Bug in VIA K8T890 breekt ondersteuning voor Athlon 64 X2

VIA's PCI Express-chipset K8T890 voor het AMD64-platform blijkt niet overweg te kunnen met de Athlon 64 X2 vanwege een bug in de chipset. VIA heeft ondertussen laten weten dat het de fout in de chipset, in de laatste revisie verholpen heeft. Deze zou binnenkort beschikbaar moeten komen en richting moederbordfabrikanten verscheept moeten worden. De andere chipsets van VIA voor het AMD64-platform, zouden wel overweg moeten kunnen met de Athlon 64 X2.

Een en ander kwam aan het licht nadat Asus liet weten dat al hun huidige Athlon 64-moederborden de Athlon 64 X2 ondersteunen, met als uitzondering de A8V-E serie, die gebruikt maakt van de K8T890-chipset. Wie dus in het bezit is van een A8N-SLI Deluxe, A8N-SLI, A8N-E, A8V Deluxe of A8V moederbord hoeft zich dus geen zorgen te maken. Wel zullen deze borden voorzien moeten zijn van de laatste BIOS-versie. Om er voor te zorgen dat de koper onderscheid kan maken tussen moederborden die de X2 ondersteunen en niet, gaat Asus stickers plakken op de dozen van moederborden die de Athlon 64 X2 ondersteunen.

VIA K8T890-chipset

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

04-06-2005 • 15:04

65 Linkedin

Submitter: XWB

Bron: X-bit Labs

Lees meer

Reacties (65)

65
65
35
17
5
20
Wijzig sortering
En wat als je nu net een van deze mobo's hebt gekocht icm een of andere AMD64 3000+ met het oog om later te upgraden naar een X2???? Gaat Asus die mobo's dan ook omruilen voor goede revisies of heb je dan gewoon pech???
Lijkt me logisch dat je gewoon pech hebt, tenzij er in de handleiding staat dat dat de X2 ondersteund wordt. Ergens ook normaal, toen de chipset uitkwam was er nog geen X2, VIA kon dit ook niet echt getest hebben...
Ben ik het niet helemaal mee eens.

Je koop eigenlijk een product dat een defect heeft. want als het niet de bedoeling was van VIA om de Athlon64 X2 te ondersteunen was het ook geen bug. :+

En wat dat testen betreft. Ik denk dat ze wel een test exemplaar hebben gebruikt van de proc. want hoe kun je een chipset maken en zeggen dat het een processor ondersteunt terwijl je dat niet zeker weet?

Ze zetten dan gewoon een ongetest product op de markt.
nee, is net hetzelfde alsof je een videokaart koopt die schermen met een resolutie tot 1280*1024 ondersteund, maar dat als je er dan een scherm met een resolutie van 1600*1200 op hangt en die resolutie wilt gebruiken, het geheugen stokt omdat het die bandbreedte niet aankan. Zie het als een soort van ongeoorloofd gebruik waarvoor de kaart niet gecertificeerd is, dan is het ook niet de chipbakker zijn schuld dat zijn kaarten niet juist werken in combinatie met jouw monitor, simpelweg omdat deze daar nooit voor zijn ontworpen.
Anoniem: 28659
@Ocean865 juni 2005 00:13
Nee ze konden dus nu pas kijken (toen de x2 uitkwam) of ie ging werken op die moederborden. Dat amd al eerder specificaties van die proc heeft gereleased en dat ie dus weinig nodig heeft om compatible te zijn met de andere athlon's is dus gewoon mooi meegenomen. Dus VIA heeft dat niet helemaal mooi geimplementeerd en die bug komt nu aan het licht.

Omdat ze toen ze die chipset aan het maken waren geen (goede) testen konden doen met de X2 heb je natuurlijk ook geen garantie.
Je koop eigenlijk een product dat een defect heeft.
Mijn BX440 werkt ook niet met de P4 EE, moet ik nu Intel lastig vallen?
Als het niet in de lijst met ondersteunde produkten staat, dan moet je er ook niet over zeuren.
Volgens het europees consumentenrecht heb je dus wel recht tot vervanging. Simpelweg omdat het product niet volgens de daartoe gestelde specificaties functioneerd.
@ Tha Lord,
Je zou gelijk hebben wanneer ASUS in de specifiecaties zou hebben staan dat dit mobo met een X2 cpu werkt, maar ze geven dus expliciet aan dat dit niet ondersteunt wordt.

Je hebt dus gewoon pech.

Sorry voor de mensen die zo'n board hebben gekocht, maar ik (en vele met mij) heb al heel lang geleden geleerd, geen producten met via componenten te kopen.
Zijn de specs van de chipset en staat gewoon gedocumenteerd dus je hebt gewoon recht op een nieuw mobo.
ALs ASUS nergens beweert dat een bepaald moederbord overweg kan met dit type CPU, hoeven ze verder niets om te ruilen.
Met een "ik heb deze gekocht omdat ik dacht dat het zus-en-zo zou gaan ondersteunen" kom je niet ver.

Mocht ASUS ze wel omruilen, zijn ze alleen maar aardig :)
Het is trouwens niet de schuld van Asus maar wel van VIA. en het is ook niet alleen asus dat hier last van heeft maar elke fabrikant die de desbetreffende chipset gebruikt.
Anoniem: 55563
@jealma4 juni 2005 16:15
Natuurlijk zijn mobo-fabrikanten niet verplicht producten om te ruilen. Maar als je net een mobo hebt gekocht en er een week later achterkomt dat je dual core wel kunt vergeten dan voel je je toch flink bekocht. Natuurlijk kun je niet verwachten dat een mobo tot in lengte van jaren nieuwe processors zal ondersteunen maar het kan ook niet de bedoeling zijn dat een aankoop zelfs op heel korte termijn een gok is.

Daarom mag best verwacht worden dat Asus en andere fabrikanten mobo's zonder morren omruilen, zeker nu blijkt dat het om een fout in de chipset gaat. Dit heet klantenservice. Helaas schuilen winkels en bedrijven zich steeds vaker achter wetgeving. Juridisch hebben ze weliswaar gelijk maar dat hoeft geen reden te zijn om deze houding goed te keuren.
@Grrrrrene:

Volgens mij vat je mijn punt niet helemaal. Natuurlijk is het Asus' fout niet, maar de consument is er wél de dupe van. Dus nogmaals: in plaats van zich te verbergen achter onschuld zouden Asus en co ook hun klanten tegemoet kunnen komen door bijv mobo's om te ruilen met die van de eerste revisie die al aangekondigd is. Gewoon als blijk van goede wil zeg maar. Het zou mij overigens niets verbazen als Asus een regeling treft met VIA voor kosteloze ruil. Uiteindelijk valt het VIA te verwijten.
In plaats van te zeggen dat het prboleem van de consument moet worden gefixt door Asus c.s. zou je moeten zeggen dat de consument gene probleem heeft: dat is namelijk het geval.
Mijn asusbordje is geshcikt voor een enkele P4 met HT en 4 reepjes ddr/400. Als ik nu ga bokken dat er geen dualcore P4 op gaat werken of dat het ding maximaal 4 GB geheugen ondersteunt terwijl ik MEENDE dat het ding de toekomst aan zou kunnen, dan ben ik gewoon zelf een eikel.
Als je een bord koopt omdat je DENKT dat het ding iets support maar het staat er nergens op, dan is dat gewoon je eigen probleem en heeft dat niets met rechten of gedupeerd zijn te maken.

Asus kennende is de kans dat er een geflashte bios komt met X2 support wel aanwezig (als de chipset met een firmware update tenminste X2 compatible te krijgen is...) maar het blijft goedertierendeheid van Asus als het gebeurt. Daar zou je dan dankbaar voor moeten zijn want je krijgt dan iets waar je niet voor betaald hebt en ook feitleijk geen enkele aanspraak op kan maken.
En het is Asus' fout dat VIA een bug in de chipset heeft gebouwd? Je kunt erop rekenen dat andere fabrikanten van moederborden dezelfde problemen hebben.
In het artikel staat toch dat VIA de schuldige is en dat het bovendien om een bug gaat, oftewel het was nooit de opzet/bedoeling van VIA noch Asus de A8V-E niet compatible te maken met de X2... Ik zie dan ook niet het nut van die stickers in. Op de K8T890 met een bug (die overigens inmiddels al verlopen is) na kunnen all AMD64 borden toch overweg met X2?

Geen nieuws is goed nieuws :Y)
Het is natuurlijk wel mooi meegenomen dat je in één oogopslag kan zien of het moederbord dat je koopt je cpu ondersteund (zeker als je niet dagelijks tweakers leest ;) )
Daarnaast is het leuk dat als je thuis komt met je nieuwe mobo en cpu, je niet bij de buren een cpu moet gaan lenen om een bios update te kunnen doen om vervolgens je dual core exemplaartje te kunnen installeren...
Het de klanten gemakkelijk maken dmv een simpele sticker lijktme een mooie service :)
Ik heb er net vrijdag een besteld en zaterdag lees ik dit |:(
Ik ga maandag de Asus A8V-E Deluxe even omzetten naar een nforce4 A8N-E. Kan nog net :*). En dan hopen dat de bestelde Venice 3000+ wil praten met de nforce 4 chipset. :?
Ligt het nou aan mijn negatief vooroodeel t.o.v. Via dat me dit nou gewoon opvalt, of is het werkelijk gewoon wéér Via?

* 786562 Nexxennium
Ik ga voor wéér Via :

KT333 support wel 333 MHz FSB, maar bleek later TOCH niet zo te zijn, zelfde met KT400 => KT400A kwam opeens op de markt en alsnog een KT600 erachterna wegens nieuwe futures :r

Ik koop alleen om deze reden gewoon nooit meer een Via moederbord, je wordt opgelicht waar je bijstaat ...

nVidia's nForce 2 chipset doet het gewoon in 1 keer goed :)

Via maakt wel stabiele chipsets enzo daar niet van, maar als je aan upgraden denkt is het echt zoo fout kwa keuze gewoon :(
KT333 support wel 333 MHz FSB, maar bleek later TOCH niet zo te zijn
qua BIOS misschien niet goed, maar veel moederborden die gebruik maken van de KT333-chipset hadden ook nog van die handige jumpers aan boord, waarmee het vervolgens wel lukte.
Helemaal mee eens!
Op de een of andere reden werkt het bij nVidia altijd allemaal in 1x. Van VIA heb ik alleen de K7V gehad voor de eerste slot Athlon, maar daar heb ik ook veel werk mee gehad voordat het eindelijk een keer werkte (driver gedoe).

Sindsdien koop ik altijd iets van Asus waar een N in het type nummer zit ;)
ehm, nVidia heeft net zo goed problemen met hun chipsets hoor: http://www.theinquirer.net/?article=21780

(en ook met hun nieuwste intel platform: http://www.tcmagazine.info/comments.php?shownews=9900&catid=2 )
nou, dat 1e artikel niet helemaal rechtvaardig. als ik zo het artikel lees heeft amd dingen aan z'n processors veranderd. dit kon nvidia nooit van te voren weten. het was aan amd om te kijken de revisie wel compatible was met de bestaande mobo's.

vind ik wat anders dan via die niet goed de pci standaard implementeerd (sb bug) of de usb standaard (en dat tot aan de kt600 zo ongeveer)
weareborg:

post nou niet zo'n domme reactie. Dat ging om een feature die Intel verzonnen had die niet in de officiele specificatie stond. Geef dan Intel de schuld en niet VIA.
Anoniem: 69765
@MpDay4 juni 2005 19:42
Gepost door MpDay - zaterdag 4 juni 2005 - 16:11 Van VIA heb ik alleen de K7V gehad voor de eerste slot Athlon, maar daar heb ik ook veel werk mee gehad voordat het eindelijk een keer werkte (driver gedoe).
Ik denk toch dat de KV7 een KT600 bordje die socket A ondersteund. Toch lijkt nforce t.o.v. VIA duidelijk beter te scoren qua perfromance en na de zoveelste bug wordt mijn volgende mobo toch echt een nforce. wat moet ik nu met een chipset die 75 graden wordt ? Das toch niet normaal ?
Wat een onzin over nVidia. Ze hebben aangegeven dat de problemen met AMD processoren gewoon met een bios update verholpen kan worden.
volgens mij heeft via nooit gezegt dat de kt333 een 333fsb ondersteunend alleen 333mhz ddr geheugen.

ik heb nu ook een nforce4 daar niet van en hiervoor een nforce2
maar bv de nforce1 was ook geen onverdeeld genoegen en de eerste nforce voor de athlon64 was ook niet echt je van het.
weer via valt dus wel mee, vroeger was het alleen wel verstandig om altijd fff te wachten op de A reviesie van hun chips.
Anoniem: 98889
@nero3554 juni 2005 17:29
Alsof elke Intel chipset in staat is elke achteaf uitgekomen CPU te ondersteunen...
chipset behoren tot de meest complexe onderdelen en moeten met allerlei soorten randsapparuut en kernapparatuur kunnen samenwerken.
Via doet het niet slechter dan bijv Intel die ook zo zijn problemen kent.
Is dus inderdaad een vooroordeel.
Anoniem: 98889
@Fuzzillogic4 juni 2005 15:33
DIe 686B bug bleek naderhand eigelijk een Soundblaster bug te zijn en over MVP3 problemen heb ik nooit gehoord laat staan zelf ondervonden...

Geef eens wat meer info wil je...
De Live! maakte gebruik van een PCI-functie die Via niet had geimplemteerd. Misschien niet echt een bug, maar ik vond het wel een typische Via-actie.

En MVP3.. breek me de bek niet open. Problemen met AGP (altijd AGP1x moeten draaien), trage geheugeninterface, en bovenal: een volstrekt ONbruikbare USB implementatie. Werkelijk, als een USB apparaat WEL werkte, dan had je geluk! Het was dermate f#cked-up dat het nooit meer goed gekomen is.

Dan dan: toen ik die plank kocht, ten tijde van de K6-2, was ook reeds bekend dat de K6-3 er zou komen en dat die op bestaande Socket7 planken zou draaien. Behalve bij de MVP3-chipset. Door incompetentie van Via kostte het weer een extra revisie om ook dat goed te krijgen, maarja ik had uiteraard nog de oude revisie :(

Er is ook nog gedonder geweest met PCI-performance die zwaar achterbleef t.o.v. wat zou kunnen, tot aan de KT266a en later aan toe. En nog meer ellende die ik verdrongen heb.

Nee, Via staat bij mij vooralsnog bekend als cheape shit. SiS is dan misschien nog cheaper, maar in mijn ervaring is het tenminste geen shit. Zowel m'n desktop als m'n servertje draaien *perfect* op een SiSje. Nog nooit moederborden gehad met zo weinig (=geen) gedonder.
Anoniem: 98889
@Fuzzillogic4 juni 2005 17:28
We raken off topic maar AGP 1x of 2x maakte in die tijd met de beschikbare AGP kaarten NIKS verschil. Trage geheugenbus... 66/100Mhz is sowieso nooit snel. En USB werkte wel goed. En ik heb in die tijd hopen Soyo Socket 7 bordjes met die chipsets verkocht...

En VIA had wat die 686B betreft een niet vereiste feature niet geimplementeerd, dat klopt. Maar je ken evengoed zeggen dat Creative een niet voorziene feature vereiste...

Maar dit terzijde... wat niet wegneemt dat het rechtzetten van niet juiste informatie nooit off topic kan zijn. Want hier nu proberen voorstellen dat VIA enkel kommer en kwel is, is wel heel kort door de bocht.
@Green.Velvet

Dat AGP1x/2x geen verschil maakte doet niets af aan het feit dat het wel moet *werken*.

En de memory-performance was een factor 2 oid trager dan de P2/3-systemen destijds, met hetzelfde geheugen. Nou heeft dat ook met de bus zelf te maken, granted, maar waarom lukte het bijv. ALi dan wel om een snellere memory interface te maken?

En nee, USB was echt übercrap geimplementeerd op die systemen. Mijn webcam heb ik pas normaal kunnen gebruiken toen ik overstapte naar een AtlonXP op een AMD761-plank (Met, jawel, de Via 686B southbridge)
tsja, ik had mijn K6 op een Intel TX chipset draaien, die bleek niet meer dan 64 MB aan te kunnen, ook niet echt fijn. Ook Intel maakt fouten
Nu ik dit lees overweeg ik heel hard om mijn volgende PC inderdaad ook geen Via chip meer te geven.

Ik heb de KT266A wel gekocht omdat vrij snel duidelijk was dat de performance goed was en er geen problemen aan het licht kwamen.

Maar Via heeft de hoge standaard niet vast kunnen houden en laat gewoon steken vallen. Jammer.

SiS is inderdaad anders. SiS maakt ook goedkope componenten maar laat veel minder steken vallen. Cheap, maar het werkt wel altijd. Ik heb mijn SiS M650 moederbord in mijn laptop, en die heeft nooit rare dingen gedaan.
Weer Via? Het is gewoon een bug in de chipset, Via's oudere K8 chipsets (K8T800 en K8T800 Pro) hebben er geen last van.
Doet mij weer denken aan alle ellende met de KT133 :'(
als je daar nog steeds aan moet denken moet je wel erg getraumatiseerd geweest zijn :+
Gruwelijk Offf-topic

Ik draai al 6 à 7 jaar 24/7 op mijn Tyan S1590 Trinity Baby AT MVP3, sinds vijf jaar zit er een AMD K6-3+ @600 Mhz in, ik draai AGP 2x, heb 4 IDE HDD, netwerk, bluetooth USB, webcam USB, SCSI met 3 drives, 3,5" 5,25" floppy, tapestreamer met eigen PCI controller, terratec geluid.... :9~ en nu vergeet ik nog 756 MB 2-2-2 RAM

en inderdaad mijn Epox 8RDA6+ Pro met Athlon XP is een stuk sneller :+
Anoniem: 111783
@Gover4 juni 2005 19:20
En dit is als reactie op wie?

Nou ja,
Wel zullen deze borden voorzien moeten zijn van de laatste BIOS-versie. Om er voor te zorgen dat de koper onderscheid kan maken tussen moederborden die de X2 ondersteunen en niet, gaat Asus stickers plakken op de dozen van moederborden die de Athlon 64 X2 ondersteunen.
Klasse van Asus!
:D :7 B-) :*) 8-)
Heel goed om ook eens aan de domme consument van boven de 40 te denken die het zelf allemaal we l denkt te weten in een computerwinkel en vervolgens een AMD moederbord koopt icm een INTEL processor?? :? :? :? :?

Trouwens even informatie voor iedereen die een X2 gaat kopen: Eerst BIOS upgraden, Dan pas processor....
Bij Intel hebben de bugs iig niet gezorgd voor grootschalig niet ondersteunen van CPU's, waar de chipset voor gebouwd is.

Het probleem van VIA is dat ze altijd al dingen ondersteunen nog voordat er een eerste test mee is gedaan. Net zoals ze reeds USB 2.0 hadden terwijl Intel en Philips nog druk bezig waren om de standaard af te ronden.

VIA is altijd een en al ellende geweest. Tis net zoals de goedkope taiwanese speelgoed die erg snel kapot gaat. op de een of andere manier hebben ze daar geen motie van degelijkheid, tenzij het wordt gevraagd van ze.
'VIA heeft ondertussen laten weten dat het de fout in de chipset, in de laatste revisie verholpen heeft.'

'Om er voor te zorgen dat de koper onderscheid kan maken tussen moederborden die de X2 ondersteunen en niet, gaat Asus stickers plakken op de dozen van moederborden die de Athlon 64 X2 ondersteunen.'

Mag ik hieruit afleiden dat een A8V-E over een aantal weken wel ondersteuning biedt voor X2 en dat er dan ook zo'n stickertje op de doos zit?
(Ik ben toch echt wel van plan om zo'n mobo te kopen, maar als die X2-ondersteuning onduidelijk blijft zoek ik wel wat anders.)
Anoniem: 93545
@wellproc4 juni 2005 16:21
Mag ik hieruit afleiden dat een A8V-E over een aantal weken wel ondersteuning biedt voor X2 en dat er dan ook zo'n stickertje op de doos zit?
Dat staat in het artikel dus waarschijnlijk wel ja, de vraag is alleen hoe lang het duurt voordat de nieuwe revisie op de markt ligt.

Hij eerst uit de fabriek van VIA rollen, vervolgens bij Asus op een mobo geprakt worden, hele reut wordt ws. nog een paar x heen en weer gestuurd tussen fabriek en distrubitietenten ed... Kan dus nog wel een tijdje gaan duren.
Waarom is het altijd dat als er problemen zijn met een VIA chipset dat iedereen zo loopt te zeuren van: het is VIA hè, wat wil je anders, die maken toch alleen maar troep, etc...

terwijl intel en nVidia net zo goed vaak bugs hebben waardoor t één en ander niet goed of helemaal niet werkt...
omdat via consequent die fout maakt waar ook veel meer mensen last van hebben. neem hun brakke usb implementatie die tot de kt400a is doorgegaan. op de kt600 werkte alles pas een beetje behoorlijk.

zelfde als die 686b bug... komop, de pci implementatie bestond al heeel lang en dan gewoon een functie niet inbouwen. vragen om problemen.

wat minder bekend probleem is dat via vaak nogal selectief is wat voor geheugen het pakt.

kortom, een en al ellende door de jaren heen, terwijl dit bij andere fabrikanten veeel minder was.
ik vind alle kritiek hier zeker gerechtvaardigd
brakke usb implementatie?
drivers wel eens geupdate? aangezien USB voornamelijk software is lijkt me waarschijnlijk dat daar het probleem ligt.
ik heb er iniedergeval niks van gemerkt op alle via's die ik door de jaren heen heb gehad.
dan moet je maar eens in de forums kijken. en wat heeft usb meer of minder met software te maken?

moet je bv eens een provider helpdesk bellen dat je adsl usb modem niet werkt en dat je een via bord heb. de verbinding zal spontaan verbreken :D
Anoniem: 98889
@sharkzor4 juni 2005 17:39
Tuurlijk... het is altijd alleen met VIA dat er problemen zijn he...

support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q310718

of

www.theinquirer.net/?article=17023

of

www.itworld.com/Comp/2087/040802intelxeon/

of Intel en USB altijd goed werkt ?
Intel 82371SB (Hardware version 000 and 001)

The "SB" chipset has a lot of known defects that are referred to as "errata". Errata is defined as defects in a product that can result in the specified product not performing to the manufactures specifications. Intel fixed many of the defects, but then decided not to fix all of them. Instead they moved on to the “AB” chipset. You will generally find “SB” chipsets on machines that are older than 12 months; this includes many Compaq’s. Compaq was one of the three companies that started the implementation of USB, Intel and Microsoft completes the trio.
Maarja... het is *alleen* maar VIA waar al eens iets foutgaat he...
O echt...

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q310718
CAUSE
The VIA power management timer hardware originally worked incorrectly, and a patch was applied to the hardware abstraction layer (HAL) to fix the problem on Intel 815x chipsets.
Beter lezen jongen....
Leuk om te zien wat iemand bij Salland Automatisering naast de Athlon 64 X2 4800+ Dual Core gekocht heeft:

http://www.sallandautomatisering.nl/content/catproducts.php?catId=27&n ewcat=0&wizard=

"Ook gekocht naast dit product:"
Asus A8V-E Deluxe

Lijkt me geen goede reclame.
uh..

Als iemand met alle geweld dat bord en die proc wil kopen zal ik 'm niet tegenhouden. Ondanks dat je de eindgebruiker hebt verteld dat het niet gaat werken.

Wat nou slechte reclame?
Hij mag 'm toch ruilen, whats your point?
Als je bij een bepaald product op je website hebt staan welke producten er vaak naast dat product worden besteld lijkt het me niet handig om daar producten te tonen die niet compatible zijn.

Dat bedoelt ie denk ik. Je reageert trouwens wel als door een wesp gestoken zeg.
1) Dat script pikt gewoon de aankopen eruit, en gaat écht niet controleren of dat spul samen moet werken. Hoeft ook niet eens, als ik namelijk een 160GB disk en een PDA koop staat dat er ook zonder dat daarbij gekeken wordt of die Samsung wel in een SD slot past ;)

2) Ik vind het nogal kortzichtig om op basis van een extra functie in een webshop-software pakket (zie 1) het bedrijf wat gebruik maakt te bekritiseren zonder te kunnen zien wat daar voor communicatie vooraf is gegaan.

3) Ik werk er niet hoor ;)
Volgens mij is iedereen de bugs van Intel al vergeten. :P Als de K8T800 Pro er geen last van heeft dan ga ik me geen zorgen maken. ;)
Mooi kloten dan. Ik heb dus ook dit bordje.. en was al aan het kijken waar ik een X2 kon kopen.

Maar nu moet ik nog wachten op de nieuwe rev.

Zo`n probleem is dit toch eigelijk niet?! gewoon nieuwe rev.(wat normaal is) en dan werkt het weer.
Zo`n probleem is dit toch eigelijk niet?! gewoon nieuwe rev.(wat normaal is) en dan werkt het weer.
Maar als Asus de borden niet wil omruilen mag jij een nieuw bord kopen.
Mmmh heb ok dat probleem, ik zit zonder pci/agp lock (KT800) hadden ze na zo weinig tijd of hadden ze gewoonweg GEEN goesting om dat er intesteken. Vermits de PRO een paar maand erna is gelanceerd :@ VIA Chipstets sucken nog altijd in mijn ogen. Volgende word nVidia
Anoniem: 138221
4 juni 2005 16:44
Ik heb nog een oude pc met zo'n via chipset. Het is echt een ramp. Iets in de bios wijzigen en: piep piep piep. :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee