Cat S75-telefoon ondersteunt satelliet-sms-dienst van Bullitt en kost 599 euro

De Cat S75 is de eerste smartphone die Bullitts satelliet-sms-dienst ondersteunt. De stevige smartphone wordt door Bullitt gemaakt en is de Europese versie van de Motorola Defy 2. Verder kondigt Bullitt een bluetooth-dongle aan die de satelliet-sms-dienst ondersteunt.

De Bullitt Satellite Messenger-dienst laat gebruikers sms-berichten sturen en ontvangen via satellieten. Bullitt heeft de eerste twee telefoons aangekondigd die deze dienst ondersteunen, die beide in verschillende delen van de wereld verschijnen en dezelfde specificaties hebben. Naar Nederland en België komt de Cat S75-telefoon. Deze smartphone heeft een 6,6"-scherm met fhd+-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz. De sms-dienst werkt met een MediaTek-chip; de telefoon heeft daarom een Dimensity 930-soc. Daarnaast heeft het toestel 6GB geheugen en 128GB opslag, dat met een microSD-kaartje uit te breiden is.

Cat S75
Cat S75

De accu is 5000mAh groot en ondersteunt Qi-draadloosladen. Bedraad is de telefoon met maximaal 15W op te laden. De telefoon heeft drie camera's aan de achterzijde, een 50-megapixelsensor, 8-megapixelgroothoekcamera en een 2-megapixelmacrocamera. Aan de voorzijde zit een 8-megapixelsensor.

Het toestel heeft ip68- en ip69k-certificeringen. Volgens Bullitt kan de telefoon een val van 1,8 meter op een stalen plaat weerstaan en kan deze ook tot een diepte van 5 meter gebruikt worden. De telefoon wordt geleverd met Android 12 en krijgt twee Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates.

De Cat S75 kost 599 euro en krijgt drie maanden gratis een Bullitt Satellite Messenger-abonnement waarmee tot dertig satellietberichten gestuurd kunnen worden. Daarna is het abonnement vanaf 5 euro per maand te koop.

Motorola Defy Satellite Link
Motorola Defy Satellite Link

Voor telefoons zonder ingebouwde Satellite Messenger-ondersteuning, introduceert Bullitt de Motorola Defy Satellite Link-bluetoothdongle. Deze kan aan een Android- of iOS-gekoppeld worden voor verbinding met satellieten voor de satelliet-sms-dienst. Daarnaast heeft het apparaat een fysieke sos-knop en locatie-check-in-knop. Dit apparaat heeft een 600mAh-accu waarmee het toestel meerdere dagen moet kunnen werken. De Motorola Defy Satellite Link is vanaf april te koop voor 119 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

24-02-2023 • 19:58

53

Submitter: Casper de Boer

Reacties (53)

53
53
16
4
0
28
Wijzig sortering
Hiernaast is deze telefoon ook MIL-SPEC 810H-standaard compliant. Dit houdt in dat hij hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, trillingen en zout goed kan weerstaan.
In tegenstelling tot de S62 pro is de s75 telefoon niet uitgerust met een FLIR camera.
Dat MIL-STD had ik een tijdje geleden een stuk overgeschreven. Lang verhaal kort het wil absoluut niks zeggen tenzij de fabrikant erbij zegt wat ze hebben getest, hoe ze hebben getest en naar welke parameters en juist dat zeggen ze er niet bij.

MIL-STD 810 (rev. H) is alleen maar een standaardisatie van de testmethodes.

Het wil niet zeggen wat er allemaal getest is, er zijn 29 tests gestandaardiseerd maar geen van alle zijn verplicht. MIL-STD 810 is alleen maar een standaard voor het leger om te kunnen zeggen wij willen X kopen dat moet voldoen aan Y en Z en moet getest zijn volgens MIL-STD 810.

Dus als je een droptest wil doen en zegt dat je telefoon 1x valt op tapijt MAAR test volgens de testmethode in MIL-STD 810 dan kan dat ook. Dan voldoet je product aan MIL-STD 810 en daar is verder niks mis mee. Of ja, beter gezegd, je testmethode voldoet aan MIL-STD 810, klein detail, maar dat zeggen ze er niet bij. Sssst.

Je noemt luchtvochtigheid en zout als voorbeelden, maar dat hebben ze dus niet getest. Wat ze wel hebben getest volgens de CAT website:
INGRESS PROTECTION IP68 AND IP69K
SAND, DUST AND DIRT RESISTANT

WATERPROOF
UP TO 5M FOR 35 MINUTES

DROP TESTED
UP TO 1.8M (6FT) ONTO STEEL

MIL SPEC 810H
HANDLES LOW TO HIGH TEMPERATURE DIFFERENCES BETWEEN -30°C (-22°F) TO 75°C (167°F) FOR UP TO 24 HOURS
Ze zeggen dat ze alleen de temperatuur test volgens MIL-STD hebben gedaan (maar zeggen niet hoe vaak) en alle andere tests zijn gedaan volgens eigen methodiek. Om eerlijk te zijn, zijn de resultaten niet echt spectaculair. Het is wat je zou verwachten van bijna elke smartphone. Ik heb de gegevens zo niet bij de hand maar vgm voldoen iPhone's aan dezelfde parameters. Dat stukje over temperatuur voldoet bijna elk stukje electronica aan, daar hoef je niks bijzonders voor te doen. Temperatureshock is juist een nieuw onderdeel van MIL-STD 810H, maar of ze ook daadwerkelijk temperatureshock hebben getest en hoe ze dat hebben toegepast is een vraag.

Als je het is opgevallen zeggen ze bij de temperatuur specs TOT 24 uur, dus waarschijnlijk zijn ze over een tijdspan van 24uur van -30 naar +75C gegaan. Nou leuke test, ziet er leuk uit, maar betekent verder niks.

Als je zou zeggen we zijn binnen 1ms van -30 naar +75 en terug naar -30 gegaan en de telefoon overleeft dat. Dan denk ik, ten eerste jullie hebben zieke testapparatuur, waar koop je dat? En ten tweede, wow die telefoon van jullie is gebouwd als een tank!

Snap je wat ik bedoel? MIL-STD in een goed uitgewerkt aanbestedingsdocument wil nog wat zeggen. MIL-STD op consumentenproducten is niks anders als een marketingsticker, zegt verder niks!

En weet je waar je dat het beste aan kan aflezen? Wat MIL-SPEC is weet ik niet, de standaard waar ze het over hebben is MIL-STD 810H. Ik heb zo mijn theorieën over waarom ze spreken over MIL-SPEC en niet MIL-STD. Als je na gaat vragen wat MIL-SPEC is heb ik zo ook een idee wat het antwoord gaat zijn. Jij gebruikt ook MIL-SPEC en niet MIL-STD, de marketing werkt dus.

Als ik dit verhaal in marketingjargon uitdruk. Het product is (hopelijk) robuuster gebouwd en om dat te benadrukken wordt er (mis)gebruik gemaakt van bepaalde symboliek. Als consument kan je dan alleen maar hopen dat je geen gebakken lucht koopt. Maar goed, daar hebben we sites als Tweakers voor.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 22 juli 2024 21:00]

Als je die S75 telefoon stuk laat vallen kan ik je garanderen dat ze kleine lettertjes in de beschrijving hebben staan dat je hem niet mag laten vallen en dat hij alleen X % van de keren tegen die val kon (wat ongeveer hetzelfde is als een normale telefoon met een dikke case)

Meeste industriele specs zijn puur gebakken lucht. X jaar levensduur enkel bij onderhoud enkel anderhalf jaar waar je uiteindelijk een schip van theseus aan overhoud waar alle onderdelen na 15 jaar al eens een keer vervangen zijn. Industriele lidar scanner die "stofbestendig" was maar je volgens de manual iedere dag compleet schoon moest maken anders valt het niet binnen hun garantie. Siemens spul zou "altijd leverbaar" moeten zijn maar zodra er corona is het plots net zoals bij iedereen "overmacht".

Na paar jaartjes in de industrie gewerkt te hebben verkopen ze meer grote praatjes dan ze waar maken. Ze pakket gewoon normale chips die iedereen gebruikt en stoppen het in een dikkere behuizing.

Standaard telefoons zijn tegenwoordig compleet waterdicht en kunnen heel goed tegen vallen. Als je de sataliet service niet nodig hebt dan is een normale telefoon met zo'n dik rubberen hoesje een veel praktischere oplossing.
Dat was bij de iPhone 7 ofzo toch ook? D'r werd geadverteerd dat je ermee onder water kon, in het promo filmpje van de aankondiging waren zelfs beelden dat mensen onder water aan het filmen waren. Maar, in de voorwaarden stond dat waterschade niet werd gedekt.
Inderdaad, en een sattelietdienst komt ook naar veel gewone telefoons. Het wordt een optie bij het Snapdragon 8 Gen2 model. Telefoons hiermee komen echter pas in de tweede helft van dit jaar want de modemhardware is nog niet klaar.

Die Snapdragon dienst gaat werken met de sattelieten van Iridium, dat is low earth orbit. (rond de 400km hoogte). Deze telefoon gebruikt die van Inmarsat in geostationaire orbit, op 35000km hoogte. Er staat dat je hem hierdoor niet hoeft te richten, wat ik best merkwaardig vind, want je hebt normaal een knots van een antenne nodig (veel gain en circulair gepolariseerd). Ik zou juist zeggen dat je dan ook moet richten, het is alleen wat makkelijker omdat ze satteliet altijd op dezelfde plek hangt (afhankelijk van waar je je bevindt natuurlijk). Die van Iridium zoeven continu rond.

Ik ben benieuwd naar een vergelijking in de praktijk, er is met deze Skylo/Inmarsat optie wel heel veel afstand te overbruggen... Dat zal impact hebben op de signaalsterkte en accuduur. Ook is een geostationaire sattelietdienst niet zo handig voor noodiggevallen, omdat je zicht moet hebben op de zuidelijke horizon. Hoe hoog aan de hemel de satteliet staat is dan afhankelijk van de breedtegraad waar je je bevindt. Dus als je je in een dal bevindt, kan het zijn dat de sat door een berg bedekt wordt.

Ik heb beide technieken gehad (geostationair van Thuraya, nu Low Earth Orbit van Iridium) en ik vind de laatste beter werken voor noodgebruik om die reden. Maar mijn gebruik is hiking, als je bijvoorbeeld veel op zee zit dan is Inmarsat wellicht beter, daar heb je immers altijd uitzicht op de horizon.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 21:00]

Zullen we wel op de s75 pro moeten wachten }>
Laten we daar maar op hopen. Eind dit jaar mag mijn OnePlus 9 Pro vervangen worden, helaas te laat de S62 pro gezien anders had ik die toen besteld, maar de S62 pro begint inmiddels wel een beetje verouderd te raken.

Zou mooi zijn als er in augustus als ik weer aan de beurt ben een S75 uit is die wel een FLIR heeft, anders toch maar de S62. De prijs van die FLIR is al gauw even veel als zo'n telefoon, zal de resolutie misschien iets lager zijn maar blijft gewoon handig om te hebben. Hier in Nederland veel handiger dan satelliet SMS, want ik heb al zeker 15 jaar niet niet meer in een gebied gezeten waar geen bereik is hier :+
Gaat zo’n sms’je dan buiten de censuur van een land om?
Dat is maar de vraag. In sommige landen wordt zo'n dienst uitgeschakeld, en is het ook strafbaar om sattelietcommunicatie apparatuur te bezitten. Zelfs redelijk 'open' landen als India bijvoorbeeld (maar ook China waar je dat wat meer zou verwachten). In India wordt het Inmarsat netwerk wel toegestaan maar Iridium niet, en je moet bovendien speciale toestemming aanvragen.

Het is de vraag wat ze met dergelijke verboden gaan doen als steeds meer smartphones sattelietconnectiviteit gaan krijgen natuurlijk. De dienst van Apple is nu het grootst qua gebruikers maar die is sowieso alleen in Noord-Amerika beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 21:00]

Zou graag een ATEX (explosie proof) variant van de CAT-telefoons hebben, het huidige aanbod is zeker qua camerakwaliteit en response om te janken
Kun jij mij een voorbeeld noemen van een situatie waarin je dat nodig zou kunnen hebben?
Er zijn best wat takken van werk waar je potentieel explosieve gassen tegen kan komen,
meest voor de hand liggende voorbeelden zouden zijn mijnwerk en grondwerk (gasleidingen, bijv.) maar ook in genoeg subtakken van de industrie waar je een gasmeter draagt, zou een toestel dat aan dat soort eisen voldoet een welkom stuk peace of mind kunnen geven.

In het verleden heb ik loodbatterijbanken onderhouden, de kans is nihil maar theoretisch kan er een hoeveelheid waterstof aanwezig zijn in zon (afgesloten/niet geweldig geventileerde) ruimte.

Sure, de gasmeters zouden vóór het LEL al af moeten gaan, maar a; gebeurt dat niet altijd en b; je moet ook nog wegkomen.

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 22 juli 2024 21:00]

Edit: vraag lijkt al beantwoord.

[Reactie gewijzigd door FrostyPeet op 22 juli 2024 21:00]

voor die batterijen ; als het lokaal en de kast aan de nodige DIN normen voldoen is de kans dat je H2 gas krijgt in gevaarlijke hoeveelheden ongeveer zo groot als dat er een vliegtuig op je kop valt ...
Klopt, de kans is nihil, maar er bestaan/bestonden (inmiddels zon 10 jaar terug dat ik dit werk deed) zeker batterijbanken met een stuk of 10 tot 20 "natte"/"open" tractiebatterijen in serie, met meerdere strengen daarvan parallel in besloten/slecht geventileerde ruimten, voor dat soort situaties is mij altijd geleerd te beginnen met de aanname dat er waterstofgas kán zijn; ongeacht hoe klein de kans zou moeten zijn dat het zo is.

Bij onderhoud van grote batterijbanken met open natte cellen is het nou eenmaal theoretisch mogelijk dat door een technisch manko de lokale celspanning kan zijn opgelopen boven 2.4v (bijv kortgesloten cellen), dit wijkt amper af van de 2.3v/cel die vaak aangehouden wordt bij het druppelladen/continueladen van noodstroombatterijbanken. Zo'n storing kan vrij ongemerkt doorgaan tot een onderhoudsmoment met als indirecte mogelijke gevolgen dat een of meer cellen zichzelf zelfs droogstookt dmv een runaway-effect; vooral bij oude/"domme" bankcontrollers, die hopelijk steeds minder in gebruik zijn :)
Op de meest o&g sites mag je geen telefoon meenemen tenzij gecertificeerd.
Oh, ik werk op gastankers. Gebruiken een ex-proof telefoon om foto's te maken tijdens inspecties in de gaszone.
Kan je uitleggen waarom je een explosie-proof variant zou willen hebben? Als ik in de buurt van een explosie verkeer, is het welzijn van mijn telefoon mijn laatste zorg.

Ik ga er dan maar even vanuit dat ik niet zelf de hulpdiensten hoef te alarmeren....

[Reactie gewijzigd door avlt op 22 juli 2024 21:00]

Het gaat niet om het overleven van een explosie, maar het niet veroorzaken ervan. Als je werkt in een omgeving waar explosieve gassen zouden kunnen voorkomen, mag je telefoon het zaakje niet kunnen ontsteken.
Ik werk op gastankers. Gebruiken de telefoons voornamelijk als camera (hoewel de kwaliteit dramatisch is) en als we technische ondersteuning van de wal moeten hebben tijdens onderhoud.
https://atexxo.com/produc...rt-phones/atex-iphone-13/

Kost waarschijnlijk de bank. Maar wel redelijke camera.
Interessant aanbod, kan een alternatief zijn voor de Garmin InReach. Zal Garmin niet blij mee zijn...
Het lijkt erop dat ze gebruik maken van het Inmarsat netwerk. Deze werkt met geostationaire satellieten en dat betekent dat de line of sight erg belangrijk is. Als je een grote berg voor je hebt in de richting van de satelliet kan dat een probleem vormen. Althans hoe verder je van de evenaar bent. Indien iedere minuut telt voor noodhulp zou ik het dus bij je Inreach houden, maar indien je met de auto ergens gestand bent of je wilt vrienden en familie op de hoogte houden, dan zou het volgende moeten zijn.
Ze gebruiken SkyLo.

Bullitt Satellite Connect will use Skylo to avoid being locked into the Iridium network. Partnering with Skylo enables Bullitt Satellite Connect to use any partner satellite constellations, including Inmarsat, which will deliver global coverage.

https://www.makeuseof.com...ite-sos-messaging-unveil/
Ze gebruiken SkyLo.

Bullitt Satellite Connect will use Skylo to avoid being locked into the Iridium network. Partnering with Skylo enables Bullitt Satellite Connect to use any partner satellite constellations, including Inmarsat, which will deliver global coverage.

https://www.makeuseof.com...ite-sos-messaging-unveil/
Als ik het goed begrijp dan is Skylo meer iets als een connectie platform met meerdere diensten. Of zelfs een serviceprovider die nu de handsets koppelt aan Iridium, maar later net zo goed ook naar een ander kan stappen. Of isdit echt een universeel systeem die verbind met wat voorhanden is?

Motorola zit met de sateliet hardware midden in het ecosysteem van Iridium trouwens.
Skylo draait momenteel op Inmarsat, inderdaad een vreemde keuze gezien de banden van Motorola. Zomaar even naar een andere provider overstappen is niet zo heel eenvoudig aangezien de frequenties anders kunnen zijn, en ook de gebruikte modulatietechnieken. Echter liggen de frequenties vaak wel dicht bij elkaar omdat er niet zo heel veel frequentiebanden zijn die goed door de atmosfeer heenkomen. Vooral bij inmarsat belangrijk omdat die zo ver weg liggen.

Overigens heeft Motorola het Iridium netwerk ooit failliet laten gaan. Sindsdien hebben ze er minder banden mee.
Zat al te zoeken en inmarsat heeft nu 4 satellieten ten opzichte van 66 voor iridium. Je conclusie lijkt me wel kloppen dan inderdaad. Of het voor mijn vakanties opweegt tegen de kosten... Wat dit per jaar kost betaal je bij Garmin minimaal voor een maand.

Ben inderdaad wel benieuwd naar de praktijk, er zullen ongetwijfeld snel reviews komen die dit gaan vergelijken. Voor noodsituaties moet het uiteraard wel goed werken, je hebt er niks aan als je aan de verkeerde kant van de berg zit voor bereik.
Ben ook benieuwd. Voor Inreach is het mogelijk een freedom plan af te sluiten. Deze is maandelijks opzegbaar en kost ongeveer 15 per maand indien actief. Dat is vooralsnog 3x duurder dan het plan dat bullitt aanbied. Ik denk dat deze voorlopig tussen de spot en de Inreach gepositioneerd kan worden. Al met al is concurrentie altijd wenselijk. Laat de reviews maar komen!
Precies, en Iridium komt in de tweede helft van dit jaar ook naar telefoons met snapdragon chipset (als optionele functie - niet elk toestel zal het aanbieden en het zal speciale hardware vereisen dus bestaande Snapdragon 8 Gen 2 modellen zoals de Samsung S23 kunnen het niet krijgen tenzij ze al voorbereid zijn).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 21:00]

Dacht ook meteen al in die richting
de eerste smartphone die Bullitts satelliet-sms-dienst ondersteunt.
En wie zijn dan straks die sms-diensten. Verder een hoop Lip reclame de eerste 3 maanden gratis Max 30 berichten, komt neer op 10 PM x3=30 voor die 3 maanden, Leuke specs maar 600 euro en sms satellite ? Als ik zo lees wie en wat er nog aan SMS verstuurd word is dat ook niets meer, we hebben toch allemaal een chat app op onze telefoon.
Aan een chat app heb je helemaal niets als je geen fatsoenlijk mobiel netwerk hebt. SMS zijn kleine pakketjes van maximaal 256 bytes per bericht. Een chat message is een veelvoud daarvan. Dat wil je (vooralsnog) niet via de beperkte capaciteit van een satellietverbinding doen.
Ligt eraan hoe je het wil gebruiken. Satelliet gebruik je enkel als je geen dekking hebt, en dat zal in dunbevolkte gebieden zijn. Veel mensen gebruiken het voor de veiligheid, als er iets gebeurt kunnen ze dan alsnog iemand waarschuwen. Bijvoorbeeld tijdens outdoor sporten of wanneer je een afgelegen site bezoekt. Een smsje kan dan je leven redden.

Een satelliet sms dienst kost 5 euro per maand, ter vergelijking: broadband internet via een satelliet kost 100 euro per maand (Starlink).
Dank je duidelijk had daar niet zo over nagedacht
Ik zou wel eens willen weten waarom we ineens richting satelliet gedreven moeten worden. Wat is hier de beweegreden achter? Is er een plan welke onze mobiele netwerken uit gaat faseren ofzo? Als je afgelegen woont dan snap ik het, maar dat is een niche. Dat alle fabrikanten nu er ineens opduiken maakt mij een beetje suspicious 🤔
Deze telefoons zijn ook voor die niche bedoeld.

Wel een grote niche overigens. Wij hebben de mazzel dat we de beste mobiele netwerken ter wereld hebben maar er zijn veel landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Bij onze oosterburen zijn al gebieden met geen of slechte dekking (dat wordt weliswaar beter maar ze zijn daar nog lang niet zo goed als hier).
Mja, mijn water zegt dat er wat anders aan de hand is.
Je water vermoed waarschijnlijk dat deze telefoons veel op het water gebruikt worden ivm geen bereik? :D
Je water zou moeten zeggen dat nu appel vond dat de technologie gevorderd genoeg was en er mee begonnen in hun speelgoed is iedereen op de technologie gesprongen.

Bestaat allemaal al jaren.
Dat zou bijzonder zijn. Apple is zelden tot nooit trendsetter vwb moderne technologie in zijn iPhones. Kijk bijv naar het 5G integreren
Als apple er mee start is het omdat de technologie er voor klaar is om een dienst op apple niveau aan te bieden.

En alles wat apple doet doet de rest na.
Lelijke hoeken, belachelijk gat boven aan het scherm, minuscule hoeveelheid cloud storage enz enz

Wil niet zeggen dat ze overal de eerste mee zijn of dingen uitvinden, ze populariseren wel heel erg veel.
Deze telefoons wel ja, maar samsung, mediatek, Apple zijn sowieso ook bezig met satelietverbindingen. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel handiger, niet meer afhankelijk zijn van zenders rondom je, en dus in principe overal bereik, zodat je niet een extra sateliettelefoon bij je moet hebben als je eens een tocht door de sahara moet maken (overigens sowieso wel verstandig om een extra telefoon mee te nemen dan).
In veel landen is het practisch onmogelijk om hele grote gebieden te voorzien van mobiele netwerken. Opzich zijn dit mooie oplossingen.

Echter vind ik smsen dan wel behoorlijk achterhaald. Ik zou liever Starlink oid uitbreiden en kijken of je in mobiele apparaten eventueel een verbinding mogelijk te maken. Via die netwerken zou je dan kunnen bellen smsen en basis internet gebruiken op de meest afgelegen plekken in NL
Waarom überhaupt mobiele netwerken? Vaste telefoon en telegram is toch prima?
Satellieten kosten geld, maar ‘fixed’ infrastructuur ook.

Het theoretische voordeel is dat je met je satelliet-infrastructuur meteen een wereldwijde markt kan bedienen.

Je hebt minder last van lokale regulatie, want je spullen hangen in de ruimte.

Of het technisch uiteindelijk uit kan (bandbreedte blijft een issue) is de vraag.

Dat het een logische stap is om ook satelliet te integreren, zie ik wel. Tenslotte is satelliet-navigatie al jaren standaard op iedere telefoon.
De satteliet heeft geen capaciteit om in mobiel verkeer te voorzien zoals we dit nu gebruiken. Zelfs met starlink niet.

De frequentieruimte is namelijk nog een stuk beperkter want niet elke frequentie komt goed door honderden kilometers atmosfeer (H2O absorbtie bijv). En de cellen zijn veel groter waardoor je dezelfde kanalen met een enorm aantal abonnees moet delen.

Het is gewoon iets waar Apple mee begonnen is voor noodgebruik, de android fabrikanten willen niet achterblijven. Maar vervangen van de 5G netwerken gaat hem nooit worden.
Oke dank voor deze explaining
daar had ik eigenlijk niet over nagedacht
Ik vond die flir camera een betere USP. Wij hebben hier de vorige twee. En gebruiken de warmte camera best regelmatig. (opsporen wamtelekken).
Maar de rest van de telefoon is best waardeloos. Super slechte fotos. klepjes en buttons kapot. Scherm net zo bekrast als een normale tefoon.
En laaaanngggzaaam. Software buggy (Alleen de eerste). Geen idee waarom de opvolger daarna gekocht is.
Ben anders best tevreden over mijn S62 Pro. Batterij gaat vrij lang mee. Scherm krast inderdaad wel iets, maar niet hinderlijk veel. Foto's goed genoeg om zaken te documenteren. Voor het echte fotowerk neem ik een compacte camera mee die in mijn jaszak past.
Als gewone telefoon is er ook weinig aan de hand. Wanneer je het OK vindt een aparte camera mee te nemen. Ik had er meer van verwacht.
Alleen deze hebben een zwaar leven. Scherm al twee keer moeten vervangen. Niet sterker dan een samsung oid.
Maar deze keer geen ingebouwde FLIR? Satelliet SMS heb ik niet zo vaak nodig in Nederland
If a call is made via satellite how is it paid for?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.