Yoga Slim 7i Pro-laptop van Lenovo krijgt optie voor 14"-90Hz-oledscherm

Lenovo werkt aan een versie van zijn Yoga Slim 7i Pro-laptop die is voorzien van een oledscherm. Eind vorig jaar kwam de laptop al uit met een lcd. Het gaat om een 16:10-oledpaneel met een resolutie van 2880x1800 pixels en een refreshrate van 90Hz.

Het 14"-oledscherm dat Lenovo gebruikt, wordt gemaakt door Samsung en kan 100 procent van de DCI-P3-kleurruimte weergeven. Het paneel toont 125 procent van de sRGB-kleurruimte. Samsung Display kondigde eerder al aan dit jaar met verschillende, nieuwe oledpanelen voor laptops te komen.

Lenovo stopt het scherm in de Yoga Slim 7i Pro. Dat is de Intel-versie van een dunne 14"-laptop die vorig jaar in augustus werd aangekondigd. Er bestaan ook AMD-versies, maar daarvan komt vooralsnog geen variant met oledpaneel.

De specificaties zijn gelijk aan eerder uitgebrachte modellen. De laptop heeft een Tiger Lake-processor met Xe-gpu, of een optionele GeForce MX450-gpu. Er zit maximaal 16GB ram, een ssd tot 1TB en een 61Wh-accu in de laptop.

Lenovo zegt samen te werken met Intel aan het finetunen van de laptop, om zo het Intel Evo-certificaat te krijgen. De fabrikant verwacht dat de oledversie van de Yoga Slim 7i Pro in het tweede kwartaal beschikbaar komt in Europa. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-01-2021 • 15:00

36 Linkedin

Reacties (36)

Wijzig sortering
Eind vorig jaar kwam de laptop al uit met een lcd
Voor zover ik kan zien nog steeds nergens daadwerkelijk te bestellen, geldt ook voor de AMD varianten. Die laatste kun je in NL niets eens meer vinden op de Lenovo website inmiddels..
Superinteressante laptops wat mij betreft, maar tot nu toe vooral vapourware gebleken. Binnenkort toch maar een andere selectie dan maken..
Inderdaad, dat vindt ik dus ook. Nergens te koop... Alleen op de Lenovo website te vinden, de specificaties zijn al geruime tijd op de psref website van Lenovo te vinden.
Ik heb er gewoon eentje thuis staan ­čśë mooie laptop, erg snel en lange accuduur. Jammmer dat ze het AMD model niet met een hoge resolutie scherm uitrusten.
Ik vind 2880 x 1800 niet echt een lage resolutie voor de Slim 7 Pro in de AMD variant? Die had ik eigenlijk op het oog, maar nergens te leveren. Zelfs rondgebeld en gemailed, maar niemand die in de eerste paar maanden na introductie voorraad 'm op voorraad kon krijgen. Toch benieuwd, waar komt die van jou vandaan?
Ah ik had niet gezien dat de Pro 3en hogere resolutie had al. Mijn nonpro (de pro was er toen nog niet) komt bij cdromland vandaan, maar dat was in juli.
De slim 7 en de slim7 pro zijn niet enkel qua resolutie anders.

De pro heeft een betere webcam, betere speakers, en het scherm is ook 16:10 ipv 16:9, en heeft een hogere helderheid.

Zelf was ik het wachten beu en heb ik nu de de slim 7. Ik ben best tevreden over de slim 7, maar het scherm en de webcam zijn echt wel meh, daar had ik graag meer voor betaald.
Hoe weet je dat van die betere webcam?

Heb zelf ook de normale slim 7 (bij gebrek aan betere alternatieven) maar had graag de pro willen hebben, vooral vanwege 16:10 maar niet te krijgen (same voor matebook 14 van huawei). De webcam van de normale slim 7 is echt enorm ruk. Scherm vind ik op verhouding/resolutie na nog best prima.

Maar mocht de pro te krijgen gaan zijn (icm de next gen ryzen) is er een grote mogelijkheid dat ik toch ga overstappen, de slim 7 is best prima maar eigenlijk nergens echt een wow factor. Kwam ook van de matebook x pro dus die had de lat al aardig hoog gelegd ;)
ik dacht dat ik gelezen had dat het een 1080p camera is, terwijl de slim7 een 720p camera heeft, maar dat kan ik nu niet meer vinden. Zou dus kunnen dat ik me vergis.

Je hebt in elk geval gelijk: de slim 7 heeft echt een dramatisch slechte camera.
Er zijn aardig wat Tweakers die dit model ook zouden aanschaffen. Heb je deze via de reguliere (web)shops kunnen verkrijgen?
Ik heb er zakelijk al 6 gekocht. 2 bij bol, 2 bij Megekko, en nog bij Paradigit.

Niet moeilijk voor hoeven zoeken, gewoon de Pricewatch in de gaten houden.
Gaat oled niet inbranden? Waarom zijn er anders geen oled pc monitoren?
Uitgaande van de laatste OLED techniek voor TV's is inbranden niet zozeer meer een issue. Zelfs na meer dan 4000 uur hetzelfde beeld tonen is bij de laatste generatie OLED panelen geen inbranding van statische content meer waarneembaar. Deze techniek zal ook vast hier worden toegepast. Qua contrast en zwartwaarden is OLED nog altijd onge├źvenaard.
Mijn tv uit 2019, LG 55inch oled heeft toch echt burnin. Het is nogsteeds een issue. Hangt wel erg sterk van de ingestelde helderheid af.
Wat is er precies ingebrand? Ben wel benieuwd.
Formule 1 TV Pro app hud en wat video game hud elementen. Heb mijn PC aangesloten aan mijn TV als ik games op de bank wil spelen en klijk met de PC browser ook F1. Vrije trainingen, kwalificatie en race, browser en CNN wat vaak op de achtergrond even aan staat. Je ziet nu op een witte achtergrond heel vaagjes grijzige lijnen lopen op de locaties waar je die hud elementen ziet. Is niet het duurste models,

Brightness staat op 80% omdat ik een vrij lichte huiskamer heb en de zon schijn er recht in in de zomer.
Interessant en dank voor de getuigenis.
Is dit een issue waarvoor je zegt: die TV kan geen 10 jaar meer mee?
Smart TV is niet ├ęcht meer het buzz woord maar zijn die dingen tegenwoordig niet smart genoeg om zichzelf te beschermen?
Of tenminste de gebruiker toe te laten de TV te programmeren om bij einde van een programma op CNN of dergelijke of automatisch over te schakelen naar een ander propagandakanaal bij niet detecteren van menselijke aandachtsfocus?
Lenovo met OLED in topic: 'k Dacht zo bij mezelf: misschien is dit een "excuus" voor een fotografisch georienteerde upgrade-aankoop van nieuwe laptop (huidige is MacBook uit 2011)..
'k Fantaseerde tevens dat burn in van beeldschermen iets uit de jaren '80-'90 van vorige eeuw was..
Allerlei smart soft-hardware-tech beschermt archaïsche batterijen tegen snelle degradatie, SSD harde schijven tegen "burn in" als gevolg van steeds dezelfde sectoren overschrijven.
Maar met deze prachtige beeld schermen kan dit niet? Klinkt ├ęcht als half werk en zoethoudertjes tot er weer eens "ander en beters is"..
Mijn kostbare tijd en arbeid voorlopig niet waard: ik check wel even binnen 5 jaar.
Vind dat lastig. volgens de website rtings.com waar ze grootschalig burn-in tests doen zou het een non-issue moeten zijn. Er is burn-in maar na maar tijd dan dat ik het zag. https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Er zijn wel zaken die het moeten verminderen, bij veel statisch beeld gaat de brightness omlaag om het te vertragen. Ik hoor van vrienden dat zij dit in games als Fifa zien omdat de TV denkt dat het statisch beeld is van constant een groen grasveld maar heb het zelf nog nooit gezien op idling na waar het beeld even op mijn desktop bleef hangen.

10 jaar vind ik een stretch voor elke TV op dit moment ongeacht beeldscherm type, zo degelijk wordt het niet meer gemaakt en het verouderd zeer snel vanwege de smart rotzooi dat er in zit.
Wel in de jaren 90 dacht ik dat mijn AEG wasmachine nooit meer zo degelijk zou zijn als de Miele voordien: maar kijk, ze draait nog.
Dank U voor de inzichten ivm interne bescherming tegen inbranden van de moderne Oled televisies.
In 2011 kocht ik een Philips Ambilight LED TV: 3D , SmartTV etc.. Smart en 3D gedeelte heb ik eens goed om gelachen (elke "app" had eigen interpretatie van maximum ongebruiksvriendelijkheid), en voor een meer uniforme en bruikbare interface had ik er dan ook per direct een Raspberry PI eraan gekoppeld.
Hout vasthouden maar misschien is het door de software nooit up te daten dat het Philips toestel nog steeds niet de geest heeft gegeven :-)
De enige recente smart rotzooi die ik leuk vond of eerder, niet frustrerend, was die van LG gebaseerd op WebOS heb ik me laten vertellen gecombineerd met hun eigen weloverwogen ontworpen afstandsbediening.
Is er geen "dumb TV" of heet dit tegenwoordig gewoon een 32" computer scherm?
Hoe dan ook, ik laat de Oled nog heel even links liggen dit lezende. Nu begrijp ik waarom Apple er ook nog niet voor ging in 2020 iPads.
De reden dat Apple ermee wacht op hun mobiele apparaten heeft gewoon te maken met de deals die ze met leveranciers niet kunnen sluiten conform voorwaarden die naar hun wensen zijn (ergo: te duur).
Gebruik nog elke dag een Panasonic plasma tv uit 2011. Is nog als nieuw.
Bedankt. Dat is wel jammer inderdaad. Wellicht dat de helderheid in combinatie met de scherpe hud hier debet was aan de burn-in.

Zou je ook zeggen dat in retrospectie voor jouw scenario een LCD-televisie beter was geweest?
Lastig, ik heb ook een PC monitor (super ultra wide) voor gewoon productivity en online gaming. Maar wanneer ik op de bank zit met een Xbox controller schakel ik mijn TV als 2de monitor in. De kleuren zijn geweldig, de diepe zwartwaardes ook alleen merk je dat minder in games omdat daar zelfden iets zwart is.

Maarja afgezien dat ik burn in heb wat alleen zichtbaar is op witte en of grijze achtergronden vind ik het nog wel okay, in vergelijking met PC monitoren is die 55inch vrij goedkoop. 1300 euro wat ik ook voor mijn PC monitor heb betaald. Maar vind de kleuren buiten diepe contrasten niet veel beter dan mijn PC monitor tenzij je veel off axis kijkt.

Inderdaad de helderheid en game hud's inderdaad. Vond de brightness met SDR content wat laag dus had de TV constant op 80%/90% helderheid staan om de spiegeling van mijn 5meter breed raam wat de huiskamer verlicht te overstemmen.
Ik heb geen ervaringen met bijv de duurdere Samsung QLEDs, dus ik zou niet weten of de ervaring echt beter is op basis van de beeldmotor vs een monitor die geen beeldmotor heeft. Sowieso zou je veel meer dan die 1300 moeten uitgeven waarschijnlijk om iets te krijgen dat in de buurt komt van de OLED-ervaring in termen van contrast.
Ik maak gebruik van een Samsung Qled 49inch 32:9 monitor. Kleuren zijn erg goed (Gecalibreerd), contrast is rond de 3000:1 wat ook degelijk is maar natuurlijk niet absoluut zwart als Oled wanneer er zwart wordt getoond. Maar veel beter kan je niet op PC monitor gebied. Maar voor PC gebruik is de Oled niet echt geschikt helaas. dan krijg je wel burn-in. Als je dat niet dwars zit is het een prima oplossing.
Precies, mijn Samsung S9+ van 1 jaar heeft al lichte burnin. Een scherm zou ik ook nooit als oled kopen. Dan kan je beter wachten tot microled.
Mijn tab S2 van 4 jaar oud niet, en mijn tab S5e van een jaar oud ook niet. Gebruik je je toestel op een hoge helderheid? Vaak ontstaan daar de problemen. Ik gebruik al mijn apparaten 80% van de tijd op 25% helderheid of minder, en heb nog nooit last gehad van burn ins.

Een tv zet ik het liefst ook zo laag mogelijk als dat kan, onafhankelijk van de techniek. Ik bekijk deze in een niet felverlichte ruimte, dus hoge helderheid is alleen maar irritant. Op mijn ouwertje kan dat helaas niet, maar bij vrienden wordt de tv ook regelmatig lager gezet als dat kan (wel allemaal LCD, maar de intentie is hetzelfde)
Ik gebruik mijn telefoon altijd op automatische helderheid, dus ongeveer 50/75% helderheid. Iets wat in mijn ogen gewoon normaal is.
Wel merk ik dat de burnin erger is geworden nadat ik night mode Ben gaan gebruiken..
Ja daar zit t grote verschil denk ik. Die helderheid is voor mij op zonnige dagen alleen, verder staat alles onder de 50. Met night mode is dat wel vreemd overigens. Ik heb deze nooit gebruikt in de oudere apparaten, dus daar kan ik niks over zeggen.
Het oled van lg (wat door alle tv fabrikanten gebruikt wordt) is niet hetzelfde als oled van Samsung.
Of heeft witte pixels met kleurfilter voor uniforme helderheid en slijtage. (En het patent op deze techniek dankzij overkopen van Kodak die het ontwikkelde)
Samsung oled is iedere pixel in zijn eigen kleur (RGB) helaas te duur en niet helder genoeg voor tv en op grote schaal productie in grote formaten en daarom alleen in telefoon en pc schermen te vinden.

Dus nee de techniek van de tv schermen zegt niks over de oled van pc schermen.

[Reactie gewijzigd door harley op 10 januari 2021 22:43]

Samsung's AMOLED in mobiele apparaten heeft ook een pentile-matrix layout, wat het minder geschikt maakt voor televisies. Samsung's tv-OLED-tech was gewoon RGB, met de problemen die je omschrijft; blauw/cyaan degradeerde te snel.
1 is 22" joled paneel en de andere is een LGD 55" WOLED voor TV markt, niet echt monitors te noemen imho met zulken formaten.
bijna 5k voor een 22 inch? 8)7
De ├ę├ęn is een nich├ę monitor die te duur is voor de doorsnee consument, en niet goed genoeg voor de professionals.
De tweede is een OLED TV die meer dan 2x zo duur is dan superieure concurrentie.
Omdat die amper tot niet worden gemaakt?

En zo snel brand OLED niet in. Ook wordt een monitor vaker in een gedimde omgeving gebruikt vs een TV in de woonkamer die op max brightness moet worden gezet want mensen laten de zon er volop op schijnen.

Maar fabrikanten willen er niet aan.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 10 januari 2021 15:30]

Hoeft niet, hangt af van je gebruik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee