Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
sluiten

Laatste kans om te stemmen voor de Tweakers Awards 2019/2020!

Dit jaar organiseert Tweakers alweer voor de dertiende keer de Tweakers Awards, de publieksprijs voor de beste technologie- en elektronicaproducten. Laat je stem gelden en maak kans op een Google Stadia Premiere Edition, Nintendo Switch inclusief Mario Kart of een setje Sony WF-1000XM3 in-ear oordoppen.

Stemmen

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Prijs
Specificaties Dweilrobot - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
Kiswum 25 juli 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Op basis van andere reviews en mijn eigen ervaring is deze Roborock S5 een fantastisch en complete robotstofzuiger. Hij doet wat je ervan mag verwachten inclusief een zeer schoon resultaat. De dweilfunctie en de app kunnen beter. Deze jongen bespaard ons een hoop tijd in het huishouden. Een echte aanrader!

Pluspunten

  • Krachtige stofzuiger op laminaat en tapijt.
  • Dat je hiermee kan dweilen is toch wel een pluspunt.
  • Zowel met als zonder een app, prima te bedienen.
  • Met de "cliff sensor", mag de stofzuiger niet van de trap afvallen.
  • Genoeg sensoren om de stofzuiger goed door de ruimte te laten gaan.
  • Efficiënt en slim systeem, zorgt ervoor dat er niets in de ruimte wordt overslagen.
  • Bij een fout laat het systeem met een duidelijke stem horen wat er aan de hand is.

Minpunten

  • Kan soms blijven steken bovenop obstakels
  • Je moet thuis blijven om te kunnen dweilen (veiligheid).
  • Dweilen geeft niet altijd het gewenste effect. Het is beter om het met de hand te doen.
  • Door de (Mi Home) software, werkte de app een tijdje niet meer.
  • Geen verbinding op het 5GHz wifi netwerk, slechts 2,4GHz.
  • Niet officieel in NL verkrijgbaar.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Energieverbruik Score: 4

+2
blowk 20 februari 2018 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Een waardige opvolger van de Xiaomi Mi Vacuum met enkele verbeterpunten. Tevens is dit model voorzien van een mop-functie (lees: dweilen, en geen grapjes). Of de hogere prijs t.o.v. de eerste versie terecht is lees je in mijn uitgebreide review.

Pluspunten

  • Stofzuigt iets sneller
  • Kan over obstakels 1.5 - 2cm
  • Mogelijkheid tot selectie op kaart (spotcleaning)
  • Tapijtdetectie
  • Compactere laadstation
  • Afneembare dweil + watertank
  • Toe te voegen aan de EU server in Mi Home

Minpunten

  • Hogere prijs tov eerste versie
  • Komt nog vast te zitten tussen losliggende kabels
  • Dweilen met strepen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Energieverbruik Score: 3

+2
Tarquin 1 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Mijn derde stofzuigrobot, en hopelijk (voorlopig) de laatste! Slimme robot, goede aanschaf.

Pluspunten

  • Echt goede mapping
  • Filters zijn wasbaar = herbruikbaar
  • Besturing via app = top

Minpunten

  • hoogte 10cm
  • Borstel neemt haren vast
  • Cloud connected

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Energieverbruik Score: 4

+2
bkor 25 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Het is fijn thuiskomen in een gestofzuigd huis! Ik heb dit model gekocht vanwege het beter rijden over obstakels (hoog vloerkleed). De robot is eigenwijs genoeg om toch nog om te gaan met een 2.5-3cm hoog vloerkleed. De robot is secuurder met stofzuigen dan hoe ik stofzuig.

Pluspunten

  • Zuigt enorm secuur
  • Fijne app
  • Uiterlijk
  • Geen volledige stofzuiger meer nodig

Minpunten

  • Dweilfunctie maakt niks schoon
  • Tapijt detectie niet aan te zetten
  • Data opgeslagen in de cloud

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
j2323 6 januari 2020 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Leuke robotstofzuiger. Zuigt goed. Navigatie en opbouw van de map (SLAM) via de app werkt erg goed, en is ook leuk om te zien. Ook is de neiging tot antropomorfisme sterk, je leeft echt met 'em mee als hij door de kamer z'n weg zoekt :-).

Pluspunten

  • Zuigt goed
  • Value for money
  • Goed met drempels (al heb ik geen ervaring met andere modellen)
  • Navigatie is goed, de robot komt nooit vast te zitten

Minpunten

  • Mogelijk iets hoger, waardoor 'ie niet overal onder komt
  • Kan slechts 1 map tegelijk onthouden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
gejanus 25 mei 2018 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Prima robotstofzuiger die je echt een hulp in de huishouding kunt noemen. Het vuil wordt goed opgepakt en de vloer wordt door de dweil schoon achtergelaten.

Pluspunten

  • Maakt prima schoon
  • Kan ook dweilen
  • Heeft bediening via een app

Minpunten

  • Hoge investering
  • Lastig om te installeren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Energieverbruik Score: 4

peidur 6 januari 2020 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Mijn eerste robotstofzuiger. Na enkele reviews te hebben gelezen deze aangeschaft omdat de prijs/kwaliteit verhouding goed leek te zijn. Na 2 maanden ben ik hier erg tevreden mee. Het geluid is niet storend en kan 70m2 makkelijk aan. Nadeel is de hoogte, hij gaat niet onder mijn 12cm hoge bank

Pluspunten

  • weinig geluid
  • schoon resultaat
  • Met de app veel mogelijkheden om aan te sturen

Minpunten

  • gaat niet onder bank
  • kan ruimtes niet onthouden/opslaan

Eindoordeel

Score: 5
siteoptimo 19 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Ongelooflijk wat deze robot doet voor deze prijs, ook leuk dat er steeds maar updates blijven komen die het mogelijk maken om meer te doen (vb. zuigkracht aanpassen voor tapijt). Xiaomi heeft duidelijk geleerd uit hun eerste stofzuigrobot, door de wielen omgekeerd te plaatsen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Raakt vlot over tapijtrand heen

Minpunten

  • Klein stofreservoir, moet vaak geleegd worden
  • Nat poetsen voelt meer als een gimmick
  • Niet zomaar een open protocol, er is gelukkig wel een hacking community

Eindoordeel

Score: 5
youtoo1000 29 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Werkt prima. Doet alles wat hij moet doen. Het dweilen maakt de vloer alleen nat. Je kunt een virtuele no-go zone instellen bij een tapijt. Ik heb hem boven ook gebruikt maar hij is 1 keer via de trap naar beneden gekomen dus de diepte-sensoren werken niet altijd.

Pluspunten

  • Werkt zoals het moet
  • Goede prijs

Minpunten

  • Dweilen stelt niets voor

Eindoordeel

Score: 4
martinvdm 10 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S55 Zwart

Bijzonder slimme stofzuiger. Vervangt mijn iRobot Roomba 600 series en ik kan wel zeggen dat deze stukke slimmer is. Alleen al de manier van stofzuigen ipv lukraak overal tegen aan botsen. Het dweilen is matig. App werkt goed.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Goede app
  • Slim
  • Integratie met Home Assistant

Minpunten

  • App werkt niet met region China waardoor domotica niet tegelijk gebruikt kan worden
  • Met het dweilen loopt ie vast op matjes/mat
  • Snel vlekken en vingers op de bovenkant zichtbaar

Eindoordeel

Score: 4
waarom90 3 juli 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Na veel reviews te hebben gelezen en youtube filmpjes met vergelijkingen met andere merken te hebben bekeken, uiteindelijk voor de Xiaomi Roborock S50 gekozen.

Pluspunten

  • maakt goed schoon
  • mop funcite maar tot op heden nog niet geprobeerd
  • app om de stofzuiger in te stellen en te bedienen
  • zones aangeven

Minpunten

  • loopt soms vast op losliggende kabels
  • garantie! door aanschaf uit buitenland

Eindoordeel

Score: 5
Merantihout6 29 mei 2019 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S55 Zwart

Hele fijne stofzuiger! Met app kan je de zuigkracht en programma instellen. Enige nadeel is, dat als ik de robot boven zet, herkent hij de routes niet en zuigt hij onvolledig Dweil, aait de vloer een beetje. Moet je eigenlijk zelf gewoon blijven doen.

Pluspunten

  • Infra rood bots bijna niet
  • Kan over drempels
  • Valt niet van de trap - hoogtes
  • Zorgvuldig - onthoudt route

Minpunten

  • Kan maar 1 routekaart onthouden.

Eindoordeel

Score: 4
Oscar F 14 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Roborock 2 S50 Wit

Ik heb wel een makkelijke vloer maar dit ding veegt boven verwachting. En de software is ook geweldig. Hij gaat eerste de contouren van de kamer rond om een map te maken. Daarna maakt hij een plan om te stofzuigen. Dus geen domme 2-dimensionale stuiterbal die overal tegenaan botst.

Pluspunten

  • "intelligent"
  • veegt goed
  • laag genoeg om onder kasten en banken te vegen
  • te besturen via app met veel mogelijkheden

Minpunten

  • stofbak had iets groter gemogen
  • map van verschillende ruimtes zou je op moeten kunnen slaan

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Roborock 2 S50 Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True