Microsoft Flight Simulator heeft update gekregen voor toevoeging Benelux

Microsoft Flight Simulator heeft een nieuwe World Update gekregen waarmee België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland zijn toegevoegd. Het draait daarbij met name om het tonen van een aantal bekende locaties per land.

In een trailer wordt een aantal van de bekende locaties getoond die nu bezocht kunnen worden. Voor Nederland zijn dat onder meer Rotterdam The Hague Airport, de Johan Cruyff Arena, het Philips Stadion, de Afsluitdijk en Kinderdijk. In België gaat het vooral om de nodige kathedralen en bijvoorbeeld het Justitiepaleis van Brussel. Verder komt voor Frankrijk onder meer de Eiffeltoren in beeld.

Dankzij fotogrammetrie zijn Amsterdam en Parijs in een hogere resolutie te aanschouwen. Op basis daarvan zijn er ook visuele verbeteringen doorgevoerd voor honderd additionele vliegvelden. Er zijn ook drie met de hand gemaakte vliegvelden toegevoegd, waaronder het Rotterdamse vliegveld en twee vliegvelden in Frankrijk.

Update 1.15.7.0 voegt met name locaties voor Frankrijk toe, zo'n 75 in totaal. Voor België zijn dat 14 locaties, voor Nederland 13 en Luxemburg moet het doen met 7 nieuwe points of interest. Volgens Microsoft betreft het upgrades en visuele verbeteringen van wat al eerder in de vliegsimulatorgame was te zien.

Een World Update betreft gratis nieuwe content voor Microsoft Flight Simulator en betekent dat een bepaald gebied in de gamewereld veel meer details krijgt. De huidige World Update is de vierde die aan de game is toegevoegd. Hiervóór zijn het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan al aan de beurt gekomen.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-04-2021 • 08:49

156

Reacties (156)

156
156
63
8
0
84
Wijzig sortering
Dat Brusselse Justitiepaleis, is dat mét of zonder stellingen rond? 🤣 (eventjes lachen met onszelf ;) )


Artikelreferentie: HLN
Na 40 jaar in de steigers, moeten nu zelfs stellingen rond Brussels Justitiepaleis vervangen worden: kostprijs bedraagt 1,5 miljoen

De federale overheid trekt 1,5 miljoen euro uit voor het renoveren van de stellingen aan het Justitiepaleis in Brussel. Ze staan er intussen zo lang dat ze niet meer veilig zouden zijn voor de arbeiders die het gebouw zelf onder handen moeten nemen. Als de stellingen hersteld zijn, volgt het gebouw zelf. Tegen 2030 moet het Justitiepaleis dan weer schitteren als weleer.
0:37 in de video hierboven... Kan je hem alvast zien zonder steigers. Anders moet je wachten tot 2030...
Sowieso knappe prestatie om dat gebouw van onder die stellingen te voorschijn te toveren!
Absoluut. En als je bedenkt dat die steigers er al sinds 1980 staan... Dat is nog 2 jaar langer dan de allereerste versie van Microsoft Flight Simulator :-)
Ik vind het jammer dat MSFS 2020 meer dan de helft van alle Nederlandse vliegvelden mist. Eigenlijk is het een groot gemis. Ik vind het ronduit onacceptabel dat luchtmachtbasis zoals Gilze-Rijen, Volkel, Leeuwarden, Soesterberg, Deelen, De Peel, Woensdrecht etc etc... worden weggelaten. Als ik ga vergelijken dan vind ik qua speelwijze Lockheed Prepar3D met de NL2000 scenery veel realistischer. Alleen op grafisch gebied vind ik MSFS 2020 mooier. Ik zou deze pakketten graag gecombineerd zien in 1 simulatie. Vooral voor vliegers die graag met militaire vliegtuigen vliegen zou dit een uitkomst zijn. Ik begrijp het wel uit commercieel oogpunt maar ik vind het net niet compleet. Degene die graag F-15’s, F-16’s, F-35’s, F-22’s vliegen met HUD’s en gebruik maken van TACAN channels begrijpen wat ik bedoel. Met de oude MS Flightsimulator X is dit allemaal wel mogelijk. Ik hoop dan ook dat in de toekomst dit door hobbyisten en bedrijven in MSFS 2020 verder wordt uitgewerkt. Er is toch niks mooier dan met een B-1B met volledige naverbrander laag boven Den Haag te scheren.

[Reactie gewijzigd door Sequencer op 23 juli 2024 14:19]

Misschien komt er ooit een Benelux update voor DCS world?
DCS is heel goed maar ik vind de scenery veel te fictief. Maar vliegen zonder dogfight of ground attack vind ik ook best. Touch down and go’s uitvoeren en snel naar een andere basis vliegen is ook leuk. In een commerciële airliner op de automatische piloot urenlang op 10km hoogte vliegen is een beetje saai. Met een propellervliegtuig het hele land doorvliegen ben ik dagen bezig om mijn eindbestemming te bereiken. Maar binnen een paar tellen stijl de lucht in en naar 10km hoogte vind ik interessanter. Het is maar net wat je leuk vind.

Eigenlijk zou je een algemene wereldwijde cloudgebaseerde scenery moeten hebben waar meerdere simulatiepakketten gebruik van kunnen maken. Het standaardiseren van wereldwijde Scenery door gebruik te maken van Google Maps, Bing.... 3D gebouwen en objecten blijven dan actueel. Een soort van abonnementje ervan maken om de boel te bekostigen. Dan blijft het realisme in simulaties op een gelijk niveau. Fictie moeten ze naar mijn idee eruit halen. Dat is de sleutel tot succes van een goede simulator. Of dit nu een flight of racesimulatie is maakt niet uit. Het draait voor de consument nog niet zo zeer om de besturing. Complex of simpel. Daar kunnen ze een keus in maken. Maar of men zich met een herkenbare omgeving kan associëren maakt meer impact op het realiteitsgevoel. Een goede omgeving maken is voor softwaremakers het moeilijkste.

Als grote bedrijven zoals Google en Microsoft de hele wereld digitaal in de cloud zouden zetten dan heb je een manier om een koppeling te maken naar andere toepassingen zoals simulatiesoftware en misschien nog wel meer. Er zit een nationaal veiligheidsrisico aan vast waar diverse landen niet op zitten te wachten. Dat kan uit militair strategisch oogpunt een halt toegeroepen worden.

Als iedereen bijvoorbeeld zijn potje Arma 3, DCS, of andere simulatie in een fotorealistische Scenery van Noord-Korea zou kunnen spelen en de gebouwen komen ook overeen. Dan zijn gewone mensen digitaal getraind in iets waar regeringen niet op zitten te wachten.

[Reactie gewijzigd door Sequencer op 23 juli 2024 14:19]

Begrijp dat het niet je punt is, maar de scenery in DCS is alles behalve fictief :)
Ik denk dat het ontbreken van die militaire vliegvelden op verzoek is, of mogelijk zelfs een geheimhouding eis is, opgelegd door het ministerie van defensie.
Dat denk ik ook maar waarom zijn de meeste airbases in de US en UK wel in MSFS2020 aanwezig? De volgende vraag is wat het ministerie van defensie nou zo geheim vind aan de Nederlandse luchtmachtbasis? Er is daar geen stealth vliegtuig te vinden. Sterker nog... je moet nog goed zoeken of er tegenwoordig nog wat vliegt. Bezuiniging op JP8 misschien?

In FS4, FS5, FS95, FS98, FS2000, FS2002, FS2004, FSX en Prepar3D zijn ze allemaal te vinden dus ik vind het flauwekul waarom ze niet in de nieuwe versie aanwezig zijn. Ik ken de basis vanbinnen, vanbuiten en vanuit de lucht. Hihihi, in de simulator dan. Ik vlieg al wat langer dan vandaag.
Het is jammer dat Microsoft Flight simulator voor een leek als mij te moeilijk is.
Vliegen lijkt mij leuk, maar ik begin er gewoon niet aan.
Ik ben ook een leek en kan je vertellen, met een eenvoudige Logitech externe 3d pro joystick welke op marktplaats voor ongeveer 2 tientjes gaat, is het echt heel goed te doen.

Begin je met de oefeningen en als het echt niet wilt vlotten vlieg je gewoon de wereld over zonder te stijgen of te landen.

Fs2020 is en schitterend programma en inmiddels met wat tweaks draai ik gemiddeld 30fps fullhd met een GTX 970
Als ik mij herinner heeft deze Flight Simulator meerdere mogelijkheden tot control en assistance. Dus een easy mode om met de controller te spelen (gezien de game ook op Xbox Series S/X verschijnt) tot een advance mode. Dus deze game lijkt mij makkelijker dan alle voorgaande delen te worden.
Dus een easy mode om met de controller te spelen (gezien de game ook op Xbox Series S/X verschijnt)
Microsoft heeft dat dus tegengesproken. De consoleversie zal net zo pittig worden als op de pc. Vraag me niet hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen met alleen een controller. We gaan het zien...
Simmers on Xbox Series X|S can expect the same level of depth as the PC version, allowing you to experience the most authentic and realistic flight simulator we have ever created.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 23 juli 2024 14:19]

nou ja, wanneer je kiest voor controller als input dan speel je feitelijk al op een easy mode.

En ik moet zeggen...dat is heel erg leuk! Als je zin hebt om gewoon casual wat rond te vliegen op een toffe plek ergens op de wereld.

Laat je dus zeker niet afschrikken door een moeilijkheid, het spel heeft genoeg instellingen om het toegankelijk te maken. Probeer het anders even met gamepass :)
Je hoeft niet eens te vliegen. In drone mode kan je gewoon rond "scrollen" en leuke screenshots maken met zons ondergang.

Met dat corona Microsoft Teams meeting tegenwoordig doet iedereen z'n vakantiekiekje als achtergrond. Tussen neus en lippen door vraag ik waar en wanneer die foto's zijn genomen zijn om vervolgens in flightsim de exacte foto te reproduceren incl correct schaduw bewolking en zon positie en die foto dan de volgende dag zelf als teams achtergrond te gebruiken. Je kan je de reacties voorstellen 😁
Misschien brengen ze wel zo'n dashboard/flightstick controller als toen der tijd met die mecha game Steel Battalion van de eerste Xbox bij de game uit? ;)

[Reactie gewijzigd door Toshirou op 23 juli 2024 14:19]

AI assists aan en kijken maar :)
Het valt eigenlijk behoorlijk mee! De kleine vliegtuigjes kan je vaak met enkele stappen al opstarten, en je kan ook er voor kiezen om meteen vliegend en al te beginnen zodat je dat kan overslaan. Veel meer dan gas geven en sturen is het vervolgens niet, dingen als te snel vliegen en je vleugels verliezen kan je ook uitzetten.
Ik speel zelf op een Xbox 360 Gamepad en dat is best wel casual. Ik heb niet het idee dat het te moeilijk is of dat ik veel mis door zo te spelen. Vrij vliegen of een van de 'missies' is allemaal heel goed te doen en daar heb ik eigenlijk pret zat aan. Bijkomend voordeel is ook dat mijn vriendin er goed mee uit de voeten kan.
Tuurlijk heeft vliegen en landen een learning curve, maar voor ons allebei was het goed te behappen als newbies. Ik vind FS2020 een stuk toegankelijker als FSX in dat opzicht. :)
Met de juiste assists aan is het niet veel moeilijker als vliegen in GTA. Het is alleen ff de knopjes leren
Volgens mij valt dat best wel mee hoor. Heb als kind uren rondgevlogen in oudere versies met zo’n joypad unit. Bij lange na niet de skillset van een daadwerkelijke getraind piloot oid, maar kwam er aardig mee weg.
Voor werkelijk iedereen te doen, begin met de automatische piloot , om wat routes uit te proberen.
Als je een goede joystick hebt kun je daarna de automatische piloot uitzetten en dan zelf proberen te vliegen. Een kennis van ver in de 80 was ook bang , heeft in oktober na zijn eerste ervaring van zijn kinderen een super game pc gekregen, en komt nu werkelijk virtueel overal. Hij heeft zelfs geheel zelfstandig een jumbojet op schiphol laten landen, zonder de assistenten.
Beter begin je zonder automatische piloot en in een klein vliegtuigje.
Mag ik je iets vragen? Het stijgen gaat me nu goed genoeg af (niet meer meteen neerstorten) en ik kan al wel een tijdje goed vliegen en licht sturen (ik vlieg nog met toetsenbord en muis, wat niet handig is).

Maar, zodra ik de automatische piloot aanzet, vliegt die direct terug naar het begin en keert dan weer om om exact dezelfde route weer te vliegen als ik. Dan laat ik hem dat zeg 10 minuutjes doen, neem het weer over voor een ahlf uur, zet even de autopilot weer aan, en hij keert linea recta weer om om waar hij gebleven was weer om te draaien. Waarom zou dit zo zijn?
Gaat deze dan helemaal terug naar het opstijgvluegveld, of gaat hij dan weer op de lijn vliegen via de map?
Ik vlieg al keurig via de rode lijn en ben al halverwege Bangkok-Phnom Penh om maar wat te noemen. En daarna vliegt hij dus terug en daarna over exact diezelfde rode lijn weer terug.
waarom dit gebeurt weet ik niet maar, heb je de auto pilot wel ingesteld of zet je hem enkel aan? pas je de route / koersen aan naar je bestemming voordat je AP aanzet?
Ik zet hem alleen maar aan inderdaad. Ben nog heel erg nieuw hoor, weet er nog erg weinig van af. Ik weet dat het aan mij moet liggen, maar ik weet nog niet hoe :-)
In de basis is vliegen helemaal niet zo moeilijk. Gas geven en sturen.
Alles wat het moeilijker maakt dan dat (over-stress, landen, luchtverkeersleiding, etc) kan je allemaal uit zetten.

Je kunt de game voor €1 drie maanden uitproberen via Game Pass, dus dat hoeft ook geen excuus te zijn.
Er zitten dermate veel autostanden op, dat je vrij casual kan rondvliegen als je dat wilt :). Het is wat te zwaar voor mijn PC (niet alleen vliegtuig, maar ook PC stijgt op: alle fans gaan direct maximaal draaien), maar ik heb het wel even geprobeerd op mijn 49 inch ultrawide. Fantastisch om te zien, vooral ook met de realtime weer effecten. Na PC upgrade ergens volgend jaar (mits spullen weer beetje betaalbaar worden...) ga ik hier zeker wat meer tijd in steken!
Met een Xbox One controller i.c.m. toetsenbord en muis is het best goed te doen. Er zijn ook verschillende standen in moeilijkheidsgraad in te stellen.

Daarnaast zijn er nog wat simpele Tutorials in de game waarbij je leert opstijgen, landen etc. Met een paar uurtjes oefenen kun je al makkelijk wat vluchtroutes uitzetten, opstijgen, stukje vliegen en weer landen.

Ik vind het soms zelfs lekker rustgevend om een stukje te vliegen en te genieten van de graphics.
Ik ben zelf ook een leek met Flight Simulator, maar zo moeilijk als je denkt vind ik het zeker niet. Je selecteert een vliegtuig, een je vertrek ( vliegveld + je plekje bij de gate), eventueel je aankomst (vliegveld + je plekje bij de gate) en wanneer je bent gespawned kan je de checks automatisch laten doen. Je hoeft dan alleen maar te rijden naar je startbaan (je kan de pijltjes op de taxibaan gewoon volgen), je stijgt op wanneer het kan en vliegen maar.

Het dalen is ook goed te doen. Het enige wat je wel een beetje moet oefenen zijn de zachte landingen, maar daar heb je ook landing challenges voor die je kan doen. Daarna volg je gewoon de pijltjes naar je gate.

Het enige wat ik wel aanraad is een joystick, dat vliegt veel fijner dan met een toetsenbord.
Gebaseerd op mijn ervaringen met FS 95 en FS X valt dat reuze mee. Vliegen met alleen de pijltjes toetsen is heel tricky, maar met een joystick gaat het stukken beter.
Opstijgen is best makkelijk, landen is lastiger. Maar als dat al eens mis gaat is dat geen ramp, volgende keer beter. Er waren volgens mij ook oefen missies, met instructies, om dit te leren.
ozin elke grapjas met een xbox controller kan met zijn ogen dicht vliegen.
Ik heb pas dit filmpje gezien over een andere manier van deze game spelen:
https://www.youtube.com/watch?v=ulVfzB2tiMU
tldw: met de freecam mode kun je net doen alsof je door de landschappen/steden heen loopt. Dit zorgt voor een hele andere ervaring met dezelfde map.
Welnee! Op Easy met een (Xbox) controller in je handen is het opstijgen en genieten geblazen.
Het is alles behalve moeilijk. Ik heb nooit eerder een fly sim gespeeld en was toch wel erg benieuwd naar dit deel gezien de realistische map. Ik heb het spel geprobeerd met gamepass en in die maand heb ik enorm veel geleerd van het spel, tot het besturen, auto pilot, vlieg routers etc.

Op een gegeven moment zelfs tijdens het vliegen van lange vluchten veel informatie en pdfs gelezen over het ILS (instrument landing system) van schiphol. Daardoor weet ik nu ongeveer op welke hoogte, afstand, en koersen de landingen worden ingezet. Best dope als ik nu een vliegtuig voorbij zie komen (woon vrij dicht bij schiphol). Kortom het leert je veel in een leuk process maar je moet er van houden. Ik ben ook leek, je moet er van houden maar het is zeker te doen!
Vaak is alle begin lastig. Een tip die, toen ik die door kreeg, voor mij veel veranderde. Het instellen en handhaven van je mate van stijgen en dalen versus het instellen en handhaven van je horizontale snelheid werkt omgekeerd dan veel beginners denken. Horizontale snelheden controleer je met je hoogteroer en diens trimvlakken. De stijg en daal snelheid (dus je verticale snelheid) controleer je met de gashandel (throttle)
Anoniem: 57381 14 april 2021 09:52
Leuke update maar ik kan nog steeds niet onder een brug doorvliegen met een klein vliegtuigje. Ook zijn de gebouwen in de meeste dorpen nog redelijk matig herkenbaar als je laag vliegt. Je eigen huis is met moeite herkenbaar. Het leuke aan een klein vliegtuig is vooral die herkenbaarheid. Deze update brengt in ieder geval al vast de meest bekende objecten. Nu mijn eigen huis nog!
Hangt van de brug af. Er zijn bruggen waarbij het wel kan. Maar de fotogrammatrie maakt fouten bij vele bruggen waardoor het gebied eronder als solide wordt weergegeven voor collisions.
Je bent verwend :+
Wat Microsoft aflevert aan wereld realisme is gewoon ongezien. Is het niet compleet ongelofelijk dat jij, en zowat elke burger ter wereld, in deze simulator over zijn dorp/straat kan vliegen? Je huis kunnen herkennen is leuk en zal vast ooit makkelijker worden, maar je kan evengoed stellen dat voor een vliegsimulator de details op de grond echt niet zo belangrijk zijn...
Voor een visual flight (vliegen op zicht) om de meest belangrijke points of interest te bezichtigen is wat betreft Nederland in de World Update 4 voor mij een teleurstelling geworden. Den Haag, de facto onze hoofdstad, heeft geen enkel point of interest gekregen. Geen Binnenhof met Ridderzaal, geen Scheveningse pier met Kurhaus en geen Vredespaleis. In Zeeland schittert de Oosterschelde stormvloedkering door afwezigheid. Maar wel het FC Twente Grolsch Veste stadion en het PSV stadion, dan denk ik waar slaat dat op? Hebben FC Twente en PSV daar Microsoft voor betaald? Zo niet dan hadden ze ook het Gelredome of de Arnhemse John Frost brug erbij kunnen nemen, maar ook dat was voor World Update 4 blijkbaar een brug te ver. Verder is er door het hele land heen een overdaad aan Amsterdamse grachtengordel panden te zien. Afijn, ook met al die windmolens hebben ze wel hun best gedaan om de Nederlandse klompen, kaas en tulpen karikatuur nog wat meer te benadrukken.

[Reactie gewijzigd door Emeg op 23 juli 2024 14:19]

Anoniem: 111246 14 april 2021 09:05
Ook leuk dat ze nu (volgens mij de eerste airline?) de Livery van een KLM Boeing 787-10 hebben toegevoegd. :)
Alleen een 787 stijgt niet op vanaf Rotterdam Airport, dat is dan wel weer jammer :+
Niet geheel waar, Rotterdam Airport wordt gebruikt als uitwijkhaven.
En er is al eens een Boeing 787 daar geland: https://www.planespotters...s-boeing-787-9-dreamliner
Ook de 787-10 kan daar landen, net als in het verleden de 747, 777 en A330 er wel eens zijn geweest.
Dan moest-ie flink in de ankers. 8-)
Anoniem: 111246 @hooibergje15 april 2021 06:48
Ook dat valt wel mee. De baan van Rotterdam is 2200m, de Schiphol Oost baan is 2000m en ook daar kan een 787 prima landen.
Eens dat er wel iets meer geremd zal worden dan bij een langere baan. Maar niet op zo een manier dat je met piepende banden strepen over de gehele lengte van de baan trekt.

Al wordt er daar soms ook flink geremd om een afslag van een landingsbaan te nemen wat je weer een tijdje taxiën scheelt.

O.a. het gewicht van het toestel en de weersomstandigheden bepalen wat er minimaal nodig is om.veilig te kunnen stoppen. Een toestel kan heel wat sneller stilstaan dan normaliter toegepast wordt. Iets met passenger comfort en het niet al te snel willen slijten van de remmen.

Baanlengte is overigens meer van belang bij het vertrek. Een vliegtuig heeft meer lengte nodig bij het vertrek dan bij aankomst en dat komt voornamelijk door het gewicht van de brandstof.

Neem bijv Sint Maarten, een 747 kan daar prima landen, maar zal er niet volgeladen weg kunnen. Oplossing is dan ook minder brandstof mee en dan gaat het prima.

Er zijn uiteraard allerlei berekeningen die je toepast op basis van o.a. gewicht, de weersomstandigheden, type ondergrond, temperatuur, motor vermogen om veilig te kunnen vertrekken (en ook landen).

Bij vertrek is er ook bijv. een moment (V1) waarop je als vlieger weet dat mocht er nu iets gebeuren met een van de motoren, je door moet met de takeoff.
Na V1 heb je onvoldoende baanlengte over om je toestel nog veilig tot stoppen te brengen. Je moet dan dus eventuele problemen mee naar boven nemen.
Dat alles heeft te maken omdat je de motoren ook nodig hebt bij het remmen (reverse trust) om snel tot stilstand te komen.

Remmen kan uiteraard ook zonder reverse trust van de motoren maar dan heb je weer meer baanlengte nodig en ook daar komen de eerder genoemde factoren bij kijken waarbij gewicht toch wel een groot aandeel heeft.
Ik speel geen FS, maar vind 't wel netjes van Microsoft dat ze deze content gratis aanbieden. Zeker met al die microtransacties die in je veel andere games ziet.

Edit: typo

Update: ik bedoel dus vooral dat ik het netjes vind dat je extra content gratis krijgt. Het product waar je voor betaald hebt werkt tenslotte al, dus ze hadden deze content ook als DLC kunnen verkopen. Dat tegenwoordig veel games eigenlijk niet speelbaar zijn zonder microtransacties vind ik persoonlijk niet kunnen. Maar goed, ik ben geen die-hard gamer en wil er dan ook niet zo veel geld aan uitgeven.

[Reactie gewijzigd door Polydeukes op 23 juli 2024 14:19]

Ik vind het juist abnormaal dat je microtranascties als normaal ziet tegenwoordig. Ik vind juist deze updates 'normaal'. Het hoort erbij samen met nieuwe updates van nieuwe locaties.
Vroeger waren er juist heel veel "micro"-transacties in de voorganger MS Flight Simulator. Vliegtuigen, tools, sceneries kon je er allemaal bij kopen, soms voor flinke bedragen. Hoe dat zit in de nieuwe weet ik niet, deze is helaas niet vooruit te branden op mijn pc. Een streaming versie zou welkom zijn.
Dat klopt, maar volgens mij waren dat toch vooral derde-partij aanbieders die dat soort content verkochten, en niet zozeer Microsoft zelf.
Er is ook nog een soort tussenversie geweest van Microsoft Flight, daar kon je wel extra vliegtuigen van Microsoft zelf kopen.
Ah, bedoel je die versie. Die heb ik zelfs nog in mijn Steam library staan, inclusief een drietal DLC's. En je hebt gelijk dat dat toen hun beoogde verdienmodel was: een kale basisgame die je steeds meer kon uitbreiden met DLC's (vergelijkbaar met wat DCS momenteel doet). Maar dat spel werd binnen een half jaar na release alweer door Microsoft gecancelled, dus ik weet niet of je dat nu nog als argument kunt gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Huugje op 23 juli 2024 14:19]

Dit is nog steeds zo. Recentelijk is een CRJ vliegtuig toegevoegd (eigenlijk 2), voor een prijs richting 60 euro.

Ik weet niet helemaal hoe het verdienmodel van MS/Asobo eruit ziet. Maar in principe verkopen zij eenmalig een Sim met basisfunctionaliteit (enkele eenvoudige vliegtuigen). Andere devs (paywall maar ook veel freeware) maken vervolgens uitbreidingsinvesteringen, zoals meer vliegtuigen, gedetailleerde scenery en missies. De kwaliteit van deze uitbreidingen is (soms) zeer goed en de systemen zijn tot in detail geprogrammeerd. Helaas zit hier wel een stevig prijskaartje aan.

Ik neem aan dat MS/Asobo een deel van de verkoopprijs krijgt. Natuurlijk heb ik liever eenmalig een aanschaf voor een volledige Sim, maar in dat geval zou de Sim duizenden euro’s zijn. Nu kan ik zelf besluiten welke vliegtuigen ik extra wil aanschaffen. Als je niets extra’s wilt betalen heb je al een goede Sim, met een aantal zeer goede gratis mods/vliegtuigen.
Waarom zijn gratis content updates normaal? Je hebt al gekregen waarvoor je betaald hebt en je hebt recht op niks extras. Neemt niet weg dat de prijs/kwaliteit verhouding van DLC tegenwoordig totaal weg is maar je hebt geen recht om dit maar gratis te krijgen.
Omdat het vaak gaat om content die prima in de base game had kunnen zitten, waarbij het vermoeden bestaat dat er bewust content is achtergehouden.


Bijvoorbeeld een grot in de bestaande wereld die je pas in kan na een microtransactie.
Waar leg je dan de grens wat wel en niet in de base game had kunnen zitten? Of het nou 1 grot is voor 2 euro of 10 grotten voor 20 euro wat vroeger een addon werd genoemd. Ik zie het probleem niet echt.
Ik verkoop jou eerst een hamburger met saus voor 10 euro.

Het jaar erop een burger zonder saus voor 9.50, en de saus kost je 1 euro.

Het jaar daarop geef ik je alleen nog maar een burger, de sla kost 1 euro, de saus kost 1 euro, en het broodje kost 1 euro. De burger tik je natuurlijk nog steeds wel 10 euro voor af.

Het jaar daarop introduceer ik de "XL" burger, en wordt de normale 10 euro burger 30% kleiner.

Etc.
Fijn dat er ook McDonald medewerkers op Tweakers zitten. Ik zou wel graag een bezorg addon willen voor m'n wijk. Kan je dat ook regelen? Ik betaal er graag voor.
Voor de juiste prijs is alles te regelen. Zullen we zeggen 1500 euro bezorgkosten per keer? Dan bezorg ik jou een burger wanneer je wil.
Maar als jij het geld niet ovet hebt voor de base game dan koop je hem toch niet? Onafhankelijk van micro transacties.

Als mensen de volle mep betalen voor Fifa 2019 en het jaar erop weer de volle mep betaken voor Fifa 2020 die eigenlijk identiek is... Tja. Laat ze lekker.

Ik heb helemaal geen lol in een spel waar ik ewn grot zie waar ik pas in mag na een euro betalen. Heeeeeel misschien als de base game gratis was, maar ik denk het niet. Maar als een ander dat graag wil, prima.
Maakt het uit of het ook wel in de base game had kunnen zitten? Je krijgt gewoon waar je voor betaald. DLC is een extra voor de zeldzame keren dat je een game al helemaal hebt uitgespeeld en nog meer wilt.
Geef nou eens fatsoenlijk antwoord....

MSFS was verre van af toen het werd gelanceerd. Het is ook als Work In Progress uitgebracht, en iedereen die het spel kocht kon dat weten. De bugs en andere zaken die door MS zijn beloofd worden via regelmatige updates uitgerold.
Dat gebeurt hier dus, de trailers die MS vooraf had laten zien, met de slogans (Vlieg over je eigen huis!!!) maakten de verwachtingen erg hoog. Als je dan over een wijk met allemaal grijze dozen vliegt, valt dat toch wat tegen.
En daarom zijn deze updates gratis, je hebt ze al betaald.
Komt er een werkelijke update met nieuwe features, dan wil ik daar uiteraard voor betalen.
Ik ben al tester vanaf het prille begin, het wordt steeds mooier, maar het zal nog wel even duren tot het echt de simulatie is die ik wil hebben. Maar we gaan vooruit!
De comment waarop ik reageerde generaliseerde alle updates voor games in het algemeen. Mijn reactie was dan ook hierop.
Sommige games hanteren echter wel een gratis content update policy. Zoals bijvoorbeeld Halo. 1x kopen (of via Game Pass) en dat is de enige transactie. Wat je in-game kunt kopen is dan puur cosmetisch (War Zone was hier technisch gezien een uitzondering).

Dat is dus één van de redenen dat het een trouwe schare fans heeft.
Aan de andere kant hebben sommige games (bijv. die van Paradox) extreem veel DLC. Maar dankzij die DLC ontvangt de game jarenlang updates.
Zonder dat is het financieel natuurlijk niet te verantwoorden om te blijven updaten. Men werkt niet voor niks.
"Men werkt niet voor niks" is nogal een dooddoener. Het klinkt een beetje alsof ik niet wil betalen voor een updates/DLC en die dan wel eis van een bedrijf. Dat doe ik echter niet.

Bij games waar DLC wel gratis is, hebben ze dat gewoon bij de aankoopprijs ingerekend. In beide gevallen wordt er betaald, echter is het verdienmodel anders.

Als DLC echt iets toevoegt aan een game, en vantevoren duidelijk is dat de basisfunctionaliteit van de game goed zit. Heb ik niet echt iets tegen DLC. Ik heb er echter een hekel aan als ze bewust functionaliteit achterlaten en dat je die dan via DLC moet kopen.

Flight Simulator heeft trouwens ook een prima model, ze zijn daar duidelijk over geweest vanaf het begin en doen ook hun best de basisvariant goed up te daten. Zelfs met extra DLC.
Hoezo recht hebben, totaal irrelevant.
Er werd vol lof gesproken over het digitaliseren van onze aardbol in dit spel/sim. Nou daar heb ik nog wel wat op aan te merken.

Er wordt gebruikt gemaakt van Bing maps. En dan rijst natuurlijk automatisch de vergelijking met Google maps. En als ik dan over Rotterdam vlieg en echt geen zak herken anders dan de karakteristieke eigenschappen van het terrein dan is dat wel een beetje jammer.

Dus update goed, blij zijn dat het gratis is nou nee, dit hoorde sowieso beter te zijn.
Dus update goed, blij zijn dat het gratis is nou nee, dit hoorde sowieso beter te zijn.
Hoezo? Noch Microsoft, noch Asobo zijn verplicht om de benelux te releasen, laat staan te pimpen.
Om wat ik eerder uitleg, ik ga niet in herhaling vallen.
Tsja, als oudere gamer ben ik het volledig met je eens. Maar teruggaan naar de tijd van vroeger gaat niet meer gebeuren vrees ik. Onder het mom van "anders verdienen we onze investering niet terug" wordt er nu aan schaamteloze cash grabbing gedaan. Het enige wat je als individu kan doen is deze praktijken niet steunen, vandaar dat ik sinds deze rotzooi gaande is geen enkele game meer heb aangeschaft die deze manier van werken hanteren. De hoeveelheid games die ik de afgelopen 10-20 jaar heb aangeschaft zijn op 1 hand te tellen.
MSFS had al "DLC" voordat je als consument in Nederland internet kon krijgen. Vroegah (nog in het DOS tijdperk) ging een jonge Sirblade met de bus naar Amsterdam om bij Comcol in de software bakken te kijken, die lagen toen al vol met "DLC" voor MSFS. En het was verre van gratis, mijn zakgeld was in ieder geval nog niet toereikend.
Dat snap ik. Maar ik heb het even over de game industry in het algemeen. Vroeger was DLC ook niet gratis perse, je kon dan Expansion Packs kopen die je feitelijk een geheel nieuwe game gaven maar dan in dezelfde engine. Kijk naar bijv. de expansion packs van Call of Duty 1. Nu worden de meest basale dingen in DLC gestopt en kan daar ook weer schaamteloos geld aan verdiend worden.
Lang leve games als Monster Hunter (in dit voorbeeld specifiek Rise voor de Nintendo Switch): die hebben wel wat kleine cosmetische DLC maar de eerste grote gratis updates zitten er aan te komen met nieuwe monsters, verhaal, opties e.d.
Ze hebben wat dat betreft bij Flight Simulator een redelijke verhouding tussen betaald en gratis content. Je ziet momenteel vooral dat men met World Updates en Simulation Updates het spel naar een steeds hoger plan tilt, en dat vliegtuigen en minder bekende vliegvelden via in-game-purchases moeten worden vergaard.
Ik heb bij aanschaf voor het super deluxe pakket gekozen, maar ik zou graag alsnog af en toe ook een gratis vliegtuig krijgen. Ik vind het tot nu toe lastig om te beoordelen hoe de visie van Microsoft wat betreft het verschaffen van vliegtuigen. Over het algemeen word er veel gecommuniceerd, maar juist op dat vlak wat minder.

Een negatieve noot is wel dat als ik Flight Simulator wil spelen (een paar keer per maand) je eerst altijd 20-30GB aan patches en extra spul moet downloaden voor je de game in mag. De update cyclus kan zomaar 2 uur duren waardoor je niet zomaar kan bedenken 'oh ik wil vanavond FS doen' ;(

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 23 juli 2024 14:19]

Ze hebben gisteren een (betaalde) ultralight aangekondigd. En er komt volgend jaar een ATR 42/72 maar ik heb niet helemaal helder of dat ook vanuit MSFS zelf komt of vanuit een partner.
Zonder teveel op microtransacties in te gaan en het een rant te maken.

Dit soort dingen ben ik het eens met @Polydeukes dat het netjes is dat ze het doen. Microtransacties voor het fixen van bugs of unlocken van echte basale spelelementen vind ik niet kunnen (e.g. Sims 4). Maar zulke extra additions van textures of voor extra DLC die een spel leuk houden na 100 uur ofzo vind ik goed kunnen. Vroeger kregen we ook maar een CD met een versie en dat was het, en die waren dan vaak wel goed speelbaar en zonder bugs. Het online gebeuren zorgt voor druk op publishers tot onvoltooide en buggy spelen, daar moeten hun voor zorgen. Maar een extra DLC voor als je het na 100 uur ofzo het gehad hebt mogen ze gewoon geld voor vragen.
De meeste vliegtuigen en vliegvelden liggen in de 20-30 euro categorie.
Dat is wat mij betreft geen micro transactie meer.
Er is gelukkig ook erg veel en erg goede freeware.
Wat een onzin. Toen je (in dit geval) FS kocht wist je wat je kreeg. Hoeveel en welke locaties er gedetailleerd beschikbaar waren. In die zin kocht je m.i. een 'af' product.

Het is dus heel netjes om extra locaties aan te bieden als aanvulling op wat

Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met wat ze al hebben verdiend aan het product en de hoop nog meer exemplaren te kunnen verkopen nu het nog aantrekkelijker is.

Maar voor de rest is dit gewoon ook een heel gezonde manier van het bedienen en willen behouden van je klanten.
Vergeet niet dat FS2020 nog niet echt af was, dus je kocht min of meer een early access. Plus de volledige versie kost 120 dollar wat niet bepaald goedkoop is.
De officiele release was vorig jaar dus van Early Access is hier geen sprake. Dit zijn "reguliere" update gecombineerd met verbeteringen van de wereld omgeving. Zowel op landelijk/stedelijk niveau als POI's en generieke verbeteringen zoals kustlijnen, meren of oceanen of hoe bergen er uit zien.

De normale standaard versie kost 60 euro of is prima te spelen via Microsoft Game pass.

Het enige wat de Deluxe of Premium versie toevoegt is een aantal vliegtuigen en handgemaakte vliegvelden. Het is aan de simmer de vraag of dit het waard is maar als je bekijkt dat een gemiddeld standaard vliegtuig 20 euro kost even als een vliegveld dan krijg je voor die 60 euro een aardige klap aan content extra.
Nja wat ik op zich wel jammer vindt is dat ik nu heel voorzichtig ben met het kopen van add-ons in de Marketplace. Je zal toch maar voor €200 aan addon-vliegvelden voor Scandinavië gekocht hebben en nu horen dat World Update V dus precies Scandinavië is.... wat heb je dan nog aan die addon-vliegvelden.

Je ziet op dit moment ook veel aanbiedingen van bijv. de Parijs objects, vliegvelden in Frankrijk en België die uitverkocht worden et cetera. Want tsja. Dat is nu dus grotendeels al verbetered.. zeker Parijs is nu in photogrammetry in MS FS toegevoegd.
Zit gewoon in de gamepass ultimate. Verder rijst bij het gebruik van Bing maps natuurlijk automatisch de vergelijking met Google maps. En als ik dan over Rotterdam vlieg en echt geen zak herken anders dan de karakteristieke eigenschappen van het terrein dan is dat wel een beetje jammer. Dus update goed, blij zijn dat het gratis is nou nee, dit hoorde sowieso beter te zijn.
Als ik zie wat er voor Nederland wel en niet in de World Update 4 bij is gekomen, dan krijg ik het vermoeden dat Microsoft zich daarvoor wel degelijk laat betalen door ondernemers en instellingen om zo hun point of interest in de scenery van de flightsimulator te laten verschijnen. Anders kan ik de afwezigheid van het Binnenhof met Ridderzaal (is toch ons regeringscentrum) en het ontbreken van de stormvloedkering in de Oosterschelde, maar wel de aanwezigheid van voetbalstadions als het PSV stadion en ook, daarbij heel nadrukkelijk het biermerk *Grolsch* genoemd de Grolsch Veste van FC Twente niet goed verklaren. Microsoft Flightsimulator als een commercieel uithangbord voor derde partijen, wen er maar aan.

[Reactie gewijzigd door Emeg op 23 juli 2024 14:19]

Tja, voor niks gaat de zon op denk ik dan. Gratis bestaat niet. Ik heb er persoonlijk weinig problemen mee, zolang de reclame me maar niet opgedrongen wordt.
Jammer dat Eindhoven Airport alsnog niet in de update zit. Leek mij juist het meest logische, maarja.
Waarschijnlijk ontbreekt deze standaard omdat dit een militair vliegveld is. Maar volgens mij is deze apart te downloaden.
Anoniem: 111246 @DonRoger14 april 2021 09:51
Je kunt deze zelf toevoegen via:
https://flightsim.to/file...heh-incl-custom-buildings

Eindhoven Airport is een Militair veld, en dat ligt geloof ik wat lastiger omdat er vanuit de commercie in te gaan zetten. Daarom zit bijv. Enschede er ook niet in.
Maar ook, die is te vinden op https://flightsim.to/
Het probleem is dat Bing vliegvelden met een (gedeeltelijk) militaire rol blurred.
Net als bijvoorbeeld gebieden met kerncentrales.
Asobo (ontwikkelaar) is er naar an het kijken hoe ze dat kunnen oplossen (id toekomst)
Ze kunnen in dat geval toch 'generieke' vliegvelden er in zetten als placeholders? Zaken zoals plaats en lengte van de startbaan en van de platformen is zijn gewoon openbaar gepubliceerd.

In FSX was dat niet anders. Eindhoven was dan misschien wel een saaie baan met een grijs legoblok ernaast, maar het was tenminste geen weiland.
Omdat die geblurred is op Bing zeiden ze gisteren. Zelfde met Stuttgart, EHTW en nog iets van 600 andere vliegvelden.
Dat blurren zouden die Duitsers in Stuttgart en die 600 anderen heel slim expres hebben kunnen gedaan. Die willen mogelijk eerst geld vangen van Microsoft voor ze hun vliegveld beschikbaar maken in onder andere de flightsimulator ;) Ook bij computergames gaat het blijkbaar meer en meer draaien om de commercie. De gamers worden daarbij steeds minder belangrijk.
Het is al 15 jaar of nog langer geblurred. Heeft te maken met aanwezigheid van militaire installaties
Het belangrijkste landmark ontbreekt in dit lijstje. Ik hoorde meteen het jaren-90 thema weer toen ik Fort Boyard vanuit de lucht zag. ;)
Gewoon te downloaden vanuit de community. ;)
https://flightsim.to/file/534/fort-boyard-v1-0

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 111246 op 23 juli 2024 14:19]

Maar hij zit dus al in de update. :P 1:58 in de video.
ik dacht hetzelfde, wat een game show was dat zeg!

Laat de tijgers los!
Leuk, helaas niet de deltawerken. Zouden modellen van beroemde plekken niet goed geschikt zijn voor een ontwerpwedstrijd? Lijkt me leuk als nog veel meer iconische bouwwerken in het spel toegevoegd worden. Zoals de deltawerken die nu helaas zo plat als een pannekoek zijn :-).

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 23 juli 2024 14:19]

Ook deze kun je zelf toevoegen vanuit de community:
https://flightsim.to/file/965/oosterscheldekering
Wat voor financieel belang zou Microsoft bij ontwerpwedstrijden hebben die verder voor Microsoft geen geld op de plank brengen? Microsoft wil blijkbaar van de provincie Zeeland (of een andere partij die over de toeristische aspecten van de Deltawerken gaat) eerst geld vangen voordat dat soort echte points of interest in de flightsimulator verschijnen. Ik heb al een sterk vermoeden gekregen van een geheime commerciële agenda bij Microsoft. Voor toekomstige scenery updates moet gewoon betaald worden, niets is gratis. Wat voor ons als gratis beschikbaar komt, daar zullen vast ondernemers en instanties (wiens scenery als een nieuwe vorm van reclame in de flightsimulator verschijnt) voor betaald hebben. Je ziet het nu al met de Grolsch Veste van FC Twente. Ben benieuwd wanneer we bijvoorbeeld als 'gratis' scenery de Heineken brouwerij van Zoeterwoude na een scenery update kunnen bezichtigen. Of de monumentale Van Nelle fabriek aan de Delfshavense Schie nadat Sara Lee/Douwe Egberts daarvoor bij Microsoft met geld over de brug is gekomen. Het lijkt mij voor de morele geloofwaardigheid van Microsoft een goede zaak als ze daarin gewoon openkaart gaan spelen.
Zo evil zijn ze ook niet, getuige het feit dat de mods van spelers gewoon gefaciliteerd worden.
De waarde voor Microsoft zit in Xbox en Bing. En vergeet niet dat Flightsimulator zo'n beetje de oudste titel is voor MS. Het heeft ook wel een speciale "plek" bij MS en draagt bij aan positief imago.

Je kunt dit dus straks met je Xbox spelen (en dus niet met je Playstation). Het maakt het Gamepass abonnement interessanter. Dat zal voor MS de volgende inkomstenstroom zijn. Daarnaast draagt dit ook bij aan een 'digital twin' die Google (en dus ook Bing) aan het creëren zijn van de wereld. Voor de rest zou ik er niet teveel achter zoeken. Het is geen second life. Ik denk dat ze bij MS niet zitten te wachten om met bedrijven af te gaan rekenen om hun logo/gebouw in de sim te krijgen. Teveel gedoe en lastig schaalbaar. Bovendien er zijn genoeg marketplaces waar je het gewoon gratis kan aanbieden.

Ik begreep dat er (nu nog) zelfs geen fee op de marketplace zit in de game. Je kunt DLC dus ook heel simpel buiten de game om kopen en installeren. Ze omarmen ook actieve mod communities als FlyByWire en WorkingTitle. Over een paar jaar zal er ongetwijfeld een punt komen waar je weer eens 60-120 euro op tafel moet leggen voor een volgende versie en er is net een ultra light aangekondigd die 10 euro gaat kosten, etc. Maar voor nu zeg ik is het verdienmodel Xbox en Gamepass.
Weet iemand hoe het zit met andere karakteristieke gebouwen, zoals het Evoluon of de Domtoren in Utrecht?
Niet in de officiele uitbreiding, maar er is genoeg "fan content':

Eindhoven, incl. Evoluon:
https://flightsim.to/file/710/eindhoven-scenery-pack

Domtoren:
https://flightsim.to/file/599/domtoren-utrecht

Of de hele Utrechtse binnenstad:
https://flightsim.to/file/3421/utrecht-city

Of zoek meteen in wat er allemaal voor Nederland gratis verkrijgbaar is:
https://flightsim.to/by-country/NL/

Shameless plug: ook leuk, de Tweakers-livrei voor de Cessna 208:
https://nl.flightsim.to/f...-208-caravan-tweakers-net

[Reactie gewijzigd door aap op 23 juli 2024 14:19]

Je bent geweldig!
Domtoren Utrecht is al sinds 19 september 2020 als download beschikbaar, maar er is nog geen enkele download geweest. Blijkbaar weet bijna niemand dat er al een flinke mod community actief is die allemaal scenery voor de flightsimulator maakt en beschikbaar stelt. Ik wist dit tot nu ook niet, bedankt voor deze geweldige informatie :)
Raar eigenlijk: 26 mensen volgen de Domtoren-mod, 19 liken het en er is 1 reactie die de auteur bedankt en dan zou niemand hem daadwerkelijk gedownload hebben?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.