Blizzard waarschuwt voor lange wachttijden voor open bèta Diablo IV dit weekend

Diablo IV-ontwikkelaar Blizzard waarschuwt geïnteresseerde gamers dat de wachttijd voor inloggen op de open bèta van de game erg lang kan worden. Daarnaast kan de bèta tussendoor offline gaan voor aanpassingen en fixes.

Dat schrijft Blizzard-communitymanager PezRadar. "Vrijdag gaan de deuren voor werkelijk iedereen open, we verwachten veel mensen. Er zullen lange wachttijden zijn, in het bijzonder op vrijdag, als we net beginnen, en op regionale piekmomenten." Bij dat laatste moet gedacht worden aan bijvoorbeeld de avonduren voordat spelers naar bed gaan in regio's als Noord-Amerika en West-Europa.

Vorig weekend was er een early access-bèta voor mensen met een preorder. Deze had te maken met dezelfde problemen als waar Blizzard nu voor waarschuwt. Een Forbes-redacteur vertelde dat hij op een gegeven moment volgens de game 128 minuten moest wachten voordat hij met de game kon inloggen op de Blizzard-servers. De game vereist te allen tijde een internetverbinding, ook als spelers in hun eentje spelen.

Diablo IV komt op 6 juni uit voor de huidige en vorige generatie Xbox en PlayStation, maar ook voor Windows. De game is een vervolg op het alweer bijna elf jaar oude Diablo III. Een grote vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger is de aanwezigheid van crossplay en crossprogression. Windows-spelers kunnen dus samenwerken met vrienden op Xbox Series bijvoorbeeld. En als een Windows-speler de Xbox-versie zelf koopt, zullen zijn personage en buit ook daar aanwezig zijn. Op consoles is er tot slot ook de mogelijkheid van local co-op. In een interview met Eurogamer noemt de ontwikkelaar dat een te grote technische uitdaging om op de pc te worden geïmplementeerd.

Deze video is onderdeel van een geschreven preview.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

24-03-2023 • 12:50

166 Linkedin

Reacties (166)

166
165
43
3
0
90
Wijzig sortering
"De game vereist te allen tijde een internetverbinding, ook als spelers in hun eentje spelen."

Blijft een nare ontwikkeling dit die eigenlijk lang terug al in de kiem gesmoord had moeten worden.
Maar voor Alpha's en Beta's kan ik het nog enigszins begrijpen.
Het 'ding' hier is dat je eigenlijk nooit alleen speelt, ik denk dat 'in hun eentje spelen' hier verkeerd geïnterpreteerd wordt. De overworld is namelijk gedeeld met andere spelers, ook als je niet in een party zit en die kun je dus tegenkomen, ook als je 'alleen' speelt. Er is dus geen echte single player mode.

Voor sommige zaken heb je andere spelers ook nodig is (zeker in het begin, geen idee hoe dat natuurlijk zal zijn wanneer iedereen in veel betere gear steekt), denk bijvoorbeeld aan worldbosses, lastige events en dat soort zaken. Ga je een dungeon of cellar in speel je echter wel alleen, of met je party als je in een groep zit.

Ik heb bijvoorbeeld vorige week de world boss gedaan, en die was echter lastig. Wij kregen hem wel neer, met denk ik een minuutje over op de timer. Maar ik heb ook genoeg verhalen gelezen van mensen die hem simpelweg niet neer kregen omdat ze ofwel niet genoeg spelers hadden die niet constant doodgingen, of omdat ze niet genoeg bijdroegen (denk aan boss hitten en dan gaan wachten op een veilgie afstand).
Het 'ding' hier is dat je eigenlijk nooit alleen speelt, ik denk dat 'in hun eentje spelen' hier verkeerd geïnterpreteerd wordt. De overworld is namelijk gedeeld met andere spelers, ook als je niet in een party zit en die kun je dus tegenkomen, ook als je 'alleen' speelt. Er is dus geen echte single player mode.
Dat klopt maar die had er wel gewoon moeten zijn. Als je graag alleen speelt heeft die overworld geen enkel toegevoegde waarde en dient het alleen als excuus om always online DRM te verkopen (want dat is het).

In Diablo 3 zat ook always online DRM, verschrikkelijk irritant is dat.

Ik ben het eens met @LongTimeAgo, die always online DRM die je nu overal ziet is een slechte ontwikkeling. Uiteindelijk gaan de DRM servers offline en zit je met onspeelbare spellen, terwijl Diablo 1 en 2 tot in de eeuwigheid solo gespeeld kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 24 maart 2023 13:22]

Voor Diablo 3 bestaat er ook een 'onofficiële' offline patch.

Vermoedelijk komt dat er voor Diablo 4 ook wel. En nood breekt wet zeker, als je de game officieel hebt gekocht.
Niet op consoles...
Op consoles kan je Diablo 3 prima offline spelen hoor. Alleen seasons niet. Maar consoles behalve seasons is 1 grote grap met gehackte items e.d. Ik vind het dus prima dat je online MOET zijn via de servers van blizzard ook op consoles dit keer om het cheater probleem op te lossen. Het is niet anders.
Ja idd ik joined een keer een game online en ging meteen 100 Paragon levels omhoog
dat hoeft nog niet eens iets illegaals te zijn. als jij met maar 10 paragon levels mijn game joined en ik loopt een 140+ grift dan krijg je die levels ook
Op de laatste season boost(e) ik mensen van 0 tot 300 paragon met 1 GR110.
Dat is mijn punt dus, D4 op consoles wordt ook always online. Geef mij dan maar D3, waar ik geen last heb van andere gamers. Er is daar geen cheater-probleem, want ik kom daar niet in contact met andere gamers.
Voor online gameplay bij games met achievements/progress/items/competitie etc. volledig mee akkoord

Maar dan welk liefst met een locale optie waarbij ja offline kan spelen met characters volledig gescheiden van het online gedeelte.

Maar tegenwoordig vereisen het grootste deel van de games dat je online ben.
Zelf games die helemaal een online gameplay elementen bevatten (dat onder het mom van DRM)
Als ik dan eens iets koop probeer ik dat daarom zoveel mogelijk via gog.com of itch.io te doen...

/off topic
Dit doet me er net aan denken dat er door de spring sales op GOG weer free games te claimen zijn.
Momenteel: Neurodeck: Psychological Deckbuilder (te claimen op de main page)
Maar werkt de game dan ook zoals het hoort? Ik heb wel eens iemand zoiets zien spelen, maar dat werkte voor geen meter. Dungeons werden niet random gegenereerd, loot werkte niet, skills werkte niet correct. Monster AI klopte niets van.

Kwam er op neer dat je de game kon starten offline, maar dat was het ook wel. Het was niet de game die je speelt wanneer je normaal zou spelen.
Er zijn geen random Dungeons, omdat ze meer dan 100 dungeons gecreëerd hebben.
Volgens mij zijn de dungeon nog steeds random want toen ik dezelfde dungeon nog een keer deed was het een andere layout.
Ik hoop van wel. Ik vind het dieptriest dat we afhankelijk zijn van softwarepiraterij om games in de toekomst (of offline) speelbaar te houden.
Klinkt weer als goedpraten van piraterij. Net zoals we altijd bij downloaden van muziek en films lezen. Eerst is het te duur, als de prijs omlaag gaat is het weer dat niet alles beschikbaar is, en zo kan je door blijven gaan.
Piraterij heeft zelden met geld te maken.
terwijl Diablo 1 en 2 tot in de eeuwigheid solo gespeeld kunnen worden.
En gemod.
Oei, dat online world-boss idee klinkt goed (en erg leuk als het werkt!) maar valt in de werkelijkheid vaak tegen.

Kijk naar New-world waar sommige servers leeg lopen en je bepaalde missies gewoon niet kan halen puur omdat je afhankelijk bent van andere mensen die online zijn.

Hopelijk is hier goed over na gedacht en beperken ze niet de features achter playerbase.

[Reactie gewijzigd door soundvision op 24 maart 2023 13:30]

Voorbeeld van zo'n world boss (Lichte spoilers?):
https://www.youtube.com/watch?v=NU4J6Ybsxz8

Ziet er wel interessant uit, maar als niemand er wat van bakt gaat die boss niet down natuurlijk :P
in de closed beta gngen ze wel kapot maar dan stonden we daar met man of 40, in de early access vorig weekend werden de spelers vaak door de boss gesloopt
Misschien wil iemand offline spelen, single player. Dat kan, heh? Ik kan me nog herinneren dat ik Diablo 3 wilde spelen in de bus (op vakantie). Maar dat mocht niet van Blizzard. 4G had je toen nog niet, zeker in Duitsland belabberde kwaliteit 3G. Op het vakantieadres heb ik het spel wel kunnen spelen maar eigenlijk wilde ik dat niet (of nauwelijks); ik wilde het met name onderweg spelen. Mocht niet van Blizzard. Werkelijk een domper van een ervaring, en dit alles vond plaats tijdens de launch week.

Dat er geen echte single player mode is, is dus een weloverwogen keuze in Diablo 3 en Diablo 4. En waarom? Vanwege de RMAH. Toen ging die weg (woohoo), en kwamen de seasons. Dus waarom? Omdat ik zogenaamd competitief bezig ben tijdens seasons? Vergeet het maar, dat ben ik niet. Tegen no lifers en bots valt niet te grinden.
Iets online moeten doen is geen probleem meer in het grootste deel van de wereld. En als je in een uithoek zonder internet zit kan je je afvragen wie raar is: een bedrijf dat een game maakt die niet offline werkt, of iemand die in de woestijn op z'n laptop wil gamen....
Dus elke single player game moet maar always online want redenen om de algehele ervaring gewoon slechter te maken.
Ik speelde de beta vorig weekend en vond het multiplayergedeelte weinig toevoegen:
 • Je ziet andere spelers in de dorpen, maar het is slechts een beperkte selectie van wie online is; met welk functioneel nut? Geen.
 • In de open wereld kom je random mensen tegen zodat je 'samen' monsters kan doden, maar met de level scaling heeft dit weinig betekenis: de level 10-speler doet het op zijn moeilijheidsgraad en de level 25-speler op die van hem.
 • Events in de open wereld worden daarom ook niet persé makkelijker, omdat het evenredig scalet. World-bosses zijn wellicht de uitzondering.
Doorheen mijn leveling proces van 1 naar 25 heb ik geen enkele keer de hulp nodig gehad van een ander, of het gevoel gehad dat het online gedeelte de dingen makkelijker maakte.

Dungeons in co-op met vrienden is - wat mij betreft - de enige echte toegevoegd waarde van online, maar daarvoor hoeft een game geen always-online te zijn. En dus voelt het hele online gebeuren wat leeg en zinloos. Beetje zuur dat we daarvoor in die queue moeten zitten wachten.

Ik kan er volledig naast zitten maar ik heb het idee dat het always-online concept in de eerste plaats een DRM-systeem is. En door de kritiek op Diablo 3 heeft Blizzard precies wat flauwe excuses bedacht om het verteerbaarder te maken, zonder dat het substantieel veel toevoegt.

Overigens vind ik het wel een heel tof spel, maar ik begrijp dat mensen dat always-on maar niks vinden.

[Reactie gewijzigd door TheBlackbird op 24 maart 2023 14:21]

Je ziet andere spelers in de dorpen, maar het is slechts een beperkte selectie van wie online is; met welk functioneel nut? Geen.
Jawel, maar niet voor de spelers, voor Blizzard. Nl. geld.

De enige reden is dat ze skins willen verkopen en dat doe je niet in single player spellen. Skins kopen is 99% voor de aandacht. Kijk eens welke gave skin ik heb, die heb jij niet, ik ben speciaal he, geef me aandacht! Maar ja, als een ander jou niet kan zien met de skin, dan krijg je ook geen aandacht en waarom zou je dan 20 euro aan een skin uitgeven?

Skins zijn egotripperij voor de aandacht en mensen geven daar met alle plezier honderden euros aan uit en dat geld wil Blizzard graag hebben.
Wat eigenlijk wel weer vreemd is van die mensen, want een skin (of mount) die je ingame kan behalen met een lastige activiteit geeft in bepaalde gevallen aanzien, een skin die je koopt geeft 0 aanzien, ook al ziet deze er mooi uit en speciaal is het al helemaal niet.

Neemt niet weg dat gekochte cosmetics mooi kunnen zijn, en er is niet mis mee om wat te kopen dat je mooi vind, maar ze maken je zeker niet speciaal en ook je aanzien zal niet snel stijgen.
Dat hebben ze helemaal psychologisch uitgezocht, mensen zijn daar gevoelig voor. Dus gaan ze daarvoor, levert ze goud geld op.

Simpel voorbeeld, een bepaalde emote in Destiny 2, kost €15..

In mijn beleving ben je echt knetter als je dat koopt.

Maar stel nu dat je 5 vrienden hebt waar je mee speelt in die game en die gaan hem allemaal kopen. Tja, dan weet ik de uitkomst al.
Uiteraard, daarom zie je ook zulke cosmetics, en opzich vind ik het helemaal niet verkeerd dat daar geld mee wordt verdiend, zeker niet bij een live servcie game. Maar het is inderdaad jammer dat mensen denken dat ze van een gekochte skins 'speciaal' worden.
Ik heb in bv fortnite aardig wat skins gekocht maar dat is omdat ik die leuk vind, de mening van een ander boeit me echt geen knar, dus wat je hier verkondigd is hoe JIJ het ziet en niet hoe anderen het perse zien
Die ervaring met events had ik niet, uiteraard is er de scaling naar ieders eigen level. Maar zo'n event waar je bijvoorbeeld 5 waves moet verslaan was met 2 of 3 toch echt vaak een stuk makkelijker dan alleen. Die monster zijn immers wel voor iedereen geschaald naar zijn of haar level, maar 100 monsters verslaan verdeeld over 5 waves in je eentje op een timer is toch lastiger dan het met zijn 2én, 3én of zelfs meer doen.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 24 maart 2023 14:39]

lol je heb het echt zo mis wat betreft het nut van andere spelers die je tegen komt op de map, ja nu in normal mode heb je elkaar niet nodig maar ik hoor je wel piepen als je straks op torment 1 of hoger een event in loopt (rood gebied op de map) en je word gegangbanged door een groepje demons
het is ook niet 100% een single player spel. in de open wereld kom je gewoon mensen tegen. je kan ook soms latency problemen krijgen (gezien vorige week)
maar speel je een dungeon alleen dan is er geen vertraging te bekennen
Als je alleen wilt spelen zou je die onzin gewoon uit moeten kunnen zetten maar dat kan niet want DRM.
Het is toch geen single player game, zoals PoE dat ook niet is?
Het is een single player en multiplayer game met een online component dat always online DRM als voornaamste doel heeft.

Als je Diablo 4 solo wilt spelen, wat namelijk gewoon een optie is, heb je met dat hele online gedeelte niets te maken. Toch is er geen optie om het uit te schakelen.

Blizzard (en andere devs) zijn er heel goed in geworden om dit soort onzin als feature te verkopen en we zijn er met zijn allen nog in getrapt ook.
Jij vindt het een single player game, maar dat is het niet. Net zoals dat een weg niet eenrichtingsverkeer is als er 's nachts maar 1 auto op rijdt.

Ik snap uit je reacties dat je teleurgesteld bent en dit belangrijk vindt.
Grappig hoeveel mensen de marketing prietpraat van Blizzard en anderen geslikt hebben. DRM verkopen als feature en mensen verdedigen het ook nog.

Diablo 4 heeft ook een battle pass en een premium currency, het is werkelijk om te janken.

Dit is dus waarom games tegenwoordig zo kut zijn.
Ik verdedig niks. Maar ik ga dit spel kopen en spelen, wetende dat dit online only is en dat er een battle-pass is voor cosmetics. En waarschijnlijk ga ik het spel nog leuk vinden ook.

Jij vindt daar wat van en je maakt je eigen overwegingen op basis van diezelfde informatie. En dat is ook prima. Maar geef mij (en de miljoen andere spelers) nou niet de schuld van features waar jij zo op afknapt.
Koop ze dan ook niet? Het is allemaal op voorhand aangekondigd, dan toch nog het spel aanschaffen en achteraf lopen miepen is een zwaktebod.
Als je single player offline wil, moet je server code in de client hebben. Dat wil je niet, want dan kan iedereen je code uitpluizen en veel makkelijker server exploits ontdekken. Dat telt ook mee in de afweging.
Het is geen DRM, het is een open world multiplay game. Er is geen offline single player, als dat er was had je een punt. Daarnaast is een battle pass vrij logisch. Een game verkopen en die 10 jaar onderhouden zoals bij Diablo 3 is geen gezond verdienmodel voor een bedrijf als er verder geen inkomsten zijn. Developers zijn niet gratis, maar dat hoef ik je denk ik niet uit te leggen.
Dat vond ik nog wel redelijk waar als het om D1 en D2 ging, maar D3... dat is wel echt een hele eenzame ervaring om in je eentje te moeten spelen. Geen lol aan beleefd, behalve de paar momenten dat ik het met wat maten kon spelen.
Klinkt alsof ze er de zoveelste MMO van gemaakt hebben. En nee, dat is zeker niet positief. Zo jammer, ze hadden goud in handen. Nee, ik blijf voorlopig wel bij Diablo 3, die is nog steeds leuk.
dat zeker, ik speel elk season wel ff.....
Offline = Hackers = Duped items

Ik speel ook altijd solo maar doe mij maar gewoon online.
Het is bloed irritant dat iedereen de boel met gehackt items wil lopen.
Hoezo zou je last hebben van hackers ed als je solo offline speelt? Wat je beschrijft is juist precies het probleem met multiplayer/online games.
Probeer jij maar met een gehackt item in Diablo 4 te spelen straks. Altijd online straks en dat zul je er niet in terug vinden omdat de server constant controleert of je items wel kloppen. Wat je beweert klopt dus niet.
Dat is mijn punt niet. Als ik solo speel, heb ik geen last van andere gamers die zo nodig willen hacken. Ze gaan hun gang maar, ik speel mijn eigen game. Van hackers en cheaters heb je alleen last in online multiplayer games. Dan beïnvloedt het namelijk jouw game ervaring.
En dat is dus niet zo. De game moet je straks via de servers van blizzard spelen en is hacken dus onmogelijk. Ook niet door mensen die dat in hun eigen game offline willen doen en die items dan alsnog de wereld online inslingeren.
Haha jij hebt duidelijk nog nooit een online shooter gespeeld... Online gaming betekent een constant gevecht van de developer tegen cheaters. Dat gaat hier echt niet anders zijn.
Waarom zijn er dan ontelbaar veel cheaters op consoles die offline kunnen spelen en niet op pc waar offline geen optie is bij Diablo 3?
Omdat Blizzard dat blijkbaar geen prioriteit vindt? Als jij kan zien dat er op consoles cheaters actief zijn, kan Blizzard dat ook. Ze doen er alleen niets aan.
CoD Online zit ook vol met cheaters en mod users die aim assists gebruiken en daar moet constant actief tegen opgetreden worden.
Always online geeft echt geen enkele garantie dat er geen cheaters actief zouden zijn. Dat is gewoon onzin.
Nee en met Diablo 4 doen ze er dus wel iets aan en zijn er straks geen cheaters. :)

[Reactie gewijzigd door Kaasje123 op 25 maart 2023 12:45]

Erg veel last ja.
Zie Diablo 3 op console. Heel het spel is verpest.
Leaderbords staan vol met hackers.
Je kan niet eens in een party komen want je bent anders te zwak.
Of ze geven je nonstop items.
Alles word gewoon verziekt.
Zelfs in party met randoms. Ze maken alles in 1 hit dood. Terwijl jij er bij loopt.

Mensen die offline games willen moeten gewoon een singleplayer story game spelen.
Niet ergens waar loot erg van belang is.
Activision Giveth and Activision Taketh Away over een paar jaar. Mij niet gezien idd
Diablo III is 10 jaar oud en heeft al die tijd ondersteuning gehad, de vorige versies zijn nog altijd speelbaar en D2 heeft nog een opknapbeurt gehad die door de spelers die het nog steeds spelen erg gesmaakt werd. Snap echt niet wat het probleem is. Binnen 10j is er hopelijk Diablo V en kunnen we weer verder.
En hopelijk niet Xwin only
Het is geen offline solo spel, de instances worden online gegenereerd.
Lijkt mij eigenlijk wel logisch. Het systeem houdt je vooruitgang in de gaten als je online speelt. Hoe moet het checken of jij je 10k gold wel terecht hebt verkregen als het een poosje geen verbinding heeft gemaakt?
Het probleem als je ook een competief multiplayer element wilt en de game niet online always is dat er veel gescheat kan worden. Voorbeeld, bij Diablo 3 liepen mensen met gehackte wapens rond (mega specs) in dezelfde wereld als andere mensen en sloopte alles. En als de gegevens opgeslagen zijn online en alles online zichtbaar is dat aanzienlijk moeilijker wordt.
Dat is volgens mij wel een console only issue, ik zag dat bijvoorbeeld inderdaad bij een maatje van me op de Xbox ook gebeuren, terwijl je dat soort items op de PC versie nooit ziet.
Ik heb er niet zo'n problemen mee, en Diablo IV is niet helemaal single player. Je kan andere spelers tegenkomen
Niet heel raar voor een live-service game. Als je alleen zou kunnen spelen betekent dat je zonder consequenties zou kunnen hacken en deze voor andere mensen droppen online.
Het probleem begrijp ik niet zo. Zelden is een PC of console losgekoppeld van internet.
Vind het tegenwoordig geen probleem meer. Wanneer heb je nou geen internetverbinding
Het gaat ook niet om nu, maar in feite ben je geen eigenaar meer van je spel. Besluiten ze over 2 jaar na release de server uit te doen. Wat dan?
Ik denk dat dat bij Blizzard een kleine kans is. Mocht dat wel zo ver komen dan komt er hoogstwaarschijnlijk een offline patch. Mocht zelfs dat niet komen dan is er binnen de kortste keren 1 vanuit de community.

Het is gewoonweg geen realistisch scenario (bij AAA game developers) dat je met een game zit die het helemaal niet meer doet.
Volgens mij is de beta ook gratis? Genoeg mensen die het dan wel even willen proberen inderdaad...

Maar goed Blizzard is al een tijdje Blizzard niet meer. Al zijn ze de laatste tijd wel weer "goed" bezig?
Expansion WoW is wel oké en goede verhalen gehoord over Diablo. Hoop dat ze hun weg weer vinden en goede games gaan maken.

Warcraft III Reforged is nog steeds echt een enorme deuk voor mij op Blizzard.
Edit: excuus.. ik had dit blijkbaar compleet gemist.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 24 maart 2023 13:55]

Deze beta, voor aankomend weekend, is WEL gratis. Vorig weekend was de Closed Beta, nu is de Open Beta.
Geen closed beta, een 'early access open beta', whatever that means...
Vroege toegang, zodat je je speciaal kunt voelen. Dat werkt net zo goed als alle legendaries die... niet legendary zijn...

Neem D3. Wat zijn nou daadwerkelijk legendaries? Primals, dat zijn legendaries. Die zijn... legendarisch zeldzaam. Legendaries zelf niet. Het is een zekere power creep.
In D2 hete het unique maar toch had je er tig van
Dit betreft de open beta en deze is wel gratis:)
Dat is niet juist, dat was vorige week. Deze beta is zeker wel gratis.
Dat gold alleen voor de beta van afgelopen weekend. Dit weekend is het voor iedereen toegankelijk, ongeacht of je de game al hebt gekocht of niet.
Ah oké jammer maar begrijpelijk
Wat die poster aangeeft klopt niet, het early access weekend vorig weekend was voor mensen met een Pre-Order, dit weekend mag iedereen het proberen.

Ik verwacht ook dat ze daarom een nog veel grotere drukte verwachten dan vorig weekend, en vorig weekend was geloof ik al meer dan 1 miljoen spelers over het weekend en bijvoorbeeld een piek op Twitch van 900k mensen die naar Diablo keken.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 24 maart 2023 13:16]

Dat was de vorige closed beta paar weken terug. Deze beta dit weekend is wel open voor iedereen. Gewoon gratis.
De open beta die straks start is weldegelijk gratis. Die van vorige week was alleen voor de pre-orders.
Zelfs de vorige beta (laatste weekend) kreeg je toegang als je gewoon de standaard versie had pre-purchased. Volgens mij verwar je je met het feit dat je bij launch de game eerder mag spelen met het duurdere pakket.
Wat @Lagonas zegt klopt niet helemaal. Afgelopen weekend was het spel te spelen door mensen die de game pre-ordered hadden. Aankomend weekend -daar waar dit nieuwsartikel over gaat- is gratis en voor iedereen toegankelijk.
En zelfs voor de mensen die er al voor betaald hadden waren de wachtrijen 1-2 uur!
Dat is wel alleen vrijdag het geval geweest en een queue van 1-2 uur heb ik zelf niet gehad. De langste queue die ik gehad begon met een prognose van +-40 min op het logon screen en de daadwerkelijke wachttijd was zo'n 25 minuten gok ik. Ik zat echter niet om 18:00 klaar, maar ben na het werk begonnen, wel tijdens EU prime time (rond 20:00).

Zaterdag en zondag helemaal geen queue gezien, dus dat was ook erg positief.
Het is geen demo weekend he. Het is een test weekend wat dus echt iets anders is. Je hebt geen recht om in de servers te komen, je kan het hoogstens hopen.
Voor mensen met een 3080Ti Gigabyte, wees gewaarschuwd.

https://www.youtube.com/watch?v=or7njUlYTLI&t=741s

[Reactie gewijzigd door apollo13 op 24 maart 2023 12:57]

Was dit niet gefixed met de laatste driver update?
Het lijkt hier om een hardware issue te gaan, niet een driver issue.
Hardware fixen met een driver update is lastig. Het probleem is dat een (hopelijk een enkele batch en niet een complete serie kaarten) kaarten is die met piekbelasting kan slopen. Of er een cap knalt, een VRM kapot gaat of iets compleet anders aan de hand is, dit hoort echt niet.
Beetje toen met EVGA(?) kaarten en die game van Amazon. Daar klapte in een uncapped laadmenu ook een heel aantal kaarten. Achteraf bleek er een batch met gebrekkige soldeer verbindigingen.

Maar zelfs als ze het probleem met Diablo oplossen, die kaarten gaan er een keer aan. Dus lijkt het me goed als Gigabyte hier eens serieus aandacht aan besteed. Uit eigen ervaring, kansloos. Maar goed, klantenservice kwaliteit is weer een andere discussie.
Ik ben benieuwd. Tijdens het closed beta weekend heb ik weinig (lees een paar minuten) moeten wachten elke keer. De vraag is natuurlijk meer hoe het zal gaan tijdens de daadwerkelijke launch.
Is ook te verwachten. De launch zal denk ik nog erger zijn dan deze beta :P Maargoed dat ze het in ieder geval vast aangeven om toch de verwachtingen van vele misschien een beetje te sussen.

Early access beta laatste weekend ging redelijk goed. waren wel de eerste paar uur wat issues maar volgens mij vanaf een uur of 20:00 (3 uur na launch) zo goed als geen problemen meer gehad.

Blijft jammer dat het altijd gebeurd met deze always online games. Maar snap ook dat je niet te veel wilt investeren voor zo'n korte moment opname die vrij snel daarna verholpen is.
Is ook te verwachten. De launch zal denk ik nog erger zijn dan deze beta :P Maargoed dat ze het in ieder geval vast aangeven om toch de verwachtingen van vele misschien een beetje te sussen.
Dat is wel een beetje voorbarig. Het is niet onwaarschijnlijk dat ze de beta-servers expres redelijk laag inschatten zodat ze goed kunnen vaststellen hoeveel servercapaciteit ze per x gebruikers nodig hebben om de boel draaiend te houden. Dat is iets wat je tijdens een grootschalige beta goed kunt testen voordat je live gaat.
Je kan er gif op innemen dat bij de launch de capaciteit ook niet voldoende zal zijn. Ze gaan die capaciteit echt niet inschalen op de enorme piek aan het begin, maar eerder op wat ze na 1-2 maanden verwachten. Schaling op de launch piek zou een fortuin kosten. Nu heeft Blizzard dat fortuin wel, maar de kans is levensgroot dat ze een overload aan het begin voor lief nemen.
Nah, dat is tegenwoordig al lang niet meer nodig. Vaak draaien dat soort diensten gewoon binnen AWS of Azure. Bijschalen is dan niet heel veel ingewikkelder dan wat schuifjes hoger zetten. Vanzelfsprekend kost dat wat, maar datzelfde kan gezegd worden van een slechte ervaring bij launch.
In die post van blizzard stond dat ze de beta op bepaalde momenten express te laag zullen inschalen omdat ze de queing systeem willen testen.
Ik heb echt zoveel zin in deze game!
Ik ga toch geen €69,99 betalen om voor een beta virtueel in de rij te gaan staan?
Dit is de open beta, hier hoef je niet voor te betalen. De vorige beta van afgelopen weekend was voor de mensen die de game gekocht hadden.
Klopt, maar dit weekend is het gratis als er binnenkomt tenminste.
Open beta is het, closed beta was vorige week. En je betaald 70 euro voor een game die in juni uit komt.
Ik heb de installer maar aangezet, enig voordeel dat ik tot nu toe zie, is dat de game al launchable is bij 20% van downloaded content, dus tijdens die 137 minuten die ik nu zie in de queue, installeert ie de resterende 65GB dan maar denk ik :)

***EDIT***

na een queue tijd van 60 minuten IRL begonnen met spelen.......filmpjes waren in het begin beetje out of sync qua beeld/geluid en de ondertiteling ervan, maar liep allemaal smooth.

heb gespeeld tot half 12, enige wat me opviel was dat ik af en toe terwijl ik rondliep, een paar plekken terug werd gezet, vooral in town, maar afgezien van dat....hele soepele gameplay, portals nemen(die animatie is trouwens echt NICE) zonder vertraging......ik denk dat ik hier wel lol aan ga hebben als ie released wordt.

Enige jammere is dat het open beta weekend precies in het weekend valt dat ik weg van huis ben, dus deze vrijdagavond was het voor mij qua gameplay :D

[Reactie gewijzigd door Pim0377 op 24 maart 2023 23:36]

Kleine review van mijn beleving:

Gisteravond was het niet te doen om binnen te komen. Ik weet niet hoe het met jullie zelfrespect staat, maar ik ga niet langer dan 10 minuten in een virtuele rij staan. Laat op de avond werd het rustiger, maar toen klapte het spel eruit nadat ik een karakter had aangemaakt, dus toen ben ik maar gaan slapen.

Vanmorgen kon ik er gewoon snel in en zag ik dat ik klaarblijkelijk meerdere kopiën van hetzelfde karakter had aangemaakt. Ik kon direct gaan spelen en ik moet zeggen dat D4 een sfeervol, donker spel is geworden; dat maakt het veel spannender dan D3. Ik had ook weinig last van lag en ik kan soepel spelen op 2560x1600 op een 6 jaar oude machine met een i7 7700K en GTX1080. Dat is best prettig; ik snap nu ook beter waarom die videokaarten zo achterlijk duur zijn geworden. Je hoeft geen nieuwe meer te kopen en je kunt er de rest van je leven mee gamen;) Zonder dollen, ik speelde al games in een tijd waar je om de 1-2 jaar een nieuwe PC moest kopen omdat je oude PC niet meer vooruit te branden was.

Wat mij opviel is dat de spreukenboom op die van D2 lijkt, met het verschil dat je de boom kan resetten tegen betaling van wat munten. Hierdoor kun je verschillende build testen. Ik vermoed dat je zoveel goud vindt dat het afkopen in principe flauwekul is; ik heb er op laag level al geen last van.

Al met al een veel belovend spel, die mij de moeite waard lijkt om te kopen. Ik ga er even induiken wat je voor die 7 tientjes krijgt en als dat snor zit, ga ik vast een pre-order doen.

PS: vanmorgen en vanmiddag was het spel soepel te spelen en er waren nauwelijks wachtrijen, maar ik verwacht dat dat vanavond wel anders zal zijn. Als je lange wachtrijen hebt en eruit geknikkerd wordt, zou ik vroeg gaan slapen en morgenochtend gaan spelen.
Fijn dat ze het alvast melden.
Ik snap ook wel dat voor een open beta de servercapaciteit niet op de volle max wordt gezet. Wat ik wel hoop , is dat ze er (eindelijk..) iets van leren en het bij de officiële release wel goed gaat.. Het lijkt zich voor te doen bij elke Blizzard game de laatste decennia...
Blijkbaar speel je geen Blizzard games, de launches gaan al heel wat jaren meer dan prima. En als er iets iets wordt het doorgaans redelijk snel opgelost. De problemen die er jaren geleden waren zijn er al lang niet meer omdat ze er van geleerd hebben. Maar dit is een open beta, dus IEDEREEN kan het downloaden, inloggen en spelen. Dat gaat een immense load genereren waar ze dus een prima stress test hebben.
Goh... De launch van Overwatch 2 ging anders ook niet zo vlot.
Blijkbaar speel je geen Blizzard games, de launches gaan al heel wat jaren meer dan prima.
Euh!?!?!

StarCraft II: Wings of Liberty launch: bagger!
Diablo 3 launch: bagger!
StarCraft II: Heart of the Swarm launch: bagger!
Diablo 3: Reaper of Souls launch: bagger!
StarCraft II: Legacy of the Void launch: bagger!
Overwatch launch: bagger!

Sure, dat is allemaal wat jaartjes geleden, maar ik heb tot op heden dan ook geen signalen gehoord dat dit significant beter is geworden. Wellicht voor de WoW releases, maar dat is niet wat ik speel van Blizzard en wellicht ook niet relevant hier...
Die van Reaper of Souls heb ik gemist dus daar kan ik niet over meepraten. Bij de rest heb ik er absoluut geen problemen mee ervaren, dus ik kan me dan ook niet vinden in de beoordeling "bagger!"
Misschien wat meer context?
Ik speel zeker wel Blizzard Games.
- Diablo 2R: was continue chaos, wachttijden en servercrashes de eerste weken
- Diablo 3: zelfs slechter, heeft maanden geduurd tot je zonde queues kon spelen
- Diablo 3 RS:- idem, telkens errors, wachttijden en ondermaatse capaciteit.

Dit was in de eerste besloten beta afgelopen weekend weer het geval, en moet in een beperkte besloten beta niet mogen gebeuren. Maar ook richting de echte launch houd ik helaas weer mijn hard vast. Ik weet niet wat jij als prima launch ziet, maar de afgelopen delen van de Diablo reeks heeft Blizzard imo hard gefaald qua capaciteit.
Op vrijdag was er inderdaad een queue, daar hebben ze onderzoek naar gedaan en de problemen die ze gevonden hebben opgelost. De volgende dag was er op prime time geen queue meer. Vanavond verwacht ik een complete shit show, logisch iedereen en z'n familie kan de game downloaden en installeren. Maar ook daar leren ze van. Zal het bij de launch van de game in juni druk zijn, absoluut.
Nee, hoor. Diablo III was een ramp, evenals Diablo 2 Resurrected. Beide games hadden overigens ook een early access en open beta-fase voorafgaand aan de launch.
Heb je het dan over de Diablo 3 launch van 10 jaar geleden of seizoen 28 waat ze alle resources zo laag mogelijk hebben gehouden voor de Diablo 4 beta? Je kan het nooit helemaal voorkomen dat er een wachtrij ontstaat, dat is hetzelfde effect als dat de belastingdienst elk jaar heeft.

Je gaat niet enorm veel resources aanschaffen voor iets wat een zeer tijdelijk probleem is. Maar als ik het vergelijk met hoe het 10 jaar geleden ging, dan gaat het nu een heel stuk beter. Kijk naar de launches van World of Warcraft, dat gaat erg vloeiend tegenwoordig. Daarom vond ik het onzin dat er gezegd werd dat ze er van moeten leren.
Maakt het uit waar ik het over heb als je zelf al aangeeft dat er meerdere opties zijn waarbij de launch slecht was en één voorbeeld straal negeert? :D Er zit een verschil tussen iets helemaal voorkomen en dagenlang problemen accepteren voor een significant deel van je playerbase, die een premium prijs heeft betaald voor een AAA-franchise. Het is niet voor niets dat "error 37" een meme geworden is, om over Diablo 2 Resurrected maar te zwijgen.

Jij mag vinden wat je vindt uiteraard, maar ik stel dat de procedure van Blizzard met early access en (open) beta launches volstrekt geen resultaat oplevert in de zin van een soepele prod launch. En ik vind dat een franchise als Diablo met developer als Blizzard het aan hun stand verplicht is om dan maar een paar dagen wél voldoende capaciteit in te kopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee