Funcom maakt eerste details van mmog The Secret World bekend

De Noorse ontwikkelaar Funcom heeft de eerste details bekendgemaakt van de mmog The Secret World. Het spel komt uit voor de pc en de Xbox 360 en kent volgens de makers geen classes of levels. Een releasedatum is nog niet bekend.

Character uit mmog The Secret WorldHet Noorse Funcom wil met de nieuwe mmog The Secret World breken met het gangbare systeem waarin spelers een character aanmaken dat tot een bepaalde class behoort en in level kan stijgen. In plaats van met een beperkt eerstelevel-character beginnen spelers met een character dat al ruime mogelijkheden heeft. De speelwijze van de gamer bepaalt vervolgens welke vaardigheden een character aanleert; volgens Funcom is daarbij elke skill voor iedereen toegankelijk. De studio belooft verder een 'snel vechtsysteem om vijanden te verslaan met elke willekeurige combinatie van martial arts, zwarte magie, moderne vuurwapens en legendarische uitrustingsstukken.'

De titel 'The Secret World' slaat op de bovennatuurlijke wereld die zich in het spel openbaart, waarbij vreemde wezens het voortbestaan van de aarde bedreigen. De actie vindt plaats in steden als New York, London en Seoul en het spel bestrijkt verleden, heden en toekomst. De ontwikkelaar zegt dat spelers missies kunnen kiezen die bij hun speelstijl passen. Van The Secret World verschijnen versies voor de pc en de Xbox 360; een releasedatum is nog niet bekend.

Funcom is bekend van de mmog Age of Conan: Hyborian Adventures, dat halverwege 2008 het licht zag. AoC is tot nu toe niet het succes waar Funcom op hoopte: het aantal spelers is binnen een half jaar gedaald tot minder dan 100.000, waarop Funcom het aantal gameservers heeft moeten terugbrengen. Gaute Godager, oprichter van Funcom en hoofd-ontwikkelaar van Age of Conan, heeft het bedrijf inmiddels verlaten. Ook van Age of Conan was een Xbox 360-versie gepland, die tegelijk met de pc-verie zou verschijnen. Door bezuinigingen, het beperkte succes van AoC en het werk aan The Secret World, is het de vraag of die versie er ooit gaat komen.

Video (SecretWorldDarkDaysAreComing.flv)

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

08-04-2009 • 12:19

35 Linkedin

Lees meer

Noorse ontwikkelaar Funcom staat te koop Nieuws van 11 augustus 2015
The Secret World Video van 13 januari 2012
The Secret World Video van 12 december 2011
The Secret World Video van 21 november 2011
The Secret World Video van 29 augustus 2011
The Secret World Video van 6 juli 2011
EA sluit uitgeefdeal met Funcom Nieuws van 10 januari 2011
Video: The Secret World Nieuws van 3 februari 2010

Reacties (35)

35
34
3
1
0
4
Wijzig sortering
Weet je wat het is met Funcom, er zitten daar mensen die enorm creatief zijn met geweldige verhalen. Dat is het punt niet. Maar ze zijn ook erg gehaaid en hebben de neiging om dingen te snel te releasen om maar te kunnen harken.

De ontwikkeling van bv the longest journey heeft heel lang geduurd en is een enorm compleet en diepgaande game geworden zonder noemenswaardige bugs.
Alles wat daarna kwam is het gewoon net niet geworden.
Ze zijn al een paar jaar aan dit mmo project bezig en ik hoop van harte dat ze nog wat tijd extra nemen.

Deze mmo heeft enorme potentie, juist omdat het dicht bij de echte wereld ligt. De associatie van personen met de personen in TLJ of bv Dreamfall was erg hecht en daarom ook zo'n succes. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Second Life, en dergelijke is dat iets wat geweldige mogelijkheden biedt om echt een virtueel leven op te bouwen in een virutele woonruimte met een game setting eromheen. Een soort Fable dus. Kijk WoW is leuk, maar ik heb moeite mij te associeren met mijn game karakter en in een fantasiewereld. Als dat meer richting de echte wereld gaat, met parallel een fantasie wereld dan is dat qua visie erg slim (wat bewezen is in de eerdere games). Als ze dit een beetje handig aanpakken en een soort blend maken van een virtuele leefwereld met daardoorheen een spel dan voorspel ik een juweel van een game.
Ik had de filmpjes al gezien (deze + kort interview op MMORPG.com), en was ook wel onder de indruk. De setting lijkt een klein beetje op de World of Darkness setting (denk aan o.a. de Werewolf & Vampire pen & paper RPGs van White Wolf). Het breekt in ieder geval lekker met de traditionele middeleeuwse setting, en classless/level-less desing spreekt me ook wel aan (inderdaad net zoals in Ultima Online, imo nog steeds een van de beste MMORPGs ooit qua design).
Funcom heeft erg veel geleerd van zowel Asheron's Call als Age of Conan (die ik allebei ook gespeeld heb) en ik hoop dat dit nu eindelijk HET spel van Funcom gaat worden. We zullen zien. Zeker in de MMORPG-wereld worden altijd ENORM hoge verwachtingen geschapen, om dat tegen de tijd van de launch allemaal weer af te zwakken.
Volgens mij kunnen bedrijven beter scoren als ze zich op PvP of PvE richten.
Anders tot wat ik hier vaak boven lees ben ik geen liefhebber van PvP.
Ik vind het veel leuker om als een team te werk te gaan en doelen te verwezenlijken.
In bijvoorbeeld GW heb ik nooit een stap gezet in een PvP arena (tenzij de missielijn mij er toe dwong).
Ik denk dat een bedrijf dat al hun kennis en enrgie steekt in één van de twee reeds eerder genoemde spelstijlen een beter spel kan afleveren.

Wat ik bij MMORPG nog wel steeds een drempel vind zijn de maandelijkse kosten.
Alhoewel het misschien maar een kleine bijdrage lijkt per maand, gaat het toch in de papieren lopen op de lange duur (vooral als je niet erg veel speelt).
Ik vraag mij af of product placement en reclameborden niet genoeg geld kunnen opleveren om de serverkosten te kunnen dekken.
Pvp mmo's hebben een paar voordelen voor ontwikkelaars:

1. veel goedkoper kwa ontwikkeling
2. vanwege de lagedrempeligheid kun je er in principe een groot publiek mee trekken, nadeel is wel dat mensen minder lang spelen (en je dus sneller de populatie moet aanvullen)

De enige pvp mmo die me kan boeien op dit moment is eve (al is de client ronduit bagger)

Wow laat iig zien dat een pve mmo (want dat is het) toch echt in staat is meer mensen te trekken dan pvp, het mag dan kwa ontwikkeling meer tijd/geld kosten maar op de (middel) lange termijn haal je dat er zeker uit.

Wat betreft de kosten: verhoudingsgewijs vind ik t redelijk goedkoop, 12-12 euro per maand, daar koop je een paar biertjes voor, alleen minderjarigen zonder eigen inkomen kunnen daar problemen mee hebben (en als ik zie wat die groep tegenwoordig uitgeeft aan allerlei onzin zoals telefoons dan is er geld zat)

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 8 april 2009 18:28]

zoo.....moooi filmpje

ziet er veelbeloven uit
graphics zien er heel goed uit ( en dan heb ik het over het filmpje mensen )

[Reactie gewijzigd door dokter op 8 april 2009 12:24]

De video zegt helemaal niks over de ingame graphics. Introfilmpjes/teasers zijn altijd veel mooier dan het spel zelf.

Edit: Waarom wordt ik nou omlaag gemod? Ik zag de edit van Dokter nog niet toen ik me reactie plaatste.

[Reactie gewijzigd door Ywa op 8 april 2009 12:56]

weet ik ...daarom benadrukte ik het nog effe ..dat mijn commend over het filmpje gaat
:+
Hmm zo nieuw is het concept niet. Ultima Online is ooit begonnen met precies hetzelfde 10+ jaar geleden. Gewoon een char maken en afhankelijk van wat je doet zul je daar beter in worden.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 8 april 2009 12:23]

Nergens wordt gesuggereerd dat het nieuw is. Enkel dat ze breken met het classes en level systeem dat ze wel gebruiken in hun vorige mmo.
Anoniem: 117866
@Bosmonster8 april 2009 12:31
Inderdaad, maar helaas is vrijwel de hele MMO ontwikkeling verder de Everquest-kant opgegaan.

Het is goed om te zien dat daar verandering in komt.
het lijkt me leuk als het zoals ultima online word want, dat spel is nooit in mijn ogen verder gegaan kwa graphics en gameplay. er is laatst een nieuwe uitgekomen maar die zag er niet echt anders uit dan de gene die ik dus 5-8 jaar terug gespeeld heb.
Best wel heel erg vet. Vooral die über easy actie als dat beest er ineens staat:D
Absoluut onverwachts hehe.

Cobra 6
Lijkt me wel leuk opzich maar het moet wel goed uitgewerkt worden en een bugfree-launch!

Even over Age Of Conan,

de laatste weken is het spel, volgensmij, weer aan een enorme come-back bezig! Steeds meer spelers komen terug, vooral omdat overal op het net gemeld wordt dat na patch 1.04! Ik speel zelf nu weer een week en het is echt véél beter geworden! Je merkt ook in de chat dat er steeds meer mensen terugkomen!

Iig, ik ben weer addicted to AoC.
Vind je het gek? Je kunt nu prijzen winnen als je 50 uur hebt gespeelt bij Xfire.com. Goede marketing stunt om zo maar te zeggen.
Verder vond ik Age of Conan best een vet spel, maar miste toch net dat kleine beetje WoW-factor.

Ik wacht nog steeds op een MMORPG die écht WoW kan verslaan... En niet alleen op grafisch gebied.
Anoniem: 221373
@roooii8 april 2009 13:19
LoL , im mijn ogen kan elke echte mmo WoW verslaan.

Ik snap nog steeds niet dat volwassen mensen het leuk vinden om met poppen te spelen en andere kinderen te pesten ( lees ganken) :+

Heb WoW even gespeeld lvl 80 geworden , terwijl ik op me keyboard lag te slapen gepvpd en geownd worden ... nou dat was wow weer wel ;).

Totaal geen diepgang in het spel gewoon die paar knoppen rammen ( ja je kan het ook goed spelen maar het spel is te kiddie dus hoeft dat niet )

Waar is de MMO waar je echt bezig bent en het niet uitmaakt als je pas over 5-6 jaar lvl 20 bent ipv binnen 2 weken lvl 80 en end gamer zijn.

Een ding waarom WoW wel goed is, is de community zoals awsom al zei, Maarja als everquest nou eens aan de man werd gebracht en WoW nadoet ( zoals blizzard elke andere mmo kopieerd) dan was er misschien een concurrent. In AoC was er op een gegeven niemand meer toen ik speelde, dat was echt een afgang naar mijn idee.
1. Dat doen "volwassen" mensen dagelijks met echte wapens, liever in-game dan
2. PvE servers
3. Qua gameplay is het iets luxer dan een goeie FPS. Verhaal is er natuurlijk ook. Maar jij lag te slapen, dus dat heb je gemist.
4. Binnen 2 weken end-game raider? Eerder no-lifer dan ben ik bang.

Het grote probleem is dat button bashers niet gewoon genadeloos falen (voordat ze max level zijn dan he) en tijd het enige is waar je mee kan winnen. Maargoed, wellicht wil ik teveel MMO en te weinig RPG.

On-topic: cross-platform MMO pilot dus. Geruchten dat Blizz door MS betrokken is bij de ontwikkeling van hun volgende console, lijken me opeens een stuk minder verrassend. Maar betekent "snel vechtsysteem" niet gewoon "turn based crap zodat console gamers ook een kans maken"?
Ik wacht nog steeds op een MMORPG die écht WoW kan verslaan... En niet alleen op grafisch gebied.
Zodra er een mmo komt waar zowel pve als pvp aandacht krijgen (en niet alleen pvp zoals in aoc en warhammer) zal wow het zeker gaan merken (nu ze end-game pve weggehaald hebben in wow is er momentum genoeg om mensen van wow weg te halen), met wat mazzel zal aion hoge ogen gaan gooien als ncsoft er tenminste in slaagt het spel voldoende aan te passen voor de westerse markt.
Guild Wars was lang zo'n mmo met redelijk goeie focus op PVE.
Je merkte echter wel dat de skills vaak aangepast werden omdat in pvp die misbruikt konden worden.
Ze hebben laatst dan ook sommige skills opgedeeld in pve en pvp varianten.
Maar GW2 laat nu zo lang op zich wachten dat er niets nieuw meer is onder de PVE zon, zodat enkel de pvp nog overblijft.
Misschien toch nog maar eens maandje subscribe, heb het sinds oktober niet meer gedaan, weet iemand of dagon server nog bestaat zelfs? :P
Heftige trailer, spreekt mij wel aan. Als ze nou ook een game hebben die goed bij het filmpje past :D Mooie filmpjes maken heb ik zo vaak gezien... ;)
Anoniem: 259170
8 april 2009 13:07
Wohoho, daar trap ik toch niet meer zo snel in, mooi filmpje inderdaad maar daar weet je niet veel mee.

Hopelijk weten ze bij Failcom nu wel waar ze heen willen met de gameplay.

Als dit dezelfde weg gaat als AoC, kan je beter een jaartje wachten tot na de release.

Is AoC dan zoveel verbeterd?
Is Direct X10 nu al ondersteund?
Zijn er mooiere/betere armor sets aanwezig?
Zijn de lvl gaps weg?

Ik ben voor de winter nog even gaan kijken en na 5min terug de boel afgesloten.
Het kon mij niet direct meer boeien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee