AC Valhalla krijgt 60fps-optie Xbox Series S en stabiele 60fps op Series X, PS5

Ubisoft brengt donderdag een update uit voor Assassin's Creed Valhalla, waarmee de game ook op de Series S speelbaar wordt met 60fps. Deze framerate was al haalbaar op de krachtigere PS5 en Series X, maar daar werd 60fps niet voortdurend gehaald. Dat zou nu wel het geval zijn.

Uit de beschrijving van Title Update 1.0.4 van Assassin's Creed Valhalla blijkt dat Ubisoft twee aparte grafische modi introduceert, zoals die vaker bij games voor de next-genconsoles te vinden zijn. Het gaat om een Performance- en een Visual Quality-modus. Tot nu toe had Assassin's Creed Valhalla een enkele modus.

Bij de Performance-modus zal de game 'de resolutie en de grafische instellingen aanpassen om 60fps te handhaven'. De Quality-modus 'maakt het mogelijk de game te draaien op de maximale resolutie en grafische instellingen, waarbij 30fps wordt gehandhaafd'. De standaardinstelling zal Performance zijn op de Series X en de PlayStation 5 en Quality op de Series S.

Hoogstwaarschijnlijk zal er weer sprake zijn van het gebruik van dynamische resolutie, zoals dat al het geval was bij Assassin's Creed Valhalla op de next-genconsoles. Ubisoft maakt echter niet duidelijk in hoeverre de resolutie en de grafische details bij de Performance-modus worden teruggeschroefd. Vooral de stap van 30 naar 60fps op de Series S zou een opmerkelijke verbetering zijn, al is niet duidelijk in hoeverre dat leidt tot een lagere resolutie en minder of minder verfijnde grafische details.

Uit een eerdere analyse van Digital Foundry was er in de situatie zonder de nieuwe patch sprake van schommelingen tussen 1440p en 1728p op de Series X en PS5, waarbij 60fps het doel was. De PS5 bleek dat doel beter te handhaven van de Series X, waarbij de framerate nog wel eens onder de 60 uitkwam. Op de Series S ging de dynamische resolutie van 1188p tot ongeveer 1656p, al was daarbij 30fps wel het maximum.

Door Joris Jansen

Redacteur

26-11-2020 • 10:22

111 Linkedin

Reacties (111)

111
103
39
5
0
58
Wijzig sortering
Toch een zeer leuk alternatief die series S. Zo klein en stil, past in elk interieur. Goedkoop ook en voor mij persoonlijk het belangrijkste: snelle menu's, alles lekker snappy. Op de Xbox one x (vorige generatie) waren de menu's zo traag.)

Snap het 4K argument, maar ik heb geen TV in de woonkamer. Heb daar een Xiaomi short throw laser beamer die max 1080P ondersteund. :)
Sorry maar je doet alsof het enige verschil de resolutie is. Dat is natuurlijk niet zo.
Texture details, post processing effecten, etc... Er is een groot grafisch verschil tussen de X en de S.

Zeker als ze 60fps als optie gaan aanbieden. Dan zal de kwaliteit van nieuwe games er nog harder op achteruit gaan.

Het is nog steeds een goede optie voor velen, maar de afweging is wel wat anders dan "heb je geen 4K TV, koop dan de S".

[Reactie gewijzigd door humpus op 26 november 2020 10:41]

Maar is dat voor de doelgroep van de Series S interessant? Mijn kinderen zien het nagenoeg niet. Of ze nu boven op de hun One spelen of beneden op de Series X, ze vinden het er hetzelfde uitzien. Misschien als je het naast elkaar zet dat ze dan wel het verschil zien maar blijkbaar is het geen meetpunt bij hun. En ik denk dat mensen die een (waarschijnlijk ouder) 1080p scherm hebben hetzelfde vinden. Die gaan blijkbaar niet voor hoe mooi beeld kan zijn met HDR en alle andere toeters en bellen die tegenwoordig mogelijk zijn.
Maar je mag wel een extra externe HDD/SSD kopen want die kleine 400GB zit zo vol volgens mij.
Het scheelt wel dat de Series S games een stuk kleiner zijn.
Xbox #SeriesS game sizes:

Sea of Thieves is 64% smaller than #SeriesX

Dirt 5 is 23% smaller than Series X

Gears 5 is 39% smaller than Series X

https://mobile.twitter.co...tatus/1325233299074191360
Samenvattend, opslagruimte voor het installeren van deze 3 games op je :

Series S : 112 GB (31% van de te gebruiken capaciteit)
Series X : 183 GB (23% van de te gebruiken capaciteit)

Dus "bit voor bit" is de Xbox series S opslagrumte maar 45% van dat van de Series X
Maar reële opslag van de series S is ruwweg 8% kleiner dan dat van de Series X

[Reactie gewijzigd door procyon op 26 november 2020 12:38]

Precies dit, effectief is het verschil tussen S en X maar €100,- aangezien er in de X ook al €100,- meer aan SSD in zit. Voor die “tweede €100,-“ krijg je een beter koelend chassis met dikkere GPU en blueraydrive. Snap echt de markt voor de S niet. Het is een iets snellere one X..

[Reactie gewijzigd door Azazeel op 26 november 2020 14:12]

Maar is dat voor de doelgroep van de Series S interessant? Mijn kinderen zien het nagenoeg niet.
Dat is zijn hele punt, het hangt dus niet (alleen) van je TV af, maar ook andere omstandigheden (in jou geval dus je kinderen).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 november 2020 10:50]

Zijn laatste zin "Het is nog steeds een goede optie voor velen, maar de afweging is wel wat anders dan "heb je geen 4K TV, koop dan de S"." stond er nog niet toen ik mijn reactie gaf. Daarvoor was het alleen maar een "Maar op de S ziet het er slechter uit!!" reactie.

[Reactie gewijzigd door Yaz op 26 november 2020 11:22]

Helder, kun je ook niks aan doen.

Jammer dat tweakers daar geen oplossing voor heeft, (history/changelog) van berichten en zeker artikelen zou erg fijn zijn! Of een bericht waar andere iets op hebben gezegd achteraf nog aan kunnen passen (nu had dat voor jullie niks uitgemaakt want er zit alsnog 3 minuten tussen, wat niet gek is als je eerst reacties/artikel leest)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 november 2020 11:25]

Sorry, had er een "edit" voor moeten typen. Was nochtans onmiddellijk erna getypt. Als je snel genoeg bent komt er zelfs geen melding van 'reactie gewijzigd'.

Maar zal dit in het vervolg consequent doen :)
Op tv's zie ik zelf weinig verschil, ik heb dan ook bewust een 1080p OLED tv gekocht ipv meer uit te gaan geven aan 4K OLED tv. Bovendien heb ik het enkel voor tv kijken, mkv's en Netflix en voldoet het prima.

Voor monitors daarentegen zie ik wel enorme verschillen. Ik kan echt niet meer terug naar gamen op 1080p. Ondanks mijn monitor 1080p is en deze zal ik gewoon ook houden omdat het aan mijn eisen voldoet, maak ik erg vaak gebruik van nVidia DSR wat ervoor zorgt dat ik resoluties kan gebruiken tot 2160p en GTAV ziet er geweldig uit op 1440p en GTA4 op 2160p. No more jaggies!

HDR kan ik zelf ook niet gebruiken en heb er ook 0 interesse. Ik vind het huidige beeld op mijn tv en monitor uitstekend.
Groot grafisch verschil..... Misschien als je je console aansluit op een gaming monitor en daar vlak op zit.
Beetje casual gamen op 3/4 meter afstand en dat verschil is weg hoor :)

https://www.youtube.com/watch?v=94O6o6yOGgA&t=710
https://www.youtube.com/watch?v=kjfu78xo7ZM&t=315

Het hangt dus af van je situatie.

[Reactie gewijzigd door procyon op 26 november 2020 11:21]

Dat verschil zie je toch niet als je aan het spelen bent. Die series s zal best nog goede settings kunnen draaien in 1080p hoor, mensen doen net alsof de series s een slappe console is.
Waarom mag het alleen zwart of wit zijn?

Het is geen slappe console, maar er is wel een wezenlijk verschil met de Series X.
Is toch logisch en normaal?

Er zullen altijd mensen zijn die het verschil niet zien. Ik kan mij perfect inbeelden dat iemand die nooit 4K gegamed heeft niet weet wij hij/zij mist. Maar doen alsof er geen verschil is, is een beetje naïef.

Dat het je niet uitmaakt, da's een ander verhaal natuurlijk.
Er zit inderdaad wel wat grafisch verschil tussen de twee. Linus heeft hier nog een leuke video over gemaakt. Voor de geïnteresseerden
Die 500gb SSD is best een beperking. Daar blijft minder dan 400gb van over. Pakweg een game als CoD Warzone en RDR 2 en de SSD zit vol. Als je de SSD wilt uitbreiden is de XSS duurder dan een XSX. Dan heb je wel meer harde schijfruimte dan een XSX, maar velen malen minder krachtige console. Zo interessant vind ik die XSS eigenlijk helemaal niet.
Hoe bedoel je vele malen minder krachtige console, hij is helemaal niet vele malen minder krachtig, mensen houden echt van overdrijven, ze hebben dezelfde cpu, series x heeft een 2x grotere gpu, vele malen zegt die dan.
Ik weet niet naar welke specs jij zit te kijken, maar als je alles bij elkaar optelt is de XSX velen malen krachtiger. Performance metingen laten dat ook zien.

Je zegt het zelf wat betreft GPU. De XSS heeft ook nog eens 60% minder RAM wat 17-40% van de bandbreedte van de XSX heeft. CPU ook nog eens lager geclocked.
Wow dat is echt vele malen minder krachtig dan :+
Ik ben zelf ook zeer tevreden met mijn Series S.. Dacht in eerste instantie dat het een afterthought was van Microsoft, maar het voelt aan als een zeer solide en doordacht apparaat. Het is heerlijk stil en inderdaad lekker vlot. Ik heb 'm voor 279 kunnen kopen en vind het in combinatie met gamepass een topdeal. Ik hoop dat meer games deze prestaties kunnen gaan leveren in de toekomst zonder het al te veel inleveren van grafische pracht en praal.

[Reactie gewijzigd door doobieters op 26 november 2020 13:00]

Hoe zit het met de capaciteit om spellen op instaleren? Is dat niet iets wat te krap? Zeker met oog op de toekomst waar spellen steeds meer ruimte vragen?
Precies, het is een echte gamepass machine. Ik ben meer een pc gamer, maar heb nu de Series S voor erbij gekocht. Juist omdat bepaalde games gewoon lekker spelen op een console. De prijs is echt sterk voor wat je krijgt, nu heb ik weer een mooie couch-gaming machine.
Zoals hij zegt, gewoon lekker op de bank hangen en spelen.
Dat is ook mijn motivatie om een console te gebruiken.
Ik was wel bezorgd toen ik zag dat de Series S de 60fps modus misliep in Valhalla. Gelukkig lijkt dit achteraf ongegrond te zijn.

Een zeer goed product om de instap in Next Gen te maken. Je hebt hetzelfde voordeel in CPU vermogen en SSD snelheid, maar levert in op GPU vermogen en opslagruimte.
Wat gaat ten koste van die 60fps. Zal me niet verbazen als de XSS moet dippen naar 720p om die 60fps te handhaven. Laten we wel zijn, anno 2020 is dat een onacceptabele resolutie.
Ik ben het eens dat het niet de meest toekomst bestendige console is. We zullen zien hoe lang de Series S rond de 1080p 60fps/ 1440p 30fps target kan blijven hangen.
Maar als de series s moet dippen naar 720p, dan moet de series s in diezelfde situatie ook dippen naar 1080p, of je nou naar 720p of 1080p kijkt op je 4k tv, allebij jammer.
Eens. Al kijk je dan liever naar 1080p natuurlijk. Maar punt blijft, 720p of 1080p is geen next-gen ervaring. De enige next-gen ervaring van de XSS zijn dan de laadtijden.....
Ik heb nog een hoop fysieke games dus tot Microsoft een trade for digital programma gaat opzetten kies ik voor een variant met Disk Drive.
Ik ben blij dat hij voor jou doet wat hij moet doen. Ik vind de Series S een jammere zet van Microsoft eerlijk gezegd deze generatie aangezien het er voor zal zorgen dat er nog veel langer games zullen ontwikkeld moeten worden waarbij ook de minder krachtige Series S in het achterhoofd moet gehouden worden.

Ik had zelf liever gezien dat Microsoft een soort digital-only series X uitgebracht had om de kost wast te drukken zoals Sony dat gedaan heeft.

Maar bon, nogmaals, het is nu zo en ik ben blij dat hij bij jou voor plezier zorgt. En is het daar uiteindelijk allemaal niet om te doen?
Jammer dat het geen disk lade heeft, anders was deze perfect voor mij. 1080p is goed genoeg, televisie nog te duur voor next gen
Tja, ik heb op de Series X toch echt niet gemerkt dat het spel af en toe op 55FPS draait in plaats van 60. Geen tearing gezien, niks. Terwijl ik daar bij Assassin's Creed 4 zo gek van werd dat ik ermee gestopt ben. Maar was wel duidelijk dat er nog wat optimalisatie moest gebeuren uit die vergelijkingsvideos.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 26 november 2020 10:26]

Ik speel de game op de Ps5 en daar is Tearing wel een groot probleem.
Game is er niet onspeelbaar door maar het is zeker vrijwel continu aanwezig.

Ik ben dan ook zeker blij met deze update :)
Nouja als je de vergelijking bekijkt van Digital Foundry is het op de Xbox series X nog een veel groter probleem dus ik neem een in diepte geanalyseerde test liever als betrouwbare bron dan iemand die het claimt niet te merken.
Misschien gebruikt @Wolfos wel VRR en @Donstil niet, dan valt het namelijk minder op. Dus je kan wel een video gebruiken als waarheid, maar gamers kunnen zelf wel bepalen of ze er last van hebben of niet.
Ik heb inderdaad geen VRR TV (HDMI2.0) maar dat ondersteund de Ps5 sowieso nog niet dacht ik.
Ja dat het ergens anders erger is kan natuurlijk en dat is vervelend voor de spelers op de Series X maar dat lost mijn probleem helaas niet op ;)

Goed dus dat ze het gaan updaten!
heb de game en merk er helemaal niks van.
Ook niet van de bugs die mensen ervaren met geen missie kunnen afmaken crashes.
Speel de game wel met vrr op en lg cx en hij loopt als een zonnetje.
Ik geloof wel digital foundry dat er drops zijn maar ik merk ze niet met blote oog op.
De bugs zijn toch echt wel aanwezig, ik kan de eerste missie met de anomally niet doen om dat de projector steeds van zelf verspringt aan het begin waardoor ik er niet bij kan komen. Je moet ook de missie verlaten en opnieuw starten voor dat het zich reset. Ik had ze penny arcade strip gelezen voor ik het tegen kwam maar ik wist meteen toen ik er aan begon dat dit het was. Maar goed ook anders had ik ook een half uur lopen prutsen voor ik er achter was dat het een bug was.
Heb nu 36 uur in de game zitten en had gisteren voor het eerst een bug waar ik een missie niet kon afmaken en de game moest afluisten en opnieuw op straten zodat ik de missie wel kon afmaken.
Tearing is alleen zichtbaar in cutscenes. Daar duikt de framerate ook merkbaar onder de 60fps. Tijdens het gamen nog geen merkbare framedip of tearing gezien. Speel op PS5.
Ik heb het ook tijdens gameplay. Wel minder dat klopt.
Gelukkig komt er in de toekomst een update voor variable refresh rate aan voor de ps5 ! Heel goed nieuws . Weer een extra reden om een ps5 te halen . (Playstation fanboy hier)
Maar op beide xbox zit het al, dus toch juist reden om een xbox te kopen dan? Ook maakt de ps5 herrie en de geheugenchips worden 94 graden, heel erg jammer.
Op de Series X zie je toch zeker af en toe een screen tear voorbij komen. Als je er echt op ging letten vast vaker, maar had er persoonlijk ook niet heel veel last van. Dat het nu alleen maar beter wordt is niets mis mee.
Optimalisatie was al duidelijk dat dat nodig ging zijn met de vergelijking van de PS5 versie. Wellicht is die er nu. Ach, ik vermaak me prima met deze versie en men heeft laten zien dat met het verstrijken van de tijd bij een nieuwe console dit alleen maar beter word. Er staat ons nog genoeg te wachten :)
Ik hoop niet dat ze nu domweg de graphics omlaag gooien om` een locked 60 te halen... Kwaliteit ziet er nu goed uit. Dan liever nog wat tearing hier en daar.
Zelf niks van screen tearing gemerkt en dat krijg je ook niet als je gewoon een tv met VRR hebt.

Ik denk dat als je tv of console geen VRR het dat je dan veel meer last hebt als de framerate niet perfect is. Gelukkig heeft Xbox dat goed voor elkaar.
Heb je toevallig VRR aan staan? (mits je TV/Monitor het support) Met VRR merk je inderdaad niet dat er een dip is af en toe
Volgens mij heeft mijn TV dat niet. Wel motion smoothing. Misschien dat dat het er een beetje uit filtert.
ik heb vrr aan staan en merk helemaal niks van drops en al helemaal niet van screen tearing.
Hebben de mensen die hier geen problemen van ondervinden dan niet juist nadeel van de patch? Als je op de XSX of PS5 geen problemen had, moet je nu een keuze maken tussen 60 FPS of resolutie? Terwijl eerst, voor de patch, de game zich al (probleemloos) richtte op 60 FPS en tegelijkertijd de hoogste resolutie trachtte te behalen?
De nieuwe performance mode optie die standaard geselecteerd staat, was de manier hoe het spel zich renderde voor de patch, dus er veranderd niets.

Je krijgt op de PS5 en Series X nu juist extra de optie om nog hogere graphics en resolutie te behalen, alleen dan met 30fps in plaats van 60.

De Series S daarnaast, lanceerde met een focus op graphics en 30fps, en krijgt nu de performance mode die de PS5 en Series X dus al hadden.
Als ik het goed lees staat er in de patch notes ook dat de preformance mode de default mode is die al sinds de launch van het spel op de PS5/XSX draait. Ik zou dus in die modus niet heel veel verschillen verwachten hooguit dat de dynamic resolution wat agressiever is om de 60FPS net iets beter te halen
De standaardinstelling zal Performance zijn op de Series X en de PlayStation 5 en Quality op de Series S.
Moet dat niet andersom zijn!?
Nee, volgens Ubisoft zelf:
Default values since the launch of the game are as follows:
Xbox Series X / PlayStation®5: Performance
Xbox Series S: Quality
Dit houdt in dat er niets veranderd ten opzichte van hoe het spel gelanceerd is.

Alleen krijg je nu de optie om bij de Series X en PS5 te kiezen voor 30fps met nog betere graphics, en bij de Series S te kiezen voor 60fps, met mindere graphics.
Voor mij zou dit nieuws genoeg zijn om een Series X of PS5 te kopen (of ervoor te sparen), als ik in een situatie was waar dat kon. Als een nieuwe console de games van nu niet eens op 60FPS kan draaien, voldoet deze gewoon niet.

Dat gezegd hebbende, momenteel zijn die krengen niet meer leverbaar, en ik wacht al op een nieuwe videokaart. Ik zou voor een koopje de 1080ti van een vriend overnemen, in ruil voor hulp bij een 3080, 6800XT, of 6900XT. We weten ook wel hoe dat is verlopen.

En voorlopig heb ik het geld niet. Ik moet nog eens tenminste 1000 euro in het zwart zien te staan zodat ik een keer kan verhuizen (want ik woon tegenwoordig in een gat zonder werkgelegenheid), en daarna nog behoefte aan diverse gereedschappen.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 26 november 2020 10:42]

Bedankt voor de wat persoonlijke update van je leven :')
Ik zou zeggen; wen er maar aan.

Games van nu draaien misschien wel 60fps maar games van de toekomst zullen zwaarder en zwaarder worden dus gaan ze vanzelf weer terug naar 30 fps totdat er weer een nieuwe generatie console komt en dan begint het weer opnieuw.
Ik vrees dat je gelijk hebt maar hoop wel dat er een keuze beschikbaar blijft om toch 60fps te kunnen kiezen met lagere grafische settings/resolutie.
En anders word dat de tijd om weer een game pc te gaan aanschaffen. (lees sparen voor)
Ik denk dat je nog flink verrast gaat worden in de toekomst. Upsampling techniek etc. worden nog helemaal niet toegepast. Deze generatie brengt veel meer dan raw power.
Het werkt niet zo.
Vorige gen was eigenlijk al verouderd voordat die uitkwam, de CPU was een te groot bottleneck vandaar dat 30 FPS in heel veel spellen max was en 60 nooit gehaald werd.

Voorgaande generaties werden consoles/games ontworpen voor 30FPS en feitelijk niet meer. Met de nieuwe gen is dat niet zo, developers bieden daarom dus nu ook vaak een performence mode (60, 120 fps) of quality mode (ray tracing met 30 FPS).
En voor de laatste heb je ook een deftige PC nodig om 60 FPS + RT te halen, tegen de tijd dat een standaard PC dat kan zijn we 3 jaar verder.
Ik zou zeggen: als je het eigenlijk niet kan betalen, kun je er beter wat te vreten van halen.
Ik moest de titel van het artikel 3x lezen en nog snap ik niet wat er nu staat.
De Xbox Series S krijgt de mogelijkheid om Valhalla te spelen in 60fps net zoals de PS5 en Series X al kunnen.

Bij de Series X en PS5 wordt de performance en ervaring in de 60fps modus verbeterd.
Tearing op de XSX is wel degelijk aanwezig, en soms niet zo zuinig ook. Maar wel voornamelijk in cutscenes. Ik ben in ieder geval benieuwd vandaag.
Meer keuze is altijd goed, en het was ook hard nodig dat er nog eens naar de Xbox versies gekeken werd.

De staat van de game op de Xbox consoles is me toch wel opgevallen. Op de Xbox One (S) is de performance ronduit slecht te noemen, de resolutie zit ergens tussen 720p en 1080p, maar deze versie rendered sommige graphics settings hoger dan de PS4, PS4 Pro and soms zelfs de Xbox One X.

Dan heb je bij de Series S/X dat de Series S gelanceerd is met de quality mode, en de Series X met de performance mode, met teleurstellende performance gezien de hardware beschikbaar.
Geen update voor de Xbox One X?
(Xbox Series) Improved experience on Xbox Series S | X consoles including screen tearing

[Reactie gewijzigd door G_Dragon op 26 november 2020 10:51]

Ik denk dat we bij de PS5 en Xbox Series X straks alleen spellen zien die op 30FPS draaien wanneer er voor kwaliteit/raytracing wordt gekozen. 60FPS met alle grafische opties aan, lijkt nog ver van mijn bed show en is met deze hardware wellicht niet haalbaar.
Ray tracing vraagt ook nog erg veel rekenkracht, en gamedevelopers blijven natuurlijk de grenzen verleggen met verbeterde graphics.

Dit blijven relatief goedkope gamemachines, en zijn niet echt vergelijkbaar met de beste Nvidia RTX kaarten die gemakkelijker ray tracing kunnen accelereren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee