Microsoft neemt platform voor gratis online esportstoernooien over

Microsoft heeft Smash.gg overgenomen. Dat meldt het platform op de homepagina van zijn website. Gebruikers kunnen op Smash.gg gratis online esportstoernooien organiseren. De werking van het platform verandert volgens de website niet.

De eigenaar van Smash.gg meldt de overname op zijn website. "Sinds we in 2015 zijn begonnen, is het ons doel om actieve esports scenes op te bouwen rond de spellen die mensen graag spelen", zo meldt het platform. "Vandaag zijn we opgewonden om de volgende stap in die reis te zetten door ons aan te sluiten bij Microsoft om onze bestaande relaties te versterken en nieuwe mogelijkheden te verkennen."

Smash.gg meldt hierbij dat de website blijft functioneren als platform voor zelfstandige esportstoernooien. Ook op Twitter wordt gemeld dat de werkzaamheden voorlopig niet veranderen. Wel krijgt het Smash.gg-platform naar eigen zeggen extra inkomsten en ondersteuning nu het onderdeel uitmaakt van Microsofts Content Services-team.

Het is nog niet bekend wat Microsoft op termijn van plan is met de website. Het bedrijf maakt de overname enkel bekend op zijn MSN Esports-Twitter-account, maar levert verder nog geen commentaar. Het is ook nog niet bekend welk bedrag aan de overname gemoeid is.

Smash.gg is een platform waarop gebruikers gratis online esportstoernooien kunnen organiseren. Deze website begon in 2015 voornamelijk als een plek om Super Smash Bros.-toernooien te houden, maar later de site voegde later ook games als Street Fighter V, Rocket League, Mortal Kombat 11 en Fortnite toe aan zijn platform. Mogelijk worden op termijn ook games als Halo toegevoegd, nu het platform in handen van Microsoft is.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

02-12-2020 • 21:16

78 Linkedin

Submitter: Malistix1985

Reacties (78)

78
71
28
5
0
30
Wijzig sortering
Clanbase leek functioneel meer mogelijkheden te bieden :X
Clanbase, dat is een term die ik al heul lang niet heb gehoord. Thanks voor de nostalgia trip!
nieuws: Gamesite ClanBase gooit bijltje er waarschijnlijk bij neer

Staan interessante reacties tussen. Toevallig vorige week een nostalgie manie gehad.

http://clanbase.org afscheid staat er nog

En ook wel leuk is clanbase met webarchive doorspitten http://web.archive.org/we...ww.clanbase.com/news.php3 niet alles werkt maar kon zo wel de clanmatches bekijken van mn clan :)
Na wikipedia ook maar archive.org gedoneerd, thx
Idd voor mij ook echt een nostalgie trip, daarnaast in de tijd ook de grote Lan parties zoals Drome, PZZ/Regroup welke ik met veel plezier bezoekt heb naast wat kleinere lan parties.
Idd een naam die ik lang niet gehoort heb, Onze clan speelde ook wel eens via Clanbase. Al speelden we meer via theIGS met GhostRecon 1
Mooie oude tijd. Ik weet nog dat ik voor de Eurocup Finals de broadcast deed met de maatjes. Eerst vanuit Hilversum Mediapark (op de dag van de Enschede ramp) en later in Amsterdam. En mooie tijd met de clans :-)

Vooral de begintijd was echt mooi.
Ik ook.
Zat daar nog regelmatig op tijdens me counterstrike 1.3 hoogte dagen.
Veel team fortress ook gedaan in de vroegere periode, mooi man.
Helaas gestorven na een overname. Voor q3/cs en nog enkele andere fps's heb je nu esreality.com bv.

[Reactie gewijzigd door AOC op 2 december 2020 22:54]

Eigenaar GGL schijnbaar afgelopen oktober ook gestorven.
Even voor de duidelijkheid er is een verschil tussen "de werking van het platform verandert niet" en "er verandert niets". Bedrijven zeggen het eerste, maar gebruikers interpreteren dat als het tweede.
Als een bedrijf wordt overgenomen veranderd er altijd iets, op langer termijn zullen er altijd grote veranderingen komen, die in lijn zijn met het nieuwe bedrijf (strategie/visie)
Er verandert niets kan sowieso niet omdat de eigenaar veranderd en er daardoor vaak wel een andere wind begint te waaien in een bedrijf. Maar waar men op doelt met "de werking verandert niet" is dat de overnemer niet van plan is om het platform onmiddelijk radicaal te veranderen dan wel op te doeken zoals je wel eens bij andere overnames kunt tegenkomen. Dat wil niet zeggen dat binnen enkele jaren er geen grote aanpassingen komen, maar die zouden er mogelijks ook geweest zijn zonder overname. Of mogelijks gaat men projecten uitvoeren die ineens mogelijk worden door de injectie van vers kapitaal door de overname.
"De werking van het platform verandert volgens de website niet."

Een bekende uitspraak van Microsoft. Helaas is in er de meeste gevallen niets van waar, en heeft zij een talent voor het vernaggelen van dit soort aankopen.
Microsoft heeft een talent om alles te vernaggelen, dus ook de producten die het volledig zelf ontwikkeld heeft. Dit heeft het bedrijf in de VS al genoeg marktaandeel gekost op de desktop, maar de rest van de wereld is wat langzamer met de adoptie van andere platformen.

Overigens is het wel duidelijk dat er meer wordt ingezet op entertainment zoals spellen, omdat de traditionele inkomstenbronnen steeds meer aan het verdwijnen zijn. Ik vraag me ook af in hoeverre ze hiermee verwachten een hogere mate van lock-in te realiseren.

Zelf heb ik nooit een console gehad en ben ik ook niet bereid om Windows geïnstalleerd te hebben staan voor spellen. De enige uitzonderingen zijn programma's die absoluut noodzakelijk zijn, omdat er nog geen alternatieven voor zijn.

[Reactie gewijzigd door psychicist op 3 december 2020 07:43]

Microsoft zijn winst is nochtans alleen maar gestegen. Voor de consumenten desktop hebben ze inderdaad markt aandeel verloren, maar corporate en in de cloud is er gewoon meert te verdienen.
Azure en Microsoft 365 zijn nu hun grote groei producten.
Steeds meer aan het verdwijnen?

Je hebt de afgelopen 5 jaar onder een steen geleefd? Welkom in 2020, waar de ene helft van de wereld in Azure werkt en Office 365 gebruikt, en de andere heft van de wereld op Amazon Web Services werkt en Office 365 gebruikt ...

Als MS érgens goed mee verdiend is het z’n Office en cloudplatform wel....
Nee hoor, misschien kun jij me vertellen onder welke steen jij leeft. Ik zie totaal geen dominantie meer van Microsoft in de VS: https://gs.statcounter.co.../united-states-of-america.

De zakelijke desktop is daar slechts een gedeelte van. En Nederland was en blijft Microsoftland, maar dat geldt niet voor alle landen. Ook qua office suites is de dominantie wel voorbij met de verdeling over Office365 en G Suite: https://www.statista.com/...fice-suites-technologies/

[Reactie gewijzigd door psychicist op 3 december 2020 12:11]

Waar in zijn bewoording gebruikt hij de VS? Neem dan ook even de chart van Worldwide:

https://gs.statcounter.co...are#monthly-201911-202011
Ik heb het over de VS als voorbeeld van een regio waar de dominantie van Microsoft vrijwel is verdwenen. Wereldwijd is Android sowieso de grootste en dat is algemeen bekend. India is een ander en zelfs extremer voorbeeld van een land waar Microsoft procentueel niet zoveel markaandeel meer heeft, maar in absolute aantallen is het natuurlijk nog wel groot: https://gs.statcounter.co...dia#monthly-201911-202011.
Eventjes grafiekjes af leren lezen misschien. MS is 29.9%, OS X is de eerstvolgende met 14.7%

We hebben het hier uiteraard over desktop OS'en..... en sinds wanneer draai jij Azure op je desktop trouwens? Want wie stelt in het grafiekje dat als je OS X draait géén O365 hebt? Waar heb ik het überhaupt over consumenten ... ? Of beweer je nu werkelijk met droge ogen dat 15% van alle servers in Amerika OS X draaien...??

Het gaat dus simpelweg om inkomsten uit CLOUD platformen .. en daar verdient MS bákken met geld mee. Sterker nog, ik als best-wel-Mac-fanboy kan gewoon openlijk toegeven dat MS het prima voor elkaar heeft met Azure en O365.

Kortom: bedankt dat je m'n punt bekrachtigd en dat ik dus gewoon gelijk heb :)

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 3 december 2020 13:41]

De desktop is niet het enige platform waarop programma's gedraaid worden, hoe zeer je ook je best doet om het erop te doen lijken alsof dat wel het geval is. Consumenten zijn daarbij net zo goed onderdeel van de demografie als zakelijke gebruikers, die vast blijven hangen bij wat ze al kennen en/of van hogerhand de gebruikersomgeving krijgen opgelegd.

Zoals ik heb gezegd, zit de zakelijke desktop (vooral in Nederland Microsoftland) vast aan Windows en Microsoft Office. Dat daarvan in Europa iets van 63% overstapt op Office365, is simpelweg kannibaliseren van het traditionele product met een nieuw "cloud" product. Maar het is niet echt een "cloud" product, omdat er nog steeds software lokaal op de client geïnstalleerd wordt en deze versie niet voor alle besturingssystemen op alle architecturen beschikbaar is.

De online versie is er wel, maar als ik de reacties hier op Tweakers mag lezen, is dat meer een soort speelgoed. Met je beweringen ben je trouwens gewoon de boel aan het verdraaien om je verhaal te bekrachtigen, want de Azure servers draaien uiteraard Linux. Het kan de eindgebruiker weinig schelen wat er aan de serverkant draait, zolang de "cloud" software maar werkt.

Wat betreft Azure verschaft Microsoft simpelweg geen duidelijkheid over de financiën en is het zeer waarschijnlijk dat het lang niet zo goed draait als Microsoft het doet voorstellen. Die "bakken met geld" zouden eerder hoge verliezen kunnen zijn.

Ik heb niets bekrachtigd en ik ben blij dat je je goed voelt over het feit dat je geen gelijk hebt, hoe hard je als Mac-fanboy ook je best doet om je gelijk te halen. Tim Cook, Satya Nadella en Bill Gates zullen je op een dag rijkelijk belonen :)
Wat wordt er qua zakelijke productiviteit gebruikt buiten de desktop dan? (Ok, laptops ook meegerekend, daar draai je natuurlijk een desktop-OS op).

En dat je stelt dat O365 geen echt cloudproduct is omdat je "lokaal ook software installeert" geeft aan dat je echt dus totáál geen benul hebt waar je over praat. Dus stop gewoon.

Ja O365 is een cloudproduct pur sang. Dat je clients op je PC kan installeren om die cloud te benaderen moge duidelijk zijn. Hoewel dat straks ook verandert: je hebt immers Microsoft Cloud PC / Virtual Desktop, dus dan heb je wel het gemak van een werkstation maar dan niet beperkt tot 1 stuk hardwrae. Daar kun je de front-ends van Office 365 (Word, Excel, Powerpoint, Onedrive, noem maar op) op draaien als je dat nodig vindt. (En ja, die applicaties zijn inderdaad wel erg onmisbaar, de webversies zijn gewoon ruk.. dáár heb je gelijk in).

En hoezo verschaft MS geen duidelijkheid over kosten in Azure? Veel duidelijker dan https://azure.microsoft.com/nl-nl/pricing/calculator/ wordt het niet hoor. Elk dingetje heeft een duidelijke waarde en prijs, en Azure draait uitstekend voor elke workload die je er tegenaan gooit. Of bedoel je wat MS ermee verdiend? Volgens hun jaarcijfers:

https://www.cnbc.com/2020...s%20polled%20by%20FactSet.
But one of the fastest-growing parts of Microsoft, the Azure public cloud for hosting applications and websites, grew 48%, accelerating from 47% in the prior quarter. Microsoft doesn’t disclose revenue from Azure in dollars. Analysts had expected around 44% growth.
Kortom, stop nu écht maar voordat je helemáál klem zit :) vooral als je denkt dat Bill Gates nog iets met MS van doen heeft. Echt, het is hilarisch als het niveau hier niet om te jánken zou zijn.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 4 december 2020 10:03]

Een echt cloudproduct levert dezelfde gebruikerservaring via een website als via een lokaal geïnstalleerde client en dat kan Microsoft na al die jaren nog steeds niet leveren. Dit staat in schril contrast met G Suite, waarin alle functionaliteit via de webversie te benaderen is en de clientversie op Android en/of ChromeOS simpelweg een extra mogelijkheid om de applicaties te gebruiken is.

Ik zit niet klem, maar natuurlijk ga jij de zaken zodanig uitleggen, dat ze het best bij jouw verhaal passen. Bill Gates heeft op de achtergrond nog steeds met MS te maken. Zijn zogenaamde vertrek uit de board is slechts voor de bühne. Ophouden zal ik niet doen en je hoeft me ook niet te vertellen hoeveel je voor al je misleiding betaald krijgt, maar ik hoop dat je er een goed leven mee leidt (of lijdt) :).

Misschien zou je iets kunnen doen aan zelfreflectie en je eigen niveau substantieel omhoog kunnen krikken, want het is inderdaad niet veel soeps. Nog wat woorden over de uitgebreide fraude die Microsoft al al 20 jaar (of zelfs langer) pleegt: http://techrights.org/wiki/index.php/Microsoft_-_Financials. De schade beperken voor de bedrijven waar je je lot aan hebt verbonden, is aan jou en niet aan mij :)
Linux gebruiker dus?
Een combinatie van besturingssystemen variërend van Linux, FreeBSD en OpenBSD tot Haiku, Openindiana, Android en Windows 10. Waarschijnlijk komt daar volgend jaar (weer) macOS bij, als ik een Apple Silicon Mac aanschaf.
Kan je een paar voorbeelden noemen waar de werking van het platform is verandert na een overname van Microsoft?
Swiftkey....

Veel te volgestouwd met functies die veel gebruikers nooit nodig hebben .
"OH NEE ER IS IETS VERANDERD!!! men heeft EXTRA functionaliteit toegevoegd!"

Sommige mensen hebben graag kritiek om kritiek te hebben.
Extra functionaliteit/functies is niet altijd handig voor iedereen. Zolang je de nieuwe dingen uit kan zetten of niet hoeft te gebruiken is er inderdaad niet over te klagen. Maar er zijn genoeg nieuwe "functies" die ik op (sommige) plekken best uit zou willen zetten.

Netflix: audio bij kinder films en series gaat steeds terug naar nederlands. Dit is bedacht zodat als kinderen dit perongeluk aanpassen dat ze bij verder spelen en bij nieuwe aflevering weer goed staan. Goed bedacht maar vreselijk irritant als je een andere taal wil hebben.

Netflix app: niet al te lang geleden heeft netflix toegevoegd dat als je in de app een film opent er nu eerst een mini venster opent met informatie. Helaas is die zo klein dat je de halve omschrijving maar ziet en dus toch nog moet openen om de hele omschrijving te lezen en om de film in/uit je lijst te halen. Alleen maar irritatie dus.

Oneindig scrollen op websites: er zijn websites waar dit goed werkt maar op een heleboel websites irriteer ik me eraan. Vaak genoeg weet ik dat ik zo een paar pagina's over zou kunnen slaan met paginanummers maar helaas gaat dat niet met oneindig scrollen. Ook dingen zoeken met de zoekfunctie werkt niet totdat je het eindelijk in beeld heb na veel scrollen.

Full screen telefoon: geef me maar een telefoon die gewoon een standaard plek hebben voor me functie toetsten zoals de terug knop en de home knop. Ik offer graag een aantal pixels van het scherm voor op om deze functies altijd op het scherm/toestel te hebben. Maakt dan niet uit of het hardware of softwarematig is.

Automatisch verbergen/verschijnen va balken (mede zoals hier op tweakers op me telefoon). Ik heb liever als ik scroll dat ik echt scroll en niet eerst ongevraagd de menubalk beweeg. En dan heb ik de functionaliteit van de balk altijd direct bereikbaar in plaats van dat ik de menu eerst te voorschijn moet halen. En het is helemaal erg als de pagina hierdoor steeds verspringt.

En zou zijn er veel meer dingen die niet handig gevonden worden door iedereen.
maar de basis functionaliteit staat zoals die was. swiftkey vind ik na verloop van tijd zelfs beter, dan voorheen. je merkt ook dat de dev cycle aanzienlijk meer responsive is.
Wat voor features dan? Zitten toch heel handige dingen tussen zoals incognitomodus, clipbord die je via je PC kan bereiken of via je toetsenbord in je agenda kunnen (met jouw toestemming).
Voorbeelden genoeg op killedbymicrosoft.info

Nog los van de dingen die door Microsoft de nek zijn omgedraaid, springen Beam/Mixer, de mobiele tak van Nokia en Skype er degelijk uit.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 2 december 2020 23:38]

Skype is niet echt gekilled natuurlijk. De techniek is door Lync overgenomen en via Skype for Business inmiddels onderdeel van Teams.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 3 december 2020 09:19]

Skype en Skype for Business zijn toch echt 2 aparte applicaties die, buiten de naam, niet veel gemeen hebben met elkaar en totaal niet compatibel zijn met elkaar. Microsoft heeft in essentie gewoon de Lync client een nieuwe naam gegeven. Als je SfB kan je bijvoorbeeld al heel snel vinden dat het gewoon nog altijd lync.exe noemt.
Ik vind dat lijstje nog heel goed meevallen voor zo een groot bedrijf. Een deel van wat er op staat heeft trouwens ook gewoon opvolgers gekregen.

De mobiele tak van Nokia was al, op sterven na, dood. Windows Phone kwam niet van de grond omdat Google en enkele andere app bouwers het dwarsboomden. Zonder apps geen users, zonder users geen telefoonverkopen. Maar Nokia heeft zelf de boot gemist van de smartphones. Zij hieldan vast aan Symbian ipv een moderne vervanger te bouwen. Google nam met Android steeds meer martkaandeel in, maar Nokia bleef het gewoon negeren. Dat kan je MS niet kwalijk nemen.

Je vind het spijtig dat Mixer verdwenen is, wat had MS moeten doen? Geld blijven ingooien omdat enkele mensen het willen blijven gebruiken terwijl iedereen op Twitch zit? Als commercieel bedrijf kan je investeren in iets, zit je er niets mee in om verlies te draaien maar je moet wel zicht hebben op winst in de toekomst. Anders ben je geld in een bodemloze put aan het steken.

Skype bestaat vandaag nog altijd en in de jaren na de overname is het martkaandeel van Skype blijven groeien. Ze moeten dus toch iets juist gedaan hebben.
Minecraft werkt nu op heel veel devices en 'n stuk vloeiender.
Wat is er precies vernageld aan het Github platform?
Wat voor veranderingen zijn er in GitHub toegebracht die als negatief ervaren kunnen worden?
Wij gebruiken sinds jaar en dag Gitlab qua repo server, maar sinds de overname komen er steeds meer features in GitHub waarbij er daadwerkelijk vergelijkingen getrokken kunnen worden qua useability.
Ben ook wel benieuwd hoe microsoft github kapot gemaakt zou hebben...

Veel ongefundeerde reacties in deze thread.
Wat? Minecraft doet het beter dan ooit in de afgelopen jaren terwijl ze bij de basics blijven.

De core van minecraft is nogsteeds hetzelfde, daar is niks aan verandert. Alleen dingen toegevoegd.
De java versie heeft een aantal significante voordelen die niet in de MS versie (Bedrock) zitten, specifiek in de UI.
Java versie is ook de MS versie alleen onder een andere tak. Bedrock heeft ook meerdere dingen die Java versie niet heeft.

Maar dit lijntje gaat erover dat MS Minecraft (java) heeft verandert nadat het gekocht is, daarna zijn ze bedrock gaan ontwikkelen maar dat is een ander verhaal.
Beetje erg naïef om te denken dat ze nu geen informatie uit je Mojang account (kunnen) halen. Wat denk je precies dat er gaat veranderen, behalve dat ze hun database consolideren?
Denk je dat het nu anders is dan na de overgang?
Oh nee! Mojang accounts worden ms accounts! Dat gaat echt alles veranderen en is de dood van Minecraft!

Kom op man, Ms blijft zelfs zelfs de Java editie niet alleen ondersteunen, maar zelfs doorontwikkelen. Dat je Mojang account straks ook dienst doet als ms account verandert helemaal niks.
Leg eens uit hoe deze overnames negatief voor de gebruiker zijn geweest...
Maar Nokia is inderdaad goed verkloot door MS naar mijn inziens wat betreft de stevigheid van de Smart/feature/dumb phones. De paar dumbphones die ze nog steeds verkopen zijn misschien stevig, maar de smartphones. verpest de reputatie van Nokia.
Als ze niet stevige smartphones willen maken doe dat, maar niet onder Nokia merknaam

[Reactie gewijzigd door Niema op 2 december 2020 22:44]

Microsoft heeft Nokia toch niet gekocht? Enkel het recht op de naam om er phones onder uit te brengen zodat het exclusief Windows Phone was (en dat waren goeie) dacht ik. En dat was gelimiteerd in tijd. Met de smartphones die Nokia nu uitbrengt heeft Microsoft dus niks te maken.

Hoe ze ooit Skype en MSN hebben kunnen vernagelen daarentegen snap ik nog niet.
Nokia heeft zelf de smartphone boot gemist door aan Symbian vast te houden. En Nokia heeft zelf gegokt op Windows ver voor de overname van de mobiele tak door Microsoft.
Omdat Stephen Elop een Microsoft-aanhanger was. Sailfish bestaat nog steeds, Windows Phone niet.
Wellicht heeft Ninja weer interesse in een exclusiviteitsdeal.
Reken er maar op! Hij heeft een enorme smak geld gekregen en hoeft zich niet meer aan het contract te houden gezien Mixer niet meer bestaat.

Het is een beetje als een jaarsalaris ontvangen terwijl morgen het bedrijf ophoudt te bestaan. Waar moet ik tekenen?
Die zit nu toch op Youtube? heb niet meegekregen of die daar een exclusief contract heeft getekend.

En het heeft m wel een behoorlijk deel van zijn fans gekost, zijn kijkcijfers op Mixer waren gemiddeld tussen de 5 en 10% van wat ze op Twitch waren. Maar voor die grote streamers met Mixer contracten was het wel een mooie payday ja.
Een aantal heeft bij dat eindigen ook weer mooie contracten afgesloten bij de andere 3(Twitch, Youtube, Facebook) en heeft dus flink dubbel betaald gekregen voor hun tijd.
Al jaren gebruiker van smash.gg voor organiseren en meedoen aan toernooien. Paar maanden geleden waren er rumors dat smash.gg failliet aan het gaan was door het gebrek aan evenementen.

- Grootste klachten die gebruikers hebben is de performance van de website.
- Grootste klacht van developers is dat de API lastig te gebruiken was (GraphQL) en constant veranderde.
- Meest "requested feature" voor Nederland is implementeren van iDeal en wereldwijd willen mensen een telefoon app met notifications voor wanneer je speelt of een verandering in de bracket plaatsvind / score updated wordt.

Ik hoop dat Microsoft de business processen kan streamlinen en kan helpen met de 3 bovenstaande punten, zonder "subscriptions" te introduceren of op een dag te veranderen naar "xboxesports dot com"

[Reactie gewijzigd door RandyMangar op 3 december 2020 10:12]

Gaan ze daar dan ook van Gratis naar "Gratis"?
Alles is "gratis"
Niks is gratis...
Maar goed, ms heeft al meerdere malen bewezen dat het overnames niet zoals ea aanpakt, en meestal zelfs in het voordeel van de gebruiker is. Sinds Nadella ceo is, is de bedrijfsfilosofie van MS echt vooruit gegaan.
Zullen wel voornamelijk games uit de MS studios gaan ondersteunen vanaf nu. Dan kan het best gratis blijven en een goede aankoop voor MS zijn, maar beperkt het platform toch ook.
een gigantische aanname, natuurlijk. laten we kijken wat microsoft wil doen met deze overname. veel van de recente overnames, hebben wat mij betreft hun vruchten afgeworpen.
Dat is jouw aanname. Mijn aanname ;) is dat ze met die Smash.gg vooral veel gebruikersvoorkeuren binnenhalen, handig ook voor marketing, analyse en inzichten voor ontwikkeling van nieuwe games.
Daarnaast zou Smash.gg naast web ook een exclusieve contentkanaal voor Microsofts Mixer en de Xbox app kunnen worden, want de marktcompetitie tussen Mixer en Twitch is nog steeds gaande uiteraard.
Microsoft heeft wel al vaker bewezen dat het bedrijven overneemt, maar deze wel grotendeels haar eigen gang laat gaan, producten multi-platform houdt, niet achter slot en grendel zet, en meer als tweede graads benadert. Het voordeel zit hem dan vooral met de integratie die ms klanten extra hebben. Denk bv aan Skype, Mojang, Double Fine, Linkedin, SwiftKey, en Bethesda.
Geheel off-topic, maar ik denk soms nog terug aan de begin dagen van Clanbase... (qw, q2ctf, cs). Mooie tijden.
Waarom zou Microsoft zo iets kopen, een de community en twee hun Xbox systeem. Ik ga er van uit dat Microsoft het aan Xbox zal willen koppelen want als je dat doet en je kunt dan roepen als je leuke toernooien wil spelen dan moet je een Xbox hebben. Ja natuurlijk is dit of dat mooier, beter grootser of goedkoper bij de concurrentie maar bij ons kun je deelnemen aan een competitie en je meten met de beste speler van jouw favoriete game.
Wordt dit de volgende Mixer?

* Microsoft koopt een site/dienst
* laat het in verval raken en achter lopen op de concurrentie
* sluit het omdat ze niet genoeg marktaandeel hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee