KPN stelt het aanbieden van eSIM uit tot ergens in de komende weken

KPN gaat eSIM pas ergens in de komende weken aanbieden aan klanten. Dat had aanvankelijk nog in oktober moeten gebeuren, maar die deadline haalt de provider niet. Klanten worden 'nader geïnformeerd', maar een definitieve datum noemt de provider niet.

KPN zegt op zijn forum dat eSIM 'binnen enkele weken' breder beschikbaar komt voor meer klanten. Eind september zei KPN nog dat het in de loop van oktober zou beginnen met de ondersteuning van eSIM. "Oktober gaan we niet meer redden voor ál onze klanten", zegt een werknemer op het forum. "We verwachten op korte termijn, ergens in de komende weken, eSIM te introduceren voor alle bestaande en nieuwe klanten."

Een definitieve datum noemt de provider nog niet. "Zodra eSIM breed beschikbaar is, zullen we klanten daarover nader informeren." Wel heeft KPN in de afgelopen weken tests gedaan met eSIM. Op basis daarvan is 'een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd', schrijft het bedrijf.

KPN bood eSIM al wel aan voor Grootzakelijk-abonnementen, maar niet voor Kleinzakelijke en particuliere klanten. Dochtermerk Simyo biedt eSIM al wel aan sinds begin dit jaar. De andere grote providers T-Mobile en Vodafone bieden het ook al langer aan.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

29-10-2020 • 16:26

95 Linkedin

Submitter: Alpha89

Reacties (95)

95
91
42
1
0
26
Wijzig sortering
Dus als ik een Apple Watch koop met cellular werkt het dan met een eSim?
Er zijn Apple watches met ingebouwde eSim. De stalen versie, niet in Nederland verkrijgbaar, want niet ondersteund.
De stalen en titanium versie zijn niet in nederland omdat die alleen met cellular komen.
Die zijn er niet zonder cellular.
De aluminium versie is wel in 2 versies verkrijgbaar. Met en zonder cellular. Alleen niet voor Nederland omdat er geen providers zijn die dit ondersteunde.
Ben dus benieuwd of dit bij de volgende launch van de watch anders gaat worden.
Vraag is ook of het technisch een probleem is (zie tmobile die o.a. in NL geen e-Sim levert maar bijv in de US en DE wel). Of dat het Apple is die om andere redenen dit niet wil, zoals eigenlijk ook bij de HomePods aan de hand lijkt te zijn.
eSim en eSim op de Apple Watch ondersteuning schijnen nog 2 aparte dingen te zijn.
Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat het nut & voordeel is van een eSIM, behalve mogelijkheid om een dual-sim te hebben.

Of gaat de verbinding (up/down) sneller? Worden er sneller carrier-updates doorgevoerd? De fysieke SIM kan niet niet meer beschadigd raken, en dus geen nieuwe toegestuurd. Staan er uberhaupt soort van netwerk-instellingen/abo op je SIM kaart, of is dit gekoppeld aan je telefoonnummer?

Nadeel is er wel eentje (wellicht ook meer), o.m. niet snel kunnen wisselen van telefoon.
Dat dus ^ dual sim op een iPhone

Ik heb een werk nr en een privé nummer en al sinds een jaar ofzo eindelijk op mn iPhone (T-mobile)

Bizar dat KPN dit nog steeds niet biedt
Naja, als dat het enige is... laat maar lekker.

Wanneer een iPhone./iOS meerdere telefoonboekjes per nummer/SIM en ringtones voor verschillende SIM's ondersteund, en nummers tijdelijk uit kan zetten of direct naar voicemail, zonder eerst helemaal in de instellingen te gaan, wil ik er t.z.t. over na gaan denken.
Naja, als dat het enige is... laat maar lekker.
Ga je op vakantie naar Australië, dan wil je daar misschien voor die periode even een prepay of kortlopend abonnement hebben.
Met e-sim zit ie zo in je telefoon en blijf je ook bereikbaar op je normale nummer.
Wanneer een iPhone./iOS meerdere telefoonboekjes per nummer/SIM en ringtones voor verschillende SIM's ondersteund, en nummers tijdelijk uit kan zetten of direct naar voicemail, zonder eerst helemaal in de instellingen te gaan, wil ik er t.z.t. over na gaan denken.
Meerdere adresboeken heb je zelf in de hand, je kan er zoveel maken als je wilt.
Welk nummer je in welk adresboek zet, dat bepaal je zelf.
1 van de (e) sims uitzetten gaat heel simpel, settings, mobile data, kies sim, zet uit.
Eigenlijk waren de toestellen met 2 fysieke sim slots handiger, aangezien de normale sim vandaag nog steeds beter en makkelijker verkrijgbaar is. Die wissel je makkelijker.

e-sim lijkt vooralsnog een hogere lockin effect te hebben. Je wisselt de e-sim niet zo makkelijk op je telefoon op dit moment als een fysieke. (Wat een vd beloftes was dacht ik?)

Goed, nu veel toestellen e-sim hebben is het wel fijn als oa kpn en andere providers e-sim aanbieden. Kan je je vaste provider in je toestel houden en een extra voor vakantie/werk/prive.

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 30 oktober 2020 10:17]

e-sim lijkt vooralsnog een hogere lockin effect te hebben. Je wisselt de e-sim niet zo makkelijk op je telefoon op dit moment als een fysieke. (Wat een vd beloftes was dacht ik?)
Geen idee wat je hier bedoelt.
Ik kan heel snel switchen tussen de 2 e-sims die ik in mijn iPhone heb.
Mocht ik een andere telefoon pakken, dan start ik de Simyo app en download zo een nieuwe e-sim op het nieuwe toestel.
Voordelen imho:
Direct telefoon kunnen instellen met een willekeurige provider, geen gezeur meer om een fysiek ding bij een klant uit te laten komen.
Ruimte en evt eenvoudiger waterdicht krijgen van een telefoon(zo'n sim-tray is toch wel uitdaging om functioneel te houden en tegelijkertijd waterdicht.
Snel wisselen van nummer/sim, code scannen en gaan. Meerdere nummers na elkaar gebruiken(vloog in verleden regelmatig naar buitenland en wisselde dan bij aankomst sim, nogal een gepriegel). Nu app opstarten en profiel laden en gaan lijkt me ideaal(mss kan het nu nog niet, maar is wel het id van esim).
Sommige voordelen zijn er inderdaad... snel wisselen (in buitenland of buitenlandse reizen).
Sim-tray blijft denk ik nog wel even bestaan, dus waterdicht e.d. blijft een dingetje hier.

Verder denk ik dat er voor de 'gewone' sterveling er niet heel veel voordelen aan zitten om direct over te stappen. Voor de gemiddelde tweaker misschien wel...
Wij gebruiken het ook (deels). Onze mobile 4G routers (die overal ter wereld gebruikt worden) hebben een e-Sim. We hebben 1 provider die bijna overal lokale contracten heeft. SIM schakelt over op de lokale provider en daardoor lokale kosten. Als er geen contract is werkt het niet maar dat is maar bij een stuk of 15 landen op de hele wereld. In dat geval moet de roadwarrior zelf iets regelen.

Beetje zoals het in de EU werkt qua kosten maar dan dus wereldwijd.

Moet je je indenken wat een MB aan data kost in Burkino Faso met je NL simmetje... Daar hebben wij dus geen last van. En de reizigers hoeven niet te gaan leuren in een lokale shop voor een lokaal simmetje...

[Reactie gewijzigd door FreakNL op 29 oktober 2020 21:22]

Voor de watch/iphone als voorbeeld:
Bespaart enorm veel ruimte.
Geen simkaart die beschadigd kan raken (gebeurt vaker dan je denkt op schaal).
Dief kan geen simkaart uit je toestel halen. Met MDM kan je zelfs uitzetten dat het apparaat uit mag gaan, alleen herstarten is dan mogelijk. AppleCare+ verzekering is vaak goedkoper dan van andere merken. Ook kan de dief je simkaart niet misbruiken.
Beter voor het milieu, geen distributienetwerk om simkaarten te verzenden.
De esim wordt opgeslagen in een beveiligd gedeelte van je cpu, fysieke hackerspogingen zijn lastiger.
Makkelijker van abonnementen schakelen, simkaart is een simpele QR code.
Minder stroomgebruik (ookal is het een paar mw, met 1 biljoen smartphones in de rondloop is het toch 1 kolencentrale minder).
Waterdichtheid.
Met MDM kan je zelfs sim profielen pushen, maakt 100 ipad's in je organisatie uitgeven toch weer een stuk efficiënter. Zelfs veiliger in deze tijden.

Nadelen:
Er komen nog steeds apparaten uit met sim tray.
Providers zoals T-Mobile die 5 euro ervoor vragen. Schande, maar vond het zelf meer dan waard.
Kun je met eSIM bij KPN ook gebruik maken van 5G?
Jammer dat ze nog steeds niet de e-sim voor de apple watches ondersteunen :/
Maar hoe zit dat dan, heb je dan een ander abonnement in je horloge zitten met een ander nummer? Wat is daar dan het voordeel van? Volgens mij kun je niet met 2 sims met hetzelfde nummer actief zijn namelijk.
Dat kan wel, echter moet dat naar Apples regels. In landen waar de cellular watches beschikbaar zijn krijgen beide sims hetzelfde nummer. https://www.appletips.nl/apple-watch-4g-nederland/
"Naar Apple's regels". Ja, net zoals voor een iPhone: https://support.apple.com/en-us/HT204040

Overigens werkt dat twee kanten op, want een telecom kan weer regels stellen aan of je een hotspot of niet mag draaien en op mijn telefoon krijg ik helemaal gratis een bookmark "kpn vandaag".

In de Benelux is geen support, maar alle omringende landen wel. Dat vind ik vrij typisch.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 29 oktober 2020 17:01]

Het grote struikelblok is geld. Providers moeten flink investeren om dit te regelen terwijl de meeste klanten niet echt genegen zijn om er maandelijks extra te voor willen betalen. Men ziet het meer als een verlengstuk van hun eigen abonnement. Wat zou jij een redelijk bedrag vinden om maandelijks extra te betalen om dit mogelijk te maken?

En wat biedt het extra? In de meeste gevallen heb je ook je iPhone al in de buurt en dan biedt een eigen sim niets extra’s. De enige use case waar het interessant voor is, is sporten.
Niemand gaat extra betalen, iedereen gaat extra betalen.
Om diezelfde reden ben ik ook tegen Apple Pay, Google Pay, etc. Want ook de niet-gebruikers draaien voor de kosten op, omdat niemand er extra voor wilt betalen.
Apple en Google pay vullen wel een gat. Die pin terminals zijn gewoon vieze dingen dus als ik er in deze tijd niet aan hoef te komen, scheelt dat weer.
Daarnaast is iedere transactie beveiligd.

Het nadeel zijn de kosten zoals je ook aangeeft. Nou verwacht ik dat binnen SEPA de methode niet zoveel meer uitmaakt, omdat het allemaal ongeveer even duur is, maar ik heb geen data om dat te onderbouwen.
Die pin terminals zijn gewoon vieze dingen dus als ik er in deze tijd niet aan hoef te komen, scheelt dat weer.
Dat kan toch prima met zowel een pinpas als een transactie via je telefoon?
Pinpas vraagt toch een pincode op de terminal boven de €50 of zo?
Aha. Dat wel inderdaad. Maar met je telefoon kan je die lekker op je telefoon invoeren. Althans, dat werkt iig zo bij ING.
[...]

Dat kan toch prima met zowel een pinpas als een transactie via je telefoon?
Probeer jij maar eens iets van 75 euro te betalen met je pinpas zonder de terminal aan te raken.
Daar hebben we het hierboven al over gehad. Met je smartphone kan dit wel.
Daar hebben we het hierboven al over gehad. Met je smartphone kan dit wel.
Ik haalde een tekst aan waarin ook een simkaart stond he, daar kan dat dus niet mee.
Slecht argument want andere landen hebben dit wel geregeld.
Extra abonnement is niet nodig want het bestaande smartphone abonnement biedt ruimte genoeg.
Veel mensen gebruiken immers maar een deel van waarvoor ze betalen.
Die andere landen hebben meer klanten waardoor ze de kosten over meer klanten kunnen uitsmeren.
Zwitserland heeft minder dan 10 miljoen inwoners en ze moeten daar wat met al die bergen, maar goed die zijn steenrijk. En hebben Apple Watch LTE

Zweden, Oostenrijk, Hongarije. Allemaal ook niet de makkelijkste geografie, en zo tegen de 10 miljoen inwoners elk, maar wel Apple Watch LTE

FInland, Noorwegen, zeer dunbevolkt, met zo'n 6 miljoen inwoners elk? Apple Watch LTE.

Denemarken, zeg maar de vestzak-versie van Nederland, ook slechts 6 miljoen inwoners... wel Apple Watch LTE.

Het 'gebrek aan klanten' is een kulargument. Het gebrek aan een effectieve telecomtoezichthouder en echte concurrentie...daar zou het gezocht moeten worden.
Is het nu een onderwerp over eSim of gaat de hele discussie hier over Apple.
Toevallig heb je ook smart watches van andere fabricanten die e-sim ondersteunen. Alleen is dat bij de gemiddelde Nederlandse elektronicaconsument niet bekend. Vandaar dat je ook hier ziet dat alleen apple watch genoemd wordt.

Feit is ook dat Nederland behoorlijk achter ligt op dit gebied, niet alleen v.w.b. het gebruik in telefoons, ook v.w.b. het gebruik in smart watches, t.o.v. veel andere Europese landen.
Wat zou jij een redelijk bedrag vinden om maandelijks extra te betalen om dit mogelijk te maken?
5 euro, maar het zal wel 10 euro worden. En ga ik vervolgens nog betalen ook, zei de gek.
Dit is niet waar. Mijn Apple Watch heeft absoluut een andere nummer als mijn iPhone . Hoe T-Mobile het doet weet ik niet.

Vanaf een andere iPhone kan ik niet naar mijn Apple Watch bellen, noch SMS-en, maar als ik bel naar mijn gewoon nummer rinkelt EN mijn iPhone en mijn Apple Watch.

Als ik mijn iPhone thuis laat kan ik gewoon bellen met mijn Apple Watch, en de caller ID is dat mijn iPhone nummer.
Dit is niet waar. Mijn Apple Watch heeft absoluut een andere nummer als mijn iPhone . Hoe T-Mobile het doet weet ik niet.

Vanaf een andere iPhone kan ik niet naar mijn Apple Watch bellen, noch SMS-en, maar als ik bel naar mijn gewoon nummer rinkelt EN mijn iPhone en mijn Apple Watch.

Als ik mijn iPhone thuis laat kan ik gewoon bellen met mijn Apple Watch, en de caller ID is dat mijn iPhone nummer.
Hoe weet je dan dat je iPhone een ander nummer heeft dan je Apple Watch?
Screenshot van mijn T-Mobile: https://imgur.com/gallery/XWWsaPf

[Reactie gewijzigd door Snake op 30 oktober 2020 00:32]

Nee, het idee is juist dat dat hetzelfde abonnement gebruikt.

De telco moet dan wel provisioning systemen toevoegen om dit voor de Apple Watch beschikbaar te maken.
De esim in de apple watch kopieert de gegevens over van de telefoon. Dus je kan dan gewoon hetzelfde nummer gebruiken. Ontzettend handig als je gaat sporten zoals bijvoorbeeld wielrennen, dan is alleen je apple watch voldoende mocht er iets gebeuren.
Je hebt helemaal geen 2 nummers, het is gewoon hetzelfde nummer als je iPhone.
Dat gaat over iets heel anders. Een dual sim in je telefoon.
Scroll naar beneden, dat gaat over de esim in je AW en welk abonnement je gebruikt.
Dit gaat nog steeds over als je 2 simkaarten in je iPhone gebruikt, en welk abonnement je AW dan gebruikt. Het gaat niet over een 2e abonnement voor je AW.

Het artikel begint er zelfs mee: Als u meerdere mobiele abonnementen met Dual SIM op uw compatibele iPhone instelt, kunt u beide abonnementen toevoegen aan uw Apple Watch.

de Applewatch sim wordt niet ondersteund in NL omdat je juist hetzelfde nummer op zowel de AW als je Iphone gebruikt. In nederland moet je voor die 2e sim apart nummer hebben (op dit moment).

[Reactie gewijzigd door Greetoz op 30 oktober 2020 09:17]

En lees nu eens hoe dat werkt
Ik denk dat je het echt verkeerd leest, dat hele artikel wat jij aanhaalt gaat over als je al 2 nummers op je iPhone hebt waarmee je kan bellen, Het legt uit welk van die 2 nummers (abonnementen) je dan ook kan gebruiken op je AW. het gaat niet over een 2e abbonement voor je AW.

https://discussions.apple.com/thread/8246886 Daarin wordt ook uitgelegd dat je LTE AW gewoon je iPhone nummer gebruikt.

"Even when using a different Apple Watch model that has a built-in cellular feature, it still uses the same phone number."

Maar anders agree to disagree ;-).

[Reactie gewijzigd door Greetoz op 30 oktober 2020 10:13]

Als het van je iphone afhangt, lijkt me niet dat er met 2 nummers gewerkt wordt zoals @mescie aangeeft
Screenshot van mijn T-Mobile: https://imgur.com/gallery/XWWsaPf

2 nummers.

Hoe beide rinkelen weet ik niet, maar het werkt.
Dan snap ik het niet ...hoe weten mensen naar welke nummer ze moeten bellen? :?
Die moeten toch gekoppeld zijn?
Enkel het nummer van de GSM werkt. Ik denk dat T-Mobile intern forwarding doet om beide te laten rinkelen.
Heb mij er helemaal niet in verdiept, maar ik ben benieuwd of je abonnement goedkoper, of juist iets duurder wordt met eSIM.

geen plastic kaartje met een chip moet toch goedkoper zijn. Terug verdienen wat je heb geïnvesteerd om überhaupt eSIM aan te bieden is ook weer een ding.
Qua prijs maakt het bij bijvoorbeeld Simyo niks uit. Aan het einde van het bestelproces kun je kiezen tussen een fysiek kaartje of een code. Zal aan de achterkant voor de provider weinig geld schelen, of ze aan het einde nou een code aanmaken of een kaartje verzenden.
KPN same, simwissel is daar zonder kosten(geen idee hoe dat zit bij 50* per jaar though)
t-mobile gratis 3x per jaar, niet oneindig dus
Bij T-mobile is het 2,50 extra voor esim
Esim is ook een dienst. Moet volgens mij een heel Esim platform in de lucht worden gehouden. Bij fysieke simkaarten is dat platform niet nodig.
Think again, activatie zal anders zijn(input van non-trusted devices in beginsel), maar verder heb je zelfde connecties met je billing etc om verbruik bij te houden en te factureren.
In beide gevallen is er een platform dat in stand gehouden moet worden, zou me niets verbazen als het letterlijk alleen activatie anders is en verder gelijk.
Nee, zit met een partij om tafel en de esim is echt een dienst. Je hebt een soort ldap server nodig die de sim uitdeelt en mogelijk intrekt. Valt die server om, dan vallen ook de esims uit.... esims zijn ook de nieuwe vendor lockins...

(IoT hoek bij meerdere providers met eigen apn's en infrastructuur heeft een klant van me en wij helpen bij de koppelingen. esim staat op de roadmap en praat zo dus met meerdere partijen)

[Reactie gewijzigd door bazzi op 29 oktober 2020 21:00]

Nonsense. Een geïnstalleerd profiel zal altijd blijven werken, ook als het SM-DP+ Platform (“de LDAP”) omvalt. Echter, nieuwe profielen downloaden gaat niet meer.
Goed om te weten, is ook niet mijn expertise.
Geen probleem dat het niet je expertise is, maar dan is het niet slim om ferme statements te maken die niet correct zijn. Ook ben ik het niet met je eens dat een eSIM een vendor-lockin is, waarom zou dat zo zijn?

Het is in mijn beleving een misvatting dat eSIM een soort heilige graal is die voor iedereen 'the next logical step' moet zijn en het plastic helemaal zou moeten vervangen.

eSIM heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Het voordeel is dat je heel instant een abonnement kan afsluiten (bv als reiziger, direct na aankomst op een vliegveld via een app of voucher of website) en je instant-online bent. Ook kun je dus met de nieuwe generatie iPhones dan dus dual-SIM doen en je oude thuis-SIM bereikbaar houden. Ook is het makkelijker om snel te wisselen van SIMs omdat je meerdere eSIM profielen in je telefoon kunt laden en snel kunt wisselen.

De nadelen zijn veiligheid (een eSIM is virtueel, dus makkelijker te kapen) waardoor er restricties moeten worden opgelegd aan hoe het ding te gebruiken is. Een van die restricties kan bijvoorbeeld zijn dat je na downloaden het profiel wel opnieuw kunt downloaden maar alleen op het toestel waarop hij al zat. Er is een mandje aan veiligheidsmaatregelen beschikbaar en die kunnen de flexibiliteit wat beperken. Ook ondersteunt nog lang niet elk toestel eSIM en roept een deel van de markt "ja maar dan kan ik m’n eSIM dus niet meer even snel in het weekend voor een festivalletje (in better times) overzetten naar een feature-phone die dagenlang meegaat op 1 charge.

De eventuele beperkingen kunnen mensen er weer toe brengen om te roepen "maar een plastic SIM steek je heel makkelijk in een andere handset, en weer terug. Met eSIM lukt dat niet!" en dan hebben ze een punt. Je zult dus moeten afwegen of een eSIM voor jou voordelen biedt.

Qua vendor lock-in: eSIM is wel een manier voor vendors om geld te verdienen. Je ziet nu al dat partijen als Microsoft partneren met partijen en aanbiedingen doen in de Surface waardoor je snel een abonnement kunt afsluiten vanuit het winkeltje van Microsoft. Hiermee wurmt de vendor zich tussen de eindgebruiker en de operator. Ik vraag me af hoe wenselijk dat is.
Nou wat ik begreep is dat als een esim eenmaal aan een bepaalde provision server/partij is gekoppeld je niet zomaar weg kan van die provision server/partij. Wel naar andere provider, maar er komt dan altijd nog een stukje provision server "dienst" om de hoek kijken die dus nog van de initiele partij is. En die doet het natuurlijk niet gratis....

Ik zal vast allemaal verkeerde termen gebruiken, maar dit is wat mij werd uitgelegd door een partij die dit whitelabel kan aanbieden, waardoor je het dus niet zelf neer hoeft te zetten. Resultaat is dat je dus wel een vendor lockin hebt en je niet even snel om kan schakelen naar je eigen plaform of een concurrent.
Een profile (je hebt de eSIM chip, die vast zit in je telefoon) en een profile (zeg maar: de inhoud van de eSIM) komt vanaf een subscription manager ja net zoals dat een normale fysieke SIM wordt uitgegeven door de fabrikant van je operator.

Overstappen met je 06 naar een andere partij is net als met een normale SIM: kwestie van je eSIM deleten en een nieuwe van een andere partij erop laden.
Serieus? Wat draagt er aan de technische kant überhaupt aan bij dat er meerkosten zijn?
geen plastic kaartje met een chip moet toch goedkoper zijn
Die 25 cent als het al zo duur is?

Denk niet dat je er wat van terug gaat zien, de verzendkosten zijn veel duurder naar verhouding, maar dan nog denk ik niet dat je er wat van terug ziet. Kost ze echt geen 5 euro voor die starterspack en daar doe je normaal jaren mee.
Ik had hier laatst een Vodafone contract af te sluiten. Daarvoor kwam een koerier die ook mijn identiteit en bankrelatie moest controleren. e-sim of simkaart maakt dan echt niet meer uit voor de kosten.
Dan zeker niet maar als bestaande klant bij KPN kan ik dat allemaal online met mijn 5 jaar oude sim.
Ik was al een bestaande Vodafone klant. Dus ik had dit ook niet verwacht, maar ook bij uitbreiding e.d. hangt men aan know your customer.
Zakelijk KPN strooit zo ongeveer met simkaarten. Toen ik begon over de kosten ervan icm besparingen werd er hard gelachen want ze schijnen echt geen drol te kosten :?
Ze hadden net zo lief dat ik ze wegflikkerde dan terug zou sturen.
Veel reacties over de kosten van de kaartjes, maar het echte effect op de prijs zou je kunnen zien in de flexibiliteit. Je kunt zo theoretisch binnen enkele minuten een telefoon aansluiten op het netwerk van een provider. Nou gaat nummerportering nog niet heel snel en altijd vlekkeloos, maar ik kan me goed voorstellen dat eSIM de concurrentie-druk verhoogd en daarmee meer druk zet op prijzen. Je bent immers zo over.
Veel reacties over de kosten van de kaartjes, maar het echte effect op de prijs zou je kunnen zien in de flexibiliteit. Je kunt zo theoretisch binnen enkele minuten een telefoon aansluiten op het netwerk van een provider.
Wat met een fysieke sim kaart niet kan?
Je zet je nummers toch gewoon in de online omgeving ?
Zeker zakelijk, lekker in de 'cloud'

Maar (vrijwel) iedere android gebruiker gebruikt een gmailaccount voor zijn store, dus daar staan ook alle contacten in.
Iphone gaat naar de iCloud.

Als je in deze tijd ( de afgelopen 10 jaar ) je nummers nog op een sim plaatst, snap je het spelletje echt niet

Mijn nummer-vooraad past niet eens op de simkaart, teveel extra gegevens, telnr, adressen, mail en zakelijke gegevens ...
Hij heeft het over je eigen nummers, niet de nummers van je contacten.
Iphone gaat naar de iCloud.
Aanname.
Kan Gmail zijn, kan Office365 zijn, kan iCloud zijn, kan eigen Exchange omgeving zijn, kan van alles zijn.
sorry maar een toestel met een e-sim kan ook een gewone sim aan. Mijn advies is al je een enkel nummer gebruikt een fysieke kaart te gebruiken en wil je twee nummers gebruiken in je toestel om het belangrijkste(zakelijk vaak) op de fysieke sim te zetten.
Had regegeld gekeken in de app maar zag de optie inderdaad niet terug. Duurt wel erg lang. Hadden ze ook wel eerder kunnen laten weten.
Wat is daar het nut van gezien die constant verbonden zijn is met iPhone? (of vergis ik me? )
Jammer dat ze nog steeds niet de e-sim voor de apple watches ondersteunen :/

[Reactie gewijzigd door OxWax op 29 oktober 2020 17:19]

Wat is daar het nut van gezien die verbonden zijn met iPhone? (of vergis ik me? )
Ff je typo gefixed en het nut is dat je hem dan niet meer per se met je iPhone hoeft te verbinden.

Ff met de hond wandelen, als je gaat hardlopen of misschien zelfs zwemmen, dan is het fijn dat je je telefoon thuis kunt laten, maar toch de 'basics' van connectiviteit hebt.

Ik denk ook dat het best populair zal zijn voor een grote groep vrouwen. Vrouwenkleding heeft vaak belachelijk kleine, of zelfs geen zakken*. Niet iedereen heeft zin om dan maar een tas mee te nemen, dus als je een workaround hebt door een Apple Watch LTE (of andere LTE smartwatch) te dragen ipv een telefoon, is dat mooi meegenomen,

*De echte oplossing is natuurlijk kleding met voldoende grote zakken, maar dat is een ander verhaal

@Fraaank Very niiiiiice!

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 29 oktober 2020 17:02]

Mooi, dan kan ik eindelijk mijn hippe heuptas thuis laten en hoef ik alleen nog maar slippers met sokken aan!
Wat is daar verboden aan dan?
OxWax bedoelt waarschijnlijk 'verbonden'
dat deze ook stand-alone kan functioneren; bijv. met sporten hoef je niet beide mee te brengen
daarlangs is het 007-stijl bellen wel hip :+
Als iemand die dat wel eens doet (te lui om de telefoon uit mijn zak of tas te vissen, haha): verbazend hoe vermoeiend het is om je pols voor je hoofd te houden. Na een paar minuten krijg ik me toch een lamme arm...
Daarvoor heb je dus een paar AirPods nodig. Lange gesprekken zonder zijn inderdaad niet praktisch.
Kun je je telefoon thuis laten en heb je aan je horloge genoeg.

Verder geen idee, ben niet heel bekend met apple watches
Er zijn 4G-modellen, die kunnen dus zonder telefoon.
Wel jammer, beetje op basis van hun eigen berichtgeving toestel gekocht om zakelijk en prive te combineren in 1 toestel, maar wederom is KPN vertraagd.
Toch maar eens kijken hoe concurrenten het doen, want qua bang for the buck zit je ook niet meer goed bij ze.
Het nut daarvan is dat je je AW aan je pols hebt. Een iPhone vergeet je al snel eens thuis en dan kan je dus nog steeds gebeld worden of iemand bellen. Ander nut is bijvoorbeeld kinderen. Wie verliest al snel zijn spullen en heb je schrik dat ze hun telefoon zullen verliezen? Juist. De AW is beter geschikt om je kinderen te connecten zonder ze een smartphone te moeten geven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee