Nou dat geloof ik niet. Ik denk dat de komst van W8 inderdaad tot meer verkopen gaat leiden, maar niet zo zeer omdat consumenten en bedrijven massaal een W8 willen. Bij consumenten is W8 nauwelijks bekend en gewone mensen schrikken interface veranderingen erg af. Grote interface veranderingen nog veel meer.
Omdat de interface meer op de tablet dan op de desktop is afgestemd en erg vreemd is zullen mensen deze pc weer terug gaan brengen of om W7gaan vragen. Bedrijven zie ik helemaal niet op W8 overschakelen omdat de meesten net van XP op W7 zijn overgestapt.
Die nog op XP zitten daarvan verwacht ik dat ze snel nog op W7 zullen overstappen zolang dat nog kan. Hetzelfde zagen we indertijd met Vista, bedrijven wilden op het laatste moment nog een XP-licentie. Bedrijven die op Vista zitten blijven op Vista omdat die inmiddels niet veel onderdoet voor W7.
Zullen er bedrijven zijn die wachten op W8? Ik kan me het niet voorstellen. Niemand zit er op te wachten om alles weer helemaal anders te doen en een hoop dingen weer opnieuw aan te leren. Bedrijven zijn geen hobbyisten en W8 heeft maar weinig echte voordelen te bieden. De kans bestaat zelfs dat W8 zo veel kritiek krijgt dat W9 weer een meer traditionele interface krijgt.
De komst van W8 zal daarom wel leiden tot extra verkopen, maar niet om W8 te krijgen, maar om haar te ontlopen. W7 is een rotsvast systeem dat best nog tien jaar mee kan. Op de PC gaan de ontwikkelingen niet meer zo hard.
W8 is echt gemaakt voor de tablet. Het is een tablet OS. Het is alleen maar logisch voor touch screens, voor toetsenbord en muis is het even ongemakkelijk als muisbediening voor Android. Het werkt maar daar is alles mee gezegd.
De traditionele CPU verkopen zullen in de traditionele markten terug blijven lopen omdat veel consumenten op de tablet gaan overstappen. Met ultra books heeft Apple en in navolging daarvan Intel een nieuw segment aangeboord, maar dat is niet zo groot. Het verbaasde me dan ook dat Intel de nieuwe generaties sneller wilde laten volgen. Ik zou juist verwachten dat het tempo een stuk omlaag gaat. Er is geen echte behoefte aan nog snellere CPU's nu het OS geen zwaardere systeem eisen meer stelt. Zelfs de ultra gamer heeft de nieuwste CPU's niet nodig om zijn videokaart bij te benen.
De grootste groei komt echter van het feit dat er grote delen van de wereld nog aan het begin staan van de automatisering. Daarom zal Intel zijn chips toch wel kwijt kunnen. Het zal daarom eerder te maken hebben met handelsvoorraden van reeds in notebooks verwerkte chips die eerst moeten worden weggewerkt. bedrijven moeten hun bestaande voorraden notebooks eerst kwijt, daarom moet Intel de introductie uitstellen anders vind er weer een stuk kapitaalvernieting plaats, omdat de oudere notebooks dan voor lagere prijzen moeten worden verkocht.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 425494 op 25 juli 2024 06:06]