Antec Performance One review

AnandTech heeft de Antec P160-kast uit de Performance One-serie getest. De P160 is een kast die met uitzondering van de voorkant geheel uit aluminium is gemaakt. In tegenstelling tot veel andere kasten, zijn bij de P160 de USB 2.0-, FireWire- en geluidsaansluitingen bovenin de kast ondergebracht. Deze poorten zitten in een frontje dat naar binnen kan draaien, waarna twee displays zichtbaar worden die de temperatuur op twee plaatsen in de kast kunnen aangeven. De kast wordt geleverd met twee 5,25"-frontjes waarachter optische loopwerken geplaatst kunnen worden.

Antec Performance One P160Binnenin de kast vinden we standaard een 120mm-ventilator aan de achterkant. Een tweede kan vooraan in de kast worden geïnstalleerd. Vrijwel alle onderdelen zijn voorzien van schroeven die zonder schroevendraaier los en vast kunnen worden gedraaid (thumbscrews). De kast is voorzien van een lade voor het moederbord. Deze kan uit de kast worden gehaald, wat het installeren van het moederbord een stuk makkelijker maakt. Alle randen zijn afgerond, waardoor er geen gevaar is op snijwonden, terwijl in de kast wordt gewerkt.

Het installeren van een Chaintech moederbord, voorzien van een Athlon 64 3200+-processor met twee keer een PC3200-geheugenmodule ging zonder problemen. Hetzelfde geldt voor de 120GB harde schijf van Seagate, de Radeon 9800 XT en de 520W voeding. Ook werd er een extra 120mm-ventilator in de kast geplaatst. Hierna werd er gemeten hoe warm het in de kast werd en hoeveel geluid de kast produceerde. Hieruit blijkt dat de Antec P160 een van de stilste kasten is die AnandTech tot nu toe heeft getest, zonder dat dit ten koste gaat van de koeling. Tel bij dit alles op dat de kast minder kost dan veel vergelijkbare aluminium kasten en het wordt duidelijk waarom AnandTech er niet onderuit komt om deze kast in de conclusie aan te raden.

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

13-02-2005 • 21:11

40 Linkedin

Bron: AnandTech

Reacties (40)

40
40
25
10
6
7
Wijzig sortering
Ik heb deze kast nu een half jaar ongeveer en hij is inderdaad prima op 1 ding na:

Het draaibare paneeltje bovenin is bij mij al heel snel aan 1 kant afgebroken. Hangt er nu dus los bij. Vastlijmen is er niet bij want dan draait het niet meer. Let erop als je deze kast koopt; solide is het NIET! Erg kwetsbaar.

Verder komt er ook een hoop blauw licht uit (wel uit te schakelen) dus als je daar last van hebt met slapen...let erop :)

Laatste puntje: De kast is zo licht dat je moet oppassen niet de zijpanelen of binnenin iets te verbuigen. Handle with care :)
Zelf heb ik deze kast nu ook ong. 9 maanden en ondanks de stilte, heb ik boven jouw nadelen nog een aantal andere gevonden:

Een groot nadeel van deze kast is dat dus ook de PCI/AGP kaarten worden vastgemaakt met schroeven in aliminium. Bij een tweaker dat veel hardware vervangt, kan het dus voorkomen dat je de PCI/AGP kaarten niet meer kan vastmaken met de standaard schroeven aangezien er een vorm van slijtage plaats vindt vanwege het in- en uitschroeven.

Verder is mij opgevallen dat zo'n beetje alle ATI kaarten er niet recht inzitten (je ziet een kromming op de PCB) wanneer je genoeg ruimte wilt over wilt hebben voor een analoge monitor aansluiting en waarbij de AGP kaart in de bovenste slede wordt vastgemaakt (met nVidia kaarten het probleem niet geconstateerd).

Maar ondanks deze tekortkomingen (het schroevprobleem heb ik opgelost met torque schroeven (zijn over het algemeen iets breder wat schroefdraad betreft en mijn mobo met AGP maakt gebruik van de tweede slede) is de kast enorm stil. Zo zijn de HDD brackets voorzien van schroeven in combinatie met rubber (lees : geen trillingen) en de kast ziet er degelijk en professioneel uit. Ook snijwonden bij het inbouwen heb ik nog steeds niet opgelopen :Y) En dan ook de prijs, die is enorm economisch vriendelijk terwijl de kast van superkwaliteit is!
Hm. Ik heb de mijne sinds december 2004, maar bij mij zitten er dus metalen "moertjes" verwerkt in aluminium openingen, ik schroef dus niet in het alu, maar in een daarin verwerkt moertje. :)
Heb deze kast sinds het 1e kwartaal van 2004. Bij mij is er nog nix afgebroken en hij is toch al meerdere malen verplaatst en zelfs daaraan opgetild :D Het licht vaak aan de persoon hoe die ermee omgaat :Y)

Oh ja, als je een kapot onderdeel hebt...kun je bij Antec voor een aangename prijs onderdeeltjes voor de kast bestellen. Ik heb bijvoorbeeld 3 optische drives in mijn kast en er zaten maar 2 van die paneeltjes erbij met die bewegende klep. Heb gewoon 1 extra bij besteld voor geloof ik 3 of 4 Euro. Ook had ik tijdens het bevestigen van de koeler aan de achterkant iets te hard aan die bevestigingsschroefjes getrokken waardoor ie is geknapt: heb een heel zakje vol van hun opgestuurd gekregen! Gewoon gratis, de service van Antec is dus voor mij prefect!

Tenslotte, tis een superkast 8-)
Een hoop zelfbouwers en tweakers zullen het niet met me eens zijn, maar ik vindt het ontbreken van een voeding in een kast altijd wel een gemis. Er komt nog eens een smak geld bij, een beetje losse kwaliteitsvoeding kost al gauw dik meer dan € 100,=.

Zo'n kastenbouwer kan die voedingen in ieder geval een stuk goedkoper meeleveren dan dat wij hem los bij de winkel moeten kopen.

Geef dan de mogelijkheid met voeding of zonder voeding naar keuze!

just my 2cts

edit: vergiste me een factor twee in de minimumprijs voor een kwaliteitsvoeding :o
Valt best mee. Vaak zijn de kasten zonder voeding relatief duurder, dus dan zouden ze ook veel duurder uitkomen als ze al standaard met voeding worden verkocht.

En misschien is deze kast voor de bovenkant van de markt, en gaat Antec er van uit dat je als koper beter zelf kan beslissen welke voeding je er in wilt.

Iemand die tevreden is met een normale pc kast met normale voeding gaat echt geen superdeluxe Antec kast kopen. Vandaar zonder voeding. Ik zelf heb liever de keuze, er hangt hier een 360 watt voeding in van Chieftec(omdat mijn Enermax in de reparatie is), deze Chieftec kreef ik bij de kast. Maar als je de voeding flink belast is het echt een klotevoeding...
Bovenkant van de markt: akkoord! Maar dan nog, Antec maakt volgens mij zelf behoorlijk goede voedingen, als zij die af-fabriek meeleveren, scheelt dat de dubbele marge (want op kast en op voeding) van de groothandel én de computerwinkel. Maakt het totaalplaatje van kast + goede voeding toch aantrekkelijker dan los erbij moeten kopen.

En als Antec zoals ik aangaf ons de keuze geeft, dus kast is te koop met en zonder voeding kan iedereen voor zichzelf bepalen of, en welke voeding hij of zij er bij aanschaft.

Soort van service naar de klant, iets wat aan de bovenkant van de markt toch ook altijd wel gewaardeerd wordt, toch?
Ook ik heb deze kast sinds kort in huis, eigenlijk meer tijdelijk bedoeld aangezien de opvolger nog niet leverbaar is.

Opmerkelijk dat er ineens uit het niets een review komt van een kast die al zo lang op de markt is.

Tweakers.net bericht over 7 nieuwe modellen Antec kasten
Directe link naar de review van de antec P180, de opvolger van deze P160 dus.
Voor de mensen die willen zien hoe het binnenwerk eruitziet (incl. onderdelen. De zalman CNPS7700 past overigens prima in deze kast)

De kast zelf bevalt me erg goed, en de montage is erg prettig. Puntsgewijs mijn eigen beoordeling:

+ Stil
+ Licht
+ 2 zelf te plaatsen tempsensors met weergave op voorzijde
+ Harde schijven met aansluitingen naar achterwand (kabels goed weg te werken voor betere airflow)
+ meegeleverd luchtfilter (herbruikbaar)
+ rubber isolatieringen tegen HDD trillingen
+ diskette is makkelijk te wisselen ondanks frontje

- Zijpaneel klemt aan een zijde bij openen
- Schroefdraad in plaatwerk slijt snel, gaat redelijk stroef (aluminium issue)
- Buitenkant beplating redelijk krasgevoelig
- Optical drive trays blijven hangen achter de Antec frontjes bij sluiten (Plextor drives)
- slechts 4 HDD posities
Hmm,niet handig die aansluitingen boven in,heb je n.l de kabels voor je drives hangen.
Geluidstest vind ik niet echt objectief aangezien iedereen een ander hardware configuratie heeft.
Maar al met al wel een mooie kast in het oerwoud van mooie kasten :)
Ik vind die aansluitingen bovenin juist wél handig. Als je je kast onder je bureau zet, is het een stuk handiger dat die aansluitingen bovenin zitten dan dat je helemaal op de vloer moet gaan kruipen met kabeltjes...
Aansluitingen aan de onderkant zijn voor de meeste mensen niet handig omdat die hun PC op de grond/verlaagd hebben staan.
Inderdaad voor gebruikers hebben de kast onder het bureau staan en dan is het juist fijn dat de aansluitingen bovenin zitten..

Zo kun je makkelijker met pendrive's werken &
is het gemakkelijker om bv met oordopjes/koptelefoon te werken omdat het draad dan lang genoeg is, een gemiddeld snoer komt neer op 1-max2 meter wat in de meeste gevallen te kort is voor als je een aansluiting onderin hebt zitten.

En al zou je een 3.5 mm audioverlengkabel gebruiken het is en blijft dan een omweg ;)

Verder lijkt het me een degelijke kast alleen vraag ik mij af hoe ze die pootjes eronder hebben gezet wat niet echt duidelijk afgebeeld is :P
Mooie kast.

Jammer dat ze hem niet getest hebben met een Prescott.
Dan weet je gelijk of de kast goed een goeie airflow heeft en het geen kachel wordt.

Want de Athlon 64 is nou niet bepaald heet.

De Radeon 9800XT vindt ik wel een goede keuze aangezien dit een redelijk hete videokaart is.
Ik heb gedurende een 3-tal maanden, vanwege mijn A64 RMA, gedraait met een Epox moederbordje voorzien van een Intel P4 Prescott 3.2Ghz @ 3.6Ghz. De airflow en tempratuur was in mijn geval geen enkel probleem (mijn 120MM fan's waren overigs de Papst 18dba varianten) terwijl ik er 4 HDD's in had zitten en een Radeon X800 Pro.

Tempratuur kwam stressed niet boven de 54 graden celcius uit bij een kamertempratuur van 22 graden.
Dat vindt ik een redelijk hete temperatuur.

Maar ik weet natuurlijk niet hoe heet je temps zijn wanneer de fan uit staan.

Maar je hebt wel gelijk idd.

De X800 is trouwens ook een enorm heethoofd dus idd goeie test voor de kast.
Bij de Antec Sonata viel het me op, dat de motherboard-tray niet uithaalbaar is. Dit vond ik zelf een groot gemis, veel kasten van geen merk hebben zelf een motherboard tray.
Dit vond ik zelf een minpunt...
De moederbordtray is in de Performance One er uit te halen (vanuit de binnenkant, niet via een slede vanaf achteren) en wordt op zijn plaats gehouden door een plaatje voorzien van een schroefconstructie. Al met al haal je binnen 30 seconden de tray er uit (mits de kabels geen bottleneck vormen).
Tja, ik kan zo'n mobo tray niet zo'n belangrijk verkooppunt vinden.

Met 30 seconden haal je de tray er uit.

Maar een mobo zonder tray inbouwen, kost je ook maar 30 seconden extra. (omdat je even 30 sec ietsje moet zitten passen en meten)
Dus waar hebben we het dan over?

Mobo's inbouwen is ook niet iets dat je elke maand doet. Dus dat is voor mij echt geen issue bij het uitzoeken van een kast.
Ik heb deze kast ook al heel lang toen die net in NL verkrijgbaar was. Het is zeker een mooie kast met veel goede features, maar nog niet perfect. Er klopte ook een draadje van mn front panel niet. Moest een 3 pins connector hebben ipv 2. Dit schijnt een productiefout te zijn,


Overigens zit het mobo tray bij mij vast met een klein klemmetje die je met een thumbscrew vastzet. Het werkt wel maar het zit nog niet echt strak vast. Maar in de manual staat een plaatje met een veel groter klemmetje die je op 2 punten vastschroeft. Hier is ook zeker ruimte voor in mijn case.

Hiervoor heb ik Antec een half jaar geleden gemailt, maar nooit wat terug gekregen.

Toch vreemd dat ze nu deze kast reviewen en die de opvolger P180.... http://www.silentpcreview.com/news452.html ??
zoals er bij staat weten ze dat pas eind februari.

Die kast ziet er trouwens een stuk minder uit.
Zo´n deurtje ervoor, maar goed zal wel extra stil zijn. :o
Bij deze kast kun je ook een window aanschaffen,.. erg mooi!
Vooral is het handig dat je een redelijke kluwe kabels tussen je moboplaat en de zijplaat kan verstoppen. Dit geld ook voor (ronde) ide kabels!
Je kan je hdd dus omdraaien en dan heb je geen stekker aan de kant van je window.

http://www.ascully.com/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=309
Het is wel te hopen dat de stevigheid van de aansluitbracket aan de voorkant verbeterd is ten opzichte van bijvoorbeeld de Antec Sonata. Die aansluiting is namelijk erg gammel. Als je een USB kabel aansluit, beweegt de bracket een halve centimeter naar achter. Ik ben nog steeds bang dat ik dat ding mijn kast induw. Qua solide kasten vind ik de Sonata van Antec in ieder geval niet top. Het ding komt op mij gammel over. Ben benieuwd hoe dat met deze kast zit.
Ik heb deze kast ook sinds begin vorig jaar.
Het is een echte kwaliteitskast wat betreft de fabricage.
Alles past werkelijk perfect en is mooi afgewerkt.

De genoemde minpunten kan ik me bij aansluiten.
nog een tip voor het slijten van de alu schroefdraad;
Smeer de schroeven liichtjes in met wat keramisch vet.
Werkt prima!!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee