Maker van Stadia-exclusive Outcasters zegt geen plannen te hebben voor port

De ontwikkelaar van Outcasters, een game die exclusief voor Google Stadia beschikbaar is, meldt dat het spel waarschijnlijk niet naar andere platformen zal komen. Nadat Stadia offline is gegaan, zal de game dus niet meer speelbaar zijn.

Ontwikkelaar Splash Damage meldt dat het 'op dit moment geen plannen heeft' om Outcasters naar andere platformen te brengen. Dit omdat het spel 'ontworpen en gebouwd is als Stadia-exclusive en veel van zijn systemen zijn zwaar afhankelijk van het platform', wat het porten naar een ander platform veel complexer zou maken. Desalniettemin zegt de studio 'sterk te geloven dat cloudgaming een mooie toekomst heeft'.

Google maakte eind september bekend dat het toch de stekker uit Google Stadia wil trekken. De dienst zou niet het aantal spelers hebben gekregen waar Google op had gehoopt. Veel Stadia-games zijn ook beschikbaar op andere platformen, maar Google had ook enkele exclusieve titels, waaronder Outcasters. Zonder een interventie gaan die samen met Stadia ten onder en kunnen ze nooit meer gespeeld worden.

Het sluiten van Google Stadia brengt meerdere vraagstukken met zich mee. Een voor de hand liggende, over het geld wat spelers erin hebben gestopt, is direct beantwoord: spelers krijgen het geld voor hun hardware- en gameaankopen teruggestort. Google heeft nog niet laten weten of het bluetoothdrivers voor de controller vrij gaat geven, maar zegt er wel naar te kijken. Zonder die drivers is de controller alleen bedraad te gebruiken.

Een ander vraagstuk gaat over het migreren van savegames. Dat kan in een deel van de gevallen via Google Takeout, maar dit werkt niet voor iedere game en is niet altijd even duidelijk. Ontwikkelaars proberen dit te verhelpen, zo deelde CD Projekt RED een stappenplan waarmee spelers hun Cyberpunk 2077-saves kunnen redden. Destiny-ontwikkelaar Bungie kijkt ook naar de zaak en Ubisoft wil in ieder geval de games overzetten naar zijn eigen Connect-platform, maar de savegames zijn hier nog ongewis. De speler die 5900 uur aan Red Dead Redemption 2-multiplayervoortgang dreigt te verliezen, is nog altijd niet uit de brand geholpen door Rockstar Games en Google. Hij is opnieuw begonnen met de online-modus op de PlayStation 5.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-10-2022 • 11:16

53

Reacties (53)

53
50
24
1
0
23
Wijzig sortering
Die hebben natuurlijk een flinke hoop geld binnen van de exclusiviteitsdeal. Dus waarom zouden ze. Logisch.
Maar, ze kunnen nog meer geld binnenharken als ze willen van playstation, xbox en pc gebruikers.
Het is niet dat het spel nog moeten ontwerpen, de code, textures en alles wat er bij komt kijken is allemaal over te zetten. Ze zullen er tijd in moeten steken natuurlijk. Kleine moeite lijkt mij om nog meer geld te verdienen.
'kleine moeite'

Het hangt maar af van je perspectief denk ik dan. Kleinere moeite in vgln met nieuwe game bouwen mss. Een dev team en resources enkele maanden toewijzen is echter geen kleine beslissing voor een bedrijf en kost pakken geld. Een foute beslissing over deze prioriteiten kan het einde van een studio betekenen.

Marktonderzoek heeft misschien uitgewezen dat er buiten stadia geen grote groeimarge is door concurrentie, waardoor deze tijd en middelen misschien beter in een nieuw project worden gestoken. Of de studio heeft het gewoon gehad ermee en ziet dit als een afgerond project.
Of het spel is gebouwd in opdracht van google tegen betaling als service, die bedrijven beginnen niet uit zichzelf aan het porten tenzij iemand deze dienstverlening betaalt...

Kortom, allesbehalve een kleine lichtzinnige beslissing om te meenemen, en al helemaal geen garantie op het 'binnenharken van geld', de meeste uitgebrachte games floppen nog steeds en de studios erachter verschijnen en verdwijnen zonder dat iemand het merkt, behalve de werknemers die hun job en de investeerders die hun geld kwijt zijn. Als deze studio beslist om dit niet te doen, dan hebben ze daar allicht een zeer goede motivatie voor.

Dit geldt overigens voor alle digital development, apps, games, webservices etc...

edit: taal&spelling

[Reactie gewijzigd door IskaRiot op 25 juli 2024 08:50]

Of de studio heeft het gewoon gehad ermee en ziet dit als een afgerond project.
De kans is heel groot dat de focus inmiddels bij een nieuw project ligt inderdaad. Het feit dat ze op dit moment 73! vacatures open hebben staan, is ook wel een hint dat ze bezig zijn met opschalen. Mogelijk gaan ze dus een groot project aanpakken, dan heb je al je mankracht nodig en kun je niet even een team opzij zetten voor het porten van een game waar relatief gezien niet meer zo veel aandacht voor is.

In de officiele verklaring wordt aangegeven dat het spel grotendeels afhankelijk is van veel van de functionaliteit van Stadia. Ik kan me voorstellen dat je nog wel eens tegen lastige problemen aan kunt lopen als de API van Steam / Epic Games niet één-op-één inwisselbaar is. Je moet dan zelf een vervangende dienst bouwen en in de lucht houden.
Dank voor de verduidelijking, het staaft m'n punt :)

Maar het ging me niet zozeer over de details in dit specifieke geval maar om het idee dat een port bij wijze van spreken maar op een knop drukken is. Als dev (andere sector, maar toch) irriteert het me soms hoe weinig inzicht er in die sector is van buitenaf. Was het maar zo simpel he, dan zaten we niet met al die shitty ports opgezadeld :+
Wijze les om nooit afhankelijk te zijn van iets dat Google maakt.
Je zegt het verkeerd, het is niet alleen Google he. Elk bedrijf waarmee je zaken doet kan de stekker eruit trekken. Garanties heb je nooit.
Zeker, maar Google is wel bijzonder berucht om features uit te faseren. We hebben al meerdere (oude) apps die spontaan niet meer werken omdat Google APIs gewoon uit faseert of weghaalt.

Ik kan me niet herinneren dat we dat soort grappen hebben meegemaakt van andere bedrijven. APIs blijven over het algemeen gewoon werken. Zo hebben we 1 of 2 apps met echt verouderde mollie implementaties die gewoon nog werken. De documentatie voor die APIs is er niet eens meer, maar ze werken nog wel gewoon.
Dat berucht, dat maken we er zelf van door het continu uit te vergroten bij Google.

Microsoft heeft een flinke lijst.
Apple heeft ook nog wel wat de nek omgedraaid.

Tevens krijg ik ook geregeld een mailtje dat -iets- weer stopt over een aantal maanden. Het is niet zo dat Google hier heel uniek in is. Wat ze wel doen is vrij fanatiek ergens op inzetten en als het mislukt of het doel wordt niet gehaald (in hun ogen) het vrij snel weer stoppen. Het stimuleert wel eens de markt waarin het zich bevind. Cloud-Gaming is de afgelopen jaren toch behoorlijk volwassen geworden.

[Reactie gewijzigd door eric.1 op 25 juli 2024 08:50]

Google heeft toch bijna een 2x zo lange lijst:
https://killedbygoogle.com/

Uiteraard geen idee hoe groot elk item op de lijst is.
Als ik zo eens door de Google-lijst heen scroll zitten er best wel wat "gestopt omdat het vervangen is"-items tussen, items welke verwaarloosbaar klein waren of items welke gewoon op een concept rustten wat niet meer relevant is. Dit geldt niet voor Stadia natuurlijk. Ik heb wel het gevoel dat iedere boer en scheet genoteerd is, terwijl dat bij andere leveranciers niet zo gedetailleerd is bijgehouden. Al zal Google ongetwijfeld producten eerder "in the wild" uitproberen dan andere bedrijven.
Zelfde geldt ook voor de lijst van MS. Overigens zie ik in de lijst van MS ook meer dingen die ipv Killed by MS, Died in the Real World ofzo moet heten. Internet Explorer staat er zelfs tussen..
Anoniem: 420148 @eric.114 oktober 2022 17:10
Right, maar als je 3-4 verschillende chat apps maakt en iedereen moet steeds migreren, dan is de pret er wel af en gaat het effectief wel dood. Met elke migratie verlies je gebruikers. Als gebruiker verlies je telkens vrienden die niet met je meegaan naar het nieuwe platform en gewoon "fuck it, ik ga wel naar whatsapp met dit gezeik elke keer" zeggen, waardoor je zelf dan ook maar afhaakt op een gegeven moment. Google is van Hangouts, naar Duo, naar Meet gegaan en volgens mij wel meer producten. Ik ben er zelf na een tijdje ook mee gestopt, want de mensen die ik daar sprak gingen naar Meta-producten (Messenger of Whatsapp)

Whatsapp zou ook heel snel afsterven als ze om de zoveel maanden/jaren de stekker eruit trekken en een nieuwe app beginnen. Dan hebben mensen iets als Telegram, Messenger of Signal snel gevonden.
Daarnaast zijn Apple en Microsoft 2x zo oud als Google en hebben ze de helft minder cancelled (publieke) projects...

En laten we gewoon eerlijk zijn, we hebben dit al gezegd bij introductie, Google Stadia is geen lang leven toebedeeld, daar is Google/Alphabet de verkeerde partij voor met imho het verkeerde concept.
Goed, Google is natuurlijk gewoon een marketingbedrijf dat techproducten maakt, geen techbedrijf met een marketingafdeling. De blubber moet wel door de leidingen blijven vloeien, dus alsmaar nieuwe producten erdoor rammen en alles de nek omdraaien als het niet x miljard omzet draait of als er niet 20 advertenties per vierkante pixel kunnen worden getoond.

Nou zie ik de streaming game-markt voor een tientje per maand niet zo snel miljarden verdienen (je hebt gewoon niet het publiek dat een film/serie streamer als Netflix heeft) en als je een spelletje onderbreekt met reclame of een dikke banner in het scherm plakt tijdens een intense shooter dan zijn mensen sowieso meteen afgehaakt, want dat werkt praktisch gewoon niet.
Het probleem is dat Google het eigenlijk niet probeert. Als een product niet meteen succesvol is dan geven ze het op.
Het einde van Stadia zagen we allemaal meteen aankomen omdat Google het gewoon niet in zich heeft om jarenlang in een product te investeren voordat het een succes word. En inderdaad, want nog voordat de eerste game uit was sloten ze hun eigen ontwikkelstudio al. Het ontbreekt dan gewoon aan wilskracht.

Vergelijk dat met Windows Phone. Microsoft heeft daar 7 jaar lang in geïnvesteerd. Vier versies uitgebracht en zelfs hun desktopomgeving aangepast om beter aan te sluiten op de telefoons. Toen het niet meer rendabel was om apps op het platform uit te brengen betaalden ze ontwikkelaars voor ports, maar het mocht niet baten.
Totaal andere aanpak.
Alleen is cloud-gaming niet iets dat gestimuleerd is door Google. Google was zelfs 'late to the party' te noemen.
Late to the party? Ze waren het eerste 'pure' cloudgaming platform in mijn optiek.
Tot op heden is alleen Luna daar nog bij gekomen, maar dat is nog niet buiten de VS beschikbaar.

OnLive, PS Now, Shadow en dergelijke diensten die voor Stadia beschikbaar waren waren niets anders dan veredelde remote instances, zonder extra gebruik te maken van de cloudmogelijkheden.
Mollie heeft 1 dienst, een betaalplatform zijn. Dat kun je nooit vergelijken met Google die heel veel diensten aanbied. Als mollie stopt met Klarna, ja dan heb je dat ook te accepteren.
Dat klopt. Maar bij Google komt het toch overmatig veel voor heb ik het idee.
Buiten dat lost Google het hier wel netjes op denk ik.

[Reactie gewijzigd door Retrospect op 25 juli 2024 08:50]

Je hebt toch een behoorlijke garantie dat de PS5 en Series X niet gaan verdwijnen. Ook opvolgers komen er zeker.
Daar ben ik niet zo zeker van eerlijk gezegd. Dat de PS2 en PS1 nooit gaan verdwijnen kan ik meer mee leven omdat die niet default op internet aangesloten moeten worden en de software niet om de zoveel tijd naar een of andere server moeten pingen om te blijven werken. Op vlak van hardware zijn ze op dat vlak wel gelijk, maar dat is iets dat volgens mij nooit zal verdwijnen. Hoe dan ook zal Sony of Microsoft daar een paar ferme rechtzaken mee aan z'n broek krijgen.
Om die reden hebben bedrijven daarvoor afspraken met elkaar (minimale tijdsduur support / levering onderdelen en zo) maar ik vermoed dat Google zich in weinig situaties iets laat afdwingen.
Alles stop ooit. Als je game geschikt is voor Playstation, Steam en Xbox dan gaat de stekker er uit als deze over enkele decennia of wellicht eeuwen niet meer relevant zijn. Of er is een apocalyps en je hebt wel wat beters te doen dan gamen.

Bij het eerste bericht over Google Stadia Stonden er hier op Tweakers in de comments al opmerkingen als: "hier gaat de stekker binnenkort onverwachts weer uit door Google". Als een developer dat niet zelf had kunnen bedenken en toch alle eieren in 1 mandje heeft gedaan dan noem ik dat "ervaren leren". Eigen schuld, dikke bult. Wie zijn billen brand enz enz.
Anoniem: 1832746 @TiSneu14 oktober 2022 13:02
Ah ja, een Google artikel en iemand heeft deze site weer uit zijn bookmarks gevist :+

Een beetje net als de standaarden meme, standaard Tweakers repetoire zonder enige gedachte. Zeker als je gaat kijken naar deze lijst zie je dat 'killed' een extreem losse definitie is, en een groot deel van deze zaken gewoon zijn ingebouwd in andere zaken.

En daarnaast zou ik als bedrijf zo'n lijst zien als trots, niet als negatief iets. Een bedrijf waar niks faalt is een bedrijf waar een cultuur heerst dat nieuwe dingen niet mogen, ofwel dat die zo snel mogelijk worden weggestopt in de doofpot (denk een AirPower, dat was revolutionair en zou de wereld veranderen, totdat ook Tim Cook zich moest houden aan de natuurwetten, toen is het nooit gebeurd :+).
Je kunt zeker een mening hebben over de manier van bedrijfsvoering, maar netto moeten we juist blij zijn met bedrijven die dingen proberen en falen, zeker ten opzichte van de 'alles moet in 1x perfect en anders is het nutteloos' cultuur die ondertussen ieder bedrijf kapot maakt.
Nou ja, zo zwart/wit is het nu ook weer niet. Ja, een aantal gecancelde producten/services is uiteindelijk ten dele terug gekomen in nieuwe services, maar dat betekent niet dat het allemaal unicorns en rainbows is.

Leuk dat ze dingen proberen, maar er komt doorgaans wel aardig wat nevenschade bij kijken. Diensten waarvan zij vinden dat die niet meer de moeite waard zijn, om wat voor reden zo maar cancelen, kost mensen tijd, energie en eventueel geld. Denk ook maar aan Google+. Daar maakten toch best wel wat mensen gebruik van. En nu dus met Stadia. Je krijgt wel wat geld terug, maar je games niet, en dus ook niet je achievements/voortgang in die games, dus je kan weer van voor af aan beginnen.

Tenminste, als je diezelfde games ook bezit op andere platformen, anders moet je ze dus ook eerst weer opnieuw kopen.

Op zich is het echt niet verkeerd als bedrijven dingen uitproberen, maar doe dat dan lekker in een test/beta omgeving en breng het dan pas uit als je er zeker van bent, in plaats van na een jaar of wat de stekker er rigoureus uit te trekken en gebruikers te benadelen.

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 25 juli 2024 08:50]

Eens, dit is de voornaamste reden om niet eens te overwegen om zakelijk firebase te gebruiken.
Wat betreft producten en services van Google voor eindgebruikers zelf, heb je daar gelijk in.

Voor "technische producten" speelt dit probleem minder.
Bijvoorbeeld programmeertaal Go (Golang) is ook van Google. Aangezien onder andere Docker (Moby tegenwoordig) zo goed als compleet in Golang is geschreven, denk ik dat er genoeg andere bedrijven en hobbyisten zijn die het gat kunnen opvullen als Google haar handen van Go af trekt.
Maar dat is omdat de bron gewoon openbaar is. De developers die het gebruiken moeten hooguit de URL naar het package registry aanpassen en kunnen gewoon doorgaan.
Mocht Golang closed source zijn dan blijft het ook nog werken, maar de vraag is hoe lang? Zo lang als het ondersteund word door de computers. En dat zal geen 20 jaar meer zijn denk ik.
En ja, je kan een opensource-fork maken. Maar van closed source software naar open source variant zal je altijd discrepancies hebben. Kijk maar hoe het Wine en ReactOS vergaat. Het verschil hier zal enkel zijn dat op termijn de Open Source variant de default zal worden en je steeds minder discrepanties zal hebben wegens dat je gewoon geen nieuwe ontwikkeling in het origineel meer hebt.
Anoniem: 1832746 @Gamebuster14 oktober 2022 12:59
Tja, volgens mij is dan de les vooral 'probeer niets nieuws, blijf bij de gevestigde orde'. Natuurlijk zit er wat in, aan de andere kant is het gevaar dat je dan mogelijk ook heel veel potentie liggen en geef je een sein af dat ontwikkeling niet nodig is, en zelfs liever niet, en dat lijkt me ook een doodsteek voor ieder normaal bedrijf.
Je bedoelt digitale media.
Laat dit een goede les zijn voor de grote console fabrikanten.

Zodat ze kunnen zien dat fysieke media nog lang niet is afgeschreven.

En dat discless/steaming consoles nog niet zo groot aandeel zullen verkrijgen als consoles met een fysieke disc drive.

Al vermoed ik dat dit niet het geval zal zijn helaas.

Wel jammer dat er nu gehele games verloren gaan late we hopen dat deze ontwikkelaar toch nog zijn game kan overzetten naar andere platforms

[Reactie gewijzigd door copywizard op 25 juli 2024 08:50]

Dit heeft niets met fysieke media te maken.
Bovendien: Voor zowat alle games die nog op disk worden geleverd geldt helaas dat je altijd online moet zijn om te kunnen spelen. En dus afhankelijk bent van servers van de betreffende ontwikkelaar.

Neem in het vervolg wat meer tijd om je reactie te schrijven. Typo's, en de opmerking dat je hoopt dat de ontwikkelaar zijn game gaat porten. Er staat in het artikel duidelijk dat dit niet gaat gebeuren. Fipo's lonen al heel lang niet meer.
Sorry hoor, maar ik vind het een beetje betuttelend om mensen te gaan corrigeren omdat ze de hoop uitspreken dat de game misschien toch nog naar andere platformen komt. Dat ze nu in eerste instantie zeggen van niet, betekent niet dat het nooit gebeurt. Per slot van rekening is er niets veranderlijker dan de mens, en als Sony of Microsoft ze een leuk aanbod doet, gaan ze wellicht ook overstag, dus je weet maar nooit.
Precies dit! ik had dan ook de hoop uitgesproken dat er een grotere ontwikkelaar zou zijn die deze developer hier in zou willen en kunnen helpen. @Nyarlathotep En vind het inderdaad jammer dat ik zo moet worden afgebrand? Mijn post was geheel niet bedoeld als een fipo? Ik ben dan ook blij dat de rest van de Tweakers hier gelukkig anders over denken.
Bovendien: Voor zowat alle games die nog op disk worden geleverd geldt helaas dat je altijd online moet zijn om te kunnen spelen. En dus afhankelijk bent van servers van de betreffende ontwikkelaar
Wablief? Genoeg games waarbij je niet online -moet- zijn om het te kunnen spelen. Ik kan op online multiplayers na (zoals Splatoon 3) mijn hele bieb op de Switch gewoon in het vliegtuig spelen zonder internet. Witcher 3, Elden Ring e.d.- moderne top games, werken gewoon allemaal zonder interwebs.

Neem in het vervolg wat meer tijd om je reactie te schrijven. De opmerking dat zowat alle games die op fysieke media worden geleverd always-online vereisen is complete nonsens.
Zodra Sony of Nintendo zijn stores offline gooit wordt het ook moeilijk om bepaalde delen van games te bemachtigen of uberhaupt titels te bemachtigen: je kan dus dan echt alles wat online en digitaal is wel afzweren. Ik mis bv nog steeds Singstar en GH Live op de PS4 waar ik allemaal geld in heb gestoken, ookal had ik de fysieke apparatuur en games op disc. Maar oké, die games hebben offline zeer beperkt nog wat speelbare songs (nog 8% van GH is bv speelbaar).

Sowieso zijn discs en cards niet het einde: veel spellen vereisen tegenwoordig extra downloads voor ze speelbaar zijn en in sommige gevallen is je disc zelfs slechts een bewijs van eigendom zoals je digitale store aankoop dat ook is. Daarnaast is dit een online game waarbij je afhankelijk bent van servers, die servers kunnen ook zo offline gehaald worden door de ontwikkelaar en dan heb je net zo min iets aan je aankoop. Online-only games komen namelijk ook uit op disc, voorbeelden daarvan zijn Among Us en Fortnite. Fortnite heeft ook nog een eerder spel op de markt (van vóór BR), die servers lopen momenteel gewoon de kans offline gehaald te worden en dan heb je niets aan je disc behalve een leuk verzamelobject of een extra item in je prullenbak.

Ik koop ook liever fysiek hoor, het is vaak nog goedkoper en je hebt iets tastbaars. Maar dat is helemaal niet zoveel meer stabiel als dat je denkt. En nog minder handig ook. En dit is best uitzonderlijk, de meeste digitale/online/streaming dingen gaan pas offline nadat er niemand meer naar omkijkt - en dan is de impact zeer klein.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 25 juli 2024 08:50]

nadat er niemand meer naar omkijkt
Dat klopt niet helemaal; Andere mogelijkheden:
  • het kost nu eenmaal geld - dus na X tijd gaat de stekker eruit
  • het aantal gebruikers is laag (maar niet nul)
  • de extra inkomsten (micro-transacties e.d.) lopen te ver terug
Dat klopt, maar je mist het deel 'de meeste' uit mijn zin. Natuurlijk zijn er andere redenen, maar die zijn dus eerder uitzondering dan regel. Bovendien zijn de laatste twee punten uit je opsomming meestal een verlengde van de reden die je quote.

Nog een andere reden is dus het ophouden van het platform waarop de game aangeboden wordt, zoals nu het geval is.
Ik weet dat je bij het sluiten van de Nintendo-winkels wel altijd de mogelijkheid hebt gekregen om voor sluiten je content nog te downloaden naar je device. Voor de Wii, 3DS en de Wii U is dit in ieder geval mogelijk gemaakt. Dan is het vervolgens aan jezelf om dit ook te doen. De Wii en 3DS ondersteunen SD-kaartjes, de Wii U ondersteunt hard disks (met eventueel een USB Y-adapter om de benodigde power te kunnen leveren)

https://www.nintendo.nl/S...ugustus-2022-2174073.html

https://www.nintendo.nl/S...B-opslagmedia-676063.html

https://www.nintendo.co.u...torage-device-678141.html

Al met al vind ik dit een hele nette oplossing. Je kunt zelf eventueel je schijfjes klonen als je bang bent voor corruptie. In het ergste geval zijn de 3DS en de Wii(U)-systemen heel makkelijk te softmodden, dus je kunt zelfs je data naar andere media schrijven voor bewaren op de lange termijn (cloudopslag, bluray, dvd) en vervolgens weer inladen op je systeem zonder media die specifiek geformatteerd is voor de 3DS/Wii(U)
Is helemaal waar, het is in praktijk ook sowieso nog niet aan de orde hoor. Zowel Nintendo als Sony sluiten doorgaans alleen het gedeelte om aankopen te doen, eerdere aankopen blijven dan nog lang te downloaden. Inderdaad mooi dat Nintendo het vrij eenvoudig maakt om die gekochte downloads te backuppen, bij PlayStation is het meestal lastiger om de data weer aan de praat te krijgen na dataverlies of een nieuwe console. Bij het sluiten van de SingStore kreeg je ook ver van te voren het bericht dat de sluiting eraan kwam en de kans de nummers nog snel binnen te halen. Maar, dan moet je dat inderdaad wel voor die tijd doen en voor de doorsnee gebruiker stond het dan vast op dat apparaat.

Het was overigens geen pleiting tégen de stores: ik geloof er wel in en ben helemaal niet bang voor dat je bij de grote namen je aankopen opeens kwijt bent in de periode dat je nog serieuze interesse in die titels hebt. Het was meer een vergelijking met de reactie erboven, waar fysieke discs als heilig middel worden aangeprezen, terwijl dat dus tegenwoordig vrij weinig voordelen biedt tegenover digitale aankopen om eerder genoemde zaken.
Ik denk dat de Nintendo Switch een goeie vervanger zal wezen voor de game, dit soort games zijn juist geliefd op de Switch platform. Ik denk ook wel dat een PC port de game goed zal doen.
Ik denk dat de game gewoon geen succes was. De trailer is maar 6390 keer bekeken en de comments gaan vooral over een andere game die de studio gemaakt heeft. Dat is allemaal prima als Google alles voor je betaalt, maar met een multiplayer game heb je een fatsoenlijke playerbase nodig en het lijkt niet waarschijnlijk dat ze dit met deze game op een ander platform gaan halen.
Nou, ziet er uit als een extreem simpel gemaakt spel. Ik kan me niet voorstellen wat er voor speciaals nodig is dat alleen Google kan leveren, waardoor dit niet geport zou kunnen worden. Lijkt me gewoon gemakzucht of luiheid van de ontwikkelaars, terwijl ze er op PC en de drie console platformen nog veel meer aan zouden kunnen verdienen.

Het enige dat ik me daarnaast nog kan bedenken is dat het stoppen van Stadia voor hen ook heel onverwachts is gekomen, en ze dus even helemaal klaar zijn met dit soort dingen. Misschien, als ze wel de source code nog hebben, brengen ze uiteindelijk over een tijdje alsnog een console en/of een PC versie uit.
Lijkt me gewoon gemakzucht of luiheid van de ontwikkelaars.
Vanwaar deze negatieve aanname?
, als ze wel de source code nog hebben
Ik kan me niet voorstellen dat je de source code niet meer hebt. Praktisch elke ontwikkelaar zet zijn code tegenwoordig in Github/Gitea/Bitbucket of een andere variant.
Dat zou je denken, maar ik ben ondertussen in de afgelopen decennia de tel wel een beetje kwijt geraakt als het gaat om ontwikkelaars die de originele broncode van hun game kwijt zijn, of inmiddels nergens meer aan gebonden games (waarvan de ontwikkelaar en/of uitgever niet eens meer bestaat) waarvan ook de originelen voorgoed verloren zijn.

Het eerste deel van mijn reactie was licht sarcastisch bedoeld, wijzend naar een naar mijn mening iets te makkelijk en/of standaard antwoord. De echte reden wordt meestal nooit bekend. Maar goed, daarom probeerde ik dat ook een beetje te nuanceren met het tweede deel van mijn reactie.

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 25 juli 2024 08:50]

Het is jammer, het spel is best leuk als partygame, maar ik snap dat ze weinig kansen zien op andere platformen. Vooral als ze een heel deel van de game opnieuw moeten maken omdat het specifiek voor stadia is ontwikkeld.

MBT de discussie om google, ja google trekt soms de stekker er uit, en heeft dit ook bij stadia gedaan, maar de achterliggende tech is niet dood. Zo hebben ze in het verleden bij AT&T een spel dat niet op de stadia store op stadia tech laten draaien.
https://9to5google.com/20...t-white-label-stadia-att/

Google heeft zelf ook laten doorschemeren dat ze naar samenwerkingen aan het kijken zijn en nu ze de stekker defenitief uit de ''console'' service trekken zullen ze waarschijnlijk een goede deal hebben met ubisoft of een andere partner om games te streamen via hun eigen platform.
-

[Reactie gewijzigd door Jeffrey_KL op 25 juli 2024 08:50]

Nou ik vind het niet per se een gemis, ik heb het gespeeld, maar vond het nou niet zo uniek dat we niet zonder kunnen.

[Reactie gewijzigd door Deido op 25 juli 2024 08:50]

Hoop toch dat ze het overwegen de game uiteindelijk naar andere systeem, want het zou zonde zijn als het werk van hun verloren zou gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.