Microsoft voegt Antonov AN-225 toe aan Flight Simulator en doneert opbrengsten

Microsoft voegt het grootste vliegtuig aller tijden, de Antonov AN-225, toe aan Flight Simulator. De opbrengsten van de dlc gaan naar de heropbouw van het vliegtuig, dat tijdens de oorlog in Oekraïne beschadigd raakte.

Microsoft schrijft dat het het reusachtige vliegtuig binnenkort toevoegt als aankoop voor de game Flight Simulator. Het gaat om de Antonov AN-225, het grootste vliegtuig dat ooit de lucht in is geweest en het specifieke model dat als enige van de serie ooit heeft gevlogen. De Antonov AN-225, ook wel Mryia of 'Droom' genoemd, werd in de jaren 80 van de vorige eeuw ontworpen en voerde zijn eerste vlucht uit in 1988. De AN-225 werd gebaseerd op het ontwerp van de eerste AN-124 Ruslan, maar was groter en kon met 225 ton ook meer vracht vervoeren. De AN-225 werd onder andere gebruikt om de Russische Buran-spaceshuttle te vervoeren.

Spelers kunnen per direct met het 84 meter lange vliegtuig rondvliegen in Flight Simulator op de pc. Op de Xbox komt het vliegtuig eind maart beschikbaar. Er komen zes verschillende vormen van de AN-225 uit. Dat zijn naast een wit model ook drie uitvoeringen van Antonov Airlines, specifiek de modellen uit 2006, 2008 en 2010. Daarnaast is er een Xbox Aviators Club- en een normale Aviators Club-uitvoering beschikbaar.

De Antonov is als dlc te koop in het spel voor twintig euro. De opbrengsten daarvan gaan naar het herstel van het oorspronkelijke vliegtuig. De laatst overgebleven AN-225 werd kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne vernietigd. Het vliegtuig stond vlakbij het vliegveld van Kyiv in een hangar, maar die werd gebombardeerd door Rusland. Sindsdien zijn er plannen om het vliegtuig te herbouwen met de wrakstukken uit de hangar en een ander model van de AN-225 dat nooit af is gemaakt. Microsoft doneert de opbrengsten van de dlc aan dat project.

Antonov AN-225 Flight Simulator

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

28-02-2023 • 09:45

48

Submitter: MaglevNL

Reacties (48)

48
47
28
1
0
8
Wijzig sortering
Het toestel is ontwikkeld door een third party; iniBuilds. Zij waren ook verantwoordelijk voor de A310 en hebben ook nog andere add-ons gemaakt. Ook mooi dat de volledige opbrengst gedoneerd wordt! Ik denk niet dat ik veel met het toestel zal vliegen maar wil het zeker aanschaffen voor de donatie.

De handleiding is overigens hier te vinden: https://forum.inibuilds.com/topic/18371-is-there-a-manual/

[Reactie gewijzigd door Er!k op 23 juli 2024 00:43]

Damn dat is intimiderend. Komt elk vliegtuig met zo'n epistel, of zijn de kleine cessna's gewoon starten en plankgas?
Hangt er ook vanaf hoe je Flight Sim instelt hoor, als je hem op makkelijk zet is ook een 747 gewoon gas geven, flaps omlaag en vliegen maar.
Het hangt inderdaad af van het vliegtuig/de ontwikkelaar van het model. Maar vaak kan je ermee doen wat je wilt. De An225 is redelijk gedetailleerd, maar als je wilt kan je met de motoren actief op de landingsbaan starten en zonder problemen op maximaal vermogen vliegen. Barrel-rolls, een looping en de Mach-loop zijn allemaal mogelijk als je wilt (kan dit bevestigen }> ). Maar je kan ook een half uur alle schakelaars in de juiste positie zetten en hem handmatig opstarten.
Het zijn maar 50 pagina's?
Vroeger had je sims als EF2000 (en daarvoor TFX) en de Jane's serie. Die kwamen met echte boeken. Goeie ouwe tijd. Okee, EF2000 was geen *dik* boek maar toch zeker het doorbladeren waard. Jane's had zelfs documentatie in ringband geloof ik.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 23 juli 2024 00:43]

Bij de PMDG Boeing 737 krijg je gewoon de gehele Boeing handleiding mee, hier en daar aangepast voor sim gebruik, dus o.a. beide FCOM's van 3000+ pagina's per stuk 8)
Flight simulator heeft een vrij uitgebreide optie set an hoe realistisch je het wilt maken.

Sowieso als je het spel voor het eerst opstart is het aan te raden om Flight School te doen. Hier word je stap voor stap geleerd hoe je moet vliegen in een klein en simpel vliegtuigje, en later grotere vliegtuigen als je de basis onder de knie hebt.

Dus je leert eerst de instrumenten lezen en bedienen.
Als je zonder kennis instapt kom je niet van de runway denk ik.

Maar als je dus gewoon wilt vliegen en de werking van het vliegtuig je niet boeit kun je gewoon alles op de simpelste setting instellen en dan is het meer een arcade ervaring.
Maar dan kun je beter in gta v een vliegtuig kapen denk ik, dat is dan meer lol :p
Dat hangt er natuurlijk maar helemaal van af wat je wilt doen. In GTA ben je beperkt tot die wereld.

In FS kun je over de hele wereld vliegen en mooie landschappen en herkenningspunten spotten. Ook heb je live weer/dag en nacht/lucht verkeer.
Intimiderend is relatief... Deze 50 pagina's zijn vooral veel plaatjes en een paar checklists. Je kunt het amper een handleiding noemen.

Neem dan de handleiding voor de F-16 simulator in DCS, die is 450 pagina's (publieke early access versie) en vertelt je elk detail van alle knopjes, metertjes, displays, sensoren, wapens, vliegtuigkarakteristieken, noem maar op. Voor zover declassified natuurlijk. Met de échte F-16 pilot guide ernaast (part 1, part 2, nog eens 400 pagina's) heb je een goede basis om je comfortabel te voelen met alle ins en out.

Dat noem ik intimiderend. En dat is het verschil tussen een spelletje en een simulator. ;)

[Reactie gewijzigd door Bergen op 23 juli 2024 00:43]

Het is zoals anderen zeggen: hoe ingewikkeld en realistisch wil je het maken. De Airbus A310 kan je een uur mee stoeien of je drukt op de Electronic Flight bag op de knop ready for takeoff. Daarna zit je na 5 minuten taxi in de lucht. Er is ook nog een uitgebreide assistance modus in de simulator, die je veel werk en fouten kan schelen. Dus heel laagdrempelig te starten.
Een echte cessna 172 heeft ook een checklist van een stap of 10 om hem startklaar te maken (en dan heb ik de hele walkaround inspectie vooraf nog niet meegenomen). en dan nog eens een stap of 10 voor je echt kan opstijgen (je moet bijv. de magneto's 1 voor 1 checken en een run-up test doen)

Ja, sommige stappen zijn niet altijd nodig, zeker niet als de motor nog warm is, maar doe je voor de zekerheid maar dat is met dit antonov toestel natuurlijk zeker ook zo. Checklists zijn om fouten te voorkomen.

Maar in MSFS2020 staan de toestellen desgewenst gewoon startklaar op de startbaan. Je hoeft niet per se vanaf cold & dark te gaan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:43]

De handleiding is overigens hier te vinden: https://forum.inibuilds.com/topic/18371-is-there-a-manual/
Waarom is de AP zo ver van de piloot? Of bediend de co-piloot het meest de AP?
zag een filmpje van de developer die de cockpit liet zien. Volgens mij is er in de cockpit plaats voor wel 5 of 6 personen. Naast de piloot en copiloot ook nog een navigator, radio operator en iemand die de motoren bedient en ik dacht ook nog iemand specifiek voor de elektra. kan er naast zitten, maar het waren in ieder geval flink wat meer stoelen dan de standaard 2
Die 2 zijn ook maar redelijk recent, nog niet lang geleden had elk lijntoestel ook een boordwerktuigkundige aan boord. Dit toestel komt uit die tijd en is nooit als klasse gemoderniseerd omdat er maar een van gemaakt is. Dan is het goedkoper om gewoon met een paar man extra te vliegen dan het hele toestel om te bouwen en certificeren.

Dit toestel is ook nooit bedoeld geweest als commercieel toestel waardoor de bemanningskosten nog minder relevant waren.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:43]

Dat is toch niet ver weg? Is niet veel anders dan op moderne Airbus en Boeing vliegtuigen waar dit ook bovenaan het instrumentenpaneel zit.

Daarnaast spreekt men over het algemeen niet van piloot en co-piloot, maar van "pilot flying" en "pilot monitoring" en men probeert die rollen per vlucht af te wisselen zodat zowel kapitein als eerste officier ervaring kan opdoen. En bij de meeste westerse maatschapijen is het de piloot die vliegt die ook de AP bedient.
Die 310 is goed inderdaad, maar de rest van iniBuilds vind ik nou niet direct om over naar huis te schrijven. De Jenny en Goose die ze gemaakt hebben voor de 40th Anniversary Update missen een hoop en er zijn 3rd party offers die beter zijn (zoals de Big Radials Goose). Hun P-40 was ik ook niet echt van te spreken, leuk vliegtuig maar allemaal default systemen (het hydraulic systeem zit er niet eens in).
Het is een goeie developer maar ze lijken hun MSFS vliegtuigen toch vooral voor de makkelijk toegankelijkere markt te zoeken, met weinig diepgang in de systemen. De A310 voor MSFS is daarin eerder de uitzondering dan de regel.
met een flink prijskaartje

"It will cost more than $502 million to rebuild, said the company."
stel $10 per add-on gift (helft van de prijs), heb je maar 50.2 miljoen verkopen nodig.
stel $1 per add-on gift (5%), heb je er 502 miljoen van nodig :)
Ze zeggen dat ze het hele aankoopbedrag storten dus 20 euro voor mijn aankoop. Er waren berichten dat MSFS2020 door 10 miljoen gebruikers te gebruiken is, dus het zal wel iets bijdragen denk ik.
je hebt gelijk ik heb winsten en opbrengsten door elkaar gesmeten.

20$ x 10 miljoen: $200M. Als iedere MSFS2020 het koopt, wat heel onwaarschijnlijk is.

1 op de 10: $20M.
Het is dan ook vooral een moreel project, niet zo zeer financieel interessant. Aan de andere kant is de 225 vaak ingezet voor speciale vrachten. Die zullen ook niet gratis geweest zijn.

Hoe of hoe, leuk project. Heb zelf geen FS maar als er ergens een directe donatie gedaan kan worden zou ik dat ook doen. Zie deze kist graag weer de lucht in gaan om meerdere redenen.
500 miljoen voor een prestige project in oorlogstijd is niet moreel te verantwoorden.
Zolang het nog oorlog is zal er geen cent aan gespendeerd worden.
Dat kan je niet meer beschadigd noemen, dat ding is gewoon verwoest.
Eigenlijk gaan ze een nieuwe bouwen van een onafgewerkt model uit de jaren 80 in combinatie met wat er nog kan worden gered.
In het begin van de oorlog nog een tijdje een YouTube kanaal gevolgd van een piloot die voor Antonov werkte. Hier loopt hij langs het beschadigde vliegtuig.
"Beschadigd" is wel een beetje een understatement hier. Echt jammer. Zelfs de delen die er nog redelijk intact zijn, zitten vol kogelgaten en zijn aangetast door de hitte.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:43]

De A380 zou ook in ontwikkeling zijn.
Had hem gelijk gekocht gisteren, ook leuk dat je verschillende soorten vracht kunt kiezen.
Laadklep duurt wel 7 minuten om volledig te openen.
Mijn 20e krijgen ze ook direct :) Leuk dingetje + helpt de echte dus winwin.
Het verbaast me nog steeds dat het vliegtuig toentertijd niet naar een veilig land is gevlogen.
Het toestel had in ieder geval 1 motor in onderhoud en ze hebben hem niet zo snel weg kunnen krijgen.
Ah, dat verklaart het wel. Thanks!
Had perfect op 4 motoren kunnen vliegen.
Dat had ongetwijfeld gekund maar zal niet (zomaar) mogen. Zelfs in een situatie als dit denk ik niet.
Als er bommen links en rechts om je heen vallen dan is het toch gauw een kwestie van 'nood breekt wet' lijkt me. Echt jammer dat ze hem niet weg hebben kunnen krijgen.

En inderdaad leeg had hij best op 4 kunnen gaan (dit ding had een enorm laadvermogen), dus er zal nog wel wat meer stuk/onbruikbaar zijn geweest.
Toestel was in onderhoud, dat in verband met de dreiging met spoed afgemaakt werd. Op de dag van de invasie zou het het land uitvliegen
De aanval op Antov Airport gebeurde op dezelfde dag als de invasie, veel tijd voor evacuatie was er niet. Vergeet niet dat Oekraïne toen nog steeds overtuigd was dat Rusland geen grote aanval zou uitvoeren.
Dat waren geen opstandelingen maar Russische proxy's.
Door Rusland gesteund bevolking bedoel je, ik ken heleboel mensen in de rebellen gebieden, ze zijn wel in Oekraine geboren, maar kiezen nog steeds voor Rusland, want Oekraïne behandelt ze erg slecht, omdat ze Russische erfenis hebben. Dat is een probleem, Oekraïne discrimineert ze!

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 23 juli 2024 00:43]

Door Rusland gesteund bevolking bedoel je
Dat zijn toch proxy's, of niet?
[...]


Dat zijn toch proxy's, of niet?
Ik heb dat woord opnieuw opgezocht en Wikipedia geraadpleegd en ja dat klopt.
Ze hadden Rusland inderdaad om hulp gevraagd, maar achteraf stuurden ze ook wat troepen zodat ze in Donetsk (vlakbij Russische grens) gestationeerd werden. Daarom twijfelde ik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.