Discord krijgt investering van 500 miljoen dollar voor nieuwe functies

Chatplatform Discord heeft 500 miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Dat maakte een woordvoerder van het bedrijf bekend. Discord meldt dat het dat bedrag gaat gebruiken om te investeren in 'nieuwe functies en tools'.

Welke functies en tools het bedrijf in gedachten heeft, vertelde de woordvoerder niet aan Bloomberg. Volgens de nieuwssite zou de populaire chatdienst met deze 500 miljoen dollar aan investeringen, nu een waarde van zo'n 15 miljard dollar vertegenwoordigen. Het platform zelf weigert daar uitspraken over te doen.

Eerder zou Discord in gesprek zijn met Microsoft over een mogelijke overname. Volgens meerdere bronnen zou het zijn gegaan om een bedrag van rond de 12 miljard dollar. Begin dit jaar zou Discord dat bod hebben afgeslagen.

Discord werd in 2015 opgericht als platform om te communiceren met vrienden tijdens het online gamen. De bedoeling was om een gebruiksvriendelijker versie van Skype en Teamspeak te maken. De vertraging daarbij minimaal houden was voor de oprichters een belangrijk streven omdat dit noodzakelijk zou zijn voor een soepele game-ervaring. Inmiddels wil Discord meer zijn dan een gameplatform. Zo heeft Discord nu gemiddeld 150 miljoen maandelijkse gebruikers en draaide het in 2020 een omzet van ongeveer 130 miljoen dollar, voornamelijk met abonnementen. Desondanks zou het bedrijf nog niet winstgevend zijn, onder meer vanwege het gebrek aan advertenties.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

16-09-2021 • 15:16

62 Linkedin

Submitter: Stewie!

Reacties (62)

62
61
32
4
0
23
Wijzig sortering
Dat is veel geld voor een applicatie waarbij ik niet het idee heb dat er nog meer bij moet komen. Maar het lijkt standaard te zijn dat websites/apps maar al te graag door groeien totdat ze hun eigen nut voorbij gaan en weer verdwijnen :+
Zie bijvoorbeeld:
nieuws: Sony wil Discord begin volgend jaar integreren in PlayStation-consoles
Tenzij het om een exclusieve deal gaat zouden ze Discord ook naar de Xbox en Switch platformen etc. kunnen brengen. Daar is uiteraard dan ook geld voor nodig. Er is dus vast nog wel wat mogelijk. :)
Dit is echt heel erg nodig! Cross play is wel een ding tegenwoordig en de ingame voice is altijd ontzettend slecht in mijn ervaring. Het is nu altijd een uitdaging om vanaf PC met concsoles samen te spelen.
Ik hoef ook geen nieuwe functies, wat ik wel graag zou zien is dat de spraak- en videoverbinding wat stabieler wordt. Sinds de coronapandemie hebben ik en vrienden hier regelmatig gezellig avonden op (gehad). Die startte vroeg in de avond en gingen door tot laat in de nacht.

Tijdens die lange calls valt er vrij vaak iemand een aantal seconden weg. "Je klinkt als een robot", wordt er dan geroepen. Het haakt en klinkt dan inderdaad heel raar of iemand valt compleet weg. Dan moet het weer opnieuw worden gezegd etc, aardig vervelend.

Mogelijk komt dat dan omdat we allemaal met Wi-Fi op onze bank in een hoek van het huis zitten, prima. Maar met andere apps hebben we hier geen last van, daar is de connectie opeens wel de gehele nacht stabiel. Ik kan me op Discord niet één call herinneren waar er niemand weg viel, het is echt standaard geworden. Op dat na vind ik het programma perfect zoals het is, én er zijn hele leuke communities op te vinden.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 16 september 2021 16:08]

Apart, Ik heb hier echt nooit last van. Heel soms dat iemand idd wegvalt, of dat wij voor hun wegvallen. Maar dat is eens in de zo veel tijd. Al moet ik zeggen dat we voornamelijk in channels in servers zitten, en niet in calls. Misschien is dat het verschil?
Ik gebruik ook veel voice kanalen, heb eigenlijk nooit problemen, als er problemen zijn, dan is dit een probleem bij die gebruiker.
Als iemand als een robot klinkt zijn dat in 9/10 keren door 2 oorzaken: brak internet (broertje die net een filmpje upload? Netflix? Wifi?) of een PC die vastloopt (Beachball toestand)
Idem hier.

Mijn vrienden en ik zijn weer teruggegaan naar het verfoeide WhatsApp, omdat bij Discord de verbinding te vaak weg viel. En vaak nam Discord aan de andere kant van de lijn zelf "de hoorn op" terwijl de ontvanger zelf "de hoorn niet opnam", waardoor de beller eigenlijk naar een "zwart gat" aan het kletsen was.

>"Hallo? Hallo? Hoor je mij?" <"Nee hoor, ik hoor je niet." is daardoor een injoke geworden :')

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 17 september 2021 00:17]

Zo herkenbaar. Dat is de reden dat ik met vrienden vervolgens voornamelijk Google Meet ben gaan gebruiken. Die is in onze beleving / situatie het meest stabiel en goed van audio kwaliteit.
Merk tijdens de pandemie dat het vaker aan de thuisverbinding/wifi/bluetooth ligt dan aan de software, gooi een goede wifi6 neer en het zal stukken beter draaien. :P

Discord is ook geoptimaliseerd voor games, bij de andere chat programma's verstoppen ze dit achter een extra hoge latency.
U zou eens moeten kijken in welk land de call gehost wordt. Ik had ook problemen met calls omdat ze werden gehost vanuit Rusland en sinds ik het naar Nederland heb veranderd heb ik nooit echt meer last gehad.
Daar heb ik idd ook moeite mee, 500 miljoen, wat gaan ze daarmee doen? Misschien internationaal uitbreiden (= meer lokale servers / datacenters)? Maar dat zou tegenwoordig geen probleem hoeven zijn met clouddiensten als AWS. Lastiger daarbij zijn regionale legale zaken zoals databeschermingswetten in Europa, Rusland en China.

Met 500 miljoen kun je een zeer uitgebreide Discord kloon 100x opnieuw bouwen.

Ze hadden een tijdje terug wel een poging om gratis games weg te geven met Discord Nitro, maar ik denk dat ze daar weer vanaf gestapt zijn ivm de kosten.

Een logische partner zou Twitch zijn, als die beter met elkaar kunnen integreren - bijv. Twitch chat vervangen met Discord chat - zou het interessant zijn. Er zit al game streaming in Discord op het moment, maar dat is vnl binnen je kanaal.
De app nabouwen is niet zo moeilijk voor 500 miljoen, zo'n grote userbase vergaren is dat wel.
Maar dat zou tegenwoordig geen probleem hoeven zijn met clouddiensten als AWS.
Dat is ook niet gratis hoor. Het grote voordeel is dat je snel kunt op- en afschalen en dat je follow-the-sun capaciteit kunt gebruiken. Maar als je uiteindelijk de maximum capaciteit vrijwel altijd nodig hebt dan ben je niet goedkoper uit dan als je een eigen datacenter hebt.
Dat niet alleen, er zijn veel functies die al sinds het begin beloofd zijn en waar veel vraag naar is maar waar nooit wat mee gedaan wordt. Discord is ondertussen net zo'n zwart investeringsgat als Star Citizen
Desondanks zou het bedrijf nog niet winstgevend zijn, onder meer vanwege het gebrek aan advertenties.
Nou, ik heb juist een nitro abbonement aangezien ik Discord steeds vaker gebruik. En juist de abonnment kosten vind ik juist nu al veel te veel voor wat je terug krijgt. Als ze advertenties gaan inschakelen voor normale free gebruikers, dan hoop ik dat ze meer functies toevoegen voor nitro gebruikers.
Mag ik vragen waarom je iets afsluit wst je te duur vindt?

Ter info, dit is niet snerend bedoeld. Is dit dan omdat je bij bepaalde games etc. Alleen maar discord kunt gebruiken? Of echt alleen maar voor de communities?

[Reactie gewijzigd door onecht op 16 september 2021 15:47]

En juist de abonnment kosten vind ik juist nu al veel te veel voor wat je terug krijgt.
Het zou mij niets verbazen als de nieuwe features en tools die ze gaan maken met dit geld achter Nitro gaat. Deels om mensen zoals jij te behouden, maar vooral om meer mensen aan te moedigen een abonnement te nemen (en zo winstgevend te worden).
Moeten ze het alleen niet duurder maken met meer tools of meerdere tiers abonnementen. Dan neig ik toch om alternatieven te zoeken.
Ze hadden een tijdje gratis games oid als je een Nitro abonnement hebt, maar dat zal wel teveel gekost hebben of niet overtuigend genoeg geweest zijn - het was immers hun selectie aan games ipv een vrijere keuze zoals de digitale game-platformen aanbieden.
Vind het opzich wel meevallen. Sinds de pandemie hebben wij online ons thuiswerk "kantoor" met vrienden die hier de hele dag in zitten als ze buiten meetings oid vallen. De reden dat we discord gebruiken is de, voor ons, goeie tooling en minimale management waar dit bij Teamspeak etc niet het geval was.

De high quality audio & video die je krijgt bij nitro maakt het het vaak 9/10 keer ook super makkelijk bij het laten zien/checken van werk of bij hulp in bugtracking. Ja dat kan anders, maar dan mis je weer het hele aspect hey kunnen jullie hier even in mee kijken en binnen 3 seconden 1080p een stabiele stream van je scherm sharen. 100MB file uploads idem, ja het kan anders maar niets zo direct & vooral snel als bij Discord.
Hoe verwacht zo'n bedrijf ook winstgevend te worden? 99% van de kanalen waar ik zal niemand ooit een cent uitgeven aan discord, het is toevallig het platform waar nu gewerkt op wordt, komt er een ander in de markt zal iedereen weer vrolijk overspringen op de volgende. Zullen ooit de gok nemen met reclames, dan ben ik ook weer foetsie.

Ik hoef geen voice chat, ik hoef geen gamestreaming, ik wil zeker geen tracking wat ik doe op mijn PC (is enigzins uit te zetten), ik mis elke vorm van degelijke notificaties, enige nuttige is dat je direct kan linken naar berichten.
Het doel is niet winstgevendheid voor de VCs in Silicon Valley. Het eind doel is een IPO. Een succesvolle beursgang is tegenwoordig niet meer afhankelijk van je winstgevendheid. Kijk maar naar Uber of Snapchat die waren verliesgevende bedrijven toen ze de beurs op kwamen, die zijn het overigens nog steeds. Als je maar een enorme userbase weet te vergaren dan kan je de prospectus heel rooskleurig maken. En de mensen op de beurs geloven dan in je hype.

[Reactie gewijzigd door ashwin911 op 16 september 2021 18:01]

En gokken op de unicorn. In ons deel van de wereld redeneren we vaak dat je voordat je ook maar iets hebt gedaan je een solide forecast moeten hebben voor de eerste jaren. In de VS proberen ze gewoon veel meer. Veel mislukt uiteindelijk maar als je toevallig iets in handen hebt wat succesvol wordt, dan stroomt het geld binnen.
Ja - die schijnbaar onoverkomelijke drang om dan maar weer m.b.v. totaal ongewenste reclame, inkomsten te genereren. En wonderlijk genoeg - zelfs de waarde van het systeem dermate hoog inschatten omdat het reclame zou kunnen tonen...

En wanneer begrijpen de reclame aanbieders (dus de makers zeg maar) dat de reclame-brengers (dus het medium), de enigen zijn (en in ieder geval de voornaamste), die echt inkomsten genereren dankzij reclame?
Ik weet het ook niet, ik weet wel dat bedrijven soms tegen groot verlies hun product opzetten om aggressief de markt op te gaan en een marktaandeel te krijgen, dat is Discord wel gelukt met hun gratis en snel chat programma.

Toen ze begonnen met het verkopen van games dacht ik van ah misschien dat dit hun einddoel is maar die store viel al na een paar maanden in elkaar.
Wij zijn erg tevreden over Discord en de mogelijkheden en betalen ook flink voor onze server (~$600/jaar). Daarnaast zijn de meeste servers waar ik in zit betaald, dus precies het tegenovergestelde van jouw lijst.
Los van de servers zijn ongeveer 10% van de mensen die ik ken op Discord Nitro ($100/jaar) geabonneerd omdat ze graag betalen voor gebruik van een goed platform, net als ik.

De reden waarom ik onder jouw bericht reageer is omdat ik het mij ook afvraag hoe ze winstgevend zouden moeten worden, zeker gezien ze de abonnementen voor betaalde servers sinds deze week gehalveerd hebben. Nu weten we nog niet of dit definitief zal blijven, maar het is wel een interessante wending.

Wij hebben allen juist wél behoefte aan voice chat (altijd mensen), (game)streaming en webcam vergaderingen, gametracking (geen andere tracking, het laat gewoon je activiteit zien) en notificaties op alle beschikbare platformen als er iets gebeurt.
Bij ons heeft het WhatsApp ook compleet vervangen.
Ik raad je aan om mijn tekst nog eens goed te lezen en dan nog een keer heel goed na te denken over wat ik heb geschreven. Ik weet uiteraard niet in wat voor staat je was toen jij je reactie hebt geschreven maar het komt niet echt nuchter over.

Je hebt letterlijk 2 delen gepakt uit mijn reactie van 3 paragrafen, "Discord" en "gehalveerd in prijs", vervolgens verzin je er allerlei dingen bij die ik helemaal nergens geïmpliceerd, laat staan gezegd, heb. Vervolgens doe je dit ook nog op een manier alsof je de waarheid zelve bent, komt ontzettend denigrerend over.

"bs"
Laat ze eerst maar eens zorgen dat het stabiel is en blijft werken voor langer dan 24 uur. Ik gebruik discord graag maar de video streams zijn best vaak buggy, en berichten hebben op sommige dagen moeite met aankomen.
Omzet van 130 miljoen dollar en Microsoft bied 12 miljard dollar, die ze nog nog afgwezen hebben ook, is 100 keer de jaarlijkste omzet niet al heel veel of ligt het aan mij?
Voor zo ver ik weet kan je bij discord de spyware niet uitzetten. Veel mensen hebben dat gewoon standaard op de pc/telefoon op de achtergrond draaien en het trackt (minimaal) welke games je speelt. En er is natuurlijk een enorme berg info te halen uit met wie je servers deelt, hoe die servers heten, etc.

Het is echt een datamining/advertentie goudmijn als je het mij vraagt, waar een google/facebook/amazon best wel wat voor over zal hebben.
ik heb het idee dat de discord rich presence anderson werkt. vgm "vertelt" een game discord hoe of wat ipv dat discord zoekt wat er gaande is op je pc
Net even een game uit 2000 van een bedrijf dat falliet is proberen op te starten. de game is zo verouderd dat het onmiddelijk crashte. Toch staat de game in discord activity status.

Doet steam het dan? steam account is ook niet aan discord gelinked. maybe eens naar de kelder om een nog oudere CD/DVD te zoeken, maar ga er gewoon van uit dat die ook gewoon gedetecteerd wordt.

(bij accounts kan je gelukkig wel automatische detectie uitzetten, maar desondanks is het ze nog steeds gelukt een skype account die ik al 10 jaar niet meer gerbruikt heb te vinden :P)

[Reactie gewijzigd door KSU4reqY op 16 september 2021 17:50]

Ik geef de voorkeur aan Discord in een browser. Dan kan de tracking die je noemt al niet meer plaaats vinden.
Met BetterDiscord kun je de DoNotTrack plugin gebruiken om de spyware uit te zetten... maar dat is al veel meer gedoe dan nodig hoort te zijn.
Discord trackt bij mij niet welke games ik speel. kan je perfect uitschakelen.
Alhoewel ze dat misschien nog in de background doen, maar op eigen server is dit momenteel niet actief.
Daar dit een server instelling is en geen client instrelling is een van de wijzigingen die inderdaad al lang gevraagd zijn en mogelijks idd nog "spyware" kan zijn.
Heb geen er geen zicht op of die informatie ook effectief naar discord gestuurd wordt.
indien niet, dan kan je het feitelijk geen spyware noemmen.
en het trackt (minimaal) welke games je speelt
Kijk eens in je User Setings onder Activity Status, en zet het vinkje uit.
Dat zet alleen uit dat je met andere gebruikers deelt wat je doet. De lijst zelf blijft gewoon bijgewerkt worden.

kijk eens in je User Settings onder Connections en je ziet het verschil.
Zelfde als waarom Facebook whatsapp over heeft genomen. Zit erg veel waarde in zo'n applicatie, ookal maakt het geen winst.
Ik heb het idee dat de mensen achter Discord denken - en ik geef ze geen ongelijk - dat hun groei er nog lang niet uit is, en dat als ze nog een paar jaar langer doorgaan ze een meervoud van dat bedrag kunnen krijgen.

Maar het is denk ik ook een morele kwestie. Ik hou echt niet van Microsoft als het op gaming aankomt, bijvoorbeeld. En Microsoft heeft al meerdere chat-applicaties gedaan en geprobeerd - Skype, Teams, etc - met wisselend resultaat. Zelfde met Google, die elke ~5 jaar hun chat-architectuur opnieuw moet opbouwen (ik heb wel iets gehoord dat zoiets doen de enige manier is om binnen Google promotie te maken, maar dat is van horen zeggen).
Daar heb je ook geld voor nodig.
mooi programma discord. gebruik het veel. weet niet wat voor nieuwe tools ze willen ontwikkelen want ik mis eigenlijks niks.
Nee ik ook niet een kanaal van een Guild voor een game waar eens een bericht wordt gestuurd. Nee laten we daar maar weer een ransomware app van maken volgegooid met reclame en microtransacties troep omdat ze het daar groots zien. Discord was veilig te gebruiken. Dat kan binnen half jaar een target zijn voor hackers om een hoop rommel te exploiten. Weer een goede chatclient omzeep geholpen. |:(
Ik mis toch nog enkele dingetjes:
- bookmarken van messages
- notificaties met filters op user, tekst, ..
- verbeteren van de iOS app, erg vervelend bij het lezen van oudere berichten in een actieve chat. Scroll niveau wordt niet vastgehouden waardoor de chat op en neer danst. Weet niet op of dit op Adroid beter is.
- vergeet vast nog wat..
Je kan al best lang een bericht bookmarken door middel van de "pin message" optie. Voor elk bericht dat je dit doet kan je dan rechtsboven bij "pinned messages" ze terug zien.
Onlangs zijn threads (tijdelijke channels) toegevoegd, een van de grootste gemissen. Maar er zijn ongetwijfels functies die wij fijn gaan vinden die er nu nog niet in zitten. Ik ben benieuwd.
Nou, simpel. De enige feature die ik er al sinds het begin in wil hebben: Text channel per voice channel. Zoals we dat van Teamspeak kennen.
nog nooit nodig gehad anders
Maak je ze gewoon alle 2 aan en stop ze in 1 categorie.
Hopelijk is het echt tijd voor server versie voor de bedrijven :P
Ik wil eentje voor onze netwerk bouwen, onze privacy is streng, daarom kunnen we geen discord van buitenaf te beginnen.
Die markt is voor een groot deel al vergeven aan Teams en Webex. Wat maakt discord uniek om dat in een bedrijfsomgeving te implementeren waar maar weinig gebruikers zitten te wachten op iets nieuws?
Van wie heeft Discord nu die 500 Miljoen ontvangen? Ik lees over Microsoft die op een overname vlast, en over betalende gebruikers. Heb het artikeltje een paar keer gelezen maar haal het er niet uit.

Een gokje is dat het investeerders heeft gevonden, maar heeft het er aandelen voor uitgegeven? Of heeft het bedrijf (is er een gelijkgenaamd bedrijf achter het platform?) er iets anders voor moeten doen of beloven?

Ik blijf met vragen achter. Dit artikel vraagt om nieuws achter het nieuws.

Edit: Het gelinkt stukje van Bloomberg, dat niet veel langer is, gaf wat verheldering. Mogelijk mede door het overnamebod van Microsoft wordt het bedrijf (?) hoger gewaardeerd, en kon, zo lees ik het tenminste, weer meer geld ophalen.

[Reactie gewijzigd door teacup op 16 september 2021 19:52]

Mooie ontwikkelingen, ben benieuwd wat er allemaal bijkomt!

4k streamen zal wel gaaf zijn ^^
Nou, nu mogen ze iedereen wel gratis Nitro geven.
Desondanks zou het bedrijf nog niet winstgevend zijn,
Misschien komen ze wel met podcasts. Dat schijnt het nieuwe goud te zijn. Luisteren naar pratende mensen is helemaal nieuw en hip des 2021s :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee