Flight Simulator krijgt dropship uit Halo-games als dlc

Microsoft voegt de UNSC Pelican toe aan Flight Simulator. Spelers kunnen het dropship als gratis add-on downloaden. Microsoft toonde hoe het futuristische vliegtuig uit de Halo-franchise in de ruimte kan 'vliegen'. In november verschijnt de 40th Anniversary-editie van de software.

De UNSC Pelican, alias Dropship 77 Troop Carrier, is het eerste fictieve vliegtuig uit een andere franchise dat door Microsoft wordt toegevoegd aan Flight Simulator. Het gaat volgens Microsoft om een gedetailleerde add-on. Bezitters van het spel en Xbox Game Pass-abonnees kunnen hem gratis downloaden van de marktplaats van Flight Simulator.

Microsoft toonde beelden van de Pelican uit Halo Infinite aan het eind van de trailer voor de speciale editie van de vliegsimulator die ter ere van de 40e verjaardag van de software verschijnt. Daarbij is onder andere te zien hoe het dropship in de ruimte vliegt.

De 40th Anniversary-editie van Flight Simulator verschijnt in november en bevat onder andere helikopters van het type Bell-407 en Guimbal Cabri G2. Volgens Microsoft is de komst van helikopters mogelijk door een nieuw ontwikkelde techniek, Fluid Dynamics Simulation. Meer info hierover gaf het bedrijf nog niet. Ook voegt Microsoft de historische vliegtuigen Wright Flyer en Douglas DC-3 toe. Ook deze update is gratis voor bezitters van het spel en Xbox Game Pass-abonnees.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-06-2022 • 11:38

62 Linkedin

Reacties (62)

62
60
55
1
0
2
Wijzig sortering
Nu nog de S.H.I.E.L.D Helicarrier :p

Aan de andere kant beetje "zonde". Dat er fictieve (game) voertuigen worden toegevoegd.
Mooi en wat is de volgende stap?
Toevoegen van de Thunderbird 1, 2, 3, 4 en 5?
Hebben ze niet een manier om suggesties te doen?
Moeten ze natuurlijk wel een eiland omtoveren tot basis...
Ik denk dat de modding community hier met alle liefde aan wil werken. Zoek je eiland uit zou ik zeggen ;)
TB4&5 word wat lastig denk ik; maar JA daar zou ik zelfs voor betalen. :p
Als ze de Thunderbirds toevoegen, dan koop ik echt per direct de game.
F.A.B.
Ja en nee, ik begrijp het vanuit een puristen standpunt. Het is echter optional (gratis) DLC. Dus wil je het niet, download je het niet.

Maar hoeveel Halo fans zullen nu FS gaan kopen/proberen? En wellicht de niet fictieve vliegtuigen proberen...
Kanttekening is wel dat je dus online ineens mensen tegen kan komen die compleet onrealistische vliegbewegingen maken. Of je moet weer online functionaliteit uitzetten.

Edit: onrealistisch qua physics.

[Reactie gewijzigd door cPT.cAPSLOCK op 13 juni 2022 18:48]

Die zijn er toch al genoeg. Niet iedereen die een 747 vliegt in MSFS land volgens protocol of vliegt zoals 'hoort'. Het is een sim, maar dat betekent niet dat je alles moet doen zoals in real life van een piloot verwacht wordt. Sommigen proberen het zo realistisch mogelijk te doen, anderen maken een leuk vluchtje voor de lol zonder al het officiele.
Klopt, ik bedoelde onrealistisch qua physics. Bijvoorbeeld iemand met een 3rd party helicopter die jij niet hebt, en dus als Bonanza ziet.
Je ziet al genoeg A320's zich gedragen als een supersonische jet, als iemand een 3rd party module gebruikt die jij niet geïnstalleerd hebt, zeker als je naar de Mach loop gaat.

Die Pelican zal tenminste correct weergegeven worden want kan iedereen gratis installeren.
Oh wat ik niet zou geven voor model matching... Het is erg immersion breaking op het moment dat je een A320 alle kanten op ziet schieten.
Niet iedereen speelt het spel zoals airforceproud95 ;)
Maar voor elk fictief voertuig waar tijd aan wordt besteed, wordt iets anders niet gemaakt. Er zijn nog zat realistische toestellen die nog niet in FS zitten.
De vraag is echter of een willekeurig realistisch toestel meer nieuwe kopers aantrekt dan een Halo Dropship. En natuurlijk de vraag of dit FS devtime heeft gekost of dat dit uit een andere hoek komt...
Grote voordeel is dat de Pelican dus gratis is. De grote 3rd party devs zoals PMDG verdienen verrassend veel aan hun releases op MSFS. Dit bleek wel met de heel prettig geprijsde DC-6.
Ook andere Devs zijn hun prijzen aan het verlagen zoals de Boeing B247 van Wings42, de Fenix A320 of de RV-14 van SimWorks Studios.

Een lagere prijs zorgt voor een aanzienlijke kwantiteit aan verkopen in high fidelity toestellen en dat is alleen maar voordelig voor zowel de Devs als voor ons, de gebruikers.
Maakt toch niet uit, het punt zit hem in de keuze. De purist kan een community A320 nemen met bijna alle opties.

Ik zelf wissel af tussen wat realisme sim en dan fun stuff, zoals die dropship en de maverick experimentele vlieger.
Ik denk dat dit MS's poging is om te laten zien dat je niet altijd heel serieus te werk hoeft te gaan. Gewoon een beetje lol hebben is soms niet slecht.

En we krijgen er een gigantische stapel aan nieuwe opties en toestellen bij die geweldig zijn en, wat mij betreft, bewijzen dat MS bezig is dit een geweldige simulator te maken.

Denk hierbij aan Helikopters en Gliders in de komende update, de DC-3, een High Fidelity Airbus compleet gratis en zo veel meer.

En laten we eerlijk zijn... zou het niet cool zijn om een F18 te landen op de S.H.I.E.L.D Helicarrier? ;)
Lol heb je sowieso wel met Asobo. Na elke update is het weer spannend wat er wel werkt en wat niet....
Het is inderdaad af en toe touch and go met MSFS na een update. Alhoewel heel veel simmers vaak niet de moeite nemen om eerst even de Community folder te hernoemen om te controleren of de CTD's daar niet aan liggen.

Dat gezegd hebbende, de Sim is aanzienlijk en we krijgen vrijwel maandelijks een gigantische update. Niet zo vreemd dat er dan wat mis kan gaan, wat kan leiden tot veel frustratie. Terecht overigens.

Asobo en MS zijn zich hier natuurlijk bewust van en tijdens hun maandelijkse Dev streams laten ze dit ook wel merken vind ik. Daarnaast is het ook goed dat ze nu langzaam maar zeker gaan kijken naar een meer stabiele manier om hun Beta testen uit te voeren. Laten we hopen dat dit in de toekomst zal leiden tot minder CTD's.
Het is nou eenmaal een enorm gecompliceerd stuk software en blijkbaar is het lastig om alles goed te testen.
Ach er waren voor de 'legacy' Flight Sim editions ook zaken zoals de space shuttle.
https://flyawaysimulation...2-space-shuttle-atlantis/
En zo waren er nog wel meer zaken die je her en der kon vinden.
Je bent misschien te jong maar de space shuttle was echt. Echt waar! :+
Je hoeft ze niet te gebruiken.
Helicarrier?

Ik wil gewoon de vertrouwde Learjet 45 terug. ;)
En de bommenwerpers van Avatar.
Kan je nou eigenlijk wel of niet met heli's vliegen?! Dat blijf ik zelf toch altijd nog mooier vinden dan vliegtuigen.
Hoe kun je nou een vliegmachine vertrouwen waarbij de vleugels zich sneller voortbewegen dan de romp??
Lijkt me een groter probleem als ze dat niet doen.
Zoals iemand hier op het FS forum al zei: “die wieken bij een helicopter dienen eigenlijk als ventilator om de piloot koel te houden. Zet ‘m tijdens het vliegen maar eens uit en kijk hoe snel de piloot begint te zweten!”
Dit hebben ze net aangekondigd, staat zelfs in dit artikel hierboven quote:
De 40th Anniversary-editie van Flight Simulator verschijnt in november en bevat onder andere helikopters van het type Bell-407 en Guimbal Cabri G2. Volgens Microsoft is de komst van helikopters mogelijk door een nieuw ontwikkelde techniek, Fluid Dynamics Simulation.
Zucht, het was gisteren een lange dag op het werk na een weekend met migraine, lol. Helemaal overheen gelezen. Mijn fout! Maar super! Daar gaat mijn zoontje ook wel blij mee zijn.
Onofficieel kan het al. Er zijn een aantal gratis en betaalde heli's verkrijgbaar die het redelijk doen. let wel, de huidige flight mechanics en Flight models zullen aanzienlijk worden aangepast in de komende SimUpdate's om dit realistischer te maken. Vanaf dat moment zijn zowel Heli's als Gliders officieel ondersteund door MS.
Ik dacht altijd dat MS (of Asobo) voornamelijk de 'simmer' als doelgroep had met Flight Simulator, maar met deze uitbreiding en de Top Gun uitbreiding, lijken ze toch meer de casual gamer aan te (gaan) spreken?
Ik denk niet dat je het zo lineair moet zien. Er is ruimte voor beide. Zowel de Casual gamer als de Purist. Dat is nou juist het mooie aan MS Flightsimulator. Het schrikt niet de casual gamers af maar trekt ze langzaam maar zeker in de rabbithole genaamd Flightsimulator.
En van daar uit is het een kleine stap om steeds meer en meer het realisme op te schroeven.

Ik hem dit letterlijk zien gebeuren en ik ben blij dat ik een aantal mensen op deze manier kennis heb kunnen laten maken met Flightsimming.

De Puristen moeten echter nog even geduld hebben voordat MSFS op het niveau is waar zij het willen hebben en zowel MS als Asobo werken hier hard aan. Zeker aan het flightmodel moet nog een hoop gebeuren en bijna elke SimUpdate is een stapje dichterbij dit doel. Bugs daargelaten natuurlijk ;)
En @MacPoedel @DigitalExorcist dank voor deze verduidelijking.
De echte simmer zal in MSFS vooral 3rd party vliegtuigen gebruiken omdat de meegeleverde modellen voor hen ook nog niet diep genoeg gaan, zeker de lijnvliegtuigen (maar de F/A-18 DLC is ook maar een zwakke afspiegeling van die van DCS, andere game in dit geval). MSFS is daarvoor vooral een wereld om in te vliegen, maar er is een breed scala aan add-ons/modules dat de ervaring nog dieper maakt. Let wel je hebt voor MSFS ook 3rd party add-ons waar weinig of geen moeite in is gestoken (zeker de militaire jets) dus het is wel zaak om je goed te informeren, want vanuit MS is er niet zoveel kwaliteitscontrole, en ook niet iedereen verwacht hetzelfde, iemand die maar wat arcade wilt vliegen, ligt er ook niet van wakker dat het vliegmodel niet realistisch is, zolang het er maar goed uit ziet.

Sowieso was toch wel al langer duidelijk dat Asobo en MS een heel breed publiek willen aanspreken, zie ook de release op Xbox. Met die paar ondersteunde joysticks en yokes is dat toch echt niet het platform voor diehard flightsim fanaten.

Daarom is het wel interessant dat er ook een heel gedetaillleerde A310 (iniBuilds) als gratis DLC komt, voor de diehards, én de Pelican voor de casuals. Normaal kost zo'n gedetailleerde module als die A310 50-100 euro (sommige laten prijzen wat zakken om meer te verkopen maar het blijft toch een beetje niche dus niet zoveel volume), dit is dus wel echt een mooi gebaar.

Dat een toestel fictief is, betekent ook nog niet dat de simulatie niet diepgaand kan zijn, maar ik denk dat het in dit geval wel toegankelijk zal gehouden zijn.
MS en Asobo zelf bieden het framework. Het is van FS4 (met de Aircraft & Adventure Factory) af aan al zo geweest dat de community zélf met de échte study level aircraft moest komen. Denk aan PMDG, nu bijv. de Fenix met de A320 en in het verleden natuurlijk talloze anderen die met échte kwaliteit kwamen.

Kijk bijv. naar de FlyByWire A320.. de A320 zit standaard al in MSFS maar pas met FBW werd het écht een cool ding. Nu heeft Fenix een waanzinnig mooie A320 uitgebracht. Je kunt als casual aan de gang met de meegeleverde A320 maar als je écht wat wil moet je het van de community hebben. De Fenix is dan ook niet voor iedereen..
TOF! Kan ik weer dat hele spel opnieuw installeren omdat de manier van updaten heel vertyft is. Pakt elke keer mijn main-drive wanneer ik wil updaten in plaats van waar de game geinstalleerd staat. En daar updaten lukt dan niet want microsoft maakt van die folders dan weer read-only.

Leuk dat XBOX game pass, maar veel dingen zijn best ruk m.b.t. updaten en installeren.
Waarom gebruik je geen junction / MKLINK /J?

"For example, let’s say you have a program that needs its files at C:\Program. You’d really like to store this directory at D:\Stuff, but the program requires that its files be at C:\Program. You could move the original directory from C:\Program to D:\Stuff, and then create a symbolic link at C:\Program pointing to D:\Stuff. When you relaunch the program, it will try to access its directory at C:\Program. Windows will automatically redirect it to D:\Stuff, and everything will just work as if it were in C:\Program."

[Reactie gewijzigd door Source90 op 15 juni 2022 12:50]

Geen idee dat dit bestond, dit is geweldig!

Het stomme aan de gamepass game installs vond ik dat microsoft zelf 3-4 mappen aan maakt waarvan ik zelf niet eens admin van ben. Dit kan het hopelijk oplossen, dank!
Intressant om te zien dat alle side-games die iets met Halo te maken heeft altijd de H3 artstyle gebruikt, maar 343 weigert om de deze artstyle te gebruiken in de mainline Halo's. (Halo infinite is een mix tussen H3, Reach en 343 artstyle).
De (gratis) update zal veel nieuwe vliegtuigen toevoegen. Met name de Airbus A310 (van IniBuilds) is erg interessant, omdat het een zeer gedetailleerd model is. Voor X-Plane kost hij ruim €70.

De CFD simulaties zijn al deels geintroduceerd met een recente update (vooralsnog enkel voor de Cessna 172). Ik weet niet exact wat het allemaal toevoegd (volledige real-time CFD is natuurlijk onmogelijk).
De iniBuilds Airbus A310 wordt ook onderdeel van de 40th Anniversary-editie van Flight Simulator! Mooie airliner die veel toevoegt IMHO.

Volgens hun mail:
We are extremely honoured to announce that this plane is going to be free. If you own a copy of Microsoft Flight Simulator or have an Xbox Game Pass subscription, this airliner will be a part of the Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Standard Edition coming in November of 2022!

[Reactie gewijzigd door voipmeister op 13 juni 2022 12:04]

Fluid Dynamics Simulation is natuurlijk geen nieuwe technology. Mogelijkerwijze is het Asorbo gelukt om FDS realtime te doen voor gebruik in hun simulatie.

FDS (of beter gezegd: Computational Fluid Dynamics) zelf werd reeds in de late jaren 50 toegepast (toen nog voor 2D simulaties).

Meer informatie kun je hier vinden: https://en.wikipedia.org/...cs#Background_and_history
We go to outher space? :*)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee