Simyo begint met aanbieden telefoons bij abonnementen

De Nederlandse virtuele provider Simyo biedt vanaf dinsdag ook telefoons aan bij abonnementen. De KPN-dochter was tot nu toe een sim-only-aanbieder. Simyo zegt dat te doen, omdat klanten dat zouden willen.

Simyo begint met een aanbod van toestellen van Apple, Samsung, Motorola en OPPO. Naast nieuwe modellen zijn er ook refurbished telefoons te krijgen in combinatie met abonnementen van de virtuele provider, zegt Simyo. De sim-only-abonnementen blijven ook bestaan.

De virtuele provider bestaat sinds 2005 en de KPN-dochter bood niet eerder telefoons aan bij abonnementen. De provider heeft de stap nu wel gezet, om 'mee te bewegen met de klant', aldus de provider. "Wanneer wij merken dat de Simyo-klant behoefte heeft aan een telefoon bij zijn abonnement, dan blijven we uiteraard niet achter", zegt Robin Clements van KPN. Voor bestaande klanten verandert er vooralsnog niets.

Simyo

Zit je te wachten op telefoons bij abonnementen van Simyo?

Ik ben geen klant, en dit boeit mij niks
47,2%
Nee, ik ben klant en van mij hoeft het niet
42,4%
Ja, ik ben klant en dit was precies wat ik wilde
5,9%
Ik ben geen klant, maar ik ga dat nu wel worden
4,4%

Aantal stemmen: 2.139. Deelname gesloten op 22-02-2022 10:21. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-02-2022 • 10:23

77 Linkedin

Reacties (77)

77
75
24
3
0
44
Wijzig sortering
Simyo zegt dat te doen, omdat klanten dat zouden willen.
Ik wil ook weleens wat, zoals verlaging / afschaffing van het 10 ct/MB / 100 euro/GB buiten-bundel tarief...

Telefoons worden soms met 'korting' aangeboden bij de duurdere abonnementen, maar dan betaal je dus eigenlijk toch voor je telefoon via het abonnement, zonder dat dat zo op de rekening staat. Is eigenlijk niet toegestaan toch?
Daar moet je inderdaad heel erg mee oppassen, als het je even ontgaat ben je de sigaar met buiten je bundel gebruiken. Netter zou zijn om geen gebruik meer van een dienst te kunnen maken als je de limiet bereikt hebt.
Overigens, dik tevreden, gebruik simyo alleen voor bellen en sms'en. Internet durf ik niet meer, voor je het weet....

[Reactie gewijzigd door wimdebok op 1 februari 2022 10:55]

Je krijgt SMSjes van Simyo als je 80% en 100% van je bundel hebt bereikt. Lijk mij prima zo.
Dat zeggen wel meer mensen, vooral ook medewerkers van Simyo. Dat mag natuurlijk, want als jij daar tevreden mee bent, dan eh... ben je dat :), maar er zijn er genoeg die hier heel anders over denken. Je beantwoordt zo naar mijn idee de verkeerde vraag, namelijk: "is leed te voorkomen" i.p.v. "is dit een goede oplossing". Je bent heus de enige niet die dit doet, op veel meer plaatsen stuurt men steevast aan op het neerleggen van de 'oplossingslast' bij de gebruiker. "Je krijgt bericht", "Je kunt het instellen op je telefoon", "Je bent toch geen digibeet", en nog meer van dat soort kreten die veelal feitelijk niet onjuist zijn, maar compleet voorbij gaan aan het gegeven dat datagebruik niet hetzelfde is als bellen en er een veel effectievere oplossing mogelijk is.

Niet hetzelfde, als in: bellen wordt doorgaans geïnitieerd en beëindigd door de gebruiker, terwijl dataverkeer veroorzaakt kan worden door allerlei zaken waar je als gebruiker niet altijd evenveel invloed op hebt, zoals: apps die besluiten nieuwe data binnen te hengelen, appstores die grote updates gaan downloaden, een toestel dat een beveiligingsupdate klaar zet, enzovoorts. Ook wanneer je ligt te slapen of aan het sporten bent en zodoende geen SMS-notificatie hoort. Of die SMS arriveert nooit of veel te laat. Of je koopt een nieuwe telefoon en je vergeet het opnieuw in te stellen. Ook slimme en handige mensen kunnen fouten maken en dingen vergeten. "Dan had je maar slimmer moeten zijn" is de boodschap die je dan vaak ziet, terwijl je daarmee naar mijn idee het probleem omdraait, want -en hier gaat het naar mijn idee om- Simyo kan gewoon op het netwerk regelen dat de gebruiker niet buiten de bundel kan (of beter nog: tegen sterk gereduceerde snelheid i.p.v. bijbetalen), wat natuurlijk voor de gebruiker een veel betere oplossing is dan deze verplichten aansporen dingen in te stellen en in de gaten te houden, hoe groot of hoe klein dat ongemak (of de kans dat dit zich voordoet) in jouw ogen ook is!

Maar dat doet Simyo niet, want buitenbundelgebruikers een exorbitante naheffing voorschotelen zodat lagere reguliere prijzen gehanteerd kunnen worden is schijnbaar het gewenste verdienmodel. Dat is een keuze. Voor de gebruiker geldt dan weer: dat accepteren is een keuze, en als je het goed in de gaten houdt naar mijn idee een valide keuze. Maar de kritiek wegwuiven alsof het onzin zou zijn, neigt naar apologisme.

[Reactie gewijzigd door Jordi op 1 februari 2022 12:57]

Alles en ook alles op dat vlak zou beter zijn, dan wat er nu is.

Het zou veel klantvriendelijker zijn als Simyo:
 • Simyo klanten daadwerkelijk bij het maximale bedrag van 100 euro/dag en 250 euro/week zou afsluiten zonder dat daar vertraging is. Door de vertraging kun je nu nog steeds honderden euro's in 1 dag buiten de bundel komen, zolang dat maar in korte tijd gebeurd.
 • Buiten de bundel niet 37 tot 204 keer zoveel vraagt per MB.
 • De snelheid zeer veel verlaagd buiten de bundel.
 • Een betaalde optie bied om een plafond in te stellen.
 • De dataverbinding afsluit als de databundel op is.
 • Een optie zou aanbieden (eventueel tegen betaling) om gratis met (zeer) lage snelheid door te internetten, zonder de kosten per MB.
Nu is het simpelweg een rot systeem waarbij regelmatig klanten worden geconfronteerd met afsluiting in verband met hoog verbruik en als extra bedankje een factuur van tot wel honderden euro's de volgende maand. Ja, ze bieden wel (eenmalige) coulance aan indien het een klant gebeurd, maar dat is mijn inziens echt niet een klantvriendelijk systeem. Er zijn volgens mij vele opties om iets richting de klant te doen en klanten vragen hier volgens mij nog veel langer en veel meer om! Technisch is het blijkbaar moeilijk (i.v.m. het vertraagd binnenkrijgen van verbruik), maar als ik dit soort features voorbij zie komen met "de klanten willen dit", dan breekt mijn klomp!

Overigens: Deze optie bestaat al sinds 1 november 2021; Echt nieuws is het geloof ik niet meer dan! De abonnementen worden echter nu pas in campagnes meegenomen.

[Reactie gewijzigd door Groentjuh op 1 februari 2022 17:39]

KPN doet volgens mij dat laatste (gratis op lage snelheid door internetten). Gezien Simyo van KPN is, lijkt het me dus niet dat het technisch onmogelijk is, en moet ik dus de conclusie trekken dat het moedwillig is.
KPN wil vast niet dat Simyo KPN kannibaliseert, dus dat KPN dat niet graag ziet gebeuren zou ik snappen.
Maar er blijft dan nog steeds zo veel over!
Sorry maar dit is echt niet prima.

Uit mijn persoonlijke ervaring een voorbeeld: Net toen iOS 15 uit was zat er een bug in ofzo, iphone is 2/3u lang dezelfde foto gaan uploaden naar iCloud. Als je dan even niet bezig bent met je mobiel ben je zo door die hele limiet heen. Volgens mij zou mijn rekening neer komen op een slordige 400euro.

Ik vind dat de gebruiker goedkeuring moet geven om over je bundel te gaan. Dus vraag om een bevestiging of doe het anders niet
Weet niet of het bij een Iphone ook kan, maar bij Android kan je gewoon een limiet ingeven in de instellingen. Dan schakelt je toestel zelf het internet af en ben je dus niet afhanklijk van berichten van je provider.
Zal vast mogelijk zijn, heb het nooit eerder nodig gehad. Maar na deze ervaring vond ik eigenlijk het hele systeem krom. Kinderen en oude mensen moet je hier niet mee opzadelen, maak het beleid vriendelijk
Nee maar je moet zo'n abbo ook niet aan ouderen of kinderen geven die compleet geen benul hebben wat je met het toestel kan doen.
Kinderen zitten 9 van de 10 keer heel de dag op Facebook, Youtube etc, en maar filmpjes en muziek afspelen, totdat de rekening komt van buiten bundel dan is het ineens ik wist het niet.

Wat is een vriendelijk beleid de ene zegt AFSLUITEN de ander zegt Stel mij eerst de vraag je kan nooit iedereen 100% tevreden houden.
Want Pietje zegt Afsluiten terwijl Jantje zegt ja voor die paar keer per jaar dat ik er wat overheen ga hoef ik niet afgesloten te worden en wil ook geen vraag of ik door wil gaan.

Daarom is die SMS in het leven geroepen op 80% van het gebruik, dat diezelfde mensen dat niet lezen of wel lezen en hun gebruik niet aanpassen is niet de schuld van een Provider.
Zal vast mogelijk zijn, heb het nooit eerder nodig gehad. Maar na deze ervaring vond ik eigenlijk het hele systeem krom. Kinderen en oude mensen moet je hier niet mee opzadelen, maak het beleid vriendelijk
Nee, bij iOS kun je geen datalimiet instellen. Niet in iOS; Niet met apps.
Het gemeten dataverbruik kun je niet eens automagisch op de eerste van de maand op 0 laten zetten door iOS.
Ik zit ook al jaren bij Simyo. Het is zelfs zo dat je dubbele data krijgt wanneer je nog in het Telfort tijperk internet hebt afgesloten. Nu betaal ik bij Simyo 11 euro voor bellen en 12GB internet. En ik heb vorig jaar voor het eerst in mijn leven de telefoon niet in 1 keer betaald maar bij Simyo gekocht (Iphone 12 mini). Goedkoper bij Simyo dan op pricewatch. Met deze inflatiecijfers wordt je aflossing vanzelf goedkoper ;) Net even gekeken maar of je een abonnement afsluit en de telefoon lost koopt, of beide in 1 keer maakt niets uit. Dus je kunt rustig nadenken of je later een telefoon erbij neemt.
Bij android telefoon even de maximale data instellen en je gaat er nooit over heen.

[Reactie gewijzigd door enermax op 1 februari 2022 14:40]

Dus M.A.W. de consument cq gebruiker hoeft zelf niet meer op te letten wat ie doet.
Als je een limiet hebt ga je enkel updaten via WIFI en ja dat is een toestel instelling dus klant zijn eigen probleem.

De klant weet heel goed dat ie een abbo heeft met limiet en zal daar zijn gebruik op aan moeten passen.

Waarom altijd de schuld bij een ander leggen jij neemt een weloverwogen beslissing om een abbo met limiet te pakken dan is het ook aan jou om met die beperkingen om te gaan.

Als jij een snelle auto hebt mag je ook maar 100 op de snelweg dan kan je ook wel zeggen ja de auto had me moeten waarschuwen dat ik 220 rijd nu dus ik ga niet akkoord met de boete.
Sorry maar dit is echt niet prima.

Uit mijn persoonlijke ervaring een voorbeeld: Net toen iOS 15 uit was zat er een bug in ofzo, iphone is 2/3u lang dezelfde foto gaan uploaden naar iCloud. Als je dan even niet bezig bent met je mobiel ben je zo door die hele limiet heen. Volgens mij zou mijn rekening neer komen op een slordige 400euro.

Ik vind dat de gebruiker goedkeuring moet geven om over je bundel te gaan. Dus vraag om een bevestiging of doe het anders niet
Sorry Sebazz,

Ik ben overgestapt van Simyo na jaren trouwe klant geweest te zijn. Meerdere keren is het me gebeurt, dat er "iets" gebeurde, waarbij m'n telefoon van wifi naar 4G overschakelde (en ik binnen enkele minuten over m'n bundel heen ging.

Tussen heel erg oppassen en binnen 3 minuten fors oververbruik en een naheffing van een paar honderd euro zit geen tijd om ook nog een SMS'je te bekijken.

Eigen verantwoordelijkheid leuk, maar het boetetarief is verre van onredelijk.
Dan is jouw telefoon en dit abonnement blijkbaar niet helemaal toegespitst op jouw alertheid en kunde.
Overstappen naar een telefoon die dit zelf in de gaten kan houden, betrouwbaarder is met wifi en een provider met een harde blokkade zijn dan verstandig.
Ik ben inderdaad overgestapt. Naar Hollandse Nieuwe.

Overigens vind ik de opmerking alertheid wel een beetje flauw; in mijn geval stapte ik in de auto (en reed uit het wifi bereik). Ik rijd dan "MONO". Tussen het moment van ontvangen van een SMS en het veilig kunnen controlleren van wat er geschreven is en veilig actie kunnen ondernemen, zit gewoon meer dan 3 minuten.

De desbetreffende app heb ik voor 4G inderdaad geblokkeerd; het was Apple Music; een native apple app welke ook ontwikkeld is voor niet-tweakers. Deze bevat niet de optie om synchronisatie alleen toe te staan op WiFi.

Een telefoon is een gebruiksvoorwerp. Stel, dat je dit vergelijkt met een auto.

Je hebt nog 3 streepjes brandstof (of 35% batterijlading) in je auto zitten, rijd voorbij het tankstation en in 3 minuten tijd zakt je brandstof meter (of batterij capaciteit) naar 0. Je kan dan of een heel stuk gaan lopen of een sleepdienst bellen.

Van een auto accepteer je dit niet; van een telefoon stel je dus dat je voldoende kunde moet hebben om dit in de gaten te houden. In beide gevallen weet ik echter dat ik ruim meer dan 35% capaciteit over had.

Simyo reageert niet op mail; forum is wel op gereageerd, maar die hebben nog geen oplossing geboden.
Het is misschien ook wel een beetje flauw, maar je waterbedrijf krijgt ook niet de schuld als jij een kraan openzet en de deur uitloopt. Of je energiebedrijf, als je een straalkachel aanzet en vervolgens op vakantie gaat. In jouw eigen voorbeeld: hoe is het de schuld van het tankstation? Want dat is de leverancier van brandstof. Waarom is het niet de schuld van jouw auto en jouw kennis hoe de auto werkt?

Toegegeven: software zit wel anders in elkaar. Maar ik zou eerder Apple hier de schuld geven van onnodig datagebruik dan jouw telefoonprovider. Ik zie veel mensen hier de schuld proberen te verleggen. Maar JIJ neemt een dienst af, het is JOUW telefoon en JIJ bent verantwoordelijk voor de dienst op je telefoon die data verbruikt.

Dat jij Mono gebruikt en Apple music en wie weet wat nog meer, heeft niets te maken met een provider die zorgt voor toegang tot internet en data. Het is gewoon de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Mijn telefoons (Xiaomi en Samsung) hebben altijd een datalimietfunctie gehad. Nu ken ik de software van andere fabrikanten niet, maar ik kan mij zo voorstellen dat die deze functie ook wel kennen.

Ik ben het wel eens met het feit dat het netjes zou zijn als een provider je internet afsluit op het moment dat je je datalimiet bereikt hebt (op aanvraag).
Een beetje tweaker weet toch wel hoe hij z'n datagebruik in de gaten kan houden? Dat digitbete reageerders van Kassa of Radar zo paranoide zijn voor datagebruiken en de kosten daarvan snap ik nog wel, maar hier verwacht je toch meer kennis van zaken.
Een beetje tweaker weet toch wel hoe hij z'n datagebruik in de gaten kan houden?
Natuurlijk, maar weten de ouders, grootouders en (kleine) kinderen van de tweaker dat ook?
Als echte tweaker wil je hier toch gewoon een nette technische oplossing voor?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 1 februari 2022 11:24]

Natuurlijk, maar weten de ouders, grootouders en (kleine) kinderen van de tweaker dat ook?
Als echte tweaker wil je hier toch gewoon een nette technische oplossing voor?
Precies! (maar dit is natuurlijk wel het businessmodel van dergelijke providers... :X )

Simyo is eigenlijk alleen maar leuk i.c.m. het 8 euro per maand onbeperkt bellen/sms abonnement dat maandelijks opzegbaar is met het knopje "mobiele data" op de website op UIT.

Als u 25 GB aan data per maand gebruikt, betaalt u bij simyo al snel een rekening van 771 euro.

Voor dat geld had u meer dan 2 jaar het 27 euro per maand onbeperkt abonnement van Tele2 kunnen nemen en dan kunt u ook echt onbeperkt tekeer gaan als u de moeite neemt om iedere 2GB "meer data" te sms-en.

Het wordt nog meer saillant, als u zich realiseert dat u met 2G in 217 uur (9 dagen), 3G in 15 uur, 4G in 13 minuten en met 5G in 6 minuten door een dergelijke databundel heen kunt branden.

Ik weet niet hoe het met de gemiddelde Tweaker zit, maar ik slaap elke dag een uur of 8 en zit, als ik pech heb, wel eens langer dan 13 minuten op de WC zonder mijn telefoon.

Mobiele data: Het is onbeperkt, of helemaal niets.

[Reactie gewijzigd door vliegendekat op 1 februari 2022 12:26]

Misschien moet je dan niet alle posts van heel usenet op je telefoon willen binnentrekken. In welk scenario zit jij op de plee en haalt je telefoon 25GB binnen? Misschien heb ik even een app gemist ofzo die zoveel data binnentrekt.
Misschien moet je dan niet alle posts van heel usenet op je telefoon willen binnentrekken. In welk scenario zit jij op de plee en haalt je telefoon 25GB binnen? Misschien heb ik even een app gemist ofzo die zoveel data binnentrekt.
Wat ik op mijn telefoon doe, zijn toch mijn zaken?
Als ik op mijn telefoon heel usenet leeg zou willen trekken, dan heeft u daar helemaal niets mee te maken.

De scenario's waar ik me zorgen om maak is de "buggy app-update" en "drive-by-javascript DDoS-client in een advertentie-framework". Ik heb beiden al eens fout zien gaan met de app van het AD. Toen ging er in 10 minuten 5 GB doorheen. Ik betaal dan liever 324 euro per jaar, dan éénmalig 500 euro.
Dat kan wel zo zijn, maar.. laten we even reëel blijven: €100/GB is toch echt een schofterig hoog tarief, dat het buiten de bundel wat duurder is lijkt me prima maar dit is gewoon bizar.. ik heb (elders) nu 10GB voor €10 dus een factor 100 (!) minder dan het Simyo buiten-bundel tarief..

Maar goed: we weten dat providers geldwolven in het kwadraat zijn toch? ;)
@Sebazzz en @Frame164 hebben uiteraard gelijk, beetje opletten op de sms'en en je kan het ook zelf bijhouden. Maar nu mis ik die SMS'en en krijg je megatarieven voor de kiezen, dat vind ik dus ook schaamteloos. Ik dacht bijna, dat is het verdienmodel.Als ik nu eens internet op de telefoon wil dan gebruik ik een prepaid, weet je zeker dat het over is als het op is.
Ik zie mezelf echt niet als halvegare op het gebied van tech, maar dit is mij dus ook een paar keer overkomen. Ik dacht dat ik alles goed had ingesteld maar een Android update en een Whatsapp backup dachten daar anders over. Dan gaat het vrij rap met je bundel.....
Netter zou zijn om geen gebruik meer van een dienst te kunnen maken als je de limiet bereikt hebt. Dat is het geval bij Simyo.
Is dat zo? Waar stel je dat in?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 1 februari 2022 10:58]

@Olaf Sorry! Ik vertikte me en heb het meteen al hersteld, je was me voor. Inhoudelijk typo! Voor zover ik weet kan je dat niet instellen.
Doel je op toestel kosten?

Want dat staat gewoon in mijn specificatie vermeld, kosten voor het abonnement, korting die ik krijg en de toestel kosten (andere provider btw)
Doel je op toestel kosten?
Nee, ik doel op 'korting' op de totale toestelprijs afhankelijk van het abo. Voor een iPhone 13 betaal je bijvoorbeeld 850 euro als je hem los koopt of bij een prepaid abo, of 700 euro als je hem bij een abo koopt dat 30 euro/maand (+ toestelkosten) kost.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 1 februari 2022 10:59]

Zo werkt het niet. Je toestel is een losse bundel voor bij alle providers. In principe is daarbij het abonnement losgekoppeld van de bundel.

Wat je echter ziet is dat providers stunten met twee aspecten:
1. Een 'subsidie' op het toestel wanneer je dit afsluit icm een abonnement. Een iPhone is dan bijvoorbeeld 100 euro goedkoper wanneer je dit met een abonnement afsluit. Uiteraard betaal je dan ook het abonnement, maar de prijs daarvan op zijn hoogst identiek aan de sim only.
Voorbeeld T-Mobile vs Pricewatch.

2. Het prijs van het abonnement subsidiëren door bijvoorbeeld het abonnement goedkoper te maken icm een toestel. Hierin verschilt het abonnement niet, maar wel de prijs die ervoor wordt betaald.
Voorbeeld T-Mobile Sim only vs T-Mobile Abo+tel

Het kan echt dagelijks verschillen hoeveel prijs verschil er zit. Toen ik bij T-Mobile werkte (2019) was een iPhone vaak tussen de 80-120 euro en werd er met bijvoorbeeld LG of Samsung vaker extreem gestunt, waarbij de totale toestel prijs icm abonnement tot wel 300 euro lager kon liggen.

Over het algemeen adviseer ik daarom altijd vrienden om telefoons icm een abonnement aan te schaffen, of je nu in 1x wilt afrekenen of maandelijks wilt betalen voor je toestel.

[Reactie gewijzigd door brammetje1994 op 1 februari 2022 11:25]

Het is maar welk segment je wil zitten, bovenin zal die marge beter zitten op een toestel, maar onderin heb je veel vaker de kans dat de telefoon los in de aanbieding gaat en je daar aanzienlijk goedkoper uit bent. De blackfriday nokia's voor 99 euro vs 15 euro toestelbijdrage, prijsverlagingen verderop in het jaar (A40 dacht toen voor 199 euro vs 299 origineel), blind 'altijd maar toestel erbij nemen' zou ik zeker niet doen, nu helemaal niet met de kredietcheck die er standaard op zit boven de 250 euro.
Die check heb je geen last van lijkt me?. En een registratie krijg je alleen als je niet in 1 keer betaald. Die optie is er wel gewoon.
Nee, maar zijn laatste zin in adives 'of maandelijks wil betalen voor je toestel' impliceert dat wel als advies, wat best een negatief gevolg kan hebben.
Gelukkig kan je altijd de toestelkosten in 1x afrekenen.
Ik zou inderdaad nooit per maand voor een toestel gaan betalen.

Het is inderdaad niet 'blind' de juiste keuze, maar wel eentje om te overwegen.
Ik heb regelmatig een 1-jarig abo afgesloten met toestel, en dat toestel hier op V&A weer verkocht (overigens altijd transparant naar de koper toe). Zowel ik als de koper bespaarden zo zeker €100, en we hadden beide het product wat we wouden. Er zijn soms echt bizarre deals.

Al moet ik zeggen dat de laatste tijd de toestelsubsidies af lijken te nemen.
Absoluut, ik werk al sinds de eerste dagen van mobiel+abo met breekpunt principe, daar heb ik in de ~20 jaar behoorlijk goeie deals uit weten te halen (tot zelfs bijna 400 euro korting).

Op Simyo hebben ze dat wel een stuk transparanter neergezet, zo'n A52s bijvoorbeeld:
Met dit schuifje bepaal jij zelf hoe je de telefoonkosten van € 336 € 264 betaalt
Dus toestel icm abo los is 264, terwijl deze nu inderdaad in PW als goedkoopste op 333 staat, enige puntje is dat soms die originele prijs niet altijd de actuel laagste prijs is, maar dat is beetje de kunst van het zoeken ;)
Klopt :)

Volgens mij is dat schuifje tegenwoordig zelfs 'verplicht' gesteld. Neem bijvoorbeeld resellers als mobiel.nl, belsimpel en telefoonabonnementen.mediamarkt.nl: eigenlijk altijd kan je de verhouding tussen het maandbedrag en het direct betalen bedrag flexibel aanpassen.
Ah zo

Dat is inderdaad iets wat beter vermeld zou moeten staan.
Let op dat je zonder toestel soms weer voor andere acties in aanmerking komt die het niet toestel deel van een abonnement relatief goedkoper maakt voor een x aantal maanden. Dit wordt in veel vergelijkingen niet meegenomen (deels ook omdat de acties vaak tijdelijk zijn, maar meestal is er altijd wel een)
Dat is gewoon toegestaan want dat abonnement is in beide gevallen €30/mnd.
Het zou niet mogen als het abonnement ineens €35/mnd zou zijn als je er de iPhone van 700 bij doet. Vroeger was dat namelijk wel het geval en daar zijn de providers flink voor op de vingers getikt.

De €150 verschil in de kosten van het toestel wordt nu gewoon betaald uit de marge van de provider. Minder marge, maar je lokt er wel meer klanten mee.
Dat is gewoon toegestaan want dat abonnement is in beide gevallen €30/mnd.
Zonder telefoon is er waarschijnlijk wel een andere aanbieding waarbij dat abo de eerste twee jaar 25 / maand is..
Laat het me vooral weten zodra je er eentje gevonden hebt!
Ik heb het eens uitgerekend, maar mijn huidige abonnement met een OnePlus 9 Pro was ik toch een dikke 100-150 euro duurder uit geweest als ik een sim-only abonnement had gepakt en dan de telefoon zelf had gekocht. Het abonnement scheelt niet veel, en met afbetalen van de telefoon ben ik uiteindelijk goedkoper uit.
Welkom in Albanie. Je belt voor 127 cent p/min, 51 cent p/sms en 500 cent p/MB. Gebeld worden kost 127 cent p/min. Sms ontvangen is gratis. Geen verbinding? Check je instellingen op Mijn Simyo of de app onder Bellen en Internetten en start je toestel opnieuw op.Tariefinfo? Bel +31612001330 of check http://bit.ly/SimyoRoaming. Geen tariefberichten meer ontvangen bij de grens? Sms INFO UIT naar 1330. Groet, Simyo
Ben ik de enige die de poll onder dit artikel niet helemaal begrijpt?
Ik ging nog eens kijken of het niet om een advertorial ging, alsof Simyo geïnteresseerd is in de reactie van de consument.
Denk dat de respons op 'Ik ben geen klant, en dit boeit mij niks' (overigens bijzondere formulering) genoeg zegt..
Nee ik vind de opties ook een beetje wazig. Je moet dus kiezen dat het je een goed idee lijkt EN dat je klant gaat worden, of je moet zeggen dat het je geen reet interesseert OF je moet al klant zijn. Dat gaat nergens over. :P
ach, misschien krijgt tweakers wel goed betaald voor dit marktonderzoek? ;)
Zal wel te maken hebben met de 'kwaliteit' van deze tech-nieuwssite. Die is regelmatig om over te huilen. Veel incorrecte informatie en nog veel meer schrijffouten (spelling, zinsopbouw, woorden vergeten etc.)
Vage poll, vind het best een goed idee van Simyo om dit te gaan doen, maar dat betekent nog niet automatisch dat ik dan meteen klant ga worden. :+
En de belangrijkste optie mist:
"Ik ben geen klant, maar overweeg hierdoor wel een te worden".
Och jee, gaan ze weer een ijzersterke formule om zeep helpen. Inmiddels 11 jaar klant bij Simyo en hier zit volgens mij echt niemand op te wachten, behalve misschien een gesjeesde marketeer van KPN die 'kansen ziet'.
Heb jij marktonderzoek gedaan omdat je zo stellig kan zeggen dat hier niemand op zit te wachten?
Er zijn al meer dan genoeg aanbieders met telefoondeals. Het publiek voor sim-only abonnementen is met reden klant bij een sim-only aanbieder. De enige die beter zal worden van deze koerswijziging is KPN. Bovendien heeft KPN geen best track record wat het om zeep helpen van merken en diensten betreft.
Zelf ook al heel wat jaartjes klant en wat mij betreft hoeft het ook niet hoor, maar wat helpen ze nou precies om zeep dan..? Ik neem aan dat de abo's zonder toestel gewoon blijven bestaan, dat er aan de bestaande formules weinig verandert? Er is alleen wat meer keuze in formules... :*)
Wijziging van businessmodel. Het kan zomaar gebeuren dat ze aantrekkelijke deals willen maken met telefoon+abonnement combinaties die ten koste gaan van de prijzen of voorwaarden van sim-only.
Hier ook 200min/4GB voor 8 euro, kom nog niet op 25% van die aantallen.

Alsof het niets kost, zit echt niet te wachten op meer vaste lasten, liever nog 100min/2GB voor 4 euro :9
Het wordt dus een vervanger van Telfort.
Ze bieden al een hele tijd toestellen van apple en samsung aan, dit kon ik een jaar geleden ook al kiezen

[Reactie gewijzigd door kabouter428 op 1 februari 2022 10:34]

Ik ben tot 2 jaar geleden klant bij SimYo geweest en meen me ook zoiets te herinneren.
Wellicht ging het om losse verkoop?
Simyo; dat is toch die partij dat als je niet de 50 cent kosten per maand betaald voor je datalimit, dat ze vervolgens 1 euro PER MB aan kosten rekenen als je buiten je bundel komt per ongeluk? :P
Dat is een andere provider, die “simpel” heet.
Ik mis als optie nog: Ja ik ben klant, maar dit boeit mij niks.
Die optie is er alleen iets anders geformuleerd ;).
Nee, ik ben klant en van mij hoeft het niet
'mee te bewegen met de klant', aldus de provider. "Wanneer wij merken dat de Simyo klant behoefte heeft aan een telefoon bij zijn abonnement, dan blijven we uiteraard niet achter"
Leuk dat ze dat doen (gewoon marketing) maar 1 verzoek is ook hoge vraag naar (doen er niets aan helaas) en bespaard een hele hoop ellende bij de gebruiker en administratie bij Simyo (als goedmakertje). Zie je in vele reviews terug gelukkig zelf nooit problemen gehad dat ik er buiten kom maar voorkomen is beter dan genezen.

Namelijk: Buiten de bundel kosten dat het niet kan of een plafond van max 5 euro en niet zoals nu oneindig doorgaat aan kosten.
Kan je ook apen met die toestellen?
Oooooh je bedoelde appen in plaats van apen met telefoon toestellen :')

(Ik wilde je reactie reageren, dat je ook een aap met een toestel bent, nou ja menselijk aap :P)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee