concurrentie die afgelopen tijd is ontstaan op de markt voor streamingmuziekdiensten. Zo begon Deezer met het aanbieden van zijn diensten in Nederland en opende ook RaRa zijn deuren. Spotify blijft met meer dan 3 miljoen betalende leden wel een van de grootste streamingdiensten.

Door RoD

Admin Mobile

29-03-2012 • 17:28

79 Linkedin

Submitter: Tales

Reacties (79)

79
74
43
4
0
10
Wijzig sortering
In het artikel is nergens sprake van het feit dat dit slechts van toepassing is voor 5 Europese landen, zijnde : Nederland, Spanje, Zweden, Noorwegen en Finland.

Kwestie van ondermeer de Belgische bezoekers (voorlopig) geen valse hoop te geven ... ;)

Bron : http://www.twylah.com/spotidj/tweets/185351851619782658
Omdat ik vanaf het begin af aan een Spotify gebruiker ben (met invite dus), heb ik nooit een limiet gehad (wel reclame overigens), hoe vindt je die :Y).
Een tip voor de mensen die ook geen limiet willen hebben, op Ebay verkopen veel mensen hun Spotify invites voor zo'n 1 à 2 Euro, je moet dan wel een nieuw Spotify account (lees Facebook) aanmaken om 't te activeren.

Voor de rest vindt ik Spotify echt een goede dienst, ik gebruik het nu al best lang, en sinds ik Spotify gebruik is er voor mij weinig reden meer om muziek nog te kopen of te downloaden.
Als je een Premium account neemt ben je al helemaal mooi klaar want dan kan je de muziek op je phone (iOS, Android & Windows Phone) cachen op WiFi zodat je het niet hoeft te streamen.
Ook krijg je bij een premium account een bitrate van 320Kbps, wat natuurlijk een stuk beter is dan de 160Kbps die iTunes aanbiedt :9.
Zover ik weet biedt iTunes 256 KB AAC aan :)
Hmm, ben bang dat Spotify nu minder aantrekkelijk wordt om te kopen aangezien veel mensen nu wel weer een tijd vooruit kunnen. Slechts vijf keer een nummer kunnen luisteren wordt vervelend, maar wanneer naast spotify nog andere manieren worden gebruikt om muziek te luisteren, dan zal de 10 uur niet snel gehaald worden.
Spotify was voor mij sowiezo geen optie vanwege de verplichte facebook account, voor mij en vele anderen is dat de grote showstopper
Dan maak je toch gewoon een onzin Facebook accountje aan? Dat is echt zo gepiept.
Anoniem: 423265
@kamerplant29 maart 2012 17:58
Als ik het goed heb, moet je bij Facebook tegenwoordig bij je registratie je GSM-nummer opgeven waar je een SMSje op ontvangt met een verificatienummer, wat je weer op de website moet invullen. Het is daarmee dus nu een flink stuk moeilijker geworden om een (anoniem) onzinaccount te maken.
Privacy-vriendelijke methode:
( Zet eerst "Skype Click to call" uit :P )
Vul een van de telefoonnummers in die staan op sites als http://receive-sms-online.com/ (is gratis en vereist geen registratie)
Klik op het opgegeven telefoonnummer en je komt op de ontvangen berichten-pagina
En voilà je Facebook verificatienummer! :*)

[Reactie gewijzigd door eu-Robert op 29 maart 2012 22:04]

... totdat FB die constructie blokkeert.

Maar wel een manier voorlopig. dat wet _/-\o_
Je kunt een telefoonnummer meerdere keren koppelen hoor, doe ik ook wel eens om verschillende redenen (bepaalde pagina's liken voor korting bijvoorbeeld).
Als ik het goed begrijp is het meer een bezwaar tegen het invullen van je mobiele nummer ivm privacy (en terecht!) dan dat je maar maximaal één account zou kunnen aanmaken, wat dus blijkbaar niet zo is.
ik heb een paar weken geleden nog een FB account aangemaakt, maar daar niets van meegekregen.
Wat is erop tegen om een FB-account aan te maken, en hier vervolgens niets op in te vullen c.q. mee te doen anders dan Spotify gebruiken?

Begrijp me niet verkeerd, opgedwongen koppelingen zijn in geen geval ideaal, maar een FB-account is natuurlijk ook weer geen natuurramp.
Dit gaat in tegen de gebruikspolicy's voor FB.
Er zijn een redelijk zooitje dingen je MOET invullen voor een FB account en je mag er, volgens de voorwaarden waar je mee akkoord moet gaan, niet over liegen.

Uiteraard is er geen natuurramp maar een man moet principes hebben. Ik heb wel FB, tamelijk fanatiek zelfs, en ben gestopt om die koppeling. Gestopt met Spotify that is. Oké oké het gegeven dat hun muziek DB inslonk door vertrekkende labels hielp mee.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 29 maart 2012 17:43]

Een natuur ramp kun je natuurlijk niet vergelijken, dat is duidelijk.

Maar het forceren van een FB account met een applicatie die werkelijk niets met je sociale leven te maken heeft is natuurlijk wel een sociale ramp. En ik begrijp ook niet dat Spotify dit doet, het zal wel met $$$$ te maken hebben...

Toch, van mijn leven lang zal ik niet en te nimmer een facebook account nemen alleen maar om een dienst af te nemen die ik elders ook kan krijgen zonder die koppelingen, het volgen van mijn leven door een partij die ikzelf niet kan, en geen kennis me kan maken.
Daar ben ik het geheel mee eens. Ik heb speciaal een nep facebook account aangemaakt zodat ik het niet aan mijn normale facebook account moet koppelen. Ik hou mijn facebook pagina graag vrij van spam :) (die app blokkeren op facebook zorgt er namelijk ook voor dat spotify stopt met werken...)

Samen met de 5x afspelen regel was dit reden genoeg voor mij om spotify te verwijderen. Nu ben ik serieus aan het nadenken om het terug te halen (heb namelijk die account van facebook nog steeds)
Ik heb anders nog een ouderwets spotify account. Wordt ook niet verplicht om deze te koppelen aan facebook.

@Alpha Hieronder
Ach so dat wist ik niet.

[Reactie gewijzigd door Meekoh op 29 maart 2012 17:54]

Anoniem: 80487
@Meekoh29 maart 2012 17:41
Klopt, maar wel een beetje een non-argument gezien je aan die informatie helemaal niets hebt als nieuwe klant.
Ik heb een Spotify subscriptie maar geen Facebook account....
Anoniem: 2053
29 maart 2012 17:41
Spotify is voor de muziekfanaat een super dienst, mits hij zijn muziek hierop terug kan vinden. Scheelt het rippen van cd's om ze in de auto / op het werk / ergens anders af te spelen. Ik zelf heb naast spotify een collectie cd's om echt lekker in de bank te luisteren maar voor dat tientje in de maand koop je een hoop gemak extra en kun je op zoek naar nieuwe muziek.

Helaas trekken er meer en meer muzieklabels hun artiesten van Spotify af (century media, Projekt Records, ST Holdings) en heb ik al diverse keren gehad dat ik de cd van een artiest al gekocht had en 3 maanden later deze CD nog steeds niet op Spotify te vinden was..

Spotify werkt alleen als de labels hier aan meewerken, en ik ben bang dat spotify langzaam zal sterven als meer labels zich terugtrekken.
Wat dacht je van een site als grooveshark, onbeperkt gratis muziek luisteren met enkel visuele reclame, en dan ook nog direct uit je browser. Daarvan maken ook veel mensen gebruik. Er zijn voor grooveshark dan ook talloze onofficiele applicaties die je laten genieten van onbeperkt muziek luisteren op je telefoon of tablet.
Beter, iemand een idee waar je kan zien hoeveel 'uur' je verbruikt heb?
Heb zelf nog geen problemen ondervonden met deze 'oude' limieten. :)
Ik heb dit wel eens zien staan, maar volgens mij is deze informatie nu niet meer zichtbaar voor de gebruiker. Ik heb zelf nog nooit de melding gehad dat ik de limiet heb bereikt. Anderen wel?
Hoe kan er nauw spraken zijn van concurrentie of marktwerking als al die Spotifyachtige diensten geld moeten afdragen aan precies de zelfde partijen !?

Dat gespeculeer over concurrentie vind ik maar lariekoek.
Hoe kan er nauw spraken zijn van concurrentie of marktwerking als al die Spotifyachtige diensten geld moeten afdragen aan precies de zelfde partijen !?

Dat gespeculeer over concurrentie vind ik maar lariekoek.
Denk je dat Spotify er zelf niks mee verdient? Tuurlijk is er concurrentie. Dat supermarkten hun producten van dezelfde fabriek halen betekent niet dat er geen concurrentie is tussen de supermarkten ...
Anoniem: 80487
29 maart 2012 17:37
Hmm. Concurrentie? Deezer probeerde ik 2 random artiesten die, hoewel zeker niet de bekendheid genieten van een Queen of Lady Gaga, ook niet in mijn buurthuis spelen en kan ze niet vinden. (Ayreon en Strapping Young Lad heb ik uit een impuls geprobeerd, voor de geinterreseerden)

RaRa kan ik niets van Samplen zonder een abonnement af te nemen, zo te zien. Wat ik een wat apart businessmodel vind gezien ik helemaal niet weet of ik hun bibliotheek wel toereikend vind. Kan ik geen eerlijke mening over uiten dus.
Maargoed.
Volgens mij is de concurrentie voor Spotify nog niet zo extreem killing, hoewel ik dit wel toejuich. :)

Denk dat de meeste concurrentie voorlopig nog van Youtube komt, en Grooveshark. Inferieure muziekbronnen in mijn boekje overigens, de kwaliteit die Spotify leverd is veel beter. Jammer van de problemen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 29 maart 2012 17:45]

Geen idee hoe je gezocht hebt, maar je twee voorbeelden zijn vlot te vinden:
Ayreon (7 Albums): http://www.deezer.com/nl/music/ayreon
Strapping Young Lad (8 Albums): http://www.deezer.com/nl/music/strapping-young-lad

Wat niet wegneemt dat minder commerciële muziek soms wat moeilijker te vinden is, maar je vind best wat als je zoekt...
Hij zegt hier geen albums voor beide links?
Ow... Ik heb een premium account bij Deezer en zie de albums wel. Als ik uitlog zie ik een deel van de collectie, waaronder bovenstaande albums, niet... De collectie is dus groter met een premiumaccount.

Vind ik toch een eigenaardige iets van Deezer. Je zou toch denken dat ze alles willen laten zien wat ze hebben aan evt. toekomstige klanten?

EDIT: Heeft blijkbaar met rechten te maken: http://support.deezer.com...ten-to-in-discovery-mode-

[Reactie gewijzigd door EFL op 29 maart 2012 23:51]

Anoniem: 80487
@EFL30 maart 2012 10:37
Ah, maar goed dan kan je het me ook niet kwalijk nemen dat ik de conclusie trek dat de DB wat karig is. ;)
Wat ze in hun database hebben is _de_ doorslaggevende reden voor het betalen voor de dienstverlening. Ze moeten dan eigenlijk een mechanisme hebben dat de muziek die je zoekt wel in de DB staat maar niet afgespeeld mag worden vanwege het ontbreken van een premium.
Maar op Spotify heb je ook vrij veel nummers niet.
Beatles, Metallica, Adele om maar een paar te noemen.
Anoniem: 80487
@Daejji30 maart 2012 10:34
Dit is correct. Maar laatst ik het gebruikte kon ik de voorbeelden die ik aandroeg er wel in vinden.
Ik ben vertrokken toen die platenmaatschappij heisa begon, wellicht dat dit weer een paar machten erger is geworden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 30 maart 2012 10:34]

Toevallig, ik opende net mijn Spotify en tot mijn verbazing waren al mijn nummers in mijn playlist weer te beluisteren :) Top van Spotify! Zelf vind ik het vervelender dat je nummers maar 5 keer mag beluisteren dan de 10 uur muziek per maand. Dat is nu mooi weg :P

[Reactie gewijzigd door Loev op 29 maart 2012 17:33]

Www.html5.grooveshark.com

Werkt perfect. Onbeperkt luisteren, geen hoorbare reclame tussendoor, helemaal gratis en op een hoop devices te gebruiken. Werkt perfect op iPhone!
Ze geven mij nu nog minder reden om een betaald account te kopen.. Lekker handig :) Geweldig programma dit.
Nog beter is het nu je een nog een free account hebt, geen afspeel limiet per nummer meer, en ook geen afspeel limiet per maand :D
Totdat je het 6 maanden gebruikt hebt en dus de trial verlopen is. :P
Alsnog, voor het gemak dat je ermee krijgt vind ik spotify het geld wel waard!
Er is geen beperking van 6 maanden meer hoor, die hebben ze net verwijderd.
Het enige wat er na 6 maanden gebeurd is dat je luisteruren van 20 naar 10 uur per maand wordt verlaagd. Maargoed met 10 uur moet je het ook kunnen redden toch? Het is tenslotte gratis!

[Reactie gewijzigd door Meekoh op 29 maart 2012 17:48]

Niet helemaal correct, je zakt niet van 20 uur naar 10 uur. Want tijdens de eerste 6 maand zijn er geen limieten. (wel reclame)
Mischien begrijp ik Spotify niet, maar ik luister gemiddeld 6 uur per dag naar de radio. Is 10 uur per maand niet een beetje heel weinig? Dat komt neer op 20 minuten per dag..

Ikzelf luister altijd naar een van de vele duizenden radio stations die je op het internet kunt vinden en persoonlijk voegt spotify niets toe, ook vanwege alle restricties die er aan vast zitten, je moet betalen en je kunt niet overal beluisteren.
Spotify is dan ook niet bedoeld als (ter vervanging van) een radiostation maar meer een vervanger van je muziek collectie. Geen NAS meer in de meterkast met daarop je muziek die je dan zelf op een veilige manier overal beschikbaar zou moeten maken en zo.

Daarnaast is het een tool om nieuwe muziek te ontdekken op basis van je bestaand smaak/collectie en dat kan best leuk zijn.

Die 10 of 20 uur in de maand is dus inderdaad rijkelijk te kort voor real life gebruik maar daarom kun je voor 5 of 10 euro per maand ook onbeperkt kopen en dan beginnen ze natuulijk pas te verdienen aan je (afgezien van die reclames in de gratis variant)
Ik denk dat Spotify juist wel een vervanging van een radiostation. Het bied dan ook immers een soort van radio modus aan.

Daarnaast heeft Spotify best een groot aanbod. Maar helaas is het meerste daarvan mainstream meuk en top 40 zooi (Sorry ik kan het niet anders noemen). Echter heb ik veel muziek die Spotify dus ook niet heeft. Dus heb ik 3 maanden geleden maar dis NAS in de meterkast neergezet zodat ik relatief minder stroomverbruik heb dan een PC aanlaten 24/7 die overal beschikbaar is.

Desalnietermin ben ik gewoon al bijna 2 jaar een vrolijke gebruiker van Spotify premium. Ik rij streamend het land door in mijn auto :). Dat is wel 1 van de grootste voordelen van Spotify.
Ikzelf luister altijd naar een van de vele duizenden radio stations die je op het internet kunt vinden en persoonlijk voegt spotify niets toe, ook vanwege alle restricties die er aan vast zitten, je moet betalen en je kunt niet overal beluisteren.
Ik wil hier nog een nadeel aan toevoegen: Spotify kan je alleen gebruiken met hun eigen player. Ik wil graag in winamp luisteren, maar dat kan dus niet als ik spotify zou gebruiken. Dus ik blijf lekker bij winamp met inderdaad duizenden gratis radiostations. Bye bye Spotify :)
Dat is niet helemaal waar, Spotify heeft hiervoor libspotify het leven ingeroepen:

http://developer.spotify.com/en/libspotify/overview/
Is t ook.. Maar daarnaast als je meer dan 10 uur ergens plezier van hebt, wat is 5 euro dan?
Is t ook.. Maar daarnaast als je meer dan 10 uur ergens plezier van hebt, wat is 5 euro dan?
Mag ik even protesteren tegen deze redenering?

Soms wil je je kostenvrij vermaken. Heb je een bal, dan ga je voetballen. Heb je een radio, dan zet je die aan. Gratis Spotify? Chill. Niet meer gratis? Dan maar Grooveshark. Wordt echter al je plezier geklokt en komt dan de rekening, dan denk je 'laat maar frickin zitten dan.'

Zo kocht ik laatst Doom3 voor een paar euro op Steam. Met SikkMod ziet ie er erg nice uit voor 2012. Helemaal uitgespeeld. Zit misschien 50 uur in.

Kunnen ze dan zeggen: 'Oh je hebt wel 50 uur plezier gehad, kon je net zo goed €50 betalen. Wat is nu een euro per uur speelplezier?'

Nee zo werkt dat natuurlijk niet. Als het 50 euro kostte ging ik wel gratis gitaar spelen, fietsen, tekenen, voetballen, met mijn homies chillen in het winkelcentrum en op de grond spuugen of iets anders.
Soms wil je je kostenvrij vermaken. Heb je een bal, dan ga je voetballen. Heb je een radio, dan zet je die aan. Gratis Spotify? Chill. Niet meer gratis? Dan maar Grooveshark. Wordt echter al je plezier geklokt en komt dan de rekening, dan denk je 'laat maar frickin zitten dan.'
Mag ik even protesteren tegen deze redenering?

Een bal kost geld, deze moet je immers kopen in de winkel. Heb je een radio, dan heb je die ook moeten betalen. Je bent zeker iemand die nog geloofd in "gratis"?

Wordt eens wakker, niets is gratis. Ook gratis spotify is niet gratis, je betaald immers door door je strot heen geduwde advertenties. Of met je facebook account privacy voor de nieuwe gebruikers.
Een bal kost je één keer, weet ik veel, 20 Euro (geen idee wat een beetje bal kost, ik zit niet in die markt). Als je daar een beetje normaal mee doet, kun je daar uuuuuuuuuren, weeeeken, maaaanden, jaaaaaaaaaaaren plezier mee hebben. Niet gratis, nee. Maar een stuk goedkoper dan een Euro per uur.

Radio? je hebt een computer, en een internetverbinding. Dan is die radio dus gratis (want je koopt de computer en internetverbinding niet primair voor de radio).

THere is no such thing as a free lunch, zei een wijze Amerikaan ooit.

Je kunt natuurlijk zeggen dat Spotify gratis is (of kan zijn), Gmail gratis is, Facebook gratis is, enz enz enz. ONdertussen verdienen die bedrijven aan al wat jij en ik doen op internet, of je wil of niet.
[...]


Een bal kost geld, deze moet je immers kopen in de winkel. Heb je een radio, dan heb je die ook moeten betalen. Je bent zeker iemand die nog geloofd in "gratis"?
Je kan van bijna alle grote muzienzenders gratis muziek streamen
Wordt eens wakker, niets is gratis. Ook gratis spotify is niet gratis, je betaald immers door door je strot heen geduwde advertenties. Of met je facebook account privacy voor de nieuwe gebruikers.
Mja, ik moet er nog steeds geen geld voor geven, en daar gaat het nu net om.
Al die gratis dingen die je noemt kosten geld. Op het "op de grond kitsen" na.
De gratis versie van Spotify is een lokkertje zodat je die 5 euro per maand wil betalen voor meer. Die gratis accounts kost alleen maar geld.
Als je je kostenvrij wil vermaken, ik heb nog wat kiezeltjes liggen voor mijn deur waar je mee kan bikkelen. Even serieus: verwacht je dan ook dat de sportwinkel je je T-shirt, sportshort, voetbal en voetbalschoenen cadeau doet omdat jij je gratis wil kunnen vermaken? Maak jij je eigen gitaren met je blote handen uit bomen die je met je auto stiekem uit de grond bent gaan trekken uit het park 's nachts? Dus je vergelijking slaat op niets.

Wil je gratis muziek, dan zal je al snel bij klassieke radio uitkomen. Wil je on demand streamen, heb je voor 60 euro per jaar zeer veel mogelijkheden. Ter vergelijking, all-in zal digitale TV al snel op het dubbele neerkomen, vast bedrag, of je nu kijkt of niet. Terwijl je bij Spotify pas zal betalen vanaf 10u/maand, daaronder is het gratis.
@Bauknecht: @Phoenix_the_II: Sneue reacties zeg.

Wie zijn jullie om te bepalen dat mijn reactie op niets slaat? Ik heb toch echt volgens diezelfde redenering bepaald dat de plezier-uren/kosten ratio van mijn bal, mijn gitaar, en de Doom3-aanbieding de moeite waard waren, net als de advertentiespam/handigheid ratio van facebook en gmail; de euro per twee uur muziek echter niet.

Ieder zijn keus en overweging hoor, maar om die van anderen nu zwart te maken..
Er is alleen een trial van 30 dagen voor Spotify Premium, daarna zul je voor Premium moeten gaan betalen.
Ja niet dus... Na 6 maanden kan je nog maar 10 uur luisteren, zoals je wist als je dit stuk helemaal had gelezen. Eerst kon je na maanden ook elk nummer nog maar 5 keer luisteren en daar zijn ze dus mee gestopt. Je gratis account is dus wel degelijk een trail, omdat je na een periode minder service krijgt.

Eerst was het ook zo dat je premium moest gaan nadat je een jaar een gratis account had, weet echter niet of dat nog steeds bestaat.
Dit klopt dus ook niet.

De eerste 6 maanden ben je sowieso Premium, wat dus betekent dat je geen limieten en dergelijke hebt. Daarna wordt je account standaard Spotify Free, maar dit kun je upgraden naar Premium of Unlimited.

Bij Spotify Free had je altijd 10 uur per maand om te luisteren en dat blijft in ieder geval zo.

Gelukkig is 10 uur per maand prima te doen, je kunt immers gewoon onbeperkt naar je eigen muziek luisteren, en in 10 uur(als we er van uitgaan dat een nummer 3 minuten duurt) 200 liedjes luisteren is prima om nieuwe muziek te ontdekken.

Unlimited geeft je de mogelijke ongelimiteerd muziek te luisteren, en Premium met een betere kwaliteit en op mobiele apparaten.

Tevens is het nooit geweest dat je per se premium moest worden, in ieder geval niet in Nederland, want zolang het in Nederland is, gebruik ik het al.
Nee, zoals ik eerder al zei is Spotify Premium een trial van 30 dagen. Daarna heb je inderdaad gewoon een Spotify Free account.

Wel heb je 6 maanden lang een limiet van 20 uur per maand, wat na die 6 maanden 10 uur per maand wordt. Dit valt echter niet onder Spotify Premium.

Als je van de 30 dagen trial gebruik wilt maken moet je wel al je creditcardgegevens invullen. Je moet dan op eigen initatief de binnen 30 dagen je Premium account opzeggen, anders worden de kosten voor die maand gewoon in rekening gebracht.

Overigens zie ik op de website dat er zowel een 7-dagen trial als een 30-dagen trial is voor Spotify Premium, beiden met dezelfde voorwaarden.

[Reactie gewijzigd door RobinL94 op 30 maart 2012 08:05]

Anoniem: 384777
@AsoT29 maart 2012 17:55
vind die reclame anders behoorlijk irritant, heb wel 5 pleuro per maand voor over om dat niet meer te horen :)
Inderdaad, misschien dat wij in een andere financiële positie zitten, maar 5 euro per maand is toch niks voor dit gemak?
Daar ga ik je absoluut geen ongelijk in geven. Spotify is 'spotgoedkoop' als je het allemaal samentelt vind ik.
Dat wel, maar ik gebruik het maar af en toe dus dan vind ik het wat weggesmeten geld ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee