Microsoft Flight Simulator krijgt meer 'onverwachte' uitbreidingen

Microsoft gaat Flight Simulator in de toekomst voorzien van meer 'onverwachte' uitbreidingen, zoals de aangekondigde Top Gun-dlc. Dat moet de game voor een breder publiek interessant maken. Er blijven ook uitbreidingen voor simgamers komen.

Jorg Neumann, de topman van Microsoft Flight Simulator, zei dat tijdens de Xbox Games Showcase Extended. Hij sprak daarin over de consoleversie van de game, die op 27 juli zal verschijnen voor de Xbox Series X en S.

Concrete details over toekomstige uitbreidingen gaf Neumann niet, maar hij stelde dat mensen de getoonde Top Gun-uitbreiding waarschijnlijk niet hadden verwacht en hij zegt dat er meer van dat soort uitbreidingen aan zullen komen. De ontwikkelaar wil zowel gamers als simulatiefanaten aanspreken.

Wat de Top Gun-uitbreiding precies brengt, is nog niet bekend. In de trailer zijn gevechtsvliegtuigen en een vliegdekschip te zien. De dlc is gebaseerd op de film Top Gun: Maverick die in de herfst verschijnt en moet vermoedelijk een groot publiek aanspreken. Het lijkt aannemelijk dat dit gepaard gaat met meer arcade-achtige gameplay.

In de consoleversie zitten 22 tutorials, dat zijn er meer dan de 8 in de pc-versie. Ook zijn de handleidingen korter en 'meer gefocust', wat ze laagdrempeliger moeten maken voor nieuwkomers. Verder wordt het mogelijk om overal in de game te landen. Ook op water, of in de sneeuw. Ook kunnen spelers met de Flight Assistent een locatie uitkiezen van de kaart en de AI-piloot vliegt hen er vervolgens naartoe.

Neumann benadrukt dat het team blijft werken aan uitbreidingen en updates die van Flight Simulator 'de ultieme simulator' maken. Ook komen er meer World Updates, die de spelwereld gedetailleerder maken. Er verschijnen er nog twee dit jaar en zes volgend jaar.

Video begint bij segment over Flight Simulator

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-06-2021 • 21:06

71

Reacties (71)

71
70
34
5
0
32
Wijzig sortering
Wat ik mis is een een volleidg uitgewerkt fysics model dat turbulentie en luchtstromingen echt simuleert. In de echte wereld heb je erg complexe luchtstromen. Denk aan micro bursts, rotors na een bergketen, stijgende en dalende lucht door thermische activiteit (convectie), hoge en lage luchtgebieden die de wind beïnvloeden op bepaalde hoogten, turbulentie van bergen en windmolens in het landschap of vortex van voorgaande vliegtuigen. Bij het vliegen voel je dat allemaal.

Voor die reden kan je met MSF niet zweefvliegen. Ik vermoed dat turrbulentie gewoon iets geprogrammeerd is in het vliegtuig zelf. Ik vraag mij ook af in welke mate de vliegkarakteristieken van een vliegtuig via parameters wordt ingegeven en welke resulteren van een gesimuleerde luchtstromingen rond een object/vliegenprofiel.
Luchtstroming simuleren, in de professionele industrie ook bekend als computational fluid dynamics, kost enorm veel rekenkracht. Ter referentie, een luchtstroom door een rechte buis simuleren (single-thread) zit al in de orde-grootte van minuten. Het is dus compleet onmogelijk om met een snelheid van bijvoorbeeld 60x per seconde een mondiaal of lokaal model, en de invloed hiervan op de aerodynamische geometrie van een vliegtuig, door te rekenen zonder het model gigantisch te versimpelen, wat ongetwijfeld het geval is bij MFS. Op zich maakt dat niets uit, zolang de gebruiker maar het gevoel heeft dat het klopt. Met andere woorden, in MSF kan je niet zweefvliegen omdat ze (nog) niet de moeite hebben genomen om een versimpelde benadering van de realiteit van het zweefvliegen te programmeren.

[Reactie gewijzigd door SilverZeven op 23 juli 2024 13:41]

No offence, maar er zijn gewoon zweefvlieg simulators zoals Condor (https://www.condorsoaring.com/) waar deze calculaties gewoon worden gedaan zoals thermieken, turbulentie en valwind maar dan minder nauwkeurig. Je kan natuurlijk prima de hoeveelheid calculaties reduceren door de berekeningen minder nauwkeurig te laten zijn. In professionele industrie heb je zeker 64bit precisie. Dit kan je prima tot 8bit of 16bit reduceren. Daarnaast heeft een gesimuleerd vliegtuig een maar aantal punten waar deze berekening op wordt toegepast en niet op het gehele vliegtuig. De onnauwkeurigheden kan je wegpoetsen door te extrapoleren.

[Reactie gewijzigd door Brawler1986 op 23 juli 2024 13:41]

Ze hebben wel het e.e.a. uitgewerkt in MFS 2020 qua luchtstromen/turbulentie in relatie tot de omgeving en het weer, maar welke punten je precies van je lijst kan afstrepen weet ik niet. In dit filmpje kan je de berekende luchtstromen zien en hoe die vanwege verschillende meetpunten op het vliegtuig effect hebben: https://youtu.be/HE8LA55eTnI. (Kan de bronvideo helaas niet vinden.) Op 2:17 zie je dat de luchtromen ook bij wolken berekend worden.

Dit noemen ze blijkbaar 'Worldwide Atmospheric Air Mass Simulation'. Iets meer info onder dat kopje hier.

[Reactie gewijzigd door Revolvist op 23 juli 2024 13:41]

Dit was ook precies de reden waarom ik (nog) niet mee doe met FS2020. Ik wilde graag realistische luchtstromingen en dan met name thermische. Als men dit nou eens implementeert, dan zou er een hele community toe treden van zweefvliegers, deltavliegers en paragliders. En nog mooier, er zou virtueel wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Iets wat nu alleen mogelijk is met Condor.

Echter, niets meer dan complimenten voor MS want men is al wel heel erg op de goede weg!
Het ziet er prachtig uit en voor de hardcore sim-piloot is het volgens mij wel een zegen, ten opzichte van de oudere FS's.

Ik droom, stiekem nog van een "onverwachte uitbreiding" "Thermals and Gliders"
Ik ben het met je eens dat MS zeker op de goede weg is maar ik deel niet je mening dat het voor de hardcore sim piloot een zegen is. Als redelijke (ex) sim fanaat en commercieel piloot zijnde valt het mij op dat de standaard vliegtuigen erg incompleet zijn qua functionaliteit van equipment en avionica. Veel (essentiele) switches en systems zijn inop of incorrect en ook de G1000 suite laat behoorlijk te wensen over. De EFIS equipment heb ik nog niet uitgebreid getest maar ik verwacht niet veel anders. Nu was dit in voorgaande series ook het geval maar hier werd door third party developers erg goed op ingesprongen. PMDG heeft zeer, zeer professionele Boeing DLC ontwikkeld voor FSX en Prepar3D waarin vrijwel alles exact zo werkt als in het echt. Zo zijn er ook andere studios die goede general aviation kisten hebben ontwikkeld met vrij complete en realistische Garmin avionica. Tot het moment dat dergelijke add-on software beschikbaar komt voor FS2020 kan ik niet zeggen dat FS een goede optie is voor hardcore simming, blijf daarvoor maar lekker bij P3D. Al moet ik zeggen dat de graphics van FS2020 het wel erg verleidelijk maken om deze alsnog op te starten voor een rondje VFR (visual flight rules) zonder realistische cold and dark startup.

[Reactie gewijzigd door Baet op 23 juli 2024 13:41]

Als ik inderdaad zo de ontwikkelingen zie van MS FS2020 schieten ze precies tussen de Casual Gamer en de Hard Core Simmer. Ik zie het ook somber in hoe gedetailleerd alles gemodelleerd wordt zowel de cockpit als de physics. Visueel is het een plaatje, maar de details van de cockpit en physics zijn toch wel sub-par ten opzichte van andere AA sims zoals Prepar3D en DCS World. Maarja, die kosten per kist natuurlijk een stuk meer dan 60 euro voor een heel pakket aan vliegtuigen. Desalniettemin ben ik blij dat dit alles de Sims een boost geeft. Door MS FS2020 heeft DCS World ook veel aangepast de afgelopen 2 jaar op het gebied van clouds, en gaan daar nu nog dieper op in.
Details in de cockpit ok, maar qua physics vind ik MS FS2020 toch echt wel superieur aan DCS.

Natuurlijk spreken ze beiden een compleet ander publiek aan. En natuurlijk zou een combinatie van MS FS2020, DCS en andere flightsims (zoals P3D) ideaal zijn, maar ja...
Ik vind de physics van MSFS echt bijzonder weinig te maken hebben met de realiteit. De flight models lijken naar mijn mening echt nergens op, het komt niet in de buurt van een echt vliegtuig, dat is in DCS (en Xplane en P3D) wel stukken beter. Veel te overdreven nervositeit van de zogenaamde turbulentie, ook bij mooi weer. Dynamische eigenschappen vind ik ook totaal niet waarheidsgetrouw. Het is wat Brawler1986 zegt: dit zit ergens tussen de casual gamer en de hardcore simmer in. Eerder richting casual gamer.

[Reactie gewijzigd door Birdstrike op 23 juli 2024 13:41]

Ik ben zelf piloot, en ik vind juist de turbulentie en de invloed op het vliegtuig veel realistischer in MS FS2020 dan in DCS. DCS is veel te 'smooth'. Als ik vlieg (en hij staat niet op de AP) dan ben ik continu de hoogte aan het corrigeren. Alleen bij een stabiele atmosfeer, bijvoorbeeld onder een inversie, vliegt een vliegtuig als een 'warm mes door een pak boter', maar bij alle andere weertypes is er continu invloed van de luchtbewegingen op het vliegtuig. Je bent continu aan het corrigeren met de trim. Juist met erg mooi weer is er veel turbulentie, zeker boven bergachtig gebied of boven een stad.
Ik ben ook actief piloot, meer dan 10000u op de grote jongens, wilde dat niet direct in de strijd gooien :)
Maar ieder zn ervaring en gevoel, ik vind het effect echt sterk overdreven en qua sturen komt het niet in de buurt bij ‘the real thing’. Dat is mijn ervaring.

Kijk ik bijv meer naar overtrek eigenschappen in het low-speed regime, dan vind ik de anderen sims echt veel beter.

Mbt die remous bij mooi weer heb je gelijk natuurlijk, maar ik vind persoonlijk het effect te sterk aanwezig.

[Reactie gewijzigd door Birdstrike op 23 juli 2024 13:41]

Ik ben single-engine piloot, en misschien dat het voor de kleinere vliegtuigen anders is, maar daar vind ik MS FS2020 veel beter dan DCS. De andere sims ken ik niet. Dat die beter kunnen zijn dan MS FS2020, dat zou best kunnen. Ik vind DCS gewoon niet overtuigend in het 'micro-weer' oftewel de turbulentie op kleinere schaal. Daar is DCS veel te 'smooth'. Daar doet MS FS2020 het veel beter. Het komt namelijk bijna nooit voor dat je zonder trimmen rechtdoor blijft vliegen (zoals in DCS), je bent dan continu bij aan het trimmen.
Daar heb je helemaal gelijk in :-) Ik merk alleen dat het in MSFS2020 allemaal wat raar reageert. Is ook alweer 20 jaar geleden dat ik wat kleins mocht vliegen.
Zoals @SilverZeven ook al aangeeft is het heel erg lastig om realistische luchtstromingen toe te voegen. Dit kan eventueel wel op een statische manier, dus wanneer alles voorgeprogrammeerd is en het een beetje random gemaakt wordt door parameters te wijzigen.
Maar een volledig dynamisch systeem met realistische luchtstromingen en dan ook nog thermische erbij is gewoonweg onmogelijk. Dit soort calculaties worden met computers gedaan die hier speciaal voor ontwikkeld zijn en zelfs die kunnen dat niet real time calculeren.

Als je het zo realistisch wilt hebben ga dan lekker echt zweefvliegen.
Het is altijd de balance zoeken tussen realisme en compute power, maar wat @antonyv wil is gewoon een implementatie van Condor in FS2020. Ik denk dat het zeker wel mogelijk moet zijn om een soort gelijke implementatie van Condor in FS2020 te kunnen realiseren. Het is een kwestie van hoe nauwkeurig je alles wilt berekenen en hoe realistisch de modellen zijn.
Officiële ondersteuning voor gliders is eigenlijk al aangekondigd voor 2022, al staat het wel een beetje verstopt op de website:

"#10 750 votes | Glider, Sailplane, Soaring Please | Started | 2022"

https://www.flightsimulator.com/feedback-snapshot/


Mensen kunnen zelf een item aan de wishlist toevoegen via:

https://forums.flightsimu...self-service/wishlist/163

De populairste items krijgen van de developers een reactie op bovengenoemde 'feedback-snapshot'-pagina.
Dit zat allemaal in ms flight. Maar die bestaat niet meer...
De graphics lijken adembenemend.
Wordt er echter een woord gerept over de knoert van een computer, GPU en internetsnelheid dat je nodig hebt om dit resultaat te behalen?
Geen tijd momenteel om heel de review te bekijken :-)
Gisteren nog een vluchtje gemaakt van london city naar amsterdam (nerd alert). Toch nog even een drop van 9FPS aangetikt vlak boven amsterdam met een i7-10700k en RX6800. Vlak voor de landing crashte de boel naar desktop zoals meestal, " breakpoint has been reached error ". Laat ze eerst lekker de stabiliteit verbeteren zou ik zeggen
Ik kan het niet beter verwoorden! De game is erg leuk, maar resource utilization is belachelijk slecht.

Mijn pc is inmiddels al wel wat ouder (i7-5820K, 32GB RAM 2133MHZ, 1080TI), maar om dan op 1440p een CPU utilization van minder dan 25% icm een GPU verbruik van ~50% te zien met “slechts” 20-40FPS op low-medium is wel droevig.

Microsoft heeft al wel flinke stappen gezet om stabiliteit en performance te verbeteren. Nog amper een maand (hooguit 2) geleden kreeg ik in eenzelfde scenario hooguit 30% GPU verbruik met slechts 10-20 FPS, dus de game is een stuk fijner om te spelen nu
De ontwikkelaar wil zowel gamers als simulatiefanaten aanspreken.
Riskant. Ik zou me voor kunnen stellen dat ze hetzelfde doen als met Forza en Forza Horizon. Een simulatie variant en een arcade variant.

Met één product beide doelgroepen aan willen spreken kan tot een vlees noch vis situatie leiden.
Door het samen te voegen in 1 game, wat via modes bv prima mogelijk kan zijn, kan je in totaal een grotere doelgroep aanspreken.

Bij Forza en Forza Horizon spreek je over totaal andere voertuigen, andere uitvoeringen, andere physics, andere circuits etc. Want daar zit op zo'n beetje elk front wel een verschil in.

Top Gun in Flight Simulator kan opzicht dezelfde vliegtuigen gebruiken, zelfde physics, zelfde omgevingen. Het enige dat MS allicht moet doen is de controls simpeler maken om het combat fighter publiek wat meer aan te spreken, die zullen allicht niet snel zin hebben om uit te zoeken welke knopjes in dat vliegtuig je voor alle taken nodig heeft. Dat kan prima optioneel zoals dat nu eigenlijk ook al is met muis/keybo, controller, stuur, complete fligthsimuitrusting.

Mij spreekt het wel aan dat Flight Simulator een hele flats aan modes krijgt zoals een Battlefield bv.
Ik had speciaal voor een maand een abbo genomen om deze game te spelen. Uiteraard als 1e over onze woonplaats en oude huizen. Daarna een paar keer over wat grote Nederlandse en buitenlandse steden gevlogen met een klein prop vliegtuig of zo’n prive jet. Daarna wat wereldwonderen, gebergten en regenwoudenen en toen ging ik al snel op zoek naar een MOD om met een straaljager te kunnen vliegen. Niet om te kunnen schieten maar om gewoon zo snel mogelijk overal overheen en tussendoor te vliegen. Dus ja, ik snap deze stap heel goed en denk dat het ook zeker meer mensen trekt maar ben wel benieuwd hoe lang het ook emt deze dlc leuk blijft als je niet into de gedetailleerde besturing en knopjes bent.
Er zijn genoeg combat piloten die juist een sim willen en niet ace combat nummer zoveel
Je moet eens kijken naar DCS
Daar moet je alle knopjes goedzetten of je komt gewoon niet van de grond

[Reactie gewijzigd door Xeon_1 op 23 juli 2024 13:41]

Het is ook een kans. Als dit goed gaat dan kunnen ze op de consoles een nieuwe generatie flightsim liefhebbers kweken. Mensen schroeven de moeilijkheidsgraad toch wel omhoog.

Je kan dit oplossen met instellingen. In Forza is het verschil tussen beginner en unbeatable met alle hulpjes uit zo groot als dag en nacht.
Forza is geen simulatie, ze kunnen roepen van wel. Maar het rijgedrag, wegligging, proporties en zoveel meer maken dit geen simulatie. Er klopt teveel niet. Tis wel een fantastische racer met arcade invloeden. Maar daar blijft het bij
Forza Motorsport benoemen als "sim" is zeer discutabel, afgaande van de handeling, damage models, tire models, weather effects, toxix gedrag in de online lobby's en rare keuze qua voertuigen.

[Reactie gewijzigd door SkillZ4LollZ V2 op 23 juli 2024 13:41]

Ik doe geen van beiden maar is niet een kwestie van de juiste interface? Ik kan me goed voorstellen dat je bij een simulator zo uitgebreid mogelijke interface wilt en een vliegtuig met de juiste physics in een zo realistisch mogelijke omgeving. Echter zou je bij een game hier nog steeds gebruik van kunnen maken, zij het met een simpelere interface, physics die elastischer zijn maar nog steeds in een realistische omgeving. Wellicht is eenzijdige interactie zelfs mogelijk, "hunt" de Russische vliegtuigen bijvoorbeeld. Ik denk dat dit juist zeer interessant kan zijn juist vanwege hoe de interactie kan zijn.
Je moet de game eerder gaan zien als een framework, waarop je verschillende dlc/addons/mods kan draaien die of een sim spel geven, een arcade, of maybe een .....
Kan prima en zorgt voor een grotere userbase, de simmers kunnen compleet losgaan met alles handmatig (plus flinke hardware aan besturing), en de minder hardcore mensen gewoon vanuit de luie stoel met een Series S/X controller in de hand.
Ik begrijp alleen het commerciële model niet helemaal. De ontwikkelaar blijft fixen, tweaken en uitbreiden. Ze geven zelfs commitment 'for a long time'. Hoe dan? Tuurlijk, de verkopen waren prima, maar zo'n team aan 't werk houden is ook niet gratis. Iemand die daar z'n licht over kan laten schijnen?
Men hoopt natuurlijk dat er veel extra content in de in-game store gekocht word. Vliegtuigen of vliegvelden voor 10 a 20 euro het stuk tikken best aan. Net als het bij een Train Simulator of Euro truck Simulator gaat.
Hoe dat precies financieel zit is natuurlijk lastig boven tafel te krijgen, maar alle partijen zullen er wijzer van worden.

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 23 juli 2024 13:41]

Zit daar een marge op voor MS? (vast wel)
Ik heb de CRJ500/700 al gekocht voor €60 en de Piper Arrow van JustFlight voor €40…
Het is toch een systemseller? Sterker nog, het is potentieel een systemseller, Windows licentieseller én een gamepass seller.
Je kunt om mensen te verleiden je spel te kopen de prijs verlagen of het product verbeteren. Ik het dit spel kortgeleden gekocht, toen het voor mij goed genoeg was voor de prijs.

Ik vermoed dat we in elk geval naar een Spotify-achtig model gaan voor games. Toen ik jong was moest alles nog worden gemaakt. Nu valt de jeugd in een bibliotheek van 1000-en games. Daarom denk ik dat een goed onderhouden game lang inkomsten kan genereren.

No Man Sky kwam uit in 2016. Kinderen die toen 12 waren zijn nu 17. Die hebben nu genoeg zakgeld en ze kopen er eigenlijk een heel ander product mee. Voor de wereld was het spel in 2016 nieuw, maar voor jou is het pas nieuw als je het voor de eerste keer opstart.
Ja goede vraag, ik had het ook prima gevonden om voor add-ons te betalen als daardoor commitment hoger blijft.
Is dit met of zonder wapens?...
Nog niet aangekondigd maar waarschijnlijk zonder. Dat zou wel heel diep gaan voor een gratis DLC, en wat kun je er dan uiteindelijk mee aanvangen.
Neumann benadrukt dat het team blijft werken aan uitbreidingen en updates die van Flight Simulator 'de ultieme simulator' maken.
Als je de ultieme simulator wil bouwen zakken je toch wapens moeten toevoegen O-)

Ach we hebben nog altijd DCS, de échte ultieme simulator.
DCS is de echte ultieme combat simulator. Voor langeafstands lijnvluchten totaal niet. Daar is Prepar3d goed voor door de geweldige add-ons. XPlane doet dat ook prima (en steeds beter), en vooral general aviation heel goed o.a. door hun flight model. DCS heeft geweldige physics etc., maar kan nooit op de schaal van de andere sims werken. Ik zou DCS dus niet zonder meer dé ultieme noemen :)
*Kuch kuch* Christen Eagle II *kuch* ;)

DCS is een geweldige ervaring, zeker in VR, met een aardige 'learning curve'. We mogen hopen dat dat Vulkan snel van de grond komt daar (en ik bedoel niet de Britse A-bomber) want de graphics mogen nu wel echt beter. Wat dat betreft zou het geweldig zijn om DCS in de MSFS engine te hebben draaien qua graphics.

In ieder geval is het mooi dat beide producten er zijn en ook gaaf dat FS nu naar de XBox S/X komt. Met Game Pass heb je hem sowieso.
Ik denk dat boeman vooral probeert te wijzen op het feit dat de maps in DCS beperkt zijn. In DCS heb je helaas niet heel de wereld tot je beschikking.. DCS werkt met missies en helaas kun je niet vanuit Rusland naar Normandie vliegen..

Echter wat betreft immersion is DCS wel de ultieme simulator en het zou inderdaad fantastisch zijn om de MSFS in DCS tot je beschikking te hebben. Ik zou echter liever niet de MSFS engine willen in DCS, daarvoor is de MSFS engine te 'scripted'..
Over de Christen Eagle kijk ik vrolijk heen...

Maar klopt, je hebt gelijk. Ik bedoelde het inderdaad vooral qua schaal, en ik heb geen idee of DCS het moeilijk gaat krijgen (net zoals de andere sims) als je gaat proberen een A320-schaal (of groter) te modelleren met alles erachter. Natuurlijk worden de modules van DCS tot in uiterst detail nagebouwd, maar uiteindelijk zal daar (denk ik!) nog steeds wel minder logica in zitten dan een veel grotere lijnvliegert.

Alhoewel met hoeveel en hoe diep alle wapensystemen etc. ook gesimuleerd zijn, kan ik me ook best voorstellen dat ik dat fout heb :)
Ik kijk ook over dat ding heen, maar op zich leuk dat ie erin zit, voor de liefhebbers. lol

Als Eagle Dynamics over het geld kon beschikken zoals MS heeft voor FS, dan zou het vast wat anders zijn. Maar waar FS wat meer mainstream is (voor zover flight sims dat zijn) is DCS toch veel meer een niche-product met een veel beperktere markt.

Hopelijk gaat Vulkan er snel komen, want mensen gaan natuurlijk altijd vergelijken en als de engine gewoon redelijk goed is, dan is dat natuurlijk iets wat gunstig is voor de sales.

Het is inderdaad een heel ander product eigenlijk maar FS kan er wel voor zorgen dat Eagle Dynamics wat meer prioriteit gaat geven aan de engine en het terrein enzo.
Als je het filmpje bekijkt, heeft hij het dan over samenwerkingen met vliegtuigfabrikanten.

Bij wapens komen zoveel systemen en modellen kijken, een combat flight sim is gewoon een eigen ding.

Voor velen hoeft combat ook niet echt. Ik heb recent Il-2 Great Battles opgepakt, en ben eigenlijk meer geïnteresseerd om te leren vliegen met die kisten dan om in multiplayer dogfights te houden en als beginner (met weinig tijd) toch weinig kans te maken. Vooral Battle of Bodenplatte is dan leuk, vliegen boven Brussel/Hasselt/Maastricht in 1944 met een Bf109K-4 of P47. Niet dat de weergave van de omgeving kan tippen aan MSFS, de kanalen en spoorwegen kloppen wel maar de steden zijn niet echt herkenbaar.
Is dit met of zonder wapens?...
Zonder. Zodra je wapens toevoegt wordt de simulatie stukken complexer omdat je dan ook schade moet simuleren aan andere vliegtuigen en objecten op de grond. Gezien de historie van MSFS denk ik niet dat je ooit werkend wapentuig in de sim zult zien.
Microsoft heeft wel ooit MS Combat Flight Simulator gehad voor dat doel 🤔
En dat was zelfs in de beginjaren van het nieuwe millennium. Mooie game was dat!
Ik vind flight sims erg interessant. En ik ben er regelmatig aan begonnen. Toch kan het me nooit lang geboeid houden. Ik mis toch altijd een doel en een story mode ofzo.
Er zijn wel addons die een career mode toevoegen zoals bv OnAir, NeoFly en The Skypark
Storymode is idd een ding maar een doel kun je zelf maken dmv een vluchtplan.
Berekenen van de payload, benodigde peut voor de af te leggen route, (onderweg) netjes aanmelden bij ATC en de instructies opvolgen zoals hoogte, snelheid en richting.
Het hoeft dus helemaal niet saai te zijn maar die keus maak je zelf.
Dat is de reden dat ik vooral korte vluchten doe. Als je eenmaal op je vlucht plafond bent aangekomen heb je weinig anders te doen dan af en toe een frequentie te veranderen en wachten op je TOD point.

Bij mij zijn het inderdaad vooral de procedures rondom het vliegen welke ik leuk vind. Meestal vlieg ik ook zonder auto pilot, maar zelfs dat wordt na een uur op FL32 erg saai en dus zijn de meeste van mijn vluchten minder dan 400nm en mijn gemiddelde sessie duurt dan 2 uur (van cold&dark (departure) tot cold & dark (arrival)). 2 jaar geleden had ik gezegd dat dat niet realistisch was, maar nu door corona staan veel vliegtuigen continue aan de grond dus zal het vaker voorkomen dat vliegtuigen volledig opgestart moeten worden en zodra ze weer terug zijn ook weer volledig naar cold & dark gaan..

Vatsim is voor mij wel een must. Ik heb eigenlijk nog niet zo heel erg vaak gevlogen in MSFS. Vlieg vaker in P3D en X-Plane..
"Het doel" en "de story" bedenk je voornamelijk zelf. Ja er zijn addons voor met missies en planningen en dat kun je zo gek maken als je zelf wil (je kan voor een virtuele airline piloten inhuren die vluchten voor je doen maar dan moet je bijv. ook rekening houden met realtime reistijden van je ingehuurde piloten naar de vliegvelden waar je vliegtuig staat, kun je vervolgens op je échte smartphone in de gaten houden hoe ver ze zijn etc, allemaal gesimuleerd, maar het lijkt écht echt).
Ja veel mensen will een story mode of doel in het spel. Er zijn een aantal gratis en betaalde mods die dit best wel goed doen. Het programma volgt je vlucht en zo kun je vracht en passagiers vervoeren, met een hele economische simulatie er aan vast.

Voor mij persoonlijk is het doel om te leren. Ik wil zo veel mogelijk de real-world procedures volgen met echte kaarten en handleidingen. Vandaag komt bijvoorbeeld de DC-6 uit van PMDG, met een handleiding van meer dan 300 pagina's. Ben ik wel een paar maanden zoet mee. Tegen die tijd dat ik er klaar mee ben ligt er wel weer een nieuwe uitdaging klaar.

En met MSFS komt er nog bij dat de omgeving zo mooi is wat wereld verkennen veel leuker maakt, vooral als je met groepsvluchten en streamers mee vliegt. Heb al meer dan 1000 uur gevlogen in MSFS.
Ja aangezien ze wat meer mainstream gaan had ik stiekem wel gehoopt dat ze dat soort features native zouden toevoegen.
Anoniem: 111246 17 juni 2021 22:11
Vraag me af of een add-on zoals de binnenkort te verschijnen PMDG DC6 ook op de consoles zal komen.
Die gasten maken pas vliegtuigen... wat er standaard in FS2020 zit iets beter dan wat er vroeger in FSX werd meegeleverd, maar ze halen het toch bij lange na niet bij de kwaliteit van PMDG.
Iets beter? Het is een wereld van verschil, bij alle vorige versies waren de vliegtuigen een statisch lowres,low polygon 3D model. In FS2020 is het allemaal dynamisch, highres en high polygon. De meeste knopjes werken ook.

Tel daar eens bij op dat je bij PMDG tientallen euro’s betaald voor 1 vliegtuig en en bij de FS2020 al een stuk of 10 vliegtuigen in de basisversie zitten die €60 kost of gratis speelbaar is als je Gamepass hebt.

Voor de meeste mensen is de kwaliteit van Microsofts eigen vliegtuigen al fantastisch.

Voor de echte fanaten is er altijd wel een stap verder.

Maar het zou wel mooi zijn als custom vliegtuigen ook op de xbox kunnen, al denk ik dat de doelgroep daarvoor al lang en breed op de PC bezig is.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 23 juli 2024 13:41]

Heb vanuit een aardig ver verleden gevlogen met de PMDG 747 en was er zwaar van onder de indruk qua ontbreken van INOP labels links en rechts in de standaard die destijds in FS-2004 meegeleverd werd.
Zodra PMDG de 777 uitbrengt koop ik hem, al was het vanuit sentimentele redenen die ik jullie hier zal besparen.
Echte next-gen game en met deze uitbreidingen wordt het nog veel veelzijdiger.
En met de dalende prijzen van grafische kaarten kunnen we er binnenkort ook daadwerkelijk van genieten…

Wel heel tof dat ze bij deze versie veel meer aandacht besteden aan uitbreidingen en updates!
Moet dat nu iedere x genoemd worden, die prijzen van grafische kaarten, onder elk bericht?
Ik speel al een paar maanden Microsoft Flight Simulator 2020 Premium Deluxe-versie en heb al erg veel gevlogen een heel realistisch spel. Ik ben blij dat er uitbreidingen aan komen. Ik heb al extra vliegtuigje de Airbus A320 Neo gedownload via de store van het spel.

Hij vliegt automatisch wanneer je assistent aanzet tot checklist en communicatie

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 23 juli 2024 13:41]

Lijkt me dat je dan gewoon passagier bent die toevallig in de cockpit terecht is gekomen?
Het mooie van een simulator is dat je gemaakte fouten niet dodelijk zijn en gewoon op nieuw kunt beginnen.
In de regel zul je op een gegeven moment gevoel krijgen bij wanneer je in de gevarenzone dreigt te raken en je zult ook leren hoe je de kist heel houdt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.