Update Microsoft Flight Simulator draait om Italië en Malta

Microsoft heeft dinsdag de negende World Update uitgebracht voor Microsoft Flight Simulator. Deze voegt onder meer tientallen verbeterde Italiaanse en Maltese bezienswaardigheden toe. Ook zijn er nieuwe luchthavens en oefeningen beschikbaar gekomen.

De update is net als de vorige World Updates gratis en beschikbaar voor alle versies van Microsoft Flight Simulator. Het brengt 94 Italiaanse trekpleisters met zich mee die nu met meer detail worden weergegeven, waaronder Vaticaanstad, het Olympisch Stadion in Rome en de vuurtoren van Genua, schrijft Microsoft. Op Malta zijn elf verbeterde bezienswaardigheden te zien.

Er zijn vier nieuwe vliegvelden toegevoegd aan het spel: twee in Zuid-Tirol, een op Sicilië en een op het eiland Elba. Daarnaast zijn er meer dan 100 Italiaanse vliegvelden en twintig steden grafisch verbeterd. De update maakt ook drie nieuwe bush trips, drie discovery flights en drie landingsoefeningen beschikbaar.

De vorige Wold Update kwam uit in maart. Deze draait om het Iberisch schiereiland en bevat 99 verbeterde bezienswaardigheden in Spanje, Portugal, Andorra en Gibraltar.

Door Loïs Franx

Redacteur

18-05-2022 • 07:22

48 Linkedin

Reacties (48)

48
48
25
4
0
17
Wijzig sortering
Ik heb geen pc die dit trekt, geen tijd en meer redenen om het niet te doen, maar ik vind het zo prachtig om te zien. Werkelijk schitterend. Is er een mooi youtube kanaal met compilaties? Dit, maar dan langer? En dan niet meteen 3 uur lang 1 flight; das te traag.
In lagere settings kan je MSFS al spelen op een GTX 1050. En dan ziet het er nog steeds verdomd goed uit. Het is verbazingwekkend hoe goed dit werkt.

Er zijn inderdaad genoeg leuke kanalen te vinden waar je veel MSFS eyecandy kan vinden. Maar ga er vanuit dat de meeste content creators Let's play video's maken van tussen de 3 en 4 uur. Je kan dan vaak ook een hoop skippen omdat het meestal een vlucht over verscheidene locaties inhoud. Skip naar de content die jij interessant vind. Ook op Twitch zijn er genoeg kanalen te vinden voor MSFS en de Flightsim community is ontzettend leuk, vriendelijk en behulpzaam.
Ik zelf vind flightdeck2sim een goede channel, maar dat zijn inderdaad erg lange vluchten.

Verder kijk ik soms ook nog Kip on the Ground welke beide erg lange videos en kortere videos heeft.
thnx, ik ga tijdens een saai overleg misschien eens kijken ;)
The Mighty Jingles heeft een paar FS videos. Duren ongeveer een uur en hij gebruikt ze om alle havensteden te beschrijven die hij tijdens zijn dienst bij de marine heeft aangedaan. Dus je ziet de Falklands, New York, Portsmouth, Hamburg, Den Helder, etc.
Ik kan max737Ifly zeker aanraden. Het zijn niet per se compilaties maar wel complete vluchten in 15 min. En persoonlijk vind ik zijn videos van top kwaliteit.
Fantastisch. Italië is een prachtig land. Hoewel ik niets met Flightsimulator heb is het natuurlijk wel een fantastische Google Earth experience.

Hoeveel ruimte neemt het complete spel nu in beslag?
Kaal kost de installatie je ongeveer tussen de 90 en de 100 GB. Maar de gratis Word Updates waar deze nu de negende is tikken aardig aan. Reken voor totale installatie op zon 250 tot 300 GB.

Dit is nog exclusief de verdere inhoud van je Community folder waar alle mods staan. Deze kan gemakkelijk tot dezelfde hoeveelheid al dan niet meer groeien zonder dat je er erg in hebt.

En het vreemde is, het is die ruimte zo meer dan waard. :)
Het mooie van MSFS is dat je de hele wereld in detail kan zien met een cessna. En realistisch als een echte piloot van schiphol naar new york kan vliegen in een boeing 777.
Uit interesse, wat kan je doen naast het opstijgen en landen gedurende die 8 uur durende vlucht?
Ik ben in 2007 gestopt met flightsim na ruim 3000uur longhauls op Flightsimulator (balans flightsim, werk, prive was verkeerd).

Voor mij zat het vooral in de beleving van 'as real as it gets'. Dus van tevoren vluchtplannen maken, weight balance, route plannen en bij het vliegen zoveel mogelijk gebruik maken van Online ATC. Tijdens de 8 uur vluchten, zoveel mogelijk 1x speed, hooguit 2-4 (uitzondering). Maar ook de flightprocedures van SIDS, STARS en een echte B747 checklists hoorden erbij.

Voor mij zat het vooral in de mods die de extra waarde toevoegen, zoals reacties van de crew, omgaan met weersomstandigheden, en de route in de gaten houden wanneer je de geavanceerde vliegtuigen gebruikt van bijvoorbeeld PMDG. En uiteraard de FSUIPC interfaces met andere PC's voor extra functionaliteiten. Zeker als je de hardware uitbreidt met destijds GoFlight cockpit onderdelen, wordt het alleen maar mooier.

Maar tussendoor draaide ik ook de wasjes en kleine huishoudelijke activiteiten ;)

Voor mij is het meer de beleving dat je een 'real as it get's ' vlucht maakt van AMS-HKG, AMS-SIN etc.

Maar ik heb flightsim gebanned uit mijn leven tot aan mijn pensioen ;)
Maar ik heb flightsim gebanned uit mijn leven tot aan mijn pensioen ;)
Why? :)
[...]


Why? :)
lol, kiezen tussen twee mooie dingen...leven en flightsim...

De 3000 uur geregistreerde uren op www.air-source.us waren slechts een topje van de ijsberg. Een evengrote hoeveelheid ging in flightsim configureren en optimaliseren, instructies lezen en paypal misbruiken voor allerlei add-ons en hardware...
Dus wanneer de kids het huis uit en zijn minder werk.....
Bedankt voor het antwoord, klinkt inderdaad als een mooie hobby zo. Ik zou alleen niet wachten tot uw pensioen om van een hobby te genieten.
Waarom dan niet gewoon echte piloot worden als je het zo leuk vindt? :P
Iets met 'had je maar een vak moeten leren'. Maar om eerlijk te zijn, in mijn werkcarriere heb ik het geluk gehad veel continentaal te vliegen als passagier.
En daar realiseer je dat het vliegen wel gaaf is, maar ook herhaaldelijk. Uiteindelijk is dit 'taxi-chauffeur' top level. En nu kan ik als passagier steeds een nieuwe vlucht ervaren. Mijn werk is wat dat betreft minder herhaaldelijk.
Bing Maps experience lijkt me zo ;)
Niet noodzakelijk een slecht iets op dit moment. De details van Google zijn in stedelijke gebieden hoger, en het is mogelijk om de kaarten van Google in MSFS te injecteren. Zijn Asobo en MS niet blij mee, maar het kan. Vreemd genoeg in Afrika kan ik uit ervaring aanraden om via Bing te blijven vliegen. De details in gebieden de meer afgelegen zijn, zijn met Bing beter dan met Google.
Het spel download de maps in hoge kwaliteit terwijl je erover vliegt.
Slim, maar dan heb je dus een internetverbinding nodig.
Voor de mooiste details wel ja.(op Xbox). De basis versie kan je zonder internet spelen.
Je kan ook bepaalde regio's laten cachen maar voor de meest optimale ervaring is internet onoverkomelijk.
Omdat? Je kunt gewoon cachen, net zoals bij kaartenapps op je telefoon.
En dat is echt een exclusief goed anno 2022, alleen bereikbaar voor de allerrijksten.
Het is wel grappig. Als bij bepaalde spellen om ze te spelen een internet verbinding vereist is, dan schreeuwt men moord en brand. En zo af en toe willekeurig is het allemaal prima... but fine!
Als bij bepaalde spellen om ze te spelen een internet verbinding vereist is, dan schreeuwt men moord en brand. Als bij bepaalde spellen om ze te spelen een internet verbinding vereist is, dan schreeuwt men moord en brand.
Maar je kan FS gewoon zonder internetverbinding spelen (af en toe willekeurige verbinding is ook niet vereist), dus ik snap niet waarom dat argument erbij wordt gesleept.
Zijn er tegenwoordig nog mensen die daar over klagen? Ik ken ze niet meer hoor
Het spel wordt steeds beter en beter
We hebben 2 jaar moeten wachten op pmdg 737
En vonden het allemaal woowww en nu nog steedsz
Totdat ik fenix a320 voorbij zag komen, Fenix is AMAZING!
Maar is er een beter alternatief dan de pdmg voor de b737? Het is enkel de 700 serie en niet de 800 serie zag ik.

Verder vind ik het wel lastig om een goede setup samen te stellen voor msfs, wel componenten zijn aan te raden en welke componenten zijn beter te mijden. Misschien heeft iemand een goede link? Je vindt gigantisch veel op internet, maar om daar nog de juiste informatie uit te destilleren is best lastig
PMDG komt nog met de andere varianten van de 737, vanaf nu iedere zes weken een release geloof ik.
Verder vind ik het wel lastig om een goede setup samen te stellen voor msfs, wel componenten zijn aan te raden en welke componenten zijn beter te mijden. Misschien heeft iemand een goede link? Je vindt gigantisch veel op internet, maar om daar nog de juiste informatie uit te destilleren is best lastig
Bedoel je hier hardware, software, mods?
Voor hardware zijn er verschillende manieren om te beginnen. Met een simpele controller van een console kom je best een eind, maar voor de eerste echte instap zou ik kijken naar een Hotas. Verder zijn opties als de Logitech Saitek Yoke of the Honeycomb Alpha yoke een goed begin als je wat gevorderd wil. Voordeel van de Saitek is dat je meteen ook een beperkt throttle systeem hebt.

Voor software zijn er verschillende manieren om te starten. Voor flightplanning raad ik LittleNavMap aan. Dit is volledig gratis en zeer uitgebreid. Het kan overweldigend in het begin zijn maar laat je niet afschrikken. Het is veel simpeler dan het lijkt.

Dan heb je de vliegtuigen. Momenteel komen we in high fidelity gebied wat betreft vliegtuig releases. Voor commercial heb je nu de PMDG 737 rond de 70 euro of binnenkort de Fenix A320 voor 50 euro. Maar de FBW A320 is gratis en een goede stap in de richting.
Voor General Aviation (of GA) zijn er steeds meer en meer opties tegen ZEER schappelijke prijzen. Kijk hier bijvoorbeeld naar de vliegtuigen van Simworks Studio's of de Milviz Cessna 310. Maar er is VEEL meer keuze.

Hopelijk heb ik je hier een beetje mee geholpen.
Wat is een goede cockpit voor deze simulator?
Elk vliegtuig heeft een andere cockpit configuratie maar het mooie is dat om mee te beginnen er ZO veel vliegtuigen worden meegeleverd dat de keuze reuze is.

Reken met deze vliegtuigen niet op high fidelity/study level. Deze toestellen zijn voornamelijk om de beginnende piloot plezier te laten hebben. Maar je komt er een eind mee.... nouja.. In de simulator kom je er overal mee.

En een leuke tip, MSFS is nog steeds te spelen via de MS Gamepass dus je kan hem testen voor 10 euro per maand.
Dat is eigenlijk altijd al geweest met Microsoft flight simulator.
De basis was beperkt maar bood een goed platform voor derden om uitbreidingen van hoge kwaliteit toe te voegen.
Als vrijdag mijn XSX binnenkomt ga ik dit gelijk even proberen😀.

En de XSX is bij de officiële MS store(NL) nog steeds te koopt.

Ook via de CoolBlue kan je de XSX+Halo krijgen voor de normale prijs. Hopelijk komt er nu ook langzaam wat voorraad richting de winkels.
Hopelijk komt Nieuw Zeeland ook nog een keer aan bod. Dat vind ik toch het mooiste land ter wereld. World Update 7 was alleen Australie, dus ik hoop dat ze een hele update aan NZ besteden <3
Oh super ! Ik woon in Genua en zou best wel eens een rondje willen vliegen boven mijn stad & de vuurtoren. En als het vliegveld er ook is, dan is landen best leuk: kan makkelijk in het water eindigen aangezien deze in de zee ligt...

Oh wow! Zelf Forte di Bard (waar een Avengers film is opgenomen) zit er ook in!!!

[Reactie gewijzigd door Neus op 18 mei 2022 08:45]

Het spel ziet er fantastisch uit, meen ik echt, maar ik vind het wel oersaai. Na een tijdje vliegen heb ik het wel gezien. En helemaal met die sportvliegtuigjes die niet vooruit te branden zijn. Geef mij maar DCS, wat er naar mijn idee ook fantastisch uitziet (zeker een map als Syria), maar wat tevens de spanning van luchtgevechten geeft. De uitdaging van het bedienen van alle apparatuur en sensoren aan boord van een F-16, een F/A-18 of een A-10, je wapens op de juiste plek afgeleverd te krijgen onder de dreiging van SAM's en AAA, daar kan MSFS echt niet tegenop.

[Reactie gewijzigd door Faeron op 18 mei 2022 16:30]

Xplane schijnt ook fantastisch te zijn. :)
Het gaat er niet om hoe het eruitziet, maar hoe het werkt. Ik heb liever grafisch iets minder mooi spul waar je meer mee kan, en ik ben niet de enige daarin.
Inderdaad jammer dat er zo weinig te doen is. Paar steden bekijken en je hebt het wel gezien. En ze vragen een dikke €60 voor de air racing uitbreiding.
Dat is dan eigenlijk het verschil tussen burgerluchtvaart en militaire luchtvaart.

Maar ook in de burgerluchtvaart kun je uitdagingen vinden/maken.
Hangt er maar vanaf wat je interesse en doelstelling is. Met high fidelity commerciële airliners vliegen zoals de PMDG 737 of Fenix A320 volgens de real world regels vereist behoorlijk wat kennis en vaardigheid, zeker als je het in de online ATC-omgeving van VATSIM doet.

Ik heb de omgekeerde beweging gemaakt: van DCS (en Falcon 4 Allied Force) naar burgerluchtvaart met X-Plane en MSFS. Zeer persoonlijk dus.

[Reactie gewijzigd door TheBlackbird op 18 mei 2022 14:08]

Herken ik wel ja. Ik heb het spel geïnstalleerd, en een paar uurtjes vermaakt met hoe mooi het eruit ziet, maar daarna eigenlijk nooit meer een reden gehad om het op te starten. Een paar rondjes vliegen is grappig, maar daarna is er niets.

Dat het een sandbox is, snap ik, maar in een zandbak verveelt een kind zich ook zonder schepje en emmertje :+
Als je een ECHTE Boeing 737-800 wil ervaren, moet je toch echt naar X-Plane 11 (binnenkort X-Plane 12) daar hebben verschillende moders de ZIBO 737 gemaakt, en die is zelfs GRATIS te verkrijgen (een kleine donatie wordt natuurlijk zeer gewaardeerd) . Deze bied 1 van de beste en officiële flight dynamics, van alle simulator's. Toegeven MSFS ziet er visueel mooier uit, qua landschappen (de wereld) Maar de ZIBO 737 ziet er serieus schitterend uit, je kan zelfs door het hele toestel 'lopen' alles is zeer realistisch nagemaakt, en hij vliegt als de beste.

[Reactie gewijzigd door UnknownTweaker op 18 mei 2022 14:25]

En wat met de kleinere steden en gemeentes - want die zijn veel interessanter nog dan wat men toont in deze smaakmaker?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee