Licentienemer CAT gaat 'rugged' Motorola-smartphones maken

Bullitt Group gaat onder de merknaam Motorola stevige smartphones uitbrengen. Lenovo heeft daarvoor een samenwerking gesloten met Bullitt Group, de licentienemer van CAT dat zelf ook actief is op de smartphonemarkt. CAT maakt stevige smartphones met warmtecamera's.

Het bedrijf gaat de telefoons binnen anderhalve maand presenteren, zegt Bullitt Group. Het is nog onbekend wat voor functies de 'rugged' smartphones gaan bieden en in welke prijsklassen ze gaan vallen. Lenovo maakt onder het Motorola-merk vooral veel goedkopere smartphones, maar met de Edge en Razr zitten er ook enkele duurdere series in het assortiment.

Bullitt Group is al actief op de smartphonemarkt met zijn merk CAT. Onder die merknaam verschijnen stevige smartphones, waarvan veel modellen zijn voorzien van een Flir-warmtecamera. Het gaat daarbij veelal om wat duurdere modellen: de CAT S62 Pro kost bijvoorbeeld rond de 490 euro.

Motorola heeft zelf al eens geëxperimenteerd met stevige modellen. Zo had de fabrikant enkele modellen in de Moto Z-serie met een plastic scherm onder de naam Force. Ook de Motorola Defy van tien jaar geleden gold als 'bouwvakkerstelefoon'.

Terugkijken: CAT S61-videopreview uit 2018

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-02-2021 • 13:50

62 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (62)

Wijzig sortering
De Chinese fabrikant maakt deze modellen met Bullitt Group, het moederbedrijf van CAT
Dat is niet helemaal correct. Caterpillar, dat machines verkoopt onder de merknaam CAT, is genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het is dus niet in handen van Bullitt Group. Bullitt Group heeft van Caterpillar een wereldwijde licentie gekregen om telefoons te verkopen onder de merknaam CAT, met gebruikmaking van het logo van CAT.
Buiten dat Caterpillar inderdaad zelfstandig is, is het wel zo dat als een organisatie aan een nationale effectenbeurs van een bepaald land genoteerd is, deze geen moedermaatschappij kan hebben?
Ook organisaties als Harman International (Samsung) en Peugeot (en daar staat Stellantis boven, waar weer Exor boven staat die apart genoteerd staan) hebben gewoon een notering immers....

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 11 februari 2021 14:54]

Maar dat neemt niet weg dat Caterpillar gewoon een zelfstandig bedrijf is, zonder moedermaatschappij.
Zoals ik in mijn eerste zin al aangeef bedoel je?
Ik vind rugged smartphones een beetje nutteloos. Sure, zo'n warmtecamera kan handig zijn in bepaalde beroepen, maar, voor de rest heb je het vaak over veel geld voor een midrange smartphone met een ingebouwde case. Dan kan je volgensmij beter een goede telefoon kopen en daar een sterke case omheen doen.
Overigens is er bij mij een keer een monteur voor de vloerverwarming langs geweest, hij gebruikte een losse warmtecamera die op zijn (samsung) tablet aangesloten zat. Werkte ook goed, hij kon de camera ook op de hoes van de tablet klikken.
Een 'echte' rugged telefoon is wel wat meer dan alleen een mid range telefoon met een stevige behuizing. Dergelijke telefoons worden ook aan bepaalde testen onderworpen en van bepaalde materialen gemaakt zodat ze ook echt bestendig zijn tegen wat meer dan alleen een stootje. Denken aan zaken als werkelijk waterdicht, schermen van kunststof ipv glas, robuuster soldeerwerk etc. Genoeg beroepen te bedenken waar zo'n telefoon een stuk langer mee zal gaan dan een normale telefoon met een stevig hoesje.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 11 februari 2021 14:55]

Ik had zo'n hoesje bij mijn huawei mate 9. Kreeg ik er gratis bij van de verkopende partij. Volledig waterdicht, dikke bescherming over het scherm, volgens de beschrijving ontzettend valbestendig. Dat is wat ik wil zeggen, je kan die functies ook krijgen van een speciale hoes, en dan heb je ook nog eens het voordeel van bijvoorbeeld een beter scherm, betere camera. Want de rugged phones die ik vaak voorbij zie komen zijn in 1 ding goed, en dat is rugged zijn. Voor de rest is het midrange.
Ruggedizen kan je met een hoesje nog wel deels oplossen, maar als de telefoon in een Atex zonering gebruikt moet worden helpt een hoesje niet meer. Dan heb je gewoon een telefoon nodig die van begin af aan daarvoor ontworpen is. Dan kom je bijvoorbeeld bij iSafe uit.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 11 februari 2021 15:31]

Zelfs de praktische zaken zijn het gewoon niet met een hoesje. Waterdicht is niet oliedicht en met een hoesje kan je niet ineens grote temperatuurverschillen hebben. En hij noemt "beter scherm" en "betere camera". Bij een CAT misschien, geen idee, maar bij de rest is het met een hoesje juist veel minder, want er zit ineens een laag plastic voor. Glas is comfortabeler en die laag plastic verpest je foto's in de omgevingen waar je die rugged telefoon voor hebt, bijvoorbeeld onder water.

Nadeel van rugged telefoons is wel dat ze niet mainstream zijn en daardoor slechte ondersteuning hebben. Zo heeft die van mij Android 9 terwijl bij aankoop Android 10 al uit was. En meestal hebben ze niet de snelste hardware, ook niet de topmodellen. Dat betekent dat als je graag spelletjes speelt op je telefoon je waarschijnlijk niet heel blij wordt van een rugged telefoon.
Dat die er nog mee weg kunnen komen met nieuwe devices verkopen die nog op Android 4.4 draaien. Dat is software technisch toch totaal niet veilig meer? laat staan nog dat Android 4.4 amper MDM functionaliteit heeft, wat in een zakelijk device toch ook niet onbelangrijk is. (Zie het bij die CAT telefoons trouwens ook, die worden nieuw ook nog gewoon verkocht met android 4, of bij uitzondering en als je geluk hebt 5.x.
Het heeft geen Android Enterprise inderdaad maar dat soort systemen hebben vaak hun eigen niche MDM's. Bij ons op het werk hebben we ook een hoop Zebra scanners en die zitten nog op onze oude Android Legacy MDM. Op zich niet zo'n probleem, en er wordt door Microsoft (Intune) nu ook aan gewerkt om ze te gaan ondersteunen.

De techniek loopt wel achter op deze platformen, maar het probleem is ook wel dat er vaak ingewikkelde hardware integraties inzitten zoals barcode scanners met laser, speciale oude software voor ERP systemen enzovoorts, die ook niet zo 1-2-3 geport zijn naar nieuwere versies.

Ik zie persoonlijk ook veel liever dat alles naar Android Enterprise toegaat, vooral omdat het enrolment proces veel beter is. QR code scannen en klaar. Met Legacy heb je vaak ingewikkelde processen met sideloading scriptjes via ADB. En dat moet meestal door iemand in het distributiecentrum of fabriek geinstalleerd worden; mensen die meestal ook niet echt in de IT zitten. Dus de AE methode is op dat gebied veel handiger. Als het eenmaal draait doet het wel wat het moet doen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2021 17:55]

Inderdaad ja, maar de meeste van dit soort apparaten zijn daar helaas nog lang niet :'(

Bovendien hebben we bij ons ook nog het probleem dat we geen publieke "gasten" wifi hebben op dit soort lokaties, en dit soort industriele apparaten heeft ook geen 4G modem. Dus je moet sowieso gaan klooien om ze op internet te krijgen om te kunnen enrollen, echt zero touch wordt het nooit.

Voor een iPhone (DEP) of Android is het inderdaad super. En voorkomt ook dat de telefoons 'kwijtraken' op het moment dat ze ingeleverd moeten worden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2021 18:09]

Nee inderdaad, daarom wil mijn werkgever ook bij Apple blijven. Echter werd bij de vraag richting Apple of ze 20.000 Atex iPad’s zouden willen produceren de telefoon opgelegd :p
Hebben jullie zone 1 of 2 nodig op het werk? En was Apple uberhaupt geinteresseerd in het verschil?
Ignitionproof zijn die bullits niet. Op Critical Communication de laatste keer in de Rai paar jaar terug was geen enkele ontstekingsproof device te vinden, Heel andere prijsklasse. Ook niet bij Rugged specialist Panasonic. Als je ziet hoe duur die laptops en tablets zijn... Inmiddels made to order.

Je weet al dat je met real deal te maken hebt wanneer de fabrikant een pagina met aanbevolen desinfectiemiddelen heeft: https://www.getac.com/en/computer-decontamination/.

[Reactie gewijzigd door donaldk op 13 februari 2021 01:15]

Ik heb een standaard hoesje waarna ik mijn telefoon in een afsluitbaar diepvries zakje plaats, werkt al jaren op mijn motor in de regen voor een fractie van de prijs.
Ja eens, en ik wil dat hij corona proof is haha, nee maar een telefoon die geen vuil aantrekt vasthoudt is ook wel een behoefte, en dus zoals dat met een pacemaker geval ook niet mogelijk is in hele speciale omgevingen bijv. En een flinke batterij mag ook wel, ja rugged is rugged heh, doe het dan ook goed graag,

edit ( en laat die Caterpillar er dan ook maar eens overheen kunnen rijden zonder schade, dat doet naam eer aan)

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 11 februari 2021 15:10]

De echte rugged toestellen waar ik mee bekend ben daar kan je met een auto overheen rijden en hebben doorgaans ook een flinke accu erin... worden ook vaak in situaties gebruikt waar je de kans hebt langere tijd geen stopcontact in de buurt te hebben. Doorgaans kan je er ook nog losse accu's voor krijgen etc. Maar dan kom je sowieso niet uit bij de algemeen bekende merken, zelfs de CAT telefoons die aardig goed zijn, zijn wat dat betreft meer 'gimmicky' dan een echt full blown rugged. Echte rugged telefoons kosten ook wel wat, dan ben je niet voor een paar honderd euro klaar... iSafe werd al genoemd door @fsfikke dat is denk ik wel het meest bekende merk, of ECOM.

Je kan voor bepaalde modellen 'normale' iphones ook wel echte gekeurde hoezen krijgen, maar alleen voor die hoezen ben je dan al net zoveel kwijt als de prijs van een gemiddelde iPhone :)
Oke ja ik ben er inmiddels ook achter dat het idd niet een kwaliteit van de echte veilige en experts telefoon zal worden(zijn). En rugged telefoon dus net zoiets als de ‘survival’ naamgenoten, alleen maar een naam is’ die het bij benadering een rugged of survival telefoon mag noemen.

Het heeft er wat van, maar is het net niet dus.
Het tweakers artikel leek mij doen denken dat het in die expert categorie gaat behoren.
Inderdaad. Je mag dit soort device eigenlijk niet vanuit consumenten-oogpunt bekijken.
De doelgroepen die ze aanspreken zijn meestal industriële omgevingen waar dit een werktuig is dat aan werknemers wordt gegeven.
Zo zwart/wit is het toch niet? Je hebt ook heel veel aannemers/ZZP'ers die dol zijn op dit soort toestellen.
Dat is waar, en dat zijn ook professionele gebruikers.
Uiteraard zullen er ook gewoon consumenten zijn die de voordelen van zo’n toestel zien en er een aanschaffen, maar dat is niet de hoofdmarkt hiervoor.
Ze zijn er dol op, maar vaker voor de looks en omdat die een keer kan vallen dan dat ze het echt nodig hebben, Ik heb jaren in de mining industrie gewerkt en daar gebruikten we geen smartphones omdat er simpelweg geen smartphones waren die zo'n omgeving fatsoenlijk aankunnen, hield dus ook in dat als je iets moet opzoeken dat je eerst naar een technische ruimte moest om daar op een computer je info te vergaren, dit dan weer eventueel uitprinten aldaar en daarmee weer het veld in, gaat veel geld mee verloren omdat elke minuut dat een lijn langer stilstaat er een paar ton product minder de deur uitgaat. Als wie dan ook een telefoon zou maken die goed zijn werk doet bij omgevingstemperaturen tot 70 graden, die explosieveilig is en die geen last krijgt van rotzooi in poorten of openingen, en die je in stevige regen gewoon kunt gebruiken en ook blijft werken na een val van een paar meter op beton of waarbij de olievlekken gewoon onder de kraan wegspoelt dan hadden we daar rustig 1.500,- voor neergeteld en er minimaal 50 besteld.

[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 12 februari 2021 00:09]

Ehm, deze mag je juist wel vanuit consumenten-oogpunt bekijken.

De echte rugged modellen die industrieel gebruikt worden is een totale andere klasse.

Dit zijn gewoon een soort van consumenten-plus telefoons maar nog lang niet industrieel.
Een rugged hoesje is niet hetzelfde als een rugged phone. Toevallig ben ik in de markt voor een rugged tablet en als je kijkt naar een Samsung Tab Active, zie je heel wat verschillen met een gewone tablet met een dikke hoes. Ja. qua valbescherming heb je gelijk, dat is dan hetzelfde. Maar als je een gewone tablet met een stevig hoesje gaat gebruiken in extreme hitte/koude, ga je al nat. Daar kan een normale tablet/phone gewoon niet tegen. Of bedienen met hanschoenen: (capacitieve) touchscreens werken dan niet meer, en de knopjes zijn te klein om te bedienen. Je voelt ze niet en het indrukken moet met een goed gevoel gaan. Samsung heeft bovendien op zijn Tab Active een S-Pen die beduidend groter is dan het pennetje op de Note. Het touschreen heeft een speciale 'glove mode' waardoor je met handschoenen alsnog het touchscreen kunt bedienen. Zijn de handschoenen te dik, kun je terugvallen op het pennetje.

Het is dus echt een specifiek product, voor specifieke doelgroepen. Soms kunnen mensen in de bouw of monteurs af met een stevig hoesje, maar dat voldoet niet altijd.
Ik heb een CAT40 gehad, en zoals boven al gezegd
-Stevige prijs en niet al te beste specs
-Iedereen waarmee ik belde klaagde over dat ik slechtte verstaan was, of als ik onder water zat.
Niet alleen bij mij maar ook de collega's. Verschillende keren aangekaart , zelfs 1 terug gestuurd.
-Updates, weinig tot geen
+accu

Toch kwam hier na dik 2 jaar een scheur in het glas.
We hebben nu samsung A51 hier, met een mooie rubber case.
Cat heeft in de low-range niets te zoeken idd met hun rugged telefoons. Ik zocht er laatst eentje uit voor mijn vader en in de lage prijscategorie zijn hun toestellen echt waardeloos.

Als je echter gaat kijken naar de chinese markt, dan is daar enorm veel te krijgen in de rugged telefoon categorie. Uiteindelijk heb ik +- 180 EUR betaald voor een Blackview BV6300 Pro. Ik was echter onder de indruk toen ik hem in mijn handen kreeg.

Hoesjes en een andere telefoon hebben we ook overwogen maar een telefoon met goeie specs voor 200 EUR + hoesje? Niet te vinden. Laat staan een goedkope telefoon waar dergelijke hoesjes voor gemaakt worden.
Probleem met de Chinese markt is dat je waarchijnlijk geen software updates en security patches krijgt, iig na een korte tijd en de garantie ook nogal matig geregeld is..
Dat krijg je met CAT echter ook nauwelijks. Hooguit 1 major update, heel misschien 2 bij de S61/S62 modellen.
De hardware van Blackview is goed. De software... Echt verschrikkelijk.
Ik vond de Android versie die erop draaide heel vlot werken eigenlijk.

Zelf vind ik updates heel belangrijk maar bij CAT zijn die er ook niet of nauwelijks. Dus waarom meer betalen? Bovendien zat Blackview al op Android 10 om te beginnen. Nog geen 11 maar toch beter dan de vele fabrikanten die nog telefoontoestellen met Android 9 durven te verkopen voor de volle mep. :)

Tegen dat mijn vader tegen problemen aanloopt omdat zijn toestel niet meer wordt geüpdatet, zal het al lang stuk zijn denk ik.
Mijn toestel is van vorig jaar en ik zit op Android 9. Ik heb allemaal problemen. Mijn WiFi gaat contstant vanzelf aan, regelmatig hangt het scherm. Dan tik ik iets en dan gebeurd er daarna ineens van alles omdat het de scherm aanrakingen wel registreert maar er niets mee doet voor 10-20 seconden. Bij verbinden via Bluetooth komen er constant haperingen in, ongeacht welk apparaat ik mee verbind. Bluetooth koptelefoons geven ineens een pause daarna gekraak daarna weer muziek, smartwatch verbreekt constant de verbinding, de batterij besparing blijft aan staan, ongeacht wat ik doe. Heel die functie staat uit, maar als ik van mijn browser naar mijn e-mail ga en terug, dan moet hij de pagina weer laden, waardoor informatie van een formulier bijvoorbeeld weg is. De app drawer die je standaard in Android hebt, is er niet, dus alles moet op je "bureaublad" staan. Etc etc etc etc
Dat jij 't nut niet ziet betekent niet dat er geen markt voor is. Bij Defensie, in de offshore, bouw, etc is hier wel behoefte aan hoor. Vooral in landen waar je meer extreme weersomstandigheden hebt.
Dat, plus dat er ook consumenten zijn die zo'n telefoon ideaal vinden omdat zij ietwat lomp omgaan met het ding, getuige bijvoorbeeld twee vrienden van mij die allebei zo'n rugged phone hebben en er erg blij mee zijn. Ze leveren met liefde wat eye-candy in voor de zekerheid dat ze het ding argeloos kunnen blijven gebruiken gedurende 3-4 jaar.
Net zo nutteloos als horloges die 100meter diepwater kunnen? nee het ligt toch echt helemaal aan de omgeving waar je bent, bij -40 wil ik ook dat ie het doet.
Net zo nutteloos als horloges die 100meter diepwater kunnen?
Die zijn niet zo nutteloos hoor.... degene die 10 bar druk overleven zijn de eerste die bruikbaar zijn bij watersport. Bij de overige hoef je niet aan te komen om garantie bij waterschade na zwemmen / watersporten, omdat er vanuit gegaan wordt dat de 3/5 bar druk van de 30/50m horloges bij die activiteiten door beweging en/of plons in het water tijdelijk overschreden wordt.
Ik bedoel dan ook dat ze juist niet nutteloos zijn voor diegene die ze nodig heeft.
Oops... verkeerd gelezen inderdaad :+
vaak zitten er ook goede garanties bij dit soort telefoons wat het aantrekkelijk maakt. Het is helemaal niet raar om tussen de 2/5 jaar garantie te krijgen op het glas.
Er zijn nou eenmaal bepaalde omstandigheden die je niet met een case kunt oplossen. Cases werken het beste tegen vallen maar vooral problemen voortkomend uit stof en/of water zijn daar niet zo eenvoudig mee op te lossen, plus dat zo'n case vaak ervoor zou kunnen zorgen dat bijv een warmtecamera niet of minder goed/accuraat z'n werk kan doen, terwijl dat wel een tal van uitkomsten kan bieden voor genoeg soorten werk.
Mijn probleem is dat losse hoesjes, welja.. los zijn. Er komen altijd wat zandkorreltjes tussen hoesje en zijkant telefoon, dus na een half jaar is die gewoon helemaal bekrast.
Daarnaast is rugged ook niet alleen met stevigere body, maar meestal ook domweg wat kleiner/handzamer en dikker, met relatief grote accu en extra stevig display.

Nu nog goed / lang (security) updates, want bij Cat en Blackview is dat redelijk huilen.
Ik heb zelf altijd gekozen voor de vlagschipmodellen van Samsung met goed geteste beschermcase maar als ik een groot nadeel moet opnoemen van dit soort telefoons is dat ik het altijd voor elkaar krijg om het scherm vroeg of laat te breken. Dit probleem had ik voorheen nog niet in de oude 3310 Nokia tijd en het zou goed zijn om meer aandacht aan duurzaamheid te besteden bij smartphones. Lastig vraagstuk als je beseft dat als een smartphone langer meegaat ze dan ook minder verkopen want het gaat uiteindelijk altijd primair om geld en niet primair om de klant of het milieu. Ik vind rugged phones i.i.g. een goed alternatief/initiatief.
Had die 3310 een glazen en krasvast scherm dat 90% van de voorkant besloeg? Of had ie een klein plastic scherm dat veel sneller krast maar niet zo snel breekt.
Nergens last van en ik ben de telefoon ooit eens verloren tijdens een pogo pit tijdens DYNAMO Open Air/ Nadat een vriendin mijn Nokia belde hoorde ik in de modder de beltoon afgaan en het toestel was niet eens beschadigd.
Het ding is, die nokia is dik, volledig van plastic, en het scherm is klein. Een moderne telefoons is dun, heeft een glazen voor en achterkant, en het scherm beslaat de volledige voorkant. Dus is het super logisch dat een moderne telefoon fragieler is dan een 3310.
Als ze het maar Android for Enterprise certificeren. Anders heb je er zakelijk nog geen fluit aan..
Gebrek aan "Android Enterprise Recommended" logo betekent niet dat het geen AE ondersteunt. Zo ongeveer alles met Android 6 en hoger ondersteunt AE in enige mate. De enige uitzondering is hyper customised versies van Android zoals Amazon FireOS, en verschillende wearables. En natuurlijk merken zonder Google Play Services zoals Huawei.

Als voorbeeld: Samsung heeft heel lang geen AE logo gehad terwijl het de #1 leverancier van Android smartphones is. Waarom? Omdat Samsung vasthield aan Knox Mobile Enrolment in plaats van Android Zero Touch. Alleen daarom werd deze certificering al geweigerd, hoewel het alleen om een auto enrolment proces gaat dat je wellicht toch niet gebruikt. Voor de rest ondersteunen Samsungs AE perfect. Pas sinds heel kort ondersteunen ze Zero Touch als optie en krijgen ze het logo.

Dus dat logootje zegt niet alles.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2021 18:00]

3 jaar support en elke maand security patches en de optie tot kale android. Dat is best handig voor je instructies aan eindgebruikers.
Het is ietsjes meer dan een logootje .
Ik zeg niet dat het logo niks voorstelt. Wat ik zeg is dat veel telefoons die het logo niet hebben, een heel groot deel van de AE functieset ook bieden. Je krijgt het logo alleen als je alles hebt. Mis je 1 dingetje dan krijg je het al niet. Zoals Samsung tot voor kort. Die boden alles van AE behalve de Zero Touch Enrolment (waar ze wel gewoon hun eigen Knox Mobile Enrolment voor hadden).

Die 3 jaar support enz kreeg je op Samsungs ook, en je kon ook al de hele factory apps uitzetten (niet dat je dat wil want dan blijft er heel weinig over ;) )

Ik heb die kale android experience wel eens getest met wat geinteresseerde gebruikers maar niemand wil het. Het is ongelofelijk kaal. Het enige waar ik het voor gebruik zijn dedicated usecase toestellen, zoals Kiosk tablets, smartphones die alleen worden gebruikt om met Teams te bellen enz.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2021 19:33]

De overheid in de VS is niet zo blij met Huawei en Xiaomi, maar hoe denken ze over dit soort samenwerkingen? Ik vind die Amerikanen zo dubbel...
Bullitt Group = UK
Motorola = Chinees, onderdeel van Lenovo
Lenovo = Chinees

Daar hebben de Amerikanen niet zoveel mee te maken. De enige link die er is, is de licentie die Bullitt Group met CAT heeft gesloten, ze mogen nu een sticker met de naam CAT op hun telefoon plakken. Dus gratis inkomsten voor CAT. Lijkt mij niet een heel groot probleem, ook niet voor de Amerikanen.
ik dacht dat CAT uit Californië komt
Dat is CAT (Caterpillar) zelf. Maar Bullitt maakt de telefoons, en hebben zoals @cariolive23 zegt alleen maar de naam CAT in licentie van Caterpillar.

CAT heeft buiten het labeltje er verder niks mee te maken.
Heb zelf een Defy gehad. Mijn telefoon wilde nog wel eens vallen op het werk....
Had zo'n ouwe Nokia. Die ging niet stuk, maar moest dan wel batterij, toetsenbord en behuizing elke keer bij elkaar zoeken.

Met die Defy nooit problemen gehad, behalve dan dat Lenovo/Motorola de onderstuning opgaf bij Android 2.2
Daarna XDA-ROMs gedraaid. Wat een fijne telefoon was dat. Ruggedized, maar niet lomp.
Goede herinneringen aan. Als ze weer een onverwoestbare smartphone gaan maken die niet de afmetingen heeft van een baksteen, ben ik zeker in de markt!
Motorola heeft al vaker geëxperimenteerd met stevige modellen
Hmm, afhankelijk van wat je stevig vind hebben ze die modellen gewoon al gehad. Ik heb zelf een motorola moto g 2015 gehad en die nog wel eens op de grond gevallen in de kroeg of zoiets en dat ding heeft geen krasje. Nu zit er natuurlijk wel een groot verschil tussen af en toe laten vallen en een gruis omgeving zoals een bouwvakker in zit, maar goed, stevigheid is relatief.

Enige reden dat ik hem heb vervangen na iets van 2.5 jaar trouwe dienst is dat ik snellere hardware nodig had voor mijn werk en de moto g versie van dat jaar alsnog niet snel genoeg zou zijn geweest.
Ik heb echt jaren lang met een Defy rondgelopen. Wat een heerlijk telefoontje was me dat!
Ik heb een CAT S60 gehad en nooit eerder zo teleurgesteld geweest in een aankoop.

Ondanks alle ruggedized claims is dit toch de eerste telefoon die kapot is gegaan door in mijn broekzak te zitten. Eén van de letters van het CAT logo op de achterkant brak er als eerste af. Maar dat was niet echt het probleem. De opmerking dat ik klonk alsof ik 10m onder water zat kreeg ik vaak.
Ergste was nog dat na één jaar de grille van de microfoon er ook af kwam.
Ik word er nog kwaad van als ik iets van CAT phones lees :)
Wordt over anderhalve maand gepresenteerd, zo rond 1 april?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee