KPN verwijdert 50Mbit/s-abonnement en verlaagt prijzen andere abo's

De Nederlandse provider KPN heeft zijn 50Mbit/s-abonnement verwijderd uit zijn aanbod. Het goedkoopste abonnement via DSL heeft nu 100Mbit/s down en 10Mbit/s up. Dat abonnement is goedkoper geworden, net als andere internetabonnementen.

Het 100Mbit/s-pakket kost nu 6,50 euro minder dan bij het vorige aanbod, merkt Telecompaper op. Een 100Mbit/s-abonnement kostte tot voor kort nog 49 euro en is nu 42,50 euro. Dat is een daling van 13 procent. Het 200Mbit/s-abonnement met een uploadsnelheid van 20Mbit/s daalt twee euro in prijs naar 50 euro. De glasvezelopties hebben symmetrische snelheden. De 1Gbit/s-variant is alleen met glasvezel te krijgen en kost nu 52,50 euro; dat is 5 euro minder dan voorheen.

De prijzen staan inmiddels op de site van KPN. Het is onbekend waarom de provider de prijsverlagingen heeft doorgevoerd: afgelopen jaren zijn internetabonnementen alleen maar in prijs gestegen, terwijl de snelheden omhoog zijn gegaan.

De prijsverlagingen zijn tegelijk online gekomen met de aankondiging van TV+, een settopbox met Android TV en bijbehorend abonnement voor alleen streamingdiensten of met lineaire tv voor een vast bedrag per maand.

KPN prijsverlaging, januari 2023. Links staan de nieuwe prijzen, rechts de oude.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-01-2023 • 12:52

364 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (364)

364
364
142
8
0
194
Wijzig sortering
Voor glasvezel zijn de nieuwe prijzen als volgt:
100/100 €42,50
200/200 €50,00
1000/1000 €52,50

De prijs van het 200mbit abonnement is wel krom.. het is €7,50 per maand duurder dan 100mbit, maar slechts €2,50 goedkoper dan het gigabit abonnement. Oftewel: als je geen snelheid nodig hebt neem je 100mbit, wil je het wel dan neem je gigabit.
Dat is dus marketing. Het zorgt er enerzijds voor dat het 100Mbit-abo heel goedkoop lijkt, dus dat trekt de onderkant van de markt aan. Anderzijds zorgt de geringe meerprijs van 2,50 ervoor dat heel veel mensen dan toch voor 1000Mbit gaan, want het is amper duurder voor veel meer snelheid. Hadden ze geen 200Mbit abo, dan hadden ze deze twee voordelen niet gehad. Ik verwacht niet dat er veel 200Mbit-abo's afgesloten gaan worden, maar KPN verwacht dat waarschijnlijk dus ook niet. Want dat is het doel niet van dat abonnement.
Er is nog een 3e scenario, en daar zit ik nu in: verhuizing van een huis met alleen koper, waar 200mbit de max was, naar een huis met glasvezel, waar ik nu zit. Tijdens de verhuizing het bestaande abo van 200mbit meegenomen en dat ligt nog 2 maanden vast. Vanaf maart ga ik echter wel upgraden naar 1Gbit glas, want goedkoper en sneller. Maar voorlopig zit ik dus op 200 mbit op glas.
Zou de KPN echt dit scenario meenemen in hun business model?
Dat scenario waarschijnlijk niet, maar er zijn zeker nog genoeg huizen met alleen koper. Denk dat daar die 200/200 voor zal zijn.
Klopt, daarom ben ik ook van 500 naar 1000 gegaan, want het kostte amper meer. Dat je in de praktijk nooit meer dan 800 krijgt maakt dan niet zoveel uit.
Nou, het zou zo'n 940/940 moeten zijn. Ik krijg die gewoon netjes van KPN (je moet ook goede apparatuur hebben btw).
Dat is waar. De vraag is of 1000/1000 overal zo goed werkt. Gebruikt hier deels wifi en dat heeft zijn limitaties. Dus 200/200 is genoeg voor mij.
100/100 genoeg? Ik kan zeker rond de 300mbit uit het wifi hier halen dus 200/200 is goed.
Neen. Je vat hem bijna. Dit is een oer oude verkoop techniek. De gemiddelde klant wil eigenlijk niet de goedkoopste optie, dus dan bied je er 3 aan, waarvan de middelde optie slechte value is. De meeste mensen denken dan "oh, de duurste is maar XX euro duurder dan de middelste, dan neem ik die wel" En zo zorg je ervoor dat een hele hoop mensen zichzelf upsellen naar de hoogste optie. Die optie kost de verkoper bijna niks extra, ondanks dat hij in verhouding beter is voor de klant. In absolute getallen is hij beter voor de verkopende partij.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 januari 2023 16:09]

https://en.wikipedia.org/wiki/Decoy_effect

Mensen zijn geneigd om extra voordelen zwaarder te laten wegen dan prijsverhogingen, dus als je relatief veel voordeel (1000/1000 vs 100 of 200) combineert met een relatief kleine prijsverhoging ('slechts' 2,50 tot 10 euro extra), krijg je een dubbel zo groot effect op de perceptie dat de duurste optie de beste koop zou zijn. Dat het überhaupt duur is dat je minstens 510 euro per jaar voor je abonnement betaalt valt daarbij niet meer op, tegen het gevoel een koopje te hebben gescoord kan weinig op.
Jah het is 400% verhoging tegenover 200 mbit voor 2.5% meer betalen.. Dus 2.5% en 400% voor terug krijgen of je echt meer gebruik van ga maken is een tweede. Voelt zelfde als in de winkel voor het gemak zeg ik 1 kilo rundergehakt voor 10 euro maar betaal 2.5% meer dus 10.25 euro en je krijg 5 kilo! of je betaald 8 euro je krijg 500 gram :P
De stap van 100 naar 200 merk je veel verschil.
Van 200 naar 1000 is voor een gewone gebruiker een veel kleiner verschil.
Je merkt ook het verschil niet of je een grote cola of een medium cola drinkt, maar mensen nemen sneller de grote cola als die naast de small en medium wordt aangeboden met nauwelijks prijsverschil. Het merken is dus ondergeschikt aan de perceptie van (materiële) winst.
Vreemd, waar zie jij deze prijzen? Als ik probeer te veranderen dan kost een 1 gigabit abbo mij 57,50.
Moet je daarvoor bellen?
Ja, ik heb zojuist gebeld. je kan over op de genoemde prijzen. + je kan wat extra korting krijgen op de eerste 6 maanden (iets minder dan nieuwe gebruikers) Wel ga je dan een jaarcontract aan. Maar zeker de moeite waard imo
Hmm ik kreeg een onbehulpzaam vrouwtje aan de lijn en die kon het ook niks schelen dat ik over zou stappen.

Morgen eens opnieuw proberen. Jaar contract vindt ik prima.
Dat is gek, maar misschien had je niet de intentie moeten noemen dat je over wilde stappen? Kan me voorstellen dat ze die de hele dag door krijgen. Je wilt juist een nieuw jaarcontract, dan zijn ze weer twaalf maanden zeker van je inkomsten (maar zo werkt het ook niet).
Ik vroeg om de opties wat mogelijk was maar volgens de mevrouw was mijn verhaal niet waar en gaat het om een korting die de nieuwe klanten krijgen. Ik zei dat het de nieuwe prijs was en geen korting.

Vanmiddag eens bellen dat ik wil verlengen met een jaar.
Wel jammer dat je er dan weer ouderwets zelf achteraan moet gaan. Bij T-Mobile kreeg ik onlangs een belletje van hunzelf dat ik korting kon krijgen bij verlenging van mijn thuisabonnement. En bij Tele2 heb ik dat ook al eens voorgehad met mijn mobiele abonnement.
Mensen laten bellen, kost geld. Veel mensen vinden het gedoe om met de vaste lijn over te stappen. Dat is vanwege dingen die wij hier onzin vinden, maar voor normale stervelingen echt zo voelen. Nieuw e-mailadres, nieuwe "wifi", nieuw tv kastje. En natuurlijk tegenwoordig koppelverkoop met mobiele telefonie.

Kortom: mensen stappen minder snel over naar een andere provider, dan kun je het abonnement net zo goed laten doorlopen. Wat ook scheelt is dat de prijzen meestal omhoog gingen en een nieuw abonnement dus niet aantrekkelijk was.
Huh? Wat hebben nieuwe klanten ermee te maken? Ik had het over verlengen, dus dan is er toch geen overstap nodig?
Ik verwacht dat het geen kwade opzet is dat die medewerker dat noemde, maar dat ze oprecht geen idee had dat de prijzen zijn veranderd. Als je belt met: "goh, ik wil mijn abonnement opnieuw voor 1 jaar verlengen" of "ik was online voor iemand een abonnement aan het afsluiten, maar het vaste bedrag voor internet is lager dan bij mij", dan heb je een ander gesprek. Dan forceer je ze om naar nieuwe abonnementen te kijken.

Ik ben destijds ook overgestapt naar Hussel omdat dat ten opzichte van old school Alles-in-1 een euro of 4 goedkoper was. Ook daarvoor belde ik en kreeg ik eerst te horen dat het "niet de bedoeling was" en "alleen voor nieuwe klanten". Waarop ik zei: maar ik wil gewoon voor een jaar verlengen, toen kon het wel maar dan wel zonder korting. Later bleek dat ik dit ook via Mijn KPN had kunnen fiksen, al is dat nu dus uitgezet.
Ja, klopt net drie keer gebeld alleen ze lijken verbindingsproblemen te hebben. Was net op het punt on akkoord te geven toen verbrak de verbinding. Jammer genoeg belde ze niet terug en ben ik er weer even klaar mee vandaag.

Wat wel grappig is dat ze me alleen de prijs kan geven als ik ook TV neem en zij aangeeft dat de nieuwe prijs enkel voor internet + tv abbos is.

Het is dat het netwerk me nog nooit in de steek gelaten heeft.. morgen poging numero 5.
Als je televisie hebt, wordt dat wel weer duurder. De nettowinst is dus beperkt.
Zelfde hier; gisteren ook gebeld en de 6 maanden korting + nieuwe prijs gekregen voor 1Gbs.
Het loont dus zeker.
Hoeveel korting kreeg je?
Eerste 6 maanden 20 euro korting. (Dus 120 euro totaal).

Dus ik ging van een 200Mbs abonnement (53.xx / maand), maar een gbs abonnement (52,50 / maand) en hierbij 6 maanden korting.

Ook in dezelfde call geregeld dat mijn vrouw haar mobiel gebonden was aan het zelfde KPN_ID; blijkbaar liepen we hierdoor ook korting mis op haar mobiele abonnement.
Zo zijn die prijzen altijd, voor een klein bedrag meer heb je de cola xl, zonde om het niet te doen, en daarmee laten ze zien dat de kleinere versies in verhouding gewoon te duur zijn.
beetje small,medium,large popcorn verhaal
Je weet hoe het werkt met popcorn in de bioscoop. 2x zoveel voor klein beetje meer. De mais kost ze niks, net als hier kloppen ze daardoor 2,50 extra uit je zak.
In mijn situatie is het wel een beetje raar. Ik heb 500/500 van KPN en daar betaal ik €51.50 voor. De site geeft aan dat het maximum snelheid 1000/1000 is voor mijn adres, maar dat kan ik niet selecteren. Ik heb hier ooit over gebeld en de medewerker zij dat het wel kon maar dat het dan €15 duurder per maand zou wezen dan ik nu betaal.
Dat is niet krom, dat is zo bedoeld. Zodat je denkt: "voor 2,50 meer heb ik een gigabit". Wat je vervolgens niet gebruikt. Ook jammer dat er niets in snelheid tussen de beide abonnementen zit.
Kan nog steedst 500/500mb kiezen als extra in mijnkpn
Raar, ik zie die prijzen nog niet terug. Ben klant via XS4ALL, maar dat is gewoon KPN. Als ik mijn 200/200 abonnement wil upgraden naar 1000/1000, dan krijg ik 5,50 euro per maand extra te zien. Geen 2,50...
Die 35 euro telt alleen de eerste 6 maanden. Daarna is het 42,50 per maand.
Volgens de aanbieding op de folder die ik hier heb liggen is het de eerste 9 maanden 35 euro, zelfs voor een 1 jarig abbo, dat is vrij netjes.
Internettarieven zijn inderdaad omlaag gegaan, maar tv is 2,50 per maand duurder geworden. Was voorheen namelijk 10,00 per maand bovenop internet.
Inderdaad, dat had de redacteur wel even mee mogen nemen in zijn artikel...
Het was €10, wordt nu €12,50 voor TV erbij.

[Reactie gewijzigd door choogen op 25 januari 2023 15:19]

Dat is een mooie meevaller! Nu word mijn 1Gbit/s nog voordeliger :D
Helaas alleen voor nieuwe klanten, heb zojuist gebeld en de huidige abbonementen worden niet aangepast naar de nieuwe prijs..
Voor nog lopende contracten snap ik dat wel. Mijn contract is al ruim een jaar verlopen maar zelfs bij aanpassen/verlengen zie ik de oude (57,50 voor 1Gbit/s) prijzen...
Van een bedrijf dat de vrijheid neemt om tussentijds prijzen te verhogen mag het eerder onredelijk gevonden worden als ze dat bij dalende prijzen niet doen. Dan lijken ze meer bezig om bestaande klanten uit te melken om nieuwe klanten voordeel te geven.
Is je abonnement al wel aan vernieuwing toe? Want dan zou ik het heel raar vinden als je niet dezelfde korting kreeg. Dan zou ik mijn huidige opzeggen en een nieuwe nemen.
jup is al 1.5 jaar maandelijks opzegbaar maar als nog kreeg ik die prijs niet.
Volgens mij is het alleen voor nieuwe klanten.
Stap ik over 4 maanden toch over naar T-mobile, geen enkel probleem. Je krijgt dan ook weer een half jaar 50% korting. Daarna naar Ziggo en wellicht is KPN dan weer aan de beurt.
Je vergeet dan de overstap-/administratiekosten die zijn bijna nooit meer gratis. Een hoop rompslomp voor weinig winst. Je moet er maar zin an hebben. :)
Daarvoor zijn vaak acties.
En voor bestaande klanten?
Heb niets gehoord en zit op het 50 MBit/s abbo
Gewoon even bellen en een goede deal vragen. Dat moet je eigenlijk ieder jaar doen dan krijg je ook wat korting. Nieuwe klanten krijgen dat ook altijd. Bestaande alleen als je er om gaat vragen.

Edit: even extra toelichting. Ik heb het niet alleen over de nieuwe maand bedragen. Maar ook over de welkomskorting die nieuwe klanten krijgen Bv eerste 10 maanden 35 euro ipv 45-50.
Als je als vaste klant belt geven ze ook 6-8 maanden voor 35 euro krijg je wel een nieuw jaar contract waar je aan vast zit maar ook de korting.
Zo heb ik nu voor 35 per maand 1gbs en als de korting over 5 maanden af loopt kan ik hem terug zetten naar het lage abbo en weer 42-45 per maand gaan betalen.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 25 januari 2023 11:55]

Dat ‘elk jaar bellen’ is echt treffen welke medewerker je treft. De vorige keer (en tweede keer dat ik daarvoor ooit belde) werd ik letterlijk bijna tot orde geroepen dat het toch niet de bedoeling is en belachelijk dat ik durfde te bellen. Met tegenzin gaf hij 3 maanden korting. Gaf een slecht gevoel, terwijl de vorige keer een aardige dame me vertelde dat ik zeker elk jaar even moest bellen voor leuke deals.
Dan stap je toch over naar een andere provider.
Gemakkelijker gezegd dan gedaan ls je alles bij KPN hebt. Dat weet KPN natuurlijk ook, daarom dat bestaande klanten geen prioriteit zal hebben.
Ik zie het probleem niet, als je jezelf via je telefoonabonnement twee jaar in een vendor lock hebt gezet dan lijkt de oplossing mij in de toekomst vrij simpel. Niet meer doen. Ik stap ieder jaar over, en dan zowel mobiel (en dan meestal bij de goedkopere dochters zoals Simyo) als vast. Aangezien beide services bij alle providers met een handige overstapservice werken is dat letterlijk een fluitje van een cent.

Je hoeft jezelf immers geen twee jaar vast te leggen, ja dan betaal je misschien een euro of twee meer afhankelijk van of je een jaar afsluit, of maandelijks opzegbaar, maar dat is altijd gewoon mogelijk.

Het ene jaar zit ik bij Ziggo, dan bij KPN, ik heb al een keer bij T-Mobile Thuis gezeten, Freedom wil ik ook nog wel eens proberen als dat financieel voordelig is. Dan spendeer ik graag een keer een uurtje om een modem te vervangen, na twee keer overstappen is dat ook gewoon automatisme. Als KPN, of een andere provider, dan niet wil meewerken, dan weten ze ook wat dat kost, dan gaat dat in de toekomst vast anders.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 24 januari 2023 13:29]

Grootste probleem wat ik had bij het overstappen was alle smartdevices die van wifi netwerk en subnet wisselden..
Ik zou je dan adviseren een goede router te nemen en die te gebruiken in plaats van het provider modem. Bij Ziggo kun je het modem in bridge modus laten zetten, bij DSL/Glasvezel moet je wellicht wat ports forwarden naar de router, maar dan veranderd er verder voor je interne netwerk niets.
Dit, een eigen router met goede firmware (als het kan WRT) is zo fijn, ook omdat je dan gewoon niet afhankelijk ben van dat stuk schroot dat de meeste ISP's geven.
Inderdaad zo snel mogelijk afscheid nemen van de provider routers in veel gevallen.
Als je een Fritzbox hebt die niet van custom firmware is voorzien (dichtgespijkerd bedoel ik) dan kom je nog een eind, maar verder heb ik nog geen provider router gehad die niet over de flos gaat bij een keer stevig gebruik maken van al die bandbreedte...
hebben ze toch niks over te klagen?
je gebruikt toch waar je voor betaald?
Huh?
Ik niet en niet uit eigen keuze. Mijn router bij mijn Kpn glasvezel abo van 100mbit ging compleet over de flos wanneer ik teveel openstaande verbindingen had met downloaden. Bij Kpn betaal je relatef veel, maar apparatuur is niet denderend...
oh las het verkeerd
zag het woordje router niet |:(
Meestal kan je bij DSL/Glasvezel in hun modem je eigen router in DMZ knallen. Wifi en DHCP uit op het modem en probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 24 januari 2023 17:35]

In het geval van KPN glasvezel gelukkig niet: Router in de DMZ gezet en gaan met die banaan :)
Ik heb ook kpn glas ik heb kon modem er helemaal niet tussen zitten, ik draai op unifi edgrouter 8pro als router en unfi ac pro aps samen met een unfi 8port poe switch.

Heb nog nooit issues gehad , komt ook omdat de dns storingen die wel is gebeuren bij kpn omzeild worden ik gebruik een cloudflare en een cloudhoated adguard dns.

Heb die xperiabox vanaf dag 1 in de doos gelaten en op zolder neer gezet 🤣
DHCP adressen reeks kun je toch gewoon aanpassen op de modem/ router?
ik heb dit gezeik ook altijd eventjes wanneer ze ongevraagd een reset uitvoeren :/ , dan heb ik de oude adressering terug en kan ik alles weer terug veranderen.
"Ongevraagd een reset uit voeren"? Alleen daarom zou ik van de provider router afstappen...
De gemiddelde callcenter medewerker is niet heel denderend technisch onderlegd en een modem reset is al snel 1 van de eerste stappen als mensen bellen met klachten en ze het modem gewoon kunnen zien. Want het lost gewoon veel problemen op.

Gelukkig krijg je van Online root rechten op die Zyxels en kan je het meekoekeloeren tegenhouden.

[Reactie gewijzigd door batjes op 24 januari 2023 18:48]

DHCP adressen reeks kun je toch gewoon aanpassen op de modem/ router?
ik heb dit gezeik ook altijd eventjes wanneer ze ongevraagd een reset uitvoeren :/ , dan heb ik de oude adressering terug en kan ik alles weer terug veranderen.
Als je naar KPN overstapt kan dat lang niet altijd.
Ik had een eigen IP-range ingesteld m et mijn Ziggo modem, maar KPN wilde alleen maar een bepaalde range accepteren.
Inmiddels heb ik én geen KPN meer, én een eigen router, dus speelt het probleem niet meer
Dit probleem heb je ook als je matige modem van de provider ineens de geest geeft, dus wat dat betreft is helemaal afhankelijk zijn van dat kastje sowieso geen goed idee.

Ik had dat een paar maanden terug. Mijn stokoude ziggo coax modem deed het op een ochtend ineens niet meer en ik rook een vage versie van magic smoke. Twee dagen later had ik een nieuw ziggo modem binnen. Kwestie van uitpakken en de voeding, de coax en de uitgaande ethernet kabel naar mijn eigen router weer inpluggen en ik was weer up and running.

Ik zet hem zelf nieteens in bridge. Het signaal van die ziggo modems is zo matig en zwak dat ze nauwelijks interferentie veroorzaken met mijn eigen wifi netwerk.

Natuurlijk kan een eigen router ook problemen hebben, maar mijn ervaring is toch wel dat een router kopen die duurzamer is en beter presteert dan een ziggo modem niet duur hoeft te zijn

En als delta een beetje opschiet met dat glas in mijn dorp, dan kan ik diezelfde hotswap gewoon weer pijnloos doen.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 januari 2023 15:51]

Gewoon één keer een redelijke infra aan (laten) leggen in je huis waarbij je alles zelf een maal instelt. Zoals dhcp, en WiFi SSID. Verwisselen je van provider hoef je alleen de router te vervangen (als je die ook al niet zelf hebt), wifi er van uit te schakelen en te zorgen dat het ip van de router het gateway adres krijgt van je eigen op subnet waar je dhcp op aan hebt staan. Bv 192.168.172.x/24 met Gateway adres 192.168.172.254.

5 minuten werk.
Haha, als jij in 5 minuten klaar bent dan heb je een redelijk basic infrastructuur. Als ik een ander ipv4 of een andere ipv6 prefix krijg dan heb ik aardig wat te doen hier qua herconfiguratie van pfsense :)

Maar je hebt gelijk langer dan een uur zal het niet duren. Echter is de besparing op jaarbasis afgestreept tegen de kosten die ik aan een uur tijd hang het mij niet waard om over te stappen.
Door je WiFi netwerk een consistente naam (SSID) en wachtwoord te geven los je dit toch op? Of mis ik iets.
Gewoon een eigen router aanschaffen. Degene die de isp’s meegeven zijn meestal rommel. In mijn geval doe ik den een belletje van 2 min. naar mijn isp om het mac address erin te zetten en klaar is kees. Nooit meer op al je apparaten de wifi veranderen.
Mac adres waarin zetten.
Bij Ziggo mag je dat zelf mooi doen in mijn Ziggo wanneer je eerst het Ziggo modem aangesloten hebt, dan 24 a 48 uur wachten tot dit proces doorgelopen is, en dan je eigen modem er op zetten.
Bij problemen kunnen ze weinig en voor volledige support mag je eerst het Ziggo modem terug plaatsen door dezelfde stappen opnieuw door te lopen.

Ik zou zelf het modem in bridge laten zetten en dan je eigen router er achter hangen.
Het probleem is echter dat het gewoon goedkoper is om dat te bundelen (helaas).

Kost me nu net geen 100 euro per maand voor 1Gbit (up/down) en TV en daarbij 2 telefoons vrijwel onbeperkt (1 is met onbeperkt data de andere krijgt 50GB data van dat onbeperkte abonnement). Tmobile en Delta is hier niet goedkoop te krijgen en ziggo heeft niet de gunfactor door eerdere ervaringen.

Ik krijg overigens wel vrijwel elk jaar wat korting omdat ik bel/app alleen soms moet je het een paar keer proberen!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 januari 2023 13:52]

Met een abo van Ziggo ben je sowieso al duurder uit en dan heb je wat ik noem een elastiekjes-verbinding... 2 jaar geleden nog een keer een poging gewaagd met ze, maar nog steeds die onstabiele snelheid en latency ervaren.
Daarom stap ik ook beide ieder jaar over, was misschien niet helemaal duidelijk, maar ik heb nu dus de KPN + Simyo bundel, Simyo is dan voor 10 euro (bij een jaarcontract, 11 als maandelijks opzegbaar) met 12GB/400 minuten (verdubbeling vanwege KPN DSL abo). Als mijn contract in juli verloopt en ik bij KPN weg zou gaan, naar Ziggo bijvoorbeeld, dan gaat mijn Simyo ook weg en stap ik over naar Hollandsnieuwe bijvoorbeeld.
Maakt niet heel veel uit. In ale gevallen ben ik goedkoper uit als ik mijn bestaande abonnement door laat lopen.

Geen enkele provider die mij 1gb/s symmetrisch glas wil leveren voor €25/maand.

Abonnement hoppen kan in sommige gevallen voordelig zijn, maar in veel gevallen levert het vooral hoofdpijn op met allerlei zaken die niet goed gaan. Zo zou ik voor thuis een heleboel configuratie aan moeten gaan passen in m’n router om internet en TV werkend te krijgen. Die tijd is mij een mogelijk voordeel van een paar tientjes wel waard.
Geen enkele provider die mij 1gb/s symmetrisch glas wil leveren voor €25/maand.
Er zijn geen providers meer die 1Gbit glasvezel leveren voor € 25,00 per maand, bij T-Mobile betaal je tegenwoordig minstens € 30,00 en zelfs dan nog vergeet het merendeel de inflatiecorrectie. Vandaag de dag betalen mensen die toen (in periode 2018/2019) € 25,00 voor 1Gbit betaalden inmiddels zelfs al meer dan € 30,00 per maand en is het enige voordeel die ze mogelijk nog hebben het voordeel van de 2 gratis themapakketten of korting op een ander entertainment pakket t.w.v. € 7,50.
Vandaag de dag betalen mensen die toen (in periode 2018/2019) € 25,00 voor 1Gbit betaalden inmiddels zelfs al meer dan € 30,00 per maand en is het enige voordeel die ze mogelijk nog hebben het voordeel van de 2 gratis themapakketten of korting op een ander entertainment pakket t.w.v. € 7,50.
Nou ik weet vrij zeker van niet. Tot en met nu werd er €25,50 afgeschreven en voor mobile is het met €2,18 verhoogd dus ik verwacht voor internet thuis maximaal €27,70. Nog steeds een prima bedrag en minder dan opnieuw afsluiten.
Tip, vraag eens of ziggo nog wat extra aan een vodafone korting heeft, zoals een voucher of zo...
Als je pech hebt, heb je 2x inflatie correctie bij een 2 jaars abo te pakken.
Goed verhaal, heel begrijpelijk ook als je alleen 1 abbo voor internet thuis en 1 abbo voor mobiel hebt.

Maar ik zit in een familie abbo op vodafone met 4 mensen en bij ziggo met internet en TV. Als ik ga overstappen komt mijn internet ineens vanaf een hele andere plek in mijn huis (glasvzel en Coax komen op verschillende plekken binnen) en dus moet ik allemaal nieuwe draden gaan spannen en/of onder de vloer door trekken. En alle simkaarten vervangen en alles opnieuw instellen.

Ik vindt het het gezeik niet waard, als ik overstap gaat het om euro's per maand duurder of goedkoper. Ik blijf gewoon elke keer bellen met ziggo om een korting te bedelen voor 6 maanden. Dan vindt ik het wel goed.

En ik weet dat ik dus onderdeel van het probleem ben, maar voor een verschil van ongeveer 16 euro per jaar goedkoper ga ik de overstap niet meer wagen. Waar ik vroeger wel elk jaar touw een andere provider probeerde, die tijd heb ik momenteel gehad.
Ieder moet het voor zichzelf bepalen, en ik snap waar je tegen aanloopt. Ik had precies hetzelfde, mijn coax aansluiting zit op een andere plek dan mijn DSL aansluiting. Daarom staat mijn router ook niet langs een van beide plekken, maar op een meer centrale plek in mijn huis. En loopt er een enkele LAN kabel van mijn DSL aansluitingslocatie naar de router. En loopt er een LAN kabel van mijn COAX aansluitingsplek naar de router. Dan resteert alleen nog een kabeltje ompluggen in mijn router en voila, mijn hele huis is om.

Als het om een paar Euro ging dan was het inderdaad de moeite niet waard. Maar het gaat om tien tot soms tientallen Euro’s per maand, afhankelijk van je aanbieding en aansluitingen.

Simkaarten vervangen, tsja, een keer per jaar wat kaartjes omsteken (of een e-sim inregelen) is voor mij geen ramp, doe ik graag als ik vervolgens zes maanden 25 i.p.v. 50 Euro af kan rekenen doe ik dat zelfs met een glimlach.
Deels met je eens.
Maar soms is overstappen niet zo makkelijk, zoals bij mij.
Ik heb een mediaconverter geplaatst die van glas direct UTP maakt. Dat werkt nu, en ben ik van die modem af en bespaar ik zo redelijk op sluip verbruik van die ruk modem. 4w voor de converter tov 15w voor de modem (die nodig is, want heb iets nodig wat de glasdraad omzet in UTP wat de modem dus standaard hier doet), dat resulteert met mijn huidige contract in bijna 60 euro minder kosten op een jaar. Dat betekend dus dat ik al 5 euro p/m goedkoper moet uitkomen voor internet, en dat lukt je niet.
Diezelfde mediaconverter werkt (geloof ik zover ik uitgezocht heb) niet op het KPN glas wat we hier ook hebben. Ook moet er soms wat geconfigureerd worden wat betreft VLANs in de enige router (mijn eigen dus) die op de lijn hangt.
Daarnaast heb ik nu geen dubbele NAT meer. Of te wel, ik blijf lekker waar ik zit, dit is tot nog toe de voordeligste oplossing.

[Reactie gewijzigd door jozuf op 24 januari 2023 15:47]

Als het laatste jaar iets geleerd heeft dan is het wel dat langere contracten afsluiten momenteel verstandiger is dan kortlopend. Iets met inflatie. Na afloop blijf je aan de huidige regels zitten maar maandelijks opzegbaar en als switchen loont dan switch je dan :).
Ieder contract dat je tekent en zeker bij de mobiele en vaste internet aanbieders heeft een clausule dat ze een inflatiecorrectie mogen doen, dus nee, dat gaat je niets brengen.
Klopt, maar je hebt een inflatiecorrectie of je hebt het geval dat 'nieuwe' abonnementen vanaf moment 'X' verhoogd worden. Vergelijk het met Ziggo die zijn prijzen elk jaar verhoogd vs jij die een week van tevoren een jaarcontract afsluit voor 75 euro p/maand ipv 80 euro p/maand. Dat eerste kun je niet voorkomen, dat tweede (ten dele) wel.
Daarom is het slim om je producten over wat meer bedrijven te spreiden. Daarnaast heb je dan ook minder impact als er een storing bij KPN is.
Andersom kan ook een voordeel zijn. Ziggo had hier storing een tijd geleden en toen kregen we een 50GB bundel op beide simkaarten zodat we thuis konden werken en TV kijken. Met een andere mobiele provider hadden we dat niet gehad.....
Als bestaande klant kan je altijd dezelfde korting krijgen als nieuwe klant. Dit heb ik van een ziggo medewerker. Je moet er alleen naar vragen. De medewerkers in de winkel krijgen provisie per sale. Zij willen je al te graag klant maken/behouden. Daarom zeggen ze in de winkel eerlijker wat je max korting is.

Als de korting niet bevalt aan de telefoon, dan hang je op, bel je nog een keer met een andere medewerker. Je kan altijd even online kijken wat voor abo nieuwe klanten krijgen en zeggen die wil je ook.
Waarom dacht je anders dat ze die all-in-one pakketten aanbieden? Niet uit klantvriendelijkheid in ieder geval...
Daarmee werk je dus dit gedrag van bedrijven in de hand. Indien je over kunt stappen, dan is dat altijd een optie. Mits de service (het gehele pakket, inclusief snelheden, prijs maar ook de werkelijke service bij problemen) vergelijkbaar is.

Hier zou ik dolgraag van Ziggo af willen, maar de dramatische ervaringen met DSL (er zit hier oude bekabeling en daar zitten administratieve fouten in waardoor ik zomaar afgesloten kan worden) maken dat ik geen keuze heb.

Hopelijk in de loop van het jaar is hier glasvezel. Dan kijken welke providers daar op aan gaan bieden.
Deed het jaren bij Ziggo tot ik een medewerker trof zoals honey hierboven beschreef. Toen ik aangaf dat ik over ging stappen als er niks mogelijk is zei meneer doodleuk dat ik het maar moest doen.

2 maanden later belde Ziggo nog op met de vraag waarom ik overstapte. Datum, tijd en naam van de klantenservicemedewerker gegeven. Sindsdien goedkoper bij KPN met eigenlijk zeer tevreden tov Ziggo destijds.

Heb al jaren een eigen router voor het thuis netwerk. UTP kabel eruit van Ziggo modem en UTP kabel erin van KPN modem :)
Ik heb precies dezelfde ervaring met Ziggo. Ik ben ook laatst weer gebeld of ik niet terug wil komen, want ze hadden een enorm mooi aanbod.

10 euro de maand duurder voor een slechtere snelheid. Ik heb nog even gelachen voor ik ophing.
Bij KPN gisteren verlengd met een half jaar korting.
Kpn net gebeld. Inderdaad een mooi aanbod gekregen. De truuk is doorvragen wat er mogelijk is en goed op de hoogte zijn van de aanbiedingen en prijzen bij andere en KPN.
Kan niet altijd.
Groetjes vanuit een oude binnenstad waar een de-facto monopolie bestaat.
Groeten terug uit het buitengebied! Ook hier hebben we de luxe dat je eigenlijk geen keus hebt :-)
Weg gaan nij de kpn... haha succes... dat gaat zo makkelijk niet. Kpn is daar heeeeeel slecht in
Je bent als nederlandse consument ontzettend beschermd. Zodra je contract weer verlengd moet worden, doe je dat gewoon niet en beëindig je hem. Als ze daar moeilijk over doen moet je heel even googlen wat ook alweer het precieze nummertje in het wetboek is waar bij staat dat jij je abbonement gewoon kunt beëindigen en dat in je bericht naar kpn vermelden, dan ben je in mijn ervaring gelijk van ze af.

Volgensmij kunnen andere providers ook de overstap voor jou regelen, zoals dat met een mobiel abbonement ook kan, maar dat weet ik niet 100% zeker

En ook met webshops. Een keer een toetsenbord besteld dat ik defect ontving. Geretourneerd en kreeg een ander exemplaar met dezelfde kwaal. Klantenservice weer gemaild en die zeiden "Wij kunnen u een vervangend product van gelijke waarde aanbieden, maar niet het bedrag terug storten" Terug gemaild dat ik me beriep op de wet koop op afstand. Ik kreeg een mail terug die nieteens op mij in ging, maar waar gewoon stond "we storten het geld zo spoedig mogelijk terug als u het product retour heeft gestuurd"

dat werkt ook goed voor de vriendenloterij bijvoorbeeld. Ineens word je niet meer van het kastje naar de muur gestuurd

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 januari 2023 15:57]

Yup, ik werd net zo behandeld als @honey (sterker nog, tegen mij zeiden ze zelfs dat ik aan het liegen was en dat ze tijdens blackfriday helemaal niet bellende klanten korting gaven) dus nu overgestapt naar een andere provider.
Dan krijg je gelijk een mooi aanbod
Als je belt met een opzeg intentie krijg je behoudkorting. Dat is meestal meer korting dan dat je krijgt met een abonnementverleng korting.
Heb beide geprobeerd toen Telfort KPN werd, maar kreeg geen korting meer.
Dus overgestapt naar T-Mobile thuis met korting van me GSM abo.
P.S. BIj Telfort belde ik gewoon elk jaar als mijn abo van een jaar erop zat, daar kreeg je altijd wel iets.
Of 3 maanden gratis of een 10-tje per maand korting.

Daarnaast een Mesh WIFI neergezet, zodat een volgende overstap nog makkelijker kan gaan, Mesh Wifi aan de nieuwe modem/router en ander TV kastje en klaar.
Hier niet gelukt. 10 jaar glasvezel bij KPN met een dezelfde router. En de prijzen werden steeds verhoogt tot uiteindelijk iets van 54 euro per maand. Ik wilde een nieuwe router en korting. Niets. 'U heeft vrije router keuze', klopt maar dan betaal ik nog steeds 54 per maand en moet een redelijke router kopen ~250 euro.
Overgestapt naar T-mobile, 30 euro per maand, wifi6 router en een Nest cam cadeau. Helaas KPN, doe eens wat voor je bestaande klanten! En dat ging om een 100/100 aansluiting die KNP al een keer verhoogd had naar een 200/200 als compensatie. Echter aan dat verhogen zitten geen kosten verbonden voor KPN (nihil in de rest van het plaatje).
toevallig gisteren met Ziggo; ze boden 9 maanden 20 euro korting en dan kon ik met 11 maanden weer bellen.
ik heb 200/20 en ik heb gevraagd om het gigabit contract met korting, dus ik zou naar gigabit gaan. (voor 9 maanden x 42 euro, daarna 62 euro).

Ik heb uiteindelijk toch opgezegd; ik ga een jaar Freedom op glasvezel proberen.
Ik heb zelf ziggo internet basic 50/20 voor 35 euro. En wat gratis lineaire tv waarbij, als ik al tv kijk, de belangrijkste in HD zijn (NPO1,2,3, BBC 1 en 2) Erg benieuwd naar wat ziggo met zijn prijzen gaat doen. Die marginale upload verbetering is mij geen geld waard, die gebruik ik niet. Glasvezel ligt hier al in de meterkast, en een volledig geconfigureerde Mikrotik router voor kpn heb ik nog van een jaar of 7 terug. Mocht het aanbod van Ziggo me niet bevallen ga ik naar 100/100 kpn.
Dat ‘elk jaar bellen’ is echt treffen welke medewerker je treft. De vorige keer (en tweede keer dat ik daarvoor ooit belde) werd ik letterlijk bijna tot orde geroepen dat het toch niet de bedoeling is en belachelijk dat ik durfde te bellen. Met tegenzin gaf hij 3 maanden korting. Gaf een slecht gevoel, terwijl de vorige keer een aardige dame me vertelde dat ik zeker elk jaar even moest bellen voor leuke deals.
Uiteindelijk kost het werven van klanten veel geld door middel van reclame. Een klant werven kost bijvoorbeeld 100 euro. Die wordt daarna terug verdiend. Een bestaande klant voor minder dan 100 euro behouden kost uiteindelijk minder.

Echter uiteindelijk is er natuurlijk voor beide standpunten wat te zeggen. Om even advocaat van de duivel te spelen; op het moment dat jij belt benadeel je de mensen die niet bellen. Immers hoe meer mensen gaan bellen voor korting, des te duurder het voor iedereen die niet belt wordt.
Nah, dat laatste geloof ik niet. Het is niet dat KPN een vastgestelde winst accepteert en als ze meer binnenhalen het resterende bedrag terug geven. Het is geen vereniging. De prijs die je betaalt wordt bepaald door de markt en niet door kostprijs + 10% / aantal klanten.
Uiteindelijk moet het links of rechtsom terug komen, daar zijn we het wel over eens toch? Iemand betaalt dit.

Niet helemaal vergelijkbaar maar zie bijvoorbeeld versoberingen van garantie afhandeling. Vroeger bij logitech stuurde je een mailtje en kreeg je nieuwe spullen. Later werd het een heel gedoe omdat het te veel geld ging kosten. Hetzelfde ontdekte ik dit jaar met fitbit. Twee jaar geleden kreeg ik direct een creditering in de winkel toen ik dode pixels kreeg. Afgelopen december brak het bandje en werd het een heel gedoe. De winkel stuurde het op naar het reparatiecentrum, daar werd de boel afgekeurd. Dan ben je een week verder. Vervolgens moest het defect daarna online worden aangeleverd inclusief een foto met een uniek nummer. Waarna je een refurbished toestel terug krijgt. Ongetwijfeld omdat er 'misbruik' van werd gemaakt. Uiteindelijk kost dit in mijn geval namelijk meer geld. Aangezien er nu minimaal drie partijen naar dat horloge hebben gekeken. Mijn gevoel zegt dat wanneer het standaard wordt dat iedereen elk jaar om korting gaat vragen het allemaal steeds soberder gaat worden. Maar wie weet valt het mee.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 24 januari 2023 17:36]

Dat ‘elk jaar bellen’ is echt treffen welke medewerker je treft. De vorige keer (en tweede keer dat ik daarvoor ooit belde) werd ik letterlijk bijna tot orde geroepen dat het toch niet de bedoeling is en belachelijk dat ik durfde te bellen. Met tegenzin gaf hij 3 maanden korting. Gaf een slecht gevoel, terwijl de vorige keer een aardige dame me vertelde dat ik zeker elk jaar even moest bellen voor leuke deals.
Ik kreeg een top kerel aan de telefoon. Ik hoefde niet eens om een verlenging te vragen. Ik had tijdens het robot bandje ingesproken "vast internet verlengen" en kreeg direct te horen dat hij zag dat ik wilde verlengen en dat hij 3 maanden 50% + nieuwe prijs aan kon bieden. Nog even kort praatje en het was geregeld.

Helemaal top👌Zeer tevreden!

[Reactie gewijzigd door Carphedon op 24 januari 2023 13:27]

Weet je wel zeker dat je jou eigen provider aan de lijn had? :+
En zelfs die korting is veelal niet al te super.
Kreeg een paar maanden geleden ook een minutenlang geratel over waarom ze eigenlijk geen korting konden geven aan bestaande klanten en ik al heel blij moest zijn met '' het beste aanbod '' om voor 6 maanden een tientje korting te krijgen en nog 5 euro korting op het tv pakket.
Dat terwijl ze voor nieuwe klanten een jaar lang zo'n 50% korting konden aanbieden op dat moment met gratis upgrade naar het gigabit pakket.
Ziggo had een vergelijkbare aanbieding en heb ben daar dus maar naar overgestapt.
Het blijft mij vooral verbazen dat die providers het allemaal voor lief nemen om met allemaal goede cadeau's te komen voor nieuwe klanten, die je niet als bestaande kunt krijgen en ze dan uiteindelijk gewoon liever aan die mensen ook weer kosten overhouden door terugsturen van het apparatuur/aansluiting.
Een nieuwe klant is evenveel waard als een bestaande klant zou je denken, maarja :)
Ik zou zeggen een bestaande klant is meer waard: ten eerste blijft die namelijk zitten en shopt blijkbaar minder rond. Ten tweede is de 'tijdelijk gratis monteur' ook altijd een leugentje, want die zit er eigenlijk altijd bij, dus de provider absorbeert die kosten in feite gewoon.

Samen met administratie, telefoon centrale bezet houden en modems in/uit breekleen halen hebben providers toch nog wel wat overhead kosten aan nieuwe klanten die steeds wisselen. En toch betalen die nieuwe klanten minder om ze binnen te hengelen. Eigenlijk zouden ze bestaande klanten een soort loyaliteitskorting moeten geven, maar dat is in deze tijd natuurlijk te gek voor woorden omdat iemand wel weer zou zeuren om (indirecte?) discriminatie op leeftijd: immers iemand die langer zelfstandig woont kan meer korting verzamelen, vooral als andere providers aanbiedingen gaan matchen (loyaliteitsjaren overzetten 8)7 ) om toch weer klanten weg te trekken.

Nee van mij mogen ze een algehele streep zetten door het hele kortingssysteem. Iemand betaald maar gewoon de aansluitkosten (of doet het zelf, want vrije modemkeuze enz.), maar kan tenminste z'n telecom voor een eerlijke prijs krijgen. Waarschijnlijk zal die prijs een stuk lager (kunnen) liggen dan wat we nu allemaal betalen.
Maargoed, die gedachte parkeer ik voorlopig weer even in fantasieland :z
Je kan beter chatten. En dan tegen de bot zeggen ik wil opzeggen. Dan krijg je een medewerker die wat voor je kan doen. Dan zeg je: ik heb vorig jaar mijn abbonement verlengd voor vaste diensten en kreeg daarvoor een leuke korting. Dat wil ik dit jaar weer.

Zo doe ik dat al zeker 8 jaar, is nog nooit niet gelukt.
Bijzonder dat je dit al 8 jaar doet want chatten met een medewerker kan bij KPN al 2 jaar niet meer :+
Dat lijkt me niet te kloppen want ik zit nog steeds in een jaarcontract en ik heb zo nog nooit gebeld hierover.

Edit: dit kan nog steeds via de contactpagina.

[Reactie gewijzigd door Chillko op 24 januari 2023 21:38]

Heb je een linkje ? zoek mij rot op op de site maar kan die pagina niet vinden
https://www.kpn.com/service.htm

Kies -> internet - ik heb een andere vraag - Scroll naar beneden - chat - zeg tegen de bot opzeggen - en je krijgt een medewerker (let op deze afdeling werkt niet 24/7 volgens mij)

Maar ze weten het goed te verstoppen inderdaad
Mocht je samenwonen jouw abonnement opzeggen en op naam van je partner een nieuwe afsluiten. Met een andere naam en rekeningnummer is het geen probleem.
Zeker, enige nadeel is dat je al je apparatuur van de provider moet terugsturen en het nieuwe spul weer moet aansluiten. Al kan dit soms voordelig zijn omdat je dan een nieuwe versie tv box krijgt of dergelijk.

KPN voorwaarden bij de actie producten die je bij een nieuw abonnement kan kiezen staat ook letterlijk dit:
Om gebruik te maken van dit aanbod mag je in de afgelopen 6 maanden geen consumenten- of zakelijk internet abonnement bij KPN hebben gehad.
Je kreeg vast een uur nadat je opgehangen hebt een email van ze of je wilt invullen hoe je ervaring met de klantenservice was. Dát is het moment om dat soort problemen aanhangig te maken.
Daarom moet je ook bellen naar de afdeling opzeggingen en niet naar de verkoop afdeling. De medewerkers van de "retentie" afdeling worden beloond op het behouden van klanten, dus je doet ze nog een plezier ook :)
Dus? Who cares? Je spreekt hem nooit meer, je hoeft niet later door 1 deur met hem.

Nee heb je sowieso, ja kan je krijgen, of die andere kant van de lijn het nu leuk vindt of niet.

Volgende keer kan je het ook omdraaien; het is juist nu de bedoeling om met ze in onderhandeling te gaan. Contract is immers afgelopen.
Als je buiten standaard werktijden belt dan krijg je meestal wel schappelijke medewerkers. Zo is mijn vader van 500Mbps naar gigabit gegaan en van HD naar 4K decoders, en betaalt hij nu 40 euro per maand minder dan voorheen voor het eerste jaar. Abonnement is maar voor een jaar, dus na dat jaar gewoon nog een keer bellen.

Maar we hebben om een uur of 8 's avonds gebeld naar de tech service waar je 2,50 per maand ofzo voor betaalt, die zij hebben omdat ze een Fritz!box huren via KPN. Die mensen hebben het 's avonds niet druk, plakken een notitie op je account en zeggen dat je door de week naar afdeling retentie moet bellen. Die zien dan in je account dat je al een deal is aangeboden maar dat je toch nog bent doorverwezen, en die mogen je dan een nog betere deal aanbieden.

Als je overdag de gewone klantenservice belt en meteen het uiterste vraagt dan snap ik dat ze niet blij zijn.
Vraag eens aan je meest volwassen persoon naast je op de bank of je diens ID mag bekijken?

Indien daar A Naam staat en jij bent C Naam-Nog een Naam. Dan weet je wat je te doen staat.

A gaat helaas verhuizen administratief en zegt op en C blijft zitten en neemt de aanbieding. Jaar daarop komt A weer terug en is weer een jaar gelukkig met C en diens nieuwe deal bij KPN en dit herhaal je eindeloos. Dat heet een fictieve knipperlicht relatie. Mocht je single zijn… mja dan zijn daar tegenwoordig schijnbaar oplossingen voor aldus tv-programma’s. Dat is minder Tweakers-achting maar dit werkt hier thuis al jaren. Nadeel? Extern ip wisselt.. modem blijft prima werken, zelfs zonder reset. Middernacht uit / na uurtje aan en poef nieuw ip.

De verhuis brieven moet je maar negeren… zorg alleen dat je een bewijs van opheffing hebt. Zolang kpn niet snapt dat volle prijs betalen in deze markt niet haalbaar is kun je dit rustig zo doen.
Inderdaad, ik kreeg met veel moeite een aanbieding om een "mooie samsung tablet" te krijgen met 50% korting voor 11 euro per maand.
Iets anders was geen optie. Dus volgende week maar weer bellen.
KPN heeft de customer services de laatste tijd wel flink aangepakt, trouwens. :)
Dan heb je toch echt geen goed verhaal, bel al 5 jaar elk jaar en krijg gewoon 12 maanden 10 euro korting (toch weer 120 euro per jaar). wel bij Ziggo maar goed zou overal wel moeten lukken.
Klopt, het is echt een kwestie van geluk hebben of op het juiste moment bellen.
Net gebeld, ik heb een 1gbps abbo, prijsverlaging niet mogelijk. :(
net gebeld, hier 5 euro minder per maand. Abonnement was wel opzegbaar, dus buiten contract termijn
Inderdaad - die ervaring ken ik ook van toen ik een mobiel telefoon abo ging afsluiten bij de KPN als aanvulling op het bestaande pakket van producten dat ik al afnam en wat ik prima wilde verlengen met een 12 mnd contract (was op dat moment gewoon vrij om maandelijks op te zeggen, want al >2 jaar klant).
Hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat als 1 iets te beschouwen... :S

Ik zou het zo enorm kunnen waarderen als bedrijven gewoon weer loyale klanten korting bieden vanwege het feit dat ze gewoon klant zijn en niet shoppers voor de beste welkomstdeal. Maar ja, ik zal wel ouderwets denken ofzo.
Dan gewoon ophangen en dag later weer bellen. Dat heb ik ook gedaan. Eerste keer: "geen aanbiedingen voor verlenging". Tweede keer: "3 mnden korting". Waarop mijn vriendelijke vraag was of dat niet 6 maanden kon zijn. Was na enige denktijd geen probleem.
Dat ‘elk jaar bellen’ is echt treffen welke medewerker je treft.
Bij afdeling opzeggingen (retention) zijn ze vaak al een stuk coulanter dan bij de gewone klantenservice. Zelf tot 2019 (toen overgestapt op T-Mobile) een aantal jaar een deal los gepeuterd. Nu sinds december dit jaar teruggekeerd bij KPN en meteen gebruik gemaakt van de Black Friday deal (12x € 35,- voor 1Gbit + TV). Dus medio November weer eens kijken naar een mooie (nieuwe) Black Friday deal via retentie.
Heel erg raar. Er zijn tijden lang belondingen geweest voor medewerkers voor het verlengen van abonnementen. Ik weet niet hoe dat nu zit... Je gaat dan van een maandelijks opzegbaar iets naar een jaar abonnement. Dat is een garantie van inkomsten voor KPN. Het kost dan misschien een paar tientjes, maar wel gegarandeerd inkomen.
Gewoon beleeft ophangen en opnieuw bellen tot je een "goede" medewerker aan de bel hebt helpt mij nog wel eens.
Klopt helemaal , de ene geeft een tesla cadeau , de ander stuurd een tikkie na bij wijze van.
de volgende keer als je weer belt even aangeven dat je een betere aanbieding wilt hebben.
De medewerkers welke je als eerste spreekt mogen schijnbaar alleen maar een bepaalde korting geven. Dat is tenminste mijn ervaring. Wanneer ze je doorschakelen kan er wel een betere aanbieding worden gedaan.

Laat je geen slecht gevoel aanpraten door een medewerker. Hoogst waarschijnlijk doet de medewerker het zelf ook, net als vele anderen. Daarnaast is het beter voor KPN dat klanten bellen en vragen naar een korting dan dat de klanten jaarlijks switchen naar bijvoorbeeld Ziggo.
Bel je gewoon nog een keer tot je iemand anders te pakken hebt :)
Dit inderdaad, laatst bij zo'n KPN winkel langs gegaan met een lijstje goedkopere alternatieven en uiteindelijk weer eerste 6 maanden korting gekregen zoals nieuwe abonnees. Iets van 3 tientjes duurder (op jaarbasis) dan alternatieven maar niet dat gezeik met overstappen, dat is het mij wel waard.

Durfden ook nog te beweren dat zij dat niet konden doen want zij verdienen eigenlijk niks aan dat eerste jaar... Nee als ik overstap verdien je al helemaal niks meer dus wil je een klant kwijtraken of iets minder verdienen aan die klant?

Volgend jaar zoek ik hem weer op, ik durf te wedden dat ik hetzelfde onzin verhaal krijg.
Lijkt me geen compleet onzin verhaal. Het eerste jaar kunnen de kosten en baten ongeveer gelijk zijn. En dus er 'niks aan verdienen'. Kun je een semantische discussie over voeren, maar ik begrijp de verkoper wel. De telecombedrijven 'verdienen' uiteraard op mensen die langer blijven en niet ieder jaar om korting vragen.
Ik durf te beweren dat het toch wel onzin is. Ze kunnen rond black-friday zulke belachelijke acties voeren (en nu nog steeds omdat het een tikkie tegenviel hoeveel nieuwe klanten er kwamen) dat ze de trouwe klanten lekker links moeten laten liggen. Vroeger (jawel) waren er zelden dit soort acties maar kon je bij verlenging altijd bellen voor een leuke deal. Met als gevolg dat er voor mij geen enkele motivatie is om te blijven en dat ik rond black friday of cyber monday of wanneer ze weer idioot gaan doen, lekker ga shoppen. Ze kunnen het krijgen zoals ze het willen.
Mwah heb ik zo vaak gedaan bij KPN, kreeg alleen een aanbieding toen ik besloot echt weg te gaan. Toen belden ze dat het opeens wel kon - maar natuurlijk mosterd na de maaltijd. Lekker bij een provider die niet jaarlijks (en niet eens 5 jaarlijks) de prijzen verhoogd. Nu pas een keertje met een klein bedrag.. maar dat gun ik ze zeker.
Een provider die niet jaarlijks heeft verhoogd... wow, welke is dat?
Trined

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 24 januari 2023 15:49]

Nog nooit van gehoord, maar dat kan ook wel kloppen aangezien ze niet bij mij in ZH hun diensten aanbieden. Wel tof van ze dat ze het zo weten te doen!
Niet duurder? Toen ik in het begin keek waren ze 42 euro voor 500mbit en 45 voor 1gbit. Ook probleem dat ik er wat mindere verhalen over heb gehoord, net als Plinq.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 24 januari 2023 23:23]

Netrebel,

Erg, erg blij mee. Alleen bieden ook alleen (nog) in Houten aan helaas.
In het verleden ben ik als vaste klant meerdere malen ongevraagd door KPN telefonisch benaderd met een aanbieding waarmee ik uiteindelijk goedkoper of beter af was. Dat vond ik destijds goede, klantvriendelijke acties. Bij andere bedrijven heb ik nog nooit meegemaakt dat ik als klant ongevraagd benaderd werd voor aanbod van een voordeliger abonnement.

Ik weet wel dat het vanuit KPN bedoeld was om mij als klant te binden. Maar er was op dat moment geen enkel plan bij mij om op korte termijn op te stappen, en nog niet. Maar dat is iets dat ik weet, maar KPN niet, dus vooral KPN zelf niet vertellen hoe blij ik met KPN ben :-)
Van een bedrijf mag op zijn minst verwacht worden dat ze hun klanten actief informeren over prijswijzigingen voor ze bevestiging geven aan de media. Doen ze dat niet en moet je als klant moeite doen om relevante wijzigingen van het bedrijf te vernemen of zelfs in de media moet lezen, dan is duidelijk dat de prioriteiten niet bij de klanten ligt.
Klopt. Als je de klantenservice belt en dreigt met bijv. het woord 'Ziggo', dan krijg je vaak echt betere deals dan je anders kan vinden. Bellen heeft echt profijt weet ik uit ervaring.
Laatst ook geprobeerd. Helaas, de 4K smart tv kreeg ik niet.
Je hoeft niet eens te bellen, via je eigen omgeving kun je gewoon een nieuw abonnement aanvragen. Dan krijg je de huidige prijzen. Loop je ook niet de kans dat je wordt weggestuurd.
Het gaat niet om de huidige prijzen maar die welkoms korting. Nieuwe klanten krijgen het eerste jaar of 8 maanden het abbo voor 35 euro jij mag doodleuk de volle mep betalen als vaste klant.

Als je ze dan belt geven ze je ook 6-8 maanden weer die korting van 35 euro per maand en daar na wel weer de volle prijs. Is toch leuk mee genomen en een relatief kleine moeite :)
Mijn ervaring is dat ze dat echt niet meer zo makkelijk doen en dat lees ik hier ook terug. Ik heb het een paar jaar geleden voor het laatst geprobeerd voor vast internet en toen werd ik nog net niet uitgelachen. Want "dat was natuurlijk niet de bedoeling, dan kunnen we iedereen wel korting gaan geven meneer". Toen ik zei dan maar te gaan overstappen, wenste hij me veel succes. Ik ben toen ook overgestapt en heb daar niets meer over gehoord.

Dus of je hebt geluk, of je hebt de juiste techniek.

Mobiel heb je meer kans in mijn beleving, daar heb ik nog een hele 2,50 korting weten te krijgen bij verlenging.
Mmh goed om te weten
Misschien helpt het dat ik dat een jaar vergeten was. Maar mijn argument was inderdaad ik krijg als nieuwe klant die korting en bij ziggo ook dus anders stap ik gewoon over want dat is voor mij dan goedkoper.

Lijkt me dat je dan veel klanten kwijt raakt aan ziggo en tmobile. Je bespaart toch snel 10-15 euro per maand door dit 1x per jaar te doen.
Ik heb vorige week KPN nog gebeld omdat mijn abonnement afliep. Geen aanbieding beschikbaar - gezegd dat ik dan zal overstappen. En het antwoord was, veel succes daarmee. Dus zojuist overgeatapt :)
En voor bestaande klanten?
Heb niets gehoord en zit op het 50 MBit/s abbo
Zojuist gekeken, bij mij is dit niet van toepassing (glasvezel):

Snel 50/50 voor 44
Sneller 100/100 voor 49
Supersnel 200/200 voor 52
Ultrasnel 1000/1000 voor 57,70
Huh?

Bij mij, ook glasvezel:
Sneller 100/100 voor 42,50
Supersnel 200/200 voor 50
Ultrasnel 1000/1000 voor 52,50

50/50 kan ik niet meer kiezen.

[Reactie gewijzigd door bas-r op 24 januari 2023 15:03]

Heb zelf ook even gecheckt (glasvezel, telefoonlijn is afgeschakeld hier) en kom ook bij jouw prijzen uit. De 50/50 optie is dus inderdaad verdwenen.
Vreemd. Mijn contract loopt volgens kpn tot 22-12-2022. Echter één jaar later is wel ietsje later ivm ingangsdatum in januari 2022. Wellicht dat daar iets zit.
Uh… bij mij staat:

Snel 50/50 voor 44
Sneller 100/100 voor 49
Supersnel 200/200 voor 53,46???
Ultrasnel 1000/1000 voor 57,50???
Dit zijn de oude tarieven. Je zit nog vast aan deze tarieven totdat je contract verloopt. Ik had al gebeld, maar dat kunnen (lees willen) ze niet aanpassen.
Tijd voor een belletje dan maar, mijn contract is al in 2020 afgelopen
Ik zie ook deze tarieven. Mijn contract verliep begin januari. Ik wacht nog even om te zien of er iets verandert, maar ga denk in februari wel bellen om "op te zeggen".
De site voor bestaande klanten die zijn ingelogd is nog niet aangepast... Zit vast iemand nu hard aan te werken. Als ik wil verlengen zie ik hetzelfde
Ik heb meerdere keren contact opgenomen met KPN met als beweegrede exact deze vraag. Het antwoord wat ik uiteindelijk wist los te krijgen kwam neer op het volgende: Wij kunnen niet voor bestaande klanten ook dezelfde korting aanbieden omdat het ons anders teveel gaat kosten.

De enige oplossing is dus daadwerkelijk je abonnement handmatig opnieuw te verlengen. Een van de redenen waardoor ik met mijn mobiele abonnement ben overgestapt. Jarenlang klant geweest bij KPN en nooit extra voordeel uit gehaald. Op zich geen probleem, dat is immers niet waarvoor je het doet. Tenzij je nieuwe klanten wel voorziet van (veel) meer korting. Loyaliteit zou beloond moeten worden in mijn optiek.
Ze schatten gewoon de kans in dat je weg gaat. Als je er toch al jaren zit en meerdere tv's hebt aangesloten en meerdere wifi-punten, is de kans dat je weg gaat veel kleiner dan wanneer je alleen een modem hebt en nog maar een jaar klant bent.

Ik heb dus alleen een modem en mijn eigen wifipunten, en verder geen tv. Switchen van provider is voor mij alleen het modem oversteken. Reken er maar op dat ik elk jaar bereid ben om weg te gaan :)
abonnement online stopzetten,

na 12 dagen bellen met afdeling retentie en vragen of de opzegging goed is doorgekomen,

grote kans dat ze dan vragen hoe ze je als klant kunnen houden,

binnen 14 dagen kun je de opzegging annuleren wil je toch blijven,

of wat je kunt doen is je aanmelden bij ziggo of een andere provider met overstap service en dan na 12 dagen bellen met kpn ( retentie ) vragen of alles goed staat aan hun kant, dan kan er opeens heel veel....

werkt hier al jaren....
KPN is best wel slecht als het hier om gaat. Ik zit bij lebara met mijn mobiel en tot zo ver kreeg ik elke keer een mailtje na 2 jaar dat als ik verleng ik 3 maanden gratis krijg.
Niet alleen KPN... ZiggoVodafone, t-mobile exact hetzelfde verhaal. Jarenlang trouwe klanten krijgen weinig tot niets, als je bereid bent regelmatig te hoppen naar een ander krijg je allerlei voordelen. Zelfde met energieleveranciers overigens
Ik heb voor mijn lange loyaliteit aan T-mobile al heel lang kunnen sparen met het puntensysteem (helaas nooit uitgegeven en nu kan het niet meer), ik heb bij m'n laatste abonnement verlening de keuze gekregen tussen 3 cadeaus; een lederen laptoptas, een wireless speaker (Boom 3) t.w.v. 180 euro ofzo, en de laatste weet ik niet meer, maar ik geloof een goedkope tablet ofzo. Ben voor de speaker gegaan. Tussendoor heb ik hier en daar ook wat kleine giften gehad, zoals een maand lang ongelimiteerde data-bundel (inzetbaar naar eigen wens), speciale deals op zaken als access points, en nog een paar kleine dingen welke ik intussen al lang vergeten ben.

Tevens is het gewoon het goedkoopste abonnement wat ik kan krijgen en krijg ik een goede combideal met 2 telefoon abonnementen + t-mob thuis.

Opzich is het ergens wel begrijpelijk dat de goedkoopste leverancier, de minste extras kan beiden, toch?

Mijn ervaring met t-mob is in ieder geval niet hetzelfde als het jouwe. Met KPN en Ziggo wel.
Yep - helaas is customer relationship management een uitgestorven fenomeen. Alles voor de acquisitie!

Ik baal er persoonlijk ook van dat je als loyale klant (zonder veel service kosten, want het werkt gewoon) gewoon het nakijken hebt.
Als ik vergelijk wat ik als oud-xs4all klant nu heb, ten opzichte van wat ze op mijn adres als nieuwe klant bieden:

Internet:
 • Maximale snelheid nu 89Mbit/s down, 13 up. Als nieuwe klant: 144MBit/s down, 25 up
 • 50 Mbit abo kost me nu € 49,50. Als nieuwe klant € 42,50, maar dan voor 100 Mbit
 • Welkomstcadeau als nieuwe klant een 43 inch Philips tv, 2 wifi punten of € 7,50 korting voor 6 maanden
 • Spotify premium heb ik nu wel, als nieuwe klant heb je dat niet. Kost € 10 p/m extra.
Televisie:
 • Dezelfde prijs van € 12,50, maar als nieuwe klant moet ik € 5 per maand bijbetalen voor opnemen en terugkijken
Tip: Als je je XS4All abonnement niet hebt aangepast, maar automatisch bent meegegaan naar KPN in de overzetting, dan ben je stiekem nog steeds klant bij XS4all. Ik kreeg opeens mijn XS4All facturen door KPN gemaild en ben toen gaan bellen.

XS4all mag geen nieuwe klanten meer aannemen maar heeft nog steeds een eigen klantenservice voor bestaande klanten. Deze klantenservice mag bestaande klanten nog steeds een nieuw aanbod doen. Ik heb mijn bestaande XS4All 50 Mbit abbo opnieuw laten vastzetten voor een jaar, en ik betaal het eerste jaar 35 euro per maand.

Dus, ook als 'oud'-XS4All klant, ik zou aanraden om even te bellen met de XS4all klantenservice voor een goede deal ;)
Hoe zit het als je overstapt naar KPN en de korting wilt? Toevallig dat gevraagd?

Volgens XS4ALL is maximaal 110mbt mogelijk en heb dat ook; volgens KPN 200mbit. Is KPN daarin betrouwbaar?
Zou wat meer snelheid willen voor clouddiensten!
Toen ik belde wilde ik inderdaad in eerste instantie van mijn discontinued XS4all abbo overstappen naar een actueel KPN abbonement.

Ik belde in eerste instantie met de KPN klantenservice, maar toen ze erachter kwamen dat ik XS4all klant was hebben ze me doorverbonden naar de XS4all klantenservice.

Vervolgens heeft XS4all mij een nieuw aanbod gedaan voor mijn bestaande 50 Mbit verbinding, zelfde tarief maar dan met korting de eerste 12 maanden, welke ik heb geaccepteerd.

Omdat het mij ging om een lagere prijs betalen en niet om meer snelheid heb ik verder niet doorgevraagd naar een andere snelheid, ook niet bij KPN. Sorry :'(
Bedankt voor je reactie. Zal morgen ook eens bellen.

Korting is leuk maar de tv als vervanger voor de 2e monitor is ook leuk. Wikken en wegen.
Dit heb ik afgelopen maand ook gedaan met mijn xs4all 50mbit abbo. Nu teste ik afgelopen week mijn verbinding en zat ik op 70 down en 85 up.
Waar heb je deze test gedaan?
Volgens mij word je niet vanzelf als nieuwe klant behandelt?
Goede vraag! Hoe zit dit voor bestaande klanten?
Zelf contract verlengen dus met nieuwe voorwaarden...
Als KPN klant heb je waarschijnlijk altijd de mogelijkheid om te upgraden naar een nieuw type abonnement.
Wel verlies je daarmee bepaalde voordelen die je misschien had, is teruggaan vaak geen optie en zit je soms ook nog eens aan een nieuwe einddatum vast.

Ik zit in het moderne hussel abonnement want ze aanbieden, waardoor ik maandelijks mijn keuzes en daarbij bijhorende prijzen kan aanpassen.
Maar mocht je in een oud alles-in-1 pakket zitten, waar bijvoorbeeld spotify inbegrepen zit. Dan zal je moeten upgraden naar een hussel abonnement om de nieuwe prijs te kunnen gebruiken. Daarbij verlies je dan wel je gratis spotify. (Al kan je dit soms wel als korting afdwingen als je genoeg andere producten afneemt)
Ik zat tot voor kort ook op het 50Mb/s abonnement, maar ik heb (zonder te vragen) een upgrade naar 100Mb/s gekregen. Draai anders eens een speedtest en kijk of dat bij jou ook het geval is. Anders inderdaad even contact opnemen :)
Thanks, zie hierboven. Technisch maar 54 mogelijk....
Oh, dat is balen... Ik kan me herinneren dat ik hier in de originele situatie niet eens 50Mb/s haalde. KPN heeft toen meerdere aders samen gevoegd en nu haal ik zelfs de 100Mb/s

Niet geschoten is altijd mis.
Dat is helaas ook niet altijd mogelijk weet ik uit ervaring. Toen ik enkele jaren geleden informeerde was hier, 300 meter van de centrale, maximaal 32 Mbit mogelijk. Geen channelbonding, niks. Terwijl verderop in de straat (300 meter verder van de centrale) er honderden Mbit mogelijk was, want die zaten op een andere kast, en hier gingen we via jaren 60 koper rechtstreeks naar de centrale.

Inmiddels ligt er hier gelukkig glas, dus ben ik "uit de brand", maar het is dus absoluut niet overal mogelijk.
Dat wist ik niet! Goed dat je zogezegd uit de brand bent. Ik zit al jaren te wachten op glas. We houden hoop
Als je als ex-xs4all klant binnenkort op glasvezel wordt aangesloten dan zie je in de mijnkpn portal dat je 50/50 VDSL account kan worden omgezet in een 100/100 glasvezel abbonement voor de eerste 5 maanden voor hetzelfde maandbedrag. Daarna zit je aan een verhoging van EUR 5,50. Als je daardoor op de wip zit om naar Freedom Internet over te stappen, als ik nu op breedbandwinkel.nl kijk ga ik op het eerste gezicht naar 64 EUR/maand voor internet en bellen. Moet gezegd worden dat het 50/50 abbonement daar nog genoemd wordt.
Nog geen glas hier beschikbaar, en volgens de website van KPN heb ik maar technisch tot 54mbit/s down mogelijk, dus die 100 mbit kan ik uberhaupt niet halen....
Ik kreeg wel snailmail van TMobile dat ze (met een glasvezelboer) 'binnenkort' eindelijk hier FTTH glasvezel gaan aanleggen, Utrecht Zuilen. Eerst zien, dan geloven. FTTC ligt er ook nog niet.
Ik kreeg een brief van KPN dat mijn snelheid in januari kosteloos wordt verdubbelt. Er zou nog een mail volgen over wanneer dit precies ingaat.
Ik heb KPN gebeld maar voor bestaande klanten kunnen ze het alleen het bedrag verlagen als je opnieuw voor een jaar afsluit. Aangezien ik binnenkort de mogelijkheid tot glasvezel krijg heb ik niet voor die optie gekozen
Oke dus als je niks doet betaal je meer dat bij een nieuwe klant met 100Mbit/s.

Wel vreemd dat dit niet automatisch verlaagd wordt want bij prijsstijgingen gebeurd dit wel.
Ik zit op 20Mbit/s abbo, dat werd 30Mbit/s en is nu 70Mbit/s effectief.
Wel grappig dat het trager is dat het minimum abo... :)
Pff wat een prijzen tegenwoordig, zit nog altijd voor 30 (plus inflatie 1,30) op 100 mbit.
Voorlopig blijf ik bij wat ik heb, 100mbit is zat. Sneller is leuker, maar niet noodzakelijk.
In dit geval...beter behouden, want op het duurste adsl abbo is het voor de verandering eens een keer andersom...

Ik heb 200/20 mb met TV en betaal daar 62,00 euro voor.
52,00 voor internet en 10,00 voor TV

Wanneer ik dit NU af sluit kost het me 62,50 volgens de site. 0,50 cent meer dus. TV van 10 euro naar 12.50 gegaan.
Ik heb net gebeld en het is NIET voor bestaande klanten. 8)7
Dus ik gaf aan dan op te stappen... :*)
Nu heb ik een aanbieding gekregen van €20,- korting gedurende 12 maanden. Al met al ben ik nu goedkoper uit, zelfs €30,- goedkoper over een jaar gezien dan een nieuwe klant, en over een jaar bel ik gewoon weer. O-)
Vraag ik me ook af.
Ik zit nu ook aan de 50Mbit/s via glasvezel.
Ik vermoed dat de 50Mbit snelheid wordt verhoogd naar 100MBit, zonder prijsverhoging.
Ik zit nog steeds op m'n (voorheen Telfort) abonnement van 10Mbit...doet nu 30/30 en kost me minder dan €25 in de maand. Inmiddels op glas, dus als ze met een leuke 1GB aanbieding komen kijk ik wel weer eens maar als je niet heel veel nodig hebt, is lekker op een oud abonnement blijven zitten de beste optie.
Als je KPN Hussel hebt even wachten en kijken of binnenkort die prijzen ook in MijnKPN staan. Even switchen van pakket dan en je hebt de nieuwe prijzen.
Bij de vorige prijswijzigingen betaalde ik voor mijn toen huidige Hussel 200 meer dan de toen geldende prijs. Pakket even verlaagd/verhoogd naar andere bundel en even later weer terug gezet en ik betaalde de nieuwe prijs. Ze zeiden dat het niet meer mogelijk zou kunnen zijn maar het werkte prima.
Vind ik zelf wel een voordeel van Hussel. Ik heb een contract voor afname van de dienst internet, maar de snelheid kan ik gewoon wijzigen. Ik hou het zelf ook maar even in de gaten de komende tijd.
Dan log je even in en als je contract is afgelopen kan je je je abbo aanpassen. En in jouw geval wellicht upgraden en goedkoper uitkomen.
Ik heb ook 50, maar krijg in werkelijkheid 100 down en 50 up. Die 50 up is super fijn, waarom is dat nu zo laag? 10 is echt niet meer van deze tijd en kan echt niet 😱
Wij hebben van KPN netjes een mail gekregen dat we kosteloos (en met behoud van oude abo kosten) geupgrade zijn van 50 naar 100. Was een paar dagen terug.
En voor bestaande klanten?
Heb niets gehoord en zit op het 50 MBit/s abbo
Ga er maar vanuit dat KPN de snelheid automatisch gaat aanpassen na een tijdje als er een te groot prijsverschil is dit hebben ze ook gedaan met 500 naar 1000 mbps en ik het verleden ook al met 200 Mbps.

Je kan natuurlijk zelf ook aktie ondernemen om je pakket aan te passen.Ik denk dat de provider daar ook wel op gokt dat mensen dat doen. het is niet wenselijk eenzijdig een pakket in zijn geheel aan te passen ,mede met de nieuwe TV+ abo's
Die blijven op de oude prijs zitten totdat ze een nieuw abonnement afsluiten. Voor een 50/5 abonnement is het een no brainer, want je gaat van 44 Euro naar 42,50 voor de dubbele snelheid.
Ligt vast aan mij, maar als bestaande klant zie ik deze prijzen nog niet als ik mijn abonnement wil verlengen. Dan krijg ik de oude prijzen nog te zien.
Me too. Effe bellen dan komt het wel goed
Och, ik heb even geduld... er is vast iemand in de backoffice aan het zweten om dit weer te fixen in de 20 systemen die daarvoor een update nodig hebben ;-)
Als bestaande klant krijgen je zulke kortingen nooit zomaar. Iik moet ieder jaar weer opbellen net doen alsof ik ga opzeggen en krijg dan vaak een nog betere korting dan op hun site stond.
Dat is gewoon een prijsverhoging.
De 50mb klanten gaan meer betalen.
Onbegrijpelijk dat KPN de ene na de ander concurrent mocht overnemen. Ik heb er weinig aan want de maximale snelheid is 65mb

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 januari 2023 14:54]

50 mbit koste 44 euro en nu kost 100mbit 42,50. Hoe is dat een prijsverhoging?
Ik betaal een lager bedrag. Kom van Telfort
Je beantwoord de vraag niet.

Mensen krijgen meer snelheid voor minder geld, en jij ziet dat als een prijsverhoging.. Zijn wij wel heel benieuwd hoe jij daarbij komt.
dat staat er. IK betaal een lager bedrag vanwege de overname Telfort. En dus ook al die andere Telfort klanten. AUB beter lezen voordat u ongenuanceerd reageert.
Die overname was in 2005 en in 2020 zijn de laatste telfort abonnementen overgezet naar KPN abonnementen.

Maar ik heb wel vaker geen idee waar jij het over hebt.

[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 24 januari 2023 21:13]

Simpel: ik zit ook op een oud Telfort abbo met daarbij een Telfort mobiel abonnement. Destijds (7,5 jaar geleden) kreeg je korting in Euros.
Ik betaal voor een 50/50 + TV met twee ontvangers en opnemen en bellen €52. Daarnaast een Telfort mobiel abonnement van 20GB + 1000min voor €14.

Helaas wel gekoppeld, wijzig ik het ene dan vervalt het voordeel van de andere (gratis data en minuten versus korting op opnemen pakket en ontvanger).
Maar dan ben ik voor dezelfde diensten iets duurder uit. Nu met het verdwijnen van 50/50 kan je dus alleen maar upgraden naar een hogere snelheid en dan betaal je meer per maand. Dat was voor mij niet aantrekkelijk..Echter met de verlaging komen ze wel dichter in de buurt.

Wat jij zegt over het "overzetten" is puur het verdwijnen van het merk Telfort. Het contract van destijds bestaat nog steeds, met dezelfde voorwaarden e.d.

[Reactie gewijzigd door CPM op 24 januari 2023 23:02]

Als je minder gaat betalen is het geen prijsverhogingen. Je kan hooguit stellen dat de prijsverlaging niet genoeg is als je het met andere aanbieders gaat vergelijken. Maar je bent daardoor nog niet meer, maar minder, aan het betalen dan eerder.
Blijft een bijzondere club dat KPN; ooit ervaarde ik deze als kundig, kwalitatief en goede dienstverlening.
Afgelopen blackfriday hadden ze een goede deal; vooruit laat ik overstappen van ziggo naar kpn [..] spijt van gehad, zelden zo blij geweest dan een contract afgelopen was en terug naa ziggo kon.

- facturen die onjuist waren, vervolgens uren moet bellen en mailen om dit gecorrigeerd te krijgen
- klantenservice met het IQ en denkvermogen van een goudvis
- overstap service compleet de mist in met datums
- geleverde product voldeed totaal niet aan de verwachtte snelheden
- had ik al gezegd dat de klantenservice om te janken is?

Al zou in de toekomst van KPN 50,- per maand toegeschoven krijgen om bij hun weer internet af te nemen ... no way

ik snap dat mijn ervaring niet representatief is, en andere vergelijkbare ervaring hebben met ziggo.

Wil enkel aangeven dat het huidige KPN niet meer in lijn ligt met het kwalitatieve bedrijf wat het eens was.
Afgelopen BF ben ik ook overgestapt, maar dat ging juist allemaal vlekkeloos. Zo heb je inderdaad bij elke provider wel voorbeelden van slechte service...
(Bijna) zelfde hier. Eerste paar weken na overstap richting KPN had ik iedere 5/6 dagen eenmalig een dropout van zo'n 90-120 seconden. Bij de klantenservice gaan ze helaas het standaard lijstje af (reset dit, reset dat..) dus ik heb alles eerst maar even gelaten voor wat het is.

Echter, het lijkt onderhand toch opgelost te zijn aan de kant van KPN. Huidige uptime is 1m 13d 10h22m21s.

Dit is enorm fijn, want dat was (naast prijs) de reden voor overstap. Ziggo is altijd goed en stabiel geweest, totdat ze mij verplichtten om hun 'Giga' modem te gaan gebruiken. Sindsdien was het alleen maar ellende bij Ziggo, zonder einde in zicht. Zelfs met een top aanbieding ga ik daar nu niet weer naar terug.

Als dit jaarcontract afloopt ga ik maar weer eens rond shoppen. :)
Zo'n Ziggo ervaring kan ook gewoon een brak modem (of zelfs voeding) zijn geweest, of zijn er wel zaken vervangen en gecheckt voordat je er weg bent gegaan?
Vervangend modem gehad, monteur aan huis gehad die metingen heeft gedaan over de coax, daar ook enkele dingen in kunnen opsporen maar ging om een intermittent probleem. Is een over-en-weer van 2-3 maanden met Ziggo geweest om het opgelost te krijgen (en het probleem ging daarvoor al veel langer, allemaal begonnen na verplichte overstap naar het Giga modem - geen idee of er daadwerkelijk causaal verband is).

Uiteindelijk, twee weken na langskomen van de monteur, heb ik nog iemand langs gehad die wat hogerop zat dan de monteurs - zijn functie ontgaat mij nu even - welke aangaf dat mede dankzij mijn meldingen inmiddels duizenden mensen zouden zijn geholpen. Het zou een probleem in de modemsoftware zijn geweest wat ze daardoor op het spoor kwamen. Dat zou, over tijd, de bron van vele meldingen blijken - maar ik was schijnbaar de eerste die daar zo'n last van had en het meldde. Dat was althans zijn verhaal, ik werd nog zo'n vijfmaal bedankt, diezelfde morgen hebben alle Giga modems een update gepushed gekregen en het probleem moest daarmee af zijn..

..echter 2 dagen later viel, net als altijd, doodleuk de verbinding wéér 120 seconden plat. :+
En een week later opnieuw. :+ :+ Toen kwam KPN beschikbaar, en de rest is nu geschiedenis. O+

En even voor de goede orde: vóór al dat gedoe met hun nieuwe type modem, had ik echt never issues met Ziggo. Het was toen mega stabiel en had, op verschillende adressen, geen klachten over ze. 8)7

Oja, en dat "verplichte" nieuwe modem? Een vriend van mij woont 8 straten verderop, heeft hetzelfde pakket als dat ik destijds ook had - en hij heeft nog altijd het oude modem in gebruik. Mij werd het letterlijk verplicht, de oude zou binnen 2 weken stoppen met werken. |:(
Oudere afgesloten abbonement en zijn vaak goedkoper. Soms is het juist verstandig niet te bellen en gewoon jaren lang van het oude abbonement gebruik te blijven maken. Zolang je internetsnelheid voldoende is gewoon blijven zitten en niet bellen. Vaak krijg je bij een nieuwe abbo wel 3 maanden korting maar betaal je daarna alsnog meer...
Yep, ik zit nog steeds op mijn oude Telfort abonnement. Officieel is het 50/10 maar ik heb in de praktijk 75/15 dus mij hoor je niet klagen.
Het tegenovergestelde is mijn ervaring. Bellen en je krijgt negen maanden dikke korting. En dan bel je weer voordat de twaalf maanden zijn afgelopen en krijg je weer negen maanden dikke korting. Als je die laatste drie maanden je internet snelheid bijv terugschroeft betaal je niet de ‘max’ in die laatste drie maanden voordat de korting weer gaat lopen

Daarnaast heb ik mobiel goedkoper gekregen dan op de website mogelijk was dus nog meer winst :)

[Reactie gewijzigd door We Are Borg op 24 januari 2023 14:23]

Andersom kan het natuurlijk ook. Heb nog een oud abonnement, maar als ik naar de nieuwe propositie kijk dan kan ik nu ineens omlaag qua kosten met behoud van hetzelfde pakket. Ik ben zeer tevreden met KPN wat betreft kwaliteit van de verbinding en de service. Ik kon bij T-Mobile wel besparen op de kosten, maar met de nieuwe tarieven is er vrijwel geen prijsverschil meer.
Nu Ziggo nog..

Belachelijk de prijzen die ze hanteren.
67€ voor een abonnement die 50€ kost bij glasvezel en dan nog sneller is ook.
En dan heb ik het niet eens over de upload.
100mbit bij ziggo ( internet only) kost je 43,0
300mbit bij ziggo ( internet only) kost je 53,0
1000mbit bij ziggo ( internet only) kost je 63.
puur ter info voor de lezers. 100mbit glasvezel bij T-mobile thuis, internet only, kost 36 euro.
Dan ook ter info: 1000Mbit bij Tweak 41 euro zonder modem, 44 euro met Fritzbox en telefoon.
Of 410 euro als je in 1x betaald voor een heel jaar. Komt neer op ongeveer 34.17 per maand.
sigh.. ik wacht met smart op de dag dat glas de voordeur bereikt

ow..
wat is de upstream?
Is wel een dingetje vaak.

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 24 januari 2023 14:09]

Upstream?

Ik heb 1 Gbit/s up & down. Is geen dingetje. :)

[Reactie gewijzigd door m8ZBm1Si op 24 januari 2023 14:33]

Nee, maar wel bij mijn Ziggo.
De enige snelle aanbieder waar ik woon.
Maar ik ben blij voor je. Alles lekker de cloud in knallen. 8-)
Oh! Op die manier. Ik begreep je even verkeerd. Ik dacht dat je het over de upstream van Tweak had.

Ik hoop dat je snel op glas komt!
Bij Tweak op hun eigen glasnetwerk ja. Ik kan wel Tweak afnemen via KPN, maar dan kost die gigabit ineens € 63 per maand.
Overstappen was wat rommelig en ik moet een paar keer bellen maar sinds de installatie 4 maanden geleden werkt het probleemloos.
Is dat echt te krijgen? Als ik mijn adres invoer op de T-mobile site staat er 35 euro per maand (na de 6 maanden korting) als ik dan doorklik om te bestellen is het ineens 45 euro per maand (na 6 maanden korting).
1Gbit glasvezel is al €35 bij T-mobile Thuis internet only
Je krijgt er voor die prijs gratis digitale tv bij zonder module.
nee.. dit is analoge tv.. internet only
ok ok, I stand corrected. Neemt niet weg dat internet only alleen de hoog nodig zenders doorgeeft ;)
zit bij T-mobile al een aantal jaar op 1000/1000 voor €25,- (inclusief thuis compleet korting) plus telefoon is dat €25,- unlimited
daar zou ik ook geen nee tegen zeggen dat is heel netjes.
Overstappen als je kan op glas
Ik had in Oktober een meevaller. Er was heel even een aanbieding voor 37 euro pmnd voor een heel jaar 1Gbps plus TV te krijgen bij KPN. De meeste aanbiedingen zijn meestal voor een half jaar. Dus snel over van Ziggo (600mbps) naar KPN. En einde van dit jaar zien we wel weer waar een goede aanbieding is.
35 euro per maand zelfs. Zelfde hier! :9~
Dit lijkt hetzelfde abbo wat ik vanaf volgende week krijg.
In november aangevraagd, ik stap over van T-mobile.

Maar ik betaal €35 voor 1 jaar.
1 2 3 ... 7


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee