BMW toont iPad-integratie op autoshow

BMW heeft op de Paris Motor Show aangekondigd dat het de Apple iPad en iPhone 4 gaat ondersteunen in zijn ConnectedDrive-systeem. Ook integreert de Duitse autofabrikant BlackBerry-mobieltjes en Googles Panoramio-dienst.

In nieuwe modellen van BMW wordt het mogelijk om op de achterbank een iPad in roteerbare dockingstations te plaatsen, zo meldt de Duitse autofabrikant. Via de wifi-functie van ConnectedDrive kunnen passagiers met de tablet van Apple content op het internet opvragen.

BMW heeft ook bluetooth-technologie voor iOS 4 ontwikkeld. Hierdoor kan de iPhone 4 aan de boordcomputer worden gekoppeld door de smartphone in een houder te klikken. Deze houder is opgenomen in het dashboard aan de passagierszijde. Via het systeem kan handsfree worden gebeld, terwijl ook muziek kan worden afgespeeld en het onboard-gps-systeem kan worden benaderd.

Naast ondersteuning voor Apple-producten stelt BMW dat ConnectedDrive het ook mogelijk maakt om BlackBerry-smartphones aan het systeem te koppelen. Hierdoor kunnen e-mails via de text-to-speech-functie worden voorgelezen. Daarnaast is Google Panoramio in het navigatiesysteem opgenomen. Via Panoramio worden foto's van de ingevoerde eindbestemming zichtbaar.

ConnectedDrive ConnectedDrive ConnectedDrive

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

21-09-2010 • 17:49

133 Linkedin

Reacties (133)

133
123
69
0
0
0
Wijzig sortering
Zo'n ipad aan je hoofdsteun ziet er toch niet uit, lijkt wel een halfords/after market oplossing...
geintegreerd in je hoofdsteun gaat wat lastig worden met een ipad en je wilt hem er natuurlijk wel makkelijk af kunnen halen.

Je hebt dan wel veel geld maar elke week een nieuwe ipad en eventjes een ritje naar carglas is ook niet de bedoeling
Persoonlijk vind ik dat een non-excuus om voor deze oplossing. Een stapje verder was een 4 tal klemmetjes zoals je bij je spiegel in het toilet hebt. Ik ben het dan ook met Fly Guy eens dat deze 'geintegreerde' oplossing meer dan waardeloos is. Ik snap dat het een leuke reclame stunt is, ik snap dat er vraag naar is maar doe het dan wel even fatsoenlijk op welke andere wijze dan ook.

Dat terzijde wat is de toegevoegde waarde om een ipad te integreren? Je iphone kan ik nog wel begrijpen maar een ipad... op een externe voedingskabel na snap ik niet echt wat men hiermee moet en als er daadwerkelijk iets gedeeld moet worden dan gaat dit toch wel via BT/Wifi/3G?

[Reactie gewijzigd door n4m3l355 op 21 september 2010 19:28]

Zoals je op de foto's kunt zien is de iPad bedoeld als vervanger voor lompere dvd-setjes voor achterin de auto. In combinatie met de WiFi-hotspot feature van de auto (of als je een iPad hebt met 3G) kun je er ook allerlei hippe internetgebonden dingen mee doen die voorheen niet mogelijk waren achterin de auto met relatief goedkope apparatuur. BMW biedt op bepaalde modellen wel een iDrive-interface voor achterin de auto waarop je het hele infotainmentsysteem met internetverbinding beschikbaar hebt, maar dat zal wel weer een optie van een paar duizend euro zijn.

Vergeleken daarmee is de iPad-houder een spotgoedkope accessoire.
Het ziet er idd niet echt geintergreerd uit.
Alleen de software is waarschijnlijk wel echt geintergreerd in de software.
Maar dat is dan weer jammer als je een ander merk smartphone heb.
nou en ik vind het er wel leuk uitzien ;)
BMW ConnectedDrive maakt het mogelijk om te internetten via het ingebouwde scherm op het dashboard in neutraal. Daarnaast is het mogelijk voor de medepassagier om te internetten achterin de auto. Om kosten te besparen wordt er gebruik gemaakt van een flat-free abonnement. * bron bmw site.
Handig, voor mensen die nog geen flat-fee data-abonnement bij hun iPad hebben (bijna niemand dus). Verder zie ik niet helemaal wat hier nu zo bijzonder aan is. En een houder voor je phone op het dashboard, terwijl je hem met bluetooth verbindt, is ook overbodig, je kunt je telefoon dan toch ook in je zak houden. En bluetooth, dat zou dan toch ook moeten werken met andere telefoons ? Waar is de android-intergratie ?

Volgens mij probeert BMW goedkoop mee te liften op de hype die iPad heet.
Als je het plaatje bekijkt zie je anders genoeg functies waar het wel nuttig is om 'm op het dashboard te hebben.

In plaats van een duur ingebouwd navigatiesysteem, niet eens zo gek zo'n oplossing. Vooral als stuurbediening etc. er mee kan werken.
Kom op zeg, als je een nieuwe BMW kan kopen en een iphone hebt, dan kan een navigatiesysteem er ook nog wel van af. Iedereen weet dat beide nou niet bepaald goedkoop zijn. Daarbij zal het hele systeem ook absoluut niet goedkoop zijn, ik zou er niet voor opkijken als ze voor een steuntje alleen al meer dan 100 euro vragen, en dan heb je nog niet eens het idrive systeem.
Ach, sommigen mensen hebben liever een los ding zoals een TomTom dan ingebouwde navigatie. Ik ken iemand met een nieuwe Audi A4 Avant en die had er navigatie inzitten van 4000 euro. Dat is er op een avond vakkundig uitgehaald door een stel Polen (volgens de politie). Hij heeft geld van de verzekering teruggekregen maar zweert nu bij zijn TomTom. :)

Ik zou het zelf ook liever op deze klikmanier hebben.
Wat gekkejopie2 zegt, op de gemiddelde 3-serie is zo'n inbouw navigatie toch al bijna 10% van de aanschaf.

En dan heb je een peperduur inbouwsysteem die qua techniek al een paar jaar outdated zijn, die nooit zo efficient en goed werken zoals een TomTom om maar wat te noemen.
Plus als je mooi je muziek library met de fijne interface van Apple in je auto kan hebben... wereld van verschil met de gemiddelde cd wisselaar funcitonaliteit van zo'n fabrieksinbouwsysteem.
Dit sluit dus gewoon aan bij de full iPod integratie die BMW heeft aangekondigd.
Dus niet meer een lijstje muziek of playlists in je iDrive scherm maar echt de volledige iPod interface tot je beschikking.

Audi gebruikt dubbel din oplossingen die erg populair zijn bij onze oosterburen. Een volledig geintegreerd systeem heeft als voordeel dat het eigenlijk niet interessant is om te stelen. Maatje van me heeft ook al 2x zijn dubbel din navi/radio moeten missen bij aankomst bij zijn Audi ochtends.

Verder is iDrive natuurlijk wat meer dan een schermpje voor je navi, ook je radio/entertainment, voertuig status/informatie/instellingen en BT/telefoon zitten hierin verwerkt.

En bovendien is de nieuwere iDrive echt een behoorlijk verschil met de 1e generatie. Goede user interface, snel, harde schijf voor navigatie data en mp3's etc.

Het is absoluut duur, maar functioneel ook wel iets meer dan een dubbel din navi/radio. En de integratie is natuurlijk ook veel mooier. Bij dit soort merken zijn wel meer opties erg duur. :)
Sowieso zou ik zulke dingen liever los hebben omdat de ontwikkeling nog vrij rap gaat. Ik wil zo iets zonder gedoe kunnen vervangen en dat gaat bij inbouw lastig.. ;)
BMW en goedkoop kan natuurlijk niet zonder ontkenning in 1 zin. Ik hoorde vannochtend op radio 1 dat BMW de integratie het heel goed gedaan heeft maar wat ze nou echt gedaan komt in dit artikel niet uit de verf.
Verder zie ik niet helemaal wat hier nu zo bijzonder aan is. En een houder voor je phone op het dashboard, terwijl je hem met bluetooth verbindt, is ook overbodig, je kunt je telefoon dan toch ook in je zak houden.
Het is vrij lastig navigeren op een iPhone als deze in je broekzat zit. Ook het bedienen van de iPod-functie van de iPhone gaat wat makkelijker met een houder op het dashboard :P .
En bluetooth, dat zou dan toch ook moeten werken met andere telefoons ? Waar is de android-intergratie?
De iPhone is nu eenmaal een populaire smartphone met een goed gedefinieerd hardware- en softwareplatform. BMW kan voor de iPhone een interface ontwikkelen die op alle iPhones werkt. Het is nog maar de vraag of dat ze makkelijk kan werken voor de Android-telefoons van de verschillende fabrikanten.

De iPhone-dock is niet alleen een houder maar ook een interface met de auto en een applicatie die van de iPhone een soort mini iDrive maakt. Uit het persbericht:
For BMWs not equipped with iDrive, there is now a dock which can be equipped on 1-Series, 3-Series, Z4, X1, new X3 and outgoing X3. The dock allows an iPhone to be docked cable-free and comes with a handsfree kit with a directional microphone, a radio mute function for incoming calls, and a charging function. To complete the whole pseudo-iDrive experience, BMW will be releasing an iPhone app soon called BMW Link, which is sort of an in-car interface for your iPhone. Other than your usual telephony and music player functions, BMW Link also offers certain services from BMW ConnectedDrive such as breakdown assistance.
Anoniem: 364852
@NeoMe21 september 2010 20:52
Flat-free? Dat zou mooi zijn, niets hoeven te betalen. :)

Zonder dollen, ik zou wel eens willen weten wat dat flat-fee abonnement dan kost en of dat voor heel Europa geldt...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 364852 op 21 september 2010 20:53]

Dat hebben ze al een hele tijd, als je BMW Online neemt (wat bij de iDrive Professional zit) krijg je een twee jarig abonnement erbij, daarna kost het wat.
Toen ik de titel las dacht ik eerlijk gezegd aan wat spectaculairders dan een hoofsteunbevestiging. Ik dacht dat ze het in het dashboard zouden integreren, waarbij je GPS/muziek/internet etc zou kunnen gebruiken, gegevens van de auto zou kunnen opvragen of zaken kan bedienen.
Ja maar dat kan allemaal al via het iDrive systeem dat in de BMW zelf is ingebouwd.
Als je heel handig bent:

http://www.youtube.com/wa...sc-2VJu30&feature=related

Netjes gedaan overigens
Jeetje, Dacht je je kinderen blij te maken met 2 dvd schermpjes voor 200 euro. Mag je dadelijk minimaal 2000 uittrekken voor 2 ipad en wat bevestigings materiaal 8)7

Maar moet wel zeggen dat het er uber poennie uitziet zo. (wat je allemaal niet kunt doen met je geld zeg) :D
Vergeet niet dat in nogal wat landen een chauffeur erg goedkoop is. Dan zit je zelf op de achterbank en kun je mooi op het internet browsen terwijl je naar je zakenbestemming rijd. ;) Het is niet voor niets dat BMW in bijvoorbeeld China standaard een verlengde 5 serie aanbiedt. DIe heb ik nog nooit in Nederland zien rijden.
Dat is opzich al een gemis.Ze kunnen in de EU vrijwel helemaal geen auto's maken met een beetje been ruimte op de achter bank.
Ik vind het daarom zo frappant dat ze uit gerekend in China, waar de gemiddelde lengte beduidend korter is als in NL, wel verlengde auto's op de weg zetten. Terwijl hier de kinderen met de knieen klem mogen zitten tegen de voorstoel.
499euro, en je kan er nog wel een hoop meer mee dan enkel films kijken natuurlijk :)

Dit is trouwens wat ik ook leuk vind aan BMW, al die gadgets, iDrive, etc, kost allemaal een hoop geld maar werkt dan ook wel zeer aangenaam.

Je kan trouwens ook gewoon integrated iDrive schermen achteraan krijgen: http://www.real-tuning.co...-drive-subsystem_w800.jpg

[Reactie gewijzigd door Apache op 21 september 2010 18:03]

ja 500 voor 1 ipad, maar heb 2 kinders en voor 500 de ipad zitten ze natuurlijk nog niet in de auto.

En dan ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat je al een iphone hebt.

Dus denk dat 2000 nog aan de lage kant is.
Als je je dit soort auto's kunt veroorloven dat zijn de iPadjes een kleinigheidje.
Anoniem: 146790
@CMG22 september 2010 15:12
Inderdaad, want elke BMW kost meer als een huis. En 2000 euro bovenop 30.000 euro is ook maar 6% extra, dat is natuurlijk niks, want je krijgt een compleet plastic aansluitingsetje met 2 schermpjes voor je ipad op aan te sluiten.

Vroeger was BMW nog om mee te patsen, tegenwoordig is dat echt niet meer zo.
Dat is gewoon als je je kinderen verwent, je kan nog steeds gewoon die schermpjes van 200 euro nemen. Kinderen kunnen toch niet met iPad overweg. Het is meer voor de zakelijke markt denk ik.
daar kun je nog versteld van staan hoe rap kinderen overweg kunnen met nieuwe dingen ;)
Kinderen kunnen toch niet met iPad overweg
Daar vergis je je echt in. Ik heb hier het voorbeeld rondlopen, in de vorm van mijn verstandelijk gehandicapte dochtertje (niveau ergens tussen de 3 en 4 jaar) die bijvoorbeeld feilloos met de youtube app de kinderfilmpjes weet te vinden, en (volgens mij) via 'related' steeds weer weet te vinden wat ze zoekt. En ook de andere appjes die voor haar boeiend zijn weet ze zo te vinden. En dat is eigenlijk allemaal heel vanzelf gegaan doordat ze het ons een keer heeft zien doen.
zusje van 3 vindt hier op mijn ipod touch ook snel elk K3 liedje ooit gemaak als ik even op K3 zoek op youtube...
2 keer voordoen, de derde keer mag je niet meer helpen ;)
Mijn dochtertje van 2 speelt er ook mee, ze weet hoe ze hem aan moet doen (home knop) dan code intikken (weet ze ook) en dan moet je die kleine vingers over dat scherm zien schuiven. Geweldig! Ze kiest het juiste icoontje en weet haar programma's zo te vinden. "Talking Tom" en "I Hear Eve" en "Rattle" en nog wat memory spellen.
Ideaal, beter als pc want er kan eigenlijk niks mis gaan en het is een leuk gezicht, ze zeurt al om de Aaaaaaipad als ik thuiskom.
Dat geld heb je toch wel als je een dikke BMW rijdt. :9~
Je zou ook kunnen proberen je kinderen zonder gadgets te vermaken :)
We leven in een tijd dat kinderen het niet meer kennen om uit het raam gele auto's te tellen. Of het spel ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is....

Nee, deze generatie moet minimaal een dvd speler in de auto hebben of een nintendo DS. Anders is het voor de ouders niet te verdragen. Vergeet ook niet dat kinderen op de achterbank de kans op ongelukken vergroten (bestuurder draait even om om het kind tot rust te brengen)
Of gewoon helemaal geen kinderen produceren. Dat lijkt me persoonlijk de beste oplossing.
Wat moet je dan met die achterbank?
Wat moet je dan met die achterbank?
Opklappen zodat je grotere gadgets mee kan nemen? >:)
Bmw maakt ook prachtige auto's zonder (bruikbare) achterbank :9
Dus in totaal 4 vrouwen }:O ? Dang dan zijn 2 kinderen op de achterbak toch beduidend goedkoper ;) .

ontopic/

BMW heeft wel vaker een Apple integratie, terwijl Ford toch voor Microsoft gaat. :Y) .
Ach die €2000 voor die iPad + bevestiging valt nog reuze mee, moet dan toch eerst een auto regelen, en als ie van z'n plaats moet ook nog een rijbewijs... Twee kinderen, wellicht eerst vriendin voordat er 2.0 kinderen kan worden geproduceerd... Nee, die iPads zijn de minste problemen...

De iPads kunnen ook buiten de auto om gebruikt worden, erg handig en ik zie het zo gebeuren dat een hoop kinderen deze wel eens binnenkort kunnen krijgen.
Dus jij gaat in een BMW van die pauper dingen hangen van de Halfords... Dat doet enorm afbreuk aan je mooie BMW.
Smaken verschillen, van mij had het wel wat meer geïntegreerd mogen worden.
Je zal vast niet voor 1000 euro klaar zijn met de installatie erbij.

[Reactie gewijzigd door tweakerss op 21 september 2010 18:18]

Smaken verschillen, van mij had het wel wat meer geïntegreerd mogen worden.
Je zal vast niet voor 1000 euro klaar zijn met de installatie erbij.
Ik sluit me hierbij aan. Om nou te zeggen dat het geïntegreerd is?
Eerder een extra steuntje voor de ipad. Elke ander tablet had er ook op gekund.(als het past)

Maar ik denk dat het meer toegevoegde waarde had gehad als je er een gewone computer in geïntegreerd had. Met USB aansluiting en dan live de muziek via de auto speakers afspelen.
Ik vind het hele interieur er eigenlijk goedkoop en plasticachtig uitzien met een laag niveau van integratie en gadgets/electronica. Is dit een nieuwe/goedkope 0,5 serie ofzo?
dit is een ontwerp vanop de computer... Dan ziet het er normaal uit dat het zulk uitziet.
Ach, als je een BMW koopt, dan kijk je toch niet op een paar duizend euro. Dan ga je toch voor uiterlijk en naam, en niet voor prijs/prestatie verhouding.

Lijkt me uitstekend voor de doelgroep.
Ach, als je een BMW koopt, dan kijk je toch niet op een paar duizend euro. Dan ga je toch voor uiterlijk en naam, en niet voor prijs/prestatie verhouding.

Lijkt me uitstekend voor de doelgroep.
Dat jij de prijs/prestatie verhouding van een BMW niet goed vindt, betekent nog niet dat deze niet goed is.
Sommige mensen stellen het comfort en het rijgedrag van een BMW dusdanig op prijs, dat ze dat er voor willen betalen.
Dat houdt niet in dat ze niet voor het uiterlijk gaan, maar zeker niet dat het hun om de naam te doen is.
Beetje te kort door de bocht dus.
Volgens mij zegt hij dat ook nergens? Hij geeft aan dat je volgens hem een BMW eerder koopt omdat je het uiterlijk en de naam belangrijk vind dan voor de prijs of prestatie, dat wil nog niet zeggen dat de prijs of prestaties iets mankeren...
Beetje te kort door de bocht dus.
En dat schijnt dan ook weer heel goed te lukken met een BMW, dus het verhaaltje is weer rond ;)
En dat past ook weer heel goed bij de Apple fanboys!


Heerlijk om de wereld zo lekker zwart-wit te bekijken :O

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 21 september 2010 20:59]

Leuk.. "MammmmMmmmMm,, Het werkt niet! *knal knal*" Dag iPad..
Lijkt me dat je zo een hele lamme arm krijgt. Voor een film kijken wel mooi natuurlijk, aangezien vandaag bekend werd dat VLC player beschikbaar is voor de Ipad is dat goed nieuws voor Ipad liefhebbers.
Streamen lijkt me niet zo'n succes vanuit de auto...

Een NAS in de kofferbak bouwen waar normaal een CD wisselaar kan zitten zou dan ideaal zijn :)
Wat er al is. Oa Mercedes leverd HDD's die op de plek van de CDwisselaar kunnen (in sommige modellen). Zijn 40 GB dacht ik.
Allemaal erg leuk en aardig dit met zulke iPad houders liggen over een halfjaar gewoon bij de Halfords en over een jaar bij de Action in de schappen. Erg geintegreerd kan ik het niet noemen.

Zet er dan gewoon een iDrive in, ziet er veel mooier uit en zal zeker minder kosten. Bovendien kun je op de iPad op deze manier alleen maar filmpjes kijken, erg lekker zal het niet typen als je achterin zit.

En een iPhone op de plek van het navigatiescherm voorin een dikke 7 ziet er wel erg magertjes uit... Geef mij maar zo'n machtig iDrive scherm! Los het dan aub op zo'n manier op, een oud Land Rover concept:
http://pictures.topspeed....-lxr-conce-10_1280x0w.jpg
Dat is leuk voor de fysieke kant maar voor de specifieke ondersteuning van de auto zul je toch echt bij BMW moeten zijn ipv halfords.

En dat is 'm nu net het verhaal bij deze integratie, het gaat niet om het fysieke maar om het softwarematige gedeelte.

Wat ik aan het plaatje overigens vooral een faal vind is: Wie neemt er nou zwarte achterkanten voor de stoelen als je beige bekleding hebt?? Dan ben je echt blind! ;)
Als autofabrikanten slim zijn, integreren ze tablets in hun auto's. Niet alleen zoals op de foto's afgebeeld, maar dat je bijvoorbeeld je Ipad in het dashbord kan klikken, op de plaats waar normaal je autoradio/navigatie systeem zit.

Onderweg de volledige functionaliteit van je tablet + auto functies (bluetooth handsfree, (internet) radio, etc), alsmede verbonden zijn met bijvoorbeeld het zakelijke netwerk en als je geparkeerd staat, klik je je tablet eruit en heb je alles bij de hand voor je business meeting.

Lijkt me een mooie integratie.
Idd. toen ik de titel van dit artikel las, was dat precies waar ik meteen aan dacht! Ik vind dit eigenlijk te flauw om een artikel aan te wijden...
Misschien zie ik het verkeerd, buiten dat de afbeeldingen vrij slecht gephotoshopped zijn, vind ik de locatie nou niet echt ideaal en al helemaal niet om kinderen te vermaken. Dat werkt toch voor geen meter de iPad op die hoogte, misschien alleen als je een film wilt kijken. Als je een spelletje wil spelen is dat toch een vrij vervelende positie, daar worden je armen dan toch snel weer moe van. Een systeem in de rug van de stoel lijkt mij veel beter, een beetje het principe van de wel bekende klaptafeltjes uit vliegtuig en bus.
Ik mag hopen dat het een stuk beter gaat werken,dan dat het eruit ziet, want de iPad lijkt wel met een "goedkoop" aftermarket ophangsysteem aan de hoofdsteun opgehangen. Ik neem aan dat BMW de verbinding tusen iDrive en iPad(lijken beide wel van Apple) goed voor elkaar zal hebben en dat je een vermogen kwijt bent voor alleen al de ophangsystemen.

De iPhone integratie op het dashboard vind ik er dan wel weer goed uitzien en die komt bij mij over als een geïntegreerde carkit, waar vooral de businesspeople die toch in die BMW's rijden gebruik van kunnen maken om zo zonder boetes etc... van meeting naar meeting kunnen bellen (en rijden natuurlijk).
De iPad-houder is ook gewoon een vrij goedkope aftermarket accessoire. Sommige mensen hier lijken er meer van te willen maken dan het eigenlijk is. Als je een iDrive-scherm geïntegreerd wilt hebben in de hoofdsteunen kun je op bijv. een 5GT voor een prijs van 2400 tot 3200 euro afhankelijk van de uitvoering een entertainmentsysteem voor de achterpassagiers bestellen. Een iPad van 500 euro en een eenvoudige houder is dan een wat goedkopere oplossing die zich ook voor doeleinden buiten de auto laat gebruiken.
Ik vind de iPad achterop de hoofdsteun er zomaar een beetje opgeplakt uitzien...
Dat is niet geintegreerd.
Ik vind het er nu een beetje hetzelfde uitzien als een dvd-speler schermpje aan de hoofdsteun geplakt. Die zijn er ook in de hoofdsteun geintegreerd, dus dat moet bij een iPad toch ook kunnen?
Nu is het een dvd-speler die alleen wat meer kan.
De iPhone voorop is dan wel weer mooi geintegreerd vind ik.
Ik vind de iPad achterop de hoofdsteun er zomaar een beetje opgeplakt uitzien...
Dat is niet geintegreerd.
Echter, hoe stel je je een geïntegreerde iPad aan de achterkant van een stoelleuning voor? Een electronische slede in het dashboard kan ik me nog wel wat bij voorstellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee