Bloomberg: Twitch overweegt streamers minder te betalen voor abonnees

Amazons livestreamingdienst Twitch overweegt zijn verdienmodel te veranderen, melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Twitch zou bijvoorbeeld minder abonnementsgeld willen uitbetalen aan grote streamers en advertenties gaan aanmoedigen.

Volgens bronnen van Bloomberg wordt momenteel binnen Twitch gesproken over de mogelijke aanpassingen, waarvan sommige al deze zomer kunnen worden doorgevoerd. Twitch zou bijvoorbeeld overwegen om de inkomsten die streamers krijgen uit kanaalabonnementen, te verlagen. Twitch-kijkers kunnen zich voor een maandelijks bedrag abonneren op het kanaal van een streamer die onderdeel is van de Twitch Affiliate- of Twitch Partner-programma's.

Momenteel krijgen de grootste Partner-streamers op het platform 70 procent van dat abonnementsgeld. De overige 30 procent gaat naar Twitch. De dienst zou nu overwegen om het inkomstenaandeel voor die streamers terug te brengen naar 50 procent, wat bij kleinere streamers al het geval is. Het platform zou ook verschillende partnerniveaus voor streamers kunnen instellen, met verschillende inkomstenpercentages en eisen. Tegelijk kan Twitch de exclusiviteitsbeperkingen van Twitch-partners opschorten, zodat ze ook mogen streamen op diensten als YouTube.

Twitch zou ook nadruk leggen op het vaker afspelen van advertenties. Eerder dit jaar zei het platform al dat het 100 dollar gaat betalen aan streamers die minstens twee minuten aan advertenties afspelen in een uur tijd. Dat doet het bedrijf aan streamers die minstens 40 uur per maand streamen op het platform. Het bedrijf zou nu ook nieuwe incentives voor advertenties overwegen, waaronder een nieuw 'inkomstenverdelingsmodel' voor reclames.

Bronnen van Bloomberg benadrukken dat de plannen nog niet vaststaan en dat de overwogen aanpassingen nog geschrapt kunnen worden. Twitch wilde niet reageren op vragen van het financiële persbureau.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-04-2022 • 11:06

79 Linkedin

Submitter: T-Junkie

Reacties (79)

79
77
49
2
0
28
Wijzig sortering
Die 70-30 split is alleen voor een handjevol Partnered streamers momenteel (ongeveer 21%). De rest zit al op een basis 50-50 split van de inkomsten.
Twitch is lekker bezig om z'n eigen platform kapot te maken, de reclames vliegen je om de oren de laatste tijd. En er zijn gewoon zo veel betere manieren om je reclames te verwerken in kanalen en streams maar ze lijken er gewoon niet echt interesse in te hebben.
Inderdaad, ook al betaal je voor Twitch of heb je Amazon Prime dan nog krijg je reclame. Super vervelend wanneer je tussen verschillende kanalen switched om te kijken wat leuk is, iedere keer een reclame van 30 seconden.
Ik heb echt nooit reclame op Twitch. Ik heb dan ook uBlock Origin aan staan, die werkt tot nu toe prima. Wellicht een idee? Of probeer anders de Atlernative Player voor Twitch. Werkt ook goed.
Dan heb je denk ik mazzel. Twitch embed namelijk hun reclame in de streamfeed zelf waardoor deze niet met een adblocker tegen wordt gehouden.
Ik heb hetzelfde met Pi-hole. Als ik even mijn telefoon niet op het wifi heb krijg ik direct reclame maar heb er nog geen gezien op een apparaat op wifi.
Lijkt me ook niet mogelijk dat de reclames in de feed zelf gemultiplext zijn want de reclames zijn variabel op basis van land, sub-status, en mogelijk andere parameters. Dan zou Twitch honderden verschillende feeds on-the-fly moeten genereren en dat kost veel meer dan het opbrengt.
Ik weet niet of Twitch het doet, maar on the fly genereren is geen probleem hoor. Ik werkte jaren terug voor een bedrijf dat broadcast apparatuur maakte voor productiestudio's, TV zenders etc.

Toen had je dat ook al in de VS voor klassieke televiezenders, waarbij per staat of economische regio andere advertentiestreams geinjecteerd werden. Wel moest je alles op voorhand klaarzetten, maar het werd wel in de praktijk gedaan, in software, op een embedded systeem.

Ik kan me niet voorstellen dat Amazon zoiets niet zou kunnen opschalen naar minstens een advertentiestroom per land en kanaal, of zelfs een per profiel basis.
Lineaire tv werkt wel echt totaal anders.

De hoeveelheid rekenkracht die nodig is verveelvoudigd lineair met het aantal unieke permutaties, en om je een voorbeeld te geven: Twitch biedt verschillende kwaliteitsopties voor streams alleen aan aan content creators die minimaal partner (of misschien affiliate) zijn, dus dat geeft al aan dat het behoorlijk kostbaar is, anders zou je je eindgebruikers niet dit soort belangrijke QOL-opties onthouden. En dan hebben we het alleen maar over het transcoden naar 3 of 4 varianten.

Daarnaast maakt het hebben van veel permutaties ook bepaalde andere content delivery optimalisaties onmogelijk.
Dat was destijds bij het platform waar ik aan gewerkt heb ook al het geval. Er werden verschillende streams gegenereerd van 1 source op dat apparaat, inclusief ondersteuning van HLS voor het Internet waarbij de client dus seamless kon veranderen van kwaliteit afhankelijk van netwerkomstandigheden. Advertentie splicing werd daar ook gewoon bij ondersteund.

Het is inderdaad zo dat hoe meer permutaties je gaat aanbieden, hoe moeilijker het is om dingen als CDN en caching te gaan toepassen. Maar als je denkt aan bijvoorbeeld 1 stream per land of regio, gaan die streams toch vooral vanuit dezelfde lokale distributienodes verspreid worden, en hoeft dat dus geen probleem te vormen.
Interessant, en ook nooit het bekende paarse scherm?
Ik heb me heel lang afgevraagd hoe het werkte met reclames omdat ik altijd op wifi keek. Geen idee wat het paarse scherm is dus. @dinnnozo en anderen weten blijkbaar meer over hoe Twitch precies werkt. Ik kijk met name via casten en op mijn telefoon.
Dit lijkt me een browseradblockdetectiesoftware of iets dergelijks. Dit heb je op tweakers ook als je een adblocker gebruikt maar met pi hole heb je nergens last van. Ik vermoed dat het in de browser herkennen van adblockers net zo makkelijk is als een adblocker te gebruiken. Bij een dns filter is dat ingewikkelder en dus hebben ze bij Twitch daar misschien nog geen oorlog aan verklaard.
Je kan ook een custom DNS instellen op je telefoon, zoals die van adguard, dan krijg je geen reclame, of je nou op 4G of WiFi zit.
Op twitch heb je dan enkel een korte stotter, dan gaat de stream weer verder.
Alsof hij 1 sec moet bufferen.
Twitch embed hun reclame als het goed is niet in de feed, maar in de speler. Daarom werkt je speler ook niet meer in een background tab als er reclame komt. Die wordt niet actief meer ververst helaas.

Ook kun je aan de rechterkant vaak nog een live preview zien van de stream zelf.

Het is dus niet zo dat ze de reclame direct injecteren. Daarom krijg je bij een embed vaak het bekend paarse scherm als de speler niet bij het reclame domein kan komen.
Bij mij werkt uBlock ook niet. Wat wel werkt is Twitch Adblock voor chrome. Sinds installatie geen reclame meer gezien. Heerlijk!
Bij mij verlaagd die de kwaliteit van de stream naar 480p, dan kan ik wel kijken of ik t wat vind, na de reclame gaat de kwaliteit toch weer omhoog. Het is niet perfect maar het werkt beter dan niks.
Ik gebruik ook uBlock Origin maar twitch is de enige site waar het niet werkt. Het is niet zo dat je *altijd* reclame hebt, maar wel heel erg vaak (laten we zeggen 8 van de 10 keer). Ik denk dat je heel erg geluk hebt in vergelijking met de rest :9
Mijn add-blockers hebben altijd de adds kunnen blokkeren die streamers zelf kunnen starten. Maar adds die beginnen als je een nieuwe stream opent, komen er altijd door.
Purple adblock naast ublock origin ;)
Ik heb ook uBlock Origin, maar ik krijg gewoon reclames. Heb je misschien een instelling veranderd?
Krijg je ook reclame op een kanaal waar je een abonnement hebt? Of alleen op kanalen waar je geen abonnement op hebt?

Deze hele happening zat er natuurlijk aan te komen. Er wordt een platform opgezet waar iedereen gratis gebruik van kan maken, vervolgens heb je een monopoly waarna er beetje bij beetje extra beperkingen komen. Eerst één reclame van 10 seconden, vervolgens twee, vervolgens 2 reclames van 30 seconden, inkomsten voor streamers wordt gecut, etc, etc.
Dat is een keuze van de streamer.
Meeste streamers hebben ingesteld dat abonnees geen reclame zien (volgens mij standaard instelling).

Op mijn stream zien abonnees geen enkele reclame. Dat is nu net een van de mooie voordelen die een abonnement geeft, geen irritante reclame tussendoor.

Als ik op een stream zit met abonnement en ik krijg alsnog reclame dan is dat laatste keer dat ik abonneer.
Interessant, ik wist helemaal niet dat het zo werkte. Maar Turbo lijkt me voor streamers juist nadelig. Als ik toch al geen reclames krijg dan zou mijn enige motivatie zijn om te abonneren omdat ik het een streamer gun.
Alleen op kanalen waar ik geen abbo op heb. En dan nog kan de streamer reclames inlassen die iedereen te zien krijgt.
Je kunt voor 8,50 euri p/m Twitch Turbo afsluiten om dat allemaal uit te zetten, https://www.twitch.tv/turbo
Ik kijk regelmatig streams die heel erg uiteenlopend zijn. Ik dacht daarom dat ik voor elk kanaal een abonnement nodig had om geen reclames te krijgen, dat wordt dus pleuris duur als je dat voor elk kanaal moet doen. Maar als ik het dus goed begrijp kan je voor 8,50 op heel twitch kijken zonder reclame.

Als je dus Turbo hebt is abonneren op een kanaal dus eigenlijk alleen om de streamer extra de steunen, begrijp ik het zo goed?
Dat, en toegang tot sub emotes en badges, enzo natuurlijk.
Bedankt, dit wist ik niet. Ook nooit van gehoord trouwens.
Amazon prime video heeft ook al reclame. Elke keer als je een serie/tv show kijkt zie je een trailer van een andere show op Prime.

Dit doen ze expres, ze "primen" voor een tijd het publiek met "relevante advertenties/trailers" zodat straks gewone product advertenties sneller worden geaccepteerd.
Het ergste is dan ook nog eens dat ze reclame maken voor hun eigen series/films... Die je al heb gezien...
Netflix beveelt je ook series of films aan die je al hebt gezien 😐

Het zijn vaak series/films die even uit roulatie zijn gehaald en waar ze weer een licentie voor hebben.
prime is ook supergoedkoop. voor dat geld kan het ook niet uit
Nu nog, omdat het nieuw is. Ze subsidieren dit momenteel om je gewoon te laten worden aan de voordelen. In Duitsland, Frankrijk en het VK zijn ze al bezig de prijs geleidelijk op te drijven.

Je ziet dit bij veel startende diensten. Je ziet hetzelfde bij Disney+, of de frequente kortingen die je krijgt op diensten als Deliveroo of Uber Eats.

Was vroeger ook zo bij Netflix, daar zie je nu meer realistische prijzen, maar dat maakt het wel een stuk minder aantrekkelijk momenteel.
En dat is nu juist het venijn... het feit dat je het minder aantrekkelijk noemt ondanks dat de prijzen in je eigen woorden realistisch zijn. Er is daar echt iets heel erg kapot gegaan de afgelopen decennia, men verwacht teveel voor niets.
Het is natuurlijk dubbel.

Ik ben akkoord dat je niet kan verwachten dat je voor 2.99 euro per maand gratis next day shipping op Amazon & daarboven nog eens toegang tot films en series, Twitch en wat nog allemaal kan krijgen.

Zelfs de vroegere prijzen van Netflix en nu Disney+ zijn in dat opzicht niet houdbaar.

Maar nu krijgen we en hogere prijzen, en meer fragmentatie van de content over meer content providers. De prijs gaat dus naar omhoog, maar de waarde van het product gaat omlaag. Daarnaast komt ook nog het gebruiksgemak dat verloren gaat van veel content onder 1 dak te vinden.

Ik betaal momenteel voor Netflix en Prime, maar de waarde van deze diensten gaat elke maand achteruit. Ik wil gerust 25 euro per maand betalen voor wat Netflix een paar jaar terug was, maar helaas is dat nu niet meer mogelijk. We krijgen weer het hokjesgedrag van zenderpakketen bij de kabeltelevisie.

Jammer, want dan verliezen ze op termijn aan mij en ik denk nog veel mensen een betalende klant.
Een beetje kort door de bocht. Goede series worden gecanceld, acteurs worden ook gecanceld omdat ze iemand een bitch slap hebben verkocht en dan het blokkeren van password sharing ondanks je 4 profielen kunt hebben en dat gewoon binnenshuis en is het maar goed dat de prijzen steeds worden verhoogd? Ja, er is idd echt iets heel kapot gegaan en dat is bij de officials.
Er zijn nu al Twitchers die zelf Twitch Turbo aanraden, dit wordt niet actief gepromoot door Twitch zelf, maar het kost je geloof ik 8.99 per maand en je hebt geen reclame meer, bij geen enkele stream.

https://www.twitch.tv/turbo

[Reactie gewijzigd door JDx op 28 april 2022 11:25]

Op de Twitch Turbo site:

Kijken zonder advertenties (met enkele uitzonderingen)

Kijken met Turbo betekent geen reclames vóór of tijdens de stream en geen reclames op de videospelers of de webpagina. Mogelijk zie je nog wel promoties en advertenties die direct zijn ingesloten in een stream of, in zeldzame situaties, worden aangeboden bij bepaalde multicast-content.


Geen reclame + uitzonderingen = toch wel wat reclame...
Direct ingesloten in een stream is een streamer die op het scherm een advertentie heeft toegevoegd, of die dingen laat zien/verteld over dingen. Niet dat je een Twitch advertentie ziet.
Maar toch... wel betalen en dus toch (met uitzonderingen) ook reclame krijgen.
Dat is weer een glijdende schaal en een mogelijkheid om dit in de toekomst weer aan te passen.

Als je een streamer wil supporten, is het sowieso beter om direct te doneren.
Daar houden ze meer aan over.
Het vervelende is dan wel die reclames.
Ook al klopt het wat je zegt, betekend het niet dat een je twitch kunt aanrekenen wat een streamer in zijn stream doet.

Ik net als dat op youtube mensen advertenties van games of software hebben onder het mom van "sponsoren". Ik heb youtube premium en krijg toch zie ik de youtubers adverteren.....
Kan kan ik youtube niet aanrekenen.
Het nadeel is dat je hier op mobiel niet omheen kan. Buiten zelf gaan scrollen(of tikken om 10 sec te skippen)
Waar ik mij altijd extreem aan stoor zijn van die videos met "sponsors" waarbij ze een balkje gebruiken om te laten zien hoe lang het duurt. Alleen is vaak het balkje niet lineaire met de tijd.

Ik zou graag zien dat er een mogelijkheid is om het automatisch te skippen zoals Sponsorblock op desktop.

Maar helaas meeste content creators verdienen daar hun geld mee.
Wel als twitch de streamers ervoor beloond om elk uur minimaal 2 minuten aan advertenties te laten zien
Als dat in-stream gebeurd, dan zul je dat gewoon zien. Maar als de streamer de twitch-ads triggered dan zie je 't niet.

Maar als een streamer dat in-stream doet, dan wordt 't tijd om die streamer nooit meer te steunen en de stream te sluiten.
Hangt er vanaf, er is toch een hoop wat ze kunnen slechten via een goede overeenkomst. Als Twitch een model wil hanteren waarin kijkers geen reclame te zien krijgen dan betekent dat eigenlijk dat zaken zoals sponsoring niet meer kunnen.
Die 70-30 split is alleen voor een handjevol Partnered streamers momenteel (ongeveer 21%). De rest zit al op een basis 50-50 split van de inkomsten.
Goeie toevoeging - daar was ik niet van op de hoogte! Ik heb dat bij dezen in de tekst aangepast, bedankt :)
Er zijn zat browsers extensions te vinden om Twitch Ads te blokken, ik krijg er 0 te zien.

Ik gebruik zelf deze --> https://github.com/cleanlock/VideoAdBlockForTwitch

En op TV heb ik S0undTV for Twitch, deze blokkeerd ook Ads.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 28 april 2022 15:08]

Zat laatst in een Twitch stream waar ik geen abo op heb en kreeg 20 of 30 seconden reclame vooraf, verder niets, een amerikaan in de chat kreeg 8(!) reclames voordat de stream begon.
Intussen kan je meelezen in chat en blijk je net een goed moment te hebben gemist en moet je nog vrolijk 15 seconden verder kijken met je advertentie.
True, heb gelukkig een berg aan gifted subs, dus heb er weinig last van.
Klopt, het is zeer sterk afhankelijk van het land en Amerikanen worden helemaal doodgegooid met ads. Er zijn ook nog een hoop landen waar Twitch geen advertenties uitzend, voornamelijk ontwikkelingslanden.
Natuurlijk krijg je alleen ads als er aan de andere kant iemand voor wil betalen; ik kan me voorstellen dat er nog weinig Nederlandse bedrijven geld willen uitgeven aan ads op Twitch, bijvoorbeeld.
Misschien krijg je meer reclame voor NL streams, maar die volg ik niet.
Er was veel te doen over de hele Europese wetgeving rond uploadfilters en dergelijke, maar als ik het mij nog goed herinner was er ook een hoofdstuk in die wet dat vereiste dat rechtenhouders en platforms een afdoende deel van hun inkomsten/winst moesten doorspelen aan wie de content heeft gemaakt.

Hoe kan je een 50/50 model verantwoorden in het licht van deze wet?
Hoe kan je een 50/50 model verantwoorden in het licht van deze wet?
Dan zal je eerst met die exacte 'wet' boven water moeten komen, is die wel toepasbaar op deze situatie, zijn er specifieke cijfers genoemd in de wet.

Dit komt een beetje over als "Ik heb ooit vaag wat opgevangen, heb geen zin om het uit te zoeken, maar ik baseer er wel een mening op!"...
- Nog meer ads (wat al veel meer geworden is en niet blokkeerbaar)
- Minder inkomsten voor streamers per abbonee (70% > 50%)
- Exclusiviteitsbeperkingen gaat weg

En het feit dat regelmatig streamers naar andere platformen gaan juist omdat ze hun toekomst kunnen verzekeren. (youtube en facebook gaming bijv)

Persoonlijk zie ik het somber in voor Twitch met zo'n strategie, als ze zo doorgaan duurt het niet heel lang meer voordat streamers/gamers het gewoon niet meer accepteren. Ik mis eigenlijk een volwaardig alternatief want beide youtube en facebook gaming laten nog veel te wensen over in vergelijking met Twitch als platform.
Dat van 'toekomst verzekeren' betwijfel ik. FB en YT bieden soms een mooie eenmalige zak geld aan, maar streamen op FB is een zwart gat voor relevantie en YT loopt qua community en features nog jaren achter en Google lijkt zich er ook niet echt voor in te spannen.
Je moet met een best wel goede deal komen om streamers het volgende te laten opgeven; (als voorbeeld)
Gemiddeld 12K subscribers
Gemiddeld 18K viewers
De gigantische aantallen donaties die ze ontvangen
De populariteit/reach die twitch brengt.

Dat zijn cijfers van een streamer die volgens de Twitch leak, zo'n 980.000$ verdiend heeft tussen Augustus 2019 en October 2021, en 'recent' (half jaar geleden?) is overgestapt naar facebook gaming.
Wanneer YouTube de vindbaarheid van livestreams verbeterd is het denk ik snel gedaan met Twitch.
Anoniem: 1532362
@Komadi28 april 2022 13:06
En zodra de concurrentie van Twitch weg is zal YouTube ook meer reclames gaan laten zien op livestreams, en het percentage wat de Youtuber krijgt van de inkomsten mogelijk terugschroeven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 28 april 2022 13:07]

De kans hier op is inderdaad erg groot als Twitch verdwijnt. Nieuwe concurrentie zal ook onwaarschijnlijk zijn door de hoeveelheid geld een videoplatform kost om op te zetten en te onderhouden.
Denk het niet YT heeft zo weer zijn eigen problemen. Vooral op gebied van stabiliteit van streams. Heb al een aantal keer gehad dat je er gewoon uit werd geknikkerd en niet meer online kon komen.
Zit er al lang aan te komen dat Twitch wat meer gas geeft op geld verdienen. Maar dit had ik niet zo snel verwacht omdat er zoveel aandacht is op verdeling van verdiensten op andere platforms zoals appstores. Nu vind ik het niet helemaal vergelijkbaar, want elke viewer die 2-3 gb per uur gebruikt is natuurlijk wat duurder in onderhoud dan een app store die elke 2 week een 100mb update verspreid.

Bovendien raakt dit vooral de grote streamers (want de rest krijgt al 50% vziw) en die zijn ook heel interessant voor concurrenten.

Het zou me niks verbazen als ze deze stappen ook overwegen:
- Afschaffen van Prime subs. In plaats daarvan een kleine korting op alle subs.
- Verbieden van donaties die niet via Twitch lopen.
Nog meer advertenties?, ik vind het nu al aardig de kant van 'te veel' opgaan.
ik weet niet of de streamers de interval van deze reclames kunnen aanpassen, maar ik zie steeds meer 3 advertenties per 30 minuten.

Als (nieuwe) kijker wordt het dan opgeven moment ook steeds minder interessant om te blijven hangen.
Lijkt me niet echt een handige set, als je als streamer nieuwe subs aan je wilt binden, vervolgens je als welkoms cadeau constant met ads wordt beladen.
Ik weet niet of het altijd al kon, maar nu kunnen ze inderdaad de interval, lengte en hoeveelheid instellen. Met een minimum en maximum.
Zullen streamers waarderen, als opeens bijna 30% van je inkomen uit subscriptions verdwijnt.
Dat gaat net als bij YT... Ze hebben weinig andere keuze.
Alleen de grotere kanalen hebben de mogelijkheden/oppertunities om zelf inkomsten veilig te stellen door bv. zelf reclame te verkopen en in te bakken. Merch, eigen subscriptions, etc. De rest is afhankelijk van:
YouTube
Twitch
Patreon

En alle drie hebben hun content creators al vaker genaaid.

Je kan wellicht naar een veel minder bekend platform gaan met betere voorwaarden, maar daarmee schiet je jezelf alleen maar in de voeten. => Minder kijkers, nog minder inkomsten.

Ik vermoed dat iets als YT/Twitch op een gegeven moment een overvloed krijgt aan content. Mensen kunnen maar x daarvan bekijken en y daarvan op subscriben. Wat bedrijven dan gaan doen, is 'spelen' met de cijfers. Minder uitbetalen, meer mensen die afhaken, kost me dat kijkers en/of subscriptions of verplaatst dat? Meer geld overhouden en minder kosten maken is wat elk bedrijf wil...
Liever dat ze die 30% uitgeven aan de therapie die ze nodig hebben na de 1000den van dit soort opmerkingen.
Ads zijn onvermijdelijk, en hoewel het mij nu al behoorlijk irriteert met soms 6x 30 seconden ads, wat ik ook best storend vind is dat terwijl deze reclames spelen er geen picture in picture is van de stream zelf. Zo mis je 3 minuten aan stream en mis je net misschien een mooi moment. Vraag me af hoever ze willen gaan tot mensen genoeg is genoeg zeggen. En wie weet wordt Discord dan de defacto vervanger. Ze hebben met dat betreft de fundamenten al klaar. Zeker geen perfecte oplossing, maar als je je hele community mee krijgt ergens anders naar toe zou ik het zeker aanraden. Totdat die bubbel weer barst. :+

[Reactie gewijzigd door Robe90 op 28 april 2022 12:39]

Ads zijn onvermijdelijk als wij als consumenten niet bereid zijn om gewoon te betalen voor onze contentconsumptie in de vorm van een abonnement of, waar mogelijk, per-per-view.
Dan moeten ze dat vooral doen. Dan kick ik wel af van mijn content consumptie. :+
De waardecreatie ligt bij de content creators, dan liever een directe donatie, maar goed, daar los je het ad probleem niet mee op.
Die 6x30 sec is door de streamer ingesteld.

In principe moet je gewoon ads runnen als je ff naar de wc gaat of wat drinken pakt. Moet ik m’n streamdeck weer eens op instellen. Heeft niemand last van.

Mid stream ads helpen ook om de pre rolls the disablen. Per minuut wordt het 20-40 minuten uitgeschakeld. Pre-rolls krijgt de streamer zelf geen omzet van dus kun je beter mid stream zelf ads rollen.
Nadat de reclames op Twitch erg toenamen heb ik AdLocker (€4/jr) uitgeprobeerd en vervolgens betalend aangeschaft. Sindsdien heb ik nooit meer reclames op Twitch en verloopt de stream even vlot als anders.
Volgens mij is het beter om streamers te ondersteunen door middel van een donatie geven dan door een sub.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee