Apple brengt iOS 14.2 uit met fixes voor lekken die misbruikt worden

Apple heeft iOS 14.2 en iPadOS 14.2 vrijgegeven. De nieuwe versie van het besturingssysteem bevat onder andere honderd nieuwe emoji en acht nieuwe wallpapers. Daarnaast zijn onder meer drie lekken gedicht, waar al exploits voor in omloop zijn.

Versie 14.2 van iOS en iPadOS brengt honderd nieuwe emoji naar iPhones, evenals acht nieuwe wallpapers met modi voor licht en donker. Daarnaast brengt de update ondersteuning voor het MagSafe-hoesje van de iPhone 12, 'geoptimaliseerd laden' voor de AirPods, wat de levensduur moet verlengen en intercomondersteuning voor de HomePod. Verder is in-app muziekherkenning toegevoegd. Ook zijn er de nodige bugfixes en prestatieverbeteringen, waaronder voor de cameraviewfinder, die soms zwart beeld toonde bij het starten.

De update bevat verder de nodige beveiligingsverbeteringen, waaronder drie die zijn aangedragen door Googles Zero Project en die in de praktijk misbruikt worden. Het gaat om een probleem met het verwerken van fonts door iPhones en iPads: bij speciaal vervaardigde fonts kan dat tot het uitvoeren van code door kwaadwillenden leiden. Ook verhelpt de update een probleem waardoor kernelgeheugen blootgelegd kan worden en bleek het mogelijk om via kwaadaardige applicaties willekeurig code met kernelrechten uit te voeren.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-11-2020 • 20:41

88 Linkedin

Reacties (88)

88
85
45
9
0
36
Wijzig sortering
Zelfs een patch voor iOS 12, zo te zien. Dus alles met A7 en hoger (zeg maar iPhone 5s en up) krijgt *ook* security patches.

https://support.apple.com/en-gb/HT211940

Betekent ook dat het 'misbruik in het wild' serieus moet worden genomen, anders had Apple niet nog updates voor deze 'oude' apparaten gedaan.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 5 november 2020 21:19]

iOS 12 heeft al meerdere keren updates gekregen sinds de release van iOS 13. Prima support voor de 5S die al meer dan 7 jaar oud is.
Jep, dat is toch uiteindelijk een reden geweest voor mij om als mobiel bij iOS uit te komen. Daarvoor Android gehad, waarbij ik van al die voordelen op dat platform maar weinig echt zwaar nuttigs merkte, Android is wel een pak fijner als je gewoon wat wilt ontwikkelen en op device wilt testen, dan hoef je niet meteen in een eco systeem te hangen. Maar goed, er zijn altijd voor- en nadelen. :)
Zucht.. tsja, een gesloten ecosysteem is makkelijker te onderhouden. Maar je hebt als eindgebruiker dus ook veel minder opties om het aan te passen naar je eigen wensen. Dé rede waarom ik ios poepsaai vind. Maar qua ondersteuning krijg je iid lange tijd updates, dat dan weer wel ja.
zucht... tsja, op een bepaald ogenblik heb je het dan ook gehad met al de gepruts om alles werkend te krijgen zoals je wil... dan liever wat minder "zogezegde" vrijheden maar veel langer ondersteuning en weten dat het werkt.

Gelukkig is er voor ieder wat wils.
Ik android en mijn vrouw iphone, helaas is het echt niet zo dat het altijd werkt op iphone. Iphones hebben de reputatie dat alles altijd werkt maar dat is, vind ik, echt niet zo. Nogal overrated qua gebruikersgemak imho. Maar vrouw is blij dus ik ook :)

[Reactie gewijzigd door tweakkjoost op 6 november 2020 16:12]

Toen ik nog op school zat had ik ook veel tijd voor Jailbreaken en tweaken, maar tegenwoordig ben ik toch wel blij met 'it just works', toegegeven, de ingebouwde functionaliteiten zijn er sindsdien ook veel op vooruit gegaan.
Jailbraken/roms flashen doe ik allang niet meer. Maar je eigen launcher kunnen kiezen zou ik niet meer zonder kunnen.
Dat is toch wel echt top he, nog updates uitbrengen voor een telefoon van 7 jaar oud! Blij dat ik m'n ouders ook iPhones gebruiken.
Kwam ook al iemand tegen die zegt dat hij (en een vriendin) automatische software updates uit had staan, maar dat het nu aan staat. Mogelijk op afstand door Apple ingeschakeld (of een soort instellingen upgrade fout in iOS 14.0(.1), of een liegebeestje natuurlijk):Onder de aanname dat Apple op afstand automatische software updates inschakelde, klinkt het wel als een serieuze set bugs.

Ik heb overigens verder hier nog niemand over gehoord, dus het kan ook zomaar wat geblaat zijn van iemand waar het toch gewoon aan stond.

Mag ieder geval opvallend heten dat hun hele wagenpark, inclusief enkele oude iPhones, Apple TVs en Apple Watches een security update krijgen.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 6 november 2020 08:42]

Die auto update was waarschijnlijk weer aangezet na de laatste IOS update,
dat heb ik ook een aantal keer mee gemaakt, ik check na een IOS update dat deze weer uit staat :)
Leek me ook een hele logische optie ja. Bedankt voor het melden.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 6 november 2020 08:41]

Wegens nooit gebruiken en batterij leegvreten heb ik de "hé siri" op mijn iPhone ook uitstaan. Bij elke "grote" update staat dat ook weer aan. Sja, je moet ze toch een 'beetje' kennen zeker...
Klopt, ik kreeg opeens een melding dat er ge-update zou worden vanavond. Ik heb automatisch updaten sowieso uitstaan daar ik altijd de angst heb dat mijn inmiddels pre-historische iphone 6 langzamer wordt. Ben er ook absoluut niet van gediend dat Apple dat maar even aanzet op afstand. Ik was er in ieder geval op tijd bij met uitzetten maar kan me voorstellen dat een hoop noobs dat niet hebben kunnen doen. Misschien maar goed ook dat dergelijke mensen gewoon een update krijgen.
Wat mij daarbij opvalt is dat de korte beschrijving in het update-menu met geen enkel woord rept over dat lek, alleen wat prietpraat over nieuwe emoji’s “en andere verbeteringen”. Lijkt mij juist verstandig om er met dikke koeienletters onder te zetten dat er een kritiek, actief misbruikt lek wordt gepatcht. Nu lijkt het een gewone bugfix release, terwijl er alle reden is om direct te updaten.
Ik snap dat het niet bij het Apple-imago past (die houden vast graag het beeld in stand van Windows/OS X voor wat betreft lekken), maar gezien het verschil in marktaandeel tussen OS X op de pc-markt en iOS op smartphone gebied is dat natuurlijk onrealistisch.
Twee dingen die ik me afvraag:
- hoeveel procent van de iPhone gebruikers hebben automatisch updaten aanstaan
- hoe lang voordat dat getriggerd wordt. Ikzelf heb nog nooit het geduld gehad om dit af te wachten.

Als het eerste een hoog percentage is en het tweede iets is van "binnen 2 weken", dan loopt het wel los, denk ik.
1 volgens mij best veel, want het staat standaard aan
2 voor zover ik kan nagaan bij mijn gebruikers heeeeeel erg lang. Ik krijg nog wel eens de opmerking na 3 weken dat de iPhone nog niet had gezegd dat er een update beschikbaar is.

Voor security updates die actief gebruikt worden, vind ik 1 week zelfs veel, maar ik heb zo'n 2000 iPhone gebruikers te beheren en die hebben vaak moeite om na 2 weken herrinneren de update geinstalleerd te hebben.
Ik heb nu al op mijn devices een rode 1 op de systeeminstellingen icon staan met dat er een update beschikbaar is. Dus na 1 nacht al, en zo heb ik het in het verleden ook ervaren. De volgende stap, actief een popup laten verschijnen voor het installeren duurt inderdaad 2 tot 3 weken. En het hangt altijd van de gebruiker af wat ie er mee doet.
Ik ken mensen die updates haten en zoveel mogelijk weg klikken. Ze bestaan écht.
Dus alles met A7 en hoger (zeg maar iPhone 5s en up) krijgt *ook* security patches.
en vanaf de ipad air 1 / ipad 5
Verder staat voor oudere apparaten iOS 12.4.9 ook klaar (voor o.a. de iPhone 5S uit 2013).
Changelog

En verder vanavond uitgekomen: watchOS 7.1 / watchOS 6.2.9 / watch 5.3.9 / macOS Catalina 10.15.7 / tvOS 14.2 / iOS 14.2 / iPadOS 14.2 / iOS 12.4.9

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 5 november 2020 21:26]

Ook de oude Apple TV 3 (Early 2012/Early 2013) heeft een update (8.4.3). Staat hier weliswaar niet in de lijst.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 6 november 2020 08:26]

Bedankt voor de reminder. Ik heb nog wat in de la liggen op iOS 12, en die zijn nu ook weer up2date.
Ja, de telefoon is een 5s, van mijn overleden vader. Ik heb liever dat deze een security update krijgt voor iOS12 dan helemaal niks. Dat hij niet iOS 14.2 is dat maakt verder niet uit. up2date voor die iOS versie, ik heb het niet over iOS14, daarom wat mijn reactie ook een reactie op die iOS12 update van iemand. Sorry dat je zoveel uitleg nodig hebt.
Misschien een vermelding voor het uitbrengen van iOS 12.4.9 voor oudere toestellen, toch wel nieuwswaardig dat toestellen meer dan 6 jaar na release nog securitypatches krijgt
Ik zal het hier ook nog maar even vermelden;

Voor de mensen die een aantal dagen de Release Candidate van iOS 14.2 hebben geïnstalleerd: deze build is niet gelijk aan de final versie. Mocht je op deze build (18B91) zitten; check dan voor een (OTA) update naar de nieuwe build 18B92 :)
Nog geen fix voor de batterij problemen. :( Sinds IOS 14 gaat de accu bij mij in no time leeg op een telefoon van een paar maanden oud.
Deze tips hielpen bij mij om de batterij langer mee te laten gaan. Er staan veel dingen aan die ik niet heb, of niet gebruik.

https://www.youtube.com/watch?v=8k0dRmg8te0
Flauwekul, dat soort filmpjes. Op iOS hoef je je niet druk te maken om de batterij, dat doet iOS voor je. Na een update volgt altijd een optimalisatie, dat kost de eerste dagen wat power. Daarna zal het verbruik moeten zakken. Dat is wel de reden dat na ALLE iOS updates er weer mensen zijn die janken dat hun batterij zo snel leeg loopt. Dat hoort zo.

Als je ineens veel korter met je accu doet, dan heb je gewoon een app geinstalleerd die op de achtergrond blijft draaien. Dat kun je uitzetten. Kijk maar eens bij je batterijgegevens welke app het meeste verbruikt, geheid dat je daarmee je probleem kan oplossen.
Al dit soort lijstjes (ze komen allemaal op hetzelfde neer, alleen nu op een net iets te lang Youtube filmpje zodat er meer reclame voorbij komt) zijn maar deels effectief. Ze zeggen ook geen van allen hoeveel het daadwerkelijk zal uithalen. Uiteraard kan je dan stellen dat verschilt heel erg per persoon, enz.

Echter heeft Apple zelf ook een artikel hierover, waarin ze ongeveer hetzelfde zeggen als al die filmpjes:
https://www.apple.com/batteries/maximizing-performance/

Het enige dat die filmpjes allemaal aangeven en apple niet benoemd zijn het gebruik van de widgets en het 'verminderen van beweging' (dus dat je minder van de 'mooie animaties' hebt).

Er vanuit te gaan dat de apps die iemand op een telefoon heeft geïnstalleerd weiger ik te geloven dat al die trucjes ook maar meer dan 10% zullen schelen. En zoals je zelf aangeeft: Ik wil zelf hooguit geloven dat als er een rottig geprogrammeerde app tussen zit die om de haverklap allerlei dingen op de achtergrond wil doen (data, locatie, wat dan ook), dan wil ik wel geloven dat die instellingen echt wat kunnen uithalen voor die app.

Persoonlijk heb ik de meeste van dat soort zaken ook uit staan (verversen op achtergrond, enz). Voor verreweg de meeste apps is dat nergens voor nodig. In elk geval niet waar ik ze voor gebruik. Zelfde voor locatievoorzieningen. Ik heb het merendeel uit staan. Maar dan meer vanuit een privacy-oogpunt en niet een accu-oogpunt.
Ik zet juist alles aan en hou dan mijn accu verbruik met argus ogen in de gaten. Apps of instellingen die het te gek maken flikker ik eraf (apps) of schakel ik uit (instellingen).
Zo was de TomTom app MyDrive heel bloeddorstig en trok m’n accu ‘s nachts flink leeg. Deze heb ik verwijderd en bij TomTom gemeld. Paar weken erna kreeg de app een update en had weer een gezond verbruik van de accusap.
Een fabrieksherstel zonder gegevensbehoud / terugzetten geprobeerd? Ik heb nergens last van.
Vanochtend mijn 11 Pro Max uit de lader gehaald om 8u, net nog een update uitgevoerd en zo'n 5 uur Microsoft Teams aan gehad vandaag. 67% accu nu.
Ik had gelezen dat een fabrieksherstel het probleem inderdaad zou moeten verhelpen. Dan moet ik alles weer opnieuw instellen waar ik geen zin in heb. Ze moeten gewoon met een fatsoenlijke oplossing komen. Apple heeft bevestigd dat de problemen er zijn dus verwacht ik een oplossing.

https://www.forbes.com/si...tery-drain-factory-reset/
Ik had de problemen ook, ook op mijn Apple Watch. Fabrieksherstel en vervolgens backup herstellen heeft het probleem bij mij opgelost. Leuk is anders, maar ik kon niet meer wachten op Apple (als die het al ooit gaan oplossen).

Edit:
kom net deze tegen in de change list, en dit was volgens mij wel het batterij probleem waar ik last van had. Misschien zit er toch een oplossing in de nieuwe iOS en WatchOS:
Voor sommige gebruikers werden gps-routes of gezondheidsgegevens van work-outs niet gesynchroniseerd tussen de Apple Watch en de iPhone

(de oplossing voor resetten van phone en watch kwam van deze pagina van Apple die schijnbaar het probleem besprak, ook al had ik geen last van het issue met synchroniseren).

[Reactie gewijzigd door jmvdkolk op 5 november 2020 22:28]

Is het een algemeen probleem of een probleem met jouw telefoon? Heb hier op 2 toestellen namelijk helemaal geen last van. Je zou een reset naar default kunnen proberen en dan je backup terugzetten.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 5 november 2020 21:19]

Ik heb een SE (oude) en precies hetzelfde dat de batterij echt enorm snel leeg gaat opeens. Was ook al aan het overwegen om een reset te doen en backup terug te zetten.
Mogelijk niet gerelateerd, maar bij mij stond bluetooth standaard weer aan waardoor mijn batterij vlotter leeg ging dan voorheen.
Blijkbaar een placebo effect dat door een reboot opgelost is geworden ipv. bluetooth.

[Reactie gewijzigd door tedades op 5 november 2020 22:43]

Dat is onzin, heb ik al jaren altijd aan. Geen invloed. iOS 14 zorgt er bij mij wel voor dat ik een dag niet meer haal, ook niet bij vrij weinig gebruik. Hopelijk gaat deze update toch wat doen
Mischien is je batterij ondertussen versleten, op een geven moment gaat die hard achteruit.

Overigens is de batterij duur bij de iPhone 7 van mijn dochter flink verbeterd sinds 14.1.

[Reactie gewijzigd door mjl op 5 november 2020 22:30]

nee, is nog 93%
Bluetooth verbruikt vrijwel niets als er niets verbonden is.
Mogelijks wel met de nieuwe contact tracing functie. Als je deze aanzet.

Dan is er natuurlijk wel iets "verbonden"

[Reactie gewijzigd door Mastofun op 6 november 2020 07:59]

Het heeft voor mij weinig geholpen, op een iPhone SE 2016 (getest met 14.0, 14.0.1, 14.1 & 14.2 RC). Reset-restore vanaf iCloud gedaan, Sign-out-sign-in van iCloud, 'Reset alle instellingen'. Als ik 'm niet veel gebruik trekt 'ie 5,5%/uur. Maar gemiddeld, met meer gebruik, 11,5%/uur. Beetje jammer allemaal. Gisteren had 'ie bij een ritje als bijrijder van 2x 45min en wat geklets en gebrowse ~75% gebruikt. Batterij van februari, 100% 'health'.

Beetje jammer allemaal, en ik hoop op beterschap 😟.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 6 november 2020 08:33]

Sinds iOS13.5 moest ik achter mijn Xs max met de lader bijna achter lopen. Was met toekomstige updates niet opgelost, terwijl erg veel mensen de juist betere batterijduur claimden.
Factory restore loste het niet op, restore via DFU mode loste het issue op.
Daarna wel een (iCloud) backup terug geplaatst, of als geheel nieuw ingesteld ?
Met iOS 13.6 heb ik een iCloud backup teruggeplaatst.
Alhoewel het niet was zoals nieuw, kon ik wel terug makkelijk de dag door op één batterijlading.

Toen iOS14 uitkwam, heb ik opnieuw middels DFU restore iOS 14 geïnstalleerd. Onder het motto van "kuis je ongebruikte apps eens op" heb ik alles opnieuw geïnstalleerd.
Tenzij ik de Corona-tracking app heb lopen, doe ik weer vlotjes 2 dagen op één lading en met maar 90% capaciteit met de batterij.
Met iOS 14.0.1 had ik het gevoel dat het weer iets minder was, maar sinds 14.1 loopt alles weer als vanouds.
3 dagen haal ik niet meer, maar goed die 90% capaciteit laat natuurlijk ook zien dat na twee jaar de batterij wat verouderd is.
Wat is DFU restore?
Dit staat voor Device Firmware Update.

Eigenlijk is dat een modus die bedoeld is om oudere software terug te installeren.
Het leuke aan deze modus is dat alles, maar echt alles van software op die telefoon vervangen wordt. Ook de mja, we noemen het maar "bios".
Als er dan softwarematig wat misloopt en het 'bugje' kruipt ergens diep weg zodanig dat het met factory restore niet weggeraakt kan je het zo wegkrijgen.

Wel een computer hiervoor nodig. De manier waarop hangt af van welke type iphone het is. Google is your friend :-)
Ja ik heb op internet inderdaad de verschillende stappen gezien voor de verschillende iPhones (volgens mij op ifixit). Misschien wel handig om een keer te doen.
Kan je telefoon hierdoor bricked raken?
Nog nooit meegemaakt. Ze raden wel aan om de originele lightning kabel rechtstreeks aan een usb poort van de computer te hangen. Op Windows laatste nieuwe iTunes, op een Mac gebeurt dat automatisch.
Eens de procedure loopt niks losmaken/uitschakelen zolang de iPhone niet terug opgestart is.

Ik heb het zelf gisteren ook nog eens mogen doen. Wat aan het stoeien geweest met nieuwe widgets. Dat heeft Apple echt nog niet onder de knie, want met een nieuwe widget te plaatsen lagen nu alle andere apps compleet op een hoopje. Dan kreeg ik het lumineuze idee om een reservekopie terug te zetten om zo al die apps niet te moeten hersorteren.
Ik heb iOS 14.2 geïnstalleerd via de Mac, dus had daar nog een reservekopie. Even niet aan gedacht dat die nog gemaakt is onder iOS 14.1. Reservekopie teruggezet en iPhone in een bootloop.
Wat ik ook deed, hij geraakte er niet uit, moest dus effectief via DFU gereset worden en iCloud backup terug.
Nu verbindt natuurlijk de AppleWatch niet meer, dus die zal ik wel helemaal terug mogen instellen. Stond gelukkig nog niet veel op, heb hem juist.

Dus een tip: als je dat gaat doen en je hebt een Apple Watch, koppel die van te voren los, dan heb je een reservekopie.
De oude SE is 4 jaar oud. Dan is die batterij toch echt eens aan vervanging toe hoor...
Dit is een standaard klacht bij de oude SE toestellen die we nog in gebruik hebben.
Batterij is vorig jaar vervangen. Hij was 83% en nu is die nog steeds 100%.
Dat heeft eerder te maken met de apps die je gebruikt waarschijnlijk. Heb je al eens een reset geprobeerd? Mijn 11 pro gaat namelijk met intensief gebruik nog makkelijk een dag mee.

Of misschien heb je met de nieuwe widgets een aantal schermen vol gezet met custom widgets? Dat scheelt ook nogal namelijk.

[Reactie gewijzigd door SgtElPotato op 5 november 2020 22:20]

Er is ook geen accuprobleem in iOS14, het kan wel zijn dat je met jouw specifieke toestel problemen hebt.
Mij viel hetzelfde op dat na ( IOS 14.2 beta 2 dev )
m'n IPhone8 plus al 2 a 3 dagen leeg is, ipv 5 a 6 dagen

en na IOS 14.2 GM opeens van 90% naar 87% batterij conditie ging en er opeens een berichtje bij staat
dat: "Telefoonbatterijen, net zo als alle oplaadbare batterijen, zijn verbruikbare onderdelen die minder effectief worden naarmate ze verouderen"
Apple adviseert een reinstall van iOS. Je moet er maar zin in hebben natuurlijk https://www.google.nl/amp.../ios-14-battery-drain-fix.
Bij mij gebeurde dat ook. Ik heb ontdekt dat de notitie widget de veroorzaker was in dit geval
Hier nergens last van, ook op een 7 en 6s niet...
Het gerenommeerde Forbes schreef: Battery drain has been a persistent bugbear for iPhone owners in recent years, and that looks unlikely to change given Apple’s risky decision to launch the iPhone 12 range with smaller batteries than their equivalent iPhone 11 models.
https://www.forbes.com/si...tery-drain-factory-reset/
Nog geen fix voor de batterij problemen. :( Sinds IOS 14 gaat de accu bij mij in no time leeg op een telefoon van een paar maanden oud.
De kans is heel groot dat het een app is die jouw toestel parten speelt. Je kan in het batterij menu zien wat energie pakt. Kijk af en toe even wat er op de achtergrond mag draaien. De facebook app en de app van Flitsmeiser zijn 2 apps die in het verleden een flinke battery drain konden veroorzaken. Bij flitsmeiser moet je dan het automatisch opstarten uit zetten.

Verder merk ik dat na gebruik van Apple Carplay in de auto nog wel eens iets actief blijft wat je niet kan "killen". Symptoom: Binnen ca. een uur zit het toestel dan op 56% batterij en blijft daarop hangen. Een herstart van de telefoon lost dat dan op.
Heb zelf een iPhone 8 en iPad 2018 maar bij geen van beide gemerkt dat de accu sneller leeg loopt na de grote iOS en iPad OS 14 update.
Bij welk toestel merk jij dat wel? Wellicht een specifiek model gebonden probleem?
Is hierin ook de bug gefixt van de standaard app associatie?
Van browsers na update? Die was toch al gefixt in een dotrelease?
Ik heb het niet helemaal meer kunnen bijhouden eerlijk gezegd. Was het niet zo dat bij een herstart het alsnog ongedaan werd? Eerst was het toch bij elke app update?
Of andersom 😉
Die was nog niet gefixed. Ik gebruik Firefox op mijn iPhone en iPad als default browser. Na de laatste app update stond Safari vervolgens weer als standaard browser.
Heb zojuist geüpdatet naar iOS 14.2 en mijn standaard browser staat nog steeds op Firefox. Dat klinkt hoopvol maar hoe het gaat na een app update, dat is voor mij nog niet te zeggen.
Dan zouden ze die nieuwe functie er al helemaal niet instoppen, dus dat slaat echt helemaal nergens op. Ze hadden het ook gewoon kunnen laten, omdat men het al 10 jaar zo gebruikt.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 5 november 2020 21:17]

Altijd fijn als exploits gepatched worden. Geen enkel OS is veilig, maar het houdt het wel zo veilig mogelijk.
Ook echt fijn dat beide kampen elkaar tippen voor zulke lekken (hopelijk doet Apple dat ook wellis)
Ik ben wel fan van de nieuwe achtergronden en hoe ze mee kleuren met dark modus
Eindelijk een Beep en melding 100% accu geladen! _/-\o_
echt? ik hoop het niet. Hij laad bij mij op tijdens het slapen....
Waarschijnlijk is er dan ook een optie om dat geluid uit te zetten
Hoe bedoelt u? Ik had via Opdrachten al meldingen ingesteld zodat ik een melding kreeg als de accu op 25, 50 of 100% zat.
Heb 14.2 geïnstalleerd op m’n XS en ben vervolgens de koppeling met m’n AW series 6 kwijtgeraakt. Deze moet ik nu opnieuw koppelen (net of je de 1e keer gaat koppelen).
Moet watchOS nog updaten, dat kan nog op de Watch zelf, dus ga ik eerst nog maar proberen. 🧐🤔

edit: Update van AW heeft probleem niet verholpen. Ga maar met Apple support aan de slag.
edit 2: Volgens support kan niks anders dan de AW app op je iPhone verwijderen en opnieuw te koppelen. Dit betekent nagenoeg dat alle instellingen op de AW verloren gaan (backup zijn ze niet zeker van). Nog maar even wat fora nakijken eerst...
edit 3: Niks op fora kunnen vinden. AW app op iPhone niet verwijderd, AW opnieuw ingesteld (via instellingen alles herstellen). Toen kon ik opnieuw koppelen, maar ben alles kwijt.

[Reactie gewijzigd door fwp op 6 november 2020 10:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee