Bespiegelingen over Antec P182-behuizing

In een periode dat computerbehuizingen steeds vaker van creatieve toeters en bellen werden voorzien, presenteerde Antec de P180. Deze simpele en strak vormgegeven kast bleek een schot in de roos, en inmiddels heeft het bedrijf de opvolger gereed.

Antec P182: beschermkap luchtrooster en twee fan-schakelaars De metaalgrijze P182 ziet er, net als zijn in grijs of zwart uitgevoerde voorgangers, weer heel simpel uit. De speciale uitvoering, die door AnandTech gerecenseerd werd, is echter een bijzonder opvallende verschijning: de P182SE is met een spiegelende coating afgewerkt die zo goed reflecteert dat hij als spiegel te gebruiken is. Ondanks het spectaculaire effect dat deze finish heeft, blijkt de kast vooral te schitteren door zijn voortreffelijke featureset. Net als bij de P180 moet de voeding onderin de kast worden geplaatst, zodat de warme lucht rond de processor niet alleen via de achterkant, maar ook via een rooster aan de bovenkant kan worden afgevoerd. Een kap die voorkomt dat het rooster bovenin wordt geblokkeerd, is meegeleverd. De twee 12cm grote 'Tri-cool'-fans die de afvoer van warme lucht moeten regelen, zijn bij de P182 afzonderlijk aan- en uit te schakelen met behulp van twee schakelaartjes achterop de kast. Die zijn weliswaar erg klein, maar vormen toch een flinke verbetering ten opzichte van de interne schakelaars van de voorganger.

Antec P182-opbergvakje Een andere vernieuwing is het tweetal met rubber beklede gaten in het achterpaneel, waar waterleidingen doorheen gevoerd kunnen worden. Daarmee is de nieuwe kast erg geschikt voor de geavanceerdere waterkoelingsetup. Het binnenwerk is niet veel anders dan dat van zijn voorganger, al moet vermeld worden dat bij de P182 alle onderdelen matzwart zijn gemaakt, inclusief de moederbordtray en de rekjes voor de drives. Twee schuifpaneeltjes tussen moederbord en voeding, die de bekabeling moeten helpen opruimen, zijn helaas wat slordig afgewerkt, maar de overige componenten zijn netjes verzorgd, tot en met de rubber ringetjes om de harddisks trillingsvrij op te hangen. Een nuttig nieuwtje is een klein compartimentje waar reserveschroefjes en andere losse onderdelen in bewaard kunnen worden.

De kast bleek redelijk goed in het afvoeren van warmte, maar een uitblinker is het niet, schrijft AnandTech. Daar moet echter wel bij vermeld worden dat de Tri-cool-ventilatoren steevast op de laagste stand functioneerden, zodat de temperaturen een beetje tegenvielen maar de kast in elk geval lekker stil zijn werk deed. Juist die lage geluidsproductie is een van de sterkste punten van deze kast, vond de reviewer, en de adviesprijs van 170 dollar is dan ook zeker niet te hoog. De special edition, die - op de spiegelende coating en een lampje in het binnenwerk na - identiek aan de P182 is, is grofweg zestig dollar duurder. De SE wordt echter slechts in een beperkte oplage gemaakt, dus voor de liefhebber is het zaak om er snel bij te zijn.

Antec P182 Special Edition

Door René Wichers

Eindredacteur

14-04-2007 • 20:14

90 Linkedin

Bron: AnandTech

Reacties (90)

90
90
33
4
0
27
Wijzig sortering
Ik heb zelf de P180 en vind het een vrij slechte kast. Ik heb hem gekocht om het uiterlijk en het feit dat hij stil is.

Maar de kwaliteit is matig. het deurtje is zo krom en sluit heel slecht. De kast beschadigd heeel erg snel en is loodzwaar. Iets aanpassen in de kast zelf is veel meer werk dan bij een normale kast. Verder was ik 3 voedingen verder (van antec nog wel) voordat er 1 net aan in kon. Er is verrassend weinig ruimte van binnen.
De usb poorten voorop waren binnen weken stuk en kunnen helaas niet worden vervangen.

Maar stil is hij wel, als je hem nooit verplaatst is het wel een mooie stille kast.
Maar de kwaliteit is matig. het deurtje is zo krom en sluit heel slecht. De kast beschadigd heeel erg snel en is loodzwaar. Iets aanpassen in de kast zelf is veel meer werk dan bij een normale kast. Verder was ik 3 voedingen verder (van antec nog wel) voordat er 1 net aan in kon. Er is verrassend weinig ruimte van binnen.
De usb poorten voorop waren binnen weken stuk en kunnen helaas niet worden vervangen.

Maar stil is hij wel, als je hem nooit verplaatst is het wel een mooie stille kast.
De kast is van super kwaliteit en voelt heel stevig aan. Hij heeft alleen 1 zwakpunt: het deurtje. Dat je usb poorten niet meer werken is pech maar niet een indicatie van de kwaliteit van de kast. Er is genoeg ruimte voor voedingen omdat je de kooi die om de voeding heen gaat weg kunt laten zodat zelfs hele grote voedingen passen.
Hij is alleen loodzwaar en niet prettig om in te werken omdat alles zeer compact is geplaatst. Dus 1x inbouwen nooit verplaatsen en je hebt een super stille stevige kast met plek voor 6 harde schijven en erg goede koeling.

ps over de prijs, ik weet geen enkele andere kast die zo mooi en stil is voor dit geld.
In de oude P180's zat een designfout met een slecht deurtje. Het schijnt dat je gewoon de klantenservice van Antec kunt bellen voor een nieuw deurtje :)
Anoniem: 18634
@Jerox15 april 2007 02:11
Het deurtje is idd minder.

Ik had ook problemen met de voeding.
Met 2 GFX kaarten in SLi kon ik de 4pins 12v connector aan de bovenkant net niet aansluiten omdat de kabel te kort was (uiteindelijk een voeding gevonden die iets langere kabels had).
Zal met deze niet veel anders zijn.
De USB poorten vanvoor kunnen weldegelijk vervangen worden. Ik had een USB poort stuk gekregen door tegen de ingestoken USB stekker te lopen. Mailtje naar de US service gezonden met de vraag of ik een nieuwe USB frontje kon kopen. Ze hebben gratis het I/O plaatje met connectors opgezonden! Kwartiertje werk en het was vervangen..
Denk niet dat voor de meeste nerds zo een spiegel een boost voor hun zelfvertrouwen is... :*)
Misschien eerder iets voor de enkele vrouwelijke computerfreaks, kunnen ze nog even snel hun make up doen :Y)
Het enige wat ik eventueel aan te merken heb op deze kast is dat Antec er wéér geen verwijderbare/uitschuifbare moederbord tray in heeft verwerkt.

Dat kan een groot nadeel zijn. Zeker omdat dit toch al niet een van de makkelijkste kasten is om een systeem in te bouwen.

De kast bleek redelijk goed in het afvoeren van warmte, maar een uitblinker is het niet, schrijft AnandTech. Daar moet echter wel bij vermeld worden dat de Tri-cool-ventilatoren steevast op de laagste stand functioneerden, zodat de temperaturen een beetje tegenvielen maar de kast in elk geval lekker stil zijn werk deed. Juist die lage geluidsproductie is een van de sterkste punten van deze kast,

Nu is het natuurlijk wel zo dat je die Tricool fans beter meteen kunt vervangen door andere fans. Nexus, Nocuta, Scythe, etc, etc, zelfs Papst hebben stillere fans die relatief meer lucht weten te verplaatsen per decibel.

Overigens kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de reviewer erg weinig zorg heeft besteed aan het in elkaar zetten van het systeempje. Hij heeft slecht nagedacht welke componenten (HSF, koelers, etc) hij het best kon gebruiken icm deze kast (airflow) en is voor het gemak totaal vergeten die kabelbende uit de weg te halen. Een weloverwogen systeempje dat goed in elkaar gezet is kan met gemak vele graden koeler draaien in deze kast dan wat deze chaoot @ Anand ervan weet te maken. Het is echt in elkaar geflanst om toch maar de eerste te kunnen zijn met een review van het ding.

Ik heb mensen om me heen mooie dingen zien doen met P180's. Stuk voor stuk zware systemen met 'n flinke overklok die toch bijzonder stil zijn. Je kunt er vrij onorthodox mee te werk gaan, mogelijkheden genoeg.
Wat houseparty bedoeld is, bij deze kast kan je alle stroombekabeling achter de moederbordplaat langs laten lopen en op de plek waar je het nodig hebt op je moedebord prikken. De reviewer heeft alle kabels gewoon voorlangs geleid.
Die SE zal wel erg krasgevoelig zijn, wat nou niet ten goede komt als je naar LAN parties gaat. ;/

Verder misschien wel erg stijvol in de huiskamer. :P
Waarom zou je zo'n kast uberhaupt naar een LAN party willen slepen? Lijkt me niet echt de bedoeling van zo'n ding... :P
Het is een computerkast, ik sleep mijn Coolermaster Stacker toch ook mee :P Ja ik weet het 30kg aan onderdelen in een veel te zware kast.
Krassen is een ding denk dat het ook ontzettend makkelijk te zien is als ie beetje vies wordt,.. of als een bewonderaar van je mooie kast zijn vette vingers niet thuis kan houden,..
Geloof me - ik heb zo'n ding.

Die van mij is 16 kg...ruim

Die ga je niet naar een LAN-party slepen als je een watje bent.
Maar ik dus wel :7
in een woord: WAAUUW : :D
alleen 170 euro voor een systeemskast is teveel van het goede :z
Dan heb je nog nooit naar de bigtowers van Lian-Li gekeken. Deze beginnen ook in die prijsklasse.

Maar mensen die zo'n kast kopen zijn gewoon gesteld op stijlvolheid zonder zelf aan de slag te hoeven.
Het is ook eigenlijk het zelfde als met kleren. Hoe duurdere het merkplaatje hoe meer "aanzien" je krijgt! :+
Dat is dus ook wat je bij apple betaald..
BTW, ik ken kasten van 1000 euro, die zelfs niet een 2 USB poorten van voor hebben, maar die blijkbaar heel goed kunnen koelen
de passieve kast van zalman zeker? ja, maar daar gaat het geld ook echt wel aan het materiaal op hoor!
Anoniem: 76472
@g4wx315 april 2007 11:49
met het verschil dat je tegenwoordig bij apples wel een volledige computer hebt met iets meer te betalen....hier heb je enkel de kast...
Ik heb mijn laatste pc in een mooie Lian-Li gestopt. Dit heb ik heus niet gedaan omwille van 't merk hoor.
Lian-Li's zijn zeer aangenaam om te vullen met pc-hardware. Ik durf zelfs te zeggen aangenamer dan deze Antec.
Zeker zijn die kasten aangenaam om mee te werken, maar toch is 100-200€ extra voor een beetje gemak naar mijn idee erg veel. Je hebt wel eens ontzettend mooie kast dan, waar je nog lang plezier van hebt, maar mij is dat het ietsie-handiger-schroeven-aandraaien niet waard.
inderdaad, de lian-li's zijn trouwens de enige die ik heb gevonden waar je standaard 12 schijven in kan bouwen en via de 6 5.25 bays kan je er nog een hele hoop bijstouwen. Zo heb ik nu in mijn V2000 18 schijven hangen, dvd-fikker en x-fi bay
kan in een coolermaster stacker ook!
Anoniem: 178962
@dasiro15 april 2007 02:48
@dasiro:

Of je koopt gewoon nieuwe grotere schijven, ben je waarschijnlijk goedkoper uit en scheelt in de energiekosten (en in het lawaai)
de stacker bestond toen nog niet en daar kan je nog altijd geen 18 schijven in kwijt, vriend van me heeft die ook gekocht een jaar nadat de lian li er al was.

@trroads veel groter kan je ze niet meer krijgen
het is helemaal niet duur, een computerkast overleeft elke andere component in de computer. Heb de lian-li v1000 gekocht zodra hij beschikbaar was in nederland (3-4 jaar geleden) en ik ben ook niet van plan ooit een andere te kopen. Het was toendertijd een 250 euro inverstering en dat is slechts een fractie van dat je normaal aan videokaarten of moederborden spendeert.
Het is wel duur want er zijn kasten van 30 euro die ook jaren mee gaan en zo te modden zijn dat je een beter koelresultaat plus 0 db geluid aan over houdt.

Het is gewoon voor mensen die te lui zijn om zelf wat te doen aan hun kast en veel geld neerleggen voor middelmatige prestaties.
0db is niet erg geloofwaardig,
als je 20db zou zeggen dan zou ik je misschien geloven.
uh soldaatje, je bedoelt toch niet vak die blikken dingen, waar je 1x tegen aan blaast en dan omver buigen?
Diezelfde kasten waarbij je een mobo wilt vervangen en het I/O shield blijkt een pasvorm te hebben van nix.
Om maar niet te spreken over de voeding, de sneeen die je krijgt van het scherpe materiaal, de plastiken onderdelen, de kromme mobo trays die mobo`s laten kortsluiten, de zeer beperkte ruimte en om dan nog maar niet over de koelingscapaciteit te praten.

Nee, dat soort kastjes leuk voor jan met de pet die niet weet wat voor pc hij koopt, maar zoiets komt mijn huis niet in, zelf heb ik een Stacker, maar zou erg graag een Lian-li willen, alleen zijn die me net ietsje te duur.
Vaak bedoelen mensen als ze zeggen db (het is trouwens dB, van deci Bell) eigenlijk dBA. Dat is het aantal decibel boven de gemiddelde menselijke gehoorgrens.
Dan koop je dus troep, iets waar ik het niet over heb.
Anoniem: 97275
@Soldaatje15 april 2007 02:31
Noem eens een kast van 30 euro welke geen troep is?
30 wordt erg weinig, maar zelf heb ik bijvoorbeeld antec 3000B, die is bij goedkoopste in pricewatch 42 euro (excl verz). Je gaat me niet vertellen dat dat een slechte behuizing is
Ik heb 7 jaar geleden een Lian-LI PC-60 gekocht voor 250 euro (toen zelfs nog 10.000 BEF ;) ) en ik gebruik'm nog steeds omdat'k niet echt een goeie vervangende kast vind met beter eigenschappen (men Lian-Li hef ik op met men pink als hij leeg is + hij ziet er nog steeds zeer goed uit).
Er hebben ondertussen al 4 verschillende PC's in gestoken.

Ik heb'n tijdje de P180 willen kopen maar na'n paar keer gaan kijken in de winkel, heb ik hem toch maar niet gekocht. Hij heeft namelijk een zeer flimsy deurtje dat al moeilijk sloot in het winkelmodel. En ik preferer een kast volledig in aluminium ipv plastik met wat aluminium er op. Jammer want anders wel'n zeer goeie kast.
Kijk es bij de Silverstone Temjin series. DAT loopt pas op.
170 dollar = 125 euro
Mijn Lian-Li midi is duurder dan deze. Ik heb er nooit spijt van gehad.
ik heb zelf een antec p180 (erg mooie, ruime kast)
maar jullie zeggen dat deze als nieuwtje een o.a. klein compartimentje heeft voor schroefjes.
Maar dat is niet nieuw, dat zit ook gewoon in mijn "oude" p180

het spiegel effect (was dus wel nieuw is ;)) vind ik overigens wel erg mooi
Goed voor vrouwen! Spiegel bij de hand :P
(Zal wel ontworpen zijn door een vrouw, of een man, met ironie :P)
Ik wacht op hun laptop: het valentijnsgeschenk (als ik genoeg heb gespaard :P )
Als er zon op staat. Misschien wel juist niet: reflectie speelt dan een belangrijke rol bij de isolatie.

Maar zeg nou zelf, staat jou PC vaak te bakken in het zonnetje?

EDIT: Reactie op Roconda.
@ERIKvanPAASSEN
Ik dacht meer aan campzone, zoals Cubefanatic al aangeeft.
De eerste vrouw vriendelijke computer kast die ik zie :+
Hopen dat ze niet gaan klagen dat ze er zo dik uitzien in die spiegel dan. :+
Anoniem: 205192
14 april 2007 21:28
Ehm, als je dat ding 1 x vast pakt zit ie vol vette vingers :Y)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee