Apple brengt iOS 14 en iPadOS 14 woensdag uit

Apple brengt zijn nieuwe besturingssystemen, waaronder iOS 14 en iPadOS 14, woensdag uit. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De besturingssystemen waren al sinds ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni in bèta.

De release van iOS vindt daarmee voor het eerst plaats zonder dat een aankondiging van nieuwe iPhones heeft plaatsgevonden. Meestal doet Apple dat tegelijkertijd, maar door de coronapandemie vindt de release van iPhones dit jaar later plaats, zo zei Apple al enige tijd geleden. Behalve iOS 14 en iPad OS 14 brengt Apple woensdag ook watchOS 7 en een nieuwe versie van tvOS uit.

Apple brengt met iOS 14 diverse wijzigingen aan in de interface van iPhones. Zo kunnen gebruikers widgets gaan plaatsen op homescreens en voegt Apple aan de pagina's vol met apps een alfabetische lijst toe die het meest rechter homescreen zal vormen. Verder kunnen gebruikers een andere browser en mail-app kiezen als default in plaats van Safari en Mail.

Ontwikkelaars kunnen daarnaast hun apps vervangen door 'appclips', kleine delen van apps voor het uitvoeren van specifieke functies. Die appclips zijn te openen met url's, nfc-tags en qr-codes. Ook komt er een 'AppClip-code' met een eigen patroon en nfc. AppClips zijn kleiner dan 10MB. Tweakers publiceerde in juni een preview van iOS 14.

Compatibele apparaten iOS iPad OS
2020 SE 2020 iPad Pro (2020), iPad Air (2020), iPad 10.2 (2020)
2019 iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
iPod touch V7
iPad Air (2019), mini (2019), iPad 10.2 (2019)
2018 iPhone XR, XS, XS Max iPad Pro 11, Pro 12.9, iPad (2018)
2017 iPhone X, 8, 8 Plus iPad Pro 10.5, Pro 12.9, iPad (2017)
2016 iPhone 7, 7 Plus, SE iPad Pro 9.7, Pro 12.9, iPad (2016)
2015 iPhone 6s, 6s Plus iPad Pro 12.9, mini 4
2014 iPad Air 2

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-09-2020 • 20:10

144 Linkedin

Reacties (144)

144
139
73
6
0
46
Wijzig sortering
Enig idee hoe laat bij ons? 19:00 uur?
Ik kon hem vanochtend (6 uur) al downloaden en dat ging ook snel.

NB: Ik had wel de iOS beta 7 en later 8 al geïnstalleerd en kreeg nu de update naar de officiële release, misschien dat dat verschil maakt.

EDIT: Het lijkt er op, dat dit niet de officiële release is. Bij andere iPhones en iPads wordt nog steeds iOs 13.7 (en iPadOs 13.7) als "up to date' aangegeven

[Reactie gewijzigd door Sunthon op 16 september 2020 12:50]

Dat is nog niet de officiële release, maar de laatste bètaversie (de golden master). In de praktijk worden er daarna geen inhoudelijke wijzigingen meer aangebracht, tenzij er echt nog een grote bug wordt gevonden.
Lijkt er wel op, maar ik heb mijn Beta-profile verwijderd en ga niet terug naar iOs 13 noch krijg ik iets anders aangeboden. Bovendien was de update 3,7 Gb en niet een updaatje van 100 Mb ofzo.

Ook stond nergens dat het een prerelease, Golden Master of Beta 9 ofzo was.
Verwijderen Beta Profiel betekent niet dat je uit de beta wordt gezet, je krijgt vanaf dat moment bij zoeken naar updates enkel geen nieuwe beta meer aangeboden (en de feedback app verdwijnt direct van je toestel). Het klopt dat er geen Golden Master oid meer bij staat, in principe is het exact dezelfde build die vanavond voor iedereen te downloaden is (ervan uitgaande dat er niet alsnog een bug wordt gevonden die nog voor release wordt hersteld zoals @Krulliebol ook al aangaf)

[Reactie gewijzigd door Eupeodes op 16 september 2020 13:10]

Dank!

Inderdaad als je tikt op de versie (14.0) dan verschijnt de volledige benaming 14.0 (18A373) en als je dat googelt krijg je inderdaad door dat het een Golden Master is.

Maar eh... krijg ik vanavond dan weer een update, maar dit keer de official iOs 14?
Tenzij er redenen zijn om toch nog aanpassingen te doen krijg je vanavond geen update als je al op 18A373 zit. Het idee van de Golden Master is dat precies deze versie na een (korte) testperiode aan het grote publiek beschikbaar wordt gesteld. Vandaar ook dat nergens in benamingen meer het woord beta of golden master wordt gebruikt in de software.
Ik heb net ook de update aangezet, had ook al eerdere beta's. Downloaden ging heel snel, maar het installeren duurt erg lang helaas :|
Meestal wordt idd rond 19:00 de update vrijgegeven, maar bedenk wel dat iedereen dan wil updaten dus dat de download dan best even kan duren
19:00 NL tijd inderdaad.
Ik wil iedereen sterk aanraden niet meteen vandaag iOS 14 te installeren vanwege het feit dat developers pas gisteren hoorden dat ze hun iOS 14 updates moesten gaan posten. Die zijn geheid nog niet door de review vandaag.

iOS 14 is verder wel heel stabiel, maar wacht minstens een week.
Ik durf het wel aan... gigantisch stabiel... dus je kan gewoon updaten.
edit: raad wel aan om het te doen als je echt.. de tijd hebt en wat ik aanraad.. eerst een backup maken via iTunes (via de mac tegenwoordig via Finder) en iCloud... zodat mocht het fout gaan jij een backup hebt van je bestanden.

[Reactie gewijzigd door M3m30 op 16 september 2020 10:12]

Het OS is misschien wel stabiel, maar dat garandeert niet dat alle apps probleemloos werken. Daarvoor moeten ontwikkelaars soms nog aanpassingen doen.
Precies, daarom is het advies van @BikkelZ ook erg zinvol.... ik ben er zeker van dat ik nog een weekje kan leven met iOS 13, maar de nieuwe installeren en merken dat b.v. Widgets van je favoriete App niet meer draaien is lastiger...
Ik heb bewust niet gewacht met installeren en draai sinds gisteravond IOS 14 op een Iphone SE 1e gen. Laat ik zeggen dat ik zeker geen poweruser ben (whatsapp, bankzaken, internet, email en wat zakelijke apps), maar ik heb nog geen 1 app welke moeilijkheden heeft. Ik impliceer niet dat er geen apps zijn die problemen geven, maar ik ben ze nog niet tegengekomen...
Ik geloof je, maar ik heb dozijnen Apps die ik ook veel gebruik. De meeste zullen werken, 1 of 2 wellicht voor mij belangrijke Apps niet : dan is de ellende daarvan al groter dan het genot van een wat vlotter ogend OS (meer is het ook niet...). Ik wacht wel even...
Als het aan mij ligt, zou ik alleen bij problemen of bij duidelijke verbeteringen voor mijn gebruik opgraden, maar dat mag niet van Apple... Veiligheid is natuurlijk een punt, maar upgrades hebben bij mij tot dusverre duidelijk meer schade aangericht dan alle computervirussen bij elkaar.... tot b.v. een gewiste iPhone aan toe. ik gebruik de iCloud niet vanwege mijn werk: de Apps komen terug, de instellingen e.d....... weg!
Ja ik heb het al vanaf een van de eerste betas draaien op een van mijn toestellen, het is echt een fantastische release qua kwaliteit. Het probleem is simpelweg de 3rd party apps die niet op tijd ge-update konden worden.

Er zijn toch kleine dingen die vervelend zijn, bijvoorbeeld als je een 3rd party browser als standaard instelt dan werken http en https links niet meer in applicaties tenzij je http en https specifiek toestaat als toegelaten protocollen.

Op zich draait het gros van de iOS 13 applicaties gewoon prima onder iOS 14. Sommige applicaties hoef je jaren niet te updaten.
Net beschikbaar gekomen!
5 jaar updates krijgen en bij de ipad zelfs 6 jaar, je kan zeggen wat je wil over Apple maar op software gebied staan ze verdiend aan de top _/-\o_
voor een apparaat zoals de iPad en de iPhone is dit zeker goed als je het vergelijkt met Android-devices, want dat is inderdaad een hele trieste bedoeling. Jammer, want ik verkies Android wel boven iOS. Maar niet als het op dit beleid aankomt. Nee, dan staat Apple op het moment eenzaam aan de top en kijk ik met een jaloerse blik naar 'de overkant'.

Het gaat echter wel de andere kant op als je naar de Mac's kijkt. Daar troeven ze het af tegenover vrijwel alles wat Windows draait. En dan is het wel weer jammer om te zien dat je >6 jaar oude iMac zijn laatste MacOS-versie-kaarsje heeft uitgeblazen, terwijl bijvoorbeeld een willekeurige Windows 7 machine prima ondersteund wordt met de laatste versie van Windows 10

Wat dat betreft heel dubbel naar mijn mening. Ja, ze verdienen een applaus voor iOS. Voor de Mac's kan het wat mij betreft wel beter.

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 15 september 2020 21:15]

De officiële ondersteuning voor iMacs van vóór 2012 is inderdaad geëindigd. Het is echter zonder al te veel toeren mogelijk de laatste versie van Mac OS (Catalina) te installeren op iMacs uit 2008 (en zelfs uit 2007 als je een CPU upgrade doet). Zie hier. Het is niettemin zonder meer waar dat Windows 10 op oudere hardware geïnstalleerd kan worden dan Mac OS. Overigens kun je op oudere iMacs ook Windows of Linux installeren, dus je zit - anders dan bij een smartphone - niet met een device dat vast zit op een besturingssysteem dat niet langer ondersteund wordt, zonder dat je meteen met custom ROMs aan de slag moet.

[Reactie gewijzigd door Cocytus op 15 september 2020 23:11]

Thanks voor de link.

Heb zelf een iMac mid 2012 en mis echt wel wat functionaliteiten uit Catalina.
Met de komende update, MacOS 11, zijn dat voor iMac's van vóór 2014. Dat is waar ik eigenlijk ook op doelde. Dat er wegen zijn om het alsnog te forceren om een MacOS versie te updaten is natuurlijk wel zo, maar mijn punt is juist dat het heel jammer is dat het niet vanuit Apple ondersteund wordt.

Gelukkig hoef je je iMac inderdaad niet weg te smijten. En ook overstappen op Windows is een idee, maar dat haalt natuurlijk voor velen het voordeel van de Mac weg. (Ik zou het overigens prima vinden).

Een CPU upgrade ga ik even buiten beschouwing laten :p dat staat natuurlijk in volledig contrast met 'slechts' een OS upgrade die de user met een klik op de muis kan uitvoeren.

Hetgeen wat de pijn nog wat verzacht is dat je nog de mogelijkheid hebt om een ander, wél ondersteund OS te installeren. Alleen gaat dat waarschijnlijk met de Mac's op Apple's eigen silicon veranderen. Dat is iets waarvoor we als consument voor moeten waken als je het mij vraagt.

Kan het nog slechter? Jazeker: bij Chromebooks is het al helemaal drama. Na een paar jaar stopt het updaten gewoon en daar is het installeren van een ander OS eigenlijk helemaal niet de bedoeling.
Zou een simpele consument nog een imac uit 2007 gebruiken, of zich druk maken over het bijwerken van het besturingssysteem?
Lekker midden in het schrijven van een belangrijk document je windows updaten
En hoe zit het dan bij mijn windows laptop die geen 2004 update krijgt door een buggy driver?
(Asus vivobook pro 15)
Ja windows 10 zou helemaal anders worden
Maar win10 lijkt met deze zet ineens wel heel erg osx-achtig. Ga mee met de laatste update of verlies alle updates na een jaar max
Eigenlijk als je eerlijk kijkt moet je er nog 1 jaar bijtellen. Je krijgt namelijk niet alleen ios 14, maar je krijgt de rest van het jaar nog 14.1, 14.2 etc....Plus ios 12 heeft in juni 2020 nog een security update gekregen. Als je dat meetelt gaat een iphone en ipad echt veel te lang mee.
Als je dat meetelt gaat een iphone en ipad echt veel te lang mee.
:?
Dat bestaat niet. Hoe langer een apparaat meegaat, hoe beter.
Ik ben er erg blij mee juist, ben apple gewend en blijf daarom bij apple. 2015 de 6s gehaald en besloten deze te blijven gebruiken tot die geen updates meer krijgt. Nu q3 2020 nog steeds updates. Kunnen menig andere bedrijven nog wat van leren
Nou dat was met de iPad 1 destijds wel anders na 2 jaar geen ondersteuning meer destijds.
Die is meer dan 10 jaar geleden uitgebracht, over oude koeien en sloot gesproken. Ze hebben duidelijk geleerd sindsdien.
Nou de ipad 3 (retina) had dat probleem ook.
Kon je na 3 jaar niks meer mee.
Sure, lang geleden maar laten we niet doen alsof het jaren geweldig was.
Het heeft namelijk niks met het beleid te maken of het matsen van de klanten.
Gaat om de kleinere stapjes die gemaakt worden, de itteraties destijds waren flink groter en men ook over naar 64bit als ik me niet vergis.
Nu zien we al jaren hetzelfde met eigenlijk wel steeds snellere socs en wat extra grapjes erbij maar de basis blijft hetzelfde (zij het wat langzamer voor de oudere socs), dit maakt langere updates veel langer mogelijk zonder teveel extra werk.
Netjes dat ze de 6s nog ondersteunen.

Mn iPhone X ging stuk. Pakte mn reserve 6S erbij. Doet het nog heel goed. Even wennen aan kleinere scherm in het begin, maar werkt nog prima (behalve batterij).

Kan nu evt nog een extra jaar uitzingen. Had achteraf niet hoeven upgraden naar iPhone X ;-)
Voor 30 euro heeft de lokale telefoonwinkel een nieuwe batterij in mijn 6s gezet. Doet het weer als vanouds
Nou, ik begin toch te twijfelen aan iPhones en accu's. Twee 6s toestellen gehad tot nu toe via mijn werkgever, bij beide toestellen batterijconditie zo rond de 92%.

Ik pak het toestel op van tafel (op bijv. 70% batterij), stuur een appje en ga twee minuten browsen en dat ding zit opeens op 60%. Of ik doe hem 's ochtends in mijn tas op 80% en na een uur reizen (zonder toetstel aan te raken) zakt hij ineens naar 50 of 60%. Bij beide toestellen heb ik dit soort rare fratsen meegemaakt, terwijl dit op de Galaxy s9 en nu s10e (mijn privé toestellen) niet gebeurt.
Dat is inderdaad heel erg goed geregeld. De iPhone 6S is uit 2015 en krijgt dus een upgrade. Daar dan de concurrentie nog een serieus puntje aan zuigen.
Niet vervelend bedoelt, maar de update voor de 6s zal ze minder kosten dan wat het gevolg van de update gaat opleveren.
Uiteraard is het afwachten of het nu wel goed gaat natuurlijk, maar vertrouwen zou ik het niet.
iOS 14 Beta draait prima op een iPhone SE gen1. Die is qua prestaties min of meer identiek aan de 6S.
Dat is natuurlijk zowel het voor- en nadeel. Het "ecosysteem" is daar expliciet op berekend, dat zie je terug in de wat striktere regels/beleid. Puur vanuit mijn 'ontwikkelaar' oogpunt is dit best knap, want het heeft wel z'n gevolgen. Onderaan de streep ga je overigens dit ergens merken, derhalve het nadeel.
Zeker, zelf net een iPad Air 2019 gekocht, maar zo te zien krijg ik nog 5 jaar updates. Het zijn dure apparaten maar dit is echt heel netjes
De 2015 iPad zie ik er niet tussen staan, dus zeker niet alle iPads krijgen zes jaar updates..
Ik weet niet of je aan het trollen bent of het niet goed onthouden hebt. Laat ik van het laatste uitgaan. Maar tussen 2012 en 2016 is er geen model uitgebracht in de normale iPad reeks. Alleen de iPad mini 4 en de 1st gen iPad Pro kwamen toen uit.

De iPad mini 3 uit 2014 krijgt geen update naar iPadOS 14. Die kreeg ook geen update naar iPadOS 13 trouwens, laatste update voor dat apparaat was in September 2019 naar de laatste versie van iOS 12.

Dat moest ik ook allemaal opzoeken, handig om zulke dingen na te gaan voor je iets roept. Anders misleid je mensen onbewust ;)

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 15 september 2020 20:27]

Inderdaad. Precies de reden dat ik in 2016 de allernieuwste iPad van dat moment kocht. De iPad Air 2.
Ik heb hem ook, al jaren tevreden mee. Doe er geen zware dingen op maar beetje Netflix in bed gaat prima 👌, zal het nog wel een paar jaartjes volhouden, ook zonder updates (want dit zal wel de laatste update zijn).
Ik heb hem er voor erbij. Hij werkt prima voor netflix, internet etc. Ik heb een zwaar numbers document waar hij wel wat moeite mee heeft maar het werkt. Verder een grafisch zwaar spel daar doe ik de processor geen plezier mee.

Mocht iemand een leuke klein omhulsel (liefst met stroom erin) weten. Dan kan hij straks aan de muur dienst doen om de domotica te besturen via de Home app.
Maar tussen 2012 en 2016 is er geen model uitgebracht in de normale iPad reeks.
Oeps, my bad. Ik zou zweren dat er een iDevice was met significant minder dan vijf jaar updates maar kan het niet vinden.
Punt blijft wel dat als je in 2015 of 2016 de nieuwste (niet-Air) iPad hebt gekocht, je geen vijf jaar aan updates hebt gekregen, toch?
Terwijl ie in 2016 waarschijnlijk nauwelijks goedkoper was dan in 2012.

https://en.wikipedia.org/wiki/IPad
https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 15 september 2020 20:57]

Als je zo redeneert dan kan je ook je gal spuwen op ben.nl, die verkoopt ook nog steeds de iPhone 7.
Het is ook een beetje aan de koper om vooronderzoek te doen over welk product hij/zij gaat kopen.
Snap ik ook niet, denk dat die maximaal tot iOS 15 gaat (zeer netjes) maar aangezien sommige apps problemen hebben met oudere iOS-versies, is het zeeeeeeeeer dom om een 7 van nu al 4 jaar oud te kopen. Maar als je graag je geld wilt verspillen, waarom niet toch? De 6s is ook nog te koop zelfs!

Maar back to the topic: door de lange ondersteuning kun je een ouder en 'goedkoper' (nog steeds veel te duur imo voor toestellen van een paar jaar oud) toestel kopen, maar er moet een grens op zitten. Mensen die geen verstand ervan hebben, kopen ze toch wel blijkbaar helaas (ik heb hier gezinsleden die voor de 7 willen gaan en ik mag het toestel niet afkraken, want de reviews uit 2016 zeggen dat die goed is).
De enige ipads uitgekomen in 2015 zijn de ipad pro 1ste gen en de ipad mini 4 en deze zitten beide nog op de nieuwste versie van IOS. Alsook de ipad air 2, die in 2014 is uitgekomen.
Welke iPad is in 2015 uitgekomen dan?
welk sw gebied? wat heb je aan een nieuw OS? er is amper verschil in OS enkel wat kleine veranderingen. ze lopen gewoon al jaar en dag achter kwa interface, screen layout, widgets etc... ze beperken elke manier van open mind op een IOS. Het vernieuwende van IOS is gestopt bij IOS versie 7-8.

op een intel core merom eerste generatie kan ik ook win10 gebruiken
op mijn one plus one van 2014 staat ook android 10 met lineage os

[Reactie gewijzigd door d3x op 15 september 2020 21:05]

Als voor jou de plaatsing van icoontjes een volledig OS is , dan heb je gelijk. In alle andere gevallen praat je onzin of zit je te trollen.

Mooi nieuws voor jou, het schermpje veranderd in IOS14...... zo weer iemand blij.
We hebben het over de Home Screen welke terecht of niet terecht al jaren redelijk hetzelfde is. Of denk jij dat constant een nieuwer interface uitbrengen echt gaat helpen?
Jij doet net of dit het hele OS is. Interface is gelukkig al jaren hetzelfde en nu krijgt het een update... nou mooi. Doe dan niet of het gehele OS al jaren hetzelfde is.
Ergens ben ik het op zich eens met d3x. Als je kijkt naar dagelijkse handige features begint iOS toch wel achter te lopen naar mijn mening.

Paar voorbeelden:
- always on display op mijn Samsung toestellen zijn zalig en super handig;
- smart unlock: ik bepaal welke bluetooth devices als veilige apparaten worden aangemerkt. Vervolgens hoef ik de telefoon niet via pincode/vinger/gezicht te unlocken indien via bluetooth verbinding is gemaakt met het aangewezen bluetooth apparaat (extreem handig in de sportschool, in de auto of onderweg);
- notificaties: al jaren lopen ze bij Apple te prutsen met weergave van notificaties. Op mijn Samsung toestellen werkt dit heel goed. Op m'n iPhone van werk moet ik 100 keer naar links swipen om elke individuele notificatie te wissen omdat het kruisje alleen verschijnt wanneer hij daar zin in heeft en dan nog niet altijd alle notificaties wist, totaal niet intuïtief.
- Bepaalde instellingen onder toegankelijkheid scharen, come on..
- Bluetooth en wifi niet meer uit te schakelen vanuit control center sinds (uit m'n hoofd) iOS 11?
- batterij percentage niet standaard zichtbaar op toestellen met notches. Met de steeds groter wordende toestellen moet je helemaal vanaf rechtsboven omlaag vegen om je batterijstatus te kunnen zien..

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Anoniem: 413433
@A. Ben15 september 2020 22:43
Ik denk dat je Windows bent vergeten.
Ik ben geen fan van iOS maar dit is zeer netjes.
Ja top! Ik heb al 5 jaar een ipad air 2 en die gebruik ik niet veel, maar top dat ie nog wel de nieuwe iPad OS krijgt! Ding werkt nog erg goed en vlotjes.
Bij apple betaal je gewoon deels voor de software, vandaar de duurdere prijzen. Ik werk zelf als developer liever op een linux based OS dan op windows. grote fan hier :)
Touch ID is terug op de nieuwste iPad _/-\o_
Alleen op de nieuwe iPad Air toch? Niet op de nieuwe “gewone” iPad.
Volgens mij had de gewone iPad altijd Touch ID, toch?
Je hebt helemaal gelijk. Verschil is dat bij de nieuwe Air Touch ID een knop op de rand is. Bij de gewone iPad zit en zat het in de home button.
Ik ben benieuwd hoe goed dat werkt.
Ik heb hier ook een Samsung Galaxy TAB s5e en de touch ID via de aan/uit knop is een drama.
Hoewel het verder een prachtige tablet is.
Apple kennende verwacht ik dat dat hier een stuk beter zal zijn.
Alle iPad’s hebben Touch ID op de laatste 2 generaties iPad Pro na, welke Face ID heeft. Dat is niet een “gewone” iPad. Alle gewone iPads wat volgens mij juist de Air is, hebben TouchID
Volgens mij zit je in het verkeerde artikel te posten. Dit gaat hier over de nieuwe IOS. Over de nieuwste iPad is er een ander artikel.
Klopt, maar die was er nog niet toen ik dit plaatste
Ha ok, makes sense, daarmee de vele +'jes terwijl het eigenlijk off-topic leek :).
Ik heb beta profiel net weer geïnstalleerd en update scherm geeft alleen iOS 14 aan zonder een beta nummer, komt dit na installatie pas?

[Reactie gewijzigd door beezjeh op 15 september 2020 20:33]

Volgens mij is de final versie net vrijgegeven voor de beta testers. Je krijgt dus pas weer een beta als ze gaan testen met 14.1/14.0.1/andere nieuwe versie vermoed ik.
Ja ben net klaar met installeren :), heb ik dat ook weer gehad in plaats van morgen.
En Big Sur, is de release daarvan aangekondigd?
Nope, waarschijnlijk doen ze dat in oktober een paar minuten voordat ze hun Apple silicon macs aankondigen.
Dat klinkt logisch inderdaad.
Zal mij benieuwen hoe het staat met het 'Zuckerberg' filter :-)
Heb ik de Golden Master gemist of is die er niet eens geweest?
Als je het beta profiel hebt staat de final versie trouwens nu klaar!
Anoniem: 562971
15 september 2020 20:38
Had/heb hem als beta op de iPhone staan, maar ik zie geen enkele toegevoegde waarde in de widgets :O
Niet met die basis widgets idd. Had ook even een beta draaien maar vlug weer gedowngrade.
Die widgets worden leukers als ook je apps mee gaan doen die je vaker gebruikt. Zoals Flitsmeister, AD, buienradar, etc...
Had/heb hem als beta op de iPhone staan, maar ik zie geen enkele toegevoegde waarde in de widgets :O
Op dit moment is het nog wat karig i.v.m. de mogelijkheden die ontwikkelaars nog moeten gaan benutten om handige vernieuwde widgets te maken. Het is allemaal een kwestie van tijd en vooral geduld :P
Ik vind de agendawidget (4 breed, 2 hoog) erg prettig, meteen zicht op mijn agenda voor de dag. Heb hem in een slimme stapel staan met de weer app. En ik ben zeer benieuwd naar de mooie widgets die app ontwikkelaars gaan maken om het nog veel nuttiger te maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee