Wat je eigenlijk zegt is dat deze methode de recycling-cyclus van bruikbare stoffen tot afval tot bruikbare stoffen met tientallen keren zou kunnen versnellen. In dat licht is dit waarschijnlijk een GROTE doorbraak. Het ligt er een beetje aan wat voor afval allemaal bruikbaar is.
Kijk, wat veel mensen vergeten is dat je alleen maar energie aan het verplaatsen bent. De wet van behoud van energie. Het natuurlijke verval van afvalstoffen is in feite een heel langzaam verval van energie dat in een onbruikbare vorm is naar een energie die beter bruikbaar is (lees: beter opnieuw te gebruiken). Bijvoorbeeld groene afval naar compost.
Maar compost is beperkt bruikbaar. Door de biomassa om te zetten in waterstof wordt de energie een heel stuk bruikbaarder. Met compost kun je plantjes laten groeien, met waterstof kun je veel meer dingen doen. Als het proces dus sneller kan op een goedkope manier, dan heb je toch winst. Je hebt energie in een vorm die veel bruikbaarder is, veel makkelijker inzetbaar.
Daarnaast win je nog eens een heleboel tijd. Natuurlijk verval kost wel eventjes wat tijd. Biomassa geforceerd omzetten in waterstof met wat andere afvalstoffen levert je dus tijdwinst op. Je hoeft niet een paar jaar te wachten.
En ruimtewinst, want de afvalbergen kunnen hierdoor kleiner worden.
Je verliest natuurlijk ook wat. Bacterieen geven warmte af. Maar dat zou je toch nog in een voordeel om kunnen zetten door het als verwarming te gebruiken. Maar genoeg warmte om een turbine aan te drijven en electriciteit te genereren, dat zal wel niet

.
Tja, en natuurlijk het afval. Je gaat wel een hoop butaanzuur overhouden, en toch ook nog een boel azijnzuur. Wat ga je daar mee doen? Azijnzuur is nog wel handig voor van alles en nog wat. Maar als je te veel hebt, dan komt het gegarandeerd in de natuur terecht. En dan gaat je land al snel op Mordor lijken

.