Roborock S7-stofzuigrobot heeft dweilfunctie met ultrasone vibratie

Roborock heeft zijn S7-stofzuigrobot aangekondigd. Dit model heeft een dweilfunctie die werkt met ultrasone vibraties. Daardoor kan de robot volgens de fabrikant vlekken wegpoetsen. De robot kan de dweil automatisch omhooghalen bij het zuigen van tapijt.

De Roborock S7 is uitgerust met een waterreservoir van 300ml en dat is goed voor het dweilen van een oppervlak van tweehonderd vierkante meter, stelt de fabrikant. De 5200mAh-accu zou goed moeten zijn voor drie uur dweilen of stofzuigen op een lading. De robot heeft een stofopvangruimte met een inhoud van 470ml.

Roborock had al robotstofzuigers met dweilfunctie in zijn assortiment, maar het gebruik van vibraties voor het beter schoonmaken van oppervlakken is nieuw bij de S7. De robot kan ook tegelijkertijd stofzuigen en dweilen en dat werkt ook als de stofzuiger tapijten tegenkomt onderweg. De Roborock S7 detecteert tapijten en tilt de dweil dan omhoog. Het is de eerste Roborock-stofzuiger die dit kan.

Het nieuwe model biedt ook een hogere zuigkracht van 2500Pa. In de verenigde staten is de Roborock S7 vanaf 24 maart te bestellen voor een adviesprijs van 649 euro. Of en wanneer de robotstofzuiger naar Nederland en België komt, is nog niet bekend.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-01-2021 • 19:15

85 Linkedin

Submitter: keverjeroen

Reacties (85)

Wijzig sortering
Ik mis een beetje de diepgang.
Zoals de vergelijking met de S6 en welke sensoren deze allemaal heeft
Ik heb zelf net de s5 max gekocht. Naast dat deze in 44 min het hele huis stofzuigt en dweilt doet deze ook nog eens vrij aardig zijn werk. Wel blijft het bij zulke robots uitsmeren van troep. Als je zelf dwijlt dan spoel je iedere zoveel oppervlak de dweil uit deze smeert 45 M2 lang dezelfde dweil over de vloer zonder deze uit te spoelen. Er blijft een hoop troep achter op de dweil maar lang niet alles. Het oogt schoon omdat het mooi egaal over de vloer wordt gesmeerd maar denk niet dat ik het veel ga gebruiken. Dit is voor een ultra sonische dweil niet anders. Tenzij de robot iedere 2 vierkante meter zelf naar de wasbak kan lopen om de dweil uit te spoelen

[Reactie gewijzigd door sygys op 12 januari 2021 13:00]

De gedachte is denkelijk dat je of en toe zelf grondig dweilt en tussendoor met dit ding een beetje bijhoud. Ik weet niet hoeveel troep er op jouw vloer beland, maar afgezien van ongelukjes valt dat normaal gesproken wel mee. Dweilen is sowieso bij die dingen nog een aardige toevoeging, maar zou er geen S5/S6 voor kopen... misschien dat de resultaten bij de S7 inderdaad al beter zijn. Jouw nadeel over het niet schoonmaken van de dweil blijft natuurlijk staan.
Het is dan ook een aankondiging en geen review. ;)
Zelfs bij "alleen" een aankondiging is het wel fijn om te weten wat de verschillen zullen/kunnen zijn t.o.v. eerdere versies, lijkt me? ;] Hoeft natuurlijk niet 10 kantjes te zijn, maar gewoon de highlights.
Nja, ik heb zelf nog even naar de pagina van de S7 gekeken maar er staat ook niet zo veel informatie naast de vibra brush e.d.
Ben wel benieuwd hiernaar. De dweil van mijn Roborock S5 is belabberd en gebruik ik daarom nooit, trekt alleen maar strepen zodat ik alsnog zelf zit te dweilen, maar dat is slechts een stukje stof met een watertankje van niets dat door twee rubberen gaatjes automatisch de dweil probeert nat te druppelen. Dit is wel een flink stap daarboven (en weer een stap boven de automatische tank van de S5 Max).
Mwoh, de S5 max is niet veel beter dan wat jij beschrijft. Alleen is de waterdosering gestuurd ipv passief.

Leuk om zeer fijn stof mee te nemen die de stofzuiger niet kan oppakken, maar streeploos en schoon wordt het er niet van.
Wat ik ook doe ik zie alleen 2 strepen achter de stofzuiger precies op de plek waar hij water over het doek sproeit/druppelt.
Heb nu een extra doekje tussen het plastic en de dweil gedaan, dat werkt iets beter maar echt een brede baan trekt hij niet achter zich aan. :/
Zet jij hem aan met een droge doek?
De doek moet al licht vochtig zijn voordat je hem onder de stofzuiger monteert. Hierdoor kun je denk ik geen strepen onder de 2 uitsparingen krijgen.

Ik heb zelf geen strepen en als ik echt moet boenen, doe ik (tegen de regels in) een beetje allesreiniger in de tank.

Btw, zetten jullie (@Largamelion) de stofzuiger wel op de mop stand?
Bij ons kan zo'n 40m2 worden gedweild, misschien hebben sommige hier gigantische kamers 😁

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 12 januari 2021 00:04]

Ik maak de doek altijd goed nat met heet water en wring hem dan zachtjes uit zodat hij niet meer druipend nat is maar wel goed nat. Ik vul de tank na +-20m2 opnieuw met heet water. In principe kan hij nog verder, maar als het water afgekoeld is denk ik dat hij toch minder efficiënt dweilt. En ja ik zet 'm altijd op 'mop' maar helaas toch zichtbare strepen, zowel op tegels als laminaat.
Gewoon bij het vullen van de tank ook even de doek natmaken (zoals Roborock ook adviseert). Blijft daarna nat en dweilt zonder strepen. Werkt bij de S5 max perfect en bij de S5 redelijk.

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 12 januari 2021 07:47]

Wij hebben ook een S5 Max en in de keuken waren er op een gegeven moment ook strepen. In ons geval is dat gewoon omdat de vloer te vuil is, die doek is niet bedoeld voor een grondige dweil actie, maar om het bij te houden. Als er teveel op de grond ligt dan begint de robot dit gewoon te verspreiden.

Dweil af en toe een keer goed met de hand, bij ons lost dat het probleem op.
Mijn s6 max laat 0 strepen achter
En tilt hij ook echt de dweil op dan? Dat heb ik dan gemist = ben ik nog niet tegengekomen op huidige modellen.
Sorry, typfout, ik heb de S5 Max.
Die heb ik ook. En op een donkere laminaatvloer 0 strepen inderdaad.
Op mijn tegels ook niet.
Dweilfunctie is leuk, gebruik ik 1x per week. Je ziet dat de dweil ook wel wat oppakt. Maar het weegt niet op tegen echt dweilen natuurlijk :)
Ik heb een beetje dezelfde ervaring met de S5, voor de rest wel goede stofzuiger. Het dweilen frist je huis wel op, maar de strepen zie je en je moet ook na elke kamer best dat bakje weer vullen met vers warm water.

Wel behoorlijk aan de prijs die S7, ik zou er niet zoveel geld aan kunnen geven. M'n S5 kostte minder dan de helft.
Die S5 was in het begin ook een stuk duurder waarschijnlijk (hoewel waarschijnlijk geen 649 euro); de prijzen van de Roborock's gaan doorgaans wel wat omlaag. Of iig zijn er vaak genoeg aanbiedingen om e.e.a. wat gunstiger geprijsd te kunnen krijgen.
Ik heb ook de S5 max en geen strepen. Ik ga er van uit dat je enkel water in het reservoir doet?
Ik heb zelf de S5 maar gebruik de mobfunctie eigenlijk nooit om de simpele reden dat je alleen water in het reservoir mag doen en geen schoonmaakmiddel, dan raken de uitgangetjes verstopt.

Als ze dat zouden aanpakken zou het fantastisch zijn.
Ik gebruik geconcentreerde laminaat reiniger van leifheit. Ongeveer een theelepel op een reservoir, werkt super! En gaat eeuwen mee zo'n grote fles...
Na 3 jaar af en toe zeep door de (vervangbare) gaatjes, doet hij het nog steeds als in het begin (matig ;)).
Dat is gewoon zodat ze niet hoeven te melden wat precies wel en niet kan
Gewoon je gezond verstand gebruiken... Ik gooi er al jaren allesreiniger bij in, geen enkel probleem.
Het probleem met die dweilfunctie is dat de dweil normaal gesproken het middel is om vuil van de vloer in de emmer water te krijgen, en de dweil wordt dus regelmatig tijdens het dweilen in de emmer schoon gespoeld. Bij dit soort robotstofzuigers gebeurt dit niet, en is de dweil bij een vieze vloer snel verzadigd met vuil. Daardoor verspreidt hij het vuil alleen maar waardoor je strepen ziet. Bij een bijna schone vloer heb je dit probleem niet en dan maakt hij die paar vlekjes wel schoon.
Ik heb zelf een S5 Max en vieze vloer door katten die naar buiten en binnen lopen --> dus zie ik strepen, behalve als ik hem een klein stukje laat doen, of 10x laat dweilen en tussendoor de dweil uitspoel.
Dit soort dweilfuncties werkt inderdaad alleen als je het relatief vaak en op een relatief schone 'beginvloer' doet, dus meer als een soort 'bijhoudfunctie' dan als echte vervanger voor het dweilen.

Dat zal met deze nieuwe ook niet echt beter zijn geworden, hooguit dat hij wat meer van vuil in z'n doek weet te krijgen ivt eentje die niet vibreert.

Vziw zijn er nog geen (huishoudelijke) robots die vuil water los kunnen opzuigen.
Het werkt zeker niet op echt vieze vloeren. Maar bij de meeste mensen is de vloer redelijk schoon als het ding dagelijks z'n rondje doet. Werkt hier in ieder geval prima en zonder strepen.
Ultra soone geluiden,

Leuk maar ben benieuwed hoe de huisdieren hier op reageren.
Denk dat dat meevalt: heb een ultrasone reiniger voor b.v. mijn bril, vergelijkbaar met wat de opticien heeft. Mijn katten verblikken of verblozen niet van dat ding (42 kHz).
Ik vermoed, maar ik ben niet zeker, dat men luchtbellen in water doet trillen. Water dat dan op de vloer terecht komt. En dus niet de vloer rechtstreeks gaat bestoken met dat ultrasoon geluid.

https://youtu.be/6-Ub_r_GFZY?t=1811
Nee hoor, het filmpje laat wat eenvoudigers zien. Er poetst een klein armpje, wat kennelijk tegelijk met het maken van die relatief forse beweging ook in ultrasone trilling wordt gebracht.

Water komt in kleine hoeveelheden bovenop de dweil. Langs die weg valt niet rechtstreeks de trilling van een luchtbel op de vloer over te brengen.
€650!!!???
Ik betaalde voor mijn S5 Max €270!
Maar dan wel direct vanuit China?
Dit nieuws komt vanuit de CES, een Europese techbeurs. Dus ook de Europese prijzen inclusief BTW en garantie etc.
De S5 Max is hier ook aanzienlijk duurder.
Gekocht tijdens 11-11 verzonden door AliExpress vanuit Polen.
Het verbaast me telkens weer dat mensen vergelijken zonder eerst na te denken.

Als ik het me goed herinner werd de S5 Max (of S6) ook aangekondigd met toen een MSRP van ~599,-....
Zeker met dergelijke Chinese apparaten is het verkoopkanaal ook een flinke factor.
€100 verschil tijdens de lancering van de S5 Max als ik het goed lees.
In een hele goeie aanbieding met extra kortingscodes waarschijnlijk, dat is niet echt te vergelijken met de adviesprijs bij lancering van welk product dan ook. Telefoons, camera's, televisies, enz. :+
Xiaomi gaat sowieso te duur worden sinds de lancering van de Mi10.. :|
Voor de S5 Max betaal je momenteel via officiële kanalen ook al meer dan €400
ultrasone vibratie?? Er staat ultrasone om te detecteren of er een tapijt is! Lijkt me meer een vibratie die zo laag zijn (zie de grote massa die moet bewegen) die misschien niet eens tot het menselijke gehoor behoort (zie filmpje). Dus zeg maar SUBsonisch.
Hoe zit het verder met de navigatie en firmware van deze modellen? Ik zie ze voor het eerst maar moet me er nog verder in verdiepen, bijv. of ze contact leggen met de servers in het buitenland en via een app bedient moeten worden.

Edit, in de praktijk gebruiken we een ultrasone trilbad op 40Khz. Lijkt me sterk dat ze dat hier nadoen en ook met bepaalde risico's. Maar ik ga voorlopig uit van een misinterpretatie van de tekst bij het vertalen?

[Reactie gewijzigd door Student1563424 op 11 januari 2021 19:50]

Wat ze hier doen lijkt meer op de werking van een scheerapparaat of een multitool.
Wellicht kunnen oudere reviews je meer vertellen over dit soort robot stofzuigers zodat je er meer achtergrond informatie over krijgt:
pricewatch: Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 11 januari 2021 19:26]

Het gaat eigenlijk om de Roborock S5, echter is het artikel met de verkeerde naam in de Pricewatch gezet.

Xiaomi staat overigens niet bekend om spionage, maar er zijn wel wat vraagtekens gezet bij enkele instellingen die standaard aan staan en vrij vaak binnen enkele dagen worden opgelost. Echter zijn dat soort updates veel minder interessant om te benoemen.

Wat ze wel doen is vrij veel data naar China sturen (niet de overheid, maar de eigen servers). Dit doen veel andere bedrijven ook, maar het is niet interessant om te weten dat Samsung data naar Korea stuurt of Amerikaanse bedrijven, data naar Amerika sturen.
Dat is super relevant en interessant! Al die data hoort ze niks aan te gaan en alles hoort offline ook perfect te kunnen werken met een expliciete opt in voor alle functies die data verzamelen en verzenden. Het is notabene een stofzuiger...

En hoe zit het nou met het ultrasone?
Het is Roborock, niet Xiaomi. Roborock werkt samen met Xiaomi waardoor je kunt kiezen de robots in de Xiaomi app te bedienen. De Roborock app werkt echter een stuk beter. Als je EU versie hebt worden de gegevens opgeslagen op een EU server met dus de EU privacy regels.

Lekker onderbuik sfeermakerij weer zonder enige achtergrond kennis....
Hij stuurt ook een plattegrond en foto’s van je spullen naar China. Als je je sleutels ergens laat liggen wordt daar ook een foto van gemaakt en kan de sleutel alvast worden nagemaakt.
Het eerste is overigens waar.
Xiaomi is gewoon een merk-verzamelnaam voor honderden producten van verschillende fabrikanten.
300ml en dat is goed voor het dweilen van een oppervlak van tweehonderd vierkante meter
Dat is dus een limonade glas water voor het complete oppervlak van zo'n 3 appartementen. Wordt er dan een microscopisch dun filmlaagje gebruikt voor de vloer?
Zou eerst wel eens een test willen zien van dit soort apparaten, Tweakers?
Er zijn online best veel tests van dit soort dweilfuncties. Het is uiteraard vooral vergelijkbaar met je vloer afnemen met een vochtige doek. Het "dweilfunctie" noemen is daarom wel wat overdreven, zelfs voor de robots die dat als specifiek doel hebben (zoals iRobot Braava's).

Maar als je vloer al voldoende schoon is om het laatste beetje vuil met een vochtige doek af te nemen, dan kan het best aardig werken. Bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat ie al net voor ie eroverheen veegt nog even het losse vuil wegzuigt. En het voornaamste voordeel is natuurlijk dat je niet zelf met die vochtige doek over je vloer hoeft te gaan.
Maar of je het ook echt een goede vervanger (of zelfs maar bruikbare aanvulling) voor handmatig dweilen vindt zal van je thuissituatie en je eigen verwachtingen afhangen :)
in het filmpje hebben ze het over sonic, niet uttrasonic bewegen van de dweil. Er is wel een ultrasonic detector om vast te stellen of hij over tapijt gaat of niet.
Leuk (onverwacht) bericht om hier te lezen op tweakers, ben zeer benieuwd naar de S7.

Wat ik zelf (als S5(normaal) eigenaar) fijn zou vinden als verbetering is als de mop breder (lees:beter) contact maakt met de ondergrond.
Moppen heeft een matige raakoppervlak, zeker op tegels die wat anders liggen(natuursteenvloer).
Begrijp natuurlijk wel dat het op zo'n imperfect oppervlak altijd lastiger zal zijn voor zo'n apparaat.

Het heeft voor mij wel geloond veel te proberen, mop vooraf volledig nat, evt. middel erin(druppels).
Zie ook aanzienlijk verschil in de prestatie op stenenvloer(verwarming) en laminaat.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee