Nederland en België zitten in volgende World Update voor Flight Simulator

Nederland en België worden in de volgende update voor Microsofts Flight Simulator onder handen genomen. Wat dat precies inhoudt is nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk worden Benelux-gebieden daarmee veel gedetailleerder.

Het gaat om de World Update voor Flight Simulator die na de eerstvolgende komt. Die eerste draait met name om Groot-Brittannië, blijkt uit een trailer die tijdens een Q&A-livestream van ontwikkelaars Asobo werd getoond. Tijdens die vragensessie zeggen de ontwikkelaars na 23 minuten ook dat de World Update voor daarna ook al bekend is. In die wereld wordt de focus gelegd op Frankrijk en de Benelux, zeggen de ontwikkelaars.

De ontwikkelaars geven verder geen details over de Benelux-update. Een World Update in Flight Simulator betekent dat een bepaald gebied op de wereld veel meer details krijgt. In de World Update III-trailer over het Verenigd Koninkrijk is bijvoorbeeld te zien hoe spelers over Stonehenge en Buckingham Palace vliegen. In totaal kunnen spelers langs tachtig van zulke landmarks vliegen, blijkt uit de patch notes.

World Update III voor Flight Simulator komt tussen 9 en 11 februari uit. De daaropvolgende World Update met de Benelux en Frankrijk staat gepland voor eind maart.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

29-01-2021 • 16:55

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Ze kunnen er beter DX12 or vulkan support in stoppen. Dan is het tenminste speelbaar.

Snap echt niet dat ze na al het commentaar dat nog steeds niet oplossen.
DX12 komt met de xbox release later dit jaar
DX12 gaat het niet redden vrees ik. Het is de aard van de game, een uitgebreide vliegtuigsimulatie is blijkbaar heel moeilijk multithreaded te krijgen. Elke beweging van je vliegtuig hangt af van een zeer groot aantal parameters en die zijn niet makkelijk te syncen over meerdere threads als ik het goed begrijp.

Ik wil niet anders dan de 90fps te halen in mijn reverb g2, maar ik acht de kans zeer klein in.
MSFS is anderzijds wel de beste VR ervaring die ik ooit gehad heb.
Zelfs met de 30 fps performance op een rtx3090.
De simulatie van het vliegmodel is het probleem niet. Dat kan al 20 jaar op zo'n hoog niveau dat piloten er hun vlieguren mee op peil kunnen houden, dus heel veel rekenkracht zit daar niet achter. Het zijn de graphics en de schaal van MSFS die het zo zwaar maken qua performance.
Een uitgebreide vliegtuigsimulatie is net zoals een weermodel een fysisch complex model, waarbij er inderdaad veel rekenwerk is wat je niet zomaar met een paar mutexen kunt beschermen. Dit kost denkwerk. Maar aan de andere kant, dit soort rekenwerk wordt al decennia op honderden zoniet duizenden cores gedaan.

Dat gezegd hebbende, moderne computers gebruiken GPU's om dit soort modellen door te rekenen, en die zijn standaard al massief parallel. En Flight Simulator heeft toch al een dikke GPU nodig, dus daar kun je als developer op rekenen.
Ik denk dat die systemen beter parallel werken omdat ze niet in real time moeten gesimuleerd worden. Banden simulatie in race simulators vind ik ook zeer interessant. De beste techniek momenteel (rfactor imo) gebruikt een voorgesimuleerde look up table die 24h moet rekenen op alle mogelijke vervormingen. In de game word deze tabel aan 1000hz gebruikt voor de simulatie. Ik gok dat een vleugel te complex is voor deze hybride techniek.
Maar met DX12 kan de renderer in ieder geval efficienter met de CPU omgaan, wat meer tijd vrijmaakt voor de simulatie.
Het een sluit het ander niet uit. Ik neem aan dat ze verschillende teams hebben voor de engine, DX12 en het invullen van de wereld, gezien dat allemaal projecten op zich zijn.

Ik vind vooral de GA vliegtuigen in Flight Simulator meer dan speelbaar, en ik ben toch wel erg blij dat Nederland nu hopelijk ook de beloftes waar kan maken.

Qua functionaliteit wacht ik eigenlijk vooral op een replay modus, gezien ik het toch wel leuk vind om even van alle kanten terug te kijken of mijn landing een echte greaser was, of dat de remschijven op de baan liggen.

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 29 januari 2021 23:31]

Juist van Microsoft had ik wel verwacht dat ze DX12 zouden gebruiken. Het is tenslotte hun tech
Hopen dat ze met eindhoven komen.
Er is een mooie gratis add-on voor vliegveld Eindhoven: https://nl.flightsim.to/f...heh-incl-custom-buildings
Ja, raar dat die weggelaten zijn uit de game voorlopig. Hebben ze kennelijk gedaan omdat die geblurd zijn op Bing Maps maar op andere maps zoals Google zijn ze gewoon zichtbaar.
Zo gek is het niet. Welschap is officieel geen passagiers vliegveld. Het is een millitair object waarbij een soort van "gedoog constructie" is ontwikkeld die medegebruik van passagiersvluchten mogelijk maakt.

Afgesproken is echter dat de volledige capaciteit van het vliegveld op elke moment opegeist kan worden door de luchtmacht.


Anno 2020 zijn die afspraken wat achterhaalt en zou een volwaardige millitaire/private status beter zijn.
Maar zelfs dan, waarom zitten militaire velden er uberhaupt niet in? Zelfs in de eerste flightsims zaten die er gewoon in.
In veel landen is dat een lastig verhaal, millitaire objecten mogen niet gefilmd en gefotografeerd worden(daarom ook de blur) in een aantal landen zijn er ook regels gemaakt over namaak in bijvoorbeeld games.


Microsoft heeft tijdens een stream q&a gezegd dat millitaire objecten er niet in komen omdat dit veel extra werk zou opleveren als een land besluit om de regels aan te passen. Daarnaast wilt microsoft niet aansprakelijk gehouden worden indien de gebruiker een gameversie gebruikt waarin deze objecten wel nog zichtbaad zijn. Dus daadom helemaal geen millitaire objecten.


Ik neem aan dat ze niet zozeer op europese landen bedoelden maar vooral richting asia, midden oosten en zuid amerika.

[Reactie gewijzigd door 1x3xc-12 op 29 januari 2021 17:29]

Stom hoor.. Op Google maps zijn ze gewoon te zien en ook in eerdere versies zijn ze gewoon beschikbaar geweest.

Inderdaad is dit binnen Europa sowieso een non-issue behalve in Griekenland een beetje (hebben destijds nog wat spotters voor vastgezeten). Maar die doen ook niet aan dubbele status natuurlijk.

Maar dan heeft het eigenlijk ook weinig zin om Nederland te gaan fixen, wat er het meeste ontbreekt zijn juist deze vliegvelden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 januari 2021 17:48]

Stom hoor.. Op Google maps zijn ze gewoon te zien en ook in eerdere versies zijn ze gewoon beschikbaar geweest.
Ja, ze zijn te zien totdat het land aan Google vraagt dat te blurren. Dan is het betreffende object niet meer te zien. Net zoals kerncentrales en andere terrorisme-gevoelige objecten.
Ja maar kennelijk heeft Nederland dit nooit gevraagd. Anders hadden ze het bij Google ook wel gedaan ;) Je voorkomt niet veel als je het bij Bing wel blurt maar bij Google niet. Bovendien is Google veruit de grootste in zoekmarkt aandeel. Dus wie zoekt komt daar juist eerder terecht.

En het heeft ook niet zoveel zin als je zelf gewoon passagiers toelaat om het in levenden lijve te inspecteren. Dit soort dingen heeft alleen zin voor objecten die puur off limits zijn voor burgers. Kennelijk is het Microsoft geweest die dit uit een of andere voorzorg gedaan heeft in plaats van dat het gevraagd is door Nederland.

Verberg dan bijvoorbeeld alleen de basis kant (aan de andere kant van het vliegveld), dan ben je er ook en hebben gewone luchtvaart spelers er geen last van.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 januari 2021 18:45]

Nee het is andersom, het was op Maps ooit geblurd maar het verbod op luchtfotografie van militaire objecten is sinds 1 juni 2013 opgeheven. Google heeft daarop wijzigingen doorgevoerd maar Microsoft nog steeds niet. Het was voor mij als Helderse dan ook erg jammer dat Den Helder Airport / Militair Vliegkamp De Kooy er niet op stond, ondanks de belofte dat alle Airports beschikbaar zouden zijn.

Bron: https://nos.nl/l/510541
Aha dat verklaart een hoop. Bedankt!
Ms heeft 1 beleid voor de hele wereld.
Het zou zomaar kunnen dat ze wel buigen voor eindhoven.
In eerdere versies was Eindhoven ook meer een "generiek" airport waarbij ze alleen het vliegveld gemaakt hebben aan de hand van de (vrij gepubliceerde) charts.

Natuurlijk nog altijd beter dan een langgerekt weiland wat runway 21 op dit moment is...
Vreemd, hoe zit dit dan bij ander Flight Sims? DCS World draait alleen op militaire basissen, map Syrië is bijvoorbeeld redelijk accuraat, zeker Ramat David en Incirlik. Ik vind het te gemakkelijk dat Microsoft dit als argument geeft.
Die nemen kennelijk het risico dat het van het eene op het andere moment eruit gehaald moet worden.


Nu vraag ik mij ook sterk af in hoeverre syrie regels heeft hiervoor, ze hebben wel andere zaken aan hun hoofd.
Een erg mooie gratis versie van EHEH is gewoon te downloaden op flightsim.to
Compleet off-topic, maar de muziek bij hun filmpjes is altijd zó goed!
Ja, fantastisch iedere keer weer. En deze laatste weer met een compleet nieuwe track. De muziek is overigens door Finishing Move Inc (door Brian Trifon en Brian Lee White) gecomponeerd. Die hebben inmiddels behoorlijk wat tracks gemaakt voor andere games en enkele films. Zie: https://www.finishingmoveinc.com/music
Nu Spanje nog! Gelukkig is er al een mooie third party update geweest voor Barcelona.

En ik hoop dat ze nu eindelijk eens de half militaire vliegvelden erbij doen zoals Eindhoven. Echt idioot dat die er niet in zitten. Zijn wel weer mods voor maar het moet er gewoon in zitten.

Nu vraag ik me wel af: Krijgen de mensen met de basic versie van FS2020 nu ook de premium versie van Schiphol? Het zou ook een beetje raar zijn als ze heel Nederland mooi maken maar Schiphol lelijk laten.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 januari 2021 17:07]

Nee premium blijft premium.
Ah okee, ik heb het sowieso dus mij boeit het me niet hoor.. Maar wel jammer dat ze de componenten niet los beschikbaar maken.
Laat maar snel naar Xbox komen, inclusief updates zou fijn zijn.
Denk dat je te snel ook niet moet willen. Zie Cyberpunk :)
Opvallend. Ik had niet verwacht dat Nederland hoog op het lijstje van DLC zou staan. Normaal verwacht je eerder de grotere landen (want meer potentiële kopers). Al kan het ook weer omdat Nederland natuurlijk niet zo heel groot is. Maar toch, het kost wel tijd en geld.

Ik had eigenlijk wel verwacht wat te horen over de Xbox release.
Nederland is een actief land op het gebied van vliegsimulatie. Kijk maar naar FS Weekend, was altijd het grootste FS event ter wereld. Nu wellicht ingehaald door FS Expo. Maar ik denk dat er een groot potentieel klantenbestand in Nederland zit, niettemin door de hoge welvaart.
Lijkt mij vele malen groener dan ècht het vliegtuig te nemen + vele malen beter zicht dan als passagier :)
Benelux update zou toch ook Luxemburg moeten bevatten :) Klein landje misschien maar wel heel erg mooi en dus zeker noemenswaardig.
Ja, en dat wordt ook zo expliciet in de video vernoemd. Dat Tweakers hier enkel Nederland en België vernoemd in de titel (dus zelfs Frankrijk niet) is natuurlijk gewoon vanwege het Tweakers target publiek.
Luxemburger hier!

Tweakers heeft het altijd over Nederland en Belgie als ze het over de benelux hebben! Jammer, er mist een land in het rijtje :D
Ik ben benieuwd!
Ik hoop dat er ook nieuwe stability fixes komen, want nu crashed mijn fs2020 steeds zodra ik de in-game settings open.
Zijn de hota's al weer te koop?
Waren echt al maanden niet leverbaar.
Amazon heeft wel wat. Heb met deze week het Logitech G Flight Radio Panel besteld en binnengekregen van ze. Maar het is karig wat er leverbaar is...
heb virpil setje besteld maar staat nog altijd in backorder
zoals alles tegenwoordig = niet leverbaar.
ben al 2 maanden aan het wachten op fittingen voor mijn cooling loop

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee