'Sonos brengt in juni soundbar uit voor 249 dollar'

Sonos brengt volgens The Verge op 7 juni een soundbar uit die onder de Beam en Arc wordt gepositioneerd. Het nieuwe model zou kleiner zijn en 249 dollar kosten. De techsite heeft foto's gezien en aan de hand daarvan renders gemaakt.

De soundbar krijgt modelnummer S36 en heeft de codenaam Fury, schrijft The Verge. Het is nog niet duidelijk onder welke naam Sonos het model op de markt wil brengen. Volgens de interne specificaties die de techsite heeft ingezien, krijgt de goedkopere soundbar geen Dolby Atmos-ondersteuning en geen microfoon voor besturing via een spraakassistent. De duurdere Sonos Beam en Arc hebben dat wel.

The Verge schrijft dat er mogelijk geen HDMI-aansluiting aanwezig is. De soundbar zou dan alleen via een optische kabel aan te sluiten zijn, waarmee maximaal Dolby Digital Surround mogelijk is. Met andere compatibele Sonos-speakers zou de soundbar uit te breiden zijn tot een 5.1-systeem.

De nieuwe soundbar is met afmetingen van 550x69x100mm kleiner dan de Sonos Beam en Arc en zou veel minder drivers hebben. Sonos zou ook met een verticale standaard voor de S36 komen en die zou bedoeld om de soundbar te combineren met andere modellen.

Sonos heeft zelf nog niets bekendgemaakt over de komst van de S36 Fury. De fabrikant zegt tegenover The Verge geen uitspraken te doen over geruchten. De techsite verklapte eerder al de komst van de Sonos Roam, voor de officiële release.

Render van Sonos S36 Fury, gemaakt door The Verge

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-04-2022 • 08:18

108 Linkedin

Reacties (108)

108
103
40
0
0
52
Wijzig sortering
Interessante keuze om alleen optical-in te doen. Ik had juist het idee dat dit steeds meer naar de achtergrond verdween. Zowel de PS5 als de Xbox Series X hebben die bijvoorbeeld niet meer.

Nu nog een subwoofer voor deze prijs, Sonos!
Interessante keuze om alleen optical-in te doen. Ik had juist het idee dat dit steeds meer naar de achtergrond verdween. Zowel de PS5 als de Xbox Series X hebben die bijvoorbeeld niet meer.
De meeste TV's hebben een optische uitgang. Dit geldt ook voor de nieuwste TV's. Een optische uitgang is voldoende voor enkel (lossless) stereo. 5.1 kan ook, maar dat is vaak beperkt tot Dolby Digital en DTS (beiden lossy), waarbij laatstgenoemde in 5.1 niet ondersteund wordt door veel nieuwe TV's.

Volgens de tekst zet Sonos dit neer als goedkope (stereo) soundbar. Voor enkel stereo is een optische ingang voldoende en goedkoper dan HDMI ondersteuning. 'Less is more', en een voordeel voor Sonos is dat optisch (S/PDIF) éénrichtingsverkeer is. HDMI kent een stuk meer compatibiliteitsproblemen, en HDMI apparaten hebben hierom softwarematig veel meer onderhoud nodig omdat men weigert te standaardiseren op zaken zoals handshakes. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 april 2022 08:37]

mijn ervaring met optische uitgangen van TV's is wel dat er (soms tot) een halve seconde vertraging in het geluid zit. Dat kan je niet eenzijdig aan de soundbar-kant compenseren. Sonos wijst ook elke keer naar de TV fabrikant en wil het probleem verder niet erkennen.
Dit is niet alleen Sonos.. Door het eenwegverkeer is spdif niet in staat om het verlies terug te halen.. Weg is weg en trager is trager. Volgens mij heeft vrijwel iedere TV hier een correctie optie die ingeschakeld kan worden.
Alle TV's die ik heb gehad kunnen alleen maar de 'verkeerde kant' op corrigeren (meer vertraging dus). Misschien heb ik altijd verkeerde TV's gehad, dat kan ook natuurlijk, maar gezien de aantal posts over dit onderwerp denk ik niet.
Het ligt vaak aan het ontvangende apparaat, dat te veel tijd verbruikt om geluid te verwerken. De meeste S/PDIF ontvangers die ik heb gehad reageren snel genoeg dat juist een vertraging gewenst is, wat moderne TV's dan ook mogelijk maken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 april 2022 09:10]

Dus het ligt wel aan de Sonos?
Vrijwel zeker correct.
SPDIF is gewoon uncompressed real time audio en een SPDIF uitgang op een TV zou gewoon totale onzin zijn als het geluid niet minmaal even snel als het beeld is, want anders kan je daar nooit meer voor compenseren.
Het zou kunnen dat sommige TVs gewoon zo slecht zijn dat dit niet goed werkt maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Op mijn LG TV zit de SPDIF uitgang in m'n Yamaha receiver en dat werkt perfect.
Ik lees ook nog iemand die het heeft over 1 weg verkeer als oorzaak maar dat is onzin, zelfs als SPDIF tweeweg was zou een te traag geleverd audio signaal nooit meer gecompenseerd kunnen worden.
Het is wel mogelijk dat het geluid op de SPDIF iets voorloopt op het beeld en in die gevallen kan je dit op de receiver of TV wat kunnen vertragen.
Maar is je ontvangende apparaat dus niet snel genoeg dan ben je af, en moet je een beter apparaat kopen.
Kan me voorstellen dat een soundbar geluid niet kan voorspellen als de tv het vertraagd. En dat ze daarom naar de tv fabrikant wijzen.
Nee prima, maar als dit zo'n probleem is dat het onbruikbaar is in de praktijk, waarom gaat Sonos dan nu terug op deze technologie zonder alternatief? Alleen in stereo werkt het zonder vertraging, zet je codecs aan (Dolby Digital bijv), krijg je vertraging.
Nee prima, maar als dit zo'n probleem is dat het onbruikbaar is in de praktijk, waarom gaat Sonos dan nu terug op deze technologie zonder alternatief? Alleen in stereo werkt het zonder vertraging, zet je codecs aan (Dolby Digital bijv), krijg je vertraging.
Waarom zou je Dolby Digital gebruiken met een soundbar met twee speakers (stereo)? :?
Door er 2 achterspeakers aan te koppelen krijg je al 5.0, dan is Dolby ineens interessant.
Dat is dan toch 4.0?
Volgens jouw logica had je 3.0 moeten antwoorden ;-)
Niet per definitie, ligt er beetje aan hoeveel hij op de beam gaat lijken. Die had links, midden en rechts (3.0 zeg maar). Met achterspeakers werd dat 5.0.
Door er 2 achterspeakers aan te koppelen krijg je al 5.0,
Koppelen aan wat? :?

Als je alleen een 'domme' stereo soundbar hebt, dan heb je niets om extra speakers aan te koppelen.
Niet per definitie, ligt er beetje aan hoeveel hij op de beam gaat lijken. Die had links, midden en rechts (3.0 zeg maar). Met achterspeakers werd dat 5.0.
Dit lijkt er niet op. Er zijn slechts twee speakers. Daarom is het ook 'budget'.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 april 2022 09:40]

Het artikel zegt dat het met compatible speakers (ik neem aan de sonos one en de soundbar) een 5.1 setting mogelijk is. Dan lijkt het voor de hand liggend dat hij de 3.0 zelf levert. Misschien een simulatie voor het midden?
Bij de Beam, de playbar en de Arc leveren zij iig zelf de 3.0.

edit: Dan ben ik benieuwd hoe de 5.1 setting volgens jou te realiseren is. Een sonos One bovenop deze soundbar zetten?

[Reactie gewijzigd door Ht87 op 22 april 2022 09:45]

Aan je Sonos systeem? Dat kan gewoon.
omdat Sonos ook gewoon uitbreidbaar is naar 5.1.
Ik herken dit probleem wel bij de live TV via DVB-C van ziggo. Bijvoorbeeld bij de NPO. Dat is een bekend probleem en kun je weinig aan doen. Ik heb dit probleem ook met HDMI Arc met lipsync.

Arc v1 is trouwens in de basis dezelfde technologie als toslink. Het gebeurt dan alleen niet optisch.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 april 2022 15:10]

Heb je toevallig Ziggo met een Mediabox Next? Die heeft nog steeds een vertraging op 5.1 geluid. Hele topics vol klachten staan er op het Ziggo forum.

Netflix 5.1 of vrijwel elke andere app die 5.1 aan kan leveren heeft dat probleem niet.

Het maakt ook niet uit welke connector. M’n ouders hebben een B6 met Playbar en een CX met Arc. Ik heb een B8 met Playbase, allemaal hetzelfde liedje.
Nee Ik heb de kabel direct op mijn tv aangesloten dus dvb-C.

Mijn ouders hadden hetzelfde probleem met een kastje van telfort ooit.
vaak kan je dit handmattig vertraging in het beeld of geluid toepassen in de mediabox van de provider. hiermee zou je het beeld moeten kunenn laten gelijk lopen.
mijn ervaring met optische uitgangen van TV's is wel dat er (soms tot) een halve seconde vertraging in het geluid zit. Dat kan je niet eenzijdig aan de soundbar-kant compenseren. Sonos wijst ook elke keer naar de TV fabrikant en wil het probleem verder niet erkennen.
Het is goedkoper, niet altijd beter. En zoals genoemd in een andere reactie ligt de schuld in praktisch alle gevallen bij de (Sonos) soundbar, die het geluid niet snel genoeg verwerkt.
ik heb eigenlijk altijd issues met qua sync audio/video wanneer ik een optische kabel gebruik. met ARC heb ik hier minder last van, nu valt het de meeste mensen niet op.. maar als je er eenmaal op let wordt je er gek van.
Ik heb het ook met arc helaas. Minimaal, maar ik ben er blijkbaar heel gevoelig voor.
Ik gebruik ook ARC en heb een audiovisual test gedaan (deze om precies te zijn). Met mijn telefoon opgenomen in 1080p 240 FPS en dan op de computer bekeken hoeveel vertraging er is tussen de cirkel en de piek in het geluid. Tot mijn verbazing waren ze spot on, zonder dat ik wat moest wijzigen in de vertragingen. Mijn TV en de soundbar (LG DSN10YG) synchroniseren het blijkbaar?
Ik heb dit filmpje wel via de YouTube app op de TV afgespeelt, dus ik weet niet of er een vertraging is tussen de TV box van KPN en de speaker. De TV box is met HDMI doorgelust naar de TV, dit is iets makkelijker dan het doorlussen via de soundbar (de soundbar heeft namelijk twee HDMI (HDCP 2.3) Input voor extra apparaten).
Aparte keuze inderdaad.
Noem me pessimistisch, maar het is wel een vorm van geforceerde klantenbinding.
SPDIF heeft namelijk geen volume besturing. Zo forceer je de gebruiker om de sonos bediening te gebruiken, en niet die van je TV.
Je kunt prima de afstandbediening van je TV gebruiken, Mijn Sonos Playbase accepteert die signalen gewoon.
Ter aanvulling op de reactie van @GGdiArgos, Alle huidige Sonos soundbars hebben een IR reader die je dus de signalen van je TV afstandbediening kunt leren.
Zelfs als dat de enige mogelijkheid zou zijn, zie ik het probleem niet: als je een Sonos soundbar koopt, heb je waarschijnlijk al andere Sonos toestellen (of zal je er in de toekomst plaatsen), en dan ben je al een frequente gebruiker van de Sonos app... Neen?
Dat is wel een vreemde keuze idd. Optisch is al jaren niet afdoende meer en verdwijnt daarom van veel apparaten die je hier op aan zou sluiten.
omdat de audio return chanel meer formats onder steunt dan allen dts of dolby digital. echter vind ik het budget apparaten wel een slechte zet. deze wordt met een relatief groote kans aangesloten op een tv of ander systeem die deze ondersteuning meschien wel niet heeft.
Inderdaad, een beetje betaalbare, niet al te grote woofer staat echt op de whishlist!
Met mijn soundbar ben ik net van hdmi / bluetooth naar optical gegaan omdat ik sync issues had (het geluid liep niet perfect synchroon met het beeld waardoor niet alles lipsync was). Sommige mensen merkten dit niet op maar ik werd er gek van.

Nadat ik naar optisch ben overgeschakeld, geen probleem meer.
Precies, een betaalbare subwoofer van Sonos zou heel erg welkom zijn!
Yep, die subwoofers zijn tegenwoordig echt te duur wat je ervoor krijgt. Ik zou met veel plezier er e400 aan uit willen geven, maar dit is echt teveel mijn inziens.
Interessant, waar Sonos zich voorheen als 'premium' neerzette in de markt, proberen ze nu echt goedkopere markten aan te boren met de Roam en al het Ikea spul. Eerst was de 'goedkopere' beam al een opvallende stap, nu gaan ze nog verder. Het zou mij ook niets verbazen wat @Corsa_GSi zegt, dat deze speaker ook via de Ikea uitgebracht gaat worden.
Vind het wel een interessante strategie, juist omdat Sonos op zoveel plekken in je huis kan zijn. Voor veel mensen is een soundbar van €500+ overkill voor hun doel: de brakke geluidskwaliteit van hun dunne tv van circa €500 verbeteren.
Dat niet alleen, voor 500 euro heb je een mooi entry level home cinema setje dat veel beter geluid gaat geven dan de duurste soundbar. Soundbars zijn nou eenmaal niet hetzelfde als een echte surround set, tenzij je je hele woonkamer structureel aanpast zodat het geluid overal goed kan weerkaatsen.

De high-end soundbar markt is puur voor mensen met geld die geen idee hebben wat ze nou eigenlijk kopen, en dan is juist de lagere consumentenmarkt aanspreken zoals ze via IKEA doen een rare keuze omdat het je merk toch weer een ander smaakje geeft
Dit zijn appels met peren vergelijken. Een soundbar geeft beter geluid dan je tv maar ook veel gemak en een ander aanzicht. Een homecinema set met losse speakers, persoonlijk vind ik het erg lelijk uitzien in mijn woonkamer, dat gehannes met kabels en ja daarvoor ben IK (!) bereid om iets van die geluidskwaliteit in te leveren voor design en gemak. En velen met mij.

Dit is dezelfde discussie die ontstaat met draadloze earbuds of AirPods en dan roepen dat een overear studiomonitor headset beter geluid geeft.
Ik kan het begrijpen als je niet kiest voor een oplossing met vijf of meer luidsprekers en een grote receiver uit praktische overwegingen.
In dat geval adviseer ik eens te kijken naar een set met een moderne, compacte, versterker en twee fijne compacte luidsprekers. De versterker mag doorgaans uit het zicht, de luidsprekers kun je uitzoeken op geluid en uiterlijk. Je hebt nauwelijks gedoe met kabels en het klinkt eigenlijk altijd beter dan een soundbar. En dan hoef je ook niet zo'n lelijke plastic staaf onder je televisie te plaatsen :)
De high-end soundbar markt is puur voor mensen met geld die geen idee hebben wat ze nou eigenlijk kopen
Wat een klinkklare onzin 8)7.

Dan hebben mensen met een tv van +/- 2000 zeker ook geen idee wat ze nou eigenlijk aan de muur hebben hangen?
Dat is een heel ander verhaal. TV's van 2000 euro zijn vaak groter, hogere resolutie, betere kleurweergave. Soundbars blijven soundbars, hoe duur je ze ook maakt. Ze worden niet ineens een echte home cinema set.
Het is een beetje zoals 5000 euro uitgeven aan een speelgoedauto, kan heel mooi speelgoed zijn maar die mag alsnog niet de snelweg op, want het blijft een speelgoedauto.
Vaak niet nee. Toen ik nog bij KPN werkte (omgeving gooi) zag ik overal de grootste en voornamelijk samsung curved schermen hangen, qled.

Terwijl je voor de helft van dat geld betere schermen had, maarja als je toch geld als water hebt, maakt dat ook niet uit. Dan koop je Bose, B&O en dat soort designermerken, die meestal lang niet zo goed klinken als veel goedkopere setjes van andere merken... (kef, klipsch, b&W etc)
Beetje off-topic: maar je had het over een entry level home cinema set voor circa 500 euro. Had je specifieke gedachten hierover? Ik ben recent verhuist en ben op zoek naar een nieuwe TV (budget circa 1000) en een redelijke sound setup.

Ik zal uiteraard mijn eigen onderzoek doen, maar vroeg mij af of je jouw ideeen over geluid setups wilt delen.
Ik heb zelf gewoon tweedehands een Harman Kardon setje op de kop getikt voor 350 euro. Mooie aan hoge kwaliteit audio apparatuur is dat het weinig slijt, dus tweedehands kan geen kwaad als het van een goed baasje komt.

Als ik mijn set van 350 euro vergelijk met de soundbars die je nu bij winkels in zo'n speciale luisterruimte ziet dan ben ik toch blij dat ik daar niet in ben getrapt.

Verder geen specifieke aanraders voor je, ik zou eens in Audio en HiFi kijken
Ik heb toevallig de LG DSN10YG en deze bevalt me echt goed. Wat ik wel heel matig vind zijn de matchende LG SPK8 speakers (ik kreeg ze erbij, heb dit setje van een mede tweaker overgenomen). Als je geen ruimte hebt achter je bankstel, dan geven ze meer irritatie dan goed is. Ze zijn moeilijk te positioneren waarbij je een evenwichtig geluid krijgt (eigenlijk is dit niet mogelijk als je al met z'n tweeën op de bank zit). Verder hebben deze speakers aardig wat ruis en de bijgeleverde ferriet blok helpt voor geen meter. Het ruis is wel alleen hoorbaar als je zo'n 60 cm van de speaker af zit.

Ik weet niet precies of je dit een home cinema set kan noemen of een glorified soundbar setup, want het verschil lijkt mij dat hierbij de speakers aan de voorzijde op een vaste positie zitten (in de soundbar), ipv losse speakers (die je uiteindelijk toch een vaste plaats geeft). Ik denk zelf ook bij een setup als dit dat je niet zo snel een echt beter systeem kan krijgen (al helemaal niet voor < 500 euro).
Ik heb de sonos arc met de sonos sub3. Het toevoegen van de sub heeft de geluidskwaliteit enorm verbeterd. Zover zelfs dat het mijn oude home cinema set kwa klank weergave overtreft. (Ik had een onkyo versterker met jamo s606 en een sub 250, centerspeaker en surround boxjes).

Daarnaast vooral genomen voor de looks en het gebrek aan kabels. Toegegeven, zonder de sub is de arc nog steeds een erg goede soundbar, maar met de sub kan de arc zich focussen op mid en high en daarmee gaat de klankweergave echt enorme stappen vooruit.
Dat is vrij logisch, de rest van de markt doet dat al jaren, met succes. Yamaha heeft er vrij recent nog twee geïntroduceerd en die zijn bijzonder goed ontvangen.

Het nadeel van Sonos is vaak dat ze een slechte prijs/kwaliteitverhouding hebben. De producten zijn wel aardig, maar niet voor de prijs die ze vragen. Ik ben dus heel benieuwd wat dat betekent voor een 250 euro product van ze. Zeker omdat er concurrentie zit rond dat prijspunt dat al mee kan komen met de 500 euro soundbars van ze, terwijl die tegenwoordig ook een volwassen en bruikbaar ecosysteem hebben zoals Yamaha musiccast.

Sonos zweeft nog op het merk en omdat velen niet beter weten, maar er komt een moment dat mensen wel beter leren. Wat is Sonos dan nog.
ik was in de tijd dat chromecast audio nog een ding was erg van de losse casters. deze konden gewoon aan elk audio apparaat en direct digitaal een output leveren van 24Bit 96KHz over een mini toslink. helaas is google gestop met het maken van deze devices en doet dit alleen nog maar in embedded systems.
Yamaha maakt ze wel voor hun musiccast systeem. Dat is wat flexibeler en uitgebreider nog dan wat Sonos doet.

Maar via toslink 24bit/96khz is wel bijzonder. Veel apparaten doen dat niet zo makkelijk.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 22 april 2022 12:58]

Niet mee eens, goedkoop is Sonos niet maar zo slecht is de prijs/kwaliteitverhouding niet. Heb zelf meerdere Sonos speakers is huis en enkele doorverkocht (met leuke restwaarde). Nog nooit kwaliteit issues gehad. Geluidskwaliteit is niet de beste wellicht maar waar vergelijk je het dan mee? Vergeet is het vergelijk het ecosysteem en eenvoud van koppelen en bedienen niet mee te nemen. En de trueplay tuning (room correction software) geeft hoorbaar verschil (in 3 woonkamers kunnen testen). En ja voor puur muziek (stereo) zijn er betere alternatieven voor hetzelfde geld, eveneens voor je thuisbioscoop maar de doelgroep die overblijft is groot genoeg denk ik.
goedkoop is Sonos niet maar zo slecht is de prijs/kwaliteitverhouding niet.
Geluidskwaliteit is niet de beste wellicht maar waar vergelijk je het dan mee?
Ik vergelijk met andere producten in dezelfde prijsklasse.

Je spreekt jezelf verder toch een beetje tegen lijkt het hier.
Vergeet is het vergelijk het ecosysteem en eenvoud van koppelen en bedienen niet mee te nemen.
Doen er wel meer. Daar is Sonos niet uniek in. Ja, wellicht bij jou wel, maarja dat is weer wat de boer niet kent, vreet 'ie niet.
Je moet oppassen om mensen direct in het audiofiel hokje te plaatsen omdat ze een soundbar hebben gekocht.

Ik denk dat mensen niet op zoek zijn naar die ene set waar dat trompetje er net wat beter uit komt. Ze zijn op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem dat goed klinkt (gemiddelde consument).

Dan kom jij met het argument "maar er zijn betere zuilen/boxen/AV reveivers voor hetzelfde of minder geld". Ja, leuk. Maar die verschillen tussen die boxen hoor je pas als je ze letterlijk naast elkaar hoort. Meestal bij een audio winkel.

Ik durf er bijna mijn hand voor in het vuur te steken dat als jij een blinde test doet tussen systemen dat jij geen 100% score gaat halen welke een soundbar is of een boekenplank speaker.

Sonos of andere soundbar systemen zijn gewoon goed. Ze zullen nergens in uitblinken, maar ze zijn goed genoeg voor muziek of films. Een gemiddeld dolby surround setje is fantastisch voor films, maar weer ruk voor muziek. En met een paar zuilen en AV receiver is het weer net andersom.

Het gaat er om welke concessies je wilt doen. Want er is geen één oplossing die op alles 100% scoort.

Ik heb Sonos genomen omdat het goed klinkt, niet opzichtig is in mijn woonkamer en met de IR ontvanger alles qua multimedia kan bedienen met één afstandsbediening.

Dat kon ik niet met een AV receiver. Dus al klonk het dan nog perfect in alle situaties, het was nog steeds geen goede prijs kwaliteit VOOR MIJ.

[Reactie gewijzigd door BestevaerNL op 23 april 2022 16:06]

Ik heb het idee dat je mijn reactie maar met één oog hebt gelezen.

Verder dan een niet al te sterk tegenargument over dat prijs kwaliteit niet subjectief is kom je niet.

Want prijs kwaliteit is wel subjectief omdat dit voor iedereen anders is. Wat voor mij een goede kwaliteit is hoeft voor jou niet te zijn. Want er valt meer onder kwaliteit dat alleen het geluid. Denk ook aan design, materialen, connectiviteit, app, gebruiksgemak etc.

Ik denk dat daar jouw probleem zit. Jij wil dat iedereen zo denkt en handelt als jij.

[Reactie gewijzigd door BestevaerNL op 23 april 2022 16:05]

Bij Sonos is het ook het eco systeem waar je inzit of misschien in wilt zitten.

Ik heb de multi-room via Google Home geprobeerd en dat was het toch allemaal net niet. Heb de overige systemen niet geprobeerd, maar was wel bekend met Sonos. Ben daarom op het Sonos eco systeem gaan zitten omdat het voor multi room audio voor mij gewoon goed werkt, bijna nooit gezeur (behalve als je overstapt van wifi ...)

Toen ik een soundbar wilde was de keuze ook snel gemaakt. De One SL als back speaker had ik al, dus dan hoef je alleen nog een soundbar te hebben. Neemt niet weg dat de Beam Gen 2 prijs/kwaliteit volgens mij ook best prima is (goedkoopste soundbar met Dolby Atmos, iig toen ik hem kocht).

Het is dus ook maar net wat je zoekt. Ik kijk regelmatig een film, maar heb zo ongeveer de hele dag door muziek aanstaan. Dan is fijne bediening voor mij ook al veel waard. Daarnaast heb je de opties voor 'mooiere' oplossing voor in de keuken bijv. door voor de IKEA speakers van Sonos te kiezen.

Kortom; genoeg redenen voor een iets hoger prijsje. Puur alleen voor het geluid / soundbar doe je het dan niet.
ik heb zowel sonos als google home multi-room producten. Moet zeggen dat google ook prima werkt, waar liep je tegen aan?
Heb de overige systemen niet geprobeerd, maar was wel bekend met Sonos.
Kortom; genoeg redenen voor een iets hoger prijsje.
Je hebt niet verder gekeken dan je neus lang is dus eigenlijk. Dat is precies waar Sonos geld mee verdient. Mijn punt was dan ook dat Sonos loopt omdat velen niet beter weten, iets dat je met jouw betoog feilloos aantoont.

Zelf heb ik een setup met een Yamaha soundbar en twee rear speakers van Yamaha die ook multiroom doen. Het leuke daarvan is dat keyboards, piano's, platenspelers, you name it, van Yamaha ook meedoen. Dus je platen speel je zo af in een compleet andere kamer. Naast natuurlijk Spotify. Andersom werkt het ook, als je speakers op je platenspeler hebt aangesloten dan kun je er ook naartoe streamen. Dat soort volwassenheid kent Sonos niet. Maar Yamaha doet het al sinds 2003, dus die lopen wat voor.

Het nadeel is weer wel van deze markt dat er zwaar inferieure alternatieven bestaan voor Musiccast van Yamaha en Sonos. Dingen zoals DTS Play-Fi zijn echt dramatisch slecht opgezet bijvoorbeeld. Dat maakt een fantastische soundbar als een Philips B97 toch kreupel.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 22 april 2022 09:42]

Ah ja. Mooie conclusie dat ik geen onderzoek heb gedaan. Ben blij dat je er bij bent geweest.

De volgende keer zal ik het volledige onderzoeksrapport posten.
Dat heb je ook niet gedaan en dat impliceert je antwoord ook gewoon:
"Ik heb de multi-room via Google Home geprobeerd en dat was het toch allemaal net niet. Heb de overige systemen niet geprobeerd, maar was wel bekend met Sonos. Ben daarom op het Sonos eco systeem gaan zitten omdat het voor multi room audio voor mij gewoon goed werkt"
Als je zegt: Ik heb andere producten niet geprobeerd, maar was bekend met Sonos en ben daarom daarvoor gegaan dan heb je gewoon geen andere alternatieven onderzocht.

Het zal mij een worst wezen of hij dat wel of niet doet maar wees dan gewoon een vent en zeg dan gewoon dat je verder nergens naar hebt gekeken.
Dan is de vraag of een terechte conclusie getrokken wordt. Het antwoord is nee. Sonos doet niets beter dan wat andere protocollen doen als het gaat om connectiviteit (Sonos is juist overgagaan naar wat anderen al deden door hun Bridge niet meer nodig te maken).

Persoonlijk vond ik overigens de weg die Sony een paar jaar terug insloeg een goede. Geen onzin met verplichte ecosystemen, gewoon ondersteuning voor Spotify, Chromecast Audio, DLNA (vanaf je PC iets aanzetten anyone?), bluetooth en het eigen protocol. Helaas te weinig animo voor.
Serieus, wordt ik hiervoor gedownmod? Juist terwijl ik probeer de sfeer constructief en on topic te houden?
Je toon iriteerd mij mateloos, je vind Sonos niks dat is duidelijk, maar elk antwoord op een ander speel je het op de man. Met je hebt niet verder gekeken dant je neus lang is. En andere opmerkingen die jou boven een ander zet. Als of jouw waarheid de enige echte is en andere meningen totaal niet valide en van belang zijn.
Die van Yamaha ben ik wel nieuwsgierig naar, weet je toevallig het type?
Wat is je budget? Ik heb de Yamaha SR-B20A en het geluid is prima. Gekocht voor €215.
Niet echt een budget, ik heb nu harman kardon surround set 5.1 met avr receiver maar vind het omhandig om steeds die avr aan te moeten zetten enzo. Daarom zit ik te denken aan een soundbar en evt. met uitbreiding van rear speakers. Alleen sonos vind ik overpriced en lelijk.
Klopt, ik heb de Yamaha SR-B20A Zwart en het geluid is prima en design is simpel en valt niet op in tegenstelling tot deze lelijke en afgeronde soundbar.

Ik heb al heel vaak gedacht dat Sonos producten vaak een slechte prijs/kwaliteitverhoudingen hebben en dat is zo te zien bevestigt. Ik vind hun producten maar te duur terwijl er genoeg andere soundbars van andere merken die prima geluid en designs hebben. Ik vind Sono maar een overrated en overpriced merk.
Als we van het positieve uitgaan; ze hebben de expertise en middelen opgebouwd om goedkopere producten te maken

Als we van het negatieve uitgaan; nu men de “premium” naamsbekendheid heeft kunnen ze goedkopere spullen met een leuke marge op de markt brengen omdat men de naam koopt
Inderdaad, kies voor Bluesound systeem (iets duurder) en je hebt geen gezeik met vertraging en ... niet onbelangrijk, premium sound. Gewoon goed geluid om het zo maar te zeggen.
Ben er heel tevreden mee en gebruik uiteraard ook de music services (Qobuz, Spotify) en streaming audio broadcasts,
Je hebt gelijk dat 5.1 audio er niet in zit, maar dat mis ik niet bij de tv.
Groet,
TO
Deze Sonos soundbar lijkt echt niet op de markt gezet om te concurreren met Bluesound. Dit is juist ideaal voor een tweede of extra tv ergens waar - zeker met de goedkopere - gewoon ronduit slecht geluid uit komt. En waar met bijv. de Beam vast mensen wel eens een 5.x setup maken zal dat hiermee waarschijnlijk weinig gebeuren.
Het was nooit een 'premium' merk. Ze hadden altijd ook goedkopere opties. Ik denk dat hun veruit best verkochte product de Sonos One is. Dat kun je met geen mogelijkheid een premium product noemen toch?

Verder hoeft een optie als dit ook geen goedkoop optie te zijn. Het is gewoon bedoeld voor mensen die wat beter geluid willen hebben dan de standaard speakers. Dan is 250 euro een prima bedrag. Ook Denon bracht iets dergelijks uit recent met de DHT-S217.
Je bent een stuk beter af met een 2de hands Playbar dan dit ding lijkt me.
Of met een versterker met fatsoenlijke speakers.
Voor 250 euro? No way…
2de hands makkelijk. Versterkers slijten nauwelijks.
En mensen willen er graag vanaf want groot, zwaar, etc.
Helemaal mee eens. Audio gaat niet slechter klinken met de jaren zoals apparaten trager worden doordat de software dat er op draait uitbreid.
Met een 2e hands mid end blaas je dit soort low end speakers/soundbars weg en voor dezelfde prijs.
Natuurlijk mis je iets op connectiviteit technologie, een voorbeeld kan Chromecast zijn (waarbij je de speaker makkelijk vanaf Spotify op je telefoon kan aansturen), het is maar of je er gebruik van wilt maken.
Ik zelf heb de LG DSN10YG van een mede tweaker overgenomen en ik gebruik niks van die google assistant opties. Ik heb het als een set and forget opstelling staan. 2e hands en qua geluid heel goed en zeker beter dan andere modellen die ik voor dezelfde prijs kon aanschaffen (nieuw of 2e hands).
Ben benieuwd of ze dan ook gelijk met de Sub Mini komen
Met de Nederlandse start up die ze net gekocht hebben, vraag me af hoe snel ze zijn.
nieuws: Sonos neemt Nederlandse transducerstart-up Mayht over voor 100 miljoe...
En Sonos begon zo goed , maar hebben het al verkloot met de 1e lichting al heel snel na het uitkomen van een nieuwe lichting geen software updates meer te geven (En dus eigenlijk waardeloos waren)
En ze worden er in mijn ogen ook niet meer mooier op , vooral dat wit is echt back to the 80's
Soms verdenk ik Tweakers stiekem branded content te plaatsen en dan dit soort reacties (die gewoon waar zijn) te minnen. Wie anders zou dat doen? Een echte Sonos fanboy misschien.
Anoniem: 562971
22 april 2022 08:31
The Verge schrijft dat er mogelijk geen HDMI-aansluiting aanwezig is. De soundbar zou dan alleen via een optische kabel aan te sluiten zijn, waarmee maximaal Dolby Digital Surround mogelijk is.
Geen Bluetooth?

Sowieso laat ik apparaten zonder een (niet meer weg te denken) HDMI aansluiting links liggen.
Misschien wordt die wel via Ikea uitgebracht?
Zat ik net aan te denken. Het zou een budget optie zijn om mijn Ikea boxen via deze soundbar goedkoop aan mijn tv te koppelen.
Vanwege zijjn redelijk compacte afmetingen lijkt me dit een prima alternatief voor de standaard PC speakers. Ik heb nu de compacte Teufel Cinebar One via de optische uitgang van mijn desktop aangesloten en dat werkt perfect! Ik zou nooit meer teruggaan naar twee (of meer) losse speakers.

[Reactie gewijzigd door bosaap22 op 22 april 2022 08:39]

Leuke pc speaker?:)
Goede toevoeging. Ik ben geen audiofiel dus voor mij klinkt Sonos ism spotify prima (met tidal beter). En ik moet zeggen ik vind het systeem prima.

Heb nu een roam voor in de tuin, een beam in de kamer en een one in de keuken. Aangezien de leefkeuken vaak gebruikt wordt voor feestjes (met Philips hue verlichting :) ) denk ik dat ik die in de keuken ga vervangen door een Five, de One gaat dan naar een de beam voor surround, hoef ik nog maar 1 one bij te kopen.

En als ik mijn vrouw zo gek krijg is deze nieuwe prima voor in de slaapkamer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee