Renders tonen vermeende Google Pixel 5a

OnLeaks heeft renders van een smartphone gepubliceerd met de claim dat deze de Pixel 5a tonen, een smartphone die Google nog niet aangekondigd heeft. De afbeeldingen geven een smartphone weer die sterk op de Pixel 4a 5G lijkt.

OnLeaks meldt bij de publicatie van de renders van de vermeende Pixel 5a dat het om een smartphone met een unibody van waarschijnlijk plastic, met afmetingen van 156,2 x 73,2 x 8,8mm gaat. Als de dikte van het camera-eiland meegerekend wordt, zou de dikte op 9,4mm uitkomen. Daarmee zou de Pixel 5a 12,2mm langer zijn dan een 4a 5G, 3,8mm breder en 0,6mm dikker.

Verder zijn er veel overeenkomsten in het ontwerp tussen de vermeende 5a en 4a 5G. Zo zou ook de 5a over een 6,2"-scherm met oledpaneel met FHD+-resolutie beschikken. De camera heeft twee lenzen met een onbekende sensor, die volgens OnLeaks waarschijnlijk voor Phase Detection Autofocus is. In het scherm is een gat in de linkerbovenkant voor de frontcamera. Aan de achterkant zit een vingerafdruksensor. Verder zouden een 3,5mm-audioaansluiting en stereoluidsprekers aanwezig zijn.

Wanneer Google de Pixel 5a gaat aankondigen, is niet bekend en verdere specificaties zijn eveneens nog onbekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-02-2021 • 08:15

75 Linkedin

Reacties (75)

Wijzig sortering
Dik tevreden met de voorganger de 4a. Wel vanwege het prijsverschil de telefoon in duitsland gekocht (toen dat nog zonder testen kon).

Het enige nadeel vind ik dat als je een film kijkt er een gedeelte van het scherm zwart blijft.
Dat ‘nadeel’ heeft toch vrijwel iedere tefefoon? Film is dacht ik 21:9? Dat hebben de meesten toch niet.

Edit: 2.35:1. Maar close enough.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 23 februari 2021 08:26]

Wat bedoel je met "toen dat nog zonder testen kon"?
Voor België en Duitsland is een negatieve coronatest nodig om het land in te komen. Ik vermoed dat daar aan gerefereerd wordt. Terugkeer naar Nederland is vanuit Duitsland ook weer een gedoe.
Ik woon in het zuiden en ben geregeld naar Aken gegaan en doe dat nog steeds. Nog nooit controlle gehad of moeten testen. Ook tank ik mijn auto altijd over de grens in Duitsland. Volgens mij mag je gewoon de grens over indien je binnen 48 uur weer terug bent en ook dat is moeilijk te controleren lijkt me.
Ik woon in de grensstreek en zie inderdaad ook veel Duitsers de grens over komen om hier boodschappen te doen, hier (gas) te tanken, etc. Maar ja, we hebben geen grensposten, dus wie controleert hierop? Er werken zoveel Duitsers in NL en andersom dat er sowieso veel grensverkeer is (en dat mag ook gewoon).
Ahhh. Op die fiets |:( corona is overal, even vergeten ;)

(Ik dacht aan iets technisch zoals netwerk ondersteuning, vond het al vreemd. Tijd voor meer kovvie)
Voor België en Duitsland is een negatieve coronatest nodig om het land in te komen. Ik vermoed dat daar aan gerefereerd wordt. Terugkeer naar Nederland is vanuit Duitsland ook weer een gedoe.
Voor. België weet ik het niet of je daar een " negatieve corona test nodig hebt.
Duitsland kun je gewoon de grens over zonder controles maar alle electronica boeren zijn gesloten.. MediaMarkt, Saturn enz.
Wanneer je binnen 24 uur weer in Nederland bent en geen klachten hebt wanneer je gaat geen probleem. Behalve dat daar de winkels ook gesloten zijn en er weer andere mondkapjes (FF2P) nodig zijn voor sommige ruimtes.
Zeker helemaal mee eens. Wat een top toestel. Ik had eerst geprobeerd via de Google store te bestellen met die truc, maar dat werkte niet. Uiteindelijk maar in NL via grijze import besteld. Wel iets duurder, maar nog steeds prima. Goede batterij met snellader.

Vergeten te vermelden, maar voor mij ook een prima formaat. Tegenwoordig bijna alleen maar bakbeesten verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 23 februari 2021 08:41]

Gewoon rechtstreeks in de duitse store bestellen kan ook. Postcode 00000 vullen en in de overige adresregels even je eigen adresgegevens vullen. Voor de zekerheid ook Nederland vermelden. Mijn "duitse" Pixel werd echter vanuit Breda verscheept 8)7
Dat had ik gedaan in de Duitse Google store, maar werd geweigerd. Je kan je ook afvragen waarom Google dat ding niet gewoon en NL levert, als ze een beetje serieus genomen willen worden.
Vreemd. Ik word omgeleid naar de nederlandse site.
Hoe krijg je dat voor elkaar?
Bedankt! :D Ik heb de koop nog niet compleet doorgezet, maar het lijkt idd te werken!! :)
Ik sta alleen in dubio; er schijnt een pixel 5a maar ook een pixel 6 aan te komen.
En de afweging voor de pixel 4a 5g te kiezen is nog steeds interessant.
Wat zijn jou / jullie ervaringen om toch voor de 5 te kiezen? de 4a 5G heeft een audio aansluitingen is dik 200 euro goedkoper.
Op dit moment staat voor mij de Pixel 5 op de wenslijst. Van de zomer krijg ik weer sponsoring vanuit mijn werk voor een nieuwe telefoon. Even kijken wat op dat moment bekend is over de 6 en of ik daarop wil wachten.

Reden voor mij om geen 4a 5g maar een 5 te kiezen is:
 • Water (en dus ook stof) dichtheid
 • Grootte van het scherm (geen behoefte aan een telefoon die maar net in mijn zak past)
 • Draadloos opladen (heb al laders, vind ik makkelijker)
Daarnaast heb ik Jabra elite 75t-oordoppen, waar ik zeer tevreden over ben. Een 3.5-aanluiting heb ik dan ook niet nodig. Nadeel van Pixel heb ik onlangs ook ondervonden. Had een barst in het scherm en wilde dit laten repareren. Na opvraag van kosten bij 5 bedrijven: +/- €450 8)7

Uiteindelijk een grade A als vervanging gebruikt. Scheelde ruim de helft.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door tijn801 op 24 februari 2021 11:47]

Bedankt voor de instructie, ik heb net een pixel 4a besteld. Ben benieuwd of hij aankomt.
Voor Tweakers in de grensstreek met Niedersaksen en Nordrheinwestfalen: niet noodzakelijke reizen worden afgeraden uiteraard. Maar er geldt een kleingrensverkehr regeling: indien je binnen 24h wederom terug in Nederland bent mag je de grens wel over. In Niedersachsen en Nordrheinwestfalen ben je wel verplicht een FFP2 masker te gebruiken indien je je in het openbaar begeeft en wilt tanken/inkopen doen bij de supermarkt.

Bron: https://www.stk.niedersac...ne-verordnung-196477.html zie kleiner grenz verkehr
https://www.land.nrw/de/n...renzverkehr-mit-nordrhein

Kortom: mocht de Mediamarkt.de aan click en collect doen en je woont dichtbij de grens: gewoon net als de 4a bestellen die hap. FFP2 masker mee, covid19 regels in acht nemen en je kunt erheen als je maar binnen 24u weer thuis bent.

Mijn ouders wonen in Niedersachsen, ben daar in mijn eentje met ffp2 masker nu meerdere keren geweest. En gezien de flinke rij Nederlandse auto's bij de Duitse benzinepomp benutten meerdere mensen diezelfde klein grensverkeer regeling.

[Reactie gewijzigd door Joosie200 op 23 februari 2021 10:36]

En weer met een uitstekende camera...

Één van de dingen die ik zoek, is een toestel waar de camera niet uitsteekt.
(Ik gebruik geen hoesjes)


Edit: typo

[Reactie gewijzigd door streamnl op 23 februari 2021 09:06]

Waarom vind je dat dan zo'n probleem? Ik vind het persoonlijk wel fijn als een camera ietsjes uitsteekt, dan heb je net iets minder kans op krassen op de lens omdat de telefoon niet vlak op een tafel kan liggen.
Voornaamste punt, het doet afbreuk aan het toestel. Ik (!!!) vind het spuuglelijk.
Vooral als een toestel meerdere camera’s heeft. Net als de notch. Lelijk.

Verzin een andere oplossing. Misschien alle camera’s die op de achterkant zitten, een halve mm naar binnen brengen. Ik roep maar iets. Mijn vooropleidingen zijn niet toereikend om hier een goede oplossing voor te verzinnen.

Dat is denk ik mooier dan wat ze nu doen. Maar (net als de notch), wat ze nu doen, vind ik een makkelijk “oplossing “ .
De camera's zijn gewoon dikker dan de rest van het toestel door de ruimte die nodig is voor lens en sensor. Dus je hebt 2 opties, uitstekende camera of het toestel in zijn geheel dikker maken. Dat laatste wil het grootste deel van de kopers niet. Tevens doet het overgrote deel van de mensen tegenwoordig een hoesje om het toestel waardoor het uiteindelijk weer vlak wordt. Ik verwacht eerlijk gezegd dat je de komende jaren pech gaat hebben en er geen enkel toestel met goede camera die niet uitsteekt uit het toestel. Misschien een toestel met een hele grote accu die dikker is, waardoor het niet opvalt.
Precies dat, een dikkere accu. Iedereen wil meer batterij capaciteit en er zijn vast wel meer mensen die net als steamnl extra en uitstekende camera's lelijk vinden.

Leuk om goede foto's te kunnen maken, maar voor mij blijft een telefoon in eerste instantie een telefoon - de camera is extra en één (per kant) is genoeg.
Vind ik ook. En voor mij zijn het bovendien maar kiekjes. De camera heeft niet van top-top-top kwaliteit te zijn. Ze maken tegenwoordig "camera-eilanden." Dat is voor mij zwaar overdreven. Echt niet nodig. Als ik een foto kan maken, of een filmpje, dan vind ik het helemaal prima.
Ik wil natuurlijk niet voor iedereen spreken. Maar als ik om mij heen kijk, is het meerendeel van mening dat ze liever een iets dikkere telefoon hebben (met mogelijk meer batterij), waar het geheel gewoon mooi aansluit. In tegenstelling tot een ultradun toestel met uitstekende camera.

Ik heb altijd het idee gehad dat fabrikanten het meer als een gefabriceerde verwachting gebruiken. In de vorm van: "Ja iedereen wilt dit", zodat ze gewoon meer 'fancy' telefoons kunnen verkopen.
Als een fabrikant meer geld zou kunnen verdienen door de telefoons dikker te maken, denk je dan echt dat ze dit niet zouden doen?

Zelfde met kleine telefoon, ja om mij heen hoor ik mensen die het willen, maar in de praktijk verkopen kleine telefoons gewoon veel minder goed als grootte telefoons
Je telefoon rust letterlijk op het uitstekende deel van de camera , hoezo geen krassen??
Omdat het uitstekende deel er voor zorgt dat je telefoon in een kleine helling ligt waardoor het glas van je sensor het oppervlakte van de tafel niet raakt.
Ik snap je punt, maar dan wens ik je toch veel succes de komende jaren, hopelijk veranderd t snel.
Nog dik tevreden met de nokia 9 hier (platte camera). Begint ondertussen wel wat oud te worden dus zou hem ivm software updates nu niet meer aanraden.
Ik heb net de S21 Ultra gekocht. Zeer tevreden. Maar.... wat jij zegt had ik nooit een punt van gemaakt maar nu ik hem heb moet ik zeggen dat ik dat uitstekende eiland, pun not intended, toch wel spannend is en ik nu toch voor het eerst een hoesje heb gekocht.

Maar ik denk dat het nooit meer zal veranderen omdat de camera's zullen blijven uitsteken. Deden ze vroeger ook al maar nu wel heel prominent.
De vorige pixel telefoons hadden ook uitstekende camera's volgens diverse reviews ;-)
De afmetingen doen vermoeden dat het geen 5a is, maar eerder een 5 XL?
Ik verbaas met er idd ook over dat er bijna geen telefoon meer onder de 6inch te krijgen is met (AM)OLED. Ik wil namelijk wel graag een telefoon met een always on display zoals op mijn huidige S10e. Maar ik hoef echt geen grotere telefoon, als ik een groter scherm wil pak ik er wel een tablet of laptop bij.
De pixel 5 is precies 6" met bijna geen randen om t scherm (dus net zo groot als een 5.5" van jaren geleden). Als het toestel iets minder had gekost (bijv. 500) dan had ik hem vandaag nog aangeschaft, maar die 120 euro extra +uit Duitsland moeten halen is me net iets te veel moeite op t moment
In de pricewatch kun je niet aangeven (zover ik kan zien) welk formaat telefoon je wilt, enige filter is beelscherm diagonaal.
Wellicht niet het diagonaal van het hele toestel, maar onderin bij de filters Afmetingen kun je wel per dimensie aangeven wat je min-max is.
De Pixel 5 is breder dan alles wat je als "Compact" kon beschouwen. Als je kijkt naar huidige modellen is dat alleen de Pixel 4a, of bijvoorbeeld een S10e. Beide al iets kleiner dan de 5.
Hij is niet groot, maar hij is niet zo compact als toestellen met een 5.81" scherm. Inderdaad, je had vroeger wel telefoons die een stuk groter waren met 5.5" scherm. Maar dan had je iets wat goed in de hand lag en front-facing stereo speakers (HTC One M7).
De Pixel 5 is maar 1mm breder dan de Pixel 4a, en minder dan 1mm langer. Veel verschil gaat dat dus niet geven, denk ik. Ik heb ze beide al vastgehad (heb zelf de Pixel 5, vriend van me de 4a) en ik merk praktisch geen verschil. Je merkt wel duidelijk dat het scherm van de 5 groter is natuurlijk, minder dikke randen (en gelijk verdeeld, dat is niet zo op de 4a). De S10e gaat ook maar een fractie kleiner (iets korter, maar eigenlijk even breed). In mijn ogen zijn deze 3 toestellen dan ook even compact. Zeker vergeleken met alle andere toestellen die tegenwoordig uitkomen!
Dat heb ik ook jaren geroepen. Na S7, S8 (werktelefoon) en S9 ben ik nu ovre naar S20 FE 5G. Veel groter met 6,5 inch scherm en ik zou niet meer terug willen. Net als bij grote TV's went het gewoon erg snel. Vrees dat het niet lekker in broekzak e.d. past is bij mij ongegrond.
Telefoons worden steeds groter, dus dat zegt helemaal niks.
Ik vind het jammer dat het design van deze telefoons zoveel hetzelfde blijft. Ik had graag gezien dat ze iets ambitieuzer waren door bijvoorbeeld de vingerafdruk-sensor in het scherm te verwerken of een QHD-scherm te gebruiken.. Ik hoop dat ze nog bekend maken dat het scherm een hoge verversingsnelheid van 120Hz heeft.

Ik snap waarom ze dit niet doen, aangezien de Pixel-telefoons best wel betaalbaar zijn, maar ik had een graag een soort van "Enthusiast" of 'High end" versie gezien.
Dit is dan ook het 'a' model, de Pixel 6 zal waarschijnlijk meer enthousiast features krijgen. Alleen houd er rekening mee dat Pixels op de meeste gebieden geen telefoons zijn die de kar trekken tegenwoordig.
Wat heb je in de praktijk nou aan zo'n QHD-scherm? Het belast enkel de accu meer. Hetzelfde geldt min of meer voor het 120Hz, al merk je dat verschil in de praktijk wel een beetje.

Ik heb veel liever een degelijke telefoon die lekker het lang op één acculading volhoudt dan alle features waar ik in de praktijk bijna niet aan heb.

Mede hierdoor ben ik een erg tevreden Google Pixel 4a 5G gebruiker :)
Tja, dat is personal preference.

Ikzelf ben nooit ver weg van een lader dus heb ik liever iets meer luxe features dan een iets langere accuduur, alhoewel ik een langere accuduur wel op prijs stel.

En als de telefoon een Adaptive Refresh Rate heeft valt het met de accuduur ook reuze mee; de telefoon draait dan immers niet altijd op 120Hz en kan de verversingssnelheid zeer laag zetten in applicaties en gebruikssituaties waar een hoge refresh rate niet nodig is. Dit bespaard misschien wel meer accu dan wanneer een telefoon consistent op 60Hz draait, maar daar heb ik een concrete bron voor nodig.
Zat telefoons die de hele dag door rammen met 120hz.
Gewoon een kwestie van een flinke accu erin stoppen.
Met alle nadelen van dien. Want dit is precies de reden waarom al die telefoons van tegenwoordig zo rete zwaar worden.

Ieder z'n ding natuurlijk, maar geef mij maar een goed uitgedacht compromis.
Heb een aantal Nexussen gehad en een aantal recente Samsungs, en ik zou toch direct terug kiezen voor een vingerafdruksensor op de achterkant. Ik vond het veel intuitiever om de telefoon zo te unlocken op een goed voelbare plaats terwijl ik die uit mijn broekzak haal, dan op een vage plek te duwen op het scherm en dat enkele keren te moeten herhalen tot het juist is (galaxy S10) nadat ik die al uit mijn zak gehaald heb. Ik vind het complexiteit voor de complexiteit en dus een hogere kostprijs zonder meerwaarde. Het werkt zelfs slechter.

De vraag naar een hogere resolutie kan ik begrijpen. Een hogere refreshrate vind ik dan ook weer verspilling van energie voor een smartphone. Ik ken niemand die pro gamed op zijn draagbaar apparaat...
Ik koop ook graag high end stuff, maar het moet wel een meerwaarde hebben.
Het is natuurlijk allemaal personal preference.
Ik vond het veel intuitiever om de telefoon zo te unlocken op een goed voelbare plaats terwijl ik die uit mijn broekzak haal, dan op een vage plek te duwen op het scherm en dat enkele keren te moeten herhalen tot het juist is (galaxy S10) nadat ik die al uit mijn zak gehaald heb.
Ik had met mijn Galaxy S10 al snel muscle memory opgebouwd waardoor ik vrijwel altijd automatisch al mijn vinger op de juiste plek leg.
Wat ook een voordeel is aan de scanner voorop is dat je de telefoon ook kan ontgrendelen zonder het op te hoeven pakken. Het komt vaak genoeg voor dat ik mijn telefoon op tafel laat liggen of in een dock op mijn bureau. Dan heb ik geen zin om het eerst op te moeten pakken.
Een hogere refreshrate vind ik dan ook weer verspilling van energie voor een smartphone. Ik ken niemand die pro gamed op zijn draagbaar apparaat...
Ik koop ook graag high end stuff, maar het moet wel een meerwaarde hebben.
Een hoge verversingssnelheid is niet alleen handig bij het gamen, de hele experience wordt er smoother van. Als ik kijk naar het verschil tussen mijn S10+ en Tab S7+ dan is dat dag en nacht wat betreft soepelheid.
Daarnaast hebben veel van de 120Hz telefoons een Variable Refresh Rate, wat juist batterij bespaard door de telefoon waar mogelijk op een erg laag refresh rate te draaien.
Ik had met mijn Galaxy S10 al snel muscle memory opgebouwd waardoor ik vrijwel altijd automatisch al mijn vinger op de juiste plek leg.
Ik wenste dat mijn duim even slim was als de jouwe, maar door het continu falen gebruik ik terug vaak een pattern om te unlocken, which is slow... Maar je hebt gelijk... personal preference. Al vermoed ik dat de kwaliteit van detectie toch een pak lager is achter het scherm dan rechtstreeks op bvb de achterkant. Getuige de vele patches van Samsung om het te proberen verbeteren, wat in mijn geval weinig heeft opgeleverd. Via een haptisch systeem de gebruiker laten voelen waar je duim precies moet liggen lijkt me het beste van beide werelden, maar daar zijn we ws nog niet.
Als ik kijk naar het verschil tussen mijn S10+ en Tab S7+ dan is dat dag en nacht wat betreft soepelheid.
Ik wist niet eens dat mijn S10+ hoger dan 60Hz kon, maar blijkbaar moet je daarvoor de resolutie laten zakken? Dat lijkt me een slechte trade qua foto's bekijken/websites bezoeken, niet? VRR lijkt me dan wel weer een mooie feature voor nieuwe telefoons inderdaad.
Al vermoed ik dat de kwaliteit van detectie toch een pak lager is achter het scherm dan rechtstreeks op bvb de achterkant. Getuige de vele patches van Samsung om het te proberen verbeteren, wat in mijn geval weinig heeft opgeleverd. Via een haptisch systeem de gebruiker laten voelen waar je duim precies moet liggen lijkt me het beste van beide werelden, maar daar zijn we ws nog niet.
Ik heb zelf nog nooit problemen gehad met de scanner op mijn S10+, maar dan verschilt dat ook per persoon. Als voorbeeld, mijn moeder kon op haar telefoon (Galaxy A5) geen gebruik maken van de fysieke scanner omdat haar afdrukken niet werden gedetecteerd, terwijl het bij mij altijd perfect werkte.
Maar ikzelf neem een (zeer) kleine drop in performance voor lief als het betekend dat ik de scanner op een voor mij ideale positie heb zonder daarvoor schermruimte in te nemen.

Haptic feedback zou inderdaad een erg mooie feature zijn hiervoor.
Ik wist niet eens dat mijn S10+ hoger dan 60Hz kon, maar blijkbaar moet je daarvoor de resolutie laten zakken? Dat lijkt me een slechte trade qua foto's bekijken/websites bezoeken, niet? VRR lijkt me dan wel weer een mooie feature voor nieuwe telefoons inderdaad.
De S10+ kan niet hoger dan 60Hz, maar mijn Tab S7+ wel.

Met de recent uitgebrachte telefoons is het nu al zo dat de resolutie ook niet meer omlaag hoeft en door middel van VRR heb je al het beste van beide werelden in een aantal telefoons op dit moment.

[Reactie gewijzigd door Exhonor op 25 februari 2021 09:36]

De S10+ kan niet hoger dan 60Hz
Blijkbaar dus wel, maar de resolutie moet dus omlaag. En dan verkies ik toch meer detail dan vlottere animaties.
Die methode werkt helaas niet. Het is simpelweg de setting uit de Galaxy S20 die je gewoon opent op de Galaxy S10+, het veranderd de refresh rate niet.
Ik heb het net geprobeerd en bij mij kan de setting niet eens worden aangezet, de comments uit de post die jij linkte bevestigen ook dat het geen effect heeft.
De 4a was lekker klein, jammer dat ze dat niet in de a serie doorzetten.
En dat uitstekende camera-eiland. Maak dan de hele telefoon wat dikker en prop er een dikkere accu in. Kom je op dezelfde accu-capaciteit met een compacter toestel, win-win.
Nee, dat zou te makkelijk zijn.
Google lijkt wel bewust altijd zijn toestellen op 2 of meer punten te saboteren en niet mee te willen komen met de rest.
Het is altijd maar ook echt altijd net niet.
Nu heb je de 4a, en de 4a 5G. Waarbij de laatste groter is, en de eerste lekker compact.

Ik heb zelf de 3a, en zou willen upgraden naar de 5a, als deze dezelfde filosofie zou hebben. Hoop eerlijk dat dit meer de 5a XL of zo gaat worden en dat er nog een kleinere variant gaat kopen net zoals de 4a...
Blijkbaar zorgt de 5G modem ervoor dat ze de 4A 5G in groter formaat moesten bouwen.
Ik zou het gek (en enorm jammer) vinden als dit de directe opvolger gaat worden van de 4a. Het lijkt me eerder dat het een opvolger wordt van de 4a 5G. Volgens mij verkoopt de 4a stukken beter dan de 4a 5g en dat is niet alleen door de prijs maar ook door de grootte. Als ze er een tweede camera in gaan stoppen en het toestel groter gaan maken, lijkt het me dat ze een hoop klanditie gaan missen.
Huh? Het scherm is even groot als de voorganger, 6,2 inch, maar het toestel is aan alle kanten fors groter (12 mm langer, 4 mm breder)? Hoe kan dat? Het is niet alsof de randen rond het scherm veel dikker zijn geworden als ik op deze render af kan gaan...
Weten we zeker dat het scherm niet groter is geworden?

Anyway, tijd de Pixel 4a gehad, het kleinere broertje. Was een prima toestel met een prima camera, maar het wordt wel hoog tijd dat Google de camerasensors eens een upgrade geeft. De concurrentie begint ze zo langzamerhand in te halen en dat is jammer. Koppel de geweldige software van Google aan de nieuwste, veel grotere camerasensoren en ze hebben weer een voorsprong.
Wacht... Het toestel is dik een centimeter langer and 4 mm breeder dan de 4a 5G maar het scherm is nog altijd 6.2"? Ligt het aan mij of is die render dan fout, want er is niet plots een veel dikkere rand te zien op die render tegenover de 4a 5G.
Daarmee zou de Pixel 5a 12,2mm langer zijn dan een 4a 5G, 3,8mm breder en 0,6mm dikker.
Het lijkt mij dus dat hier de 4a wordt bedoelt, niet de 4a 5G.Maar dan nog kloppen de afmetingen niet. Als de 5aa 156,2 x 73,2 x 8,8mm is, dan is dat...

...2,3 mm langer, 0,8 mm smaller en 0,6 mm dikker dan de 4a 5G.
...12,2 mm langer, 4,6 mm breder en 0,6 mm dikker dan de 4a.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 23 februari 2021 09:38]

De vergelijking met de grootte van de 4a is fout. De 4a is 153.9 x 74 x 8.2 mm en dus 12.2mm langer, 3.8mm breder en 0.6mm dikker.

Als deze afmetingen kloppen stapt Google mee in het bootje van grootheidswaanzin en moeilijk te bedienen smartphones met 1 hand.
Alweer jammer :-/ Hopelijk is het gewoon "deze" versie en is de volgende terug van normale grootte
.
@reaL_G je hebt 100% gelijk.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 23 februari 2021 08:54]

De 4a en 4a 5g zijn 2 toestellen met andere afmetingen
De normale 4a en 5 zijn idd relatief klein.
De 4a 5g heeft wel last van grootheidswaanzin.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee