NZXT introduceert H510 Flow-behuizing en verhoogt prijzen wegens transportkosten

NZXT introduceert een nieuwe variant van zijn H510-behuizing. De Flow-versie heeft verbeterde ventilatie dankzij een geperforeerd paneel aan de voorkant. NZXT kondigt ook prijsverhogingen aan. Volgens de fabrikant is dat nodig wegens hoge transportkosten.

De NZXT H510 Flow is een atx-behuizing met een zijpaneel van gehard glas. Vanaf begin oktober is de kast beschikbaar, in wit en zwart. De voorkant bestaat uit een meshpaneel, wat meer doorstroom van lucht moet opleveren. De reguliere H510, een populaire behuizing die op de markt is sinds 2019, is grotendeels afgedicht. Dat model heeft enkel aan de zijkant een smal ventilatierooster.

Volgens NZXT is de H510 Flow op het nieuwe voorpaneel na gelijk aan de voorganger. De behuizing heeft een USB 3.1 Gen2-aansluiting met Type-C-connector aan de voorkant en ingebouwde kabelgeleiding. Met een adviesprijs van 110 euro is de Flow-versie een stuk duurder dan de reguliere H510, die momenteel voor zo'n 75 euro in de Pricewatch staat.

Prijsverhoging

NZXT maakt in een losse aankondiging bekend dat het zijn prijzen moet verhogen. Volgens de fabrikant is dat noodzakelijk vanwege de kosten voor vracht en andere transportlogistiek vanuit de fabrieken. Die kosten zijn aanzienlijk gestegen en fluctueren veel. Onder andere de prijzen van het verschepen van producten via zeecontainers zijn het afgelopen jaar explosief gestegen. Met relatief grote producten zoals behuizing heeft NZXT daar veel last van. De prijsverhogingen zijn nog niet te zien in de Pricewatch. Volgens NZXT komt dat doordat winkels nog uit bestaande voorraden putten. Op de NZXT-website zijn de prijzen wel aangepast.

Kraken-aio's nu ook in wit

NZXT vernieuwt ook zijn Kraken-all-in-one-waterkoelers. De Kraken X- en Kraken Z-modellen zijn voortaan ook in wit verkrijgbaar, net als de AER RGB 2-fans. De Kraken 120 krijgt upgrades met een verbeterde pomp, een groter waterreservoir en ondersteuning voor een 5V-argb-ecosysteem.

De Kraken X-modellen krijgen adviesprijzen van 170, 190 en 230 euro, voor uitvoeringen van 240mm, 280mm en 360mm. De Kraken Z-aio's kost 270, 280 of 310 euro, eveneens met radiatoren van 240mm, 280mm of 360mm.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

23-09-2021 • 09:02

64 Linkedin

Lees meer

Reacties (64)

Wijzig sortering
Ik denk dat dit een van vele prijsverhogingen gaat worden in verband met de gestegen vervoerskosten.
Klopt, containerkosten van China naar Europa zijn gestegen van rond de 2000€ naar zeer ruim boven de 10.000€ (Shipping). Prijsstijging is zo belachelijk dat er op dit moment dus transporteurs zijn die containers gewoon per vrachtwagen vanuit Azië naar Europa laten transporteren.

[Reactie gewijzigd door r_bleumer op 23 september 2021 09:43]

Een standaard 30ft zeecontainer is zo'n 47 kuub aan inhoud. Een ATX kast met doos (en pallet, en loze ruimte is zo'n [30x60x80 cm=] 0.15 kuub waardoor er 300 ATX kasten in een container passen (afgerond naar beneden)

Vervoer per ATXcase is dus 9 euro in het verleden (2.000 euro/container). Als dit met een factor 5 stijgt dan zijn de transportkosten dus per kast ineens 45 euro meer (ex btw). Zij zullen hun verkoopprijs dus met 45 euro (ex btw) moeten verhogen, wat neerkomt op 55 euro inc btw om te compenseren voor het duurdere transport.

Nu heb ik het nogal ruim ingeschat hoeveel kasten er in een container passen. Maar zelfs als er 600 kasten in een container passen (20x50x40cm per kast inc verpakking en overhead is krap) zit je nog steeds te kijken met een verhoging van 27 euro per kast vanwege de transportkosten.

Deze kasten stijgen met 35 euro in verkoopprijs. Dat ligt (helaas) compleet in lijn der verwachtingen.
Je vergeet in je rekensom dat de retail meestal met marges in procenten werkt. Het is dus niet zo dat het product met het absolute bedrag van die transportkosten stijgt. Want dat zou betekenen dat de procentuele marge van de retail omlaag gaat. Dus de verkoop(advies)prijs voor de consument wordt uiteindelijk nog een stuk hoger, die stijging is groter dan de daadwerkelijke extra transportkosten.
€2000 / 300 kasten = €6.67 per kast
€10.000 / 300 kasten = €33.33 per kast
waardoor komt dit? olieprijzen?
Nee, complete chaos door o.a. Corona. Veel lege containers liggen op de verkeerde plek waardoor er tekorten aan containers zijn op de locaties waar spullen vandaan verstuurd moeten worden.

Nieuwe containers maken kost tijd. Maar ook grondstoffen, vooral staal. En de wereldwijde staalprijzen zijn omhoog geschoten: https://www.vraagenaanbod.nl/prijzen/staalprijzen/

Bij havens liggen er files met vrachtschepen, o.a. voor de kust van Californië. Dat is allemaal capaciteit die stil ligt en niet ingezet kan worden. Dat die files ontstaan heeft ook weer te maken met de ontregelde planning, waardoor er te veel schepen tegelijk aankomen in de havens wereldwijd.

En die ontregelde planning kwam bijvoorbeeld weer door een groot containerschip wat vast zat in het Suez kanaal, dat werkte ook in de Rotterdamse haven en het achterland ontregelend.

Verder zijn er in China meerdere malen havens dicht gegooid vanwege coronabesmettingen. Gevolg: veel vracht hoopt zich op in die havens en iedereen zoekt alternatieve routes om zijn spullen toch vanuit China hierheen te kunnen krijgen.

Veel meer (aan corona en thuiswerken gerelateerde)consumptie door consumenten, waardoor er sowieso al meer vraag is naar spullen vanuit China.

Het is echt een puinzooi, al maanden lang. En dat zie je terug in containerprijzen die week op week blijven stijgen.

Zie vooral ook de grafieken hier: https://container-news.com/scfi/
Let daarbij op: de start van de grafiek voor 2021 is het eindpunt van 2020.

[Reactie gewijzigd door Swelson op 23 september 2021 09:42]

Veel lege containers liggen op de verkeerde plek waardoor er tekorten aan containers zijn op de locaties waar spullen vandaan verstuurd moeten worden.
Met name deze factor verbazen ook veel politici zich. Die hebben er nooit echt bij stilgestaan en er zijn verschillende landen die alsmaar groter bouwen. Meer containers op een schip is “goedkoper” en “milieuvriendelijker” totdat er een keer een kink in de kabel komt.

China probeert al langer al langer alternatieven te vinden met oa de zijderoute want omdat daar ook niet voldoende containers in de havens zijn, kan er ook niet voldoende worden verscheept,
en de bouwers van die containers zijn ook terughouden om nog meer containers te bouwen,
https://qz.com/2027205/a-...is-snarling-global-trade/
The manufacturers’ reluctance to ramp up production too much is rational, according to Acharya. “While there is certainly a need for more containers now…the post-pandemic steady state will look more like the pre-pandemic times,” he said, “so building more now may lead to a glut of containers later.”
En gelijk hebben ze,
theoretisch is er we genoeg capaciteit, alleen niet op de juiste locatie en je haalt die dingen niet zomaar even op.
Die zijderoute is leuk, maar op een containerschip gaan er 20.000, een trein misschien 100. Da's geen concurrentie. Er zijn al weer leveranciers die bepaalde zaken maar weer als bulk gaan vervoeren ipv in containers.

[Reactie gewijzigd door r_bleumer op 23 september 2021 12:31]

nou…

https://www.spoorpro.nl/g...in-een-trein/?gdpr=accept


En in de VS is het al gebruikelijk om er twee te stapelen en steeds meer landen doen hetzelfde;
https://en.wikipedia.org/wiki/Double-stack_rail_transport


Als je er 6 per uur haalt (2 sporen heen en 2 terug) met 400 containers per vracht en doe dat 24 uur per dag en ook nog eens ruwweg 4x zo snel, Hongkong tot Rotterdam zou dan tot 7 dagen duren ipv nu 4 tot 6 weken.


En Europa is maar een onderdeel,
niet voor niets worden er veel geïnvesteerd in het Zuiden van de EU als uitvalsbasis. Werkeloosheid is hoger dus politici zien het wel zitten als er iets van toegevoegde waarde inzit. Tegelijk is de kostprijs van arbeid lager en kun je er met halffabrikaten gaan werken zoals tesla oa in Nederland doet wat meer montagewerk is.
Daar vergis je je in. Er kunnen wel 1000 treinen tegelijk rijden. In 4 dagen van oost naar west. Volledige traject in handen van de Chinezen. Heel slim gedaan.
En die zijderoute is ook niet heel veel beter. Waar dit een half jaartje geleden nog veel vlotter ging (1-2 maand) zit die route nu ook al op een termijn van 3 maand.

Treinen rijden wel, maar de containers moeten ook ergens afgehandeld worden. En daar stagneert het nu ook behoorlijk.
Tja - tijdelijk meer capaciteit creeeren geeft toch altijd overschot nadat de vraag - zoals te verwachten weer - inzakt?

En dat ze dan minder kunnen vragen voor een container / minder verkopen zou niet uit moeten maken want ze verkopen er nu toch meer (en misschien duurder)?

Want een andere manier om het probleem op te lossen is er niet. Behalve wachten tot alles weer is 'rondgevaren' - maar dat duurt wellicht nu langer door de gestegen prijzen [van containers].
Momenteel is (voor kleingoed) het vervoer vanuit China naar Europa iets goedkoper dan vervoer per containerschip. Als je kleine partijen licht spul moet vervoeren is het vliegtuig nu zomaar interessant geworden. Wij krijgen onze onderdelen nu in twee dagen binnen. Dat is een stuk sneller dan per schip (ca 3 weken).
Het verplaatsen van de productie is voor het milieu een goede zaak. In Europa zijn de milieunormen strenger dan in China en het bespaart een hoop transport en bijbehorende vervuiling (zeeschepen zijn over het algemeen grote vervuilers). Als de onderdelen of grondstoffen uit China moeten komen heeft het verplaatsen van de productie natuurlijk geen zin.
Die kans is klein -- vervoer per vrachtwagen kost per container meer olie dan per schip.

Er zijn meerdere factoren die spelen. Bvb:

De vraag naar containertransport is gestegen doordat het vliegverkeer stilgevallen is. Er zijn nog wel vrachtvluchten, maar ook passagiersvluchten nemen vaak (veel) vracht mee. Die vracht moet nu allemaal ook over zee.

Bovendien zijn de wachttijden opgelopen doordat de Ever Given een tijdje het Suez-kanaal geblokkeerd heeft.
Tel daarbij op dat containers nu leeg terug gingen door productieterugval en in enkele havens in onze fabrieksstaat China gehamsterd staan, in havens die bij een enkel geval van COVID al weken dicht gaan.

Een container cost normaal iets van 2.000 euro, maar gaat nu tussen de 8.000-12.000 kosten. Het ergste is net voorbij, maar wat er nu op de markt komt aan NZXT cases staat mogelijk al maanden in de opslag.

(Ik wacht al een tijd op een gecrowdfundde case, maar zelfs het basismodel daarvan is niet te leveren ivm gigantische prijzen die niet passen bij wat de case aan transport opgeleverd heeft tijdens de campaigne)
Krapte. Ze draaien winst als nooit tevoren nu:
De volledig op hol geslagen containermarkt levert de containerlijnen dit jaar een ongekende winst op, die richting de honderd miljard dollar lijkt te gaan.
https://www.nt.nl/scheepv...0-000-dollar/?gdpr=accept
Is een factor, maar door Covid is er veel verkeerd geplanned. Daar kwam dan ook nog Ever Given in het Suez kanaal en de sluiting door Covid van diverse havens in China. Vervolgens kwamen daar nog de nodige orkanen overheen. Al valt een bepaald gebruik maken van de omstandigheden ook niet uit te sluiten. Hoofdoorzaak is vooral vraagoverschot.

Hogere shippingkosten zorgen er echter wel voor dat producenten voor productie naar locaties dichter bij de afnemers gaan kijken. In veel gevallen is bv in de VS produceren nu al goedkoper dan in China produceren. Zeker als je markt voor een groot deel in het westen ligt.
De containers staan op de verkeerde plekken, toen de pandemie toesloeg.

Daarnaast gaan er in china om de haverklap havens dicht, door coronauitbraken.

Structueel is er minder vraag naar containers in Azië omdat zij ons gerecyclede afval niet meer zo graag zien.

Het probleem zit dus hem met name in de locatie van de lege containers.
Deze behuizing is (afmeting is iets kleiner, de doos is ongeveer) 0,5x0,5x0,3cm, een zeecontainer (40ft model) is 12,2x2,44x2,59

Je kan dan
8 behuizingen naast elkaar kwijt
5 behuizingen op elkaar stapelen
24 behuizingen achter elkaar stapelen
(en dan is er nog wat ruimte over voor de pallet en verpakkingen)

In een volle zeecontainer passen dan 960 behuizingen, met een prijs van 10.000 dollar per container zijn de container vervoerkosten per schip dus zo'n 10,50 dollar per behuizing.

Dat weegt deels mee in de prijs, maar fabrikanten lijken er wel behoorlijk misbruik van te maken door dit te gebruiken om de prijzen fors te verhogen.
Je gaat er van uit dat alles op dezelfde locatie geproduceerd word. Het is een stuk waarschijnlijker dat er tussendoor ook nog aardig wat vervoerd moet worden naar een locatie waar alles uiteindelijk in elkaar gezet word. Bijvoorbeeld het glas en de ventilatoren komen gegarandeerd ergens anders vandaan.
van zo'n glazen plaat of ventilatoren passen er natuurlijk gigantisch veel meer in een container (als die al per container binnen komen en niet in country gemaakt worden), een behuizing is lomp, groot en heeft veel loze ruimte.
Tuurlijk, maar alsnog stapelen de kosten uiteindelijk wel op. Het is niet alleen maar dat tientje dat er op komt, per onderdeel zijn de kosten ook hoger en dat rekenen ze ook door.
Dat is bij reshoring inderdaad ook een dingetje. In Azië heb je complete eco-systemen om dit soort producten te maken. Die eco-systemen zullen in Europa en de VS eerst weer opgebouwd moeten worden. Bovendien zit je met gebrek aan gekwalificeerde werknemers. Maar zelfs dan loont het nog de moeite om te reshoren in veel gevallen.
En dan is computerbehuizing nog behoorlijk groot, maar je leest ook over serieuze prijsverhogingen voor voorwerpen met een kleine verpakking zoals een smartphone of een usb-lader.

Als ik naar het doosje van een iPhone XR kijk, van 5 x 10 x 17 cm, passen er daar minimaal 244 x 24 x 15 = 87.840 stuks van in een 40-voeter.

Stel dat je 10% ruimte kwijt bent aan omdozen, dan passen er nog steeds 79.056 in één container.

Kortom, zelfs als een container € 20.000 kost, hebben we het dan over pakweg € 0,25 per smartphone.
Echter bestellen veel Distributeurs Palitized (vanwege snelheid in het lossen van de container) , dus 22 Pallets X 32 kasten per pallet = 704 per behuizing . Dan is je uplift per case ineens hoger.
Trein en luchtvracht worden ook steeds meer ingezet. Ergens vind ik het ook niet verkeerd dat we een keer geconfronteerd worden met de werkelijke kosten van internationaal transport. Een container van China naar Rotterdam voor nog geen €2000,- was volgens mij alleen mogelijk door hier kunstmatig de prijzen te beïnvloeden (ontoereikende belasting op brandstoffen lijkt me daar een van). Misschien is het ook goed om ons collectief af te vragen of het wel de bedoeling is om alles maar voor een prikkie in verweggistan te laten maken en daarmee redelijke eisen qua salaris en werkomstandigheden te kunnen negeren. Meer lokale productie en hogere eisen zou een hoop mensen ten goede komen. Consumenten zijn wat dat betreft behoorlijk verwend geweest en gewend geraakt aan goedkoop spul uit het verre Oosten.
Ik ben het helemaal met je eens. Het is bijvoorbeeld bij dit soort relatief laagwaardige producten absoluut niet nodig om dat ver van de consument te maken. Die fabriek zou ook in Polen of de Oekraïne kunnen staan.
Waarom niet in Nederland?
Omdat we in NL al vrij volledige werkgelegenheid hebben. Maar in principe zou het kunnen.
Polen ook. Tis meer dat ze daar nog wel productie met vervuiling dulden, al brokkelt die steun rap af.
Klopt, daarom noemde ik bv Oekraïne ook, maar je kunt ook aan een Servië of een Roemenië denken.
Lekker moreel compas wel ;)
Inderdaad, een gevalletje "not in my backyard". Maar een stuk verderop mag alles verkloot worden.
Aanpassingen in ons consumptief patroon zijn hard nodig. Het argument dat ze daar in andere delen van de wereld maling aan hebben dus waarom zouden wij...is een drogredenering van kleuter niveau.
Zij gebruiken namelijk dezelfde redenering om het ook niet te doen. En als de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen je echt niet motiveert dan mankeert er nog meer aan je morele kompas...
Hallo, ik maak die opmerking niet over vervuiling. Ik bekeek het alleen maar vanaf de kosten kant, waarbij loon en groot component is. Ik zou niet weten waar in dit productie proces vervuiling een grote rol speelt. Alle restanten kun je probleemloos recyclen.
En ik reageer niet op jouw post 😊
Heel goed, maar Skullsplitter rekende mij die wel toe. Ik wilde graag even duidelijk maken dat ik graag vervuiling minimaliseer.
Waarom denk je dat de werkelijke kosten anders zijn? Ik bedoel vooral: wat is "werkelijke kosten"? Subsidie 'weglaten' of meer/minder belasting heffen verandert nu eenmaal de kosten. En kosten omrekenen naar CO2 uitstoot geeft ook een vertekend beeld.

En juist dat in verweggistan produceren is nodig omdat daar de loonkosten zo laag zijn.
De reden dat onze loonkosten zo hoog zijn zou je ook fictief kunnen noemen. Want we moeten meer belasting betalen.

Want leuk idee om te stellen dat consumenten 'verwend' zijn maar de uitgaven lopen echt wel gelijk op met inkomsten behalve wellicht in landen waar veel particulier geleend wordt (zoals de US). Zomaar stellen dat consumenten dan maar duurdere producten moeten kopen heeft natuurlijk wel een plafond.

Natuurlijk kun je stellen dat sprake is van een zekere overconsumptie. Maar ook bij goedkope herbruikbare (dus geen voedsel) produkten geldt dat je geen nieuwe koopt als de huidige nog voldoen. Dus ook al is het 'goedkoop' - je koopt niet elke dag bij.
Als de levensduur echter minder is dan zou het ook kunnen zijn dat de productiekosten lager liggen (want minder kwaliteitsbewaking / goedkopere grondstoffen etc.)

En ook: lokale productie is een mogelijk probleem omdat dat leidt tot meer CO2 uitstoot (lokaal gezien). En algemene milieu-impact is ook wel een dingetje. Dus dat werkt dan ook weer kosten verhogend. En dat dan kan het zomaar zijn dat het produkt 'onbetaalbaar' wordt. En zal de lokale productie helemaal wegvallen. Dus resultaat: veel moeite en resources om het hier op te zetten - voor niets...

Daarnaast is het natuurlijk gewenst om de loonkosten component bij productie zo laag mogelijk te krijgen - dankzij mechanisatie / standardisatie / automatisering. Wat langzaam het voordeel van lagere loonkosten in andere landen oplost. Maar daarvoor in de plaats krijg je dan meer werkeloosheid...
Vorige week mocht ik nog een factuur goedkeuren van €18K voor een blik goederen vanuit TW naar NL. Totals waanzin.
per vrachtwagen
Verdient die sector tenminste goed.. Het is iets :P
Inmiddels 16.000 :) en 20.000 word verwacht rond einde jaar / chinese newyear begin 2022.
Ik zit er zelf niet bovenop, maar collega's van me wel. Die maken twee keer per jaar de transportation monitor bekend, waarin al dit soort tarieven gedeeld worden met oa 3PL's en afnemers.
Ben er ook bang voor :|
Ik denk dat dit een van vele prijsverhogingen gaat worden in verband met de gestegen vervoerskosten.
Niet alleen vervoerskosten, maar ook materiaalkosten, ivm. twee jaar geleden zijn de prijzen van bv. aluminium bijna verdubbeld en er is nog geen zicht op het einde van die stijgende lijn. Ik hoorde gister een 'tooler' die maar flink wat materiaal heeft ingeslagen, niet doordat de prijzen nog hoger worden, maar omdat de leverancier (die normaal de volgende dag levert uit voorraad) verwacht de komende vier maanden geen nieuwe voorraad te krijgen...

Ik zie het ook helemaal gebeuren dat als producenten producten maakt in verschillende segmenten die ongeveer dezelfde hoeveelheid resources nodig hebben, ze die steken in de duurdere segmenten waar ze meer marge uit kunnen slepen...
Ik kan niet begrijpen dat er zoveel geklaagd werd over de 510. Ik heb zelf dan de 510i met hun Kraken erin. Het is dat je de fans iets harder moet laten aanzuigen, maar voor de rest is echt alles lekker koel.

Wat LTT ook al zei, het is niets anders dan een 510i elite maar dan met extra gaten erin.
Ik heb een 2700x en een 3090 en dat is echt wel teveel voor een 510 hoor. Dat kleine stripje ventilatie aan de zijkant is niet genoeg.

Zo gauw ik mijn cpu upgrade gaat de kast mee. Terwijl ik daar normaal lang mee zou willen doen

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 23 september 2021 09:53]

Er zit bij mij een Ryzen 7 3800x in en een RTX2060, en die draaien beide rond de 50c. Nu heb ik wel wat undervolting gedaan.
Vergeet niet dat er ook een stripje aan de onderkant zit, en voor extra toevoer zou je nog de filters kunnen verwijderen.
Had hiervoor een 2070, dat wou nog wel. Maar met die 3090 is het wel gauw luid. Ik heb nu ook maar een fan onder de gpu gelegd die er op blaast en zuigt uit de voeding. En een push-pull systeem op de kraken :P
Hier een 5800x en een 3080TI in een 510. Ik las helaas pas kort na de aanschaf, maar na het verlopen van de retourtermijn, over de mindere airflow. Ik heb toen in het voorpaneel 2 gaten gezaagd en afgewerkt met 2 roosters voor de 2 x 140mm fans die je mooi achter het frontpanel kwijt kan. Werkt als een zonnetje en alles blijft prima koel.

Als deze 510 flow er destijds was geweest had ik die waarschijnlijk aangeschaft.
Nice, kijk vooral uit naar de witte AIO's. Nu hopen dat Noctua eindelijk eens gas geeft en de chromax.white fans uit gaan brengen die ze op Computex 2019 aankondigden.
Daar kun je helaas weinig op vertrouwen. Hoe vaak is de release van de chromax.black versie van de A12 wel niet vertraagd?
Op zich een leuke maar vooral compacte behuizing. Heb voorheen de H510i gehad, maar ik moet zeggen dat de gebruikte materialen vrij buigzaam waren. Ik zou eerder voor de Lian Li O11 Dynamic Mini kiezen qua afwerking.
Mijn ervaring leert me dat het net omgekeerd is. Een kast die net heel solide is, degelijke materialen en al zeker geen 'vrij buigzame' materialen.

Compact vind ik hem ook niet. Je krijgt er makkelijk alles in, met weinig gedoe. Voor mij had de kast op zich zelfs net wat kleiner mogen zijn. Grootste minpunt vind ik die kleine exhaust bovenaan, en dat verhelpen ze jammer genoeg niet in hun 'flow' model.
Zeker mooie kasten hoor, maar er zijn er gelukkig veel meer op de markt die echt niet onder deze serie doen! Ik durft zelfs te beweren dat voor minder meer te krijgen is!
Nog wel, maar merken die nog niet verhoogd hebben , komen voor hetzelfde te staan. De Container kosten zijn en blijven er voorlopig op dit nogal bizarre niveau.
Ik vraag mij dan direct af of de prijzen dan ook weer omlaag gaan, wanneer de transportkosten weer stabiel zijn. NZXT vergroot met deze prijzen de afstand tussen concurrenten alleen maar.
De concurrenten zullen vanzelf mee moeten, ook zij zitten met hogere transportkosten en materiaalkosten. Als de prijzen van transport/materiaal omlaag gaan zullen de prijzen pas om laag gaan door concurrentie die deze lager maken en de concurrentie wel mee moet.
Mooie strakke kast, alhoewel ik me afvraag of de markt voor zelfbouw niet zoetjes aan behoorlijk aan het afnemen is, mijn gevoel zegt van wel. zijn daar cijfers van bekend toevallig?

[Reactie gewijzigd door ETH0.1 op 23 september 2021 09:49]

Jammer dat de witte versie meer zwart heeft dan wit.
Brengen ze ook nog eens nieuwe witte onderdelen uit voor een all white build maken ze deze case in compleet zwart als zwarte editie en dan een witte editie met meer zwart dan wit. |:(
Gelukkig zijn er nog talloze goedkopere en duurdere cases die ook mooi zijn en waar je nog jaren mee vooruit kan...
Wij zijn hier in huis tevreden met onze 3 ATX PC-kasten: Lian Li PC-O11D Razer Edition, Metallic Gear Neo Qube Wit, Aerocool Visor en in de huiskamer een "customised" Rajintek Metis. Alleen een externe USB C-3.1 Gen2 Type-C aansluiting ontbreekt op de Aerocool en de Rajintek, maar die missen wij eigenlijk niet. Ik verwacht dat deze kasten zeker wel een jaar of drie of meer zullen meegaan. Hopelijk is de wereld dan alweer terug gekeerd naar "normalere" prijzen.

[Reactie gewijzigd door conces op 23 september 2021 13:02]

Ziet er uit als erg luie en low effort update.

Iets van een vierkant patroon in de mesh had veel beter gestaan bij deze case. Witte verf was ook op zeker bij NZXT?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee