Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Nvidia RTX 3070 komt 15 oktober uit en RTX 3080-reviews uitgesteld naar woensdag

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de GeForce RTX 3070 op 15 oktober op de markt verschijnt. Ook verlengt het bedrijf het reviewembargo van de RTX 3080 Founder's Edition met twee dagen naar woensdag 16 september.

Een medewerker van Nvidia meldt dat de RTX 3070 op donderdag 15 oktober om 15:00 uur Nederlandse tijd in de verkoop gaat. Eerder liet het bedrijf alleen weten dat deze videokaart 'in oktober' op de markt zou verschijnen. Het bedrijf maakt vooralsnog niet bekend wanneer reviews van de RTX 3070 gepubliceerd mogen worden.

De gpu-producent laat ook weten dat het reviewembargo van de RTX 3080 Founder's Edition met twee dagen is verlengd. De eerste reviews zullen nu op woensdag 16 september verschijnen, om 15:00 uur Nederlandse tijd. Op Reddit meldt de community manager van Nvidia dat het uitstel onder andere is te wijten aan covid-19, vertraagde zendingen en 'andere problemen'. Het bedrijf zou 'veel verzoeken' van de media hebben gekregen om het embargo op te schuiven, zodat reviewers meer tijd hebben om hun beoordelingen van de videokaart af te ronden. De RTX 3080 Founder's Edition gaat nog steeds op 17 september in de verkoop. Het reviewembargo voor aangepaste RTX 3080-videokaarten van partners zou op diezelfde datum verlopen. Die nda is ongewijzigd.

De GeForce RTX 3080 Founder's Edition in het Tweakers-testlab

Door Daan van Monsjou

Nieuwsposter

12-09-2020 • 14:37

176 Linkedin

Submitter: PSPfreaky

Reacties (176)

Wijzig sortering
Aangezien de Founder's Edition kaarten altijd snel uitverkocht raken, lijkt het me ook goed dat Tweakers het tijdstip van de verkoop van de 3080 noteert.
Dit is dus op 17 september 15:00 Nederlandse tijd (6 am PST).
Dit is bevestigd door de Community Manager van Nvidia op Reddit.

edit: url toegevoegd

[Reactie gewijzigd door ixrobin op 12 september 2020 14:58]

Weet je toevallig ook die van de 3090?:)
Geldt dit tijdstip ook voor de verkoop van de Aftermarket 3080s?
nee eerst Ca een kleine 2 weken de founders edition, daarna komen de evga `s geforce s msi `s dus hou het op eind september. Hoorde vanmiddag van de inkoper de kaart aan je mobo te houden, misschien gewoon beter te wachten tot de 3070 uitkomt om te kijken wat deze kaart doet, voor je Ca 800/900 euro uitgeeft aan een kaart met specs van commerciële youtubers. hoorde trouwens ook van de inkoper dat de 3000 eigenlijk in 2019 zou worden uitgegeven, let wel deze jongens hebben andere website s als wij he, die kunnen wij niet inzien,

E
Weet je toevallig ook hoe de betaling gaat als je een FE wilt? kan dat alleen met een CC of bijvoorbeeld ook met ideal? Heb wel eens een item als dit misgegrepen omdat ik de betaalgegevens niet tijdig in orde had.
Hmm tricky; vanuit een (misschien té) kritische hoek zou je kunnen denken dat NVIDIA nog 2 dagen hyped pre-orders wil genieten voordat daadwerkelijk onafhankelijke (en in-depth) reviews verschijnen. Het voelt een beetje gek om corona 2 dagen voor reviews "ineens" aan te wijzen als reden dat de embargo verschuift ... soort van "daar kunnen we altijd de schuld neerleggen" :p .

Edit: voor de medetweakers die zeggen dat pre-orderen niet mogelijk is zou ik eens kijken in [NVIDIA GeForce RTX 30XX] Levertijden & Prijzen ... of gewoon googlen op "3080 pre-order" - dan kan ik gemakkelijk al kaarten en gehele game pc's reserveren met die GPU (voor navenante prijzen).

---

Het wordt vast een (zeer) goede kaart, maar voldoet hij breed aan alle verwachtingen zoals geschept? Je weet dat als iemand zegt: "De 3080 is sneller dan een 2080 Ti, in zowel RT/DLSS als Rasterization titels" (https://www.nvidia.com/en...x-30-series-community-qa/) men gemakkelijk kan denken: "Mooie upgrade voor mijn 1080p / 1440p setup!" ... maar misschien is dat wel alleen bij 4K Ultra in een 40fps vs 45fps scenario? Misschien juist alleen op lagere resoluties/detail settings?

Dat soort details zijn belangrijk voor gamers en kunnen (flink) afwijken van de brede statement - maarrr het maakt hem niet "onwaar" omdat het context-afhankelijk is :D . Clever girl die marketing afdeling!

[Reactie gewijzigd door Cassius op 12 september 2020 16:26]

Je zou een punt hebben, als er sprake zou zijn van pre-orders....
Beschikbaar vanaf 17/09/2020
https://www.nvidia.com/nl...d=gf73_nv-int-cwmfg_nl-nl

Er zijn geen pre-orders, verkoop begint de 17e pas, dus nog steeds na het opheffen van het embargo van de reviews.
Bij Amazon kon je anders gewoon bestellen hoor. Mijn order staat er nog steeds in en volgens Amazon wordt er ook gewoon geleverd. Hoewel er ook andere geluiden zijn dat orders geannuleerd worden.
Een Nvidia FE? Lijkt me sterk, zal wel een kaart van een andere fabrikant zijn, en zoals ik hierboven al eens aangaf, dat boeit Nvidia niet, die gpu's zijn toch al verkocht aan de fabrikant van de kaart.
Een Nvidia FE niet inderdaad. Alleen 3rd party kaarten.
Moet je eens het draadje op GoT lezen en kijken wie er al allemaal besteld hebben, dat houdt niet op met 10 tweakers ;) . Zat kanalen die voorsorteren op klandizie en kaarten reserveren.
Dat is een beetje kortzichtig: die fabrikanten kopen pas een nieuwe batch als hun oude bijna op is. Als er dus meer verkocht worden, worden er ook eerder nieuwe GPU's ingekocht bij Nvidia.
Pre-orders by retailers. Je kunt nu al een reservering plaatsen bij webshops zodat je hem als eerste kunt krijgen. Mogelijk dat NVidia weet dat de resultaten gaan tegenvallen, maar dat ze zo'n grote aanvraag zien vanuit distributie centra, dat ze deze koe nog even willen melken.

Zoals altijd geldt voor consumenten: Wachten totdat het product op de markt is en totdat onafhankelijke journalisten het artikel hebben kunnen beoordelen.
Ik las ergens dat er een webshop op de vingers was getikt vanwege een soort pre-order programma. 100 dollar inleggen op een kaart te reserveren. Dat moet allemaal teruggedraaid worden.
Zelfs bij de landelijke distributeurs is geen preorder te plaatsen op de kaarten. Ook niet als bedrijf.

Trust me, I tried.

Dit wordt net zo'n achterlijke zooi als met concert kaartjes straks, mensen kopen er 5 en verkopen er 4 door met dikke winst.
klopt onze inkoper, is de hele dag aan het bekijken wat hij gaat bestellen, maar niet voordat er de revieuws zijn en de Fe gekte over is. ( jongens hebben andere website s en zien de in en outs van alle merken, maar geen specs volgende week mogen ze bestellen na de revieuws. maar t blijft koffiedik kijken joh ... wacht nog 2 weken dan ben je aardig op de hoogte wat voor jou belangijk is sccs.
Ik verwacht niet dat de resultaten gaan tegenvallen en dat er heel veel kaarten verkocht gaan worden. Er wordt behoorlijk gehyped.
Pre-orders by retailers.
Daar geeft Nvidia helemaal niks om, dat zijn namelijk geen door Nvidia geproduceerde kaarten, maar kaarten gemaakt door andere fabrikanten, en die hebben hun chips al ingekocht bij Nvidia. Dat geld is allang "binnen".
Waar kan jij een reservering plaatsen dan? Je kunt nergens een pre-order plaatsen. Graag een link delen als jij het tegendeel kunt laten zien 😊
En denk je echt dat 2 dagen een meetbaar verschil zou maken als je een pre-order kon doen? De mensen die hem willen kopen doen dat wel op tijd en zij die wachten opbenchmarks kunnen perfect 2 dagen langer wachten.
Of ze wringen er nog even een driver-update uit om probleem X in benchmark Y op te lossen.
Er is al een complete Benchmark uitgelekt op videocardz.com

All cards have been tested with the same launch driver (456.16)

[Reactie gewijzigd door wow7 op 12 september 2020 15:58]

War vallen de scores tegen zeg. Die kaart is echt overhyped. In alle berichten wordt aangegeven dat de 3070 sneller zou zijn dan de 2080Ti maar daar ga ik nu wel even vraagtekens bij zetten wanneer ik de 3080 zo zie. Toch maar even op Big Navi wachten.
Alles hangt af van zijn prijs, je kan daar nu moeilijk iets over zeggen. Maar als je puur lijkt naar de cijfers dan kan je een berekende gok maken wat prijs/prestatie betreft. Daarin in de die size belangrijk want hoe kleiner uw chip, hoe goedkoper de productie en hoe kleiner uw nodes, hoe meer transistors je er in kwijt kan = meer performance per oppervlakte.

Die size van een RTX 2080ti = 754mm2 aan 250 DTP.
Die size van een RTX 3070 = 392mm2 aan 220 DTP.

De die size 1,9x kleiner dan een RTX 2080ti dus goedkoper zal hij alvast zijn maar sneller is moeilijk omdat de 8nm GA104 in de RTX 3070 moet dan per oppervlakte 1,9x meer prestaties kan leveren dan de grotere 12nm TU102-300A in de 2080ti. Maar het is niet onmogelijk omdat je op op meerdere fronten kan optimaliseren. Het TDP zegt natuurlijk ook 'iets' over de te verwachten prestaties.

Andere insteek: De 2080ti heeft 4352 cuda cores en de 3070 een whopping 5888. Meer cores kan meer performance betekenen, maar alles hangt af van van vele factoren natuurlijk. Maar ik denk wel dat de prestaties min of meer gelijk zullen lopen.

Stel je zou binnenkort 2080ti performance krijgen voor een 2070 prijs dan krijg je nog steeds een stevige value/money bump in de GPU-markt. Dus echt tegenvallen is dat wat mij betreft niet.

Mijn gokje is dat de 3070 3% tot 10% trager is dan de 2080ti. Dat zou willen zeggen dat je binnenkort met +- €600 euro kaart in de buurt kan komen van voormalige €1200+ kaart.

Er komt trouwens ook een 3060ti aan, mogelijk wordt dat de echte go to kaart voor alles wat niet 4K is. Het andere goede nieuws is dat AMD met zijn big Navi ook mee in het hogere segment meekan wat de prijzen over de hele lijn veel competitiever kan maken en 4K gaming wel eens kan gaan boomen.
3080 moet je naar kijken. Zal ongeveer 25-40% sneller zijn dan 2080ti.
3090 nog een factor beter.
De 3070 zal waarschijnlijk iets minder presteren dan de 2080ti.
Het is wat dat betreft niet veel anders dan de overgang van de 90 series naar de 10. De 30 series zijn echt wel mooie vooruitgang. Ik zou zeker ook wachten op de Navi. Maar AMD heeft nog steeds een streepje achter.
Wat ik ook al eerder terug zag in niet officiële benchmarks, de performance toename tov van de 2080Ti zit tussen de 25 en 30%.
Dat is toch wel een heel stuk minder dan de 80% tot aan 90% wat er eerder werd geroepen.
Theoretisch nog steeds niet buiten het bereik van Big Navi.
Ik denk dat de Big Navi 10% sneller zal zijn dan de 2080Ti wat dus 15 a 20% langzamer zal zijn dan de 3080, maar de Big Navi heeft meer geheugen en zal rond de 50 euro goedkoper zijn.
Tot zover mijn glazen bol :-).
80-90% is wel gewoon gezien in de video van DF, en dat is vergeleken met een 2080, niet een 2080 super/TI. Tuurlijk is het niet zo in elke game, maar wel de goeie feiten presenteren :)
Je hebt gelijk, al die namen ook :-), je raakt er nog van in de war
Ze maken het je er zeker niet makkelijker op :)
Je kan zien dat Far Cry New Dawn wel erg op de CPU leunt.
Dat zou niet overal helpen, sommige websites zijn al klaar met de reviews.
Dus dan zou je het verschil in driver versie zien tussen reviews en tot de conclusie kunnen komen dat het een driver update was om benchmarks te verhogen.
Oh uiteraard, maar dan kan Nvidia zeggen 'ja, die gebruikten niet de laatste driver versie'.
Dat is toch ook een conclusie die je wil zien? Je wil juist dat fabrikanten als Nvidia en AMD constant beter zijn met het verbeteren van drivers waardoor de prestaties in de verschillende workload (veelal games) beter worden bij nieuwe drivers.

Als er met een populaire game die je veelal getest ziet worden performance problemen zouden zijn is het vrij logisch dat je die problemen zo snel mogelijk wil oplossen met een nieuwe driver.
Tja, logisch dat het een driver update nodig kan zijn voor benchmark verbeteringen als er dus problemen in de driver zaten waardoor bepaalde werking gewoon niet goed was. Zeker op dag 0 zijn de drivers vaak nog lange niet optimaal voor nieuwe hardware.
Probleem is, ik vertrouw de "image quality" van Nvidia niet helemaal. Het is vaker gebleken dat textures en image quality over het algemeen bij AMD / ATI er beter uitkomen dan die van nvidia. En het is juist die tweak die Nvidia in hun drivers stopt die hun een miniscuul voorsprong geven.

Ik denk toe-to-toe met exact dezelfde waardes en settings AMD er wel eens beter uit kan komen met veel van hun kaarten.
Die AI vult het een beetje in. Dat gaat vaak goed, maar eigenlijk is het een soort slim upscalen...
Ik heb medelijden met de programmeur die dat mag fixen, terwijl er een compleet leger sales droids in zijn nek staat te hijgen. ;(
Nvidia komt altijd met een mirakel driver maar die is gereserveerd voor tegengas in de BigNavi reviews.
Ik dacht dat er geen preorders mogelijk waren? Het enige wat dus kan gebeuren is dat je maar 1 dag de tijd hebt om reviews te bekijken voordat je over zou gaan tot koop.
Want je moet hem meteen kopen?
Waarom doet iedereen alsof die kaarten maar één dag te koop zijn? En zelfs al zou je pre-orderen, je kunt alles binnen twee weken toch terugsturen.
De eerste gelekte benchmarks zijn al uit, de 3080 is 25% - 49% sneller in 1440p met standaard games/rasterization tov een 2080ti. Bij 4k en raytracing loopt het uit tot met 70-80%.
Welke bedoel je ? Heb je een linkje.
Ik heb deze gevonden,maar lijkt erg fake.
https://youtu.be/EazV84hZkJg

Het begint met Battlefield 5 gameplay, die letterlijk hetzelfde is!?! Met een in game benchmark kan dat,maar gameplay... Fake toch.. ik kan ook niks benchmarken , een filmpje dubbelen met een andere FPS eronder zetten bij de 2080ti en 3080

[Reactie gewijzigd door BlaBla1973 op 12 september 2020 15:33]

De teclab leak van bilibi platform, kan de originele link so snel niet vinden maar hier is een youtube reupload: https://youtu.be/CE6LkdXCAZw begint op 6:46

[Reactie gewijzigd door Helza op 12 september 2020 15:52]

Ik geloof dat het origineel verwijderd is. Vandaar dat je die niet kunt vinden.
Welke pre-orders? Er zijn geen pre-orders mogelijk.
Toch wel. Ik heb voorbesteld en een aantal anderen met mij. Kijk maar in Nvidia 30xx leveringen topic. O.a. Amazon heeft een Gigabyte 3080 tijdelijk ‘bestelbaar’ gehad. Zelfs de 3090 is/was bestellen voor een forse premium bovenop de adviesprijs.

Voor een enkeling is de bestelling weer geannuleerd, dit waren mensen die later waren met bestellen en blijkbaar boven de bestellimiet uitkwamen (of om een andere voor mij onbekende reden).

Daarnaast kan voorbestellen natuurlijk praktisch altijd wel via fysieke shops en via-via zal een enkeling ook nog wel lukken. Embargo’s zijn lastig 100% te krijgen, vooral voor iets abstracts als een pre-order.

Vanuit Nvidia zelf zijn pre-orders inderdaad niet mogelijk.
Ja ik bedoelde dan ook vanuit Nvidia, gezien zijn comment.
Mwah, kun je altijd annuleren. Misschien hebben ze nog niet alle reviewende partijen van een kaart kunnen voorzien.
Of diverse media hebben zoals aangegeven de kaart gewoon pas laat binnen gekregen en kunnen daardoor hun review niet publiceren wanneer de concurrentie dat wel kan.

Er hoeft niet altijd wat achter te zitten.
Ik denk dat de claim dat het verzoek vanuit reviewers komt best plausibel kan zijn. Een reviewer die door late levering minder tijd heeft om het product te testen, staat gelijk 2-0 achter. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat een verschuiving van 2 dagen zo laat voor de launch ook maar iets met een direct voordeel voor nvidia van doen heeft, behoudens reviewers te vriend houden.
Mocht het mogelijk zijn om te pre-orders plaatsen, zou dat inderdaad logisch klinken. Maar volgens mij is het officieel niet mogelijk.
Je kan niet pre-orderen dus dat lijkt me stug.
Waarom zou je iets willen pre-orderen waarvan je nog niet eens de details hebt?
op Amazon en BOL.com worden pre-orders geannuleerd. Grote detailhandelaren in Amerika doen hetzelfde.Nederlandse webshops hebben hem ook nog steeds niet staan en nemen ook geen reserveringen aan. Misschien een kleine retailer ergens die het wel doet, maar over het algemeen worden er geen reserveringen aangenomen.

https://www.reddit.com/r/..._rtx_3080_preorder_seems/

Als je probeert te zeggen dat Nvidia via kunstmatige schaarste toch de prijs op probeert te drijven, dan zou je wel een punt kunnen hebben. Alleen het probleem daarmee is dat Nvidia niet de detailhandelaar is, dus zij hebben niks te zeggen over de uiteindelijk verkoopprijs. Dat geld verdwijnt dus in de zakken van de tussenhandelaren en de detailhandelaar. Buiten dat, samen met de Founders Editions van Nvidia gaan de custom kaarten ook de schappen in, dus als je via Nvidia niks kan kopen dan kan je zeker bij een andere fabrikant terecht. Dus ook al zou Nvidia zijn eigen kaarten knijpen, dan heb je nog altijd de andere fabrikanten.
Er zijn geen preorders direct vanuit Nvidia, heb sowieso nergens nog een preorder gezien.
Misschien dat de postbezorgers in Europa reeds hun normale werk hebben hervat en er geen vertragingen zijn. Hier in de VS loopt de post enorm achter. De videokaarten zullen door nVidia niet via de reguliere post, maar via pakketpost zijn verzonden, maar ook die lopen een aantal dagen achter. Twee dagen is dus nog net voordat de daadwerkelijke verkoop van start gaat en lijkt me niet om de videokaarten nog verder te hypen. Dat is de afgelopen weken al voldoende gedaan.....
Als je als bedrijf nu nog COVID-19 moet gebruiken als excuus, dan heb je je zaakjes al langere tijd niet op orde.
Daar is COVID-19 niet de schuld van.
Ze geven Covid-19 niet de schuld, dragen het aan als reden van de vertraagde zendingen.
Niet helemaal, Nvidia heeft weinig controle over hoe snel de videokaarten geleverd worden aan reviewers.
Hoezo zijn de FE modellen die overduidelijk betere cooling hebben dan zo'n ASUS TUF model, goedkoper? Ik vind het allemaal maar vaag met Nvidia.
Asus heeft tuf als 'budget' lijn. De strix lijn krijgt betere koelers
Simpel. Nvidia zal altijd goedkoper zijn omdat het niet zoveel hoeft te betalen voor de GPU als Asus en andere AIBs.
Nvidia zal ook moeten betalen voor de GPU's, aangezien ze die niet zelf bakken. Het zal ze hooguit minder kosten.
omdat Nvidia hun eigen GPU's niet hoeft te kopen van zichzelf? :P
Omdat de FEs beperkt zijn in oplage en doorgaans niet zo hard in prijs dalen als de kaarten van 3rd party.
Ik vind het allemaal maar vaag met Nvidia.
Er is niks vaag bij Nvidia, die leveren maar één soort koeler per type, het zijn de andere kaartenbakkers die zo nodig soms meer dan 10 verschillende uitvoeringen van één tier op de markt moeten brengen.
Ik heb zo het gevoel dat die benchmarks nog gaan tegenvallen.
Vooral het stroomverbruik denk ik ... (niet dat ik me zorgen maak over de "kost" van mijn occasioneel gamen, maar wel over de warmte ermee gepaard gaande... )
Als je verwarming aan is heb je 'gratis' warmte... Veel Tweakers die het over zuinige hardware hebben vergeten dat als je verwarming aan is vrijwel ALLE electrische apparatuur 100% efficient is. Alle stroom die er in gaat komt er als warmte uit (met wellicht wat licht en straling die door het raam ontsnappen.

Toen wij op kantoor een 12 jaar geleden op zuinige verlichting overgingen (12k investering) ging de verwarmingsrekening met 3% omhoog (gecorrigeerd over de laatste 10 jaar, terwijl de gemiddelde winter temperatuur duidelijk hoger was). Om het cru te zeggen, de high end LED verlichting die op papier 6 maal zuiniger zou zijn bleek dat in praktijk slechts 2 maal te zijn.De investering betaald zich vast wel terug maar lang niet zo snel als verwacht.

Op een andere afdeling werden een paar jaar geleden 12 high end gaming stations voor testers geplaatst, in plaats van 5 administratieve systemen. Deze afdeling werd elektrisch verwarmt (niet ongebruikelijk voor de locatie) en daar ging het totale stroomverbruik met 5% omlaag. Logisch want een goed deel van het jaar is de efficiency van de gaming stations vrijwel 100%.
Maar de airco moet in de zomer weer harder werken. Afhankelijk van de isolatie en ligging van het pand op de zon kan dit in de zomer best wat extra energie kosten.
Leuke anekdote, iets dat vaak vergeten wordt.
Dat klopt wel, maar je moet je wel realiseren dat je computer met 'slechts' 100% efficientie de ruimte verwarmt; 1 kilowattuur stroomgebruik geeft 1 kilowattuur warmte.

Maar als je het vergelijkt met een warmtepomp is dat niet heel efficient; 1 kilowattuur stroomgebruik geeft je misschien wel 4 kilowattuur warmte.
Een computer heeft dan ook niet als primaire functie om te verwarmen. Doorgaans wordt warmte-ontwikkeling van een computer gezien als verspilde energie maar in feite zorgt hij ervoor dat je verwarmingsinstallatie (ook als dat een warmtepomp is) minder energie hoeft te verbruiken, omdat er minder warmte (is in feit energie) hoeft te worden opgewekt. De kosten voor stroom van je pc zullen in de winter dus niet netto zijn, maar leveren weer een besparing op op de kosten voor verwarming.

Of heb ik iets gemist en kun je tegenwoordig gamen, vm’s draaien of 3D tekeningen maken op een warmtepomp?

[Reactie gewijzigd door Qlimaxxx op 12 september 2020 21:36]

Winter is coming. Stoken met die compu. :+ #vangaslos
Altijd lachen zo'n nieuwe generatie videokaart launch, alle gekte er om heen etc.. Ik wacht het allemaal lekker rustig af, benchmarks en andere zaken die pas na launch bekend of ontdekt worden.. FE's koop ik sowieso nooit omdat kaarten met custom koelers altijd beter zijn, zal mij verbazen als dat nu anders is.. Normaal gesproken zijn ook de voorraden en prijzen bij retailers een beetje genormaliseerd over een paar maanden.. Geen haast dus..
Nvidia gebruikt voor de 30 series Founders Edition ook een custom, overclocked setup. Dat wil zeggen ze gebruiken voor het eerst niet hun eigen reference PCB, net als aftermarket kaarten. Het is ook geen blower design meer zoals voorheen, we zien dus grotere koelblokken en meer fans. Het zal mij daarom niet verbazen als deze evengoed presteert als een eerste generatie aftermarket custom koeler.

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 12 september 2020 17:26]

Dat zou dan voor het eerst in de geschiedenis van FE modellen zijn.. We gaan het wel zien komende weken of de 3080 FE beter koelt en minder geluid maakt dan b.v. een MSI Gaming-X of Asus Strix 3080.. Lijkt mij dus sterk..
Idd lijkt me heel sterk vs een dikke en elegante 3 fan design.

Zou het persoonlijk er niet op wagen.
Voila, de eerste de beste review die ik tegenkom van een 3rd party RTX 3080 videokaart, in dit geval de Asus TUF Gaming versie, en hij is meteen al een stuk beter dan de FE.. Weinig veranderd dus deze generatie, je bent gewoon beter af met een goede 3rd party kaart..

https://www.youtube.com/watch?v=5fOpaPPCUDA
Het ligt wel heel dicht bij elkaar nu. Die twee extra dagen ruimte zodat mensen een overwogen beslissing kunnen nemen is dan weg (natuurlijk is het nog steeds de verantwoordelijkheid van de persoon zelf maar toch).

Sowieso tenzij je direct een nieuwe GPU nodig hebt of nooit een AMD kaart zou overwegen is het waarschijnlijk slimmer om gewoon even te wachten op wat AMD uitbrengt.
Niet alleen vanwege AMD maar ook vanwege kinderziektes. Het is vooral in het begin een grote loterij wat voor chip je krijgt.
Inderdaad, soms heb je de pech dat je extra cores aan kan zetten, heel vervelend :+
De laatste keer dat dat bij Nvidia voor kwam reden we nog met paart en wagen. Nvidia zorgt er wel voor dat je dat niet voor elkaar krijgt.
Het lijkt er erg op dat Nvidia een AMD'tje heeft gedaan! En dat is iets hypen wat ze niet waar maken...
Want ze zeggen dat de 3080 2x de performance heeft van een 2080, maar dat is gewoon onzin!

De 3080 is maar een 30% sneller dan de 2080ti, en eigenlijk is het als een lange tijd al dat er telkens 30% zo'n beetje bijkomt. Helaas zijn beweringen dat ze 80 tot 100% sneller zijn uit de duim...er zijn al zat benchmarks te vinden waar ze gemiddeld een stuk minder snel zijn.

Denk dat ze zo snel mogelijk veel willen verkopen, omdat ze bang zijn voor Big Navi! Kijk maar naar de Xbox series X, die is al zo snel als een 2080ti. Uiteraard met optimalisaties, maar die loopt op lagere clocks dan de kaart aankan...ongeveer 500 mhz langzamer.(PS5 loopt 400mhz sneller, en dat is natuurlijk niet de max, met een goede koeler kan je meer eruit halen)

Denk zelfs dat big Navi wel eens tussen de 2300 en 2500 mhz met een goede waterkoeling kan uitkomen, wat natuurlijk extreem hoog is!

En de Xbox heeft 52CU van de 80CU's die in de 6900 komen...dus die gaat een 50 tot 60% sneller zijn dan de 2080ti verwacht ik.
Haha ja denk je dat echt, 50 tot 60%. Mensen hebben met nieuwe consoles altijd een hoop fantasie.
Nee hoor, dat is gewoon een gecalculeerde inschatting...niks fantasie...we zullen het binnenkort over een maand of 2 weten.

RDNA2 is gewoon erg snel...of denk je dat Nvidia gewoon de prijzen omlaag doen, omdat jij en ik dat willen terwijl ze duurder ook gewoon gekocht worden?

Dat ze bij Nvidia opeens filantropisch geworden zijn?...man man
Nvidia probeert het maximale eruit te halen, en met de komst van Navi zakte de prijs al wat van de 2070s al redelijk...dus is het gewoon logica volgen.

Nvidia staat nu niet echt bekend veel voor weinig te geven...net als Intel...
"Want ze zeggen dat de 3080 2x de performance heeft van een 2080, maar dat is gewoon onzin!

De 3080 is maar een 30% sneller dan de 2080ti"

30% sneller dan een 2080TI ja. Lees je eigen eerste zin nog eens. 2 x de performance van een 2080. Niet van een 2080TI.
Ja ik weet dat ze over de de 2080 praten, die maar een 25% langzamer was dan de 2080ti. De 2080s zelfs nog minder...

De 3080 zal maar een 50 tot 60% sneller zijn dan de 2080...en niet 100%. Dat is wel een enorm verschil.
De benchmarks zullen het uitwijzen woensdag a.s.
Misschien kun je dan beter zelf de benchmarks eens opzoeken, want ik zie nergens dat dit gaat over 100%.
Idd had ik ook opgemerkt eerst met een 2080 vergelijken en da een 2080 TI.
Voor alle duidelijkheid hier een filmpje over wat er gezegd werd van de performance
https://www.youtube.com/watch?v=WHOzzjPm39M

[Reactie gewijzigd door cinde op 14 september 2020 23:06]

Voor mij is deze review allesbepalend voor de aangekondigde verdere samenwerking / integratie van Hardware.info en tweakers.

Het is een grote release waarin men kan laten zien wat de woorden waard waren. Dit is bij uitstek een productgroep waar tweakers wbt niveau en uitgebreidheid kan leren van hardware.info!
Altijd dat complot gedoe hier...

Wees blij dat ze tenminste wat hebben want bij AMD is nog nog steeds muisstil buiten een flauw fotootje en een easter egg in fortnite..

Ik zit hier namelijk te wachten op AMD omdat ik het beste wil voor mijn geld en die keuze kan je pas maken als beide partijen al hun troeven op tafel gooien.

Geld net zo voor Nvidia met hun eventuele 3070ti varianten.
Heb Vega 56 en die wordt vervangen door big-Navi volgend jaar. Voor ATI / AMD ben berijd om iets meer High-end te pakken. Van nV hooguit een 3060 iets. Wordt pas interessant als beide hun product lijn gereviewed is.
AMD kondigt de 6000 28 oktober aan.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True