Microsoft bevestigt overname Skype

Microsoft heeft de overname van Skype bevestigd. De softwaregigant telt 8,5 miljard dollar neer voor het bedrijf. De Skype-software moet ingezet worden op een groot aantal Microsoft-platforms, waaronder Xbox Live en Windows Phone 7.

Volgens Microsoft zal Skype, dat 170 miljoen geregistreerde gebruikers zou tellen, in de toekomst kunnen communiceren met diverse onlinecommunities van de softwaregigant, waaronder Xbox Live, de zakelijke voip-client Lync, de webmaildienst Hotmail, Messenger en Outlook. Ook wil Microsoft de voip-software van Skype geschikt maken voor het Xbox-platform en laten samenwerken met de Kinect-hardware, terwijl het ook plannen heeft voor integratie met Windows Phone 7.

Microsoft zal Skype onderbrengen in een nieuwe divisie binnen zijn bedrijf, Microsoft Skype Division geheten, terwijl Tony Bates, de huidige ceo van Skype, de leiding over deze tak gaat voeren. De softwaregigant zegt nieuwe clientversies voor zijn diverse platforms te zullen ontwikkelen, maar tegelijk belooft het bedrijf dat het Skype-clients op andere platforms blijft ondersteunen.

De overname van Skype door Microsoft komt niet als een verrassing; er gingen al langer geruchten over de interesse van Microsoft voor de voip-aanbieder, terwijl ook Google in de race zou zijn geweest. Microsoft hoopt de overname nog dit jaar af te ronden. Met een overnamebedrag van 8,5 miljard dollar is het een van de grootste acquisities ooit van Microsoft.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

10-05-2011 • 14:58

214 Linkedin

Submitter: AllSeeyinEye

Lees meer

Microsoft: MSN ook te gebruiken via xmpp Nieuws van 15 december 2011
'Microsoft wil Skype overnemen' Nieuws van 10 mei 2011
Ebay rondt verkoop van Skype af Nieuws van 21 november 2009
Google koopt voip-dienst Gizmo5 Nieuws van 14 november 2009

Reacties (214)

Wijzig sortering
Volgens mij betalen ze iets teveel :)

In 2005 is Skype door eBay gekocht voor 2,6 miljard dollar. Eind 2009 heeft eBay weer 65% verkocht aan wat investeerders voor 1,91 miljard dollar. 100% zou dan simpel gezegd 2,9 miljard dollar waard zijn. En nu betaald Microsoft er dus 8,5 miljard voor. Dat is een verdrievoudiging van de waarde in nog geen 2 jaar. Daar zullen die investeerders blij mee zijn.
Ik denk niet dat investeerders zo simpel denken, investeerders willen namelijk groei van hun investeringen. Momenteel heeft microsoft een hele hoop cash geld en cash groeit niet. Wat investeerders dus liever zien is dat er geïnvesteerd wordt en wat kun je dan beter doen dan investeren in een bedrijf dat heel goed aansluit bij je huidige producten. Ik voorspel een grote synergie tussen de huidige diensten, zoals MS zelf ook al aangeeft.
Xbox Live, Lync, Hotmail, Messenger, Outlook, Kinect-hardware en Windows Phone 7.
Daarnaast is het businessgame-technisch ook slim, want er is geen tweede skype om over te nemen. Facebook en Google vissen nu dus achter het net.

Annual Report 2010:
http://www.microsoft.com/...orts/ar10/10k_fh_fin.html

Denk dus dat ze veel betalen, maar of het teveel is betwijfel ik.
Microsoft betaald ook deels om Facebook en Google te snel af te zijn.
Microsoft betaald ook deels om Facebook en Google te snel af te zijn.
Ik krijg eerder de indruk dat Facebook en Google Microsoft te slim af zijn.

Microsoft is ruim 8 miljard armer en Skype ten dode opgeschreven omdat mensen uit de moderne tijd van de naam Microsoft een nare bijsmaak krijgen. Binnenkort komen Google en misschien FB vast wel met een nieuw, beter en gratis Skype-alternatief. Direct voor Android en iOS beschikbaar, etc.
Anoniem: 614
@mstam10 mei 2011 16:20
LOL, Microsoft staat nr5 op de merkenlijst. Niet iedereen heeft een gekleurde bril op.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 10 mei 2011 16:36]

Idd, de gemiddelde consument heeft helemaal geen probleem met Microsoft. Het is echter een percentage tweakers (wat dus een heel laag aantal gebruikers zijn) die lopen te morren over Microsoft.
Verwijderd

Reason for edit: don't feed the .....
Zet die magenta bril eens af; Microsoft staat nr5 op de merkenlijst
Vergeet niet dat zowel Facebook als Google grote Linux en open-source software aanhangers zijn. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat Google MS er uit concurreert met een Skype-alternatief.
nee hoor, de markt is groot genoeg.
Google en Facebook komen gewoon met een alternatief en elk platform zal z'n userbase hebben, en uiteindelijk worden die weer allemaal met elkaar verbonden.

Denk je nu echt dat Skype, de meest bekende VoIP dienst ter wereld, zal verdwijnen omdat het closed-source is? Wat kan Jan modaal dat nu schelen.
Anoniem: 310408
@drZymo10 mei 2011 16:34
Volgens mij betalen ze iets teveel :)
Het is een zeer stevige prijs en _waarschijnlijk_ meer dan dat het "waard" is.Maar wat iets waard is bepaald de prijs maar tot zekere hoogte. Wat je ervoor betalen wil, heel iets anders, bepaald de prijs. De waarde van mijn huis is tegen de 7 ton volgens de richtlijnen. Maar wat is de waarde als er geen kopers zijn?

De verkopers van Skype hebben het heel slim aangepakt. Ik denk dat er directiekamers de laatste dagen heel wat gevloekt is.Ook bij Microsoft die min of meer onder dwang tot deze aankoopo moest overgaan. Microsoft kennende zullen ze er op den duur wel winst uit behalen. De aandeelhouders echter waren wel blij met het nieuws (gisteren) maar niet met de prijs (vandaag).
Omgerekend is dat net geen $50 per gebruiker. Ik weet niet hoe Skype zijn gebruikers telt, maar ik heb er zeker 4-5 accounts, waarvan ik er 1 echt gebruik. De andere heb ik ooit eens aangemaakt.
Geen idee hoe Microsoft deze ontzettend hoge prijs per gebruiker aan zijn aandeelhouders gaat verkopen, maar ik stel er me vragen bij. Ik zie niet hoe MS in de komende jaren aan mij geld gaat verdienen. Skype gebruik ik vooral als gratis VOIP applicatie. Voor betalende VOIP-applicaties zijn er toch betere (goedkopere) alternatieven? Integratie in bestaande applicaties (native in W8, in WP7, Office, WLM, ...) is zeker mooi, maar $50 per gebruik gemiddeld.

[personal opinion] Liever MS of Google dan Facebook. MS en Google doen nog alsof ze iets om uw privacy geven en hebben nog een redelijk reputatie. De reputatie van Facebook wat privacy betreft is zo slecht dat het Skype waarschijnlijk meteen de das omdoet. Wie wil er nu een applicatie gebruiken om mensen te bellen (Skype<>Skype, maar zeker Skype Out) gemaakt door een bedrijf dat uw gegevens zonder scrupules verkoopt? [/personal opinion]
Goed punt, ik heb zelf ook 3-4 accounts waarvan ik er maar een gebruik. Zelfs mijn moeder heeft meerdere accounts en ze gebruikt er daar een misschien 3 keer per jaar van tijdens vakanties.

Ik had het wel bij Google willen zien omdat ik alle andere Googlediensten ook gebruik maar ik moet toegeven dat Microsofts idee om een XBox client te maken ook leuk is. Ik hoop dat Google nog verder gaat met Google Voiice en het integreert met Google Talk.
Daarmee komt MS nog goed weg. Als Facebook ermee aan de haal was gegaan was de achterstand van MSFT alleen maar nog groter geworden.
Daarmee komt MS nog goed weg. Als Facebook ermee aan de haal was gegaan was de achterstand van MSFT alleen maar nog groter geworden.
Ik denk dat dat mede een drijfveer voor Microsoft is geweest om het zo snel te doen, deze constructie te hanteren, en zo gruwelijk veel geld neer te tellen. 8,5 miljard is uitzonderlijk veel geld voor een bedrijf wat eigelijk alleen een VoIP / chat dienst heeft. (wel met diverse leuke mogelijkheden voor lokale telefoonnummers, etc, toegeven)

Ik vraag me af hoe dat wat gaat worden met de zware encryptie in Skype. In de USA is de overheid niet gediend van dat soort geintjes, en ze zullen dus zeker proberen Microsoft onder druk te zetten op dat vlak.
Facebook zal denk ik spoedig wel met een online client komen die je webcam flash/html-5 based kan aanspreken... Videoconferencing met al je vrienden tegelijk...?

Lijkt me een geduchte concurrent :)
Maar vermoedelijk beperkt die zich dan tot facebook, wat niet echt toepasbaar is binnen de bedrijfswereld.
Ik denk dat er heel veel winst is te halen door Skype als het nieuwe Voip element binnen windows phone 7. Hiermee kunnen mensen bellen naar elkaar, op een gratis en dynamischere manier dan bellen via de conventionele manier met de provider.
@ mark, Ze hebben 8500 Miljoen betaald voor skype. Skype heeft dat nog nooit als winst en dergelijke gehad. Hoe kan MS die 8500 Miljoen terug verdienen? Niet.. het is puur marktpositie kopen.
We hebben al gezien wat er gebeurd als je ipv bellen de online diensten gaat gebruiken in Nederland. Zal dat wereldwijd gezien niet dezelfde kant op gaan? Uiteindelijk zal je toch iets moeten gaan betalen. En Voip is leuk, maar niet als je tussendoor allemaal reclame krijgt natuurlijk.

Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wat MS met Skype gaat doen. 8,5 Miljard voor een chatdienst, dat zal het niet zijn, dus is de programmatuur waarschijnlijk interessant. Videoconferencing is er toch al, volgens mij ook bij MS, is het dan puur de encryptie en de mothodiek die zoveel waard zijn?
In Nederland... In België is er daar geen sprake van, omdat de prijzen hier gewoon gezond zijn voor de operators.
In Nederland worden de prijzen zo spot goedkoop dat het onmogelijk is om nog een degelijk netwerk uit te rollen. Laat staan investeren in een nieuwe technologie.
Anoniem: 380152
@EnzoMatrix10 mei 2011 16:09
De 170 miljoen klanten zijn nu overbelicht. Daar hebben ze veel voor betaald. Onder de motorkap zal MS niet zoveel aan hebben.
De 170 miljoen klanten zijn nu overbelicht. Daar hebben ze veel voor betaald. Onder de motorkap zal MS niet zoveel aan hebben.
Vergis je niet in wat er onder de motorkap zit bij Skype. Dat is werkelijk een gigantisch vermogen waard omdat het om encryptie gaat waarvan geheime diensten lopen te mopperen dat ze het niet kunnen kraken. Daarnaast heeft Skype een aantal zeer intressante andere technologien in de portfolio, die hebben bijgedragen aan het succes en de acceptatie van Skype.
De encryptie zelf is niets waard. Het gebruikt gewoon standaard cryptografische functies. Zoals 256bit AES in combinatie met RSA public key cryptografie. Goede beveiliging dat wel, maar microsoft zou relatief eenvoudig een gelijkaardig cryptografisch systeem op poten kunnen zetten. Want qua cryptografie gebruikt skype niets waarvan ze eigenaar zijn.

Ik vermoed dat skype daarentegen wel een deel interessante patenten hebben, die deze toch wel heftige overnameprijs rechtvaardigen. En dat er nu geen concurrenten skype meer kunnen kopen zal MS ook wel een hoop waard zijn.
Skype is interessant maar of het 8.5 miljard interessant is vraag ik mij zeer af.

8.5 / 0.17 = $50 per gebruiker, het lijkt mij sterk dat ze makkelijk al dat geld terug kunnen verdienen, want dat is $50 gemiddeld, terwijl het zakelijk model zwaar op gratis gebruik rust, en wat op locale bel tarieven.

Al met al denk ik dat bedrijven in een bied competitie zijn geraakt waar geen van de partijen wilde verliezen, maar de winnaar waarschijnlijk ook de verliezer is, en de verkoper de enige echte winnaar is.
Jij gaat er hier gemakshalve wel even van uit dat het aantal gebruikers gelijk blijft.
Er zal hoogst waarschijnlijk groei zijn, en die zullen ze op zeker proberen uit te breiden.
Aan de andere kant zal het aantal inactieve gebruikers ook groeien.
Wat je daarmee wel vergeet is dat er veel betaalde extratjes zijn voor bedrijven.
BVB:
Groeps Video Bellen
Antwoord Apperaat
Tooltjes voor groot gebruikers..
En dan heb je ook nog dat je een abbo bij ze kunt nemen is ook weer geld.
Der zit heus wel winst in of iig veel mogelijkheden tot..
Jij baseert je enkel op wat Skype nu is. Denk dat Microsoft meer het potentieel ziet. Integratie in Outlook en dergelijk biedt enorme mogelijkheden: gewoon bellen vanuit outlook is nog het minste maar zaken zoals videoconferentie vanuit outlook. Alles naadloos laten samenwerken met de agenda functie, contactpersonen vanuit outlook

Zie er wel toekomst in
Anoniem: 197965
@player-x11 mei 2011 13:11
Een bied competitie ? Stond het op eBay dan :+

Maar serieus. Ze wilden het gewoon snel hebben en kennelijk voor elke prijs om hun concurenten niet nog meer voorsprong te gunnen want Skype maakt voor zover ik weet nauwelijks winst, zeker niet gezien de prijs.
[...]


Vergis je niet in wat er onder de motorkap zit bij Skype. Dat is werkelijk een gigantisch vermogen waard omdat het om encryptie gaat waarvan geheime diensten lopen te mopperen dat ze het niet kunnen kraken.
Overschat dit ook niet. Autoriteiten in de Verenigde Staten kunnen sneller een Skype gesprek (laten) decoderen dan dat zij een gesprek kunnen afluisteren wat over een eigen VPN met eigen sleutelmateriaal gaat.

Skype en Microsoft zijn nog steeds organisaties die (ook) in de VS gevestigd zijn en die zich daar aan de wet moeten houden. Sleutels afstaan is hier een onderdeel van, indien de regering dit eist.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 mei 2011 16:51]

dat denk ik nie, - sterker nog ik lees nu al dat bedrijven als kpn skype willen gaan blocken,
en eens je per skype-minuut net zoveel of meer betaald als per telefoon minuut is het snel afgelopgen met skype op je WP7 fone...

stel dat skype aan 64kbps genoeg heeft, dan heb je grofwel een half mp per minuut, kortom 1000mb (vodafone limiet) levert je dan 500 skype-minuten, en kost je je nu 10 a 15 euro ... straks ga je er gewoon 20 (of meer) voor betalen.
Vergeet niet de internationale gesprekken. Dit is geregeld stabieler dan het gewone telefoonnetwerk en goedkoper.
Door dit nog beter te integreren zal het alleen maar makkelijker gaan.
Html zal nog wel even op zich laten wachten. De <device> tag is nog steeds alleen maar toekomst muziek.
8,5 miljard is uitzonderlijk veel geld voor een bedrijf wat eigelijk alleen een VoIP / chat dienst heeft.
De dienst an sich is het geld natuurlijk ook niet. Maar de enorme userbase die erachter zit en vooral ook de merknaam en bekendheid van het merk zijn heel veel geld waard.

Facebook is an sich ook niet echt geweldig. Qua software vind ik het als webprogrammeur behoorlijk onlogisch en brak in elkaar zitten. Maar de merknaam facebook alleen al is miljoenen, zo niet miljarden waard.
dan wil ik jouw niet als consultant want je praat best wel in dotcom.bubble-pooh.

het mag dan vanuit een technisch oogpunt niet super zijn, maar het doet wat mensen willen, het bied mogelijkheden om je zelf met andere te delen... - de dienst die vervolgens de beste gebruikers-ervaring biedt wint dan de race en zie daar de waarde van je dienst.

skype is als merk ook niet bijzonder veel waard, .. hoe je er bij komt dat het de dienst niet is, gaat me echt te boven maar het is klinklare onzin, skype is op dit moment een ongeevenaarde voice & video over ip client / netwerk oplossing. met een goed protocol en de nodige knowhow. dat samen met een zooi patenten is dat een aanzienlijke smak geld waard. - dat er daarnaast een flinke userbase is die ze straks aan het live-netwerk kunnen scharen is mooi meegenomen - en zal de prijs ook flink hebben opgedreven,

maar onderschat skype (de software) niet, want het kan wel eens De grootste slag zijn om windows live weer in e picture te krijgen.
Sorry, maar Luuk1983 heeft dus blijkbaar meer kaas gegeten van zaken doen dan ji..
Skype niet veel waar als merk? leef jij onder een steen ofzo.. Skype staat bijna synoniem voor VOIP bij consumenten..
Je vergist je behoorlijk in hoeveel een merknaam waard is, in veel gevallen beduidend meer dan de technologie die een bedrijf in zn portfolio heeft...
De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik.

Zowel de patenten + de technische implementatie als de userbase en merknaam zijn centen waard en kritiek in deze overname.
Facebook zit wel goed in elkaar zolang je niet op de developers site moet zitten, developers.facebook.com hun api's zijn op zijn zachtst gezegd chaos (verouderde documentatie, onlogische dingen, 2 identieke requests met andere output, ...). Maar daar ligt de gemiddelde gebruiker niet van wakker, die gebruikt facebook dus moet je er maar mee leren leven als webprogrammeur. Het kan altijd slechter :)
Nou, Facebook gaat IMHO behoorlijk achteruit, de site wordt steeds trager, onnodige toevoegen/aanpassing (WTF <Enter>=post?, of de nieuwe foto'viewer'..)
Ik vind Facebook de meest onoverzichtelijke social media site die er is. Omdat veel mensen in mijn omgeving erop zitten heb ik mij ook aangemeld, maar ik kan het missen als kiespijn.
Facebook wint hier alsnog bij: Google heeft de technologie niet in huis gekregen en Microsoft is (deels) investeerder in Facebook...
Facebook wint hier alsnog bij: Google heeft de technologie niet in huis gekregen en Microsoft is (deels) investeerder in Facebook...
Daar wint facebook dus niet bijzonder veel mee. Want hoewel 1 van de investeringsfondsen van Microsoft geld heeft gestoken in Facebook, geld dat niet voor investering in iets anders dan geld. Technologie zal niet uitgewisseld worden tussen die twee, omdat ze nog altijd concurenten zijn.
Anoniem: 112442
@arjankoole10 mei 2011 19:39
Daarbij is Facebook op OSS gebouwd.
Wat heeft OSS te maken met het de uitspraak dat Facebook hierbij wint doordat een andere (Google) verliest?? :?
Die encryptie ansich is denk ik niet zo'n probleem, de ontwikkelaars van Skype hebben blijkbaar wel een hele goede encryptie ontwikkeld idd, want het is volgens mij zelfs de grote jongen nog niet (volledig) gelukt de boel te decrypten. Zolang die regering nu maar de juiste algoritmes krijgt om deze te ontcijferen.. het probleem was volgens mij altijd dat men deze niet wou afgeven. Dat het verder voor een ander moeilijk tot vrijwel onmogelijk te kraken is maakt niet uit toch?
Een voordeel is de grote userbase. Vooral in de US is Skype tig keer groter and MSN en andere chatdiensten.

Als ze Windows Phone 'HET' Skype-platform maken, zou ze dat nogal wat nieuwe users op kunnen leveren.
Ben benieuwd of Skype weer terugkomt op Windows Mobile in dat geval ;).
(voor 6.5 niet meer in ieder geval vrees ik)
Ik zie het wel zitten als het mooi geïntegreerd word in WP7 zodat je bijna geen verschil ziet. Bij call ook een Skype extensie kunnen kiezen, ik zeg doen.

Wel graag een optie om te kiezen om je alleen aan te melden als er wifi is.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 10 mei 2011 15:39]

de nokia - w7 deal gaat er steeds beter uitzien.
Dit is bv al het geval bij de Nokia N900. Zat laatst op de fiets en kreeg een oproep binnen via skype. Merkte er hier eigenlijk niets van. En de persoon aan de andere kant ook niet, buiten dat er wel veel achtergrond geluid was. Was duidelijk niet thuis achter de pc... :-)
Ja zoals bv. Facetime in Apple's IOS... ;)
Of Google Talk 1.3 met Camera en Voice ;)
Is al op MIX '11 aangekondigd dat Skype na de Mango update op WP7 beschikbaar is.

Ook gaan er nu geruchten qua integratie, dat als je iemand een sms wil sturen en hij/zij is op skype of messenger, hij het daar automatisch heen stuurt.
.Ik weet niet of hij beide doet, of dat hij je het vraagt, en afhankelijk daarvan kan het irritant zijn (b.v. als die persoon vergeten is op afwezig te zetten oid) of handig.
iiik heb toch mooi skype momenteel op me HTC HD2 (WiMo 6.5)
Skype past niet echt bij Facebook. Facebook is vrije tijd, Skype wordt vooral ook zakelijk gebruikt. Buiten dat Facebook ook gewoon bij vele bedrijven afgesloten is (niet bij ons overigens) denk ik niet dat bedrijven Facebook accountjes zouden willen aanmaken om met elkaar te kunnen praten.
Anoniem: 402962
@HerrPino10 mei 2011 15:35
Facebook kan niet zakelijk gebruikt worden (social media marketing)? En Skype kan niet privé gebruikt worden?

Beetje onzinredenering als je het mij vraagt.
Zou je voor de lol eens een willekeurig bedrijf moeten opzoeken op Facebook, je komt het geheid tegen.

De meeste bedrijven hebben ondertussen wel de gevoeligheid voor sociale media van de gemiddelde consument ondervonden en maken hier dus ook gretig gebruik van.

Het wordt dus niet als communicatiemiddel tussen bedrijven gebruikt, maar als (extra) communicatiemiddel van bedrijf naar klant.
Facebook zou toch een joint-venture aangaan met Skype en niet Skype overnemen?
Aangezien Facebook goede banden heeft met Microsoft (Microsoft heeft een belang in Facebook als ik me niet vergis) is de kans groot dat er alsnog een joint-venture komt tussen Facebook en Skype.
Misschien komt er nu eindelijk is skype voor Windows phones... https://support.skype.com...-Skype-for-Windows-phones
Uiteraard zal Skype diep geintegreerd worden in het Windows Phone 7 platform, dat ligt er vingerdik op en werd door Steve Ballmer in de press conference al aangegeven.
En in een klap is skype een stuk minder waard. Andere OS ontwikkelaars zullen nu nog harder concurrenten gaan ontwikkelen.
Ja en neen, het gaat Microsoft om deze 170 millioen gebruikers, die morgen in één klap allemaal windows live gebruikers worden. Hiermee kunnen ze meer Toolbars en Bing Searchengines als standaard zetten, en zo een groter marktaandeel halen.

Microsoft zet ook zeer zwaar in op hun Microsoft Lync, en hun Voip is toch nog niet al te denderend. Met dit kunnen ze ineens ook hun portfolio uitbreiden en gebruik maken van de know how om hun producten aan te passen

Vergeet niet dat Microsoft een enorme berg cash heeft, en deze bijna nooit heeft gebruikt om grote aquisities mee te doen. Ze hebben in het verleden al regelmatig kleine bedrijven opgekocht voor de knowhow en patenten, maar dit is toch een stijlbreuk met hun normale overnamepad.
Neen dus. Skype was van oorsprong natuurlijk een PC/Laptop applicatie. Maar draait inmiddels ook op de ipad en is vooral heel populair op mobiele telefoon (Blackbarry, Android, Symbian). Daar zit de groei van Skype. En nu 4G er aan komt, komt daar ook Video bij. Google heeft al aangekondigt dat ze Video Chat deze zomer "native" gaan uitbrengen, en Google gebruikt het open "SIP" formaat. Ik denk dat de kans dat Facebook daar op in springt heel groot is. Zij kunnen niet alles in handen van een partij laten.
Microsoft zet ook zeer zwaar in op hun Microsoft Lync, en hun Voip is toch nog niet al te denderend
Kun je dit ook beargumenteren? Ik gebruik office communicator (voorloper van Lync) en als zakelijk communicatieplatform met voip werkt dit echt perfect (zowel van en naar normale telefoonlijnen, conferencing, screensharing, messaging etc).
Wij hebben hier enorm veel last van lag, slechte kwaliteit. Microsoft zal het zelf ook nog niet volwassen genoeg vinden aangezien de voice uit hun BPOS Communicator is gehaald, en ondanks beloftes nooit is toegevoegd. Nu eindelijk in Lync zou het gaan werken.
Ik merk er hier niets van. Nu ben ik maar gebruiker en ken de inrichting erachter niet maar hier is voice via communicator perfect. Ook met gebruikers aan de andere kant van de wereld. Ook normale telefoons bellen werkt probleemloos en storingsvrij. Ik werk grotendeels vanaf huis en ook via vpn geen klachten.
lag en slechte kwaliteit heeft echt alles met je verbinding of netwerk te maken, en niet met het product an sich. Lync heeft een geweldige codec die een uitstekende kwaliteit geeft wanneer het mogelijk is en op jou netwerk lijkt dat een probleem.
Ik bel dagelijks veel over een standaard internet verbinding en heb nog nooit kwaliteitsproblemen ondervonden.

De reden dat BPOS geen voice heeft is trouwens geen technische beperking, maar een administratief probleem. Wanneer ze voice gaan aanbieden, zijn te telefonie-provider en moeten ze aan een hele hoop wetten voldoen, zowel lokaal als internationaal en dat is (nog?) niet allemaal geregeld.
Misschien even je torrents uitzetten :)
Dat zeg je nu wel als grapje, maar er zijn inderdaad veel netwerkinstellingen of andere soorten verkeer in combinatie met instellingen, die in een bedrijfsnetwerk voor dat soort storingen kunnen zorgen. Wat mij betreft dus zeker geen ongewenste opmerking, al had je hem wat beter uit kunnen werken.
Microsoft zet ook zeer zwaar in op hun Microsoft Lync, en hun Voip is toch nog niet al te denderend. Met dit kunnen ze ineens ook hun portfolio uitbreiden en gebruik maken van de know how om hun producten aan te passen
Wat is er niet denderend aan de Voip in Microsoft Lync ? (Doorontwikkeling van Communication Server, die al super draaide !)
Wie zegt dat MS niet een niet-windowsclient zal blijven maken/ondersteunen?
Ze zullen vast hun voorkeur blijven geven aan Windows natuurlijk, omdat dat immers hun eigen OS is, maar ze kunnen ook baat hebben bij bijv een Linux of OSXclient. Als er geld mee te verdienen valt, waarom niet?
Hetzelfde doen ze bijvoorbeeld met MSoffice voor OSX.
Sterker nog de nieuwe Lync client zal eerder op iOS uitkomen dan op WP7.
OSX is alleen dan ook een stuk interesanter dan linux qua aantal gebruikers.

[Reactie gewijzigd door A Noniem op 10 mei 2011 15:20]

OSX is alleen dan ook een stuk interesanter dan linux qua aantal gebruikers.
Plus dat Microsoft al heel wat doet op OS X, dus het is een logischer pad om mee verder te gaan / uit te bouwen.
OSX is alleen dan ook een stuk interesanter dan linux qua aantal gebruikers.
Het aantal OSX gebruikers is te vergelijken met de nederlandse huizenprijzen: over het algemeen te hoog ingeschat.
Of nog veel meer als ze het met Xbox Kinect, Windows 7, Windows Phone 7 en alle andere platformen gaan ondersteunen. En het volledig in W7 os, WP7 en Xbox integreren.

En natuurlijk gaan concurreren op de zakelijke markt tegen Cisco Systems. :9
Anoniem: 34095
@Hyperik10 mei 2011 15:30
Als je het statement van microsoft had gelezen:
Skype will support Microsoft devices like Xbox and Kinect, Windows Phone and a wide array of Windows devices, and Microsoft will connect Skype users with Lync, Outlook, Xbox Live and other communities. Microsoft will continue to invest in and support Skype clients on non-Microsoft platforms.
(Misschien) gelukkig, word Skype een business divisie met alle skype staff en ceo daarin.
exact, ik denk dat concurrenten als Viber nu op andere platformen dan die van Microsoft een enorme boost krijgen
Dat dacht ik ook. Met de plannen van KPN die eerder vandaag werden geplaatst op tweakers.net is het nog maar de vraag of de nokia telefoon die in 2012 moet verschijnen met WP7 uberhaupt skype kan gebruiken zoals nu gedaan wordt op computers en telefoons: gratis. Wanneer mensen moeten betalen bij telco's alvorens ze een gesprek hebben gestart via skype zal de dienst lang niet zo succesvol worden als dat-ie nu is. Dan daalt de waarde weer en is skype nou echt zo veel waard?

Maar dat is dan de telefoonmarkt. Ik zie voor xbox live en de computerdesktop omgeving alleen maar kansen om de nevendiensten van microsoft aan te kunnen prijzen. (of op te dringen, t is maar hoe je het wil zien)

[Reactie gewijzigd door MistahMastah op 10 mei 2011 15:51]

Facetime is/was er al in IOS...
Nee he. Krijgen we dan nu ook van die irrante banners en rotzooi die ook in Live Messenger enzo zit?

Ik denk dat ik dan toch serieus ga kijken naar een alternatief. Wat wel jammer is want ik heb Skype met veel plezier gebruikt. Het werkt bij mij gewoon goed en het doet wat het moet doen, niks meer niks minder.

Ik vraag me af waarom MS perse skype over wil nemen? Ze kunnen toch zeker wel hun eigen dienst ontwikkelen? Ik geloof zelfs dat die er al is/was..

We zullen zien.
Toch simpel als MS het overneemt kan niemand anders de dienst overnemen.

Buiten dat kopen ze in 1 keer een pak klanten er bij en hebben ze toegang tot een al bestaand platform dat goed lijkt te werken en een goede naam heeft ....

Alleen denk ik dat ze er gewoon te veel voor betaald hebben ... en dat om gewoon er voor te zorgen dat Google of Facebook er niet mee gingen lopen ...
Het gebruik van VOIP zal in de toekomst alleen maar toenemen. Volgens Telegeography zorgde Skype in 2010 voor 13% van het internationale telefoon verkeer en is daarmee een van de grootste internationale carriers en werden er via SkypeOut 8,4 miljard belminuten gegenereerd terwijl Skype voor een totaal van 207 miljard belminuten zorgde.

Daarnaast zal Skype ook wel wel aardig wat patenten op zijn naam hebben en zoals je zelf al aangaf hebben ze direct een gigantische userbase. Microsoft weet voor slechts 8,5 miljard zeker dat ze de voip boot niet zullen missen.

Ter vergelijking om het in een perspectief te plaatsen: Vodafone heeft wereldwijd 348 (volgens opgave in annual report 2010) gebruikers, dus is Skype half zo groot als Vodafone. En de marktwaarde van Vodafone is een veelvoud van 8,5 miljard..
Maar je moet wel rekening houden met het feit dat de meeste klanten van Vodafone voor een jaar of twee jaar vast zitten aan een abonnement. Vodafone is dus bijna verzekerd van redelijk constante inkomsten. Bij Skype, hoeft dit niet per se zo te zijn, aangezien her overgrote deel van de gebruikers nergens aan vast zit en dus eenvoudig kan stoppen met het gebruiken van Skype, verder betaalt natuurlijk maar een klein deel van de userbase voor de dienst terwijl bij Vodafone elke gebruiker betaalt.
Kennis en markt kopen, dat is wat Microsoft heeft gedaan. Skype heeft een groot klantbestand en marktaandeel. Microsoft vindt het blijkbaar 8.5 miljard dollar waard.
Ben benieuwd of die klantenbestand ook zo groot blijft. Ik ben vast niet de enige die gelijk "God, nee, he!?" dacht bij het lezen van de geruchten.

Ik wil eigenlijk dat al die chat & bel diensten vervangen worden door een open systeem zodat ik kan kiezen welk software ik draai en toch met iedereen kan tikken/spreken/video-bellen. Deze diensten zouden als protocols zoals HTTP en FTP moeten dienen - maakt niet uit wat voor gadget of software je gebruikt, je hoort gewoon te kunnen verbinden met heel de wereld. Een beetje wat Jabber wilde worden.

Desnoods betaal je dan extra voor fijn werkend software met extra toeters en bellen (Trillian op Android, bijvoorbeeld), maar geen compatabiliteitsproblemen of vendor lock-in, graag!

[Reactie gewijzigd door MossMan op 10 mei 2011 17:02]

Geheel mee eens. Veel Skype gebruikers zijn internetters van het eerste uur en die zitten absoluut niet te wachten op integratie met Windows live etc.
Nee je ben inderdaad niet de enige die dat dacht. Ik had Skype meestal op de achtergrond draaien voor die paar mensen in m'n contactenlijst, voornamelijk als chatapp, maar die zullen het vanaf vandaag zonder mij moeten stellen, want ik heb het zojuist verwijderd van m'n Linux systeem. MS heeft wat mij betreft een te grote Linux-haat om hun applicatie op m'n systeem te willen laten staan.
Tuurlijk kunnen ze hun eigen diensten ontwikkelen, maar nu hebben ze ook meteen die 170 miljoen gebruikers erbij ! En de naam Skype, die iedereen kent.

[Reactie gewijzigd door Ponzi op 10 mei 2011 15:07]

Anoniem: 162252
@sfranken10 mei 2011 15:09
Ze kopen niet een product of bedrijf maar marktaandeel.
als ze zelfs iets ontwikkelen zijn ze ook een enorm bedrag kwijt aan marketing en moet je concureren tegen skype. Nu is er een concurrent minder en je hebt direct marktaandeel.
Anoniem: 34095
@sfranken10 mei 2011 15:33
Het is te hopen dat ze inzien dat de naam "skype" nu nog de dragende kracht is achter skype, als ze daar "Microsoft Skype" van gaan maken (of iets anders niet-creatiefs), dan begint de afbouw van het produkt al.
Wat denk je zelf 8)7
Daar wil ik aan twijfelen... Skype kent iedereen, het is zo bijna een werkwoord.

Het feit dat ze een Microsoft logo eraan plakken, veranderd daar m.i. niets aan. Het product is en blijft Skype.
Ik zou zeggen, wacht het eerst eens af. Ik denk dat MS zijn lesje wel geleerd heeft van zijn agressieve marketing technieken als het aankomt op cloud en online toepassingen.

Het is allang niet meer het grote boze MS wat alles opkoopt wat er maar te graaien valt.

Nokia moet je dan even buiten beschouwing laten, dat is een andere tak van sport

p.s. denk daar na eens aan de voordelen, geen skype account meer maar een live account. Die heeft toch iedereen zo'n beetje. Uiteindelijk krijg je een password voor alles wat de boel alleen maar gemakkelijker maakt. Doet google ook voor al zijn services.

[Reactie gewijzigd door loewie1984 op 10 mei 2011 15:10]

Ik heb geen live account maar wel Skype. Ben, gezien de geschiedenis, bang dat Skype voor Linux een onderschoven kindje wordt (is nu al een beetje het geval). Op dat moment zal ik toch echt overmoeten (en aangezien ik de IT van de familie doe, de rest ook). Dus tenzij Microsoft een keer serieus het Windows only verhaal wil laten vallen zie ik toch een afnamen van het aantal skype gebruikers ontstaan.
Wel een beetje voorbarig om nu al te roepen dat je op zoek moet gaan naar een alternatief... Er zal vast wel het een en ander gaan veranderen, maar waarom zou het er gelijk slechter van moeten worden? Integratie met XBL en WP7 zou best eens goed uit kunnen pakken..
Precies, incompabliteit is een nachtmerrie. Wanneer worden overheden eens wakker en verplichten zij iig 1 standaard, die op alle apps moet zitten. Wat die fabrikant er verder nog voor grappen mee uithaalt; moet hij weten.
Hee wat toevallig, op dezelfde dag dat KPN bekendmaakt geld te vragen voor VOIP-diensten :D
Ik denk dat KPN hier inderdaad niet blij mee gaat zijn.
Uiteraard zijn het voorlopig nog maar plannen die MS heeft met Skype, maar het is wel erg toevallig dat dit nieuws ook vandaag uitkomt :)

Overigens hoor ik om mij heen hier en daar al veel geklaag. Mensen die Skype al fanatiek gebruiken, maar niet veel hebben met Microsoft's Live producten, zitten helemaal niet te wachten om nu aan de shitload MS producten toegevoegd te worden.
Ik zag het eigenlijk meer als een samenwerking:

Door de integratie van Skype in Windows Phone is er best een kans dat VOIP op telefoons een enorme vlucht neemt. Als een mobiele operator alleen een FUP heeft, dus zonder specifieke VOIP beperking / kosten, dan krijg je dus als gevolg dat én dataverkeer door het dak gaat zonder extra opbrengsten, én minder inkomsten doordat er niet meer "normaal" mobiel gebeld wordt. Die inkomsten gaan immers naar Skype.

Nu KPN heeft aangegeven VOIP apart te belasten, kan het dus geen kwaad als men massaal op Skype overstapt.

En zie daar, in de wat verdere toekomst, het einde van GSM. Iedereen aan de data-only-sim en VOIP over 3G!
Ja, dit maakt MS Vast juist vandaag bekent om KPN een hak te zetten...?
Veel slechter kan Microsoft Skype niet meer maken denk ik. Het programma is nu al een enorm onstabiele, slecht presterende resource hog. 160MB aan private RAM is gewoon achterlijk veel. Verder crasht het enorm vaak bij het gebruik van video of screensharing. En geluidkwaliteit laat ook enorm te wensen over bij gebruik van video/screensharing.

[Reactie gewijzigd door elmuerte op 10 mei 2011 17:14]

Heb eigenlijk zelf weinig problemen. Geluidskwaliteit vind ik juist een van de betere punten ook met beeld. Dit gaat logischerwijs wel naar beneden als de verbinding ergens tussen het gesprek in minder is. Als ik BTW Skype opstart dan heeft deze een kleine 58MB nodig. Niet een 1 teveel neergezet?
58MB aan working set misschien, maar niet wat "private bytes" betreft.
Kijk voor de zekerheid even je pc en verbinding na (wireless?). Hier draait Skype, met gebruik van 2-weg webcam gesprekken, echt perfect. Beeld is snel, geluidskwaliteit kan een GSM nog eens wat van leren en crashes heb ik niet. Ik gebruik wel steeds de nieuwste versie. Kwalitatief goede software; de interface is nogal subjectief.
Heb skype ook nog nooit weten crashen. Alleszins zeker niet sinds ik W7 draai.
Misschien moet is checken voor malware/virussen.
Daar heb je wel een punt. Op mijn macbook pro is het echt niet leuk om met iemand te video-bellen. Dat ding wordt heet !
En hoe zit het nu met de Linux client ....
Microsoft wil niets met Linux te maken hebben, OS-X support zal wel niet weg gaan, maar je moet niet op nuttige updates gaan rekenen.
http://www.mono-project.com/Moonlight

Tegendeel bewezen. MS helpt met de ontwikkeling van silverlight op Linux (moonlight). Microsoft is daar de laatste paar jaar iet wat volwassener in geworden.

Het doorontwikkelen van alle clients is alleen maar goed voor microsoft. Zo kunnen ze ALLE huideige gebruikers behouden. Al verwacht ik wel dat de meeste linux gebruikers af zullen stappen, puur omdat het van Microsoft is, aangezien het grootste gedeelte van de linux gebruikers een hekel aan microsoft heeft..
Alle platformen blijven ondersteund en worden doorontwikkeld.
Skype voor Linux was bij mijn weten ook niet echt een super-actief project, maar het zal zeker niet verdwijnen. De kracht van Skype is net het multi-platform gegeven en dat werd door Steve Ballmer ook duidelijk aangehaald in de press conference
De MS definitie van multi-platform is niet Windows, OS X en Linux. De MS definitie van multi-platform is verschillende vormen van Windows, of verschillende typen apparaten (die uiteraard MS software draaien). Ze hebben het niet voor niks alleen maar over Xbox, WP7 en Windows. Ik denk eigenlijk dat Skype voor Linux wel gaat verdwijnen, maar alleen de toekomst kan uitwijzen wie van ons gelijk heeft.
Skype is dus aardig in waarde gestegen in 1,5 jaar tijd, eind 2009 was het nog 2,75 miljard $ waard (http://blogs.skype.com/en/2009/11/sale_completed.html), nu wordt een overnamebedrag van 8,5 miljard $ betaald.
Anoniem: 315662
@sahel10 mei 2011 15:29
even goed lezen, die 2,75 miljard was de 30% van ebay, het was dus 9,2 miljard waard toen
Klopt niet, Skype werd in 2009 gewaardeerd op $ 2,75 miljard. Daarvan krijg Ebay 70% met de verkoop van hun aandelen, zo'n $ 1,925 miljard dus. Toen maakte Ebay dan ook verlies met de verkoop, maar met dit er terug bijgeteld maken ze opnieuw winst. Zie mijn eerdere post voor de berekening.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee