Bbned lijft InterNLnet in

Internetdienstverlener Bbned heeft in alle stilte de Nijmeegse provider InterNLnet overgenomen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt de acquisitie op 18 juli te zijn voltooid.

Bbned InterNLnet logo'sNaast Bbned zou ook KPN uit zijn geweest op een overname van de provider. Welk bedrag Bbned voor InterNLnet op tafel heeft gelegd, is onbekend. Directeur Andries Mijnhardt blijft in functie; de raad van commissarissen bestaat volgens de KvK-gegevens inmiddels uit twee Bbned-commissarissen. InterNLnet is verkocht door de Stichting InternetNLnet, die in handen is van de Universiteit Nijmegen. InterNLnet zou bij de overname bedongen hebben dat het als een zelfstandige organisatie zou kunnen doorgroeien, zo meldt Planet Multimedia. De twaalf jaar oude provider, die zich tooit met de slogan 'typisch Nederlands!', biedt in Nijmegen maar ook daarbuiten, breedbandinternet aan. Voornaamste afnemers zijn studenten en de diverse onderwijsinstellingen. Daarnaast is het bedrijf actief betrokken bij enkele glasvezelprojecten, waaronder 'verglazingstrajacten' in Amsterdam en bij woningcorporatie Portaal. Het bedrijf heeft momenteel een kleine zeventig mensen in dienst. Bbned, een dochterbedrijf van Telecom Italia, bedient onder de naam Bbeyond de zakelijke markt. Daarnaast maakt een groot aantal kleine en middelgrote isp's gebruik van het dsl-netwerk van Bbned. Met de overname van de Nijmeegse provider wil de internetdienstverlener mogelijk nu ook onder eigen naam de consumentenmarkt voor breedbandaansluitingen op. InterNLnet was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

31-07-2007 • 13:00

29 Linkedin

Reacties (29)

Wijzig sortering
Het is goed mogelijk dat dit een defensieve actie is. KPN heeft Cistron weggekocht en alle lijnen van BBNED verwijderd en op het eigen netwerk aangesloten. Momenteel ondergaat Demon hetzelfde lot.

Als KPN in de race was voor InterNLnet, en InterNLnet hetzelfde lot zou ondergaan, zou BBNED erg weinig markt overhouden.
BBned, een dochterbedrijf van Telecom Italia, bedient onder de naam Bbeyond de zakelijke markt.
Typisch Niederlandsh? :Y)

Bijna alle media in Nederland is eigendom van buitenlandse mega-corporaties. Kranten, TV, Internet. Alles op locale radio na.
Heel dat verhaal over "typisch Nederlands" en "Telecom Italia" is volgens mij alleen maar tegenwind van Planet (KPN), zodat mensen zoiets hebben van: "uh, als ik nu overstap op InterNLnet, dan stap ik over op een (minder betrouwbare?) Italiaanse provider".
Waarom anders zouden ze dat erbij hebben gehaald, het heeft namelijk geen meerwaarde voor het nieuwsbericht zelf.

-EDIT-: Op de voorpaginavan Planet Multimedia staat er letterlijk: "Eén van de oudste Nederlandse providers in Italiaanse handen." Als dit niet genoeg bewijs is, dan weet ik het ook niet meer.

[Reactie gewijzigd door Rex op 31 juli 2007 13:27]

meer concurrentie richting KPN? altijd goed! Hopelijk heeft dit positieve gevolgen in ADSL land, zowel zakelijk als voor de consument,

[Reactie gewijzigd door mmniet op 31 juli 2007 13:03]

Meer concurrentie :? Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar het enige wat er verandert is dat InterNLnet van eigenaar wisselt.
Waarschijnlijk door de zin:
Met de overname van de Nijmeegse provider wil de internetdienstverlener mogelijk nu ook onder eigen naam de consumentenmarkt voor breedbandaansluitingen op.
Dus dan krijgt niet alleen kpn, maar alle adsl isp's concurrentie. Alleen snap ik niet waarom dit nu pas kan, want BBnet zit al in een groot gedeelte van nederland.

Edit: Er is informatie direct van InterNLNet:
http://www.internl.net/cm...lier/control.cfm?id=14417

@hieronder:
Daar zat ik ook al aan te denken ja. Nu is het nog dat vaak de abonnementen bij isp's die via BBNet lopen goedkoper zijn dan die op KPN of BabyXL (tiscali) lijnen. Het is natuurlijk makkelijk om deze prijzen te gaan verhogen als ze zelf ook ISP zijn.

[Reactie gewijzigd door Kixtart op 31 juli 2007 16:23]

Inderdaad, alle ISP´s... Dus ook de providers die inkopen bij BBNed om via hun netwerk ADSL aan te kunnen bieden.

Ik ruik dat straks andere providers achtergesteld gaan worden... :X
Is dat niet iets dat KPN al sinds de introductie doet sinds zij ADSL aanbieden. Zoals ze dat deden bij Planet, Demon enz?
KPN doet dat toch iets anders, ze kunnen de prijzen niet echt hoger maken (KPN-deel via telefoonrekening) maar daar gaat/ging het om bijvoorbeeld gratis modems waar voor bijv. Planet wel een potje met subsidie was (ook toen dat nog relatief autonoom was binnen KPN) voor modems, was dat er voor andere providers niet.

Ik denk overigens niet alleen aan kosten, maar ook aan bijvoorbeeld support vanuit BBNed, een InterNLnet klant met probs zal mogelijk voortaan sneller geholpen worden door BBNed dan klanten van andere providers. Mensen die problemen hebben en horen 'goh, heb jij een week moeten wachten, bij mij was het met een dag gebeurt' van InterNLnet klanten zullen niet blij zijn. Al is het contractueel gezien niet helemaal mogelijk, particuliere lijnen blijven toch best effort.

* ep667 werkt overigens op de supportdesk van een andere ISP (die levert via KPN Bitstream, Versatel èn (75% van de lijnen) BBNed)
En niet zoals al die andere providers door KPN opgekocht is .. en er na een jaar nog maar 3 mensen werken + alle lijnen naar KPN overgaan? :)...
InterNLnet is verreweg het meest irritante bedrijf waar ik ooit klant van ben geweest. Kreeg een modem van hun dat voor geen meter werkte, het installeren van het modem werkte meestal niet en als het eindelijk (uit het niets) geinstalleerd was duurde dat maximaal een week, waarna ik het opnieuw moest installeren.

Toen het op een bepaald moment al drie dagen lang niet installeerde heb ik de helpdesk gebeld. Daar werd me gevraagd of ik een virusscanner had. Waarop ik drie kwartier (!) over een weer welles/nietus heb gespeeld over het feit dat ik geen virus had. Daarna heb ik het opgegeven, goedendag gezegt, opgelegd en nog dezelfde dag een opzeggingsbrief gestuurd (met nog een half jaar te gaan op mijn jaarcontract mind you) en kabelinternet genomen.

Hopelijk voor hun neemt BBNed niet de helpdesk over ^^. Het zal voor de klanten in dat geval alleen maar positief zijn deze overname.
gedult is een zeer schone zaak, zeker in de wereld van helpdesks. Hoevaak mensen al niet opbellen met problemen, waarna blijkt dat ze met stofzuigen de stekkers eruit hebben getrokken oid.

wat ze zouden moeten doen, eigenlijk, aan het begin van een helpdeskgesprek, vragen hoeveel kennis de betreffende heeft van computers. Die éne keer dat ik een helpdesk aan de telefoon heb gehad, ging het ook fout en moest ik de persoon aan de andere kant van de lijn uitleggen hoe het eigenlijk werkte.
Of erger.. die keer dat de helpdesk een klant aan de lijn krijgt die het gesprek begint met 'ik zit in "het wereldje" dus ik weet alles.. het ligt niet aan mijn router!'. 9 van de 10 keer werkt het weer na een reset van de router.

Verder zal het altijd een strijd zijn tussen helpdesks en klanten. Een helpdesk heeft 9 van de 10 keer een snelle oplossing voor het meest voorkomende probleem.. maar als jij net klant nummer 10 bent met een ander type probleem zul je toch eerst de uitleg van de helpdesk moeten aanhoren over het type probleem dat je zou verwachten.
Het doorlopen van het standaard verhaaltje vind ik niet zo heel erg. Maar als ik met een probleem aan kom zetten en dan drie kwartier ruzie moet maken over het al dan niet hebben van een virus terwijl ik al 6 maanden met een niet werkend/niet installerend modem aan kom zetten gaat mij wat te ver.

Het ergste is dan ook dat de helpdesk in die zin totaal niet inschikkelijk is. Ik snap dat er standaardantwoorden zijn, maar als je de kennis niet hebt om iemand verder te helpen dan moet je er gewoonweg niet zitten.
<- disclaimer: Ik ZIT op die helpdesk :)

Lijkt me een eenmalig iets dan, of een miscommunicatie. Volgens mij is de InterNLnet helpdesk meerdere keren als beste uit de bus gekomen, tot men besloot dat men zich qua ratings meer op de grootste helpdesks wilde concentreren.
Positieve uitzondering die Denan... want meestal krijg ook ik de domme blondjes aan de lijn die het totaal op iets gooien wat het niet kan zijn. Naast dat je dat in het vorige gesprek toch al had gedaan.

Meestal eindigd het met een monteur die dan zegt: ow... KPN heeft het weer verknalt in de patch-kast, of dergelijke.
0Anoniem: 132102
@Aiii31 juli 2007 13:36
Mijn vorige provider was internlnet (in studentehuis) en nu weer, maar dan via glasvezel (xms). Geen centje pijn, goeie helpdesk. Ze gaven zelfs support op eigen router en config eigen netwerk. Dat doen niet veel providers.

Ik ben benieuwd wat dit voor mij gaat betekenen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 132102 op 31 juli 2007 13:55]

Die 'ze' uit de zin over je eigen router en netwerk is meer kudo's voor die helpdesker in kwestie dan de organisatie. Je kan het treffen met een helpdesker die er genoeg vertrouwen in heeft dat hij/zij jou daarmee kan helpen en het ook rustig is op hun lijn.
ik ben zelf nu al bijna 2 jaar klant van hun telefoniediensten en dat gaat anders (vooral het laatste jaar) prima. Een enkele keer dat m'n modem/router even de weg kwijt is waardoor ik niet kan bellen, maar dat ligt bij mijzelf.

In het begin was de lijnkwaliteit matig op het moment dat ik ook veel dataverkeer had over m'n adsl lijn; nu heb ik daar zelfs geen last meer van.

Ik heb nu dus niets meer van KPN (ook die 9 euro niet..) en een adsl lijn van demon en van hun voor 9 euro zoveel een belabo.
Het bevalt mij allemaal prima zo. :)
Ik heb nu dus niets meer van KPN (ook die 9 euro niet..) en een adsl lijn van demon
?. Demon is overgenomen door XS4all. Die gebruiken KPN-lijnen. Dus vanaf het moment dat je wordt overgenomen heb je weer te maken met KPN.
Ik heb zo'n 25 non-zakelijke aanluitingen lopen bij interNL.net voor zakelijke doeleinden. De stabiliteit en service zijn net zo goed als een hele dure zakelijke aansluiting bij b.v. XS4ALL. Je heb geen bandbreedte garantie, maar daar heb ik ook nog nooit om hoeven wensen.
De helpdesk is snel en efficient. Niets dan goeds over interNL.net wat mij betreft.

Goed dat BBned de overname heeft gedaan. De KPN aansluitingen die ze leveren zijn een stuk duurder dan die van BBned. Hopelijk kan dit BBned helpen om meer dekking in Nederland de creeren.
hmm, ik ben al geruime tijd een tevreden klant van internl.net. nauwelijks downtime, en mooi 8 ipadressen voor een redelijke prijs. hopelijk blijft alles zoals het is (volgens hun notificatie iig wel).
Kan het niet laten, ben al heel lang klant bij InterNLnet denk 10+ jaar. Maar Denan zou dat na kunnen kijken. Ik begon nog met een "normaal" inbelnummer.

Ben zeer tevreden en ben eigenlijk blij dat het niet naar de KPN is gegaan. Zou
voor mij een reden zijn geweest om weg te gaan.

En over de helpdesk:
In het begin was de lijn goed maar helpdesk minder nu zijn ze m.i. allebei goed.
Paar voorbeelden van zaken die ze oplost buiten de standaard issues :
 • Probleem gefixed met Siemens Pentavox
  Software van Siemens verknalde de installatie van Win98 Winsock.
  Siemens had geen idee, InterNLnet had het binnen 5 minuten opgelost
 • Password issues, altijd netjes en adequate opgelost
 • Monitoren van het trainen van mij Copperjet,
  Dit leide tot het verplaatsen van mijn modem waardoor ik een
  hogere snelheid had (Zit nu in de meterkast i.p.v. slaapkamer)
Okee ook een minpuntje dan... ;)
 • Hebben af en toe moeite met lezen van de vraag. (1x gebeurd ) :X
Dus ik denk dat het wel snor zit met die Jongens/Dames op de helpdesk

[Reactie gewijzigd door gtissink op 31 juli 2007 15:00]

Dit is vast slecht nieuws. Weet nog hiet waarom, maar dat denk ik. Gaat 't ooit beter met een bedrijf nadat het overgenomen is?

Waarom is het eigelijk over genomen, dat zegt het verhaal niet. Wilde 't Radboud niet met een succesvol bedrijf blijven zitten? Is het niet de core-business van een universiteit? Of ging het stiekum niet zo heeeeel goed met internl?

Is XMS het zelfde als internl? Ik heb namelijk een glasvezel verbinding bij XMS, en ben d'r erg tevreden over.
Grappig, toevallig dat ook TeleByte dan nu onder TweakDSL valt.
Hangt dat samen?

(voor de niet gelovigen: trace route naar Telebyte.nl & TweakDSL.nl komen op dezelfde host uit).

[Reactie gewijzigd door Derice op 31 juli 2007 18:41]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee