Dell introduceert UltraSharp-webcam met 4k-resolutie en AI-autoframing

Dell introduceert zijn UltraSharp-webcam. De webcam beschikt over een 4k-resolutie en ondersteunt AI-autoframing, waarmee de webcam softwarematig de bewegingen van gebruikers kan volgen, zodat die altijd gecentreerd in beeld staan.

De cilindervormige Dell UltraSharp-webcam wordt aangesloten via USB-C en beschikt over een Sony Starvis-sensor met een 4k-resolutie, die beelden vastlegt met maximaal 30fps. Gebruikers kunnen ook 1080p- of 720p-beelden opnemen of streamen met maximaal 60fps, blijkt uit de specificaties. Daarbij kunnen gebruikers de field-of-view instellen; gebruikers kunnen kiezen uit kijkhoeken van 65 graden, 78 graden of 90 graden. De UltraSharp 4K-webcam is daarnaast voorzien van autofocus, hdr-ondersteuning en maximaal 5x digitale zoom.

Dell voorziet de UltraSharp-webcam van verschillende softwarefuncties, waaronder het eerdergenoemde AI-autoframing. Het product krijgt ook een infraroodsensor voor Windows Hello-gezichtsherkenning. In combinatie met Dell-pc's ondersteunt de UltraSharp-webcam een Express Sign-In-functie, die gebruikmaakt van een afstandssensor om gebruikers automatisch in te loggen en af te melden wanneer ze achter hun pc gaan zitten of weglopen.

De UltraSharp-webcam is 90mm lang en heeft een diameter van 42mm. De webcam wordt magnetisch geplaatst op een meegeleverde monitorbevestiging. Dell levert ook een magnetische lenskap mee. De webcam heeft geen geïntegreerde microfoon.

Op de Nederlandse productpagina wordt een prijs van 297,65 euro genoemd, hoewel het product daar op het moment van schrijven voor 217,70 euro wordt verkocht. De levertijd is een tot twee weken.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

29-06-2021 • 15:37

77 Linkedin

Reacties (77)

77
76
43
2
0
21
Wijzig sortering
Ik vraag me af wat de use-case is voor deze webcam. Volgens mij ondersteunen geen van de gebruikelijke video-meeting pakketten (Zoom, Teams, Skype) 4k video.
Ik zou graag een 4K Brio willen, zelfs al is het alleen voor Teams. Heb nu een Lenovo 500 FHD, wat zo'n beetje top of the line is voor 1080p, maar ik merk dat ik nog niet tevreden ben.
Ik heb ook gewoon een 'echte' microfoon en interface (Behringer C-1 met een UMC22) en wil wanneer ik het geld over heb graag een Shure SM7B.

Het gaat mij er puur om dat ik het erg belangrijk vind om juist niet de kwaliteit te hebben die anderen hebben. Ik stoor me wel vaker aan mensen die met een laptop webcam en microfoon in een Teams-meeting zitten, waar allemaal rare geluiden tussendoor komen en waar de webcam amper iets toevoegt. Ik weet zeker dat ik mijn airco aan kan hebben terwijl de buurman het gras maait of dat ik 's avonds laat een meeting met een Amerikaanse klant kan hebben zonder dat mijn tegenpartij iets door heeft.

Op diezelfde manier heb ik ook met eigen geld flink geïnvesteerd in kantoorverlichting, een beter bureau, een betere bureaustoel e.d.
De volgende stap (naast een SM7B) is een paar kleurbare LED-panelen, een DSLR als webcam, en investeren in een betere achtergrond (iets aan de muur hangen, muur schilderen e.d.).
Haha zo iemand ben ik, laptop mic en cam. Camera is amper 720p geloof ik 🙈 super nice mic wil je, klinkt alsof dit een hobby en passie van je is. Gaaf, ga zo door 😀 misschien koop ik deze camera, maar vind t zo zonde en nutteloos, wat boeit goed beeld in teams meetings…..
Ja precies, ik vind het ook helemaal niet erg dat het geld dat ik uitgegeven heb eigenlijk 'voor niks' is, ik geniet er van dat ik in bijna alle situaties het beste beeld en geluid heb. Mocht ik ooit gaan streamen dan is het mooi meegenomen, maar dat is niet eens iets waar ik bij heb stilgestaan.

Aan de andere kant snap ik ook goed dat niet iedereen dit belangrijk vindt, zeker als je gewoon in loondienst werkt en een laptop van het werk hebt of alleen in meetings zit voor school, maar ik vind alleen al voor mezelf dat ik toch wel een klein beetje de moeite moet doen om professioneel over te komen.

Maar goed, veel directieleden gebruiken ook gewoon hun laptop en verder niks, dus het is ook zeker niet zo dat ik er iets mee win op carriëregebied.
Niet iedereen vind het waard. Voor een moet een headset niet meer dan 10e kosten terwijl de ander 300e voor betaald. Geld kan je maar een keer uitgeven. Ik ga echt niet investeren in een betere camera voor meetings. 9vd10 mensen kijken toch alleen naar zichzelf. Daarnaast kan jij mooie 4k camera met glasvezel verbinding als de tegenpartij een trage download verbinding heeft, zal het toch weer gedownsampeld worden naar blokkerige 320p resolutie. Je wint er gewoon helemaal niets mee. Verstaanbaar ben ik ook met mn meegeleverde oortjes van mijn huawei. Nooit maar iemand ook horen klagen over slechte kwaliteit. Het lijkt er meer op dat je voor jezelf argumenten zoekt om dure spullen te rechtvaardigen. Vergeet alleen ook niet van immateriële dingen te genieten. Beoordeel mensen niet als je hun (financiële) status niet weet.
Mwah, dure spullen heb ik niet echt. Mijn microfoon was 30-40 euro, de interface heb ik via V&A gevonden voor 40, en mijn huidige webcam was ook maar 50 euro tijdens een sale. Voordat ik deze microfoon kocht heb ik een tijdje een goedkopere USB-microfoon gebruikt die ook al vele malen beter was dan die van je oortjes of de ingebouwde van je laptop, en die was 12 euro bij de Action.

Dus het hoeft allemaal niet heel duur te zijn. Voor mij is het ook een investering in mezelf, ik voel me veel fijner in een meeting met een klant als ik weet dat aan mijn kant alles oké is. Zoals ik al ze in een andere comment zijn er inderdaad mensen met een goeie reden om het niet te doen, maar van mijn collega's weet ik dat onze werkgever zonder enige vragen gewoon een headset koopt als ze een linkje sturen, dus die hebben echt geen excuus om nog de microfoon van hun laptop te gebruiken.
150€ vinden heel veel mensen best veel geld!

Waarde is relatief!
Het hangt er maar vanaf wie de inkoop doet waarschijnlijk. Een directielid zal dit voor zichzelf niet snel laten aanschaffen. Echter bij een voormalig werkgever had de IT de diverse conferentie locaties opgezet met Cisco hardware, dit waren schermen, camera's en mics die gezamenlijk snel 10.000 euro per locatie kostte. Het verschil zit er dan ook eerder in dat een directie lid wel inziet wat een snellere/nieuwere laptop is, maar iets specifieke zoals een camera denkelijk niet en juist de ITer weer wel.
Het gaat mij er puur om dat ik het erg belangrijk vind om juist niet de kwaliteit te hebben die anderen hebben
Denk je dat een sensor met hogere resolutie daar verandering in brengt ?

Als je echt goed beeld wilt, dan kan je beter een goede (mirrorless) camera aan je PC hangen met een goede lens er op.
Zorgen voor een goede belichting is eigenlijk het belangrijkste. Liever een opname met een goede softbox en een iPhone dan een dSLR met tegenlicht. Natuurlijk heb je meer speelruimte met de dSLR en creatieve opties, maar voor goed beeld is vooral de belichting belangrijk.
Belichting is idd belangrijk, met een goede camera en snelle lens heb je natuurlijk wat meer speelruimte qua belichting dan met een webcam.
Dat is dus ook mijn idee. Van wat ik heb gezien biedt een Brio 4K iets beter beeld, maar niet genoeg om echt het geld waard te zijn. Mijn keuze zou dan dus ook gewoon een echte camera zijn, maar dan zit je wel weer met wat extra setup
Maar dan heb je een eigen bedrijf?

Overigens is er een verschil tussen bureau/stoel/e.d. bedoeld om zelf goed te kunnen zitten/werken en zaken waarmee anderen, jou beter kunnen horen/zien.

Als de andere kant [van de lijn] storing heeft of slechts een matige microfoon of camera dan is dat geen onwil en kun je toch moeilijk gaan veroordelen?
Ik ben ZZPer naast mijn baan in loondienst, maar toch minstens driekwart van mijn meetings zijn gewoon voor de baas. Als ik geen ZZPer was had ik dezelfde keuzes gemaakt, al had ik dan misschien niet zoveel besteedbaar inkomen gehad.

Mijn kantoorinrichting is inderdaad voor mezelf, maar ook daar zie ik veel collega's en klanten die gewoon aan de keukentafel zitten met bijbehorende stoel, of op de bank, en helemaal niet stilstaan bij dat het toch wel belangrijk is om een beetje aan ergonomie te denken. Mijn punt daarin was vooral dat ik hier zelf in investeer, en niet wacht tot mijn baas het aanbiedt. Ik heb een laptop en muis van het werk, maar de rest heb ik echt voor mezelf/mijn eigen gevoel.

Vwb de andere kant, je kan ze inderdaad niet altijd veroordelen omdat ze geen betere microfoon/webcam hebben, maar toch gaat de professionaliteit er niet van op vooruit. Zeker bij collega's waarvan je weet dat ze met het budget van de baas makkelijk een fatsoenlijke headset kunnen krijgen. Beeldkwaliteit vind ik daarbij ook niet zo'n enorm probleem, maar geluidskwaliteit wel. Als je even snel iets opzoekt of op een knopje klikt moet dat gewoon niet te horen zijn voor andere mensen in je meeting. Ook als je een ventilator op de achtergrond aan hebt of je raam openstaat moet je gewoon verstaanbaar zijn.

Maar uiteindelijk doe ik het allemaal voor mezelf, omdat ik graag professionaliteit uitstraal in een vergadering. Wat de rest er van vindt vind ik dan minder belangrijk.
Als het toch voor webcam werk is waarbij de spiegel sowieso altijd omhoog staat gebruik je beter een mirrorless camera dan een reflex. Minder bewegende delen, minder bulk en een body die meteen ontworpen is voor live autofocus.
Goeie tip, inderdaad beter om minder bewegende onderdelen te hebben. Ik zou deze camera verder niet gebruiken dus een spiegelreflex is natuurlijk onzin.
Ik zou graag een 4K Brio willen,
Ik JUIST niet. Je hebt dan 4X het aantal pixels op een vergelijkbaar oppervlak. Dus de pixels zijn velemale kleiner waardoor het veel moeilijker word voor de pixels om licht op te vangen, dit veroorzaak ruis wat dan weer via een slechte tot matige ruis reductie word verminderd wat je beeld weer enorm zacht/wazig maakt.

Dan zou ik die 200 euro liever besteden aan een degelijke 2e hands Go Pro en een HDMI capture card. (Cam Link of een van die verbazingwekkend goeie 20 euro dingen van amazon, Epos vox heeft een video hier over!) dan heb je niet meteen een enorm log apparaat op je bureau staan.
Teams ondersteunt helaas geen 4K. Maximaal word er met 1080P uitgezonden vanaf je client, ook al doe je er een 4K webcam op.

Er draait momenteel een feature add petitie bij MS voor het toevoegen van 4K Support.
Dus ik zou er maar niet zo`n haast bij hebben om een 4K Brio te gaan kopen.

Sterker nog, een stokoude Sony NEX5 die je 2e hands voor 200 euro kan kopen met en dan een prime lens van 100 euro 2e hands met een elgato camlink die nu 89 zijn; heb je _veel_ betere kwaliteit dan die 4K Brio kan doen, in moeilijkere lichtsomstandigheden ook.

En als je een nvidia GPU hebt, kan je auto-framing technieken ook gebruiken erop via Nvidia broadcast.
Zelfs een automatic green-screen zonder green-screen. Ik doe dat al sinds vorig jaar April (maar dan met een X100V) en ik krijg continu complimenten over de beeldkwaliteit en het auto-framing. Het is ook zeer handig dat ik inkomende gesprekken kan filteren zodat ik niet al die random activiteiten die men soms doet tijdens conferences, en/of de baby op de achtergrond hoef te horen. Het is best magish hoe goed het werkt.
Youtube, onlyfans, twitch, niet voor de pakketten die jij noemt in elk geval.
Dat ga je toch niet met een webcam doen ? Dan pak je een fatsoenlijke camera met iets als een Elgato CamLink
Dat ga je toch niet met een webcam doen ? Dan pak je een fatsoenlijke camera met iets als een Elgato CamLink
Denk dat je de gemiddelde streamer overschat hier. De Logitech C920/C922/Brio zijn mateloos populair onder al die categorieën. De optie echte camera + capture card is meteen véél duurder.
Ben je dan ook 300 euro of minder kwijt? Het ligt er dan aan of het om jouw gaat of om wat je doet.
Nee, maar als je serieus op een van die platformen bezig bent kan je niet met webcam-kwaliteit video aankomen. Dit soort camera's zijn leuk voor video conferencing maar het ziet er natuurlijk niet uit. En met alleen een goede camera ben je er ook niet, je zal ook moeten investeren in b.v. verlichting.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 29 juni 2021 17:26]

Ik denk dat hij ook niet de volledige resolutie doorgeeft maar een subset daarvan, waarmee hij dan weer op 1080p uitkomt. Hij volgt immers waar je bent.
De 4K Brio van Logitech verkoopt prima en deze is een stuk goedkoper.

Zelf heb ik die 4K brio en de extra pixels stellen mij in staat om
 • bij HD werk in te zoemen of juist widescreen te presenteren zonder de camera te moeten verplaatsen
 • high quality recordings te maken voor demo of instructie video’s
 • twitch streaming te doen in glorious 4K al is dat niet zakelijk
 • te pixel mergen voor hoger kwaliteit beeld
Is dit voor iedereen nodig? Nee absoluut niet maar het gaat denk ik altijd een step up zijn van de standaard shitty laptop webcam kwaliteit
Die 4K is nodig voor de auto-framing.
Want dat is niks anders dan digitaal pannen en zoomen, en hoe meer pixels daarvoor hoe beter.

Gebruik de techniek via Nvidia sinds vorig jaar al; en het is best top dat ik me geen zorgen hoef te maken dat ik goed in beeld ben als ik ff wat erbij pak om te demonstreren of gewoon in een andere stand zitten voor die lange 2+ uur meetings.
Voor het gemak pak je dus 3 van de tientallen die inderdaad NOG geen 4k video doen en vergeet je alle andere voordelen van 4k tot je beschikking hebben zoals bijv de autoframing ;-)

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 29 juni 2021 17:04]

Tientallen die geen hond gebruikt. IIRC heeft Zoom alleen al een marktaandeel van zo'n 50%. Welke grote spelers zijn er anders dan Zoom, Teams en Skype ?
Wij zijn gelukkig geen honden :) woef.

Marktaandeel van 50%, welke leugenachtige statistieken volg jij? Het gaat hier niet om een specifieke branche hé het gaat om de daadwerkelijke wereld bevolking. Niet de dienst die jouw werkgever goedkeurt.


De rest van de wereld zit wel op diensten buiten de poep hierboven voorgedragen. Als dat jouw referentie kader is dan nodig ik je uit om dieper het web in te duiken. Als je denkt dat werk meetings op low res het gross van dit soort gesprekken in beslag neemt heb je nog veel te ontdekken. Je genoemde 'spelers' zijn groot in de zakelijke branche maar kleintjes wereldwijd. En daar ging het om toch use case

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 29 juni 2021 22:11]

Wie gebruikt er in hemelsnaam een webcam anders dan zakelijk ?
Het merendeel van de niet zakelijke wereld bevolking. De reuzen anno web 2021. Zakelijk hebben we het over nobodies. Als dat je niet duidelijk is dan weet ik verder niks te melden. Wie vraagt er dan ook 'omg een auto, wie zou dat ooit niet zakelijk gebruiken.' jouw vraag is een veelvoud verder van de realiteit dan deze idiote stelling over auto's ;)

Lees je ander eens in in de miljarden industrie van content creation en de miljarden industrie van casual video chatting waar Internet giganten geboren worden. De tik toks en byte dances etc. Je baas wil mss je snorharen niet zien maar op only fans is haartjes kunnen tellen weer wat anders

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 30 juni 2021 03:50]

Het merendeel van de niet zakelijke wereld bevolking
Jij denkt dat het merendeel van de wereldbevolking (niet-zakelijk) gebruik maakt van video conferencing ?
LOL.
Hallo, Streamer hier :)

Logitech C922 - Webcam :)

[Rant]
Logitech software is het meest verschikkelijke software dat je kan hebben.
Zou onder marteling moeten vallen. Bah!
[/Rant]

Buiten dat gebruik ik al sinds mijn... 12e, 13e, 14e? In iedergeval ik was jong(er), webcams voor MSN, Skype en nu Discord om te video bellen met mijn vriendjes en vriendinnetjes :) Tegenwoordig gebruik ik het om te streamen, als hobby. Ja.. hobby.. en dus niet... zakelijk.

Daarnaast kan je een Webcam gebruiken als je net je Youtube kanaal begint, dan wil je misschien niet meteen een fortuin aan een DSLR uitgeven, Misschien gebruik je je webcam als Overhead camera of als 2e camera algeheel.

Nu dat men voornamelijk lockdowns heeft bellen mensen vaker via een videogesprek, welliswaar waarschijnlijk via de Telefoon, maar ook dat telt als het gebruik maken van een "Webcam" want het gedeelte "Web" verwijst naar het Internet. je weet wel, "WWW" World Wide Web.

Een webcam is niets meer, en niet minder, dan een camera. Dat is wat het is. Het kan voor alles gebruikt worden waar je een camera voor zou gebruiken.
Ja, welkom in 2021, LOL boomer (en dan ben ik misschien nog ouder dan jij bent) edit 1979 :nee dat ben ik niet, maar ff serieus: ja absoluut, zo werkt dat tegenwoordig, en in 2020, en 2019, en 2018, en 2017.. Catch up bruur

Je snapt toch wel dat 'video conferecing' een verzonnen woord is dat niet meer betekend dan 'cammen'? En ja dat doen mensen al sinds jij op het internet zit meer privé dan zakelijk. De afgelopen jaren zelfs ziekelijk veel meer, ratio 1 op 10 wss.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 1 juli 2021 23:00]

4k video wordt gecropped door die AI 'reframing' naar lagere resolutie. Verder wordt er gedownsampled voor de videodiensten. Maar je zou dit natuurlijk ook als streamcam kunnen gebruiken op 1080p oid.
Een webcam zoals deze is ook bij de professionelere livestreams heel fijn om mee te werken. Daar gebeurt het wel vaak dat het hogere management van een bedrijf geen tijd wil spenderen om naar de studio te komen. Daar worden tools zoals vMix Call of VDO.Ninja gebruikt die de cameras ook kunnen bedienen van aan de andere kant.
+200€ en dan geen mic ? :(
Vind ik wel een plus eigenlijk. Ik gebruik toch altijd een headset en ik heb altijd het probleem dat hij op de verkeerde mic zit te luisteren. Mijn C920 heeft het wel en hij spingt daar altijd op over als ik hem inplug.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 juni 2021 17:46]

Je kan de microfoon gewoon softwarematig uitschakelen. Wordt die ook nooit gebruikt bij applicaties.
Of voor dat bedrag een redelijke microfoon meeleveren die fysiek losgekoppeld kan worden, of een tweede versie maken met (fatsoenlijke) microfoon.
Ik kan me voorstellen dat je voor professioneel gebruik zelf wel een microfoon regelt, maar het één sluit het ander niet uit. Beetje als het weglaten van de 3,5mm aansluiting: nee, bluetooth is niet per definitie beter (maar het kan wel) en als je een 3,5mm aansluiting hebt, verlies je geen bluetooth.

Er is voor allebei wat te zeggen, voor mijn behoefte zou ik denk ik geen losse microfoon nemen en zou liever een (fatsoenlijke, want €200) microfoon ingebouwd hebben, maar ik zou 4K een beetje overkill vinden en dan zouden de mensen die wel zo'n camera willen (youtubers?) wel een aparte microfoon hebben.
Welke YouTubers doel je precies op? Bijna alle YouTube die minimaal een paar honderd euro te besteden hebben filmen met een spiegelreflex- of losse videocamera of met een dure telefoon. Degenen die wél hun webcam gebruiken zijn zij met minder geld en die gebruiken dan gewoon de ingebouwde van hun laptop of tablet, of een goedkope losse.
De youtubers die niet de financiële middelen beschikken voor dedicated (foto)camera's en/of dure telefoons.
In de Windows Sound Control Panel (winkey+r, "mmsys.cpl") kun je op het tabje 'Recording' microfoons die je niet gebruikt uitschakelen (hetzelfde met outputs op 'Playback', bijv. je Nvidia HDMI output als je die niet gebruikt).

Dan heb je dat probleem in ieder geval niet meer. ;)

Meer on-topic: mooie camera, mogelijk ook interessant voor streamers/content creators met de 1080p60fps, maar wel aardig aan de prijs zeg.
Zelf heb ik dat met mijn Logitech Brio camera. samen met mijn AT2020 microfoon
Je moet deze alleen apart uitzetten dan heb je er geen last meer van.
Je gaat naar je taakbalk en klikt op het luidsprekertje met de rechtermuisknop.
dan klik je op sounds, tabblad recordings, disable microfoon logitech.
Sorry heb een Engelse Windows 8-)
Maar werkt dat ook als je hem loskoppelt en weer inplugt? Ik laat hem altijd losgekoppeld ivm privacy.
dat is een kwestie van uitproberen, bij mij is hij altijd "aan" met lenskapje
Een keertje klikken telkens je hem inplugt lijkt me toch niet onoverkomelijk? (voor een gekkeprutser ;)

[Reactie gewijzigd door OxWax op 29 juni 2021 18:06]

Nou het is meerdere kliks natuurlijk en ik vergeet het vaak, dat is het probleem.

In de zomer heb ik vaak de ramen open ivm de hitte en dan wordt er al snel geklaagd over omgevingsgeluid. Mijn headset is daar heel goed in. Vandaar. Voor mij zou het een pluspunt zijn, al vind ik 200 te duur voor een webcam.
Als je bereid bent zo extreem bedrag voor een webcam te betalen ben je ws een (semi) professionele streamer en heb je aan een eventuele built in mic helemaal niks en gebruik je toch een externe.
Zo extreem is het bedrag niet hoor, gelet op de specs en het feit dat hij Windows Hello gezichtsherkenning ondersteunt.
Een (semi)professionele streamer zou niet deze webcam gebruiken maar gewoon een echte camera. Een oudere DSLR geeft nog steeds veel beter beeld dan deze webcam, en als streamer heb je geen camera nodig die je volgt ofzo want je belichting doet dat ook niet.
Onzin natuurlijk, hordes professionele content creators gebruiken bijvoorbeeld de Brio.
Ik ken er anders geen eentje die dat doet. En ja, dat is anekdotisch, maar zonder diepere onderbouwing van jouw kant is jouw punt net zo goed anekdotisch.
Wees dan een vent en wijzig ook de term 'hordes' naar 'minstens 1' als je met logica gaat gooien.
Ik begon niet met "eentje", ik weerleg alleen een stelling die daarvan gebruik maakt.
Microfoon op de webcam is meestal niet optimaal qua geluid, als je een budget van 200 voor een webcam hebt dan neem je hopelijk geen genoegen met een goedkope microfoon op de webcam zelf.
Voor +200€ mag er wel een goede opzitten, imo (bijna 300 adviesprijs)
Geluid is over het algemeen belangrijker dan het beste beeld. Bovenop het beeldscherm is simpelweg geen goede plek voor een microfoon. Dus voor mensen die toch bereid zijn het geld uit te geven, mag ik er hopelijk wel vanuit gaan dat ze een betere audio-opstelling hebben.

Een beetje als de interne speakers gebruiken op een tv van 5000 euro, verschil is dat je hier wel steeds bewust moet zorgen dat windows die microfoon niet gebruikt, waarbij het bij de tv niet in de weg zit.

Als er een microfoon bij zou zitten zouden er verder 3 dingen kunnen gebeuren:
1: er wordt bezuinigd op de camera lenzen / sensor (niet echt ideal wat daarom koop je nu een dure webcam)
2: de microfoon is niet veel beter dan in een budget camera, leuk mag je die weer in je OS uit zetten.
3: de prijs gaat omhoog, maar de microfoon wint het nog steeds niet van een vaste microfoon van een paar tientjes of zelfs een redelijke headset.
Dacht helemaal hetzelfde of althans 'Wow, top web-cam mét Windows Hello' en toen 'Geen mic, laat maar...'

Wat kost mic integratie? Wil je hem niet, schakel je hem uit.
Damnitt ... had het net bijna gekocht maar gelukkig zag dat er geen microfoon in zit???
Ècht zonde. Snap echt niet waarom ze dat niet ook erin gepropt hebben... het is geen goedkoop webcam en microfoon kost toch ook niet veel tegenwoordig denk ik... Behalve als ze straks ook een add-on sound bar hebben met microfoon array met AI ;)
Inderdaad een misser, anders was het ook een aankoop geweest voor mij.
Ik snap niet waarom je 300 euro zou besteden aan een webcam om dan daar de microfoon van te gebruiken.

Dan heb je (haast) professionele videokwaliteit, en geluidskwaliteit van een telefoongesprek. Sluit totaal niet aan en als je het mij vraagt is geluidskwaliteit vele malen belangrijker. Je kan onmogelijk goed geluid opnemen met een microfoon in zo'n camera verwerkt, voor 50 euro heb je een degelijke externe USB-microfoon.
Kleine microfoons op zo'n afstand werken gewoon niet goed. Is ook zeker niet in lijn met de 'high end' camera die er in zit. Ik snap dat ze er voor kiezen om dat er dan ook niet in te stoppen.

M.a.w. een goede camera verdiend een goede microfoon en die zal je nooit in een webcam treffen.
Wat bedoelt u met 'zo'n afstand' ? Je zit toch voor je scherm / camera?
Dat ook. Bovendien is het sowieso een raar punt. Beetje alsof bijv. Samsung een smartphone op de markt brengt zonder speakers omdat ingebouwde niet zo goed zijn als losse 8)7
Ik heb een Logitech C930E met stereo omnidirectionele microfoon. Perfect geluid. Terwijl mijn collega's en klanten altijd zitten te klooien met headsets, heeft menigeen mijn geluidskwaliteit geprezen..
Top tip, heeft zelfs flash las ik (en de prijzen zijn ondertussen ook weer normaal 8-)
Tja .. het is wel mogelijk om fatsoenlijk microfoon in zon webcam te plaatsen ... kijk maar naar (naar mijn mening) een van de beste webcams ooit - iSight van Apple .. wat een apparaat en toen al had het dual mics met norse cancelling en al .. wij zijn inmiddels heel wat jaar later en nog steeds heb ik niks gezien wat qua design in de buurt komt op deze webcam na ... dacht dat het gewoon zoiets had maar dus niet.. jammer. Trouwens .. weet niet wat mensen denken hoe groot een gemiddelde microfoon is... en dat het niet in zon apparaat kan passen?...
Ik hèb een 4K webcam, maar voor vergaderen in Teams/Zoom/Google/Webex hoef je het in elk geval niet te doen; die schalen allemaal terug naar een fors lagere resolutie ondanks meer dan voldoende bandbreedte bij alle deelnemers.
Het is natuurlijk niet alleen een kwestie van voldoende bandbreedte maar ook het coderen en decoderen van de compressie met zo min mogelijk latency en zo veel mogelijk synchroon met het geluid. Dat kost ook gewoon rekenkracht en gebruikers willen ook nog iets anders kunnen doen op hun apparaat.

Misschien is er een niche voor CPU's met dedicated eenheden voor encoden en decoden van verschillende videostreams tegelijk ;)
Heel fraai design, maar wel echt aan de prijs. Ik vind het vanuit Dell wel een slimme zet, als je ziet hoe goed men momenteel inzet op home office als belangrijke markt.
Grappige bijkomstigheid: in de video van Dell vergelijkt men de webcam met Sony Stravis sensor met een Canon DSLR. Aparte vergelijking op die manier :z
Ik lees op The Verge dat Dell hier een 8,3 MP resolutie gebruikt voor het 4K beeld, middels een backlight illuminated sensor. https://www.sony-semicon..../security/technology.html

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 29 juni 2021 15:52]

Mooi, ik zie graag een review hier of op Youtube met deze cam vs de logitech brio. :)
Alsjeblieft: https://www.tomshardware.com/reviews/dell-ultrasharp-webcam
The Dell Ultrasharp Webcam is an easy new champion in the realm of premium webcams, making the Razer Kiyo Pro and Logitech StreamCam difficult choices to justify and packing comparable core features to the Logitech Brio 4K plus some nice bonuses like AI auto-framing.

With HDR, 4K @ 30 fps and 1080p @ 60 fps capabilities, it’s got pretty much everything you could want without wandering into the realm of DSLRs. You control all of these options with a convenient and easy-to-control app that has ample mouse-over explanations for those who want them.
Ik begrijp uit reacties dat het geen microfoon heeft, maar... waarom heeft Dell een reclame gemaakt zonder microfoon in beeld, vind ik het meest wonderlijk :')

update: dat ronde ding op haar tafel is waarschijnlijk Dell Mobile Adapter Speakerphone – MH3021P, die ook een ingebouwd microfoon heeft.
https://www.dell.com/en-u...d/470-aely/pc-accessories

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 30 juni 2021 09:57]

Let OP!!! Op de site van Dell staat dat MacOS ook ondersteund wordt. Dat is dus niet zo. Vandaag de Ultrasharp binnen gekregen, maar zonder de Dell Peripheral Manager kan je deze niet instellen (bijv. op 4K).

Er bestaat helemaal geen Dell Peripheral Manager voor MacOS, is dus waardeloos voor mij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee