Aantal actieve Facebook-gebruikers daalt weer in Europa

Het aantal actieve Europese gebruikers van Facebook neemt weer af. In 2018 was dat ook het geval, maar daarna steeg het gebruikersaantal weer. Facebook verdient wel meer geld per Europese gebruiker. Afgelopen kwartaal was dat 17,08 dollar per gebruiker.

Het aantal maandelijks actieve Europese Facebook-gebruikers nam af met 3 miljoen en kwam daarmee uit op 420 miljoen in het afgelopen kwartaal. Het aantal dagelijks actieve gebruikers daalde met 2 miljoen tot 307 miljoen. In 2018 was er ook een dalende trend van Europese Facebook-gebruikers, maar eind dat jaar werd dat weer omgezet in een stijging. Facebook geeft geen duiding bij de nieuwe daling.

Omdat het aantal actieve gebruikers in andere werelddelen gelijk bleef of steeg, blijft het totale aantal Facebook-gebruikers groeien. Er waren in het tweede kwartaal van dit jaar zo'n 1,9 miljard dagelijks actieve gebruikers, 30 miljoen meer dan een kwartaal eerder. Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg met 42 miljoen tot bijna 2,9 miljard.

Hoewel het aantal actieve Europese gebruikers daalde, verdiende Facebook wel meer geld aan gebruikers uit dat continent. De gemiddelde omzet per gebruiker kwam uit op 17,08 dollar, dat was 15,34 dollar in het vorige kwartaal.

De cijfers die Facebook publiceert in zijn kwartaalcijferpresentatie gaan over gebruikers van het sociale netwerk en niet over andere diensten zoals Instagram en WhatsApp. De kwartaalomzet van Facebook bedroeg 29,1 miljard dollar en dat is een stijging van 56 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 10,4 miljard dollar en dat is een verdubbeling.

Facebook verwacht in de tweede helft van dit jaar meer last te krijgen van 'veranderingen aan platforms en van regelgevende instanties'. Daarbij doelt het bedrijf onder andere op iOS 14.5, de update waarmee Apple anti-trackingfuncties toevoegde. Eerder zei Facebook al te werken aan 'verbeteringen van zijn advertentietechnieken' om gericht adverteren mogelijk te maken met 'minder toegang tot data'.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-07-2021 • 12:31

89 Linkedin

Reacties (89)

89
86
32
5
0
47
Wijzig sortering
Het zou niet vreemd zijn dat de gebruikers die facebook verlaten of niet (meer) gebruiken, gebruikers zijn die minder omzet "leveren" voor facebook. Dus doordat facebook minder gebruikers heeft, stijgt de omzet per gebruiker.
Maar bijna iedereen is en blijft een 'gebruiker' van Facebook. Ook mensen die geen eigen account hebben, hebben wel een profiel op basis van alle websites die een Facebook pixel gebruiken. Ook als je je account sluit verwijderen ze je data niet, en blijven ze data verzamelen vanaf die websites van derde partijen.
Als je Facebook expliciet vraagt je gegevens te verwijderen dan anonimiseren ze je informatie, maar dat wil niet zeggen dat je geen gebruiker meer bent of dat je data niks meer waard is.
Dat data verzamelen kun je - als je, je account verwijderd hebt - enigszins een halt toeroepen door gewoon facebook.com in je hosts naar 0.0.0.0 of 127.0.0.1 te verwijzen.

Op die manier kunnen ze op je PC/Laptop al sowieso weinig meer volgen, als je het in je hele netwerk wilt tegenhouden gooi je facebook in de blokkade in bijvoorbeeld Pi-Hole.

Zouden meerdere mensen eens moeten doen als ze niets meer met Facebook te maken willen hebben.
Dit zou ik heel graag doen, ware het niet dat mijn vrouw zich nog niet kan ontworstelen uit het zwarte gat dat FB/Instagram heet.
Je kunt het doormiddel van Pi-Hole ook voor jezelf alleen doen. Je kunt apparaten in verschillende "groepen" plaatsen en die verschillende lijsten laten gebruiken. Zo kunnen al "mijn" apparaten geen verbinding meer met Facebook leggen maar die van mijn vrouw wel
Dat is een goede tip, ik zal eens in Pi-Hole duiken om dat te configureren. Thanks!
De meeste browser adblockers blokkeren deze ook. Hoeft echt niet in Pihole.
De meeste browser adblockers blokkeren deze ook. Hoeft echt niet in Pihole.
Leuk, maar er zijn natuurlijk mensen die ook surfen op hun SmartTV, smartphone en tablet.

Hoe installeer je daar een AdBlocker op ?
Blokada voor android. Standaard een paar lijsten aanzetten, dan na een tijdje kijken welke jongens je alsnog flink volgen. In mijn geval nu.nl en het 1 en ander van google. Die ook op de blocklist, werkt perfect.
Zeker, grote aanrader.
En schrikbarend hoeveel er geblokt word, letterlijk meerdere keren per minuut, fijn ook dat dat inzichtelijk is.
Even terug naar het onderwerp: apparaten met meerdere gebruikers zijn toch al beperkt interessant om volledig te proberen blokkeren in mijn optiek. Want van echte waarheidsgetrouwe profilering is dan al geen sprake. Dit is juist de perfecte manier om dataverzamelingen te vernaggelen.

Vwb je vraag dan denk ik inderdaad wel Pihole als één van de betere oplossingen. Bij Pihole zijn ook blocklists voor SmartTV's. Of in elk geval iets dat in het hele netwerk werkt. Dacht dat er ook sites waren waarna je kon toe verwijzen in je router, nextdns.io of ... ?
Voor telefoon en tablet kan je ook Firefox als browser gebruiken en addons installeren.
Het is mogelijk om in pihole groepen aan te maken en gebruikers onder deze groepen te hangen. Op deze manier kun je op al je eigen apparaten Facebook lekker blocken, maar kan je vrouw wel gewoon deze website(s) bereiken.

Zelf heb ik dit ook gedaan. Al mijn eigen apparaten hebben geen toegang tot Facebook, Instagram, TikTok en nog meer meuk. Andere mensen thuis kunnen dit wel benaderen.

Edit:
Ahh, blijkbaar niet de eerste persoon met deze tip.

[Reactie gewijzigd door qvotaxon op 29 juli 2021 14:20]

Met Ublock Origin kun je makkelijk instellen dat geen enkele website mag communiceren met Facebook.com (plus andere domeinen van Facebook), behalve Facebook.com zelf.
Dan kunnen ze nog steeds prima een schaduwprofiel van je opbouwen aan de hand van bijv. vrienden waarbij jij met volledige gegevens in de contactenlijst staat op je smartphone. Zij kunnen FB of WA immers toestemming geven voor het uitlezen van hun contactenlijst zonder jouw toestemming of weet.

[Reactie gewijzigd door !mark op 29 juli 2021 14:55]

Dat is de reden dat ik mijn WA account heb gewist.
Facebook verkoopt toch geen advertenties buiten Facebook/Instagram?
Dus een profiel van een gebruiker die geen Facebook/Instagram gebruikt is toch niets waard?
Alle data is geld waard, ook als je er niet zelf advertenties voor verkoopt. Het bestuderen van gedrag van gebruikers helpt ze o.a. hun eigen advertenties beter te verkopen, maar de kans is ook groot dat ze deze data (met of zonder persoonlijke gegevens) verkopen aan derden.
Gebruikersdata (van niet-facebook gebruikers) wordt voor veel meer gebruikt dan alleen advertenties of andere commerciele doelen
Je bedoelt ipv 'gebruiker' denk ik eerder product?
Maar bijna iedereen is en blijft een 'gebruiker' van Facebook.
Een gebruiker alleen levert geen geld op. Alle data dat Facebook kan verzamelen van de gebruiker levert geld op. Maar als jij geen Facebook meer gebruikt, levert dat voor Facebook dus ook minder op.

Een actieve gebruiker levert geld op, een niet-actieve gebruiker niet.
Dat is dus helemaal niet waar, want 2/3e van het internet bevat een Facebook pixel waarmee ze je alsnog kunnen volgen
Alle Facebook trackers blokkeren en dingen zoals noscript draaien.
Ik ben over van Noscript naar Ublock/Umatrix.
Ik draai Ublock er naast. Ook ghostery en canvasblocker. Umatrix ben ik niet bekend mee.
Ublock kan al Javascript blokkeren per domein, dus daar heb je Noscript niet voor nodig. Maar kwaad kan het ook niet.

Ghostery sluist meen ik informatie door naar advertentiebedrijven, zou ik afraden.

Canvasblocker heb ik geloof ik ooit wel eens gebruikt, maar zorgde voor haperingen in de browser.

Umatrix zorgt ervoor dat je per domein (en per subdomein) kunt kiezen wat er geladen mag worden van welke andere (sub)domeinen. Je kunt b.v. instellen dat Tweakers alleen plaatjes van Imgur mag inladen, maar geen scripts of cookies van Imgur. Etc. Deels kan dat ook met Ublock (geavanceerde modus), maar Umatrix heeft veel preciezere opties daarvoor. Anderzijds heeft Ublock weer een paar filteropties speciaal voor scripts, die Ublock niet heeft (onderscheid tussen inline scripts en gewone script (.js bestanden), en de mogelijkheid om specifieke scripts te blokkeren, alles natuurlijk per domein).

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 31 juli 2021 03:27]

NoScript is leuk, maar je moet op sommige sites wel 20-30 domeinen toelaten om alle basisfunctionaliteit te krijgen. Live chats die niet werken, menu's die niet uitklappen, dat soort shit krijg je dan. Na een tijdje had ik geen zin meer om per site uit te gaan zoeken wat die allemaal laadt en wat er van mij geladen mag worden. Soms zijn het ook vage domeinnamen omdat die bijv. horen bij onbekende/whitelabeled CDNs. :D
Tjah het is even uitzoek werk. Al zou je alleen al Facebook blokkeren dan ben je daar tenminste van af. Dan kan je de rest allemaal op groen zetten :P.

Doe UMatrix dit dan beter? Ik wil bepaalde domeinen alleen op een domein toelaten en ergens anders. Google alleen op google.com en bijvoorbeeld gmail.com.
Probleem met NoScript is dat je alle JavaScript van een domein blokkeert, dus als je op die manier tracking door Google zou willen voorkomen dan zal waarschijnlijk YouTube ook voor een (groot) deel niet meer werken.

Ik ken UMatrix verder niet, maar op Firefox is NoScript eigenlijk helemaal niet meer nodig om feestboek te blokkeren. Sowieso FB en Google kunnen in aparte containers draaien, die hebben dan gewoon een eigen slice van de browser storage en dus ook eigen cookies. Je kan ook niet vanuit container Feestboek bij data uit die van Google of überhaupt bij non-contained tabs. Als een non-contained site dan de FB pixel gebruikt of gewoon like/share knoppies, dan blokkeert Firefox die dus omdat dat hoort bij de FB container. Ze kunnen je alleen tracken als je shit doet in hun eigen container en dan zit je toch al op hun platform. Of je moet bij een site inloggen via FB, maar als dat de enige optie is ben ik sowieso al weg. :D
Youtube heb ik een ander account en andere browser. Ik gebruik google eigenlijk alleen als laatste redmiddel met zoeken. Mijn gmail ben ik al aan het vervangen voor iets anders. Dus google is prima te blokkeren.

Zijn die containers standaard? Steeds meer sites hebben alleen feestboek en googel als inlog. Die mijdt ik ook zoveel mogelijk. Feit dat als je een keer iets verkeerd doet in hun ogen je voor je leven gebanned ben en je die sites toch nooit meer kan bezoeken. Dus liever ga ik er sowieso geen gebruik van maken.
Youtube heb ik een ander account en andere browser.
Dat kan ook ja. :D

Containers gaan voor zover ik weet via addons, maar Mozilla heeft een officiële addon (zie hun KB) om voor elke site een container te kunnen maken. Ze hebben ook een officiële addon specifiek voor feestboek maar (nog) niet voor koekel.
Ik heb volgens mij alles van facebook geblockt in mijn host file en ublock. Geloof niet dat die pixels in mijn geval voor facebook nuttig zijn.
Nee maar dan ben je wel echt een van de <0.01% die Facebook écht blokkeert
Omzet per gebruiker stijgt omdat de prijzen om te adverteren omhoog zijn gegaan bij Facebook. Ze kunnen hun prijzen blijven verhogen aangezien er weinig andere opties zijn om te targetten via Social Media. Facebook en Instagram domineren de westerse Social Media markt. Net als Google de zoekmachine en Youtube markt domineert.
Gelukkig ben ik al tijdje weg, nu kunnen ze alleen nog via whatsapp mij volgens vrees ik. Ook al is dit allemaal wel versleuteld volgens zeggen, maartoch...
Een tip voor als je Facebook slechts beperkt gebruikt, bijvoorbeeld voor die ene keer dat een restaurant al zijn info alleen op fb heeft staan, of voor events in de buurt:
1. verwijder de app van je telefoon. Scheelt flink in accu.
2. Installeer een alternatief dat simpelweg de desktop site parsed zonder ads: https://play.google.com/s...re.phoenix&hl=en_IN&gl=US
3. disable notifcaties.

Verder heb ik al mijn content (foto's, maar ook likes, bedrijven, follows, ad info etc) verwijderd en mijn geboortejaar op het eerst beschikbare jaar (1920) gezet en geslacht op "anders" gezet, immers adverteerders adverteren vrijwel altijd gecategoriseerd op M of V en op leeftijd.

Zo is er geen info meer beschikbaar en val je ook buiten vrijwel alle demografische selecties.
Daarnaast kan je nog wel alleen wanneer jij dat wil iets bekijken op facebook, zonder allerlei irritante beperkingen van de Facebook mobile website, die continu de app loopt te pushen.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 29 juli 2021 15:52]

Actual goeie shill. Thanks.
Nice, handig voor als je apart account wilt hebben voor Occulus Quest oid
Toch gek dat je dit uberhaupt moet doen. Ik ben blij dat ik geen account heb. Als er info alleen op Facebook staat hoef ik het niet te lezen.
Advertenties krijg je toch, dus waarom niet relevante advertenties?
Te lang in advertising gewerkt om de bedrijven die goede advertising kapot hebben gemaakt relevantie te gunnen.
Ik vraag me af of mensen advertenties nog zien. Op pagina's waar ze aanstaan neem ik ze al niet eens meer waar. Ik heb ondertussen gewoon adverrtentie blindheid ontwikkeld. Wil niet zeggen dat ik het toesta dat ik overal getracked wordt.
Verder heb ik al mijn content (foto's, maar ook likes, bedrijven, follows, ad info etc) verwijderd en mijn geboortejaar op het eerst beschikbare jaar (1920) gezet en geslacht op "anders" gezet, immers adverteerders adverteren vrijwel altijd gecategoriseerd op M of V en op leeftijd.
Ik denk dat de meeste adverteerders het algoritme en eventueel de Facebook pixel in hun app of website zijn werk laten doen. Leeftijd wordt vooral gebruikt bij advertenties waarvoor een wettelijke minimumleeftijd is.

Klik jij als "hoogbejaarde" met geslacht "anders" op een vergelijkbare advertentie of vertraag je het scrollen, dan vergroot de kans dat het algoritme meer vergelijkbare advertenties zal weergeven.
Een tip voor als je Facebook slechts beperkt gebruikt, bijvoorbeeld voor die ene keer dat een restaurant al zijn info alleen op fb heeft staan, of voor events in de buurt:
1. verwijder de app van je telefoon. Scheelt flink in accu.
2. Installeer een alternatief dat simpelweg de desktop site parsed zonder ads: https://play.google.com/s...re.phoenix&hl=en_IN&gl=US
3. disable notifcaties.
Of... Voor die ene keer, gebruik gewoon de (mobile) website in de browser. Zou niet weten waarom iemand die sporadisch een keer op Facebook wil, daar een app voor nodig heeft.
Verdient 17,08 euro per gebruiker, is dat netto of bruto?
Als je de belastingaangiftes moet geloven ontlopen bruto en netto elkaar niet zo veel bij de grote techbedrijven
Bij een bedrijf werkt dat iets anders.
Dat is een pure inkomstenbron.
"Belastingen" worden pas bekeken nadat alle andere uitgaven in rekening genomen worden.

En de iOS update heeft effectief een impact op Facebook voor de geïnteresseerden.
Facebook verliest 4% nabeurs vanwege dit.
Dat is dus het ding met facebook: ze worden vrij zwaar beoordeeld juist op het niet betalen van belasting door constructies. Ik zou haast willen stellen dat hoewel het per regio wisselt, je waarschijnlijk kan stellen: netto = bruto.
Het betreft omzet, niet de winst (het bedrag is dus vóór belastingen) - en is bovendien in Dollars, niet in Euro's.
Het is omzet en niet winst per gebruiker.
Het is ook zonder BTW/sales tax als gebruikelijk in financiële rapportage.

Winst wordt standaard voor belasting gepubliceerd. Is het na aftrek belasting dan is dat altijd vermeld.
Dollar, maar nog steeds een gigantische hoeveelheid voor 3 maanden. Met huidige wisselkoers is dat een omzet van 4,67 euro per gebruiker per maand.
Ah, het is per kwartaal. Blijft behoorlijk veel voor een product waar de inkomsten uit advertenties komen. Zeker die $50 van US/CA gebruikers.
En da's dan gemiddeld genomen, als je vervolgens de 80/20 regel toepast krijg je nog leukere cijfers :+
Anoniem: 470811
@Zackito29 juli 2021 12:53
Ga maar uit van EBIDTA.

Winst waar o.a. nog geen belasting afdracht is over gedaan.
EBITDA stands for Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization and is a metric used to evaluate a company's operating performance. It can be seen as a proxy for cash flow. In finance, the term is used to describe the amount of cash (currency) that is generated or consumed in a given time period.
https://corporatefinancei...a%20given%20time%20period.
BTW betalen ze Sowiesso niet.
Dit betekent dus ook dat, indien Facebook ad-vrij en in de plaats betalend zou worden, 4 x 17,08 = 68 USD per jaar zou moeten kosten (indien FB zijn huidige inkomsten stabiel wil houden).
Anoniem: 1633648
29 juli 2021 12:49
Hypothese: Facebook gebruik daalt nog even door maar stabiliseert uiteindelijk min of meer. Andere vergelijkbare social networksites zoals MySpace, CU2, Hyves en Orkut deden allemaal min of meer wat Facebook doet en liepen daarom snel leeg. De nieuwere social network sites zoals Instagram, Snapchat en TikTok doen het net even anders dan Facebook en kannibaliseren daarom niet volledig op Facebook. Een traditioneel social network zoals Facebook blijft een behoefte vervullen voor een x aantal gebruikers.

Extra note: persoonlijk al jaren geen Facebook profiel meer, alsmede Twitter, Instagram, etc. Bevalt uitstekend. :*)
Ik heb het vooral om in contact te blijven met familie enzo. Ik heb de meeste hun gsm nummer niet.
Ik heb het jaren geleden opgezegd en mis niets eerlijk gezegd. Familie waar ik close mee ben bel/app ik af en toe en dan ben ik weer up to date. Boeit mij oprecht niets wat zij de hele week doen en wat voor mooie vakantie foto's ze hebben gemaakt.
Daar is dus een simpele oplossing voor.
haha dat zeker maar ik weet het toch niet. Is toch heel gemakkelijk in contact blijven met mensen en ook diensten via facebook contacteren want soms sneller en beter antwoord.
De meeste bedrijven hebben hun telefoonnummer ook openbaar staan, of hebben op hun eigen website contactformulieren en andere mogelijkheden om ze te bereiken. Facebook is inderdaad makkelijk omdat het centraal is, maar dat is voor mij niet overtuigend genoeg om er een account aan te maken.
Het aantal maandelijks actieve Europese Facebook-gebruikers nam af met 3 miljoen en kwam daarmee uit op 420 miljoen in het afgelopen kwartaal. Het aantal dagelijks actieve gebruikers daalde met 2 miljoen tot 307 miljoen.
Dus respectievelijk 0,7% en 0,6% afname. Dat is niet echt significant te noemen.

Europa had in 2018 iets van 746,4 miljoen inwoners. Dat meer dan de helft daarvan actief is op Facebook is best wel veel, en dat aantal lijkt niet heel sterk af te nemen. De rest zal wel geen behoefte hebben aan Facebook (bewuste keuze, te jong, te oud, digibeet, ...). Het lijkt er dus op dat Facebook het maximum aantal leden in Europa heeft bereikt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 juli 2021 12:50]

Ik heb grote twijfels met cijfers zoals deze. Volgens mij zitten er veel fake (actieve) gebruikers tussen deze data. Eigen ervaring  Soms open ik per ongeluk facebook (webpagina of app), terwijl ik er al jaren niks actief meer mee doe. Daarnaast zie je wel eens adds of open je (per ongeluk) een video en loop je daarna naar de wc of word je afgeleid waardoor de video helemaal afspeelt of (mis)click op je koop of meer info. Dit wordt allemaal meegerekend als interactie (engagement), actieve gebruiker etc. Daarnaast ik vul ik expres verkeerde data in (zoals getrouwd, andere leeftijd, klik op dingen die ik niet leuk vind etc). Ik verwacht niet dat iedereen dit doet, maar zeker (onbewust) een grote groep, daarnaast heb je nog allerlei 'click farms'.

Hoe zouden de cijfers eruit zien als ze zouden kloppen?

Vroeger heb ik nog TED kranten https://nl.wikipedia.org/wiki/TED_(krant) uitgedeeld, dan kreeg je er 10 a 20duizend op een treinstation terwijl je er maar een paar duizend kon uitdelen. De rest moest je dan ergens weten weg te gooien. De meeste mensen die een krant kregen gooiden hem binnen een paar meter alweer weg. Je ziet dan doodleuk een oplage van 150.000 staan, terwijl misschien 20.000 kranten daadwerkelijk kort worden gelezen. Misschien 4000 volledig…

Online denken we alles te kunnen meten, maar mijn persoonlijke ervaring met adds is dat het nog 1 grote(re) chaos is. Je zoekt een keer naar een auto en krijgt vervolgens nog 100+ advertenties van die auto te zien (terwijl die al is gekocht door je partner). Veel mensen roepen data, data, data en meten, maar niemand denkt meer bijna na als een mens of vanuit een consument…
Nu we het aantal gebruikers kennen in de EU, de omzet per gebruiker - kan ook de taksatie berekend worden en de aanslag verzonden. Waarop wacht men?
Zou er ooit een "beweging" komen die social media in haar huidige vorm afzweert?
Dus terug naar de basics. whatsapp puur voor afspreken en beetje fora maar verder niet.

Mijn facebook staat al 7 jaar op gedeactiveerd. Rest ben ik niet aan begonnen. De eerste maand nadat ik facebook stop zetten was ff wennen maar daarna heerlijk.
Deze plaag voor de wereld kan mij niet hard genoeg dalen... zsm opzouten ermee.
Het aantal maandelijks actieve Europese Facebook-gebruikers nam af met 3 miljoen en kwam daarmee uit op 420 miljoen in het afgelopen kwartaal.
[..]
De cijfers die Facebook publiceert in zijn kwartaalcijferpresentatie gaan over gebruikers van het sociale netwerk en niet over andere diensten zoals Instagram en WhatsApp.
De EU heeft 447 miljoen inwoners, van baby's tot bejaarden. Ik kan me niet voorstellen dat 94% van de bevolking een Facebook account heeft. Wat mis ik?

[Reactie gewijzigd door styno op 29 juli 2021 13:40]

Europa vs EU is een aardig verschil :)

EU: 442 miljoen - https://europa.eu/european-union/about-eu/figures/living_nl

Europa: ~740 miljoen - https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Demografie_van_Europa

[Reactie gewijzigd door Amplified op 29 juli 2021 13:57]

Ik heb als excuus dat al 1,5 jaar mijn wereld beperkt is tot m'n dorp :o

Bedankt voor de correctie @Amplified & @Generaal Pep !

[Reactie gewijzigd door styno op 29 juli 2021 14:46]

Europa is een continent. Dat is wat anders dan de Europese Unie.

In 2018 had Europa 746 miljoen inwoners.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee