Lenovo verklapt mogelijk komst van MSI GeForce RTX 3070 Ti met 16GB geheugen

Lenovo heeft mogelijk de komst van een GeForce RTX 3070 Ti van MSI met 16GB vram verklapt. De kaart is te vinden op de Europese reserve-onderdelenwebsite van het bedrijf, Lenovopartsales.com. Nvidia heeft deze videokaart nog niet officieel aangekondigd.

Lenovopartsales.com wordt door Lenovo gebruikt voor het verkopen van reserve-onderdelen voor Lenovo-computers in Europa. Op de website wordt de kaart als reserve-onderdeel aangeboden. De kaart kost daar momenteel 1937 euro. De listing is een nieuwe aanwijzing dat er een RTX 3070 Ti in ontwikkeling is met 16GB vram. De huidige RTX 3070 heeft 8GB GDDR6-geheugen. Andere specificaties van deze vermeende RTX 3070 Ti, zoals het aantal CUDA-cores, worden niet genoemd door Lenovo.

De RTX 3070 Ti met 16GB vram is nog niet officieel aangekondigd. Eerder liet een registratie van videokaartenmaker Manli wel al zien dat er mogelijk een RTX 3070 Ti aankomt. Volgens toenmalige geruchten zou die kaart over 10GB Gddr6x-geheugen beschikken. Een RTX 3070 Ti-variant met 16GB vram verscheen vorige maand al per ongeluk op de Duitse site van Alternate, als onderdeel van een voorgebouwde Lenovo-pc. Volgens de website ging dat om een bug. In september dook de kaart met 16GB vram ook al op in dezelfde pc van Lenovo, de Legion T7. Lenovo trok dat bericht toen terug. Inmiddels toont de Lenovo-website dat in deze pc een RTX 2080 Super zit.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

10-03-2021 • 18:07

111 Linkedin

Submitter: djdlk

Reacties (111)

Wijzig sortering
Hoe interresant is dit als er nauwelijk kaarten worden geleverd?
Totaal niet interresant,

Als ze nu is zouden stoppen met al die varianten aan te kondingen en te lanceren.
En de focus leggen op de productie en distributie van de basis kaarten, dan hadden we nu niet van die waanzinge prijzen en extreme tekorten gehad. ( in elk geval minder )

Ze zouden er geen stuiver minder om verdienen... lijkt mij

[Reactie gewijzigd door Nebulasky2 op 10 maart 2021 18:26]

Ik denk juist wel dat ze meer verdienen. Immers als de 3070Ti meer cores geactiveerd heeft, kunnen ze meer $/chip vragen, vergeleken met als die werd teruggewaardeerd naar 3070. Tevens bekt het voor marketing technisch natuurlijk wel lekker(der) als je niet minder VRAM op je kaarten stopt dan AMD. (Ik kan ook maar moeilijk geloven dat bvb de 3080Ti maar 12GB krijgt)

Of je (neem aan gamer) daadwerkelijk de kaarten kan krijgen zal voor NVIDIA dermate een worst zijn, daarin dat ze liever een groeiprognose willen kunnen schetsen (het is een bedrijf). Maar dat zal voor Intel of AMD weinig anders zijn.
Qua VRAM voor games heb je niet zoveel nodig als dat je zou verwachten. Toegegeven dat ik zelf ook liever iets meer heb dan nodig dan “net genoeg”. Maar deze video van JayzTwoCents laat het goed zien.
Dat dacht ik ook altijd... Maar sinds ik vrchat gebruik ben ik daar flink op terug gekomen. Daar heb je echt elke gigabyte hard nodig.
vrchat is gewoon super slecht geoptimaliseerd...
Er zijn tegenwoordig wel of bijna geen spellen die zoveel geheugen nodig hebben.
Maar daarin tegen worden de textures van de spellen steeds groter omdat we in de spellen steeds grotere werelden virtueel worden gecreeerd.Bovendien als je tegenwoordig gaat kijken hoe groot in omvang gb de spellen tegenwoordig zijn dan schrik je soms.ik zal ook niet zo 123 weten hoeveel videogeheugen je kwijt bent met een groot top spel.Ik kan me best voorstellen als je raytracing enabled hebt in de hogere regionen van nvidia hoeveel geheugen dan meer nodig heeft.
Er zijn tegenwoordig wel of bijna geen spellen die zoveel geheugen nodig hebben.
Maar daarin tegen worden de textures van de spellen steeds groter omdat we in de spellen steeds grotere werelden virtueel worden gecreeerd.Bovendien als je tegenwoordig gaat kijken hoe groot in omvang gb de spellen tegenwoordig zijn dan schrik je soms.ik zal ook niet zo 123 weten hoeveel videogeheugen je kwijt bent met een groot top spel.Ik kan me best voorstellen als je raytracing enabled hebt in de hogere regionen van nvidia hoeveel geheugen dan meer nodig heeft.
Nee er zijn geen spellen die 16GB VRAM nodig hebben, en als ze dat wel nodig hebben over zo veel jaren is de GeForce RTX 3070 Ti toch al te langzaam om alles op zo extreem hoge settings en 4k 60 a 120fps te draaien, met 16 GB VRAM wat ook standaard zit op de AMD Radeon RX 6000 serie grafische kaarten, zit je met gemak 5 jaar goed, en als spellen het dan nodig zullen hebben, zijn de AMD Radeon RX 6000 serie grafische kaarten toch al te langzaam om gebruik te maken van meer dan 16GB VRAM als dat er wel opgezeten had.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 maart 2021 03:10]

Maar ook niet meer.

Uiteindelijk is het effect op de totale markt relatief klein te noemen. Als ze een nieuwe kaart introduceren zal dat vooral mensen weglokken van andere kaarten en niet zozeer extra kopers aantrekken.
Voor de kaarten die uit zijn gekomen hebben ze al orders staan met prijzen van toen. Met deze kaarten kan Nvidia nieuwe orders aan nemen met lees "nieuwe prijzen". Hier valt veel winst te behalen want iedereen vraagt belachelijke prijzen voor hun kaarten. Waarom zou Nvidia daarin niet mee willen verdienen?... Zeker als ze weer een soort founders editie uitbrengen is dat "ka ching!".

Ik baal hier net zo hard van als iedereen want de belachelijke software matige cap op hash rate. Is echt een lachertje die nog meer geld in het laadje van Nvidia schuift. Normaal gesproken zou AMD in dat gat springen met betaalbare kaarten maar ook zij zitten met tekorten door scalpers, miners en de silicon droogte door enorme vraag.
Ze maken ontzettend veel kaarten maar alles wat kan tegenzitten in de productie en levering zit nu gewoon tegen. een container kost onderhand wel 10 keer zoveel als in een normaal economisch klimaat.
Het is grotendeels niet Nvidia en AMD's schuld.
Ik denk dat er net heel veel worden geleverd alleen is de vraag momenteel zodanig groot, mede door de cryptoboom natuurlijk, dat ze snel uitverkocht zijn.. Uiteindeiljk geraak je er wel aan maar het absurde is vaak de prijs dan.. Tegenwoordig kost een gebruikte kaart blijkbaar al meer dan een nieuwe ook..
Gebruikt is ook niet helemaal het juiste woord.

Deze kaarten zijn vaak ingekocht en worden ongeopende weer doorverkocht, uiteraard met een winstmarge voor de verkoper.

Desalniettemin wordt het er niet leuker op zo.
Dat is wel vreemd want intussen kon je er geld mee verdienen. Denk dat vooral uitmaakt of een kaart nog garantie heeft of niet (en werkt uiteraard). Prijzen die ik nu op ebay zie zijn zo absurd, koop ik liever nieuwe kaart voor een vast bedrag en is nog goedkoper.. Maar kijk eens naar rtx3080 bv, aangekondigd met prijs van niet meer dan 699$, momenteel niet meer te vinden hier onder 1300€, wat een gekte.. Als je er toch een wilt kan je best een hele nieuwe pc kopen met rtx3080, deze zijn nog vrij goedkoop te vinden.
alle merken gaan alle bekende modellen leveren dus sowieso geen nieuws waarde
Ach als ze wel werden geleverd konden ze wat mij betreft met deze prijzen nog steeds de boom in.
In 6 maanden zijn de fabrikanten weer op volle toeren ( ja dat duurt bij chips nu eenmaal zo lang) en dan kunnen ze de achter standen weg werken. Dus in ruwweg 6 tot 10 maanden vanaf nu heeft alles weer een normale prijs. Gewoon ff afwachten dus.
Hoe on-interesstant is het om elke keer dezelfde reacties te lezen in de comments
1937 euro voor een rtx 3070 ti!? Ik vermoed een type fout maar als dat de echte prijs is, nondeju. Ik houd het nog wel even bij mn 1070...
Er zijn nu al genoeg "normale webshops". Kuch kuch Ik kijk even naar jouw Megekko, waarbij ik de 3070 voor 1400 euro in de schappen heb zien liggen.

Ik snap dat er schaarste is maar dit is echt misbruik maken van schaarste.
Of *kuch* azerty *kuch* die gerust 1200 euro voor een 5700xt durft te vragen.. |:(
Ik vind wat Azerty and Megekko (en anderen, maar dat zijn normaal gesproken de 2 goeie/grote) doen echt zo smerig. Ik heb daar echt een nare smaak van in mijn mond gekregen. Ik begrijp wel marktwerking, supply & demand, maar kom op man....sommige kaarten zijn voor bijna 3 x de originele prijzen te koop. Walgelijk. Aan de andere kant, blijkbaar kopen mensen ze.....dus jah....

Ik vind dat de huidige voorraad problemen eerst even aangepakt moeten worden voor we _weer_ een nieuwe kaart zien verschijnen die niet te krijgen is....
Die shops werken volgens mij al jarenlang met zulke minimale marges dat ik ze het niet kwalijk neem. Al zal het afgelopen coronajaar hen ook geen windeieren hebben gelegd, dus zo bezien... mja.
Kijk eens naar webcam prijzen...
De inkoop is ook gewoon hoger geworden. Men leeft hier op Tweakers in de waan dat alles hetzelfde is gebleven behalve de eindprijs naar de klant. Zo werkt het natuurlijk niet. Vraag en aanbod doet keurig z'n werk.
Het alternatief is dat een scalper voor de MSRP de kaart koopt en marktplaats voor een veelvoud verkoopt. Dan liever mn geld naar de webshop..
Ik neem toch aan dat die webshops die kaarten ook voor een veel hogere prijs moeten inkopen....?
Dat is incorrect.
Ja echt?
Dan is het wel lelijk inderdaad.
Ik stoor me daar ook wat aan, maar dat is hoe commerce werkt hé. Uiteindelijk is het niet veel anders dan bv hoe ebay werkt, waar de hoogste bieder het item krijgt.. Sommige prijzen zijn erover, maar gezien veel kaarten overal out of stock zijn en dus helemaal niet te koop, is het ergens wel te rechtvaardigen. Ik vraag me af shops waar je kunt pre-orderen zoals xstra.eu of tones.be is dat betrouwbaar? Zijn eerlijk over de wachttijd van mss wel 4maand maar zal dat nog aan zelfde prijs zijn? Tegen dan zijn die kaarten sowieso nog duurder, ook voor hen..
750 voor een 3060.
Jongens jongens, jullie praten over heuvels. Dit is de echte berg: https://maxict.nl/asus-as...8-gb-gddr6-p18437261.html
Dat soort prijzen zijn ws om bots tegen te gaan..
18k ,lol....er moet maar eens iemand gek genoeg zijn ...
...bijna geneigd om achter de ware prijs te bellen.informeren, zou best goed kunnen.
En dan ook nog verzendkosten moeten betalen, bastards!
Je mag de mijne hebben voor slechts 50% van de prijs, een koopje voor een kaart van slechts 2 weken oud 8)7
Hopelijk krijg je de doos er dan ook bij..
Hoe is dit misbruik? Blijkbaar zijn er mensen die er 1400 euro voor neerleggen wat de prijs rechtvaardigd.
Precies, dit is gewoon kapitalisme. Zie bijvoorbeeld ook de lui op marktplaats die €600+ bieden op een 1080 van 4 jaar oud. Als de vraag hoog is en het aanbod gelimiteerd, gaan prijzen omhoog.
? Waar is het misbruik? Als je iets verkoopt ga je toch gewoon voor maximale winst? Gebeurt in alle sectoren maar bij gpus mag dit niet?

Ik vind de gpus ook te duur en wacht ook gewoon, maar misbruik is het niet.

[Reactie gewijzigd door Clemens123 op 10 maart 2021 19:35]

Huh op wat wacht je dan? Ik vrees dat het enkel erger zal worden hoor.. Want met zoveel schaarste weet men dat mensen er veel voor willen betalen, dan gaan ze echt niet zomaar de prijs laten zakken..
Wachten kan 1 of 2 jaar zijn... Ik verwacht dat er een moment komt dat gpu mining niet meer aantrekkelijk is (net zoals in het verleden) en dat al die kaarten die nu minen aan dumpingprijzen verkrijgbaar worden.
Ik zag al een 6900XT voor ruim 2400 euro.
We leven in rare tijden.
Ik zag al een 6900XT voor ruim 2400 euro.
We leven in rare tijden.
vraag en aanbod, is dat niet hoe de markt werkt?
vraag en aanbod, dude het is een fucking videokaartje voor een spelletje

[Reactie gewijzigd door A87 op 10 maart 2021 23:16]

I know, I know
Maar je kan vragen wat je wil, als niemand het koopt... blijft je er mee zitten
(en die dure BC natuurlijk ... |:(
Ik zie ook PS5's voor 900 euro op marktplaats. Dus tja.
Die rx5600xt voor 14600€ was wel het toppunt 8)7
staat hier op Tweakers bij vraag & aanbod voor 1250 - 1400 met een paar geseald scheelt je ff 1000,-
In navolging van absurde prijzen voor de rtx3080 in europe dan.. En zeggen dat deze standaardprijs van 699$ werd aangekondigd, maar dan zou hij helemaal niet meer te krijgen zijn.
Waarom krijgt elke 30 serie nu opeens een Ti versie? Was het met de 10 en 20 serie niet alleen de 80 die een Ti kreeg? Snap er niets meer van.

Over de prijs gesproken. Mijn kaart, 3080 gigabyte gaming oc was in november 849 toen ik em kocht. Op dit moment heeft hij geen prijs. Maar in va wordt er 1500 euro voor gevraagd. Ongelovelijk.
Nee, 1050ti, 1070 ti, 1660 ti, 1660 super, 2060 super, 2070 super.

[Reactie gewijzigd door gilla013 op 10 maart 2021 21:26]

Kan een interessante keuze zijn in de toekomst, zeker gezien ik geen zin heb 1200 euro neer te leggen voor de huidige 3070.
Maar wel 1937 euro voor deze 3070ti?
Dat hangt van nVidia af of ze net gaan doen alsof de huidige prijzen normaal zijn en daarop de nieuwe prijzen aanpassen. De non Ti 3060 had overigens wel een MSRP van ~350 euro geloof ik, en bleek al heel snel 500+ te kosten. Ik ga d'r dus van uit dat hetzelfde gaat gebeuren met deze kaart, dus mocht je snel zijn en vooraan staan in de preorder lijst, dan kan je hem wellicht krijgen voor een iets minder belachelijke prijs.
Gaaf! Weer een theoretische kaart!
Vult dat nu een gat op in het huidige assortiment.
Grijsgedraaide opmerkingen over leverbaarheid daargelaten lijkt me het spectrum wel aardig afgedekt, intussen.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door hooibergje op 10 maart 2021 20:35]

Geen gat in het assortiment, eerder chips die beter kunnen presteren dan de gemiddelde 3070, dus waarom niet meer vragen ervoor?
De schaarste op de markt is voor mij aanleiding genoeg om de 3000 serie maar gewoon te skippen. Ik zeg niet dat het met een volgende generatie opgelost of beter zal zijn maar ik weiger echt om mee te gaan in deze absurditeiten. Allemaal leuk hoor die aankondigingen van nieuwe kaarten maar als er niks verkrijgbaar is ga ik echt niet het dubbele betalen aan een scalper of aan een webshop.
Ik zat al een tijdje te wachten op een "bevestiging" van een 3070ti aangezien hierover al eerder werd gespeculeerd maar ik hou mijn 2070 super maar een tijdje langer in gebruik tot wellicht de 4xxx generatie.
Is idd nog een goeie kaart, een volgende serie zal denk ik wel nog lang duren. Prijsdaling van deze generatie, dat is moelijk te voorspellen. Hangt er dan eerder vanaf op je 2070s nog krachtig genoeg is voor de games die je speelt..
Leuk, een game laptop die tijdens het gamen als een stofzuiger klinkt. Eén keer een game laptop gehad en nooit weer. Wat een bak herrie geven die dingen.
Lang leven de noicecanceling koptelefoons.
Ik begrijp sowieso het nut niet van een gaming pc in laptopvorm, je betaalt 3 keer meer, voor 2 keer minder :)
Altijd Lenovo met de leaks...
Is dit niet wat oud nieuws? In september 2020 dook ook al een 3070 Ti met 16GB VRAM op, ook bij Lenovo. Bron: https://videocardz.com/ne...ed-with-16gb-gddr6-memory
Daar wordt al naar verwezen in het artikel.
Oh whoops, daar heb ik even overheen gelezen 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee