'Google koppelt eigen muziekdienst aan zoekmachine en Android'

Google komt deze herfst naar verluidt met een eigen downloaddienst voor muziek en zal deze koppelen aan zijn zoekmachine. In 2011 zal de zoekgigant mogelijk betaalde abonnementen voor Google Music gaan aanbieden.

Google MusicGeruchten over een muziekdienst van Google doen al langer de ronde, maar The Wall Street Journal en CNet claimen nu te hebben vernomen dat Google van plan is om deze herfst de deuren van de dienst te openen. In eerste instantie zou het om een website gaan waarop internetters terecht kunnen voor het aanschaffen en downloaden van tracks. De zoekmachine zou een snelle ingang naar de winkel moeten worden.

Deze stap zou echter een tussenfase vormen en uiteindelijk is het de bedoeling dat er een omvangrijke download- en streamingdienst komt, die onder andere via Android-toestellen is te benaderen en werkt met abonnementen, zo wordt beweerd.

Google zou nog geen overeenkomsten met muziekmaatschappijen hebben, maar zou met een demonstratie tijdens de CES in januari van dit jaar wel indruk hebben gemaakt op topmensen uit de entertainmentindustrie. Het concern experimenteerde al eerder met verwijzingen naar tracks van streamingdiensten Lala.com en iLike, maar stopte hiermee toen deze partijen door respectievelijk Apple en MySpace werden overgenomen. Mocht Google inderdaad een muziekdienst op grote schaal gaan uitrollen, dan zal de concurrentie met Apple opnieuw verhevigen. Dat bedrijf is nog altijd onbetwist marktleider met iTunes en zal naar verwachting ook zijn vleugels uitbreiden naar het streamen van content.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-06-2010 • 07:43

48 Linkedin

Reacties (48)

48
48
25
0
0
3
Wijzig sortering
Erg interessant! Zeker als je straks ook vanaf je Android toestel muziek kan kopen :).

Echter, belangrijke voorwaarde om mijn sympathie te winnen is genoeg muziek in de catalogus (minstens zo veel als bij iTunes) EN.... DRM-VRIJ !!!
DRM is met de huidige programma's toch geen belemmering meer.
Je bedoelt als in hack-tools?

Als ik illegaal wil doen, dan download ik wel gewoon (wat ik overigens óók gewoon nog doe).

Het gaat om het principe dat als ik iets LEGAAL aanschaf, ik daarna gewoon alles wil kunnen doen wat ik met mijn aankoop heb gedaan. Zonder hack-tools e.d.
Thuiskopiëren mag
Er is de laatste tijd veel in het nieuws over piraterijbestrijding, illegaal downloaden en eventuele heffingen op mp3 spelers. Je zou haast vergeten dat consumenten volgens de Auteurswet voor eigen oefening, studie of gebruik een kopie mogen maken van een auteursrechtelijk beschermd werk. U mag dus een kopie maken van die mooie cd van de buren, bijvoorbeeld.
Niet weer iets nieuws van Google. Ik word er zo langzamerhand helemaal gek van. Straks gaan ze ook nog een eigen automerk oprichten ofzo. Ze krijgen naar mijn mening echt veel te veel macht. Geef andere bedrijven ook een kans.
Anoniem: 34296
@Japsuh23 juni 2010 13:02
bedrijven mogen zoveel diversificeren als ze willen. Er is een tijd geweest dat philips alles maakte tot wc-brillen toe.

Dat geeft geen macht. Macht ontstaat als men alternatieven uit de markt drukt. De politiek die Intel en Microsoft bedrijven. Die drukkken gewoon de competitie de markt uit. Als die hun werkterrein uibreiden dan met doel om anderen uit de markt te drukken. Dat is inderdaad heel ongewenst.

Maar google ondersteunt de open source gedachte en geeft anderen ruim baan om hetzelfde te doen. Googleś macht bestaat enkel uit haar innovatiedrang. Zodra Google op zou houden geweldige producten uit te brengen is het met haar macht zo gedaan, want ze kan niet net MS terug vallen op proprietary standaarden om concurrenten te weren.

Dus Go Google Go!

Voor MS zijn innoverende bedrijven als Google en Apple inderdaad om gek van te worden. Al jaren doen ze niet anders dan dingen naapen en omzetten in eigen propreitary varianten. Maar het tempo waarin dingen nu veranderen laat MS naar ademhappen. Voor ze een antwoord hebben kunnen formuleren zijn we al weer een paar stappen verder.

Het is een revolutie die we nu doormaken, geen evolutie. Net zoals de revolutie in de micro-computers bedrijven als IBM overspoelde, zo overspoelt nu het Web de fatclient. MS hoeft niet verrast te zijn, Bill Gates heeft er zelf voor gewaarschuwd.

Ze hebben het alleen gemeend te kunnen sturen, omdat ze nu eenmaal alles willen controleren. Maar deze mensen zijn oud geworden, hun ideeen zijn even behoudzuchtig als die van IBM indertijd. Daardoor gaan de veranderingen nu buiten hen om.

En dat geldt ook voor jou als je je verzet tegen vernieuwing. Google rides the waves. En daarom zullen we steeds opnieuw de naam Google (en ook Apple) horen.

Het is logisch dat Google haar eigen muziekdienst opricht als tegenhanger voor iTunes. Overigens heeft Google ook een bedrijf gekocht zodat mensen straks hun eigen muziek collectie kunnen streamen naar hun mobiele apparaten. Je importeert je muzieklijst van je pc naar je mobiel en vervolgens kan je ze aanklikken en worden ze naar je toe gestreamd.

Wat macht betreft, ik hoop dat Google en Apple vooral genoeg macht krijgen om Microsofts monopolie helemaal te slopen. Niet Microsoft zelf, maar haar monopolie. Op de onlangs gehouden Google conferentie vertelde Vic Gundotra daar een mooi verhaal over. Toen hij een paar jaar geleden bij Google kwam vroeg hij de leider van het Android project waarom ze bezig waren om een besturingssysteem te ontwikkelen. Zijn antwoord:

We zullen wel moeten, of wil jij een toekomst waarin er straks nog maar één besturingssysteem is, één aanbieder op internet, één enz.

Daar draait het bij open source namelijk om: Open source is de bestrijder van ONE SOURCE.

Het is goed om de ideen van de mensen achter Google eens te bestuderen, dat neemt een hoop angst weg. http://www.youtube.com/wa...VVDDu8f9k&feature=channel

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 23 juni 2010 13:15]

Prachtig geschreven!

Ben helemaal voor inovatie, ja ook van Google. Google zou ook mijn vriend zijn als ze transparanter waren in de gegevens die ze over je verzamelen.

Facebook is ook op de vingers getikt. Ik zou het mooi vinden als er ergens een Toilet komt met allemaal knopjes en dat je per dienst je (prive) gegevens kunt Doorspoelen,

Google Toilet (c)

Zo houd je zelf de controle over je gegevens. Want dat is waar mensen bang voor zijn. De controle verliezen.
Zolang de innovatiehonger groter blijft als die van de macht bij Google voorspel ik hen een mooie toekomst.
Ik ben ongeveer een maand geleden overgeschakeld van een Nokia telefoon naar een HTC Desire met Android en kan alleen maar zeggen dat ik felle bewondering heb voor een dergelijk mooi/functioneel/performant product (zowel HTC als Google android!)
Android bolt gewoon fantastisch lekker en ik ben ZEER benieuwd naar hun OS voor pc's!

Dat er nu ook nog een effectieve music store bijkomt is al helemaal goed, kan ik alleen maar toejuichen.

Idd Go Google!

/Off Topic
Naar aanleiding van een Google artikel weer van wal steken in een eeuwige rant tegen het grote boze microsoft is een beetje gemakkelijk en eerlijk gezegd saai en achterhaald.
Microsoft was ooit vooruit op z'n tijd, en nam (net zoals Apple) de betere ideëen over om ze dan in hun producten te steken. => Raar maar waar maar Microsoft heeft Apple in de jaren 80-begin 90 verdrongen van de markt door betere producten uit te brengen! (of hoe de geschiedenis je soms kan inhalen ...)
Daarnaast hebben ze inderdaad toen ze mid 90's een gevestigde waarde waren hun macht voor een stuk misbruikt door concurrenten letterlijk uit de markt te houden ... niet mooi maar dat is nu eenmaal wat grote bedrijven neigen te doen als ze koploper zijn.
Innoveren of blokkeren ... lijken de enige 2 mogelijke manieren van management ...

En nu voelt Microsoft heel goed dat ze niet voor kunnen blijven door te blokkeren, want er hebben enkelen(Google, Apple, ...)hun al een stuk voorbij gestoken, dus hopelijk snappen ze daar in Redmond dat het tijd wordt voor vernieuwing ipv de behoudsgezindheid.

Aan de andere kant moet je Microsoft ergens ook bewonderen dat ze met hun OS een dergelijk grote markt bedienen die bijna niet te overzien is. Sluit eender welk stuk hardware aan op je pc en het zal in één of andere vorm wel ondersteund worden door Windows. Dit in tegenstelling tot bvb Apple die enkel de door hun uitgekozen componenten wil aanvaarden ... .

Apple begint zich op één of ander manier ook een beetje zoals Microsoft te gedragen, daar waar Google hun beiden voorblijft door altijd verder te innoveren en vooral ook creativiteit de vrije loop te laten.

En ja, ook af en toe een goed idee kopiëren en verder uitbouwen is niks mis mee, zie ook naar Apple :-)

Off Topic/
Je doet alsof Microsoft alleen nog maar blokkert, maar ook zij zijn aan het innoveren, maar vooral op een nieuwe markt voor hen, het web. Waar google MS aanvalt op de client kant met Chrome (os) en Android. valt MS Google aan op de web kant.

Bing maps > Google maps
Bing image search > google image search
web based office > google docs

En ze zijn hard aan het werken om Google te verslaan met hun search en mail.

[Reactie gewijzigd door The_Double op 23 juni 2010 21:33]

Wordt ff wakker uit die nare droom, je leeft namelijk in een kapitalistische wereld :D Oftewel geld geld en nog is geld, owja en geld :) Alles draait er om en zal er ook om blijven draaien! (hoewel niet alle landen kapitalistisch zijn, je kan dus altijd nog verhuizen)

Waarom zou Google het niet doen als ze daarmee meer geld kunnen verdienen? Verzin een goed argument en aub niet 'geef andere een kans' alsof dat nog geldt in deze wereld (ja op kleine schaal misschien).
Dit is vrije marktwerking, ik snap dat het eng is maar hier heb je tenminste keuze bij (ik neem aan dat je ook geen windows draait als je zo tegen grote bedrijven bent?)
Teveel macht? Dit is een extra dienst die zichzelf nog niet eens bewezen heeft.

Wat zijn mensen snel paniekerig.
<OFFTOPIC> Gewetensvraagje in dit kader:

Stel er komt volgende maand een nieuwe dienst uit.. Google Bank.*

Zou je daar dan een rekening openen en al je betalingen mee doen en je salaris daar laten storten en ook je spaargeld neerzetten?

- - -

Ik denk dat we mensen, en dan met name de gemiddelde niet tweaker (want die weten wel waar Abraham de mosterd haalt), moeten beschermen.

Nog even en Google komt met een online supermarkt.. Google To Go*...

* ga nou niet zeggen, hé dat lijkt me wel handig..
</OFFTOPIC>

Google wil m.i. gewoon in alle segmenten vertegenwoordigt zijn. Net zoals Apple en Microsoft overigens. Op zich zijn er genoeg alternatieven. Alleen gaat hier de wet van de grote getallen op. Google zal door zijn exclusieve deals met Uitgevers (boeken en muziek) alles goedkoper kunnen aanbieden. Duurt niet lang meer en je kan via YouTube je films downloaden in HD content. En dan horen we wel hoe Videoland failliet dreigt te gaan etc. en komen de kabelmaatschappijen in opstand.. want dan is NL weer te kleinl.. maw wat er ook nieuw komt van de overkant van de oceaan, het is nooit goed.

Het zou goed zijn als Nelie op korte termijn met een regelgeving komt over auteursrechten en de hele rambam die daarbij hoort, voor heel Europa. Pas dan kunnen we m.i. een vuist maken tegen het gesnuffel door Microsoft, Apple en Google.
Als paypal word overgenomen door Google (of iDeal) dan zou dat mij niet weerhouden om PayGoogle te gebruiken.

En als ze een webwinkel uitbrengen zoals neckermann of 3suises dan wil ik het overwegen om te gebruiken als de website goed in een zit en bruikbaar is.

Het is niet omdat het van Google is dat het daarom "kwaadaardig" is, de reden van Google zijn succes in het begin was ook Keep-it-simpel en dat proberen ze nog altijd. Terwijl veel concurrenten het tot voor kort omgekeerd benaderde.

Persoonlijk hoop ik dat de business mentaliteit van Google overvloeit naar de entertainment industrie en in plaats van geldklopperij dat ze de winsten via een alternatieve boeg binnen halen.
Zou je daar dan een rekening openen en al je betalingen mee doen en je salaris daar laten storten en ook je spaargeld neerzetten?
waarom niet? alsof google minder betrouwbaar is dan ing/rabobank/sns/welke andere bank dan ook. overigens bestaat de google bank dienst al min of meer: het heet google checkout. niet helemaal hetzelfde maar het komt aardig in de buurt. (paypal bijvoorbeeld is dezelfde dienst, en dat IS wettelijk een bank, ze noemen zichzelf alleen niet zo)

hmm, google to go, klinkt wel handig :) ;)
Google wil m.i. gewoon in alle segmenten vertegenwoordigt zijn. Net zoals Apple en Microsoft overigens. Op zich zijn er genoeg alternatieven. Alleen gaat hier de wet van de grote getallen op. Google zal door zijn exclusieve deals met Uitgevers (boeken en muziek) alles goedkoper kunnen aanbieden. Duurt niet lang meer en je kan via YouTube je films downloaden in HD content. En dan horen we wel hoe Videoland failliet dreigt te gaan etc. en komen de kabelmaatschappijen in opstand.. want dan is NL weer te kleinl.. maw wat er ook nieuw komt van de overkant van de oceaan, het is nooit goed.
Als Google in dat scenario zo komen met een apparaat komt wat je direct op het internet en mijn televisie kan aansluiten, toegang geeft om (vrijwel) alle films, series, documentaires etcetera die ooit gemaakt zijn voor een paar euro per view kan bekijken (in HD waar mogelijk) zonder reclames, zou ik dat direct doen. Ik vind videotheken (en cd's/dvd's/blueray etc... in het algemeen) vandaag de dag een volstrekt achterhaald als het om content gaat.
Als ze nou eens iDeal gereed maken voor gebruik in nederland.. Dan misschien. Creditcards vind ik maar niks. Helemaal niet op internet!

Dan zou ik nog best wel eens wat muziek willen aanschaffen via zo'n systeem. Anders niet echt.
Ja of Paypal zou ik ook al goed vinden, iDEAL kost namelijk meestal geld per transactie.

OT: Ben benieuwd wat Google gaat doen zodat mensen dit verkiezen boven iTunes.
Paypal : € 0,00 - € 2.500,00 Kosten per transactie 3,4% + €0,35 EUR de ontvanger betaald. Koper betalen geen transactiekosten.

iDeal : € 0,65 - € 0,75 per transactie. de ontvanger betaald. Maar sommige webwinkel berekent de transactiekosten door aan consumenten(koper)!
Paypal kost de verkoper alleen geld als de koper een creditcard gebruikt tijdens de Paypal-transactie (bijvoorbeeld omdat zijn saldo te laag is). Als de koper gewoon van zijn saldo afboekt, kost het de verkoper niets.
Als Google een desktop app uitgeeft waarmee je kan syncen, maar dat vooral niet verplicht is om te kunnen syncen (bijvoorbeeld omdat je dan rechtstreeks vanaf je android device kan syncen), is dat al een verbetering. Dat is trouwens ook wel iets dat bij Google past: het overbodig maken van desktop apps.
Verder moeten de de inmiddels logische dingen hebben: een uitgebreid en DRM-vrij aanbod, zo laag mogelijke prijzen en een simpele user interface.
Paypal kost ook geld om te gebruiken, een percentage.
Wanneer je meer dan 100.000 euro ontvangt (maandelijks) moet je per transactie (zakelijk) 1,5% + €0,35 EUR aan transactiekosten betalen. Dat is dan meteen de goedkoopste variant.

Lijkt me nogal veel in vergelijking met iDEAL, daar betalen wij 0,70 per transactie.

Edit; te laat.

[Reactie gewijzigd door Archiebald op 23 juni 2010 11:40]

Paypal is de grootste naaierij die je ongeveer kunt verzinnen. Lekker 3% van een groot deel van de transacties innen. Lekker slapend rijk worden. Belachelijk dat dat zo succesvol is.
@ontopic

Ben erg benieuwd naar deze service.
Zeker naar de abbonementen, maar het is toch een lichte concurentie tegenover Apple.
Dat aangezien er nu bij Youtube staat "Koop dit nummer via Itunes", nu google zelf wat met muziek gaat doen vraag ik mij af of het nu niet allemaal via google gaat lopen.
Het zou best kunnen dat het nummer nog van een Itunes server afkomt maar dat lijkt me sterk, het lijkt me meer waarschijnlijk dat google met Amazon of met een andere hap gaat samen werken, waarbij google transactie met Google Checkout afhandeld, en de rest en dat het bestand bij amazon fileserver weg komt.

Ben erg benieuwd hoe deze dienst gaat worden.


@Texamicz

Waarom vind je CC maar niks dan?
Je hebt kopers garantie, product niet geleverd kun je je geld terug halen.
Ideal = poen weg

Daarnaast heb je als je in de pakeergarage parkeerd hoef je niet meer naar de betaalautomaat, dat kan niet met ideal aangezien ideal alleen voor online is dus dan zal je moeten pinnen plus wachten bij de automaat.

CC is sneller, je hebt anti-fraude service hap dus mocht er iemand met jou CC nummer iets betalen dan doe je even een belletje en het is gefixed.
Creditcards vind ik maar niks. Helemaal niet op internet!
Met een creditcard loop je als gebruiker minder risico dan met iDeal.

Probeer maar eens een iDeal betaling terug te draaien als een bedrijf z'n verplichtingen niet nakomt!
In het geval van een faillissement kun je zelfs fluiten naar je geld.
Dan zou ik nog best wel eens wat muziek willen aanschaffen via zo'n systeem. Anders niet echt.
iTunes kent ook prepaid kaarten (o.a. te Koop bij Dixons en de Mediamarkt), misschien dat Google ook zoiets gaat doen?
Hoe kan je CC's nou niets vinden? Dat is zo typisch Hollands. Het is de veiligste manier om op internet dingen te bestellen of te kopen. Mocht een bedrijf niet leveren of failliet gaan krijg je gewoon je geld terug. Daarnaast bieden veel CC's tot 180 dagen gratis verzekering op je aangekochte producten. Ook hoef je pas na 58 dagen geheel renteloos je aankoop te betalen. Ideaal dus, ik snap niet het voordeel van iDeal. Bij iDeal ben je direct je geld kwijt, moet je maar hopen dat het bedrijf niet failliet gaat en bij niet leveren of annuleren moet jij bij sommige bedrijven veel moeite doen om je geld terug te krijgen.
Mooi niet hoor.
Toen ik een HD-DVD speler besteld had met mijn Mastercard bij een nederlandse webwinkel en een week later failliet was, kon ik mooi naar mijn centen fluiten. ook met navraag bij Mastercard.
Toen ik een HD-DVD speler besteld had met mijn Mastercard bij een nederlandse webwinkel en een week later failliet was, kon ik mooi naar mijn centen fluiten. ook met navraag bij Mastercard.
Lijkt me sterk, want er is sprake van een niet geleverde dienst en/of product.
In dat geval krijg je gewoon je geld terug.
Lijkt me sterk, want er is sprake van een niet geleverde dienst en/of product.
In dat geval krijg je gewoon je geld terug.
Bij een faillissement geld volgens mij dat indien de dienst/het product niet geleverd is, dat je automatisch een schuldeiser wordt en je hoogstwaarschijnlijk achter aan kunt sluiten. Ik neem aan dat het geld terugkrijgen via Mastercard geregeld is via een door Mastercard automatisch verstrekte verzekering. Het is dus een service van Mastercard en niet een of andere Nederlandse wet ... en voor service geld dat er meestal voor betaald moet worden.
Bij een faillissement geld volgens mij dat indien de dienst/het product niet geleverd is, dat je automatisch een schuldeiser wordt en je hoogstwaarschijnlijk achter aan kunt sluiten.
Niet de klant maar de creditkaart maatschappij is de schuldeiser, en dat laatste alleen als deze het geld al heeft overgemaakt.
Dat bedoelde ik eigenlijk...
Jullie hebben gelijk..
Net nog Mastercard gebeld :) Ze hebben toen aan mij verzuimd te vermelden dat het
niet valt onder "koop en garantie" of zoiets, maar ondere een andere regeling. Dat is het bezwaar maken tegen een afschrijving van een bedrag. Daarmee kan je dan bezwaar maken en geld terug vorderen. Ik was nu te laat (verjaringstermijn)
Dan weet ik niet wat jij fout hebt gedaan... Ik kreeg van de zomer gewoon netjes mijn geld terug toen een festival ticket service failliet was gegaan. Geen probleem, 1 keer gebeld en had dezelfde dag het geld terug geboekt gekregen op mijn kaart.


En ik ben niet alleen:
http://www.google.co.uk/s...d+geld+terug+bij+failliet

Heck, als ik het product dat ik gekocht heb later ergens anders goedkoper zie krijg ik het prijsverschil terug (moet wel minimaal 40 euro zijn, maar toch....). Ik snap de vrees voor CC's in Nederland echt niet....

[Reactie gewijzigd door swtimmer op 23 juni 2010 12:33]

Anoniem: 229839
23 juni 2010 12:16
Ik vraag me af in hoever er hier spraken kan zijn van oneerlijke concurrentie.
Google wil zijn zoekmachine als ingang gebruiken, hun goed recht zij het dat ze zo'n groot aandeel van de markt hebben dat de vraag opkomt of ze hiermee niet de concurrentie wegdrukken. Google heeft uiteindelijk de volledige controle over de rankings.
Het zou google misschien sieren om hun eigen diensten bij een zoekopdracht altijd een wat mindere ranking te geven.

Aan de andere kant zie ik verder niet zo het verschil wat Microsoft bv. met een "Bing" doet :).
Anoniem: 229839
@eymey23 juni 2010 13:47
Bing heeft in tegenstelling tot google niet 90% van de markt in handen.

Dit is enigszins vergelijkbaar met wat MS deed met de browsers. Nu lijkt de keuze vrijer, maar google bepaald wel wat jij wel (en niet) ziet.
Het zou mooi zijn als je met een abonnement de muziek kunt downloaden (onbeperkt) en dat je Google Account weet welke muziek je het gedownload en vervolgens overal waar je inlogt met je Google Account je via een (web)interface gewoon je muziek kunt streamen.
Als je met een abonnement onbeperkt kunt downloaden, waarom moet je dan nog bijhouden wat je "gekocht" (daar is dan toch geen sprake van?) hebt? Dan zou je alleen je account in hoeven te geven en kun je nog steeds onbeperkt downloaden?
Goed idee van Google.
Zij zijn ideaal gepositioneerd om te weten hoe de mensen online op zoek gaan naar muziek en kunnen hier zeker succesvol op inspelen. Misschien kunnen ze de muziekindustrie overhalen een hedendaags businessmodel te volgen.

Het gegeven "zoekrobot = muziekindustrie" is een ander paar mouwen :|
Dat wordt weer een Apple vs. Google patenten-oorlog om elk klein stukje functionaliteit :)
"Google has just announced the launch of Google Music. This new service is powered by Lala and MySpace's iLike. Other partners include Gracenote, iMeem, Pandora and Rhapsody."

[Reactie gewijzigd door Rigs op 23 juni 2010 11:56]

Leer toch eens lezen, ze maken geen gebruik meer van Lala en iLike:
Het concern experimenteerde al eerder met verwijzingen naar tracks van streamingdiensten Lala.com en iLike, maar stopte hiermee toen deze partijen door respectievelijk Apple en MySpace werden overgenomen.
Anoniem: 112442
@Rigs23 juni 2010 11:38
Je citeert uit een link uit Oktober 2009.

Zoals de nieuwe artikelen aangeven is dit niet meer valide.
Google is wel lekker op dreef zeg, de services blijven komen !
Wel erg interessant weer :) Ben benieuwd hoe het werkt
Toch liever een credit card op internet hoor, dan ben je tenminste verzekerd.
Wat wou je doen met IDEAL als er iets mis gaat?
Anoniem: 352942
23 juni 2010 12:55
Limewire zal het niet graag horen :p

nieuws: LimeWire introduceert betaalde downloaddienst

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee