Googles chief executive officer Eric Schmidt heeft tijdens een conference call aangegeven dat de informatiegigant plannen heeft om AdSense voor de radio binnen drie maanden beschikbaar te stellen aan het grote publiek. Op dit moment is het bedrijf nog bezig met de integratie van de beheerstools van het in januari overgenomen radio-advertentiebedrijf dMarc Broadcasting. Verder is Google in onderhandeling met enkele partijen over te gebruiken reclamezendtijd. Tegelijkertijd is het bedrijf al begonnen met proefuitzendingen via de radiostations van Greater Media in Detroit. Via de Google- en dMarc-software is het voor radiostations mogelijk om automatisch advertenties aan te schaffen, ze in te plannen en vervolgens ook de resultaten bij te houden. Voorheen werden al deze handelingen door advertentiebureau's per telefoon uitgevoerd, wat veel tijd kostte.
Door dit alles te automatiseren kan er dus efficiënter gewerkt worden, wat betekent dat er door adverteerders minder betaald hoeft te worden, terwijl het tegelijk voor de radiostations meer oplevert. Ongeveer de helft van de adverteerders die op dit moment meedoen aan de radio-uitzendingen in Detroit hebben nooit eerder contact gehad met vertegenwoordigers van radiostations en dus ook nooit eerder via de radio geadverteerd. 'That's untapped potential', aldus John Fullam van Greater Media. Ondanks deze veelbelovende test is het maar de vraag of AdSense voor de radio echt een succes zal hebben. Tot op heden heeft Google met de verkoop van advertenties in papieren vorm weinig succes gehad. Ook andere diensten van het bedrijf leveren bij lange na niet zoveel op als de verkoop van online advertenties.
Daar komt bij dat het verkoop- en matchingsysteem zelf ook beperkingen kent, omdat vergelijkingsmateriaal vooralsnog afwezig is. Hierdoor is het bijvoorbeeld zo goed als onmogelijk automatisch te laten bepalen wat de laagst mogelijke prijs is of wat de beste mix is van radiostations voor een bepaalde advertentie. Volgens David Bank, media-analist bij RBC Capital Markets, is het ook onduidelijk of deze Google-dienst succes zal hebben vanwege het feit dat de radio-advertentiewereld erg traditioneel is ingesteld. Met name de radiostations en advertentiebureau's zouden daarom maar mondjesmaat willen overstappen naar automatische systemen. Binnen enkele jaren zal de efficiëntie van het Google-systeem echter ook de nu nog twijfelende advertentiebureaus en radiostations over de streep trekken, denkt Bank. Al was het maar omdat adverteerders het beter waarderen.