Amazon Alexa kan bezoekers te woord staan via Ring-videodeurbellen

Amazon voegt een functie toe aan Ring-videodeurbellen zodat Alexa bezoekers te woord kan staan. Daarbij kan de digitale assistent een boodschap aannemen of postbezorgers vertellen waar ze een pakket kunnen achterlaten.

Behalve de antwoorden van Alexa, die alleen werken op de Ring Video Doorbell Pro, kunnen gebruikers ook zelf Quick Responses gaan toevoegen, meldt het bedrijf. Met die antwoorden kunnen klanten antwoorden instellen om te zeggen dat ze er niet zijn of dat het even duurt voor ze bij de voordeur zullen zijn. Het bekijken van de beelden en het horen van de antwoorden van de bezoeker kan via Live View.

Bedrade deurbellen en diverse beveiligingscamera's van Ring krijgen ook de optie om de bezoekers een waarschuwing te geven. Daarbij laat de bel weten aan iemand dat hij of zij wordt opgenomen. Dat gebeurt op basis van beweging. Het is onbekend wanneer de functies precies live zullen staan. Voor de functies is een Ring Protect-abonnement nodig.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-02-2021 • 15:27

93 Linkedin

Reacties (93)

Wijzig sortering
Lijkt me heel irritant om als pakketbezorger de hele dag te moeten gaan vertellen waarom je langskomt in plaats van dat gewoon meteen de deurbel gaat.
Ook pakket achter laten achter een poortje mogen ze toch in Nederland gewoon helemaal niet?
Ze mogen ook niet tekenen voor ontvangst of de spullen naar het depot brengen zonder aan te bellen, of het in de kliko gooien die er toevallig staat..
Maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt.
Foto van maken en een berichtje sturen naar postnl op twitter in een DM.
Ik moet zegen dat postnl er wel iets aan doet (bezorger aanspreken bijv)
Nou heb nooit problemen gehad met de bezorgers van PostNL, als ik iets laat bezorgen laat ik dat het liefst bij een afhaal-locatie bezorgen (als de verkoper de optie niet geeft, dan kan ik dit via de PostNL app meestal aanpassen). Dan kan ik het na het werk of de volgende dag ophalen, staat de bezorger niet voor een dichte deur en haal ik een frisse neus :) Een dagje later in huis overleven we wel.

Dat deze deurbel ook kan zeggen dat 10 seconden langer duurt om de deur open te doen is wel handig. Kan voorkomen dat je net de rug van de bezorger de bestelbus in ziet gaan wanneer je toevallig op de pot zit :+

Maaruh.. als die ook vertelt dat er niemand thuis is, hoe zit het dan met inbrekers? Hoi, de bewoner is niet thuis!
Inbreker met bivakmuts op: mooi...
Misschien weet iemand hier meer over?
Hmm das een casus voor de verzekering van/rechtzaak tegen Ring/Alexa in Amerika :P
Spijtiggenoeg is dat hier in België wel anders met PostNL..
Pakjes waar je voor moet tekenen die gewoon zomaar aan je voordeur worden gezet zonder aan te bellen.
Pakjes die na de eerste leverpoging verdwijnen,...
Oh, maak je maar geen illusie dat het in Nederland veel beter is. Mijn pakketjes worden ook gewoon onder de carport om de hoek gedumpt (niet eens mijn adres). Ze hebben ook een keer honderd euro kostende motorhandschoenen in een zware regenbui achtergelaten. Allemaal moest ik daarvoor 'tekenen'. Het ergste is nog als je aangeeft dat je het niet bij de buren afgeleverd wilt hebben maar ze het gewoon bij de buren afleveren.

Ik heb een keer voor avondbezorging gekozen omdat dat diezelfde dag nog geleverd zou worden. In plaats van avondbezorging kreeg ik eerst een melding dat deze een dag in het distributie centrum lag waarna deze een dag later pas in de avond geleverd werd (het was dus langzamer dan normale bezorging :X). Daarna ben ik bijna voor mijn voordeur gaan zitten en plots krijg je een bericht dat het bezorgt is... Ik mocht ieder huis in de straat langs voordat ik mijn dure Ryzen CPU terug kreeg omdat de bezorger niet meer precies wist waar hij het afgeleverd had....
Het ergste is nog dat die bezorgers er niet eens wat aan kunnen doen. Als je ziet waar je ze in rijden dan weet je al dat ze uitgebuit worden.

Van al mijn pakketjes komt 25% correct aan op mijn thuis adres. Ik laat nu ook alles op het bedrijf afleveren, dat kunnen ze blijkbaar wel vinden..
Ik vaak genoeg hier, van pakketjes in het konijnenhok tot een breekbaar pakketje in de brievenbus gepropt.
Dan komt er een AI herkenning van personen met bivakmutsen waarbij dan niets wordt gezegd, kost wel extra, want het zit in het super deluxe extra platina premium pakket
Nou, dan heb jij toch een andere ervaring dan ik. De Postnl bezorger dumpt nu al een jaar lang elk pakket zonder langs te komen bij het postnl punt dat voor hem makkelijk is (halve wege de andere kant van de stad i.p.v. die voor mijn deur).

En dat is als ik geluk heb. Ze hebben ook wel eens een aangetekend pakket dure apparatuur zomaar in de publieke lobby gedumpt zonder notificatie. Het is dat ik een goede buur heb die het toevallig tegen kwam en mee nam.

Elke klacht daarover valt op dove oren. Postnl geeft geen drol want ze weten ook wel dat je er niets aan kan doen.
Weinig van gemerkt. PostNL zit hier beneden in de flat "u was niet thuis" briefjes te schrijven en levert niks af. Gooit alleen beneden de briefjes in de bus. Klacht ingediend met een hoop andere flatbewoners, niks, nada. Kan ze bijzonder weinig interesseren.
Waar dien je de klacht in? Bij PostNL? Als het gaat om pakketjes afkomstig van winkels dan ook zeker een klacht indienen bij die winkels want die nemen de diensten van PostNL af. Winkels die graag klanten behouden zullen er op hun beurt allicht ook werk van maken.
Helaas vertellen ze de bezorger ook wie er geklaagd heeft. De bezorger kwam de volgende dag mooi verhaal halen bij me, niet dat dat nut had, de klacht stond al.
Heb ik ook meegemaakt. Bij mij had hij dus het pakketje in de konijnenhok gezet.

Ik heb hem vertelt dat het nu goed ging maar wat nou als het een (duur) pakketje was en deze gestolen werd? Dat moet ik maar gaan bewijzen dat deze niet geleverd is terwijl de postbezorger zegt dat deze wel bezorgd was.

Ik mag dan een hele zoekactie starten, postnl en de webwinkel bellen en bij komend dat mijn nieuwe pakketje waarschijnlijk pas na weken opnieuw verstuurd wordt.
Ach. Ik heb een bezorger gehad die aangetekende post gewoon bij de buren door de bus gooide. Of een handtekening vervalste en het gewoon in de bus wierp.
Ja, dat mogen ze, mits je persoonlijk toestemming geeft. Ik had heb dit laatst gedaan via volgens mij DHL. Ik kon op de site aangeven waar ik dit afgeleverd wilde hebben, in mijn geval in mijn achtertuin. Dat mag. Als je mondelijk toestemming geeft lijkt mij dit ook rechtsgeldig. Ze mogen dit echter niet ongevraagd doen. Zo maar een pakje in je achtertuin plaatsen omdat je niet open doet is niet legaal.
Ik laat gewoon de achterdeur open en de vaste bezorger zet de pakjes op de keukentafel. Meestal pakt ie dan gelijk een kopje koffie en een boterham / bakt een eitje. Maar in de stad zal dat wel anders zijn.
' Alexa... Open door!' :+
"I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that"
De grap is dat de persoons herkenning van alexa best goed is.. dus het zou nog wel eens een feature kunnen worden ;)
De grap is dat de persoons herkenning van alexa best goed is.. dus het zou nog wel eens een feature kunnen worden ;)
Als ik er achter kom dat ik met een Alexa praat, keer ik me gelijk weer om, moet totaal NIKS hebben van die Alexa onzin, wat ons nog verder laat afdwalen van andere mensen, en ALLES opneemt wat het hoort.

Ik heb al veel gehoord en gezien daar over, dat mensen spontaan reclame en zo krijgen over dingen waar ze het over hadden tegen anderen mensen, toen ze niks vroegen aan hun Alexa apparaat of App.
Dat kan nu al. Er zijn deurknoppen die op afstand bedienbaar zijn. Ik zou via Smartthings zo'n deurknop gewoon kunnen koppelen aan Alexa en dan de deur op afstand open kunnen doen. Ik vertrouw zo'n deurknop alleen niet (als verlichting even raar doet oké, maar met een deurknop durf ik dat niet aan).

Maar goed. Deur op afstand, of via spraak open doen kan gewoon. :)
Mijn garagedeur is gekoppeld aan Google, maar de assistent kan alleen de deur dichtdoen en niet open. Blijkbaar wordt er nog wel eens door het openstaande raam geschreeuwd naar Google Home :+
Heb mijn garagedeur ook gekoppeld aan Google. Hierbij kan ik hem wel openen echter niet zonder een vooraf ingesteld code te noemen. In de auto is dit nog wel te doen maar als ik van huis weg ga of met de fiets thuiskom dan is het natuurlijk echt niet veilig deze code te moeten 'schreeuwen' tegen Google...

Helaas zijn deze platform nog te onbetrouwbaar wat betreft mensherkenning aan de hand van spraak. Zie het wel voor mij dat als dit beter werkt er een middels een captcha deze code verwijderd kan worden (iets zoals "Hallo Google, open garage" -> "Hallo gebruiker, spreek deze zin uit "ipsum lorem"->"ipsum lorem"->garage open).
Wellicht even kijken of je een ander stem commando moet gebruiken.
Mijn zonnescherm is ook aangesloten op Google. Volgens mij moet ik "aan" en "uit" zeggen in plaats van "open" en "dicht".
Je kan altijd een routine aanmaken met "open" of "dicht" die dan "aan" of "uit" vervangt.
Zou dat werken met een geluidsopname van het 'target'?
Ik zou er een soort van 'im not a robot' feature in bouwen waar je 3 woorden moet zeggen..
Alexa kan aan je stem herkennen of jij het bent, en dan met die random woorden dat het geen recording is..
wow, dat is veel minder dan ik dacht..

Ik kan Alexa ook om de tuin leiden door een gekke stem op te zetten, zo heb ik een 'supergrannie' profile opgezet en als ik met een soort van knibbelknabbelknuisje stem vraag 'who am I?' dan pikt ze dat profiel op ipv mijn eigen..
Een echt smart huis kun je natuurlijk omkopen! ;)
Hoe ik me dit voorstel:

"Goedenmiddag, ik ben Alexa, waarmee ..."

*bezorger stopt niet-thuis-briefje in de bus*

'... kan ik u helpen?"

Hoe je nu weet dat het langer duurt voor ik open doe: ik doe later open.
Hoe je nu weet dat ik niet thuis ben: Ik doe niet open.

Heb echt het idee dat dit een oplossing is op zoek naar een probleem.
Ik ben zelf bezorger bij een bakkerij en dit zou echt een gift van de goden zijn. Ervanuitgaande dat het goed werkt natuurlijk. De momenten dat ik wel niet bij mensen voor de deur sta en dat ze in de tuin staan of gewoon rete traag met het openen van de deur. Of simpelweg niet thuis zijn (waarbij ik zelf denk "waarom bestel je dan wat voor die dag en dat tijdstip :+ )
Persoonlijk ben ik meer van een goed werkend track and trace systeem. Ik bestel met regelmaat bij MKB horeca bedrijven (specially deze periode) en ik vind de trackers waarmee je op de minuut nauwkeurig kunt zien waar ze mee bezig zijn erg fijn. Imho; zouden ze bij de pakketdiensten hier echt iets van kunnen leren.

Als ik live kan zien waar de bezorger uithangt en een push notificatie bijv kan instellen dat als die binnen X km van mijn adres is, dan kan ik op voorhand al snel even naar huis en doe dat dus met regelmaat.

AH wacht ook netjes als ze te vroeg zijn, Picnic idem dito. Soms bellen ze naar mijn mobiel om te vragen of ik al thuis ben - Ik begrijp oprecht niet hoe PostNL en de andere pakketdiensten zo achter de feiten aanlopen - los van weersomstandigheden - want dat heeft niemand in de hand.

Maar een abonnement op een deurbel... nah ik ben fan van club Eufy/Anker :-) wel homekit, geen abonnement.
Ik werk zelf alleen bij een kleine lokaal bakker, je kan moeilijk verwachten van elke lokale winkel dat deze even zo'n systeem fixxen, nietwaar?
Is dat dan niet waar dus een markt open ligt? ;)
Vindt het zelf fijn, besteld bij Coolblue en 15 minuten van tevoren belt de bezorger op of je er bent, hoeft hij/zij ook niet voor niets aan te bellen als je er (nog) niet bent en hoef je niet zoals met PostNL/GLS/DHL/... letterlijk de hele dag thuis te blijven voor een bezorger die het dan alsnog bij de buren dropt...
PostNL komt morgen tussen negen en tien (09:00 en 22:00...), wie gaat er dan 13 uur lang stil zitten voor de deur :+
Zou zeggen kans voor een bedrijf om een TracknTrace As A Service platform op te richten waar ook de kleinere bedrijfjes op kunnen werken.
Als je een platform kan bouwen waar je laagdrempelig kan instappen als bedrijf dat tracking aanbiedt en voor de consument een optie inbouwt waarmee men kan aangeven bezorg in dit tijdspan mijn pakketten - zal denk ik de nieuwe cashcow worden die de Quote500 binnen boinkt 8-) Idee is gratis mensen, ik wil het alleen gebruiken - ben happy in wat ik doe. :+
Of een leuk idee voor een open source community project, dan heeft iedereen er wat aan.
Zou relatief simpel moeten zijn. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon bij zich waar dit mee zou moeten kunnen.

Uber doet dit wel mooi. Ik fiets zelf voor Uber Eats. Ik hoef alleen maar mijn telefoon bij me te hebben. De klant kan vervolgens op de meter nauwkeurig zien waar ik met de bestelling ben.

Het is zo makkelijk te implementeren, de enige reden die ik voor PostNL zou kunnen verzinnen dat ze dit niet doen is criminaliteit? Of zou het gewoon echt luiheid zijn en geen zin/budget om te innoveren?
Het is daar een oud overheids instelling en dat merkte ik bij KPN ook dat ze toch niet zo heel snel zijn met innovatieve oplossingen of klantvragen. Uber Eats daarentegen is een stuk moderner denk ik.
Tuurlijk niet! Het is 2021 dan verwacht ik dat van elke verkoper!!! Bovendien zijn wij Tweakers dus in het ergste geval brouwen we zelf wel iets! :+ (dat de helft van de tijden niet werkt en wanneer hij werkt we niet weten waarom hij wel werkt :Y) )

/s
Zoals ik al zei is dit een markt die nog vol in ontwikkeling is en ik verwacht dat ook jouw bedrijf de lokale bakker in de toekomst dit kan fixen met een aanbieder die zo'n systeem op de markt brengt.

Je kan als soort alternatief nu al natuurlijk de werktelefoon whatsapp "live" tracking sturen naar je klanten die je die dag gaat bezoeken :-) Beetje primitief - maar it works and kost niets. Dat doet de lokale kleding branche hier ook op verzoek.
Met de hoeveelheid pakketjes die ze rondbrengen en de tijd die ze voor elk pakketje krijgen hebben ze echt geen tijd om mensen te bellen of ze wel of niet thuis zijn. Maar weet niet of je alleen op 't bellen gedeelte doelde. Men een bericht sturen wanneer ze in de buurt zijn is mss wel te fixen al kunnen ze best een tijdje in de buurt aant het werk zijn maar laat het dan van het aantal pakketjes afhangen. Daarnaast moeten ze voor de bezorgers eens het systeem wat verbeteren dan krijg je niet van die debiele verkeerssituaties omdat ze targets moeten halen.
Bellen doet de AH en Picnic ook alleen als ze echt te vroeg zijn. Dat zie ik ook niet als realiseerbaar. Maar een systeem zoals eerder omschreven met tracking is handig te realiseren. Alleen is die industrie anders ingericht. Met eten wil men niet dat je de bestelling mist, met goederen maakt het de vervoerder met de huidige mentaliteit - zo komt het bij mij over - niets uit te maken. Zo’n bel lost niet op dat ik thuis blijf als ik een bezorgblok van 9:00 tot 21:00 krijg ik ga daar namelijk niet op wachten.
In de UK heeft amazon dit.. ideaal..
Laats nog zag ik dat de bezorger er al bijna was, dus ik loop naar de deur en open voordat ze op de bel hoefde te drukken.
Er staat bij waar het busje is en hoeveel stops er nog te gaan zijn, superhandig :)
Het is niet voor niets dat we e-mail en what's app hebben - berichten achterlaten zonder direct te hoeven reageren... dat willen we ook graag voor fysieke bezorgingen. ;)
Of simpelweg niet thuis zijn (waarbij ik zelf denk "waarom bestel je dan wat voor die dag en dat tijdstip :+ )
Dat kunnen verschillende dingen zijn natuurlijk.

Het kan een pakketje uit het buitenland zijn. Dan kan je niet altijd aangegeven wanneer het bezorgt moet worden. Of zoals ik gehad heb bij bol.com dat het binnen 5 dagen geleverd wordt.

Meestal is de bezorgtijd onbekend. Ik heb wel eens gehad dat ik de grootste gedeelte overdag thuis ben en wordt het toevallig net bezorgt op het moment dat ik weg moest.

Toevallig even de hond uitlaten op het moment dat ze komen.

Of ik heb wel eens een game besteld. Pakketje past in de brievenbus werd er gezegd. Ik denk dat de enveloppen opwaren ofzo wat het was in een doos verstuurd wat ik dus niet verwacht.

Track en trace heeft dat het pas in de nacht een tijd krijgt (wat logisch is aangezien veel websites ondertussen erg laat kunnen bestellen en toch de volgende dag in huis). Is de bezorger erg vroeg dan ben ik nog in dromenland en hoor ik de deurbel niet.

Bezorger was veel vroeger dan de track en trace tijd aangaf. Zou vanaf 3 uur kunnen komen en ieder geval voor half 3 had ik al een brief in me brievenbus van helaas gemist.

Werk liep uit. Ging ik al een uur eerder werken zodat ik op tijd thuis kon zijn komt er net iemand met een probleem toen ik wou vertrekken.

Angst dat het uitverkocht zou zijn als je wacht met kopen en je kan geen datum van bezorging kiezen.

Al zullen er ook genoeg mensen er niet aan denken dat het lastig is voor de bezorgen. Of denken dan komen ze de dag erop nog maar een keer. Of gewoon onverwachts ineens wel weg moeten/willen.
Als je niet thuis bent, ben je niet thuis. Echter als ik in de tuin sta of in de buurt ben kan ik snel even schakelen met de bezorger. Is al een paar keer van pas gekomen. :)
Ik weiger die krengen te gebruiken. Als iemand zo'n bel heeft klop ik op het raam.
_/-\o_

(ik denk dat men vooral de opsporingsdiensten een plezier doet door deze dingen op te hangen - zij mogen niet zomaar overal camera bewaking installeren... die bel ophangen mag (nog) wel...)

[Reactie gewijzigd door Tintel op 11 februari 2021 16:35]

Ahh je bent niet de enige.

De PostNL bezorger doet dat ook. Was jij dat niet toevallig :P ?

Vind zelf wel irritant. Gewoon aanbellen. Als ik boven zit te gamen gaat een ping op mijn iphone af en dan hoor ik het. Dat geklop hoor ik dus boven niet :D
Ik heb precies hetzelfde, gewone bel hoor ik niet tijdens gamen met headset op. Maar met nest hello begint google naast mij te praten en ik krijg een buzzer op de telefoon als iemand belt.
Raar dat een pakketbezorger de bel niet wil indrukken, dat is zijn werk!
Ja zeg het maar :)

Komt het door die corona dat ze zo zijn?
Ze kloppen ook laatste tijd bij mij op het raam en lopen gelijk weg! Tot nu toe elke keer was ik op dat moment beneden maar anders staat mijn pakketje daar maar en kan iedereen t voor mijn deur weghalen.

Gaat nog goed. Afklopen XD
Ergens snap ik het wel met zo'n deurbel met camera, maar aan de andere kant, er wordt dan toch meestal al gefilmd als ze je terrein oplopen.
Hier lopen ze wel een stukje weg richting de bus, maar ze wachten wel tot je open doet voor ze instappen.
Ze mogen het pakket denk ik niet zomaar achter laten, maar hier weet hij gerust wel dat we thuis zijn :P
Ik heb het vermoeden dat ze ook wel weten dat wij thuis zijn maar goed. Stukje sociaal zijn is niet verkeerd lijkt me. En als ik de bel hoor dan ren ik meestal naar de deur dus ze hoeven maar 3 seconden te wachten haha! maar meestal zijn ze dan al "TEGENWOORDIG" al foetsie. Ik denk dan ook dat ze eerst het pakketje neerzetten aandrukken en direct weglopen.

Dus ik denk wel dat ze ermee weg komen ivm corona omdat je toch die afstand moet houden.

Maar ik heb zoiets als iemand altijd snel de deur open doet dat je dan wel even netjes op gepaste afstand wacht.
Vind zelf wel irritant. Gewoon aanbellen. Als ik boven zit te gamen gaat een ping op mijn iphone af en dan hoor ik het. Dat geklop hoor ik dus boven niet :D
Dat concept heeft natuurlijk niemand moeite mee. Toen ik zelf nog kind was sloot ik met gemak een extra bel aan op de knop naast de deur. Gewoon een extra kabel naar boven leggen en klaar. En tegenwoordig kan het ook prima draadloos natuurlijk. Daarvoor hoef je echt niet je ziel te verkopen aan Amazon en ook nog eens maandelijks voor betalen.

De bouwmarkt biedt zoiets aan voor twee tientjes. Of als echte Tweaker pak je een Raspberry Pi Zero en doe je vervolgens alles met het signaal wat je maar wilt, zoals een bericht via Telegram met een fotootje. https://www.hackster.io/r...with-notifications-408d3d
Haha!

"Gewoon aanbellen" - Gewoon een normale bel kopen.
Zal ik je een geheimpje vertellen, je staat toch al op beeld omdat hij ook beweging detecteert. Verder is de vraag wat de definitie van normaal is ;)
Met IFTTT een routine aangemaakt dat zodra er iemand op de Ring drukt de Hue ledstrips achter mijn computerschermen knipperen net zoals het licht in de badkamer en op het terras. Na 30 seconden gaat het licht in de hal aan en nog eens 10 seconden later de voordeurlampen. Op deze manier ben ik gewaarschuwd en denkt een persoon aan de deur dat ik eraan kom zodat die iets langer wacht omdat die lampen aan ziet gaan.

De app van Ring gebruik ik verder nooit want dat duurt gewoon te lang en de Ring Chime heb ik eruit gesnokt omdat de hond het geluid herkende en op den duur bij iedere Ring reclame op radio of TV naar de deur vloog.
Dat is een geniaal systeem kerel :)
Dan staat je gezicht alweer geregistreerd in een database waar de NWO toegang tot heeft. De mensen uit die database zijn natuurlijk de eersten die de chip geïmplanteerd krijgen. :+
Bijzondere feature ook dat de deurbel zich verplaatst wanneer het gefilmd wordt 8)7

Iemand niet op zitten letten tijdens het editen? Het lijkt mij overigens een kleinere moeite om de deurbel daadwerkelijk naast de deur te monteren i.p.v. achteraf in de video :P
Dat viel mij ook al op.. maar ik denk dat het een perspectief ding is omdat de camera beweegt lijkt de bel tov de deur te bewegen..
Ehm is dit wel handig? "Hallo meneer inbreker, nee de bewoner is nu niet thuis. Die komt pas thuis over 2 uur en 35 minuten. Dus u heeft ruim de tijd het huis even leeg te halen!"

Maar serieus, je moet wel een beetje voorzichtig zijn met wat zo'n apparaat bespreekt, daar kan weer informatie uit gehaald worden. Ik wil bijvoorbeeld ook niet dat een Jehova's getuige verteld wordt wanneer ik wel thuis ben. Persoonlijk wil ik niet dat ze meer moeten kunnen dan een voicemail achterlaten. Of liever gewoon naar mij laten bellen zodat ik ze zelf te woord kan staan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 februari 2021 18:06]

Een abonnement op een deurbel. :/ O, o, wat hebben we het allemaal moeilijk tegenwoordig. :X
En wat voegt het nu precies toe?
Een briefje op de deur: "leg maar op plek X als ik niet thuis ben" werkt ook. Echter dan vermoedt een kwaadwillend persoon dat je niet thuis bent of waar je pakje ligt. Welnu, dankzij die bel weet die persoon ook dat je niet thuis bent - want je doet niet open...
Het enige voordeel zou dus zijn dat het pakje ergens ligt waar alleen jij en de bezorger vanaf weten. Dat is ook op andere manieren te regelen.

Zoals verderop al gezegd: dit is een 'oplossing' waar het probleem nog voor wordt gezocht.
Daarbij ook nog belachelijk duur - qua aanschaf en abonnement.
Dat abonnement kost $30 per jaar (€28,39 bij vorige wisselkoers). Dat kun je "belachelijk duur" vinden. Een paar tientjes om 30 dagen video terug te kunnen kijken van wat er bij je voordeur uitgespookt is vind ik persoonlijk wel de moeite waard.
De IP camera's om m'n huis loggen al hun data naar een ram buffer.. alleen bij beweging nemen ze iets op wat aan 't eind van de dag naar disk geschreven wordt.. kost me netto 0,- extra per jaar en was 2 minuten werk om in te stellen, nog minder tijd dan het aanmaken van een account bij Ring kost.

Weer een geld-drain naar het buitenland.. en dan nog kunnen beweren dat we ons zorgen maken over de economie terwijl we dit soort dingen blijven doen.
Dat is het probleem met dit soort spul.
Het moet allemaal via een abonnement in de cloud waarbij de hardware die je plaatst bijna niet meer dan een domme terminal is.

Dit terwijl een deurbel-camera prima geheel op lokale hardware kan draaien.
Deurbel aan je deur, NASje in je meterkast en alles via je eigen wifi.
En je kunt dan zelfs nog streamen naar je telefoon.
Maar ja, dan moet je wel zelf allerlei moeilijke dingen installeren.

Dan liever alles uit handen geven aan Facebook, Amazon, Google en anderen.
sjah.. het is even klussen, maar je hebt het dan ook over HOME AUTOMATION, niet over HOME AFSTANDBEDIENING zoals vrijwel alles tegenwoordig is.. mensen lopen met 27 apps op hun telefoon om alles handmatig te bedienen, met als gevolg dat er niks bediend wordt en hooguit verlichting automatisch aangaat met een timertje

we zijn toch tweakers, of niet? :)

[Reactie gewijzigd door cappie op 12 februari 2021 09:15]

Ligt er misschien aan waar je woont. Ik zou nul euro nog teveel vinden.
De ellende is dat je ergens voor betaald waar je niet zo heel veel mee kan. Je moet dus zelf nakijken en wat zie je dan? Dat iemand bij jouw deur was die jij niet kent....
En als bewijs? weinig kans denk ik.

Meer filosofisch:
Een maatschappij waar alles en iedereen wordt bekeken levert een maatschappij op waar een deel zich niet meer laat bekijken (door zonnebrillen, mondkapjes, mutsen of wat dan ook).
Het kan anders verdomde handig zijn als je partner doof is. Of je partner nachtdiensten draait en dus liever niet gewekt wordt door het bezoek.

En een monteur of aannemer onder camera toezicht zijn werk laten doen terwijl je zelf niet thuis bent kan af en toe ook best handig zijn.
"Hi this is Alexa, please state the nature of your 'passing by' emergency" :)
Is die courier in het filmje de zoon/neef van Vince Vaughn? deed me enorm aan hem denken.. https://www.imdb.com/name/nm0000681/
Een voordeurantwoordapparaat. Dat is de essentie van de integratie.
Dit zou wel interessant worden als een Ring gebruiker kan aangeven of de persoon die net aanbelde een jehovagetuige/colporteur was en dat daarna, door beeldherkenning, deze bij andere Ring gebruikers door Alexa afgewimpeld kan worden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee